fbpx

Le kaj sta včeraj malo pred kolesarskimi protesti spletkarila Vajgl in Kučan? Se pripravljata na rušenje Aleksandre Pivec v DeSUS?

Lokal Trnovska vrata 8.5.2020 ob 15.15 uri. Ivo Vajgl in Milan Kučan.

Posnetek je nastal včeraj, v petek, 8. maja, ob 15.15 uri pod ljubljanskim objektom Trnovska vrata, ki se ga je poljudno prijelo ime Titanik. Na soncu je sedel Milan Kučan, v senci pa Ivo Vajgl, po besedah naših virov dvojec, ki “na polno spletkari, da bi DeSUS spremenili v Titanik.”

Spletni portal Požareport je minuli teden poročal, da je predsednica DeSUS Aleksandra Pivec nedavno preživela strankarski udar. Naši viri pravijo, da za poskusom stojita prav Milan Kučan in Ivo Vajgl, ki skušata iz Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS) ustvariti politični derivat Stranko upokojencev Slovenije (SUS). Klice dobivajo zlasti člani DeSUS iz Maribora in Primorske, naj pomagajo pri vzpostavljanju nove infrastrukture.

Lokal Trnovska vrata postaja zadnje čase sicer priljubljena točka, kjer se Kučan sestaja s “sivimi glavami”. Tam seveda ne klepetajo običajnih stvari in pijejo kavo, temveč sklepajo in vlečejo glavne politične poteze.

Andrej Žitnik