Vladajoča politika pri doseganju svojih ciljev ne izbira sredstev: Za to, da bi do projekta Glinščica prišli tajkuni F21 Petrič, Škrabec in Polanič, bodo celo ponovili razpis, vse to s puhlo obrazložitvijo, da je dejanski najcenejši ponudnik domnevno ponaredil reference!?

Stojan Petrič, Janez Škrabec in Stanko Polanič (Foto: STA)

Težavam glede izvedbe projekta Glinščica pri gradnji drugega železniškega tira Koper-Divača še vedno ni videti konca. Družba 2TDK bo namreč razpis za njegovo izvedbo razveljavila, kot so povedali, zaradi suma, da je prvotno izbrani ponudnik ponaredil reference, ponudbi drugih dveh pa sta bili neustrezni. Pri tem pa je treba poudariti, da je bil na prvem razpisu najcenejši ponudnik za več kot 5 milijonov cenejši od drugouvrščenih Kolektorja Stojana Petriča, Rika Janeza Škrabca in Pomgrada Stanka Polaniča, ki jih globoka država favorizira na vsakem koraku. V povezavi s tem je torej več kot očitno, da želijo z razveljavitvijo razpisa pri 2TDK odgnati cenejše ponudnike ter tako posel na vsak način omogočiti Petriču, Škrabcu in Polaniču, ki so znani predvsem kot člani ožjega kroga Foruma 21 ter eni glavnih zaupnikov Milana Kučana.

Na razpis za izbor izvajalca objektov za prečkanje doline Glinščice pri gradnji drugega železniškega tira Koper-Divača so po poročanju STA prispele tri ponudbe. Najcenejši je bil konzorcij podjetij Markomark – Nival, Nival Invest in Ekorel – z nekaj manj kot 8 milijonov evrov, sledila pa sta mu Kolektor CGP skupaj z družbama Riko in Pomgrad s 13,5 milijona evrov ter podjetje Godina s 14,3 milijona evrov.

V sredo pa je odjeknila novica, da bo razpis za izvedbo projekta Glinščica ponovljen, kar je zelo sumljivo, saj je družba 2TDK za izvajalca dejansko že izbrala najugodnejšega ponudnika, nato pa je svojo odločitev na hitro spremenila, češ da faza pregleda in ocenjevanja ponudb ni bila ustrezno opravljena. Generalni direktor 2TDK, Dušan Zorko, je to v izjavi za javnost obrazložil z naslednjimi besedami: “Pokazalo se je, da tisti, ki je bil najcenejši, ni bil najboljši, ker je domnevno ponaredil referenco.” Ob tem je Zorko poudaril, da namerava družba 2TDK novi razpis objaviti v najkrajšem možnem času, ter izrazil razočaranje nad majhnim številom prispelih ponudb pri prvem razpisu: “Pričakovali smo več ponudb, tako domačih kot mednarodnih. Žal so prišle tri ponudbe.”

Dušan Zorko (Foto: STA)

Globoka država želi ob podpori Bratuškove in Zorka posel na vsak način omogočiti Petriču, Škrabcu ter Polaniču
Vedno bolj se zdi, da je šlo pri Zorkovi izjavi za javnost le za prazne besede, katerih glavni namen je zakriti pravi vzrok za ponovitev razpisa. Več kot očitno namreč je, da gre pri vsem skupaj ponovno le za favoriziranje ljubljencev globoke države ter odganjanje cenejših ponudnikov, ki so jim napoti. Pri prvem razpisu je bil namreč najcenejši ponudnik za več kot 5 milijonov cenejši od drugouvrščenih Kolektorja Stojana Petriča, Rika Janeza Škrabca in Pomgrada Stanka Polaniča, kar globoki državi seveda ni bilo pogodu. Tako Petrič kot tudi Škrabec in Polanič namreč spadajo v ožji krog Foruma 21 ter veljajo za preverjene zaupnike zadnjega predsednika Komunistične partije Slovenije Milana Kučana, naklonjena pa jim je tudi infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek, pod katere resor spada projekt izgradnje drugega železniškega tira Koper-Divača. Očitno torej je, da želi globoka država ob podpori Bratuškove in Zorka posel pri projektu Glinščica na vsak način omogočiti Petriču, Škrabcu in Polaniču, kar pa je nadvse sporno, saj izvajalec v tem primeru ne bo izbran na podlagi svojih kompetenc in ponudbe, ampak na podlagi svoje servilnosti levi slovenski politični garnituri.

Alenka Bratušek (Foto: STA)

Se ponavlja saga okrog gradnje druge cevi karavanškega predora v Sloveniji?
Kot zanimivost omenimo še, da je Zorko v sredini izjavi za javnost spomnil tudi na sago okrog gradnje druge cevi karavanškega predora v Sloveniji, češ da upa, da se ne bo ponovila tudi v primeru razpisa za Glinščico. Omenjena izjava je smešna in paradoksalna, saj se tudi v tistem primeru zadeva tako dolgo vleče predvsem po zaslugi globoke države, ki favorizira Petričev Kolektor, pa čeprav se je že večkrat izkazalo, da je najcenejši ponudnik dejansko turški Cengiz Insaat, ki ima tudi največ izkušenj z gradnjo predorov. V zvezi s tem velja poudariti pisanje spletnega portala Požareport, kjer so napovedali, da se konec avgusta obeta menjava članov nadzornega sveta Darsa, ki več kot očitno niso pogodu Kučana in globoke države. Namreč, tako predsednik uprave Darsa Tomaž Vidic kot član uprave Vili Žavrlan si zadnja leta prizadevata za izbiro ponudnika, ki bo za izgradnjo druge cevi karavanškega predora dal najcenejšo in najkvalitetnejšo ponudbo.

https://twitter.com/NeuroVirtu/status/1159075833925033985?ref_src=twsrc%5Etfw

Rajko Golob

 • Antonius

  Izvoljena Serpentinškova vlada bo poskrbela, da bodo Kučanovi kleptozajedalci prisesani na investicije, na naš račun brezskrbno živeli še naprej.

  • francelj3

   Izvoljena? Kako izvoljena? Z manj kot 13 %?

   • opazovalec

    Bučman, važno je število glasov vDZ!

   • Antonius

    Skupaj seštejte glasove koalicijskih strank in k njim prištejte se Mesečnikove pa boste dobili volilni rezultat, ki nam je navrgel Kučanovo vlado.
    Čudi me, da volivci nikakor ne prepoznajo strankarskega potpurija imen na levici.
    Navidezno ponujajo na levici strankarski pluralizem v bistvu so pa vse stranke skupaj Kučanova opcija. Serpentinšek je sestavil vlado, ker so Murgle ukazale svojim strankarskim deležnikom, da z Janšo ne smejo sestavljati vlado. Če bi, bo potreba nanesla, bodo krščanski volivci NSi-kd dokončno spoznali, da volijo Kučanu oprodno stranko, ki svojo pozicijo sredinskosti igra na desnici.
    SDS in upam v novem sklicu tudi SLS sta vse, kar je in bo, Kučanovim kaj opozicijsko vrednega na pravi desnici.

    • črnaovca

     Škoda besed Janez je imel priliko a je ni izkoristil, si je že v kampanji zaprl vsa vrata

 • radames

  Slovenski narod ne rabi 2. tira! Rabi ga MAFIJA, ki pa vsekakor ni slovenska, saj smo Slovenci pošteni ljudje!

 • karpelec

  Tudi slepi bi spregledal šiviljino transparentnost.

 • AlojzZ

  domnevno ponaredil referenco

  Torej! Na sodišče z njim!

 • Novakec1

  Prej je bil en sam zidar zdej jih hoče bit pa kar pet baronov.

 • VERZIFIKATOR

  Sončna Celica

  KOLEKTOR BREZ KONKURENCE

  Megla zopet se drago prodaja,
  da kaj vidiš, rabil bi reflektor,
  pa se glej, ponudil je kolektor,
  energijo češ da proizvaja.

  Saj ni sonca, zanj sploh ni potrebe,
  kar kolektor iz meglé izvleče,
  to se v javnost kot dosežek meče,
  pravi, da te greje, da ne zebe.

  Ni kolektor niti hip pri miru,
  vse brezhibno res pri njem deluje,
  če na prvem tiru obmiruje,
  je v pogonu ves na drugem tiru.

  Nima konkurence ta kolektor,
  dobro namreč z vsemi je spajdašen,
  pravi, da učinek res je strašen,
  kar cveti da zdaj realni sektor.

  Bojda neizmerno je poceni,
  ni pritožb, kolektor vse blokira,
  energijo da realizira,
  so zglajeni mu vnaprej tereni.

  Ne sprašuje, koliko kaj stane,
  to že zdavnaj je dogovorjeno,
  kakor že ta hip je znano eno,
  da na koncu megla le ostane.

 • Joško

  Kakšne reference ima pa Kolektor? kje ima kakšen objekt, ki ga je zgradil? Mislim, da Kolektor ni sposoben zgraditi mostička čez Idrijco.

 • bubamara

  Neumen narod pa kar 2x potrdil krajo proračunskega denarja. Enim ne kaplja, ampak teče na možgane.

  • GverilaStyle

   in kaj ima narod z potrjevanjem proračuna???

   • bubamara

    Narod je šel 2x na referendum za 2.tir in potrdil gradnjo projekta katerega cena ni določena in za katerega plačilo jamči državni proračun.

    • GverilaStyle

     vse volitve, ki so na teritoriji slovenistana, so odločene strankarsko! Narod je zraven samo zato, ker demoracije brez državljanov ni! Glede na udeležbo na takih al pa drugačnih volitvah, pa ti je lahko jasno, da je vse samo farsa. Kdo je nazadnje dobil največ glasov na volitvah?! In kdo danes “vodi” oz. ROPA in GOLJUFA narod???!!!

 • GverilaStyle

  njihovi obrazi govorijo o skorumpiranosti

 • RATATA

  REŠITEV JE V MOJEM IMENU.

  • karpelec

   Se ti ne zdi, da jih je zato preveč?

 • totex39

  Čis enostavno povedano njihov namen je na vsak način, da banda še naprej dela s*ranje v državi in na lahek način krade,

 • althar

  Zakaj nisem presenečen?

 • SIMON ROZIC

  Barabe vseh barab z lažnivi, podkupljivo šiviljo na čelu ! Do kraja sprevržena
  priprava na rop stoletja; samo “face” poglejte, kako zgovorne so!
  Najhuje od vsega je, ker nas imajo državljane za največje, lahkosučne idiote,
  kar seveda tudi smo, če dovolimo, da nas krade vedno ena in ista banda, člani
  F21!

 • Skrajno Desni

  Ali na tem svetu znajo samo Slovenski lopovi graditi proge, tunele pri tujih izvajalcih je pa dejstvo da potem skorumpiranim naročnikom nič v žep ne pade.

 • Morala

  Namesto, da bi davkoplačevalski denar gospodarno in odgovorno porabljali, se gredo kot da je denarja na pretek. Seveda, ker ne gre iz njihovih žepov. Ne zavedajo pa se, da je Nemčija na robu recesije in da s tem posledično tudi naši državi ne kaže dobro…

 • antimur

  Ta golazen izsili vsako stvar, najbolj jim je všeč, če ima okus po kriminalu, za zakone, pravilnike, Ustavo RS, se jim gladko jebe, edini cilj jim je, da delujejo v korist zločinca in izdajalca Kučana.

 • bubamara

  In kdaj je hlapec znal voditi kmetijo ? Nikoli. Tako tudi Slovenski narod ne ve kaj početi z državo. Edino kar ve ali zna: krasti in živeti na tuj račun.

  • Zombi Gartner

   Ne piši tako grdo o Slovencih.

 • Ehnaton

  Le dve možnosti sta. Ali so vsi skupaj z ministrico vred ( za njo verjetno po hearingu za komisarko v Bruslju o tem ni več nobenega dvoma) popolnoma opravilno nesposobni, ali pa so opravilno omejeno sposobni sprovajati le naloge svojih pravih šefov, kar nikakor ni komik Šarec. Če bi obstajala vsaj najmanjša verjetnost, da ta trditev ni točna, bi “naša” Alenka zapela Bandiera rosso ter šla v takojšen napad tako, da bi nemudoma zamenjala upravo 2TDK ( brez izgovarjanja na SDH in pristojnosti) in vanjo postavila ljudi, ki nikoli niso bili vmešani v kakršnokoli politično zgodbo, ali pa delali v kateremkoli državnem ali paradržavnem podjetju. Za začetek. Namesto tega uboga Alenka po tv poziva tuje izvajalce, naj dajo ponudbo za mostiček čez Glinščico, podobno, kot je bivši šef Semenarne pozval ponudnike zdravstvenih materialov naj za boga milega sami od sebe, ker jih tako lepo prosi sam direktor UKC spustijo svoje cene. Pa se ti grdi ponudniki ne namervajo odpovedati svojim jahtam, te pa pokurijo veliko dragega bencina in nafte. Za nameček, v preteklosti se ni zgodilo le enkrat, da so bili javni razpisi v uradnem listu EU objavljeni tako, da se nanje ni mogel prijaviti niti en sam ponudnik iz tujine. Do kdaj še tako.

 • zamaškar

  Ta Alenkina borba za upokojence pa presega že vse meje dobrega okusa.

 • IZBIRA

  Negativna selekcija v Sloveniji: pred 1945 tatovi, saboterji, lenuhi (ČEKA, NKVD, OF NOB), od 1945 morilci, roparji, psihopati, “naravno” pravo, komunistični sodni procesi, (OZNA, KPS; Kardelj, KIdrič, Ribičič, Maček), od 1991 razorožitev TO, privatizacija (UDBA ZKS, LDS; Kučan,Stanovnik, Drnovšek), od 2008 javni razpisi, nabave in projekti ter de facto ukinitev ustavne ureditve in RTV (SD, SAB, LMŠ, DeSUS, ZARES, PS, MLADINA, FDV). Vse pod rdečo zvezdo.

 • Radolf Mitler

  Kje pa tiči sedaj, ko bi moral biti v zaporu mafijski goljuf in prevarant vseh časov v Sloveniji – Zidar?

  • Zombi Gartner

   Zidar in njegova ožja družina so na dopustu….

 • Miro Jereb

  Uf kako podlo in prozorno….za naivce in vrtce…

  • Zombi Gartner

   Za kake vrtce?
   Parlament je največji vrtec v naši lepi.

 • Vlado77

  Učitno jih ni sram, ker bodo njihovi mediji vse zapakirali tako kot je treba. Mi davkoplačevalci pa bomo slabše živeli. Nekateri ( F21) bodo obogateli. Vladali nam bodo še vedno “novi obrazi” pod pogojem da slavijo NOB . Bivše države Varšavskega pakta pa nas bodo šišale kljub temu , da smo imeli velikansko prednost. Sosedi so glede tega bistveno bolj daljnosežni. S ZDA nimajo sporov in jih ne pljuvajo dnevno po vseh novicah. EU jih očitno ima raje oziroma bolj ceni. Dokler ta naror ne bo nehal podpirati levih nam bo šlo samo še navzdol. Žal pri tem pomaga neka “sredinska” Nsi in tega še opazi ne.

  • Janez

   Tudi Albanija nas je prehitela po levi in po desni.

 • montyamp

  To so mladiči gošarjev , pokvarjeni 100 x bolj kot njihovi ušivi predniki , politkomisarski šoder .

 • xtc

  Samo prosite boga,da udari depresija čim preje,ko nebo denarja za sproti tudi kradli ne bodio.
  Hudo pa bo,če se bo izkazalo ,da reference niso bile ponarete in to na sodišču,kdo bo pa plačal takrat?

 • črnaovca

  Saj ni res, Alenka je lepo povedala da se ne pusti izsiljevati gradbenemu lobiju in ona to razume tako da poslane dobi najcenejši ampak najbližnji. Razumi kdor more a kaj čmo take mamo ker boljših ni ali pa ne znajo

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU !
  F. TUNEK – JE TAKO – ŽALOSTEN. Se zdi.
  Tile
  POKOMUNISTIČNI VELJAKI – SE MU ZDIJO – OBUPNI.
  PONAVLJAM.
  F. TUNEK – JE – SE ZDI – Ž A LO S T E N !

  ŠALA
  Zadnje
  dni si “žal naš” ex KP, ZK PROVOKATOR – slavni F. TUNEK
  vedno bolj pogosto BRUNDA – TISTO – STARO, ZELO STARO PESEM:


  VČASIH – JE LUŠTNO BLO,
  ZDAJ – PA NI VEČ – TAKO.
  VČASIH SMO VINO PIL – ZDAJ PA VODO”

  S
  tem hoče reči,
  da v njegovih “ZLATIH ČASIH” – ljudje kot je OK gospod J. JANŠA – NITI PISNITI – NE BI UPALI,
  ZDAJ,
  ZDAJ PA TAKO “NEPRIJAZNO” GOVORIJO
  o F. TUNEKU
  – LJUBIH
  TITU, KARDELJU, I. MAČKU, M. RIBIČIČU
  IN NJIH SEDANJIH NASLEDNIKIH Z LJ BARJA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  VČASIH – F. TUNEK, HALOŠKI HILLBILLY, BIG DICK=VAMP TONY ITD.
  POJE
  TUDI TISTO – HALOŠKO:

  “JAZ SE NE BOM NIKDAR ŽENIL,
  LEDIK – BOM OSTAL.
  MENE BODO POKOPALI
  V
  ČRNO ZEMLJICO, O OO OO OOOH.,
  V ČRNO ZEMLJICO !

  KONEC ŠALE