fbpx

“Leva trojica” z militantnim Kordišem ne obeta nič dobrega za našo državo

Miha Kordiš, Levica (Foto: RTV)

“Posnetek Tarče bi veljalo, zaradi Mihe Kordiša, še nocoj dati ‘pod ključ’, sicer bodo podjetni Slovenci sami poskakali v morje od groze, brez bajoneta. A bi marljive v tej državi vendarle pomiril, da bo Stranka Levica prej ‘out’ iz vlade, kot bo večina tega realizirana,” se je na včerajšnje srhljive napovedi skrajneža Kordiša odzval novinar Mirko Mayer. Kordiš je namreč podlo napadal finančnika dr. Janeza Šušteršiča, z vojaško retoriko je obračunaval z gospodarstvom. Številni so namreč mnenja, da so nastopi predstavnikov levega trojčka Gibanje Svoboda, Levica in SD ter njihovi programi tako slabi, da bodo hitro poskrbeli za strmoglavljenje in nezadovoljstvo med ljudmi.

Zbrali smo nekaj ostrih odzivov na Tarčo, v kateri je s svojimi pogledi na življenje in “kreativnimi” idejami “navduševal” skrajnež Miha Kordiš. V oddaji so nastopili še nekdanji finančni minister Janez Šuštaršič, nekdanji poslanec SD Matevž Frangež, bodoči zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan in podjetnik Ivo Boscarol. Čistega vina je Kordišu, vsem njegovim in njihovim škodljivim načrtom, med drugim nalil prav podjetnik Boscarol: “Želel bi izpostaviti še eno stvar in se o njej v javnosti še ne debatira – je ta, da se bo dajalo koncesije za univerze, samo za tiste programe, ki jih državne univerze nimajo. To pomeni, da ukinjamo konkurenco med visokošolskimi ustanovami in pomeni, da bomo imeli nekompetentno znanje oziroma samo takšno, kakršnega imajo državne univerze.”

O napovedanem programu nove koalicije pa je opozoril: “Glede tega, ali bo koalicija ostala do konca ali ne: priporočal bi jim, da ne hitijo s spremembo zakona o javnih zbiranjih in demonstracijah, ker smo Slovenci dejansko občutljivi na nepremičnine in na premoženje in se zna hitro zgoditi, da bodo pred parlamentom biciklisti, bicikle zamenjali za kakšne sekire ali pa vile.”

Napad na premoženje državljanov
Pa tudi sicer, je največ prahu dvignila napoved dodatnega obdavčevanja in napovedi o državnih posegih na premoženje državljanov in gospodarstva. Že finančnik in nekdanji minister dr. Janez Šušteršič je v oddaji pojasnil, da bo izplen skromen glede na več milijardne apetite, da ne govorimo o škodi za gospodarstvo, ki bi ga prinesli ukrepi nove vlade. Po oddaji je gledalec zapisal: “Imaš normalno službo ali pa si v penziji od katere živiš, delal si ali delaš celo življenje tekom katerega ti uspe zgraditi ali kupiti dom v katerem bivaš, in ki ga nekoč nameravaš dati svojim otrokom, obenem pa seveda plačuješ davke. Potem pa pridejo socialistični bolnik Kordiš, nategun naroda Golob in ostali ter ti storijo plačati dodatni davek na nepremičnino, ki si ga že ob nakupu plačal, zraven pa še davek na premoženje, kar pomeni dvakratno obdavčitev za to, ker si celo življenje delal in si nekaj ustvaril, danes pa živiš od plače, penzije ali prihrankov. Zakaj? Da se financira tiste, ki se jim delat ne da. Naj jim nekdo sporoči, da se igrajo z ognjem! Če bom svoje starše in stare starše, ki živijo od svojega dela videl, da morajo po celem življenju dela plačati nekaj takega, bom prvi, ki ne bo dvignil samo glasu in vem, da nas je takih ogromno. Svoboda, ne?” 

Žiga Turk je o napovedi novega obdavčevanja “bogatih” komentiral, da veliko večino prihodkov v proračun tako ali tako prispeva gospodarstvo, zato je dodatno napovedovanje progresivnega obdavčevanja zavajanje in dodatno ideološko maltretiranje najbolj produktivnega dela družbe: “Resnica pa je, da pri nas 80% vseh davkov plača 20% ljudi. In to niso revni”.

Domen Mezeg