Cenzura “sovražnega govora” postala vroče izvozno blago: Na FDV o tem podučili soprogo socialističnega makedonskega predsednika!

Elizabeta Gjorgievska na Fakulteti za družbene vede (Foto: Primož Hrvacki, FDV)

Kot kaže, bo pod socialisti, ki dušijo ustvarjanje dodane vrednosti v gospodarstvu, pregon »sovražnega govora« postal najbolj vroč izvoz Slovenije. Fakulteto za družbene vede, ki je zanesljiv partner družbenih omrežij Facebook, Twitter in YouTube pri cenzuriranju vsebin, ki so kritične do leve ideologije ali socialistične oblasti, je obiskala soproga makedonskega predsednika Gjorgievska, ko je bil ta na obisku pri Borutu Pahorju. Tam se je seznanila z inovativnimi pristopi, ki jih na FDV uporabljajo za omejevanje svobode izražanja, zavzela pa se je za čimprejšnjo vzpostavitev takšnih orodij tudi v Makedoniji, ki se pod socialistično vlado vse bolj utaplja v korupciji in klientelizmu!

Makedonija v zadnjem času drvi v propad, država se pod vodstvom socialistične vlade Zorana Zaeva namreč vse bolj utaplja zaradi vseprisotne korupcije in klientelizma. Vlada je prodala tudi identiteto naroda in države, s tem ko so v okviru dogovora z Grčijo državi nadeli ime “Severna Makedonija”. S tem naj bi si zagotovili pot do članstva v zvezi Nato in v Evropski uniji, ukrep pa so hvalili številni levičarski politiki. Dobra novica ni bila niti izvolitev Steva Pendarovskega iz vrst socialistične stranke SDSM na položaj predsednika republike, ki ga je zasedel 12. maja letos. Njegova zmaga v drugem krogu sicer ni bila posebno prepričljiva, prejel je 53,59 odstotka glasov, medtem ko je protikandidatka Gordana Siljanovska-Davkova iz vrst opozicijske VMRO-DPMNE prejela 46,41 odstotka glasov. In kakšni so prvi ukrepi novega predsednika? Očitno se bo, po vzoru slovenskih levičarjev, pričel zavzemati za omejevanje svobode izražanja in pregon kritičnosti do oblasti pod pretvezo “sovražnega govora”.

Slovenija je za avtoritarne države postala vzor cenzuriranja in omejevanja svobode izražanja
Kot kaže, je makedonski režim Slovenijo že prepoznal kot vzor, kar se tiče cenzuriranja in omejevanja svobode izražanja. Socialistična oblast je namreč že uspešno prepovedala koncert najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, prav tako je bila v eni izmed knjižnic odpovedana predstavitev knjige, poleg tega pa smo priča vse ostrejši cenzuri kritičnih vsebin do oblasti na družbenih omrežjih. Pri tem so Fakulteta za družbene vede, Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani in Mirovni inštitut že dobili status verodostojnih prijaviteljev oziroma zanesljivih špicljev, ki korporacijam, kot so Facebook, Twitter in YouTube, pomagajo označevati spletne vsebine, ki so po njihovem mnenju neprimerne, in tako izvajati cenzuro. Vse omenjene organizacije od davkoplačevalcev prejemajo milijonska sredstva, omenjeni projekt glede cenzure, ki traja od aprila letos do marca 2020, pa se financira s strani Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Elizabeta Gjorgievska na Fakulteti za družbene vede. (Foto: Primož Hrvacki, FDV)

Gjorgievsko na FDV sprejela prodekanja in koordinator projekta Center za varnejši internet
In prav na FDV je Pendarovski poslal svojo soprogo Elizabeto Gjorgievsko, da bi se dodatno podučila o cenzuriranju in omejevanju svobode izražanja. Ta je bila skupaj s soprogom na dvodnevnem obisku v Sloveniji, prejšnji torek pa jo je na FDV sprejela prodekanja dr. Katja Lozar Manfreda, koordinator projekta Center za varnejši internet Marko Puschner pa ji je predstavil točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si. Kot lahko razberemo iz sporočila za javnost FDV, naj bi bil glavni namen te platforme “osveščanje ciljnih skupin otrok, najstnikov, staršev, učiteljev in socialnih delavcev preko različnih online in offline aktivnosti, izobraževanj, delavnic, gradiv, promocijskih in medijskih kampanj o tem, kako varno in odgovorno uporabljati internet in mobilne naprave”.

Elizabeta Gjorgievska na Fakulteti za družbene vede. (Foto: Primož Hrvacki, FDV)

K ovajanju sovražnega govora režim ščuva celo otroke
Zdenka Švaljek je v nadaljevanju predstavila tudi delovanje svetovalne linije za težave na spletu Tom telefon, ki je prav tako del projekta Center za varnejši internet, tam pa svetovalci vsak dan od 12. do 20. ure “odgovarjajo na vprašanja, dileme ter rešujejo zagate otrok in mladostnikov, med drugim tiste, ki so povezane z uporabo interneta”. Prav tako imajo TOM klepetalnico, kjer lahko otroci, mladostniki ter njihovi starši nasvete in pomoč dobijo prek spletnega klepeta. Švaljkova je izpostavila, da je največ težav mladih “povezanih s škodljivimi vsebinami na spletu in medvrstniškim nasiljem na spletu”. Tudi ta platforma po vsej verjetnosti že služi režimu kot še eno izmed orodij, ki jih uporabljajo v boju proti “sovražnemu govoru”. Poročali smo že, kako v okviru priročnika Zmoremo!, ki je izšel v okviru Sveta Evrope, soavtorica pa je med drugim Nina Perger s FDV, otrokom in mladini delijo nasvete za prijavljanje sovražnega govora policiji. Da je šlo tudi tem v resnici za vzgojo mladih v državljane, ki bi policiji ovajali vse drugače misleče in tiste, ki so kritični do oblasti, je jasno razvidno iz primera pogovora mlade ženske in policista, ki ji pojasni, da na spletu nihče ni anonimen in da družbena omrežja zbirajo IP naslove uporabnikov.

Foto: posnetek zaslona

Gjorgievska si želi čimprejšnje vzpostavitve podobnih projektov tudi v Makedoniji
Kot so se pohvalili na FDV, je Gjorgievska izrazila navdušenje nad projektom, po njenem mnenju so namreč teme, kot so medvrstniško nasilje na spletu, spolne zlorabe otrok ter tudi sovražni govor in lažne novice, teme, ki jih je potrebno kontinuirano in še bolj učinkovito naslavljati, “zato se je zavzela za čimprejšnjo vzpostavitev podobnih projektov v Republiki Severni Makedoniji”. V okviru Centra za varnejši internet sicer deluje tudi aplikacija Spletno oko, ki pa v omenjenem sporočilu za javnost ni omenjena. Glede na navdušenje Gjorgievske so se gotovo ukvarjali s tem projektom, katerega rezultate je v sredini junija na posvetu na FDV predstavil Andrej Motl. Po izkazanih podatkih naj bi družbena omrežja v obdobju zadnjih dveh letih odstranila okoli 72 odstotkov prijavljenih vsebin. Od tega je bilo 86 odstotkov “pozivov k umori in nasilju” ter 59 odstotkov “žaljivih pozivov in fotografij”, so objavili Motlove ugotovitve pri Spletnem očesu na Twitterju. Na Nova24TV smo takrat želeli izvedeti, ali je pri njihovem delu šlo za pristransko in selektivno onemogočanje vsebin na podlagi ideoloških kriterijev, vendar nam protagonisti “spletne policije” niso postregli s konkretnimi odgovori.

Spletno oko (Foto: Twitter)

O stanju v Makedoniji smo se pogovarjali tudi z nekdanjim predsednikom Gruevskim
O katastrofalnem stanju, v kakršnem se trenutno nahaja Makedonija, je v ekskluzivnem intervjuju za Nova24TV že spregovoril nekdanji makedonski predsednik vlade Nikola Gruevski. Proti njemu v Skopju poteka politično zrežiran sodni pregon, zato si je moral zatočišče poiskati na Madžarskem. Spregovoril je o stanju v državi in škodljivi socialistični oblasti, ki je državi in narodu že prizadejala katastrofalno škodo. Kot je na družbenem omrežju Twitter po intervjuju zapisal novinar Luka Svetina, se je Gruevski “razveselil novice, da je zaradi domnevne korupcije odstopila državna tožilka Katica Janeva, ki ga preganja”. Intervju bo v kratkem predvajan na televiziji Nova24TV, vsebino pa bomo za vas povzeli tudi na spletnem portalu Nova24TV.si.

Nikola Gruevski in Luka Svetina (Foto: Twitter)

Rok Krajnc

 • tretjerazredni

  Najprej bi bilo dobro razložiti, da je Slovenija med najbolj skromnimi ustvarjalci spletnih vsebin, najmanj prispevamo k svetovni humanistiki, pa bi radi omejevali in usmerjali tiste velike narode, ki do v zadnjih 30 letih spremenili človeštvo v globalno družbo. Ne zaradi denarja, številčnosti in moči temveč njihov uspeh izvira natančnih študij politike, ekonomije in etike, te tehnologije odpirajo ljudem zavest, širijo preverljivo znanje in koristijo vsem. Seveda pa imajo največ koristi od socialnih omrežij velike korporacije, ki zaznavajo in razvijajo razne trende ter jih skušajo integrirati v obstoječ družbeni model. Kakšne diktature širjenje razsvetljenstva verjetno moti, ker niso navajeni, da bi se kdo spraševal o smislu njihovega obnašanja, početja in razmišljanja, včasih so se bali tujih turistov, ki so jih prišli špijunirat, danes ne vedo več kako bi zaustavili cel narod, ki nevede pošilja vse informacije o sebi in deželi na internet, špijuni so ostali pa brez šihta.
  Taka je moč globalne humanistike, če se lahko ljudje odkrito pogovarjamo, potem se vsi trudijo izluščiti bistveno in vedno prevlada razum. Nepotistične vlade pa to moti, ker potem izpadejo nesposobni, še toliko bolj, če se na dialektiko soravijo z represijo in civilna omrežja zlorabijo za totalitarni nadzor.
  Avtoritarna oblast ne vidi sebe v zrcalu, ker so uslužbenci in najeti sodelavci že predaleč, hitro postanejo paranoični in v vsaki kritiki vidijo napad na njihov privilegij, kar je dejansko res. Vendar socialna omrežja niso sodišča, niti linč mafija, diskretnost omogoča uporabnikom, da morajo zavzemati nevtralno stališče in pomagati razvijati optimalne rešitve, kar dolgoročno najbolj pomaga državnim teroristom, le da tega zdravilnega procesa na začetku ontološke analize še ni videti.
  Nadzor in cenzura še nikoli in nikdar nikomur ni prinesla nič dobrega, če se aparat boji bedakov pomeni, da ne zaupa pametnim državljanov, in je torej tako cesarstvo že usodno načel razkroj, ki ga nima več kdo zaustaviti.

 • Amerikanc

  Na tak način si komunistični in socialistični samodržci podaljšujejo protiljudsko vladanje, a vse to je na kratek rok. Za vse pride palica. Komunisteki so že pozabili na romunski primer; kako jih je lastna raja pospravila – brez usmiljenja !

  • Mojca pokraculja

   Slovenija nima lastne raje. To je bistvo. Slovensko rajo sestavljajo nugoslovenarji in priseljenci. Predvidevam, da je v Makedoniji bistveno drugače. Tam se zgodi ulica in protesti.

   • stajerc5

    Makedonci so ze malo pred nami, saj imajo ze vec Siptarjev kot lastnega naroda. Pri nas je pa stanje dohitevanja avtotohnih z strani yugosrbov. Se malo, pa jih bo vec kot nas!

  • macon

   Ja, ampak Romuni so najprej šli skozi skrajno bedo- lakoto in dve uri elektrike na dan. Izgleda, da rabimo najprej podobno.

  • zokispoki

   To kar govorijo ti pokvarjeni, retardirani bastardi, pa je sovrazni govor !

  • Marijan Tončić

   No ja, vendar vseeno ta ista raja ponovno vrne iste elemente na oblast. Preverimo kaj se dogaja pri nas doma.
   Od 28 let, že 23 let vlada levica. Nismo na desnici sposobni pritegniti množic k delu in zmagam na volitvah.
   Jaz celo vem zakaj je temu tako.
   Vrh desnih strank ni sposoben zaščititi svojih članov, posebej ne tistih, ki so uspeli priti v srednji razred.
   Ne more desnica živeti in delovati samo z enim imenom, čeprav je prav, da to ime ima svoje mesto, vendar je potrebno tudi ostalih dodeliti njihovo mesto in ustvariti nove karizmatične osebnosti.

  • TINE

   spiski so narejeni in UZI čaka da zabluzi!!!!

 • antimur

  Žalostno in boleče je, da lahko FDV greznica, serje po Slovencih po mili volji. Ta golazen je daleč od komunistične univerze, kar se sami radi hvalijo, to je samo združba omejenih kučanističnih norcev, ki se spoznajo samo na ogabnosti in sovraštvom do domovine Slovenije, tam je zbran ves profesorski gnoj Slovenije, razen redkih izjem, študentje so pa tisti, ki se pravih fakultet raje ognejo ker so prebutasti za kaj drugega. Ko doštudirajo niso za drugo rabo, kot za levofašistično medijsko sranje, ali pa za nastavljanje hrane po gozdovih za primitivno migrantsko drhal.

 • macon

  Skrajno levičarska FDV je verodostojna samo za skrajne levičarje. Nadeli bi radi uzde demokratični opoziciji, ki razgalja laži skrajnih levičarjev in v ta namen uporabljajo institucionalne okvire, ki jim dajejo videz uglednosti in resnosti. Seveda bodo uporabili tudi zakone in policijsko/pravosodno represijo, začeli bodo s kaznimi, nadaljevali z zapori in ne bodo se ustavili tudi pred pobijanji, ko bo njihovi oblasti tekla vodo v grlo.

  Tej družbi namreč ne dajejo nič, samo jemljejo ji in jo siromašijo. Ves ničvredni levičarski čvek in tisoče ničvrednih psihopatskih levičarskih čvekačev plačuje celotna družba iz realne ustvarjene vrednosti.

  Na prvem mestu političnega programa bi postavil, da bom ukinil FDV in RTV SI ter prepovedal ZZB NOB. Levi fašizem je treba izkoreniniti, ni mu prostora v EU, ker nas bo drugače od znotraj razžrl kot rak.

  • Gardon Game

   a desnega pa ni treba izkoreniniti?

 • joza joza13

  …kaj je to za eno dekle z ruto okrog vratu – sredi poletja ?
  Ali ima garje na vratu, pa jih z ruto zakriva? Videti je kar prestrašena.
  Za vzornico bi si lahko izbrala našo Melanio… hm. A je Lizika že slišala za njo?

 • Andrej

  Včasih je bilo pravilo, da je bil FDV delavnica slovenske vlade. Večina jih je od tam prišla na vlado. Zdaj pa niti to ne gre več. Večina jih še FDV ni sposobna narediti. Zdaj je dober že vsak Serpentinšek.

  • ZatonMesecnikov

   FDV oziroma nekdanji FSPN je ustanovil Stane Dolanc za ustvarjanje “preverjenih kadrov”.

   Zato je nick za FDV še danes “Dolančev faks za Bežigradom”.

 • macon

  Pet faz srečevanja z našo levo fašistično družbeno realnostjo (oziroma stopnje žalovanja in žalosti):

  1. Zavračanje in izolacija
  2. Jeza
  3. Pogajanje
  4. Depresija
  5. Sprejemanje

  Še zmeraj smo nekje med 1. in 2. fazo in to zavlačevanje srečanja z realnostjo po 2008 je omogočila svetovna in EU gospodarska konjunktura, EU odprte meje in Euro. V drugi fazi bodo levi fašisti še bolj razgrajali in verjetno tudi ubijali.

  Razgrajevanje njihovega sranja pa je ireverzibilen proces, še bolj zato, ker jih vodijo sami vulgarni bebci in nesposobneži, pa če začnem s kučanom, Jankovićem in končam pri Mesecu, vsi so zarukana pokvarjena svojat. Tej sodrgi je mesto v zaporih in v norišnicah.

  • tonite falco

   Tej sodrgi je mesto le na spic njivah !!!

 • IZBIRA

  Ni hujsega mozganskega obolenja kot je obolenje zvirusom komunizma.

 • Common Sense

  Jaz pa volim za tistega politika, ki si upa obljubiti, da če pride na oblast, da bo:

  1) Zaostril azilno zakonodajo, uvedel striktno fizično varovanje meje ter drakonsko povečal kazni za tihotapce in njih pomagače (NVO-PIC).
  2) Bistveno zmanjšal sredstva FDV-ju in jih povečal naravoslovnim fakultetam.
  3) Prevetril NVO in v celoti odvzel sredstva PIC-u ter jih preusmeril v gasilce.
  4) Zmanjšal ožjo državno upravo za 25% in moderniziral njeno VODENJE (ker tu je problem). Enako velja za zdravstveni podsistem, ki se dotika vseh državljank in državljanov. Prihranek bo kanaliziral v vojsko, policijo, bolniške sestre in druge, ki nam vsak dan rit odnašajo in skrbijo, da smo mi okay.
  5) Za vsak nov zakon ali člen, bo ukinil dva druga.
  6) Dosledno stal na stališču, da je konkurenca dobra stvar. Tudi v šolstvu in tudi v zdravstvu.
  7) Ne bo se več dotikal davkov. Kar je je.

  Še kaj se najde…..
  Kdo je ta kljukec, ki mi bo to obljubill?
  Pristanem tudi na manj točk, ampak bodo morale biti specifične, s časovnimi roki.

 • Antonius

  Inovativni pristop veleizdajalčevih k javni cenzuri je, drži gobec, da te ne bo kaj doletelo.
  Tovrstno inovativnost smo poznali že v bivši komunistični Jugoslaviji. Inovacija je bila zavedena pod 133. člen kazenskega zakonika, ki je določal širino in količino svobodnega govora.
  Na volitvah volite SDS in SLS, kdor noče, da bi ga zaradi sproščenega jezika kaj doletelo.

 • Franjo Trojner

  Grožnja demokraciji, pravni državi in pljunek na etiko in moralo so vsi še danes stoječi spomeniki postavljeni v čast komunizmu in komunistom, ki so na teh naših prostorih svojemu in tujim narodom povzročili toliko gorja !
  Šele, ko se bodo na FDV zavzemali za takojšno odstranitev, zrušitev vseh spomenikov postavljenih v čast totalitarnemu komunističnemu režimu in komunističnim političnim veljakom, ter za potrditev v našem DZ resolucije komisije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme: fašizem, komunizem in nacizem, bodo komaj stopili na stran vladavine prava, demokracije, etike, morale in spoštovanja človekovih pravic in svoboščin. Do takrat pa so ravno na FDV tisti, ki s širjenjem levičarske ideologije omejujejo svobodo govora in mišlenja vsem tistim, ki so na strani vladavine prava, demokracije in spoštovanja človekovih pravic in svoboščin, med katere spada tudi svoboda mišlenja in govora, mar ne?

 • ZatonMesecnikov

  Gre za izgradnjo mreže špicljev in Ovaduhov. Ter tožibab. Zgodovinsko so bili te oblike v vseh avtoritarnih režimih, v obdobju inkvizicije, pa lovu na čarovnice.

  Z razvojem tehnologije so se metode prilagajale razvoju tehnologije, princip je ostal pa enak, kot je bil za časa partijskega zaupnika, ki je v nedeljo stal pred Cerkvijo in beležil, kdo je bil pri maši. Bolj napredne družbe so te sisteme razvile do potankosti, kot naprimer Honeckerjeva DDR, ki je zgradila tako široko mrežo špicljev in zaupnikov, kot nobeden doslej. Nihče ni za nikogar vedel, ali jim pripada ali ne. Tudi SR Slovenija ni dosti zaostajala s 70.000 registriranimi ovaduhi SDV in pa 120.000 člani partije. Da ne omenjam ostalih pararežimskih inštitucij (ZZB NOB, Lovska Zveza, pevski Zbor Tone Tomšič, Društvo Antifašističnih ličark koruze, Društvo Antifašističnih štromarjev in podobno).

  ker vedno mora biti nekdo, ki “sovražni” govor prijavi, oziroma tisto, kar mu ni všeč. Ponavadi mnenje druge politične opcije. FDV z mrežo infiltriranih in računalniško podkovanih mladincev s pribitkom časa, je idealen a kaj takšnega. Na facebooku jih prepoznaš, ker imajo anonimne profile, pa bluzijo nekaj v smislu Agend in v nasprotju z zdravo pametjo. Ti potem Zuckenbergu kliknejo sovražni govor, facebook pa post avtomatsko izbriše, kje da bi preverjal, če je res ali ni. Ker je fizično preverjanje nemogoče. kar je bolj podlo je to, da potem ti komsomolski aktivisti verjetno delajo spiske “državnih sovražnikov”.

  Kot nekoč Partijec pred cerkvijo ob nedeljah.

  • ZatonMesecnikov

   pa mislite, da ti špiclji mislijo, da počnejo kaj napačnega?

   nasprotno, smatrajo, da so poklicani v izgradnjo “boljšega sveta”. In da je to njihova dolžnost.

   vsa filozofija tega se skriva v znamenitem izreku Luke Polmeseca na POP TV v predvolilnem srečanju Maja 2018.

   #Če to počne levičar, počne to v imenu obrambe civilizacijskih pridobitev#.

   Seveda levičar določi, kaj je civilizacijska pridobitev in kaj ne. In v imenu Boljšega in progresa, ti je dovoljeno poteptati vse moralne in družbene norme, ki so se v Europi gradile 2000 + let. Počasi in organsko.

   zato so se polnile jame in brezna, zato pol potova Polja smrti, zato maove velike lakote, zato Stalinovi Gulagi in holodomori…Vse v imenu Boljšega in Naprednjšega.

   Zato je levičarstvo nevarna ideologija.

  • Mademoiselle Ava

   Se strinjam od prvega G do zadnjega N. :)

  • Observer

   v obdobju inkvizicije so temu namenu služile spovednice. Zgodovinsko dejstvo. Se je mati ali pa sorodnica spovedala, “ta in ta je začel brati prevedeno Sveto pismo” pa so ga že nesli na grmado. Ljudi so takrat pobijali samo zato, ker so imeli recimo Gospodovo molitev zapisano na listek v SVOJEM jeziku in ne v mrtvi latinščini katere ni nobeden razumel. Potem so prišli pa komunisti, najprej s francosko revolucijo in vse kar je sledilo kasneje in je rkc dobila nazaj. Pa ne da zagovarjam komuniste, ampak temu se reče, kar seješ, to žanješ. Kakor storiš drugim, bo storjeno tebi. What goes around, comes around.

   • ZatonMesecnikov

    preproste misli observer, rodijo preproste stavke. Pač levičarska Agenda o RKC.

    levičar preprosto preslika takratno pamet in razmere na današnje in dela preproste zaključke. Zato obsoja stare Rimljane, ker niso dali sužnjem socialne varnosti in zdravstvene oskrvbe, pa zakonsko zagotovljenih minimalnih plač. Pa obsoja Inkvizicijo, ker ni zagotovila sojenim poštenega sojenja z obrambo in tožilstvom ter z upoštevanjem humanitarnega prava.

    Hkrati pa sam tega ni zagotovil Likvidiranim še 70 let nazaj. In ne 500 let nazaj.

    Zeeh, že videno Opazovalček…

  • Marijan Tončić

   In danes prvi v cerkvi.

 • Valter BraniSlav

  In zakaj druzbenih omrezij ne kontrolira SDS?

  • ZatonMesecnikov

   ker imajo slovenski levičarji 50 let fore….

   • Janez Korenjak

    Po moje pa zato, ker SDS ne zagovarja cenzure in ne daje pobud za pregon “sovražnega govora”. To je bilo vedno v domeni (nacional) socialistov.

    • Valter BraniSlav

     In zakaj so to sprejeli druzbeni portali ZDA?
     Kaj je FDV storila da je izpodrinila SDS?

     • Janez Korenjak

      Preprosto je: republikanci v ZDA ali SDS tukaj nimajo želje omejevati svobode govora; demokrati na drugi strani luže in njihov ekvivalent tukaj pa so si to zastavili kot primarni cilj.
      Ti pa spet piješ kolonjsko?

     • Valter BraniSlav

      Demokrati v ZDA nimajo oblasti.
      Zakaj vas desne izdajajo tisti ki jih vi tako obozujete: Churchill, Trump?

     • Janez Korenjak

      …jap… vročina zunaj + kolonjska = Valter Pedroslav.

     • Valter BraniSlav

      Odgovor, ne custvenavreakcija.

   • Valter BraniSlav

    Desnicarji obozujete kapitalizem, vendar Vam je FDV ugrabila partnerstvo z kapitalisticnimi portali.
    Zakaj?

    • macon

     Zato moraš imeti posebej plačane ljudi in SDS ni zato od države financirana inštitucija, da bi se šla režimske propagandne igre.

  • IZBIRA

   To ima čez FDV oni se smatrsjo poklicani za to, logicno, ker so levi fanatiki. Crlenzura je domena komunisticnih humanistov in pravicnikov. Oni vejo kaj se sme.

   • Valter BraniSlav

    Zakaj je FDV uspelo partnerstvo z Zuckenbergom, SDS pa ni?

    • IZBIRA

     Komunisti ne sprasujejo oni se majo za poklicane. Kaj jim pa moremo? Ustvarjanje jim je itak neznanka oni samo rusijo in omejujejo.

     • Valter BraniSlav

      In prepricajo kapitaliste da imajo prav .
      Zakaj to ni uspelo SDS?

     • macon

      SDS se ne ukvarja s tem sranjem kot so izkrivljena družbena realnost in družbeni konstrukti. Levi fanatiki iz FDV se ukvarjajo točno s tem, vzor jim je bil striček Goebbels s ponavljanjem laži, dokler ne postanejo resnica.

     • Valter BraniSlav

      Saj je tudi Jansa produkt FDV in KP!

     • macon

      Ti si produkt FDV in KP, ker si se umsko zataknil v tistem času, marsikdo pa se je tudi razvijal in spreminjal.

      Trpat med komuniste nekoga, ki so ga komunisti dvakrat strpali v zapor, je tipična komunistična sprevrženost.

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem produkt EK in NYSE.
      NITI DAN BIL V PARTIJI.

   • Valter BraniSlav

    In zakaj je levim uspelo nategniti kapitaluste, in ne desnim?

    • IZBIRA

     Levi ne, ne sprašujejo, ne nategujejo oni se enostavno vsilijo, paraziti pač! Npr. Društvo novinarjev Slovenije. V njem so samo komunisti in si dajo naziv Slovenije in dajejo vrednostne sodbe o drugih. Kaj pa novinarji, ki niso v njihovem društvu. po njihovem so fašisti. Vse leve orgaizacije so paraziti in v njih zaostale budale!

     • Valter BraniSlav

      Zakaj levaki zmagujejo had SDS?

  • Common Sense

   V bisvu imaš prav. Pa tudi, če se je FDV zagrebla, še vedno ne razumem, zakaj ni SDS (ali pa raje kdo drug, da ni ravno stranka zadaj) ustanovil “Zavoda za transparentno komuniciranje na spletu” in se prijavil na Facebook kot drugi merodajen partner, ki bo skrbel za odstranjevanje sovražnega govora. Facebooku je itak vseeno, itak jim dol visi za naše interne slovenske razmere. Oni ne vedo kdo je Janez, ali Lojze. Oni samo bi se samo radi “pokrili”, da lahko vedno rečejo, da skrbijo za odstranjevanje sovražnega govora in da imajo lokalne partnerje.

   • Valter BraniSlav

    Desni raje stejejo kosti in cvilijo kot da bi vozili avto.

    • lauraas

     Ker SDS igra pošteno, Kučan in klapa pa vejo nategnit narod, pri vsakih volitvah z novim nategom premagajo Janšo.

    • lauraas

     Na izvirnih idejah jim direkt lahko čestitamo.

    • lauraas

     Dobra laž je tista, ki ji verjame miljon ljudi.

 • IZBIRA

  Predlagam,da medicina, konktetno psihiatrija, klasificira komunizem in socializem, da ne bo izmotavanja. kot bolezen – komunizoitis.
  Vsem s to diagnozo pa odvzeti opravilno sposobnost.

  • zokispoki

   Komunizoitis prfukitis !

 • Darko

  Najbolj da si levaki preoblikujejo in uskladijo Hitlerjevo knjigo Main Kampf…ker sigurno bi se strinjali z njegovo ideologijo. Le spremenijo tam kjer piše Židi, napišejo beli moški…pa jim bo sigurno vse štimalo.

  • ZatonMesecnikov

   Hitler je bil Levičar, Darko. Delavski socialist. Frakcionist levega socialističnega gibanja.

   zato so ideje iz mein kampfa tako domače levičarjem.

   • Janez Korenjak

    Točno tako. Hitler je bil nacional socialist, mi pa poznamo samoupravne socialiste in sedaj še demokratične socialiste. Isto sranje, drugo pakovanje.

   • Basileus

    Hitler je pričel na ablasti malikovati germanske bogove.

    • ZatonMesecnikov

     To jih je Himmler makedonče. Hitlerja niso zanimali.

     • Basileus

      Tako kot ne Jajota Norik?! Mitologija se je že davno obnesla kot sredstvo za množično manipulacijo-pozitivno ali negativno. Hitlerja je zanimalo vse kar bi ponovno dvignilo samozavest Germanom, po poklapanosti z 1WW.

     • ZatonMesecnikov

      Ne bluzi, o Noriških slovanih, potomcih noetovega sina Jafeta piše že Nestor, kijevski pater v 11. stoletju.

      Po drugi strani ti pa ni problem teorija o slovanskem kralju Aleksandru makedonče…

      nemci so imeli dovolj samozavesti po prvi vojni, saj je bila takrat teorija o junaškem frontnem vojaku in izdajalcih v zaledju, ki so mu zabili nož v hrbet prevladujoča. Toliko prevladujoča, da so se sputili v nadaljevanje prve vojne leta 1939. Češ če bodo uredili zaledje, bo frontni vojak zmagal. Niso potrebovali nibelungov in odinov, v katere povprečen Nemec pod razno ni verjel.

      Tudi “Adin” če prebereva pod rusko podkrepi teorijo Ivana janeza o slovanskosti pra europejcev.

     • Basileus

      Nemški imperij je bil poražen zato so Hitlerju in večina generalom iz 1WW bili primarni sovražniki Angleži in Francozi.
      Tako je Šetać teorija, nič materialnih dokazov, da so potomci žida Noeta kot ni mater. dokazov da je Akex bil prednik današnjih Makedoncev. Gruevski je hotel biti drugi Putin pa mu ravno ni uspelo. Mogoče mu še bo…
      Meni je blizu praksa-oprijemljivo-stvarno…gradnik; teorija je za govornike-več ali manj mazače.
      Vsak vojaški pohod potrebuje propagando za dvig samozavesti-poguma raji-vojakom zato je potrebna mitiologija kot dvig identitetne zavesti, pripadnosti.
      Psiha gore premika…

     • ZatonMesecnikov

      Ruse in Sovjetsko Zvezo so jemali za drugorazredne nasprotnike. To drži.

      Pater nestor je veliko bliže dejanskim dogajanjem in Noričanom, kot pa današnja akademska slovenska zgodvinska srenja. S kakšnim razlogom bi si pater nestor izmislil noričane kot slovanko govoreče? Patrove navedbe potrjujejo toponimi po Avstriji in bavarskem, slovanskega izvora.

      nemška vojska ni potrebovala mitologije in ni poznala strahu. poznala je samo komando. (izpoved mobiliziranca).

     • Basileus

      Nemški mobiliziranci so bili specialci napram partizanom v vojaški izurjenosti. Strah pozna vsak normalen človek. Pisat da vso nemško vojsko ni bilo strah je otročje fantaziranje. Disciplina je bila splošno znana za nem. vojaka.

      Glede Norika ne mislim zgubljat besed, ker nima smisla in ni dokazov. Ostaja samo teorija.

     • Basileus

      Slovanstvo je za slo desničarje jugorusofilija. Noričani naj bi bili keltskega izvora. No saj vedno trdim da je slovan brat keltu.

     • ZatonMesecnikov

      Slovanstvo želijo desničarji oprati slabega slovesa, saj so vse slovanske dežele bile komunistične. Oziroma so še, v Sloveniji.

      kelte so iznašli zahodni zgodovinarji. kar niso mogli umestiti, so pripisali keltom. čeprav za njimi ni nobenih otipljivih ostankov.

  • Basileus

   Levakarji komunistični manifest trajbajo. Desnaki spremente v “Moj boju” namesto Židov Muslimani.

 • marker

  Makedonski komunisti so našli sorodne ljudi pri nas.

 • RATATA

  Thompson ne paše v ta kontekst in z nami Sluenci nima nič!

 • šmentanamuha

  Mene najbolj od vsega preseneča molk intelektualcev, profesorjev na fakultetah, ki jim histerične ženske vsiljujejo svojo agendo. Pa kaj so res samo pusiji?

  • Mademoiselle Ava

   No ja, težko jih bomo slišali. So vsi pri koritu, pa lahko tvegajo svojo službo. :)

  • Basileus

   Nisem še doživel, da na strojni fakulteti ženske prednjačijo. Kmalu pa bodo tudi v tej sferi očitno.

 • Van Der Waals

  FDV PRIZADETOST BREZ MEJA!!!

 • Common Sense

  Ja, samo sem prepričan, da če bi samo nekdo zelo jasno, kristalno jasno povedal, da bo izvedel točko 1, bi pridobil marsikateri glas in to PREKO tradicionalne delitve levo-desno. Saj folk vidi, da nas bodo sicer pregazili. To je jasno vsakemu razumnemu človeku.

 • Valter BraniSlav
 • Perkele

  Socialist, ki bo spravil NMK v EU in NATO ter stran od Putina. Čeprav je res, da je Kremelj financer alt-fake medijev in strank po Evropi, tudi na tem portalu so pogosto na sporedu lažne kremeljske novice.

 • Basileus

  Luka soli pamet makedonskin levakom, ki so se podredil Grčiji, sam pa zagovarja militantni hrvaški domoljubje na slovenskih tleh. Paradox.

 • xtc

  Samo tole,smo nekje leta 33 in sedaj Adija počasi zamenjujejo v njegovi vlogi sovialisti,komunisti in anarholiberali-tudi njihove poteze so vse bolj blizu Adijevim in Josifovimi-nato pa pride isto za njih kot je prišlo za njihovega bratranca po socializmu Adija in enak konec-samo malce več mrličev bodo proizvedli.

 • IZBIRA

  Butasti FDV monitoring in še večji bebci njegovi avtroji. Sploh se ne zavedajo, da je to izživljanje, hujskanjem in grožnje s preiskavami v duhu UDBE IN Golega otoka. Da jih ni sram! Čisti Gestapo in UDBA v enem FDV. Če bi bila država normalna, bi jih morala povprašati od kje jim pooblastila, o ustavnosti početja in jim zaradi kršenja vseh norm prepovedati take rabote (ustrahovanje mladoletnikov, ustvarjanje klime ovaduštva, nezaupanja in podobne zlobne navlake totalitarne komunističe diktature).

 • tramal

  Izdajalski komunajzerji pač ne morejo brez južnjakov .Seveda,saj so se skupaj učili lopovščine,kraje in umore lastnih narodov.