[Ekskluzivno] Poglejte, kako vlada uresničuje določbe iz marakeške deklaracije! MNZ načrtuje postavitev novih sprejemno-registracijskih centrov, opremljenih z varnostno anti-vandal opremo!

Ljubljana, Palaca DSU. Ministrstvo za notranje zadeve, Policija, Inspektorat RS za notranje zadeve. (Foto: STA)

V uredništvu Nova24TV smo pridobili zapisnik sestanka (prilagamo v nadaljevanju) nekaterih vodilnih akterjev s področja migracij na MNZ, na katerem se dogovarjajo o postavitvi sprejemno-registracijskih centrov. Pri tem v oči zbode, da se zavedajo, kako nevarni so nelegalni migranti; na podlagi dosedanjih izkušenj bodo sprejemno-registracijske centre opremili z “antivandal” opremo in tako preprečili vandalizem, kakršnemu smo bili priča ob prejšnjih dveh velikih migracijskih valovih. Država se tako ukvarja z namestitvijo nevarnih migrantov, namesto da bi načrtovali varovanje meje in zaščito državljanov, s tem pa že uresničuje določbe, zapisane v marakeški deklaraciji.

Na ministrstvu za notranje zadeve očitno vse napore usmerjajo v sprejem in nameščanje nelegalnih migrantov, namesto da bi se ukvarjali s ščitenjem meje, ki je hkrati zunanja schengenska meja. Kot vse kaže, na MNZ pričakujejo nov migracijski val, pridobili smo namreč zapisnik sestanka, ki je potekal 13. novembra v prostorih MNZ na Litostrojski, kjer so se srečali v. d. generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar, namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica, direktor Urada uniformirane policije Janez Rupnik, Marjan Štubljar iz sektorja mejne policije, Bojan Bučinel, vodja Urada za logistiko MNZ, direktorica Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov Mojca Špec Potočar, vodja sektorja za oskrbo na UOIM mag. Katarina Štrukelj in višji svetovalec s sektorja za oskrbo Andrej Oček.

Vzorčni sprejemno-registracijski center bo v Metliki!
Iz zapisa omenjenega sestanka izhaja, da namerava MNZ v Metliki postaviti prvega izmed načrtovanih sprejemno-registracijskih centrov, ki bo tudi vzorčni primer za vse sledeče. Okvirni rok za realizacijo postavitve je že med 1. januarjem in 15. januarjem 2019. Z namenom vzpostavitve sprejemno-registracijskih centrov je predvidena postavitev betonskih podstavkov, na katerih bodo postavljeni sanitarni kontejnerji. Da se s postavitvijo resnično mudi, priča dejstvo, da je bilo na sestanku dorečeno, da se postavijo kar kontejnerji iz zaloge Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, saj v tako kratkem času naročilo in nabava novih nista možna. To je še en primer, ki prikazuje, da so za levičarsko vlado nelegalni migranti pomembnejši od davkoplačevalcev in državljanov Slovenije – v primeru naravne ali druge katastrofe bodo zabojniki na voljo migrantom, ne pa Slovencem!

Mejni prehod Metlika (Foto: policija.si)

Oblasti pričakujejo nasilje in vandalizem – kontejnerje bodo dodatno opremili z “antivandal” opremo!
Ministrstvo za notranje zadeve namerava kontejnerje, postavljene z namenom vzpostavitve sprejemno-registracijskega centra, dodatno opremiti z “antivandal” opremo. Zdaj je jasno, da tudi oblasti že vnaprej pričakujejo in vedo, da se morajo preventivno zaščititi, kar je najbolj zaskrbljujoče, pa je to, da ne glede na nevarnost migrantov svoje napore usmerjajo v njihovo integracijo in registracijo, namesto v to, da bi neprodušno zaprli mejo za nelegalne migrante, tako kot so to že storile nekatere izmed sosednjih držav.

Foto: Twitter

Pri tem se lahko vprašamo še, ali gre morda za implementacijo zavez iz zloglasnega marakeškega sporazuma?!

Pojasnilo policije:

Slovenska  policija  si  po  najboljših močeh prizadeva zajeziti nezakonite migracije na območje Republike Slovenije iz smeri Republike Hrvaške. Zaradi nenehnega pritiska nezakonitih migracij pa je delo policistov na najbolj obremenjenih policijskih upravah v trenutnih razmerah oteženo. Kapacitete policijskih postaj in prostori za pridržanja namreč ne zadoščajo za  normalno delovanje, saj enote obravnavajo na dan tudi do 50 nezakonitih migrantov. Nezakonite migracije in postopki s tujci na policijskih postajah obremenjujejo policijske postaje, ki pa so prvenstveno namenjene lokalni skupnosti.

V kolikor bo, na podlagi varnostne ocene v bodoče, sprejeta odločitev o nujnosti vzpostavitvi SRCa v Metliki, se bomo o tem pravočasno pogovorili s predstavniki lokalne skupnosti. Vsekakor pa vsak projekt terja svoje formalnosti, zato je za uspešno postavitev sprejemno registracijskega centra, ki je v svojem bistvu dislocirana enote policije (SRC), potrebno predhodno opraviti vrsto pripravljalnih dejanj. Gre za pripravljalna gradbena dela, izvedbo javnih razpisov, povezanih z deli, nabavo potrebnih materialno tehničnih sredstev za vzpostavitev centra in nudenja nujne oskrbe pri zagotavljanju osnovnih človeških potreb ipd. Zaradi tega je na podlagi  sklepov Vlade Republike Slovenije in odloka o ustanovitvi, Urad za oskrbo  in  integracijo  migrantov (UOIM), zadolžen  za vzpostavitev SRC, objavil razpise za oddajo javnih naročil in pripravil okvirne sporazume.

Na sestanku, ki ga izpostavljate v članku, so predstavniki UOIM zgolj seznanili  vodstvo Policije z opravljenimi aktivnostmi za vzpostavitev potrebne  infrastrukture.  Policija pa je v želji po skrbi za varnost državljank  in  državljanov  Republike Slovenije in zagotovitvi normalnih delovnih  pogojev za zaposlene podala svoje pripombe in predloge za ureditev  takšnih prostorov v SRC, ki si pri obravnavi skupin, zaradi odgovornosti za zagotavljanje varnosti, nikakor ne more dovoliti uporabo navadne opreme, ki bi jo bilo mogoče namerno poškodovati.

Zaradi tega je Policija predlagala, da se v takšnih prostorih, kjer bo gibanje  tujcem do zaključka postopkov omejeno, namesti “anti-vandal” opremo, ki bo preprečevala namerne poškodbe in poskuse napadov na policiste in druge zaposlene in s tem preprečiti morebitne pobege. Gre za upoštevanje standardov, ki jih je Policija zavezana upoštevati pri svojem delu.

Ponovno poudarjamo,  da  je osnovni cilj vseh načrtovanih ukrepov predvsem zagotovitev višje stopnje varnosti državljank in državljanov.

J. Ž.

 • joza joza13

  Iz zapisnika sestanka resnično skače beseda “antivandal oprema”. Omenjena je natanko 5x.

  • VERRZIFIKATOR

   Imbecilius Emonicus

   PROTI VANDALOM

   Znano je, od kod prišli Vandali
   so nad Rim in vsega oplenili,
   nam ime barbarsko zapustili,
   ko so vedli se, kot se živali.

   Sever Afrike bil domovina
   horde je, ki v petem je stoletju,
   zaslovela najbolj po podjetju,
   da lotila se je padca Rima.

   Proti tej nevarnosti vandalski
   novodobni Rim bo vse ukrenil,
   scela se Vandalov bo oklenil,
   Rimci to počnejo izdajalski.

   Ko so znotraj Rima razprtije,
   po pomoč Vandale se pokliče,
   kar pa se potem posledic tiče,
   stvar navadne je hipokrizije.

   Saj Rimljane vodi silna vnema,
   sami med seboj da se borijo,
   vse v zaščito kar pa naredijo,
   anti je vandalska le oprema.

   Se v Emoni bojda izdeluje,
   plastična je in pa iz papirja,
   zlahka na telesu se pomerja,
   in deli zastonj, se ne kupuje.

   Z njo obranjena da bo Emona,
   stiropor je temu garancija,
   in obrambe rimske vsa vizija,
   da vandalska spet zavlada krona.

   Ves namen opreme te ni proti,
   je v resnici karseda privlačna,
   v duhu omahljiva, silno mlačna,
   saj Vandalom s srcem gre nasproti.

 • sunday

  ja pa dobro, kaj še čakamo ali še ne bomo šli na ulice, da nas vidijo in slišijo ter občutijo !!!

  • Mirko Sedlar

   Tako kot zadnjič vas bo sedaj morda 333 ali 666 ?

   • Slehernik

    S tabo nas bo 667

   • montyamp

    Dokler bo na oblasti šoder marionetarske zasedbe kastriranih gošarskih mladičev , lahko čakamo še samo 999 bankrotov .

 • montyamp

  STRPNOST MED UDBOVSKO DECO === SAMOMOR .

 • AlojzZ

  Potop Slovenije se bliža. Kdor more, naj se odseli v Avstrijo, Madžarsko …

  Opomba: Folk, ki voli komendianta Šerpentinška oziroma komunista Milana, zgubi pravico življenja na Zemlji. Za to skrbi mati Narava. Khm … pravzaprav bi moral zapisati “ta črn”.

 • VERRZIFIKATOR

  Sovražno-propagandna

  SPREJEMNO-REKREACIJSKI CENTER

  Je sprejemni, je registracijski,
  v Auschwitzu se center imenuje,
  letovišče je za goste tuje,
  inozemni v njem so vsi turisti.

  V Treblinki je prva izpostava,
  poljski z njo dviguje se turizem,
  pravijo mu tudi altruizem
  in dokončna še rešitev prava.

  V Sobiboru poljska domovina
  mnogo gostov naglo registrira,
  kar država kajpada podpira,
  navdušuje se nad njim mladina.

  Mi pa zaostajamo globoko,
  centerček en sam rekreacijski,
  standardi izjemno v njem so nizki,
  kdaj povzpne čez žico se visoko?

 • RATATA

  Direktorica urada za oskrbo in integracijo migrantov,
  Generalna direktorica slovenske policije,
  generalka – načelnica glavnega štaba slovenske vojske…
  Po čem je testosteron? Čas je za emancipacijo moških.

 • BlackOpsSystem

  Jz upam, da bodo kozjejebi teroristi prvo poklali vse te naše vele skorumpirane politikante!!!

 • Andrej

  Edina prava ANTIVANDAL oprema je betonska celica. Jaz bi testno najprej Šarčevo bando za en mesec notri zaprl.

  • mona lisa

   Ne za en mesec ampak za vedno.

 • Janez Novak

  Naj raje na mejo postavijo anti-vandal opremo. Kaj sploh spuščajo vandale v državo.

 • Artur

  Butasti Slovenclji kaj se mora še zgdoditi, da boste dvignili svoje lene, strahopetne riti proti tej gamadi.

  • BlackOpsSystem

   mi tebe butl čakamo, da nas povedeš. A nevidiš, da državljani, davkoplačevalci, ki smo Slovenija, bomo bolj preganjani kot teroristi v Sloveniji???!!! Gverila stil je treba uvesti…..Šiško je dobro zastavil, samo on je računal na županski stolček in se zajebal!!!

   • Artur

    Ja in kaj butl 300 nas protestirajočih naj bi se šlo gverilo? Če bi nas bilo na stotisoče kot v Romuniji že že bi jih s fotelji vred odnesli ven in zmetali v kontejnerje za smeti tako pa…

  • KAPIBARA

   Mi smo bili pred parlamentom, si bil zraven ..

   • Artur

    Sem od Črnomlja, Metlike do Ljubljane.

    • KAPIBARA

     Razumem in verjamem da si proti ilegalno ilegalni ilegalcem, tam doli, v lepi Beli krajini. Po materi sem iz Cerkvišč, na Vinico smo se pa, med počitnicami, hodili kopat, na tiso lepo lokacijo pri mlinu :-)

     • Artur

      Nisem iz Bele krajine imam pa znance od doli (bivše sodelavce) mi je pa dobro znan ta prijeten kotiček naše domovine posebej iz poletne sezone, ko se hodim občasno kopat v Primostek,Podzemelj, Krasinec…v Vinici sem tudi že bil a mi je vseeno predaleč pa se raje utaborim bližje.

     • KAPIBARA

      Oprosti zahebal se :-( !
      Na Krasinc se hodil kopat, sedaj je kamp. pa tisti mlin.
      Vinica je pa mejni prehod in tudi kamp
      Kapušin pa Odlična domača gostilna

     • Artur

      Ja pri Kapušinu na Krasincu smo tudi že bili ..vrhunska postrežba. Užitek mi je bilo z brega opazovati štorklje, ko so nas preletavale potem pa pristale na plitvini na hrvaški strani.

 • terminalar

  Pahor, ali boš kar gledal, kaj delajo s Slovenijo in narodom?
  Čas je za puč!

  • etrusk

   Pahor gleda le tisto kar mu ukažejo in nič drugega. je slep kot kura

 • mona lisa

  IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA. KAKO DOLGO BOMO TO MOLČE GLEDALI. BOMO LAHKO ŠE POGLEDALI SVOJIM OTROKOM V OČI. MIRNO GLEDAMO KAKO IZDAJALCI UNIČUJEJO NAŠO DRŽAVO. TA VLADA DELA NEPOPRAVLJIVO IN TRAJNO ŠKODO SLOVENCEM.

 • Beli Medo

  Najboljša anti vandal oprema je pendrek…
  Če prvi med glumci dvomi naj vpraša mentorja iz murgel!

  • WISKY 1000

   najprej vse pognat v murgle

 • totex39

  Vse te svinjarije, ki se dogajajo v Sloveniji pa je zaradi tega, ker so v Sloveniji na vodilnih položajih vedno neki južnaški priseljenci, ki nam krojijo naše zadeve, krivi pa smo si sami, ker smo jim dali take možnosti in še vedno jim dajemo, sedaj bodo naše otroke izpodrinili še ilegalni migranti.

  • tomnidari

   Ah daj no ne bluzi! Kateri od slovenskih premijejev ali predsednikov pa ni bil Slovenec.

   • totex39

    Ravno tukaj je zmota vseh levičarjev, da ne znate ločiti pomen besed oziroma stavkov.

 • Ivan Ivanovič

  Anti-vandal oprema? To je sovražni govor. Politično korektno bi jo morali imenovati: begunci-doborodošli-oprema.
  Orwell News Press

  • Common Sense

   Bravo!

 • Common Sense

  No, dejstvo, da naročujejo “anti-vandal” opremo je samo dobro. Pomeni, da se zavedajo, da prišleki le niso take ovčice za katere nam jih prodajajo. Kdo jim tako zvija roko za hrbtom, da raje ne zaprejo meja za ilegalne prehode po madžarskem vzoru je pa vprašanje za milijon dolarjev.

  • Ivan Ivanovič

   Juncker, Merkel & Co?

 • Ivan Ivanovič

  Ljudje, zbiram ideje, kam se preseliti iz Slovenije in Evrope pred vandali, ki vdirajo k nam. Mislim, da bo življenje v Sloveniji kmalu postalo nočna mora ne le glede korumpirane oblasti, temveč tudi glede elementarne varnosti. Ima kdo kak predlog?

  • Nata

   Morda pa – glede na poteze zadnjih let – ravno to hočejo ?
   Prave Slovence pognat iz svojih domov ? Čeprav ne razumem, kaj za vraga bodo pridobili s temi prišleki ? Šeriatsko pravo ?

   • Janez Novak

    Pridobili ne bodo nič. Vse bodo izgubili. Samo da bedakom to (še) ni jasno.

  • von Rhein

   Združeni arabski emirati.

  • WISKY 1000

   mars

  • samotoje

   Jaz ne grem nikamor. Besede defenziva ni v mojem slovarju. Pričakujem pa, da bo naslednja vlada desno od leve sredine.

 • KAPIBARA

  – da je Merklova priznala, da želi z dogovorom o migracijah razbremeniti Nemčijo in porazdeliti migrantsko breme na ostale članice EU
  in
  – da je komisarka ZN za migracije potrdila, da je Marakeška deklaracija v resnici zavezujoča!

 • Štefan Fidler

  KEŠ-POGODBA S HUDIČEM
  Zaokrožilo je bistvo:
  Marakeška deklaracija določa, da v Republiko Slovenijo ne glede na vso državno zakonodajo lahko vstopi vsak tujec brez dokumentov, ki to želi (to ni dovoljeno lastnim državljanom) in se tu naseli, ne da bi za to potreboval kakršno koli dovoljenje. V slednjem primeru je Republika Slovenija njemu in vsem, ki se deklarirajo za njegove družinske člane, DOLŽNA zagotoviti ustrezno prebivališče in sredstva za preživljanje, kar pa NE VELJA za lastne državljane, in to za NEDOLOČEN ČAS. Za vrhunec, tej in vsem z njo povezanim osebam NI POTREBNO UPOŠTEVATI PRAVNEGA REDA REPUBLIKE SLOVENIJE, ne ob vstopu v državo, ne kadar koli kasneje. To pa je MULTIKULTURNI del vsega skupaj. Ti tujci samo z vstopom v državo dobijo PRAVICO ustvariti svoj pravni red in enklavo na TERITORIJU Republike Slovenije, ki so jo dolžni plačevati V CELOTI davkoplačevalci v Republiki Sloveniji. Državljanom Republike Slovenije NI DOVOLJENO proti temu govoriti, pisati ali protestirati. V slednjem primeru so KAZENSKO ODGOVORNI. Torej, po tej deklaraciji ima katera koli tuja vojska prost vstop, samo, če se sklicuje na ta dokument. Kdor meni, da to ni pravilno in pravično, je rasist, ksenofob, islamofob, človek najnižjega ranga in mora biti najstrožje kaznovan. Gre za veleizdajo in kot zaveden državljan se bom proti temu boril, če bo treba, z VSEMI sredstvi. Dragi sodržavljani, gre za vojno napoved Sloveniji. Napovedali so nam jo DOMAČI IZDAJALCI. Krokarji vabijo kukavice, naj ležejo jajca v naša gnezda in dobesedno mečejo naša jajca iz njih. Dovolj nazorno?

  • dori

   predlagam, da gremo Slovenci mnozično na Hrvaško, odvržemo dokumente v Kolpo, prečkamo mejo in izgovorimo magično besedo AZIL. Pa naj raje nas živijo, itak gre za naš denar …

 • Felikss_AH

  Prihajajo dnevi exkluzivne streznitve ko bodo celo Levičarji napihali 0.0 promila Multikulti omame

 • von Rhein

  Temu se reče,da obvladujejo razmere.

 • tomnidari

  Antivandal opremo naj najprej postavijo na meji.

 • Antonius

  Demografski podatki nam kažejo, da je bilo Slovencev leta 1960 1.600.000, danes nas je z južnimi vred 2.075.000, leta 2080 bo pa Slovencev manj kot leta 1960.
  A ne bojmo se! Rodnost v Sloveniji nam dvigajo jugo muslimani, kakšen sirski brivec in vsiljeni šerijatarji.
  Slovenci pa kot, da živijo v samostanu. V globokih kontemplacijah se priporočajo Bogu in ponižno prenašajo raznarodovanje, ki ga izvoljene veleizdajalčeve vlade načrtno počnejo.

  • ZatonMesecnikov

   Gre za naraven pojav, značilen za vse razvite družbe. Ko otrok dobi vrednost in stane vedno več, ter se vanj vlaga, je logično, da jih je manj. Se pa dviga njihova kvaliteta. slovenec nima otrok, da mu jih bo živela socialna. Malo Slovencev se bo odločilo za večje število otrok, če jim ne bodo mogli zagotoviti standarda, kot ga imajo sosedovi otroci.

   V tretjem svetu, kjer je otrok v izobilju, pa nimajo vrednosti. Njihovo umrljivost preprečijo fundacije kot Unicef, pa ostale pomoči iz razvitega sveta in medicina belega človeka. Zato jih je v izobilju in so pred vrati europe.

   tudi doma, vkolikor imaš ljubljenca jih nimaš polno hišo. Če pa bi živeli ljubljenci prosto v naravi v dobrih življenskih pogojih, pa bi jih imel potem polno pred hišo…

   • BARBARA RAKUN

    Tole si pa zelo dobro zadel. Res je, ko se starši odgovorno odločijo za otroke, jih ne bodo delali po tekočem traku, ker bo kvaliteta bolj pomembna kot kvantiteta, zato hvaljenje s tem, da imaš veliko otrok, preživeti jih pa ne moreš, in imamo v manj razvitih državah začarani krog revščine, nasilja, vseh vrst zlorab, ni na mestu.

    • ZatonMesecnikov

     zadeva je znana že dolgo, spada pod demografijo. Pri čemer je moški relativno nepomemben, na rojstva vpliva položaj žensk v neki družbi. In njihova odločitev za pravo ravnovesje med poklicno kariero in pa številom otrok. Posledično se potem vrednost otrok zviša, ker so maloštevilni. Zelo je pojav opazen na Kitajskem, zaradi politike enega otroka. Kjer mali tirani dobijo kar hočejo….

     Družba lahko to regulira s prilagoditvijo položaja žensk in možnostjo porodniških ugodnosti. Zanimivo bi bilo narediti raziskavo v Sloveniji, če se na javnem procentualno rodi več otrok, kot na realnem. Saj je položaj žensk kar se tiče zaposlitvenih ugodnosti bistveno boljši na javnem, kot na realnem.

 • ZatonMesecnikov

  Kakšne izkušnje imajo Avstrijci? Ki so že dlje časa tarča migrantov.

  https://www.krone.at/1815543

  Anzeigenbilanz 2018: Kriminalität: 40% der Verdächtigen sind Ausländer

  40% povzročiteljev kriminala v letu 2018 so tujci. na prvem mestu Romuni, 2. Nemci (zelo verjetno Hansi pa Johanni), 3. Srbi, 4. Turki, 5. Afganistanci

  Kaj pa ostalih 60%? Avstrijci s pasoši?

 • Olga2345

  Nagnati je treba talibanske vladne vandale! Zdaj vidimo, zakaj parlamentarna komisija ni dobila vpogled v “interna” policijska navodila!
  Komunistični zločinci in njihovi priviligirani potomci nam ne bodo določal, kaj je prav in kar ni in ne bodo Slovenije uničevali z uvozom divjakov! Dol s komunističnimi zločinci (prebarvanimi v levičarje)!

  • etrusk

   Smo Slovenci sploh sposobni levičarjem se postaviti po robu. Zaenkrat sem prepričan da se še ni tako korajžen rodil. kako vesel bom , če bom spoznal , da sem se zmotil.

 • BARBARA RAKUN
 • Olga2345

  Koga so izvolili za župana v Metliki? Izdajalca!

 • Antonius

  V nečem smo pa le boljši od Američanov. Američan je za svojo ZDA pripravljen umreti, Slovenci smo pa za veleizdajalčevo Slovenijo pripravljeni izumreti.

 • METULJ

  STOP PRISTOPU K MARAKEŠKI DEKLARACIJI -STOP!!

  SLOVENCI ZAHTEVAMO – ZAHTEVAMO OD ŠARĆEVE VLADE, TAKOJ IDENTIČNI PREVOD – PREVOD CELOTNE VSEBINE MARAKEŠKE DEKLARACIJE V SLOVENSKI JEZIK IN OBJAVO TE VSEBINE ČIM PREJ – ČIM PREJ NA JAVNEM MESTU, DOSTOPNO VSEM DRŽAVLJANOM SLOVENIJE!!

  KER SLOVENCI SMO DO ZDAJ VIDELI SAMO IZSEKE IZ TE DEKLARACIJE, KATERO SO SI POLITIKI KI NAS VODIJO IN OPOZICIJSKI VODITELJI RAZLAGALI DIAMETRALNO NASPROTNO IN TUDI NAM SLOVENCEM TO JAVNO RAZLAGALI NASPROTNO!!

  MUDI SE S PREVODOM DEKLARACIJE, KAJTI :

  – V MESECU DECEMBRU 18, BO DELEGACIJA SLOVENSKE VLADE V MARAKEŠU POTRDILA TA SPORAZUM!!

  – SLOVENCI PA ŠE SPLOH NE VEMO ALI JE TA DEKLARACIJA, PO POTRDITVI, ZA SLOVENSKO DRŽAVO ZAVEZUJOČA ALI NE? ALI DEKLARACIJA DOLOČA RAZLIKO STATUSA VOJNIH BEGUNEC ALI EKONOMSKI MIGRANT – DA ALI NE?

  ALI JE RES, DA TA DEKLARACIJA “OBVEZUJE – ZAVEZUJE ” DRŽAVO, KI SPREJME BEGUNCE IN EKONOMSKE MIGRANTE, DA TE MIGRANTE ZARADI MOREBITNIH KRIMINALNIH DEJANJ VSEH OBLIK, KI JIH BI NAREDIL DOLOČEN MIGRANT, NI DOVOLJENO – NI DOVOLJENI SODNO PREGANJATI!! JE TO RES ODLOK, KI ZAVEZUJE TUDI SLOVENSKO DRŽAVO?!!! – DA ALI NE?

  KER SLOVENCI ITAK PREDPOSTAVLJAMO, DA NAM TA RDEĆA VLADA NE BO OMOGOČILA OGLEDA IN KOMENTIRANJA TE MARAKEŠKE DEKLARACIJE, KI JO SKRIVA – SKRIVA,
  PRED SVOJIM NARODOM ŽE OD MARCA 2018 DALJE, ZATO :

  SLOVENCI ZAHTEVAMO OD OPOZICIJE, DA NAM OMOGOČI OGLED IDENTIČEN PREVOD CELOTNE MARAKEŠKE DEKLARACIJE!!

 • nevtrino

  Že to, da sploh ima vlada “URAD VLADE RS ZA OSKRBO IN INTEGRACIJO MIGRANTOV”, bi moralo biti dovolj za vsesplošen slovenski upor, ne ?
  Bomo čakali, da nas do konca poteptajo ?

 • Artur
  • garfi

   kdo z desne in dokazi
   kolikor vem je JJ in SDS proti masovnim migracijam
   nategni sebe

   • Artur

    Naj to pove jasno in glasno na vseljudskem protestnem shodu na trgu v megafon.

    • garfi

     Zborovanje za obrambo Slovenije
     https://www.youtube.com/watch?v=Okh1ywoAe_M

     • Artur

      Spontane so bolj prepričljive in merodajne brez cigu migu vzor bi lahko jemali pri Črnomaljcih.

     • garfi

      IZGINI LEWIČĆAR

     • Artur

      Kdor ni z nami je proti nam, tipično levičarsko zakaj se tako vedeš, če pa se imaš za desničarja saj se imate desničarji menda za bolj odprtega duha mar ne ?

     • garfi

      ti me imaš za desničarja murgelski plačanec zaprtega duha
      tolčeš brez dokazov po JJ SDS in Trumpu

     • Artur

      Ja očitno, ali pa sem se zmotil glede tvoje ideološke usmerjenosti ali pa si nekaj izmed ali pa nekaj drugega samo ugibam. Če si pazljivo bral moje komentarje je iz njih razvidno, da nisem pristranski torej nimam črednega nagona se pravi in tako pač je, da nisem in ne morem biti niti levičar niti desničar ne vem pa od kod potem tebi ideja, da me podiš od tu kot levičarja , zmedeno moram priznati.
      Navedi mi vsaj en protiargument na ta moj komentar dokaži ti meni, da nimam prav ne pa samo nabijat tja v en dan, evo še enkret pa pričakujem tvoje protiargumente :

      Naj to pove jasno in glasno na vseljudskem protestnem shodu na trgu v megafon. Naj npr. enkrat kot javna osebnost in lider opozicije tvitne :Ta pa ta dan ob tej pa tej uri se dobimo v čimvečjem številu na Trgu republike in obenem tudi po vseh večjih mestih imam vam kot organizator javno za povedati kar vam moram povedati to pa je da je država v malori se ve zaradi koga in kako nam je za ukrepat proti temu stanju pa ne samo zaradi migrantske invazije na naše prostore.Kot drugod bi tako tudi pri nas beseda enega takega toliko zalegla da bi se trlo protestnikov. Evo volilni glasovi bi kar kapali za naslednje predčasne volitve njemu v prid. Ampak , ampak ….. ne sme pa tudi tudi ne upa se komanda od “zgoraj” !

      Orban tiste “zgoraj” ne je.e niti 5 % in rezultat zaradi tega je viden, lahko bi se zgledoval po njemu čeprav je v opoziciji a za to so potrebni “kohones”.

      Viktor Orbán – Povijesni govor – 15. 03. 2016
      https://www.youtube.com/watch?v=og__F7zTl8A

      Mimogrede še “nekontaminiran” odločen Anže Logar bi bil boljši lider po mojem prepričanju znal bi motivirati narod tudi na takšen način.

     • garfi

      ne boš kadroval v SDS, ker to hočejo početi udbomafijci
      prenehaj nategovat ljudi
      STALIŠČA SDS IN JJ SO JASNA in neštetokrat povedana v mikrofon

    • garfi

     DOKAZI ALI IZGINI !!!
     DOVOLJ LEWIČĆARSKIH MANIPULACIJ !!!

     • Artur

      Kaj naj dokažem ? Da bi bil veliko bolj odločen Anže Logar boljši lider od JJ In, da bi znal bolj motivirati narod tudi na takšen način ?

     • Artur

      Neobjektivnost, pristranskost in navijaštvo za vsako ceno ni nek dosežek. “Razširi obzorja”.

     • garfi

      IZGINI LEWIČĆAR

    • garfi

     KONTAMINIRAN SI TI

 • plamen100

  Saj to je razlog, da so komunisti spet pokradli upokojence, dvignili so JU oz policiji place za 100 eur ker vedo da jih bodo rabili a za upokojence ki imajo ze 8 let zmanjsane pokojnine pa spet bedno povecanje 12-15 eur, ker rabijo ves denar za migrante. Seveda je Erjavec tiho kot rit saj se boji odstrela oz usode ki je doletela bratuskove. Ta vlada pa je podkupila celo klosarje in jim dvignila pomoc na 400 eur, tako da lahko sedaj zacne izvajati 2. fazo projejta, islamizacija slovenije. Samo dolenci so zavedni slovenci in je vprasanje jdko bodo komunisti izpeljali ta veleizdajalski projekt? Najprej bpdo morali s prenovljenim 133.cl.KZ SFRJ utisati drugace mislece, ker ko bodo ljudje v Metliki to prebrali bodo sli na noge in koliko jih poznam, jih ziv bog ne bo ustavil se najmanj pa pescica rdecih izdajalcev!

 • Cmerko

  ustanovimo antimigrantsko strano!!! in vržimo vlado tja kjer spada

  • kraljica vesolja

   SE boš pa namuču glede na to, da je tričetrt Slovenije migrantov.

   • Schemva Miro

    Od kod ti pa ta podatek.

    • kraljica vesolja

     Sej vidiš po priimkih, južni, nemškutarji, judje. SEj mene to ne mot drgač.

     • Schemva Miro

      Po tvojem potem Siovencev sploh ni?

     • kraljica vesolja

      Jst osebno sem.

     • Schemva Miro

      In kakšne kriterije moraš izpolnjevat,da si Slovenec?

 • Ana Tor

  Tole je pa sovražni govor! Ni v skladu z Marakeško deklaracijo, saj se migrantov ne sme opisovati kot vandale.
  Članek bi morali predhodno poslati v oddobritev Šarcu!

  • m_m

   Bravo, strinjam se. Čisti sovražni govor!

 • m_m

  Predlagam, da tole čim prej uresničijo.
  In ker to stane, predlagam, da čim prej dvignejo ceno gorivu. Da se bo kaj nakapljalo. Ker Slovenci nismo Francozi, ni nevarnosti, da se bo kdo upiral.
  Ko se bo to uleglo, pa še ceno gor elektriki, plinu, kruhu, mleku … Ni važno, kako bo naš narod, važno, da bo za migrante!
  Za domovino, z migranti naprej!

 • garfi

  UPOKOJENCI IN REVNI IN MLADI !!!
  TAKO VAŠI “LEVI” ZAGOVORNIKI TROŠIJO MILIJONE VAŠEGA IN NAŠEGA DENARJA !!!
  OD TU IZVIRAJO 20 evrov višje pokojnine v štirih letih
  BOSTE ŠE NAPREJ PODPIRALI TO BANDO ?
  to je šele začetek kajti nameravajo ukiniti državo, narod, kulturo, vero kar je večni komunajzarski cilj
  migrante so čez noč izenačili z begunci, tako kot so stotisoči revnih izginili iz medijev

 • Antonius

  Ljudje božji noben nam ne more več pomagati. Leto 2019 bo začetek padca Slovenije. Vojna se bo začela vsak čas.

  • kraljica vesolja

   To je pa res. Vre na Kosovem, vre med Ukrajino in Rusijo, še mal pa se bo začel. Posiljevalci in morilci bodo spet nekaznovano trgal ženske na cesti.

   • Kataklizma

    ja, moške bodo pa masirali in tunkali v blatne kopeli.

    • kraljica vesolja

     SEj moški delajo vojne.

     • Kataklizma

      Če bi znale kdaj jezik za zobmi držat, bi bila kakšna vojna manj … naslednjo je pa definitivno zakuhala FRAU … tako da evo, demantirana s strani svoje vrste.

     • kraljica vesolja

      Ja, ja, me, ženske nismo posiljevalke, vi, moški, pa ste. Vsi ste potencialni posiljevalci. Sam da se vam izkaže priložnost. In vojna je res prava za take.

     • Mirko Svensek

      Ne bluzi feminacistka. Poglej si Hildo Tovsakovo. A da ni zenska sposobna zlobe… Dej zaleti se nekam dub.lo

     • Kataklizma

      Iz prve roke poznam vsaj 1 posiljevalko …
      In če se po 10ih letih zaveš, da ti je vsa keš, ki si ga s keš-pičkarstvom pridobila, usahnil, ni potrebno potem za nazaj tožarit, da te je nekdo posilil … preklete pleharke plehke, riti mehke! In spet, v ljubezni in vojni je vse dovoljeno, sem nekje prebral.

     • Body_Count

      Ja če boste migrante še dalje vlekle v državo, možno da res pride do državljanske vojne v prihodnosti in boste imele opravka z enim kupom posiljevalcev, ko bo splošni kaos.

      A pol boste srečne? Vam je sedaj prelepo? Družba preveč dobro urejena? Rabite malo drame v življenju?

 • WISKY 1000

  pod nujno zazidat parlament

 • Capi

  Sem včeraj slučajno med šaltanjem po TV naletel na 3.programu prenos seje o teh migrantih, pa glih modernidolfi se je repenčil……ta osebek nima 1% IQ-ja amebe……..nekaj bluzi o zakonitih, nezakonitih migrantih, pa da ni obvezujoče itd……Pa a je sploh prebral dokument?? Takoj na začetku ima besedno zvezo “obvezujemo se” kar 3x, kako je potem neobvezujoče?? In proti koncu spet “s podpisom se obvezujemo”………naj jim nekdo razloži to……Pa legalno in nelegalno…..zanj je legalni prehod to, da v spremstvu policije prečka mejo, pa četudi brez vsakršnih papirjev…….o bože mili, kaj mora zemlja vse požret…….sem moral kar ven na luft…..

 • Artur

  Migranti, ki prihajajo niso inženirji, astrofiziki ali računalničarji, ampak brezdelneži, ki so prišli uživati visoko socialno podporo, ki jo nudi država. Vse to plačujejo pridni Nemci, kar sicer v šali pove arabski stand up komik Nizar, ki ima na You Tubu svoj kanal.

  Šala gre takole.

  Temnopolti azilant iz Afrike hodi po mestu Nürnberg. Ko sreča prvo osebo na ulici, ji reče:

  »Hvala, ker ste me sprejeli. Da lahko živim tukaj, da imam urejeno zdravstveno zavarovanje, prostor za bivanje, hrano in vse ostalo.«

  Oseba, ki jo je nagovoril, odgovori:

  »Nisem Nemec, sem Albanec.«

  Afričan reče:

  »Oprostite.«

  Hodi naprej in sreča drugo osebo. Reče ji:

  »Hvala, ker lahko živim v Nemčiji. Hvala za vse, kar ste naredili zame.«

  Ta mu odgovori nazaj:

  »Nisem Nemec, sem Turek.«

  Afričan odvrne:

  »Aha, oprostite.«

  Afričan hodi naprej in ogovori naslednjo osebo. Reče ji:

  »Hvala, ker dovolite, da živim v Nemčiji. Hvala, ker ste me sprejeli kot begunca.«

  Ta mu odgovori nazaj:

  »Nisem Nemec, sem Arabec.«

  Afričan vpraša:

  »Kje so pa Nemci?«

  Arabec pogleda na uro in mu odgovori:

  »Najbrž v službi.«

  • Mimoidoči

   Kje so pa Nemci?

   Arabec s prstom pokaže v daljavo in mu odgovori:

   Bežijo na vzhod.

  • samotoje

   Vic ima že brado, a je dober.

 • Janez

  EVROPA !
  NAJ KAR TEKOČE
  IN TAKOJ ZVE VSE
  O PRETEKLI GROZLJIVI USODI, S KATERO JE NAS SLOVENCE PRIZADEL
  NASILNO, POLIT NESODNO MORILSKO VSILJENI NAM
  VKP/b STALIN, TITO, KARDELJ&CAP. KOMUNIZEM, KOMSOCIALIZEM..
  Stranke
  “LEVICA’, SD, SMC, SAB, DESUS , LMŠ – JE TREBA PRIMORATI
  K JAVNI OBJAVI NJIH STALIŠČ DO NAS SLOVENCEV..
  Kot je bilo razvidno iz
  IZJAVE NA TV
  (KARDELJ FDV , LEVICA DR. M. T. VATOVCA – STRANKA LEVICA OBŽALUJE, DA OBVEZE
  IZ MARAKEŠKE DEKLARACIJE
  O OBVEZNEM SPREJEMANJU AFROISLAM MIGRANTOV
  – V SLOVENIJO
  V TEJ M. DEKLARACIJI – NISO – GROZA – OBVEZNE !

  LMŠ VLADI NAJ SE V DZ R. SLOVENIJE ODVZAME PRISTOJNOST – PODPISA TE M. DEKLARACIJE.
  “STRANČICE” LMŠ – NE PREDSTAVLJAJO
  – NITI 1/3 PREBIVALSTVA R. SLOVENIJE
  – ZLASTI PA NE – NAS SLOVENCEV.
  Predlagam oster legalen, parlamentaren odpor
  migrantskim stališčem LMŠ “STRANČIC” IN
  DO NAS SLOVENCEV
  VERJETNO ZLONAMERNIH NAMENOV “LEVICE” L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S. VEČ NA MOJEM OSEBNEM,
  ZASEBNO PODJETNIŠKEM E-PORTALU “SLOVENIANA”

  https://www.google.si/search?q=sloveniana&oq=sloveniana&aqs=chrome..69i57j69i60l2.9310j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Valter BraniSlav

   Moja stricka Kardelj in Macek nikoli ne bi dovolila islamizacije SFRJ. Niti v pijanem stanju ne bi podpisala te deklaracije.

   • Slovenec

    Komunisti potrebujejo nove volilce…

    • Valter BraniSlav

     Tocno tako. Levi bi Slovence zamenjali z musliji. Muslici bodo na zacetku volili leve. Ko bo muslijev dovolj bodo uvedli serijat in najprej glave porezali levakom ker levi ne verjamejo v boga in ker podpirajo enakost spolov in spolnih orientacij…. to pa so tri stvari ki se vernim muslijem najbolj gnusijo…

     Samo levi so pretupi da bi to dojeli.

 • črnaovca

  Vlada resno upošteva Grimsova videnja 50.000 migrantov na poti v Slovenijo

  • xtc

   Ja Kučanovi so nam obrazložili,da jih rabijo 200-500 tisoč.

 • Janez Polda

  Cerar , kje bo naš a nova domovina,ker nam to prepuščate nizkointiligentnim hordam!!

 • Valter BraniSlav

  Kaj drugega pricakovati od naroda ki se ne upa reci ne?

  • Mimoidoči

   Ne upa reči ne? Še huje je. Spran narod, ki še izvoli na oblast te, ki jim bodo v državo pripeljali posiljevalsko vojsko.

 • Terminator

  Ilegalec crknil v Reki.

 • Sloven”c

  Komaj čakam kaos, v kaosu je dovoljeno vse, a ne ?…..

 • Mimoidoči

  “MNZ načrtuje postavitev novih sprejemno-registracijskih centrov, opremljenih z varnostno anti-vandal opremo”

  Prevod: MNZ načrtuje postavitev novih kasarn za bodočo posiljevalsko vojsko, opremljenih z varnostno anti-vandal opremo

  Germany’s Migrant Rape Crisis Spirals out of Control
  Suppression of data about migrant rapes is “Germany-wide phenomenon.”
  https://www.gatestoneinstitute.org/8663/germany-migrants-rape

  Germany: Migrant Rape Crisis Still Sowing Terror and Destruction
  Women and children sacrificed on the altar of political correctness
  https://www.gatestoneinstitute.org/12066/germany-rape-crisis

  90% vseh posilstev s strani muslimanskih ilegalnih imigrantov iz Afrike, Azije in Bližnjega vzhoda v Nemčiji zamolčijo pred javnostjo. Logični zaključek je, da bosta Šarec, Cerar in ostali, počela isto pri nas, in to 100% že počneta. Zato pa tako forsirajo cenzuro. Tudi o onem policistu, ki so ga migranti ubili z mačeto, smo izvedeli šele dve leti kasneje.

  Naj eden porine zgornja dva linka arogantnemu lažnjivcu Janiju Modernemudorferju v obraz in ga vpraša, če je to tudi sovražni govor in širjenje sovraštva. Meni se zdi no, da so ti posiljevalski muslimanski migranti tisti, ki širijo sovraštvo, samo očitno Jani ve bolje.

 • samotoje

  …direktorica Urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov Mojca Špec Potočar.. Pravilen naziv bi moral biti : direktorica Urada vlade za oskrbo in integracijo nezakonitih migrantov . In potem je tudi urad nezakonit (kar v osnovi je). S tem bi se morala opozicija ukvarjati.

 • Dragan Krstič

  Želi postati imigrant in dobiti vizo za vstop v Nemčijo in dokaj lagodno živeti na socialni podpori ki vam jo bo zagotovila tante Gelica. Nič lažjega. Kupite letalsko karto za Istanul in na nemški ambasadi ali konzulatu povejte da ste begunec iz BV. Odobrili vam bodo migrantsko vizo in brezdelje v Nemčiji se lahko začne.
  Več o tem na Voice of Europe.

 • Slovenec

  Od take vlade več kot pričakovano.

 • Slehernik

  Sram vas bodi nova24tv. Blokirate komentiranje o utopljenem ilegalnem migrantu. Postali ste 24 ur in tv slo. Fuj in fej. Ste veliko razočaranje

  • Tomi

   Kaj si pa napisal? Da ni nobene škode ali da je voda opravila delo varnostnih organov?

 • mery

  Za začetek vsi SLOVENCI podpišite PETICIJO proti sprejetju te marakeške deklaracije. Si ne zasluži velike začetnice.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!