Levica zavestno zavaja z javnim mnenjem: Medianina raziskava je pokazala, da velika večina podpira dodatno oboroževanje

Koordinator Levice Luka Mesec (Foto: STA)

Stranka Levica vnovič ponavlja znano mantro v smislu, kako nepotrebno naj bi bilo oboroževanje. Kot da bi živeli v nekem svojem fantazijskem filmu in da ne bi nekaj sto kilometrov stran divjala vojna. “Prisluhnimo ljudem in raje investirajmo v njih – v vzgojo in izobraževanje, v znanost in zdravje ter v čisto okolje –, ne pa v oklepnike in orožje,” navajajo populistično in ob tem zavajajoče dodajajo, da naj bi le 16,7 odstotka prebivalstva podpira dodatno oboroževanje. 

Medtem ko Levica prek družabnih omrežij svoje sledilce prepričuje, da so rezultati raziskave Mediana pokazali, da je le 16,7 odstotka prebivalstva izrazilo podporo dodatnemu oboroževanju, realni podatki kažejo, da niti slučajno ni tako. Večina je namreč dejala, da podpira dodatno oboroževanje. S tem v stranki dokazujejo, da očitno le ne zmorejo prisluhniti ljudem, ko gre za stališče, ki ga ne sprejemajo.

Vir: Levica Twitter

Večina je naklonjena dodatnemu oboroževanju
Če si podrobneje pogledamo rezultate javnomnenjske raziskave, ki jo je marca izvedla Mediana, lahko vidimo, da večina, torej 52,8 odstotka ljudi, podpira dodatno oboroževanje. Na zastavljeno vprašanje: “Do leta 2024 naj bi načrtovani obrambni izdatki v Sloveniji znašali 1,5 odstotka BDP. Ali menite, da bi ti morali biti višji, nižji ali so ustrezni?”, je 30,4 odstotka ljudi odgovorilo, da bi morali biti nižji, 16,7 odstotka vprašanih meni, da bi moralo biti povišanje sredstev še višje, 36,1 odstotka vprašanih pa meni, da je povišanje sredstev ustrezno. Pri čemer je potrebno zavedanje, da se odgovor “ustrezni” nanaša na izdatke leta 2024, ki pa so višji kot izdatki danes, torej pomenijo dodatno oboroževanje. Če bi se upoštevalo opredeljene, potem bi bila podpora dodatnemu oboroževanju še višja in bi znašala kar 63,6 odstotka.

Vir: Twitter

Več kot očitno je, da Levica pri svoji propagandi zavaja, saj se nikakor ne zmore sprijazniti z dejstvom, da ljudje razmišljajo racionalno in se zavedajo, da varnost ni samoumevna. Še dodobra je to ljudem postalo jasno v času ruske agresije v Ukrajini. Pri Levici se zavedajo, da ljudje rado slišijo, da se nekdo zavzema za to, da bi se še več denarja vlagalo v zdravje. A ob tem je potrebno zavedanje, da stanje v zdravstvu ne bo boljše, če se bo denar brezciljno povečeval. Lakota zdravstveno dobaviteljske mafije je namreč nenasitna. Povsem neprimerno je govoriti, da vlaganje v varnost ne pomeni tudi vlaganje v ljudi, kajti varnost predstavlja temelj za vse!

Seveda je nujno, da se vlaga v zdravstvo, vzgojo in izobraževanje, znanost, čisto okolje itd., a če se pri tem pozabi na vlaganje v varnost, se nam v lahko v primeru agresije zgodi, da ostanemo brez vsega. Dejstvo je, da brez varnosti ne more funkcionirati ne zdravstvo, ne gospodarstvo, ne sociala. Ker pa varnost stane, je vlaganje vanjo nujno. Še posebej v luči dejstva, da se jo v času levih vlad dajalo na stran, kar se je odrazilo tudi v manjku kadra. Tako smo lahko poslušali, kako naši vojaki naokrog hodijo strgani in z luknjami v čevljih. Kot da ne bi živeli v državi članici Evropske unije, ampak banana republiki.

Eno so prazne floskule, nekaj povsem drugega pa je realnost. Varnosti se ne da zagotavljati s tem, da se organizira delavnice, pogovorne večere itn. Prav tako se napadeni strani (primer Ukrajine) ne da pomagati, ne da se ji pošlje orožje. Lepe besede so seveda dobrodošle, a z njimi se ne da boriti proti eni najmočnejših vojska na svetu. Naravnost sramotno je, ko Levica s svojimi konstantnimi izjavami tako negativno nastopa nasproti pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske. Gre namreč za dekleta in  fante, ki v ospredje postavljajo domovino. V kritičnih trenutkih pa so pripravljeni zanjo žrtvovati tudi svoja življenja. To je seveda največ, kar lahko narediš. Žal se nekateri tega zavejo šele, ko udari tragedija.

Sara Kovač