Nepravilnosti v zvezi zaposlitvijo lepe Nataše na Sovi tako velike, da jih ne bo mogel prikriti niti inšpektorat za javni sektor, ki se obotavlja že cel mesec?!

Marjan Šarec in Nataša Hribar (Foto: Tarča RTV Slo in STA)

Marjan Šarec in prijateljica (Foto: Tarča RTV Slo in STA)

Na dan prihajajo nove in nove nepravilnosti v zvezi z delovanjem Sove, ki jih po vsej verjetnosti ne bo mogel prikriti niti inšpektorat za javni sektor, kjer prek ministrstva za javno upravo premierju Marjanu Šarcu krijeta hrbet minister Rudi Medved in gostinski tehnik Igor Žavbi. Zaposlitev lepe Nataše H., dobre prijateljice premierja Šarca, naj bi izvedel kar zaupnik direktorja Sove in ne kadrovska služba, prav tako naj Nataša H. sploh ne bi opravila niti obveznega zdravniškega pregleda. Še več, na nezakonitost zaposlitve naj bi Sovo opozoril celo ZPIZ!

Kot poroča Požareport, naj bi po najnovejših informacijah na dan prihajale nove in nove nepravilnosti v zvezi z delovanjem Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, ki je v zadnjem času deležna veliko pozornosti zaradi domnevno sporne zaposlitve lepe Nataše H., dobre prijateljice predsednika vlade Marjana Šarca.

Te nepravilnosti naj bi bile celo tako hude, da jih po vsej verjetnosti ne bo mogel prikriti niti inšpektorat za javni sektor, ki deluje v okviru ministrstva za javno upravo pod vodstvom Rudija Medveda, ministra iz kvote Liste Marjana Šarca. Tam naj bi Šarcu sicer hrbet kril njegov tesen sodelavec še iz časa županovanja, Igor Žavbi, ki so mu, potem ko je ta totalno pogorel na lanskih županskih volitvah, uredili zaposlitev v kabinetu Medveda. Spomnimo naj, da gre za gostinskega tehnika in bratranca Roka Žavbija, ki je bil v Italiji obsojen na tri leta in štiri mesece zapora zaradi novačenja borcev za skrajno sunitsko skupino Islamska država.

Janša opozoril, da inšpektorat že 30 dni preiskuje zakonitost zaposlitve ene same osebe
Kot je na družbenem omrežju Twitter v zvezi z dogajanjem opozoril predsednik Slovenske demokratske stranke in član Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb Državnega zbora RS Janez Janša, inšpektorat že kar trideset dni preiskuje zakonitost zaposlitve samo ene osebe. Ob tem se je vprašal, ali je tudi šefica omenjenega inšpektorata povezana s Sovo?!

Zaposlitev lepe Nataše naj bi izvedel kar zaupnik direktorja in ne kadrovska služba
Kot zdaj poroča Požareport, naj zaposlitve lepe Nataše H. sploh ne bi izvedla pristojna kadrovska služba, ampak kar vodja pravnega sektorja na Sovi, A. B., ki naj bi sodil med zaupnike direktorja Sove Rajka Kozmelja. Odkar je izbruhnila afera, se slednji sicer dela nevednega, za skrajno levičarsko Mladino je dejal celo, da naj sploh ne bi vedel, da se Šarec in Nataša H. sploh poznata. Trditev nikakor ne more držati, že malo brskanja po aplikaciji Erar dokaže nasprotno, Sova pa je še enkrat več dokazala, da je popolnoma amaterska organizacija, ki deluje na ravni lokalnega kulturnega društva.

Foto: STA

O nezakonitosti zaposlitve lepe Nataše je Sovo opozoril tudi ZPIZ
Da postopek zaposlitve Nataše H. ni bil zakonit, ker naj bi bila ta med zamenjavo službe na bolniški, pa naj bi Sovo opozorili celo na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije. Kot smo že poročali, naj bi Šarec po ultimatu svoje žene lepi Nataši H. uredil službo v občini Škofljica, kjer se je je usmilil tamkajšnji župan Ivan Jordan in ji poleg tega posodil še 10 tisoč evrov. Ker mu denarja ni vrnila, se je lotil raziskovanja ter ugotovil, da se je N. H. zaposlila na Sovi.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) (Foto: STA)

Je pred zaposlitvijo na Sovi lepa Nataša sploh opravila zdravniški pregled?!
Lepa Nataša naj celo ne bi opravila niti obveznega zdravniškega pregleda, njena zdravstvena kartoteka pa naj bi po navajanju portala Požareport izkazovala kar 9 zaporednih mesecev bolniške odsotnosti. Prav tako naj bi bilo že iz njene kartoteke jasno, da drugače kot s pomočjo intervencije Šarca, Nataša H. sploh ne bi mogla priti do zaposlitve na Sovi. Zaradi varovanja osebnih podatkov Bojan Požar podrobnosti glede tega ni mogel objaviti.

Rok Krajnc