Levica z vnovičnim zbiranjem podpisov za referendum o vojaških investicijah izigrava ljudi in se gre klasično politikantstvo!

Koordinator Levice Luka Mesec (Foto: STA)

Hvala vsem poslancem, ki ste prepričljivo podprli preživetje in modernizacijo Slovenske vojske. Levica pa bo za lastno promocijo ponovno zbirala podpise za zakon, o katerem referendum ni mogoč. Dovolj je populizma in ogrožanja naše varnosti!” je za javnost sporočil obrambni minister Matej Tonin. 

Levica še kar ne odneha, čeprav referendum glede nakupa vojaške opreme po ustavi ni mogoč. Pri zbiranju glasov jih ne zmoti niti dejstvo, da smo že globoko v tretjem valu epidemije. Z množičnim zbiranjem podpisov na stojnicah, kot sami napovedujejo, bodo situacijo le še poslabšali, nato pa znova dvolično očitali vladi, da ni uspešna v boju z zdravstveno krizo ali celo zahtevali ponovno odprtje javnega življenja ter za protivladni boj novačili otroke. Perverznost brez meja.

“Stranka Levica še enkrat izigrava ljudi. To je klasično politikantstvo, saj vedo da: 1. referendum o ZIPRS ni dovoljen, 2. namenjamo 1 odstotek državnega proračuna za investicije v varnost, 3. smo dolžni varovati življenja pripadnikov Slovenske vojske. Ne bodo nas ustavili! Varnost za vse,” je obrambni minister Matej Tonin še sporočil stranki Levica, ki je znana po svojih prizadevanjih za izstop Slovenije iz Nata in podpiranju finančnega siromašenja naših obrambnih sil, od katerih smo, tako zaradi naravnih nesreč kot migracijskih izzivov, odvisni tudi v mirnem času, obenem pa ne moremo ves čas računati na dobro voljo zaveznic. Lahko bi rekli, da imamo več sreče kot pameti, ker slučajno živimo v mirnem zgodovinskem obdobju.

V Levici so v petek zvečer zapisali: Vlada je pravkar sprejela nov zakon (ZIPRS), s katerim daje ministru Toninu pravico neoviranega sklepanja orožarskih poslov. Novi zakon je nadomestek zakona o 780-milijonski nabavi orožja, ki smo ga lani zaustavili z več kot 28.000 podpisniki pobude za referendum. 780milijonov. Jutri smo že na stojnicah, kjer zbiramo podpise za novi referendum. Ne pustimo, da se ljudem odvzame pravica izbire med največjim orožarskim nakupom doslej ter bolnišnicami, domovi za starejše in stanovanji. Ne bodo nas izigrali, zaustavimo oklepnike še enkrat! 780milijonov”. 

Foto: STA

Foto: STA

Znano je tudi, da so se v preteklosti pri Socialnih demokratih lotili zbiranja referendumskih podpisov z lažnivimi parolami kot je bila tista: “780 mio za tanke? Ne, hvala!” Gre za popolno zavajanje, saj nakup tankov sploh ni bil v načrtu, ampak denimo transportnega letala, ki bi prišlo prav tudi v primeru ujm in reševanja človeških življenj, kar pa očitno Levici, ki si tako prizadeva za zdravje ljudi, očitno ni mar. Levico in stranko SD dvolično skrbi podhranjeno zdravstvo, a v zadnjem desetletju, ko so bili na oblasti, se niso ravno pretegnili, da bi zgradili kakšen dom za ostarele ali negovalno bolnišnico, marveč so trošili bajne vsote za potratne študije. Prav tako jih ni nikdar zmotilo financiranje režimske Mladine z denarjem za žilne opornice.

In če se že imajo za ponosne naslednike revolucionarjev, ki jih tako častijo, naj se zavedajo, da sta imela tudi Josip Broz Tito in Che Guevara puško. Brez puške ni revolucije. S svojim popolnim nerazumevanjem pomena oborožitve pa se je izkazal tudi poslanec stranke SAB Marko Bandelli: “Samo povem: 1 milijon doz cepiv se je PV skupaj z vladno strokovno komisijo odpovedal, ker je kao predrago.”

“Špekulirati na zdravju državljanov, ki plačujemo davke. Ni pa problem 780 mio brezveznega orožja. Pol od tega niti Slovenijo ne bo videlo. Bo pa zanesljivo totalen lockdown 14 dni.” Potem ko se je Bandelli nazadnje že izkazal s svojim nepoznavanjem zgodovine in Golega otoka, se še naprej smeši. Morda pa bi bil že čas, da stvari, ki jih ne razume dovolj, pusti pri miru in se bolj posveti svojim betonskim mešalnikom. 

Domen Mezeg