fbpx

[Ekskluzivno] Skrajna Levica se kruši, v ospredju članov finančni interesi – njihov ljubljanski mestni svetnik celo k Jankoviću!

Nad skrajno Levico so se po izgubi nadkoalicijskega statusa v okviru bivše Šarčeve koalicije zgrnili temni oblaki, v ospredje pa vse bolj prihaja dejstvo, da se njihovi člani bolj borijo za svoje zasebne interese, kot pa za dobro svojih volivcev. Tako naj bi bilo tudi v ljubljanskem odboru stranke, kjer svetniška skupina dobesedno razpada. Po eni strani naj bi bili svetniki popolnoma neusklajeni, po drugi strani pa se ob morebitnem drugačnem mnenju soočajo s pritiski in žaljivimi ter neresničnimi obtožbami. Iz stranke je že pred časom izstopil ljubljanski mestni svetnik Grega Ciglar, ki je pred kratkim izstopil tudi iz svetniške skupine, vse bolj pa naj bi se spogledoval s svetniško skupino ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Ciglar se je med drugim pred časom soočil z napadom s strani stranke ob kritičnosti do migracijske politike, prav tako pa za razliko od svoje stranke podpira rušitev zloglasnega zbirališča marginalcev, narkomanov in migrantov Rog. Mestna svetnica Mojca Škrinjar je dejstvo, da Jankoviću Roga nikakor ne uspe porušiti, že pred časom komentirala z besedami, da kar Janković hoče, tudi stori in da se po vsej verjetnosti noče zameriti levičarjem. Z možnostjo odhoda iz stranke je pred kratkim zagrozil tudi njihov poslanec Franc Trček.

Skrajna Levica je v zadnjih mesecih uživala zavidljivo javnomnenjsko podporo, sicer dodatno napihnjeno s strani režimskih agencij, a po izgubi nadkoalicijskega statusa v okviru koalicije pod vodstvom Marjana Šarca so se tudi nad to stranko zgrnili temni oblaki. Vrelo naj bi tudi v nekaterih njihovih lokalnih odborih, vse bolj pa postaja jasno, da se v stranki ne borijo za ljudi, pač pa za svoje osebne interese. To smo videli že v neštetih primerih, nazadnje v Venezueli, od koder je več milijonov državljanov že pobegnilo pred lakoto in tiranijo diktatorja Nicolasa Madura.

Vrelo naj bi tudi v ljubljanskem odboru skrajne Levice
Na nas se je zdaj obrnil vir, ki je dobro seznanjen z delovanjem ljubljanskega mestnega sveta in je opozoril, da je njihova svetniška skupina pod vodstvom Milana Jakopoviča popolnoma neusklajena. V ospredju naj bi bili pri delovanju posameznih njihovih članov osebni interesi.

Mestni svet Ljubljana (Foto: STA)

Če člani mestnega sveta ne glasujejo po nareku stranke, se soočijo s pritiski
“Težave so svetniški klub Levica spremljale od samega začetka, eden izmed svetnikov je na primer pogosto izražal drugačna, ločena stališča od stališč stranke in ni bil pripravljen glasovati po nareku,” je za spletni portal Nova24TV povedal vir in dodal, da so omenjenemu sledili pritiski in notranje obračunavanje. Nadalje so na glasovanju lokalnega odbora njegov predlog o podpori županovemu projektu člani množično zavrnili.

Grega Ciglar (Foto: Levica)

Mestni svetnik Ciglar že izstopil iz Levice, šel naj bi k Jankoviću
Iz skrajne Levice je že izstopil ljubljanski mestni svetnik in njihov kandidat na državnozborskih volitvah leta 2018 Grega Ciglar, pred kratkim pa naj bi izstopil tudi iz njihovega svetniškega kluba. Ciglar je avgusta leta 2019 vzbudil precej pozornosti ob objavi sporočila na družbenem omrežju Twitter, v katerem je zapisal, da težko sprejme očitke o “nevzdržnem stanju” v azilnem domu na Viču: “Poznam vrstnike, ki se v Libiji več let borijo za osvoboditev svoje domovine, naši azilantje pa medtem sklicujejo tiskovke, ker imajo v sobah komarje?! Solidarnost, da. Še bolj pa zdrav razum.”

Foto: posnetek zaslona

Po ukazu vrha stranke je navedeni tvit Ciglar izbrisal, a se pri tem ni končalo. Po navedbah našega vira se je soočil tudi z obtožbami o rasizmu in ksenofobiji. “Samo zato, ker je proti temu, da migrante naseljujejo v neprofitna stanovanja, naši ljudje pa stradajo,” pa glede tega opozarja še en vir, blizu stranke. Ciglar naj bi zdaj razmišljal o prestopu v listo vse manj priljubljenega ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića. Ciglar je prav tako znan podpornik rušenja območja Rog, za kar si sicer prizadeva Janković, a ta pri svojih namenih do sedaj ni bil uspešen. Spomnimo, Rog je poleg Metelkove znano zbirališče marginalcev, narkomanov in nelegalnih migrantov, na območjih pa se odvijajo kriminal, uživanje nelegalnih drog in prostitucija, po vsej verjetnosti pa tudi dejavnosti organiziranih kriminalnih združb.

Rog in Metelkova – namesto alternativne kulture zloraba drog, skrivanje migrantov, vse več pa je tudi nasilja! Zakaj nihče ne ukrepa?!

Mestna svetnica Mojca Škrinjar iz vrst Slovenske demokratske stranke je pred časom za spletni portal Nova24TV komentirala dejstvo, da Jankoviću nikakor ne uspe izseliti nelegalnih naseljencev npr. na območju Roga. Škrinjarjeva meni, da kar Janković hoče, vedno tudi stori: “Poglejte kanal C0, gradi brez gradbenega dovoljenja, brez presoje vplivov na okolje, čez privatna zemljišča, ki so bila razlaščena brez odločbe sodišča, pri tem ima pa celo podporo neke sodnice. Če bi hotel, bi to storil, a mislim, da se boji te subkulture, ki jo zastopa določena politična opcija, ki se ji ne želi zameriti. Raje se zameri nekaterim meščanom, ljudem, ki so bili oškodovani in ljudem, ki so utrpeli poškodbe, kot pa da bi se zameril njim. Mislim, da je premalo pogumen v tem delu in vsi Ljubljančani bi ga podprli, razen tistih, ki podpirajo to politično opcijo.”

Mojca Škrinjar (Foto: posnetek zaslona)

Bo skrajno Levico zapustil tudi poslanec Trček?
O možnosti odhoda iz stranke se je na Facebooku pred kratkim razpisal tudi poslanec Franc Trček, ki je glede obnašanja poslanca Primoža Siterja, ki se je v Državnem zboru pojavil kar v majici, na kateri ima prečrtan križ in krščanstvo označuje za slabo vero, zapisal, da če prevladuje mnenje, da je Sitarjeva infantilnost kul, potem je čas, da zapusti Levico.

Rok Krajnc