Nekdanji župan Kamnika Tone Smolnikar ekskluzivno o tem, kako je Šarec preplačal projekt OŠ Frana Albrehta!

Foto: STA

Že dlje časa poročamo o aferi z OŠ Frana Albrehta, za katero je bilo pod Šarcem zapravljeno 1,5 milijona evrov, a se šola sploh še ni pričela graditi. Zdaj se je na naša poročanja, ekskluzivno za Nova24TV, odzval tudi Šarčev predhodnik na mestu župana, Tone Smolnikar, ki je razkril ozadje zgodbe; že med njegovim županovanjem naj bi prišlo do nagajanja s strani takratne poslanke Bizjak Mlakarjeve, ko je Šarec postal župan, pa naj bi moralo biti vse po njegovo. Tako so najprej opravili novo analizo, znano kot “plan 2011”, kar je dodobra razburilo javnost. Prav tako so v nasprotju s prvotnim načrtom najprej pričeli prenavljati OŠ Toma Brejca, katere učenci so v času prenove pouk obiskovali kar po župniščih in gasilskih domovih.

Na Nova24TV smo že poročali, da je v času županovanja Marjana Šarca v Kamniku iz občinskega proračuna izpuhtelo celo več kot 1,5 milijona evrov samo za 8 let projektiranja OŠ Frana Albrehta, ki se sploh še ni pričela graditi, po konservativnih ocenah pa se je vrednost celotnega projekta, brez že omenjenih stroškov projektiranja, povzpela že na kar 21 milijonov evrov, pri čemer gre glede na vrednost za enega najdražjih projektov v tej občini in eno najdražjih osnovnih šol. Kabinet predsednika vlade nam je poslal odgovore na naša vprašanja, pri čemer so odgovornost za izbiro podjetij za projektiranje šole prevalili na njegovega predhodnika, prav tako pa so vrednost projekta opravičevali s številnimi spremembami. Šarec si je v Kamniku poleg tega popolnoma podredil lokalne medije in v njih po sovjetskem vzoru uvedel cenzuro, prav tako pa so skrivanje projektne dokumentacije pred mediji in javnostjo cinično opravičevali z upoštevanjem zakonskih določil. O vsem skupaj smo kontaktirali tudi nekdanjega župana Kamnika Toneta Smolnikarja, ki je za Nova24TV ekskluzivno razkril ozadje zgodbe.

Najbolj optimalno bi bilo zgraditi novo stavbo OŠ Frana Albrehta in šele nato prenoviti in dograditi OŠ Toma Brejca
Zgodba sega v marec 2007, ko je občina Kamnik pričela s pripravljalnimi deli za izvedbo natečaja izgradnje, adaptacije in dograditve Osnovne šole Frana Albrehta in Osnovne šole Toma Brejca. OŠ Frana Albrehta, ki je bila zgrajena leta 1963, je bila namreč potresno nevarna, požarno nevarna, dotrajane naj bi bile napeljave in cevi, prav tako pa je prostorsko popolnoma neustrezna – stisko so na primer reševali s spremembo avle v učilnico in zbornico. Šola je tudi energetsko izjemno potratna. Prav tako je bila prostorsko neustrezna sosednja OŠ Toma Brejca, kjer so primanjkovale učilnice, knjižnica, večnamenski prostor in kabineti. Marca 2009 sta občina Kamnik in Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije (ZAPS) s sklepom o zaključku javnega natečaja dodelili enakovredno 2. nagrado biroju Ravnikar Potokar d.o.o. za dograditev in adaptacijo OŠ Toma Brejca ter biroju Atelje Hočevar d.o.o. za novogradnjo OŠ Frana Albrehta. Skladno z OPPN je bilo predvideno, da se najprej zgradi novo poslopje OŠ Frana Albrehta, kamor bi se preselili tamkajšnji učenci, nato bi se začela prenova OŠ Toma Brejca, katere učenci bi v tem času pouk obiskovali v starem poslopju OŠ Frana Albrehta. Po končani prenovi OŠ Toma Brejca bi se stari objekt OŠ Frana Albrehta porušil.

Tone Smolnikar (Foto: STA)

Že na začetku začela nagajati Julijana Bizjak Mlakar, je bila za to nagrajena s funkcijo podžupanje?!
A kmalu zatem se je začelo z nagajanjem. 17. oktobra 2008, torej še v času vlade Janeza Janše, je občina prejela mnenje Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR), da glede na konkretni projekt izgradnja novih zaklonišč ni potrebna. A nato je svoj mandat nastopila vlada Boruta Pahorja, v Kamniku pa je bila kot poslanka Socialnih demokratov izvoljena tudi Julijana Bizjak Mlakar, ki naj bi bila v dobrih odnosih s takratno obrambno ministrico Ljubico Jelušič, prav tako iz SD. Že 19. maja je URSZR, ki je organ v sestavi MORS, občini naložila izgradnjo zaklonišč ali ojačitev prve plošče, kar naj bi privedlo do zamud pri projektu. Pri vsem tem naj bi imela velik vpliv Bizjak Mlakarjeva, ki je bila nato med letoma 2011 in 2014 podžupanja Kamnika. Občina je nato šele 29. oktobra na Upravno enoto Kamnik vložila dokumentacijo in vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo OŠ Frana Albrehta.

Odziv ZAPS na gradivo za izredno sejo občinskega sveta 2. marca 2011. (Foto: Nova24TV)

Takoj, ko je Šarec prevzel oblast, je moralo biti vse po njegovo, sicer ni bil zadovoljen
Kmalu po začetku županovanja Šarca pa se je ponovno zapletlo, kot vse kaže, ta ni bil zadovoljen, če ni bilo vse po njegovo. Iz gradiva za izredno sejo 2. marca 2011 je namreč izhajalo, da bi bilo mogoče obe šoli sanirati in prizidati, za kar bi bilo potrebno spremeniti projektno gradbeno dokumentacijo (PGD), dokument identifikacije investicijskega programa (DIIP) ter OPPN. Svetovalec za pospeševanje gospodarstva Ivan Kenda je takrat izdelavo t. i. plana 2011 opravičeval z recesijskimi časi, a prav takrat so bile gradbene storitve najcenejše in najhitreje razpoložljive. Prav tako naj bi bilo doslej saniranih 13 podobnih šol OŠ Frana Albrehta, s strani istega arhitekta. A njena kompletna prenova, vključno s statično sanacijo zaradi potresne nevarnosti, bi stala 3,5 milijona evrov, dodatno pa bi strošek prevoza otrok in nadomestnih prostorov v času prenove stal 1 milijon evrov, skupno torej vsaj 4,5 milijona evrov.

OŠ Frana Albrehta (Foto: Youtube)

Cena projektov obeh šol ne bi smela preseči 15 milijonov evrov, zdaj se samo vrednost OŠ Frana Albrehta ocenjuje na 21 milijonov evrov!
Po drugi strani končna cena izgradnje nove stavbe za OŠ Frana Albrehta v primeru takratnega pričetka gradnje ne bi smela preseči 10 milijonov evrov, po vsej verjetnosti bi znašala približno 9 milijonov evrov, projekt prenove OŠ Toma Brejca, kot predvideno, pa bi stal 6 milijonov evrov, torej skupno približno 15 milijonov evrov. Prav tako so se pojavljali pozivi k spremembi projekta in povečanju kapacitete OŠ Frana Albrehta na 29 oddelkov, pa čeprav je od začetka šolskega leta 2006/2007 do začetka šolskega leta 2009/2010 število učencev na tej šoli padlo s 565 na 534. In ni presenečenje, da je bila glavna pobudnica tega povečanja že omenjena Bizjak Mlakarjeva. Trikrat naj bi bil spreminjan OPPN tudi zgolj zaradi spreminjanja prometnega režima oziroma urejanja morebitnega krožišča na Šolski ulici, pa čeprav bi se lahko to zgodilo kasneje.

OŠ Toma Brejca med prenovo, ko so morali učenci gostovati kar po župniščih in gasilskih domovih. (Foto: Youtube)

So otroci še danes izpostavljeni požarni in potresni nevarnosti zaradi Šarčevega ega?
Da se Šarcu resnično ni mudilo z izgradnjo šole, ki bi morala biti že davno zgrajena, dokazuje tudi potek vplačil v sklad za šole. V času županovanja Smolnikarja je bilo leta 2008 vanj nakazano 1.721.497,21 evra, leta 2009 2.480.000 evrov, do novembra 2010 pa je bilo nakazano še 750,000 evrov, enak znesek pa bi po prevzemu občine s strani Šarca moral biti nakazan še v istem letu. A ni bil, 1,5-milijonski znesek je prenesel v leto 2011, v tem letu pa je bilo do konca prvega četrtletja nakazano le 300 tisoč evrov. Od leta 2008 do konca prvega četrtletja leta 2011 je bilo v sklad skupaj z obrestmi tako nakazanih 5.452.661,90 evra. A zgodba se je razpletla po znanem scenariju, občina je pričela s prenovo in dograditvijo OŠ Toma Brejca, učenci te šole pa so v tem času pouk obiskovali kar v župnišču in po gasilskih domovih, kot da bi bili v Venezueli, vse to pa je s seboj prineslo enormne stroške. In najhuje od vsega, OŠ Frana Albrehta ostaja v stari stavbi, ki ni bila prenovljena, otroci pa so zaradi Šarčevega ega še dalje izpostavljeni požarni in potresni nevarnosti zastarele socialistične strukture. Pri vsem tem je pomenljivo še to, da se je OŠ Toma Brejca, ki je bila zgrajena leta 1942, dalo prenoviti, OŠ Frana Albrehta iz leta 1963 pa je kot tipična socialistična stavba primerna le še za rušenje!

Prenovljena OŠ Toma Brejca. (Foto: Youtube)

J. Ž.

 • Antonius

  Ljubezen do znanja, ki ga dobiš v šoli in 5 popravcev pa res ne gredo skupaj.
  Morda bi moral biti temeljite fasadne sanacije deležen gospod Serpentinšek.
  Samo narisani pramen osivelih las nad čelom je absolutno premalo, da bi nas prepričal v svoje poštenje in preverjeno pamet.
  Kolerični *popizditis* nima z empatijo in sočutjem popolnoma nič skupnega. Največkrat tudi zdravo pamet škartira, kadar znori.
  Eksplozivni Serpentinšek je lahko samo v Sloveniji predsenik vlade.

  • Jan Kovalski

   6 popravcev, ne pet.

   • Steiermark

    Antonius je zelo prizanesljiv in darežljiv, ko hoče tudi iz največjega bedaka narediti normalnega človeka …..

    • Hunyađi

     Priliznjena švabska cvandrica.

     • Steiermark

      Balkanski odvratni pošvedrani piz….un, ki se v naši sreddini , očitno, ne počutiš dobro, priporočam ti, da se vrneš med svoje, na balkan!

     • Hunyađi

      O cipica švabska. Ne moreš brez mojga ku…rca.

    • Jan Kovalski

     Ampak, 6 jih je priznal sam Šarec, koliko jih je bilo pa v resnici pa (še) ne vemo.

  • Hunyađi

   Šarec se bo zapisal v slovensko zgodovino z 10popravci. Kaj češ sposoben človek.

   • Antonius

    Ko vam človek dokaže, da je v kravjaku več soli kot v vaši glavi, se lotite pa brisati vaše bedarije.
    *limate*se na tujo pamet, da vašo malenkost kdo sploh opazi.

    • Hunyađi

     Vas samo provociram, ker ste taka ovca, da vam ni para. Vztrajniški prpizdenec.
     Tale portal je namenjen za drkanje vztrajniskih jansistov v mozak.

     • marta

      Hunyađi , bodi spoštljiv do g. Antoniusa ! Če bi vedel kdo je, bi se mu priklonil
      do tal.
      lp

     • Steiermark

      Ta balkanski izmeček, nima spoštovanja, predvsem do samega sebe, kako gpotem lahko pričakuješ, da ga bo pa imel do nas -drugih! Ni del njegove balkanske kulture!

     • Hunyađi

      Kdo ni spoštljiv, imam svoj način spoštovanja oseb. Drugače razmišljujoč sem.

    • Hunyađi

     Takega nesmisla nisem se dozivel. Clovek za domobrance, v avatarju pa Črčila, ki je bil rabelj hitlerjevih pomagačev. Prpizdeni ste do onemoglosti.

     • marta

      No…. že spet…. ne ga “sr*t !

     • Hunyađi

      Brigaj se zase.

 • SIMON ROZIC

  Prihaja čas, ko bo jezni in užaljeni Šarec dal tam v Kamniku vse šole
  kar podret in postavit in namesto le teh postaviti “društveno politične domove”,
  kjer se bojo svobodno pasli vsi, ki bodo imeli vsaj 5 minut časa za njegove nebuloze!

 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Lesar

  POPRAVNI IZPIT

  Novi se Ostržek nam obeta,
  prejšnji je presegel vsako mero,
  čisto izgubili vanj so vero,
  zdaj nam novi lesenjač opleta.

  Pravi, da ga ni ustvaril Pepe,
  mojster Pepe prej bi dvignil roke,
  kot da tésal takšne bi otroke,
  ga preveč usoda z njimi tepe.

  Ta se je Ostržek sam izdelal,
  saj končal poprej je šolo lesno,
  resda žal z ocenami na tesno,
  šest popravcev hkrati je pridelal.

  Si izkušnje je nabral z izpiti,
  šolo po ostržkovsko rad šprical,
  mačka in lisjaka fant poklical,
  da pomagata iz nje mu priti.

  Ko izpit je zadnji bil opravljen,
  lesenjač vse mojstre imitira,
  kot Ostržek novi se plasira,
  je za šefa, pravi, že pripravljen.

  Da s popravnimi izpiti shaja,
  se pred publiko Ostržek hvali,
  njemu naj bi vse glasove dali,
  on edini kandidat ostaja.

  Material da je edini, pravi,
  in za vsako vlogo dosti prožen,
  k temu ni domač, ampak uvožen,
  po potrebi vsak izpit opravi.

  Prava lutka, mi prijatelj reče,
  kakor grčav les zategel, tečen,
  k sreči v pravljicah je konec srečen,
  tudi ta z Ostržkom se izteče.

 • VERRZIFIKATOR

  Šari Abdul Marjanovski

  ŠARPLANINSKA ŠOLA

  Svojčas dobro vsi so jo poznali,
  je zares velika to planina,
  kamen oster, huda tam strmina,
  Šarplanina so ime ji dali.

  Šarplanina gre v korak z razvojem,
  se nepismenost izkoreninja,
  nič več Šarplaninec ne udinja
  drugim se, naprej gre, a z zastojem.

  Šolstvo dolgo namreč šarplaninsko
  za razvojem vidno je capljalo,
  kamen trd in ljudstvo zaostalo
  miselnost ohranja serpentinsko.

  Po vijugah da do šole pride,
  Šarplanincu to je glavna misel,
  ko za šolo sliši, ves je kisel,
  če se da, jo v loku zaobide.

  Šest popravcev zlahka si prisluži,
  ko pa treba šolo je zgraditi,
  Šarplaninec zna se izogniti,
  zaostalcem spet se rad pridruži.

  Ljubi matematiko neznansko,
  v žep si zlahka kak miljonček vtakne,
  da se gradnja šole ne premakne,
  izračun eksakten, po balkansko.

  Se smeji in roga pobalinsko
  Šarplaninec, dete nevzgojeno,
  péstuje navado posvojeno,
  šola da početje je tatinsko.

  A pravice na Balkanu plamen
  čisto zlahka vendar ne ugasne,
  so poti do nje sicer počasne,
  toda enkrat fant bo tolkel kamen.

 • rubec

  Kaj če kamničanom šola. Če volijo klovna za župana, potem se človek vpraša, kaj se tam sploh učijo.

  • samotoje

   Močno priporočam vsaj kratek ogled.
   https://youtu.be/SLCEL2ayIhI
   Stanje duha v ZZB mestu.

   • rubec

    Zdržal sem 6 sekund. Glih ker si ti.

    • samotoje

     Hvala, cenim tvojo žrtev.

 • RATATA

  V šoli v naravi sem se vedno najboljš počutu.

 • Andrej

  Kaj se bo moralo še zgoditi, da bo ljudstvo spoznalo, kakšen prevarant je Šarko?

  • totex39

   Ljudje so še vedno tako zaplankani, da ne verjamejo, da bi komedijant delal narobe, zato pa nam lahko vladajo taki nesposobneži.

   • Andrej

    Zdi se mi, da je problem še globlji. V bistvu nam ne vlada Šarec, saj o vladanju nima pojma. V resnici nam vlada Levica. Šarca potrebujejo le zato, da vse Leve nebuloze zavije v celofan. Takrat ljudje vidijo Serpentinška in ne dojamejo, da gre za Šarca in da v resnici ne vlada on.

    • rabbit

     V resnici nam vladajo lopovi.

  • samotoje

   Ni šans, moja soseda Francka je globoko prepričana, da že mora biti dober, če so ga ljudje izvolili za šefa. Ko ji povem, da ga ni nihče izvolili za “šefa”, pa pravi naj berem Nedeljskega, tam tako piše. Ej, Andrej, ne da se proti vetru scat. Takih Franck je na pretek.

   • Andrej

    Prav imaš, zato pa tonemo, tonemo, tonemo. Glu…glu….glu….

  • samsara

   To bo pokazal čas, za katerega menim, da ni tako zelo oddaljen.

   • Andrej

    Komunisti imajo pripravljeno orožje. Vedno najdejo kakega klovna, ki ljudi prevara. Pahorja, Šolteza, Bratuškovo, Cerarja, Šarca, Meseca….
    Dokler ljudje verjamejo, da: “samo da ni Janša”, bo projekt komunistov sijajno uspeval.

 • mona lisa

  Ko pride kmetavz na prestol potem vemo kaj se zgodi.

  • marta

   “Šarčeva koalicija sklenila, da po pol leta vladanja ni razlogov, da ne bi nadaljevala”, poroča danes Reporter.

   • Peter

    Sicer tudi ni razlogov, da bi nadaljevala, ampak …ah, nima smisla, no.

 • marta

  “Nič ni tako skrito, da ne bi postalo očito”

 • Nšo-či

  Šoli sta se imenovali ta stara in ta nova. Že samo poimenovanje pove vso tragedijo te zgodbe. Učeni stare šole niso imeli jedilnice, ustrezne telovadnice, prostora za prireditve .. Da o tem, da čez most niso smeli več v šolo, o nevarnosti stopnišča ali o ideji učilnic na podstrešju sploh ne govorimo. Desetletja so bili pogoji za učence, ki so obiskovali ta staro šolo slabši. od pogojev sosednje šole. Smolnikra bi bil kar prava oseba, da bi razložil, zakaj je dopustil takšno stanje. Pa še nekaj. Danes, Šarec ne bi več dal prednosti ta stari šoli, hitro jepodlegel lobijem. Otroci ta stare šole so končno iimeli “srečo”.

 • Nata

  + + + + + + + dobro !! O S molnikarju pa tudi nimam dobrega mnenja !!

 • xtc

  Vmes pa je Šarec kradel denar od izplačanega denarja sem ter tja v %.

 • antimur

  O tem je brez pomena izgubljati besede, kajti edini pogoj, da je Kučan in njegova golazen koga postavila za premierja je, da je vešč v kraji skupnega denarja in da je izdajalec Slovencev in njihove kulture, tradicije, obvezno je tudi z brezobimi zombiji pihati v isti rog in slaviti zločince. Vse te kvalitete pa Šarec ima, tako, da je povsem po volji pošasti Kučana.

 • Franjo Trojner

  Šarec dijak je imel kopico popravnih izpitov v času šolanja. Šarec slabo poznan delavec v kulturi redno hodi na proslave zveze NOB. Šarec župan očitno ima finančno aferco. Šarec komik nima znanja iz ekonimije, prava in tudi zgodovine ne. Šarec politik prve lige tudi ni.
  Torej Šarec popolnoma ustraza vsem kriterijem politične levice za vodenje vlade in koalicije.
  Da je nesreča popolna, ima politična levica tako zelo profesionalne, sposobne in spodobne kadre, kar Šarec nevomno je, v neomejenih količinah na zalogi, za zasedbo pomebnih mest, položajev v državi. Tudi novi Cerarji, Židani, Rjavci, Alenčice, Mesci, Kordiši, Trčki itd..v vrsti čakajo kdaj bodo delegirani za vodenje države.
  Še danes mi ni čisto jasno, kako nam je leta 1991 uspelo postaviti prvo samostojno in demokratično državo vsega Slovenskega roda? Še manj mi je jasno, kako bomo to našo prvo demokratično samostojno SLOVENSKO državo vpeto v EU in zvezo NATO tudi ohranili????

  • me

   JANŠA FANT JANŠA

   Vse ostalo je polom

   • realnost

    Čista resnica! Če ima Janša oblast potem gre država navzgor, če pa jo imajo levaki pa gre v pogubo. Le tako naprej dragi volilci. Vse vaše odločitve bo potrebno draggo poplačat!!!

  • samotoje

   Kako naj je uspelo ustanoviti državo? Nobenega od teh ni bilo, na srečo, zraven.

   • Franjo Trojner

    Res je! Sedaj je bolj aktualno vprašanje, ali bomo lahko našo državo s vsemi temi črički na oblasti tudi ohranili?

    • samotoje

     Črički? Kobilicami- za cel roj jih je. In odgovor? Države v pravem smislu besede ne. Postajamo balkanska provinca.

     • Franjo Trojner

      Da, žal res je! V globalistični federalni EU izgubljamo čisto vse!

 • Edi Puc

  .. pravzaprav imamo dvovladje, drugi premijer je LUKA MESEC

  • Dragan Krstič

   Bolje rečeno Lukec je nadpremijer.

  • Marijan

   Ni drugi, je kar prvi, pa saj je prav, da jih eden malo hebe.

  • Common Sense

   Zanimivo bo opazovati do kod seže Šarčevo brezsramje in pomanjkanje osebne integritete. Povedano po domače: kako globoko mu lahko Lukec in Mihec vtakneta prst v rit, da bo udaril po mizi. Sodeč po zadnjem dogajanju gresta Lukec in Mihec lahko globoko. Presenetljivo globoko.

 • Anton

  mene bolj skrbi čemu je cca 100000 nekdanjih volilcev desnice postalo apatičnih. Ob obstoječem aktivnem volilnem telesu jaz enostavno ne vidim več prostora, za zmago Janeza Janše in SDS, ki bi omogočil skupaj z NSI in morebiti SLS sestavo koalicije.

  sarkazem press

  • Janez Kepic-Kern

   NO JA,
   SDS NAJ PRIDOBIVA
   SAMA
   KOT AGILEN POLITIČNI AKTER
   – NOVE MLAJŠE LJUDI. A ne?
   Saj je normal registrirana stranka. A ne?
   Naj se se ozira na druge, kot sta NSI, SLS,
   KI STA NON STOP V KRIZI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • maksimalno

   Ti sarkazma sploh nisi sposoben razumeti,. kaj še le producirati.

  • lokec

   Tebe nič ne skrbi za 100000 nekdanjih volilcev desnice. Ti si zadovoljen s takim stanjem. Vendar se vprašujem zakaj zajebavaš ljudi tukaj. Saj imaš dovolj drugih forumov za izražanje svojega mnenja.
   Sklepam, da si zloben in pivoščljiv osebek. Zagotavljam ti, da se ti bo zloba kmalu vrnila. Karma je prasica. Hinavec

 • Lisjak

  Ne vem zakaj ne objavite,da je ustanovljena nova stranka Domovinska liga,s skrajšanim imenom DOM,ki sta jo ustanovila Lucija Šikovec Ušaj in Bernard Brščič

  • marta

   In namesto za Šoltesa, ki že ima svojo stranko Verjamem, naj upokojenci zbirajo podpise podpore za njiju, ker imata šele zdaj novo stranko, kot je bila recimo pred petimi leti Šoltesova.

  • Janez Kepic-Kern

   HVALA ZA INFO.
   BOM PODPORNIK TAKE STRANKE.
   Če e norčuješ iz varnosti doma, opozarjam tiste
   krimi obiskovalce domov, t.i. vlomilce itd.
   naj te kar obiščejo in ti odnesejo vse. l.r. JANEZ KEPIC-KERN KKOMENDA

  • dež

   Ali obstaja kakšna spletna stran, da preberemo who is who ? Google nima zadetkov.

   • Lisjak

    Zaenkrat je to vse.

  • Nata

   Meni se tudi čudno zdi !!
   In me pravzaprav moti ta molk. Saj ni potrebno ne vem kaj komentirati. Samo ,da se objavi, kdo in kaj jo ustanavlja.

   Tudi povedali so, zakaj.

 • Marijan

  Vse kar je levo od sredine, je vse skupaj ena navadna gnojna jama…Ne morem verjet, da je tam toliko barabinov, pa še kar kotijo se…iz dneva v dan. Kdaj se bo to nehalo?

  • Common Sense

   Dokler ne zmanjka denarja kot ga je v Grčiji ali huje. Do takrat. Ker Slovenceljn je butast. Beri spodaj.

  • dež

   Se še nekaj časa ne bo, ker je v SI med 60 in 65% prebivalstva levo orientiranega. S čimer sicer ni nič narobe, problem je, ker večina teh ljudi že leta butalsko voli pokvarjene komuniste.

   • traktor

    Pokvarjeni volijo pokvarjene?

 • Common Sense

  Volili ste/so, imejte/naj imajo. Slovenceljn je brezbrižen in voli tistega, ki zna povedati “tako kot je”, “po domače”, baba ni žaba in tako naprej. Ob pogoju, da ima za avto, bencin, počitnice v kampu v Istri in občasno kakšen pir, je Slovenceljn zadovoljen in brezbrižen. Raznorazni Šarci, Lukci, Mihci in kar je še ostalih barab pa mu medtem kradejo iz žepa. Prav mu je, Slovenceljnu. In, absolutno nič mu ne pomaga, noben argument, nobena afera. No, itak bo zapitek Slovenceljn plačal sam. Če ne drugega, skozi manjši “neto”, kot bi ga lahko imel. Šarca, Lukca in Mihca takrat ne bo več v bližini, bodo pa njihove reinkarnacije oz. “novi obrazi”. Novi sladkobesedneži, polnih ust o socialni pravičnosti, družbeni pravičnosti, kako nam “bogati jemljejo”, revni pa nasrkajo……Ja, pa “bojte se Janše” se bodo drli in to bo pravzaprav celoten program “za reforme”. In spet se bo zavrtelo eno in isto. Kako neskončno butast mora Slovenceljn dejansko biti, da mu ne kapne?!

  • samotoje

   Common sense, ni kaj.

 • Hunyađi

  Bolje LMŠ kot lopovski SDS in SD.

 • Boris Zajc

  No to pa je članek. Takoj zamenjat predsednika in vlado in ustoličiti Janšo in njegove vojščake.

  • rubec

   To je nam na tem portalu jasno. Te prosim če tole zapišeš še na vašemu.

  • Marakeški Šarec

   To pa ne. Dokler mi podpora rase me naw nben zajebawal

  • Steiermark

   Tebe pa odnesti v ropotarnico….

 • Marakeški Šarec

  Dons maš use brez, dnar brez šole, otroke brez malce, vlado brez zmage na volitvah pa premierja z 6 popravcm na srednji lesarski brez da b znow skp zbit eno mizo iz 5h dil lesa
  KUgA’J DEJ babe zophne

 • Marakeški Šarec

  Jaz sem car. Ko jebe otroke!
  Podporo mam že 120%

 • Marakeški Šarec

  Boli mene kurac za šolo – Važn da podpora rase hehe

 • Jan Kovalski

  Je pa Šarec našel še en poklic. Poleg vaškega pepčka se sedaj preizkuša še v vlogi “vunbacitelja”.

 • Miki Miška

  igralec igralec večina pa bebci

 • janezxy

  Če ne bi imeli Nove tv,bi bili slepi in gluhi.Komunistično-udbovska cenzura deluje.Požar,raziskuj naprej.Na naslednjih volitvah boš zmagal.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!