fbpx

Leva opozicija neuspešna: Počivalšek suvereno prestal interpelacijo

Minister za gospodarstvo, Zdravko Pivalšek. Foto: STA

Hvala vsem, ki so danes glasovali proti moji interpelaciji. Verjamem, da so jih v to prepričala dejstva, ki sem jih predstavil. Zdaj sem miren in pripravljen na nove izzive, ki jih na gospodarskem področju ne manjka,” se je po glasovanju o interpelaciji odzval minister Zdravko Počivalšek.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek tudi po četrtkovi razpravi o interpelaciji ostaja na položaju. Interpelacijo, ki so jo predlagali v opozicijskih LMŠ, SD, Levici in SAB, je podprlo le 37 poslank in poslancev, proti jih je glasovalo 51.

Počivalšek je po interpelaciji povedal naslednje: “Hvala vsem, ki so danes glasovali proti moji interpelaciji. Verjamem, da so jih v to prepričala dejstva, ki sem jih predstavil. Zdaj sem miren in pripravljen na nove izzive, ki jih na gospodarskem področju ne manjka. Letos leto bo za vse nas velik izziv, kako Sloveniji pripeljati iz težkih gospodarskih razmer in kako v naša jadra spet obrniti ugoden veter. Potrebovali bomo voljo, znanje in veliko dela in če bodo lahko kako roko zraven dala tudi koalicija, nam bo vsem lažje.

V nadaljevanju objavljamo odzive s Twitterja:

Rok Krajnc