Bo Borut Pahor podrl kip generala Maistra?

Foto: STA

Odločitev vrhovnega poveljnika slovenske vojske Boruta Pahorja, da bo glavni govornik (ne pa tudi častni pokrovitelj) ob 50. obletnici ustanovitve teritorialne obrambe v nekdanji socialistični Jugoslaviji, je nedostojna. Pahor slovi po širini, da se je sposoben pokloniti pobitim v Hudi jami in se še isti dan, če je treba, udeležiti proslave v spomin na pobite partizane. Kar za državo ni slabo. A kot vrhovni poveljnik vojske v tem primeru ravna narobe.

Sicer manj narobe kot nekoč Danilo Türk, ki je odlikoval nekdanjega šefa tajne politične policije Tomaža Ertla, ker naj bi pomagal, da je socialistična oblast Srbom preprečila zborovanje (miting) v Ljubljani. A simbolna gesta predsednika Pahorja je podobna Türkovi. Poveličuje prejšnjo totalitarno socialistično državo. Težava pa je, da s tem v nič daje domačo, ki jo kot predsednik republike vodi. Razlaga, da skuša predsednik povezati vse državljane in združevati in da se zaveda vseh pasti, me v tem primeru ne prepriča.

Izkušnje Slovencev z vojsko in vojskovanjem se niso začele s teritorialno obrambo pred petdeset leti, kot nam danes tu in tam poskušajo prodati. Pred obrambnim ministrstvom stoji kip Rudolfa Maistra. Major Maister je Maribor ob koncu prve vojne kot častnik habsburške vojske razglasil za del države Slovencev, Hrvatov in Srbov in prevzel poveljstvo nad Štajersko. Slovenske vojake in častnike je pozval, naj se mu pridružijo. In so se mu. Pozneje je s fanti, ki jih je mobiliziral povečini iz Slovenskih goric, porazil nastajajočo nemško stražo in zavzel celotno regijo. To je bila prva slovenska vojska. Seveda je nastala iz avstro-ogrske vojske. Do takrat ni bilo nič slovenski državi podobnega.

Dejstvo, da je bil Maister prej oficir avstro-ogrske vojske, tej vojski pa so pripadali tudi njegovi vojaki, doslej ni bilo razlog, da bi v Sloveniji častili habsburško monarhijo in njeno vojsko, češ da je omogočila vojaško urjenje slovenskih fantov in oficirjev, kar je omogočilo, da se je Maister lahko uprl in da smo dobili prvo lastno vojsko. Pahor ni šel na nobeno slovesnost te monarhične vojske in njenih domobranskih oddelkov.

Komunisti so razoroževali za manj moči demokratov
To zdaj predsednik republike Pahor počne, ko je bil kot poveljnik Slovenske vojske slavnostni govornik ob 50. obletnici teritorialne obrambe nekdanje Jugoslavije. Sam sem bil vojak v jugoslovanski vojski in pozneje v teritorialni obrambi. Teritorialna obramba je bila rezerva jugoslovanske vojske. Teritorialno organizirana, če je že jugoslovanska vojska bila povsem unitarna. V redni jugoslovanski vojski še svojega jezika za poveljevanje nismo smeli uporabljati. Od časov Maistra so stvari dramatično nazadovale. Popolna podrejenost teritorialne obrambe pa se je pokazala, ko so ob prevzemu oblasti Demosa in vlade Lojzeta Peterleta teritorialci gladko predajali svoje orožje jugoslovanski vojski, ker je vrh iz Beograda to ukazal, da bi demokratična izvoljena vlada, ki jo je vodil Lojze Peterle, imela manj moči kot nikoli izvoljeni šefi zveze komunistov, ki so vodilo zvezno državo in do takrat republike.

S posveta (foto: Veronika Savnik)

Za to predajanje orožja niso bili krivi navadni vojaki. Oficirji so bili poslušni oblastem v Beogradu in takšna je bila ureditev. Upora je bilo malo. Slovenska vojska je zrasla iz tistih, ki so se uprli. Kot nekoč Maister. Vsaj deloma so onemogočili predajo orožja, pozneje pa s pomočjo Peterletove vlade nakupili novo, kar je bilo ključno, da osamosvojitev ni bila poražena, ko je jugoslovanska vojska sprožila vojaški konflikt in so tanki šli na mejne prehode in ulice, ko se je po državi streljalo in so po zraku rohnela letala.

Zakaj predsednik razglaša pomen Avstro-ogrske in podira zasluge Maistra?
Slovenska država ni nastala na tradiciji jugoslovanske vojske in njene teritorialne obrambe. Kot se Maister ni uprl zaradi tega, ker je bil izšolan avstrijski domobranec. Da se različni veterani združujejo in da vlada financira njihovo pestro združevanje in proslave, lahko razumem. Da gre tja Dejan Židan kot predsednik SD, tudi še razumem. Je pač v takšni stranki. Tam ne bi videli Mateja Tonina, če bi bil še predsednik državnega zbora. “Ne, ne bi!” mi je povedal Tonin, ko sem preveril.

Da predsednik republike simbolno razglaša pomen avstro-ogrske vojske in podira kip in zasluge generala Maistra, ne razumem. Ni dostojno do tistih, ki so si – kot nekoč Maister – upali več in s tem prispevali, da imamo državo, katere predsednik je Borut Pahor.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Delta

  Tokrat se z Jančičem ne strinjam. Pahor je s svojim nastopom na proslavi uspel precej ublažiti rdečezvezdno rajanje in je z dostojnim govorom marsikateremu “slovesnemu” udeležencu prekrižal načrte nadaljnjega podpihovanja sovraštva do nas, “napačno” mislečih.

  • MižekFiga

   Polovičar Pahor se bi ne smel udeležiti te pogubne kučanistične proslave.
   Polovičarstvo se odraža v številu slovenskih krajevnih napisih na koroškem, polovici piranskega zaliva, vsiljenih balkanskih konferencah in …..

   • Steiermark

    on si samo “rešuje” obraz, drugače pa itak vemo, da kot titov omladinac, celo črnogorskega porekla, ki je vedril vedno ob nogah krvavih rdečih diktatorskih podgan, pač nemore iz svoje kože. Njemu je verjetno hudo prenašati demokracijo v Sloveniji, kateri pa sam ni pripomogel, rezultat njegovega “mišlenja in delovanja” pa je njegov sin, ki je še bolj krvavo rdeč revolucionarno usmerjen – žejen slovenske krvi!

 • Franjo Trojner

  Pripadniki TO in policije so dali živlenje za prvo samostojno demokratično državo vsega SLOVENSKEGA roda in ne za komunajzersko rdečo zvezdo, ki se znova nam vsem s strani stare in nove politične levice, od vidnih akterjev vsakokratne leve oblasti in od države izdatno, širokogrudno financiranih levih civilnih gibanj vedno bolj in na veliko brezsramno, agresivno vsiljuje.
  Denar, ki ga je vrh veteranske organizacije z Lipičem na čelu porabil za čaščenje Jugoslovanske TO in ne SLOVENSKE TO bi bilo bolj smotrno, pošteno, odgovorno, modro porabiti za svojce v vojni padlih pripadnikov TO in policije, pa tudi za vse ranjene pripadnike TO in policije, mar ne?
  Sam sem veteran vojne za Slovenijo in se z Lipičevim vodenjem veteranske zveze ne strinjam, zahtevam, da se Lipiča razreši in uzključi iz ZVEZE VOJNIH VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO 1991.

  • večni srb

   To si pa lepo povedal, veterani se zagotovo nismo žrtvovali za rdečo zvezdo, sploh je nismo omenjali, ampak tistega kmetavzarskega srpa in komunajzerskega kladiva smo imeli pa res poln kufer.

   Če bi nam takrat kdo rekel, da se borimo proti rdeči zvezdi in zapuščini socialistične revolucije, proti partizanskem nasledstvu, bi ga nabili na kol.

   • Steiermark

    Vi, turški hlapci imate pač v krvi oz. genih “nabijanje ljudi” na kole….

    • večni srb

     Srbski film.

  • Zgornji

   OK, RAZUMEMO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

 • večni srb

  Pahor je vrhovni poveljnik samo zato, ker še vedno trajajo izredne brutalne razmere in ima vojska ista pooblastila kot ljudska policija.

  • Lea Pralines

   bebec

   • večni srb

    koljinda

 • večni srb

  Tisto nadmočno avstrijsko vojsko so srbi pognali v beg čez planke, zato je pri nas ostalo toliko rožja, da so lahko oborožili hlapce, ampak zgleda je najbolj pomembno kje se v zgodovini potegne črto.
  Mislim, da se avtor moti, ker ne pozna temeljnih izhodišč, kdor misli, da je bila 2.sv samo še ena vojna, ne more razumeti preteklosti. Zakon o rasni higieni je fizično razslojil narod, revolucija pa je obrnila proces proti tistim, ki so ga začeli, torej smo dvakrat doživeli sistematični democid. Taki procesi popolnoma uničijo rodno strukturo prebivalcev in jo nadomestijo z drugačnimi temelji, na katerih so zrasle naše generacije. Če smo bili še nedavno mešanica podalpskih plemen, smo danes predvsem potomci jugoslovanov in tega se brez masovnih migracij ne da več spremeniti.
  Kar je ostalo, je zdaj slovenski narod, mi smo slovenci, pa še kar naprej prihajajo novi., vendar predvsem iz zahodnih, katoliških delov balkana, in iz neznanih razlogov tudi albanci, medtem ko srbi in ostali ne več. Kmalu se bomo komaj še ločili od dominantnih hrvatov, oni so pa itak povsem zblojena mešanica severno srbskih plemen, ki so jih asimilirali veliki sosednji narodi. Gredo skozi podoben proces fašistične katolizacije kot italijani, za Zagreb bomo kmalu nekaj takega kot je za Rim sever Italije, samo industrijska cona močnega centra neke izmišljene tradicije, ki prej nikoli ni obstajala. Tako piše tudi v Bibliji, sorodni katoliki se morajo združiti pod Jezusom in premagati vse sovražnike, prej v regiji ne more biti miru in spokoja.

  Aja, Slovenija ni imela svoje komande JNA, spadali smo pod Zagreb, ki se je tudi odločil na premike vojske na severne meje.

  Vlada SFRJ je bila res v Beogradu, ampak saj so tam sedeli tudi slovenci, predsedovala in komandirala vojsko sta pa dva hrvata.

  Orožje so nam vzeli, orožje smo očitno imeli, oboje naenkrat nekako nima smisla. S čim so pa dokupili novega, ko še starega nismo rabili, menda z davki jugoslovanov, ki jih je Beograd poslal za razvoj in prenovo naših državnih podjetij. Svaka čast, osamosvojili smo se pa zato, ker se v taki revščini, za tako nizke plače in v takih delovnih pogojih ni dalo več normalno živeti in delati, barabe izdajalske pokvarjene genocidne.

  • Franc Šink

   Srbi se sploh ne spoznajo na vojevanje.izgubijo vse vojne in bitke.

   • Steiermark

    Se pa, kot potomci divjakov turkov, spoznajo na natikanje na kole!

   • večni srb

    Očitno ne, če so pa ohranjali svoje kraljestvo več kot tisoč let in stojijo temelji še danes.
    A veš kako je Meister prišel do vojske, Srbi so pognali avstroogarsko vojsko v beg, nazaj čez planke in med tekom odmetavali puške.

    • Franc Šink

     Od kje tebi ta mit?

  • joza joza13

   Butl, zahojeni, čefurski…! Delat se spravi, da boš lahko leno žlahto v srbiji vzdrževal, ker mi je več ne bomo!
   Davki Jugoslovanov, ja… Da si nauš kaj naredu! Kdo je pa prispeval največ davkov?

   • večni srb

    Vojne je konec, lahko se spokaš nazaj domov čefur.
    Ne ti meni kdo je prispeval največ davkov, iz česa so pa nastajali naši izdelki, zakaj si imel tako dobre šnicle na mizi in pil tako dobro pivo, butl. Seveda so vsi vlagali v nas, če pa mejimo na dve pravi razviti evropski demokraciji, kjer je jugoslovanska roba največ vredna, kaj bi pa ti, delal na Kosovu in prevažal prodajat tisoč kilometrov stran? Ti bom drugače razložil, zakaj danes naša podjetja vsako leto pridelajo samo večjo izgubo, zguba ni dobiček ampak se pokriva pufe z davki oziroma z novimi krediti, kreten. Ker ni več zastonj vrhunskih materialov in delovne sile, Srbija je pod okupacijo zahodnih kapitalistov, oni imajo zdaj od tega dobičke, ne mi.

    Slovenija je bila zbombardirana nazaj v čase rimskega imperija, do danes odkopavamo angleške bombe, ki jih ni razneslo nad našimi vasicami. Vsi gradovi so goreli in mostovi so bili porušeni, le rimskih viaduktov in cest pa niso sesuli, haha…. Kdo misliš, da je vse to postavil nazaj? Jebi se, kmetavzar zahojeni, celo mladost smo imeli uničeno, ker smo napol zastonj delali za kmečki gnoj, ki mu moramo danes doplačevati za hrano, ki je še zase ne pridelajo dovolj in jim je edini cilj v življenu ropati socialistična mesta.

    • joza joza13

     Ob tebi se bom še nekaj socialistične ekonomije naučil, pa zgodovine tudi… vsi gradovi in mostovi v Sloveniji so goreli, pa Angleži so to zbombandirali! Ah-ja…
     Ko ti večni Srb uporabljaš besedo “naši”, nikoli ne vem, če misliš Srbijo, Slovenijo, Kosovo, mogoče s. vzhodno Bosno?.., ke po srbski miselnosti je itak vse vaše. “Naša” podjetja pridelujejo izgubo. A res? Izguba ni dobiček? Bemti, ti si se pa v življenju veliko naučil!

     Ali veš, zakaj sem imel dobre šnicle na mizi? Zato, ker smo delali in si jih znali doma pridelati. Štacune so bile itak prazne.

     Sam danes ne kmetujem, vendar zelo spoštujem kmete in sem jim hvaležen… ker, če kmetov ne bo, boš ti čoban spet lačen in boš spet živel na naš račun. Moj račun!

     Jojoj. Kosovo, pa 1000 km… šta sve bukva rodi?

     Ej Srb! Je že dogo tega, ko si tako grdo na glavo padel?
     Ubošček.

  • pesjanar

   Imeli smo Slovenci v nastajajoči slovenski vojski kaplarja ki je totalno zjebal “veliko”srbsko armado da je morala iz Slovenije kot kurba z plesa,kaj ti pomagajo generali če so čisto navadni vsraneti in si upajo uperit bajonete samo proti neoboroženim muslimanom v Srebrenici,to je bil obraz vojske enonogega klavca in tu ni debate,Srbe so zjebali vsi ki so imeli pet minut cajta in to od Turkov pa vse do slovenske vojske -amen!!!!!

   • večni srb

    Če nočeš ubijati svoje ljudi, zato še nisi pizda.

 • učko

  Borut Pahor, edini politik, ki ga grem še kdaj volit. Vsi drugi so režimske svinje al pa farške hlapci in cenene kurbe !!!!!

  • Zgornji

   Z Poharjem tudi ni Nič , ker če si ga kdaj videl govoriti , potem ti je lahko Več kot Jasno, da govori kot bi bil zadet , pa četudi ni nič vzel , ker je že “fabrško” tak !!! ! !!! Zato ni Nič z njim.

 • montyamp

  Tistim Slovencem ki morajo danes zaradi boljševikov hlapčevati za preživetje v Avstriji , verjetno ni vseeno , ali bi imeli še naprej avstrijsko oblast kot v AO , ali murglosrbsko ki jih odira z davki , da lahko podpira svoje volilno telo s socialkami v višini minimalne plače .
  Maister je Štajersko poslal izpod Avstrije pod Srbe , saj po WW2 v Sloveniji nobena železniška postaja ni imela šefa Slovenca , tudi Avstrijca ne , VSI SO BILI SRBI .
  Kam smo pod tole balkansko dve zgodovinski fazi zaostalo bando prišli , nekateri še sploh niso dojeli .
  Šiško je dojel , zato so ga murglosrbi zaprli .
  Hvala murglosrbom za kazanje svojega pravega obraza in za dobro reklamo autohtonemu Slovencu .
  Ostale ste itak že poklali .
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K…………………..

  • sloven

   maister je gledal na svoj narod ki mu v ao sigurno ni bilo lepo boril se je za svojo drzavo zedinjeno slovenijo kar se je potem zgodilo sigurno ni njegovo delo

   • montyamp

    Poglej , če narod ni sposoben vzrdrževati svoje države , ga ni treba z dežja zvleči pod kap .
    To lahko naredi samo sanjaško budalo , naivno svobodomiseln avanturist , ki misli da bo z balkanskimi primitivci boljše , kot s tistimi , ki so Slovencem zgradili šole , železnice , elektrarne, ……………
    V glavnem , kam smo s primitivci zabredli , samo še idioti niso dojeli .

    • sloven

     Tebe in nas kot slovenca v drugem primeru nebi bilo vec kaj ne razumes pod nemci nas ni

     • MižekFiga

      Kot srpska, škodo nadomestna nacija, z napisom na železniški postaji “Rakek – Pakek”, smo pa na balkanski boljški strani ? Ne me basat, FDV izobraženec!

     • sloven

      Ne razumem nicesar razen fdvja prevod bi prosil kar se pa tega tice ne nisem hodil tja a mislis da se lahko samo tam naucis govoriti in pisati slovensko

     • Steiermark

      Ti nisi Slovenec, torej se ne sekiraj, kaj bi bilo z ostalimi, katerim pa ti ne pripaddaš – srbsko budalo.

     • sloven

      Hah to mi pravi nekdo ki ima nadimek slovenske pokrajine v okupatorskem jeziku

    • dob

     Misliš, iz dežja pod KP !?

     • stajerc5

      Uhhhh, dobra!!!

    • Steiermark

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Steiermark

    in kaj smo imeli mi Štajerci, z njegovo otročjostjo in nesposobnostjo nenormalnega človeka, srbofila? Kdo ga je prosil, da razen da nas pusti v naši matični domovini Avstriji, zvleče v srbsko vukojeb……ino, kar se nam še maščuje danes, s prisotnostjo izmečkov, kot si ti in večni srbin……

 • joza joza13

  Major Maister je Maribor ob koncu prve vojne kot častnik habsburške vojske razglasil za del države Slovencev, Hrvatov in Srbov in prevzel poveljstvo nad Štajersko…
  Da mu jebem mater!

  • Simon Novak

   Ti si nekrofil? (pa v slovar poglej, tako ali tako vem, da ne veš, kaj to pomeni, Jožek

   • stajerc5

    A so te ze kdaj dobili na Zalah, da tako dobro poznas situacijo!??????

    • Simon Novak

     Tebe mogoče?

  • sloven

   se en bedak spizdi hlapcevat v nemcijo mi tu smo ponosni na svojega generala

   • joza joza13

    Veš… v fazi, v kateri si danes ti, sem bil sam pred 10, 15 leti.
    Slovenijo so razjebali in nič ne kaže, da jo bo mogoče spet rehabilitirati… počakaj 2-3 leta, boš videl o čem govorim.
    Sicer pa… več Slovenije so pustili v Jugoslaviji (beri v Hrvaški), kot v Avstriji. Slovenci smo pa veliko več dobili od Avstroogrske kot pa od Titove Jugo tvorbe!
    Čitaj mali, čitaj!
    …da ne boš “bedak” ostal…

    • sloven

     Nisem v fazi sem narodno zaveden ne gledam samo na koristi temvec mi veliko pomeni narodni obstoj ki ga v avstriji nebi bilo od njih smo dobili samo suzenjstvo in asimilacijo ce je pa kdo zjebal slovenijo krivi njega ne drzavo in narod

     • joza joza13

      Ah ja.
      Še čitaj, še…
      Pretežni del Slovenije je opismenila Marija Terezija, verjetno tudi tvoje prednike…

     • sloven

      Ma ajde jozek to je pa res nekaj bil je tak cas da bi se to zgodilo prej ali slej in ni omembe vredno sploh pa ne da bi zaradi tega castil okupatorske svabe ki so hoteli moje prednike ponemciti tebe verjetno so

     • joza joza13

      Glej pizdek. Sem Slovenec, ponosni Slovenec, da se razumeva! Situacijo spremljam veliko dlje in vidim kam pes taco moli!
      Nekje se bomo v vsakem primeru prej ali slej znašli, ker mi s svojo domovino ne znamo upravljati!
      Nikakor si ne želim zgolj tega, da se ponovno znajdemo v balkanskem kotlu!
      Ti je zdaj jasno o čem govorim?
      Če tega ne razumeš, potem pa čitaj – ti pravim…

     • sloven

      Pizdek si ti opica ce bi bil ponosen nebi jokal o tem kako dobro je bilo pod nemci razumes pod.nemci balkanci ista stvar

     • joza joza13

      Glej tele debilno – kje vidiš ti Nemčijo v Avstroogrski?
      Geografija fuč? Zgodovina aut? Pojdi nazaj v luknjo …
      In…, za tebe je ista stvar tudi meso in krompir. Kar naj bo.

     • sloven

      Ha ha bedak kaj pa so avstrijci narod ane smesno so povecini potomci nemcev in zal ponemcenih slovencev ki so najbolj zagreti avstrijci in izdajalci svojega naroda nekaj takega kot ti

     • stajerc5

      A ti to posiljas SOS znake ali pises v rupi Karadzica ali si zbezal iz OS z sedmimi leti!?????

     • sloven

      Hey opica na drevo pa hitro morda najdes banano

     • Steiermark

      totalni jugosrbski idiot, pa funkcionalno nepismen teer brez opravilne sposobnosti, kot vsi balkanci!

     • Steiermark

      Za balkanca je ista stvar, ne pa za avtohtone v Sloveniji, ki nikoli niso bili tako nizko, kot vi – opice turške! Če bi bil vsaj malo seznanjen z realnostjo in resnico , v celi, današnji Sloveniji, potem to sploh ne bi bila debata , zate, ker se normalen človek vedno in takoj lahko opredeli le za dobro, ne pa slabo in zaostalo, kot smo imeli pod srbi, v Avstriji pa smo bili del Avstrije in njihovega naroda in ne sužnji, kot pod vami!

     • Steiermark

      Pa saj takšna jugoslovenska teleta, četudi si knjigo dajo “presadit” v glavo, ne razumejo ničesar, so pač “sloveni”, pa še jugo……

     • sloven

      Najbolj smesno je zanikati svoje korenine ane jugoslovenka

     • Steiermark

      Maria Teresia ni opismenjevala balkanske drhali……oni so se “opismenjevali” šele pod kovačem josipom, pa še to z švasanimi črkami, pisati pa še danes neznajo! Pojdi samo malo po Kopru in drugje po obali, kjer so se na gosto nagnetli srbini in ostali bizantinski drekarji, pa si oglej “mlade srbijane, balkanke, balkance”, ki se v šoli podpisujejo s križcem….. To je njihova “slovanska” pismenost in kultura. Ja, in to se dogaja v 21 stoletju, potem ko nam je bedak maister zasral Slovenijo in še bolj Štajersko!

     • Steiermark

      turški hlapec “razume samo v rikverc….

    • Steiermark

     Takšni bedaki lahko čitajo, kolikor hočejo, vendar jim ne “potegne” in ne razumejo, kaj so “črkovali”! To so večni bedaki – jugo-sloveni!

   • Steiermark

    Spizdi raje ti, sloven, ki ne pašeš med nas, avtohtone v Sloveniji, še najmanj pa med Štajerce, ki z vami nimamo prav nič skupnega – hlapci in to, turški, ste pa prav vi! Mi smo 1918, tuddi po zaslugi blesavega srbofila maistra, postali srbski suznji!

    • sloven

     Res je suzenj si zato tisina ko gospodar govori

  • stajerc5

   Uboga mati, jebena je od vseh pravih domobranskih Stajercev! Saj ni samo en spomenik za zrusiti, prvi v Veleju, drugi pa malermaeistrov, potem pa naprej!!! Enih par pravih, ta tezkih, najtezjih Hiltijev simoramo nabaviti!!! Kot nezaposlen kmet, bi se mogoce dobil subvencije od Lunatika….

 • Zgornji

  Poplava Duhovne Zmede se vali in poplavlja Vse pred seboj, zato tudi Poharček Žal Ni imun nanjo … in to se kaže po Nasprotujočih se Zmedenih dejanjih ki jih počne , tako kot je Zmeden tudi Celoten narod .

  • Borut Stari

   Dodal bi še, da obstoja klika norih, ki iz ozadja onegavi zmedene.

   • Zgornji

    ;-)

    • Borut Stari

     Zmedeni so zmedeni že 28 let. Zmeda bo s to 13. vlado popolna Oblast jaha na toku antijanša in dajmošarec Rezultat volilne binarne stvaritve bo končno apokalipsa levičarske države in butlsocializma..

 • Domus Lubus

  Takšen spomenik kot je postavljen Maistru bi morali postaviti tudi Janezu Janši.
  No, morda malo večji….

  • Lea Pralines

   ti si prfuknjen …..

   • Domus Lubus

    Vi ste pa malce žaljivi. Morda niste slaba oseba, samo zaslepljeni ste z udbokomunizmom in se ne znate osvoboditi. Del mojih današnjih molitev bo namenjen tudi vam, da strete spone, ki vežejo Slovence že od časa druge svetovne vojne in vas končno obsije svetloba.
    Živela SDS!
    Živel Janez Janša, naš heroj!

    • Simon Novak

     Tablete vzemi in idi počivat, ampak samo predpisano dozo, ne pretiravaj, da se ti ne bo poslabšalo

     • Štajerc

      Zdaj pa je že čas, da se k sebi spraviš. Če ne razumeš, kaj skozi svoje “verze” sporoča “pesnik” @Domus, potlej ga vsaj pusti vnemar.

     • Simon Novak

      Idi v senco in počivaj, sonček je danes močan

     • stajerc5

      Zdaj pa res vidim,da sta sinova bosanske bukve, ker se ze med sabo jebeta.
      Jezus, kako ste glupi tardeci!!!

     • Simon Novak

      Sedi, zahojenec

 • sloustava

  Ko clovek pomisli, da je doumel, da tudi on zivi v Sloveniji, kjer brez DEMOSa in TO, stare 28 let, ne bi zivel v samostojni Sloveniji, pa ugotovis, da je bil govor ob prejsnji “kucanisitcni proslavi “ samo ena lastovka. Pahor, zgodovina je samo ena!

 • Black_hawk

  Kdor verjame Pahorju je največji idiot!!!!!!

 • Black_hawk

  Glede na to, da je Maister strejal Nemce v hrbet jaz tega spomenika ne podpiram mi je vseeno :))

  • sloven

   bedak kdo je koga streljal v hrbet premagal jih je na najboljsi mozen nacin, ti si pa samo se en bedacek ki se sramuje svojega generala

   • Steiermark

    Kreten, premagal jih je na način, kot to počne golazen isis, nad ljudmi, po arabiji! Kreten, pridejo, posiljujejo , režejo vratove, ropajo in si prilaščajo – oh, kako podobno maistrovemu delovanju, predvsem srbskih spak, na Štajerskem, potem je maister ukazal streljanje nad goloroko protestno množico 10.000 avtohtonih Štajercev, nemškega rodu, 27. 1. 1919, jih postreljal 60, 130 pa hudo ranil – v zahvalo je dobil, kasneje, ko so ga srbi že odstavili in nagnali, šus od razjarjenega Štajerca – Mariborčana, nemškega rodu, kot večina štajercev,, za posledicami katerega je pozneje sam krepnil! O tem pa naši “zgodovinarji” in podporniki okupacije Štajerske, nikoli ne pišejo!

    • sloven

     Ti nujno potrebujes obisk psihiatra naj ti kaj mocnega predpise ko se pozdravis no ko ti bo bolje pa na ucenje zgodovine pa od amebe zacni ker si priblizno na isti ravni

  • večni srb

   Kaj so pa delali nemci pri nas?

 • Antonius

  Šminkerski maneken Pahor izkoristi vsako priliko, da se postavi pred novinarske fotoaparate in tv kamere.
  Zato povsem brez pomisleka o prekmalu, podeljuje najvišja državna odlikovanja skoraj golobradim športnikom. Spomin na minulo delo, Pahorju seže najdlje nazaj do včeraj.
  Peterle je Pahorju zastavil vprašanje, *zakaj rine na lažno proslavo TO in ji s svojo prisotnostjo daje legitimiteto*. Izmazal se je s Peterletovo izjavo, ki jo je izrekel pred 28-timi leti, ko mu je zadišalo po slovenski vojski.
  Pahor je ničvreden fdv-jevski politolog, ki ne zmore o mednarodni politiki povedati kaj več, kot more osel povedati o ledu.
  Zadostuje, da človek pogleda na ustavne sodnike, ki jih je za potrditev v parlament ponudil *precednik* Pahor, pa je človeku takoj jasno, zakaj nas bodo njegovi hostarji še naprej gnjavili s krvavo zvezdo. Ustavni so poimenovanje ceste po Titu prepovedali, zajebavanje s krvavimi revolucionarnimi insignijami pa ne.
  Pahor je samovšečni 3,14zdek, ki ga pretežno volijo neodgovorne sanjačice z obrazilom na A.

 • xtc

  Razne komunisti Lipičevo JNA srbohlapčevske parole,kako so komunisti ,delali SLO so navadna laž.Komunisti so navadni Beogeajsko -Moskovski Quislingi in hlapci,drhal ,ki je bila večinoma v SHS lumpenproletarijat in najnižji razred družbe in kriminalci.
  Glede Maistra;osebno ga ne maramm-pa četudi je imel dobre namene-ki pa so se sfižili.
  Štajerce je zaj*********** za tisoč let,s svojimi dobrimi nameni je Slovencem naredil toliko škode ,da si malo kdo upa to jasno povedati-predvsem največja je ta ,da nas je spravil med Balkansko in srbsko okupacijo,ki se je v Yugi nadaljevala z Balkansko srbo komunistično.

  • Bandit123

   Ostaja ti možnost, rukzak na rame, pa v Jodelberg in to čimprej.

   • xtc

    Ne bo treba pridno kupujejo SLO tako ,da bodo kmalu zagospodarili.

    • abc

     Če bi Hitler zmagal in da bi domobrancim ratal, te nas res nebi več bilo. Hvala našim antifašističnim borcem, ki so se borili in žrtvovali, da lahko sedaj mi živimo v miru in govorimo v materinem slovenskem jeziku.Švaba nebo nikoli več gospodaril na slovenski zemlji ( čeprav je kar nekaj nemčurčkov, vključno s tabo tukaj gor ) , ki se več kot 70 let po kapitulaciji Hitlerja, s tem težko sprijazni.

  • sloven

   stajerce je zajebal je rekel vi ste res smesni s temi komentarji zaradi oseb kot je maister so se slovenci ohranili kot narod ce bi ostali v ao bi nas ostalo toliko kot koroscev nic.kjerkoli v tujini bi imeli generala kot je maister bi ga castili kot boga pri nas pa o njem razpravljajo neki brezvezni osebki ki v zivljenju niso naredili se za sebe nic kaj sele za narod

   • stajerc5

    bogtejebotisipismenkomojpas…

   • xtc

    Ne piši neumnosti bebo.
    Pametni Korošci so ostali v A in še vedno obstajajo in govorijo slovensko.Te komunistične bravure prihrani za levo umsko prizadete,drug ti nebo nasedel,tepček.

    • sloven

     Tepcek si ti in to velik to koliko je ostalo slovencev na koroskem je smesna stevilka v primerjavi s tem koliko jih je bilo pred okupacijo nemske avstrije.v coni a pravis se obstajajo ti si res bedak vcasih so bili cez pol avstrije ti mi pa govoris o coni a

  • večni srb

   Kdo je bil pa v tvojem kraju komunist in udbaš?
   Največji komunisti so bili in bodo vedno katolibani.

 • totex39

  Bolje bi bilo, da se ukvarja z komunističnimi spomeniki in jih naj da takoj podreti, tega d*reka je pri nas zelo veliko.
  Če bi Pahor upal preklicati oziroma prepovedati vse v zvezi z krvavo zvezdo, bi pri nas lahko obrnili list tudi v pravo smer.

  • Simon Novak

   Potem pa ima naš predsednik države velika pooblastila, če bi lahko to prepovedal. To veš iz zanesljivih virov ali si samo potegnil iz tvoje zahojene riti kot vse drugo, kar tukaj komentiraš?

   • totex39

    Zahojen drekaš si ti, ko ne znaš drugega kot to, da z svojimi pamfleti odgovarjaš na komentarje in s tem dokazuješ svoj nizki nivo.

    • Simon Novak

     To je značilen đesnjakarski odgovor, nisi mi pa nič napisal, od kje imaš podatek, da ima predsednik države taka pooblastila?

     • totex39

      Poišči si ga.

     • Simon Novak

      Ne obstaja, zahojeenc

   • KP

    Ne seri,čefutarče

    • Simon Novak

     Tipičen odgovor zahojenih đešnjakov

 • Simon Novak

  Bo Borut Pahor podrl kip generala Maistra? SI JE ŽE KUPIL MACOLO, SEM GA VIDEL

 • Ladka Sladič

  Kdor more razumeti, naj razume!

  • Simon Novak

   Nihče

 • Štajerc

  …Major Maister je Maribor ob koncu prve vojne kot častnik habsburške vojske razglasil za del države Slovencev, Hrvatov in Srbov in prevzel poveljstvo nad Štajersko…
  —————
  Bog ve, kje se je Jančič šolal za novičarja. Dvomim, da na “zloglasni” FSPN(FDV). Če bi se šolal tamkaj, bi gotovo ne napisal Država SHS z malo začetnico. Res je, da je Država SHS nekako vegetirala le mesec dni, toda temu ni bil kriv major Maister, ampak slovenski politiki v Lublani in v glavnem mestu Države SHS, Zagrebu! Na bivši FSPN bi se Jančič tudi podučil o Dunajskem klubu in Krfski deklaraciji. Kakorkoli.

  • Steiermark

   Misliš, da jo je oupiral in nas dal v kremplje srbov, brez našega privoljenja! Štajerska je bila okupirana in brez privolitve avtohtonih, priključena srbaški drhali in dana njim v kremplje! Isto se je zgoddilo tudi s “priključitvijo ” Prekmurja!

   • večni srb

    Zakaj si zdaj jezna na slovence, če nas niste uspeli izbrisati niti po par tisoč letih?

    • Steiermark

     Si pa res bolnik in to hudi……. pojdi k zdravniku – psihiatru in za točno diagnozo mu ponudi, v pomoč, svoje blodnje, ki jih tukaj objavljaš….

   • sloven

    Ma tebe bi dal v kreplje islamski drzavi naj ti dajo rjuho na glavo pa malo reda naucijo da ne trosis neumnosti

    • Steiermark

     idiot slovanski, ti pa imaš že “rjuho v svoji prazni glai in to prepojeno z lastnim urinom”, zato takšno “razmišljanje”! Kreten balkanski!

  • večni srb

   2 istrana in 8 dalmatincev, točno tako, pred ustaškim fašizmom, še ni bilo takih hrvatov kot so danes.

 • RATATA

  Saj je res, da je Rudolfu Maistru bilo ponujano ozemlje na Štajerskem, pa je vseeno s svojo vojsko, kjer je v prve vrste potisnil bivše srbske vojne ujetnike in zapornike, ki so bili na švabske Avstrijce še posebno jezni drezal po Koroškem, kjer so se obnašali zelo nasilno, kar je zagotovo imelo posledice pri “ajnrukanju” Korošcev;
  kot je res tudi, da se je pod svojo poezijo podpisoval kot “Vuk Slavić”;
  toda, kako se je pa obnašala Narodna vlada v Lublani (?) in kakšne zamude so bile pri sprejemanju odločitev (?), pa tudi v kakšnem odnosu so bili naši v korelaciji s hrvati in Narodnim vijećem v Zagrebu, ki je ignoriralo Korošca je pa tudi potrebno upoštevati! (Karlovški polk je našim maistrovim borcem za severno mejo skočil v hrbet!!

  • sloven

   V tistih casih je na koroskem zivela velika vecina slovencev in normalno je da jo je maister osvobajal zdaj je pac se vedno okupirana slovencev je pa tam samo se za vzorec no se zmeraj so v vecini ampak se imajo za nemce avstrijce in so najvecji nasprotniki slovencev isto bi se zgodilo v ostali sloveniji ce nebi imeli ljudi kot je maister

  • sloven

   V tistih casih je na koroskem zivela velika vecina slovencev in normalno je da jo je maister osvobajal zdaj je pac se vedno okupirana slovencev je pa tam samo se za vzorec no se zmeraj so v vecini ampak se imajo za nemce avstrijce in so najvecji nasprotniki slovencev isto bi se zgodilo v ostali sloveniji ce nebi imeli ljudi kot je maister

   • RATATA

    Ja, popolnoma napačno se je spraševati, koliko je še Slovencev na Koroškem!! morda so še vsi(??), relevantno vprašanje je, koliko državljanov dežele Koroške se še ima za Slovence, (Da so nekdaj bili vsi – priča Zgodovina, da jih je vedno manj pa statistika!)

    • sloven

     Tocno tako isto bi bilo na ostalem ozemlju slovenije ce nebi bilo takih ljudi kot je ravno maister

 • Haloški Tunek

  Tudi Milan Kučan in Janez Drnofšek si zaslužita kipe. Slovenijo sta leta 1991 rešila pred totalno vojno iz strani Srbof…totalno vojno ki jo je želel Janez Janša. Njemu se je jebalo za življenja Slovencef. Bobu bob!!!

  • KP

   Haha. Idiot čefurski.čefurski

  • RATATA

   Kdo pa je komandiral jna v tistem času tünka?

 • KP

  Smo za to,da podremo vsa titoistična obeležja v Sloveniji?

  • jakob kovač

   Ti podiraj na svojem dvorišču ,drugje pa nimaš pravice!

   • KP

    Ha ha. Sem vedel,da bo kakšen čefutar takoj jokcal. Kakšne koristi že imaš od skrivačev in raztrgancev,razen,da im bedaki nakazujemo visoke penzije in imajo vse privilegije?

 • Olga2345

  Se en dokaz več, da komunistom domovina ne pomeni nič! Pahor je komunist!

  • večni srb

   Pardon, ne le komunist, on je zadnji predsednik komunistov, ne Kučan.

 • ZatonMesecnikov

  #Bo Borut Pahor podrl kip generala Maistra?#

  Morda zato, ker Štajerci niso preveč zadovoljni z Maistrom. Izpod Dunajskega cesarja jih je Maister spravil pod beograjskega kralja. “Ćobanskega kralja”, kot so v Zagrebu demonstrirali takrat. Vsekakor je sledilo nazadovanje Štajercev, ki še danes traja. V primerjavi s svojimi severnimi brati.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • sloven

    Predlagam selitev z hordo migrantov v nemcijo ste verjetno ravno taki doktorji,inzenirji,znanstveniki kot oni nas pa pustite da slavimo heroja maistra ki je pregnal nemce iz nasih krajev

    • Steiermark

     Kaj naj ti rečem drugega, kot to, da ti kot pripadnik čobanskega ljudstva, predstavnik divjakov v Sloveniji, pač nisi poklican, da boš pošiljal, nas avtohtone v Sloveniji, predvsem na Štajerskem, iz naše dežele . Dovolj ste čobani upostošili, tudi mentalno, naše kraje in da ob svojih sposobnostih pasenja prašičev, vam pač ni mesta niti v EU, kajšele na Štajerskem ali kjerkoli drugje, v Sloveniji!

     • sloven

      Ha ha mars v serijat ubogat moza zate je zahodna kultura prevec

     • Steiermark

      slovanski čoban, marš so ukazi, ki jih sprejemate in prejemate vi, čobani jugosrbskega porekla, ker edino to razumete, spake!

     • sloven

      No pejmo kaj pa cakas a nimas za karto saj je ne potrebujes ti moz kamelo poslje

     • Steiermark

      Kot kamela zadostuješ ti, tako za prevoz, kot za izvajanje seksualne aktivnosti, na tebi, s strani tvojih rijateljev in rođakov z islama……. Kamelar, vseeno pa ti priporočam da si nabaviš vazelin, ker tvoji brača z islamsimi manirami, bojda niso nič kaj “nežni” prej robati, ker si ga utrjujejo z porivanjem kamel in ostalih ubogih živali, ki jih potem, družno, požrete!

     • sloven

      Vidis veliko ves o njih morda si pa ti ta kamela no cimprej ruto gor pa tisina kot se za babnico spodobi

 • Grog

  Nerazumem clanka , zakaj bo Pahor podru kip???

  • stajerc5

   Zato ker je imel Malermeister vecjega kot on…

  • večni srb

   Ne malikuj drugih generalov razen njega.

 • porkamashina

  Za kip na fotografiji tako ali tako vsi mislijo da je Skendenberg glede na to kaj se dan in noč zbira pod njim.

 • porkamashina

  Ni treba podirat kipa.Samo ploščico z imenom odspod zamenjajo s Skenderbejom pa bo.

 • jakob kovač

  Tudi Janezek je prodajal orožje-noben v Sloveniji ni tako nor da bi podrl kip človeka,ki je dosedaj naredil največ za našo domovino!

  • xtc

   A Drnovškov?

  • Aresnica

   Tovariš Kučan je bil takrat vrhovni povelnik Slovenske vojske-TOREJ na višjem položaju kot takrat gospod Janez Janša minister za obrambo. Obtožili so Janeza Janšo_ Kučan pa še do danes ni bil obsojen- to se je lahko dosegelo s pomočjo medijev in sodstva………………….
   ________________
   Lep pozdrav

 • Get Smart

  Jančič je sicer (in morda) vsaj za silo novinar, toda posledice socialistične vzgoje so hude.

  Država A-0 ni bila v lasti habsbsburgov, tisto ni bila habsburška vojska.
  “Maistrovi vojaki” so bili vsi SLOVENSKI fantje = dejansko slovenska vojska,
  ne pa habsburška,
  kot onanira Jančič. Še huje pa je, ko Jančiču zapiše, navajam:
  “[…] Seveda je nastala iz avstro-ogrske vojske. Do takrat ni bilo nič slovenski državi podobnega.”

  Jančiću bre, bolan bre?
  Nič?
  Ma nemoj?
  Kdo je torej dal to slovenskost, ki je leta 1918 še kao ni bilo?
  Kako lahko nekdo kao normalen zapiše tak kretenizem?
  SAMO 2 razloga sta na tem svetu: ali je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA poturica
  ali pa tako hud ritard, da verjame v kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE = MURGL JUGOKOMUNISTIČNE pravljice.

 • Get Smart

  In pisati drkarije tipa BARBI slovi po širokosti (… česa?) … Razturjenega dupeta?
  Česa? Kretenizmov?
  Lahko bi slovel, da je POMILOSTIL “balkanske bojevnike”, ampak ne, ker Jančiči raje drkajo o širinah slovitosti bla bla bla.
  Lahko bi slovel kot MURGL JUGO KOMI lutka, ki je NAJBOLJ ZADOLŽILA Slovenijo, ampak zopet ne, ker Jančiči drkajo o širokih slovitostih in kar je še kretenizmov.
  Sledimo?
  BARBI POHARKA je MURGL JUGOKOMUNISTIČNA lutka, narejena v isti garaži kot ŠARČIKA, cmerika, jankovićka i tako dalje do tokija.

  • Get Smart

   DOLG države Slovenije je bil leta 2004, torej po koncu kakor “liberalne” MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNE “zgodbe o uspehu” 28 % BDP-ja.
   Nastopila je pomlad.
   –> po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
   za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

   Pa nižji davki, pa manj davkov, pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje
   tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost, pa realna rast plač in pokojnin itd.,
   itd.,

   Za KPJ torej nastopi čas za odločno muгglsrbsko JUGOKOMUNISTIČNO revolucionarno akcijo:
   veliki pok, patrija, sfukoνanje, tepihovanje … =
   = PAHOROVANJE, pingićovanje, kopipastarsko znojilovanje, virantovanje …
   cmerovanje …
   DOLG države 2008-2011 – SD boгat pohar –> muгglski rop tisočletja po velikem poku:

   54 % BDP-ja.
   DOLG države 2011-2014 – PSocialno čuteča znojilja de –> veliki krogec v mali krogec:
   72 % BDP-ja

   DOLG države DANES – SMCenter Foruma 21 in LDS-a:
   ++82 % BDP-ja

   • Get Smart

    Slediš, Jančič?
    Po tem mora sloveti BARBI POHARKA.

    .
    Tovariš Borut Pahor je član predsedstva* centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije v Sloveniji. Predsednik predsedstva centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije v Sloveniji je tovariš Milan Kućan.
    .
    “Po diplomi je Borut Pahor sprejel pripravništvo, ki so mu ga ponudili v Centralnem komiteju ZKS, ki ga je takrat vodil Milan Kučan. Po pripravništvu je postal strokovni sodelavec Centralnega komiteja ZKS. Z le 26 leti je postal NAJMLAJŠI član Centralnega komiteja ZKS, nato pa še član njegovega predsedstva.” .
    .
    — to se je dogajalo v času, ko je CK (Centralni komite) preko svoje podružnice oziroma natančneje podrejene službe (UDBe – Uprava državne bezbednosti Jugoslavije — Isajlović) in po “naređenju” Višnjića aretiral Janeza Janšo ter ga predal “vojnome sudu”, da mu sudi, da ga TEPIHUJE, da ga kadija (Mazić) tuži in da ga kadija (Ranić) sudi. .
    .
    SD je formalnopravna naslednica KPJ – tovariš Milan Kućan, predsednik Foruma 21, je še vedno uradno zamrznjen predsednik SD-ja
    http://i.imgur.com/dhXEIjY.jpg .

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Ivan Ivanovič

  A imamo res državo – ali imajo državo tisti, ki so jo ugrabili?

  • Soave

   Dobro vprašanje !!