Levica preko svojega satelita Inštitut 8. marec napadla golobnjak

Foto: STA

“Kaj smo dobili na odboru? Pokroviteljski odnos poslanke Granfol. Očitala nam je, da smo populisti. Očitala nam je, da nimamo statistike, koliko je lačnih otrok. Bila je pokroviteljska in vzvišena. Obnašala se je, kot da ne razumemo. Ne razumemo tovrstnega delovanja. Od stranke Svoboda smo pričakovali več. Marsičesa ne razumemo. Zastavlja se nam več vprašanj,” so v Inštitutu 8. marec le doživeli hladni tuš. 

Sprašujemo se le, kaj so Nika Kovač in Inštitut 8. marec pričakovali od slamnate stranke, ki je svoj program zlepila skupaj pet minut pred dvanajsto in je še dandanes brez oblike, barve in okusa kot kakšna kuhana meduza?! Kaj neki so vendar pričakovali od skrajno narcisoidnega menedžerja, ki v politiki razmišlja predvsem o tem, kako sprivatizirati energetiko?! So res iskreno verjeli, da je Robertu Golobu ali kateremu drugemu poslancu Svobode mar za “plemenite ideale”?! Svobodi je za Inštitut v resnici mar le toliko, kolikor se ga boji.

Golob se boji izgube socialnega miru … Sem in tja zato “vrže kakšno kost”, pa tudi teh že počasi zmanjkuje … V Inštitutu so močno razočarani nad arogantno komunikacijo Gibanja Svoboda. Stranki so predstavili projekt brezplačnega obroka za najbolj revne otroke, slogan kampanje “Za otroke gre” pa je očitno plagiat (sposodili so si ga od Aleša Primca). Lepo, če jim že za pitno vodo (skoraj) ni več mar, jih pa skrbi vsaj za lačne otroke! Več tukaj.

Ali stranka Levica preko svojega satelita prikrito grozi Golobu? (Foto: Twitter)

Poslanka Svobode Vera Granfol jih je nazadnje boleče prizemljila. Članom inštituta je očitala, da so “populisti”, s tem pa razkrila svoj pokroviteljski odnos do njih. Obenem jih je podučila, da je statistika zanje španska vas, in da ne vedo, koliko je v resnici lačnih otrok. Inštitut: “Zakaj nam samo direktno ne poveste, da ste v proračunu postavili prioritete drugje? Zakaj se pretvarjate, da je problem v nas? Mar res verjamete, da humanitarne organizacije (Zveza prijateljev mladine Moste Polje, Rdeči križ, Karitas) lažejo?”

Stranka Levica je preko satelita Inštitut 8. marec ostro napadla golobnjak”
“V koalicijski pogodbi ste se zavezali k veliko več. Vas ni sram pojesti obljube? In zakaj tak odnos? Kaj imate od tega? Zakaj ima Jezerškov projekt prednost pred otroki iz najranljivejših družin?” Prvak opozicije Janez Janša pa je opozoril še na en vidik: Začelo se je odštevanje. Stranka Levica preko svojega satelita Inštitut 8. marec ostro napadla golobnjak.” S temi besedami se je odzval na svarilo Inštituta 8. marec, v katerem so zapisali, da se stranka Svoboda in novi obrazi navadno obdržijo le en mandat. Več tukaj. Luka Mesec prikrito žuga Golobu? 

Domen Mezeg