Župan Janković debelo lagal, ko je izjavil, da znotraj družinskih podjetij ni opeharjenih upnikov! Sodišče je bilo škandalozno vseskozi na strani goljufive družine in preprečevalo, da bi upniki prišli do denarja!

Foto: STA

Po tem, ko se je Okrožno sodišče v Ljubljani že pred dnevi pritožilo na sklep o potrditvi poenostavljene prisilne poravnave Electe Holdinga, krovnega podjetja v skupini Electa, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je zdaj družba Rating, katere večinski lastnik je Viljem Bevk, vložila še tožbo za razveljavitev poenostavljene prisilne poravnave Electe Inžerininga. Bevk poudarja, da si že dalj časa neuspešno prizadevajo priti do denarja. Med drugim so v preteklosti večkrat vložili tudi zahtevo za stečaj Electe, a jih je sodišče vselej zavrnilo. V družbi, ki na denar iz Electe čaka že najmanj osem let, so zdaj ocenili, da je bila poenostavljena prisilna poravnava Electe Inženiringa sprejeta na goljufiv način. V primeru, da bo sodišče tožbi ugodilo, se namreč podjetju v lasti družine Janković ne bo uspelo rešiti za dobrih 14 milijonov evrov dolgov. Zadnjo tožbo je verjetno izzval kar ljubljanski župan sam, ki je še v četrtek samozavestno pojasnjeval, zakaj v odpisih dolgov trem podjetjem iz skupine Electa ni nič spornega.

Celotno Slovenijo že dalj časa razburja odpis 29-milijonskega dolga Damijanu Jankoviću in Juretu Jankoviću, sinovoma Zorana Jankovića. Pri tem pa se vedno bolj kaže, da družina Janković vendarle ne bo tako lahko izvedla svojega drznega načrta glede omenjenega odpisa, kot si je verjetno zamislila na začetku. S tem, ko je ljubljanski župan v četrtek pojasnjeval, zakaj v odpisih dolgov trem podjetjem iz skupine Electa ne vidi nič spornega, je namreč očitno izzval enega od upnikov. Le dan pozneje je namreč po poročanju spletnega portala Siol.net družba Rating, ki se ukvarja z odkupom terjatev, vložila tožbo za razveljavitev poenostavljene prisilne poravnave Electe Inžerininga ter s tem zadala hud udarec mafijski državi in družini Janković, ki si je s poenostavljenimi prisiljenimi poravnavami, umikanjem premoženja in pomočjo fiktivnih upnikov, med katerimi je najbolj razvpit Jan Bec, želela odpisati dolgove ter s tem podaljšati življenje svojemu poslovnemu imperiju.

Electa Inženiring, podjetje, ki ima ključno vlogo v poslovnem omrežju Jankovićevih, saj je vrsto let sodelovalo pri različnih gradbenih in drugih poslih na širšem območju Ljubljane, je želela skupno odpisati dobrih 13 milijonov evrov dolgov, kar je skoraj polovica vseh dolgov treh skupin Electa. V primeru, da bi sodišče tožbi ugodilo, se torej Jankovićem ne bi uspelo rešiti velikega dela svojih dolgov. Posledično bi Electa Inženiring lahko končala v stečaju, v katerem bi vodenje podjetja iz rok Damijana Jankovića prešlo v roke upravitelja, ki bi ga imenovalo sodišče. Upniki, ki so bili v poenostavljenih prisilnih poravnavah prepuščeni na nemilost, bi tako lahko računali na vsaj delno poplačilo iz stečajne mase. V primeru, da bi se sodišče odločilo razveljaviti že potrjeno poenostavljeno prisiljeno poravnavo, bi morala Electa Inženiring najpozneje v letu dni poravnati neplačani del terjatev. Ob 90 odstotkih, ki so jih Jankovićevi želeli odpisati, tudi preostalih 10 odstotkov, ki bi jih po načrtu poenostavljene prisilne poravnave morali plačati šele leta 2021.

Sodišče na strani pravice? Ne! Vseskozi na strani goljufive družine!
Družba Rating, ki je sprožila tožbo, se ukvarja z odkupom terjatev in je eden največjih upnikov skupine Electa v lasti družine Janković. Njen večinski lastnik Viljem Bevk poudarja, da si že dalj časa neuspešno prizadevajo priti do denarja. Med drugim so v preteklosti večkrat vložili tudi zahtevo za stečaj Electe, a jih je sodišče vselej zavrnilo. V družbi, ki na denar iz Electe čaka že najmanj osem let, so zdaj ocenili, da je bila poenostavljena prisilna poravnava Electe Inženiringa sprejeta na goljufiv način. Pri tem pa so izkoristili okoliščino, da lahko upnik naknadno zahteva razveljavitev takšne poenostavljene prisiljene poravnave v roku dveh let po pravnomočnosti sklepa o njeni potrditvi, ki se je iztekel prav v ponedeljek.

Dolgovi še iz obdobja Vegrada
Electa Inženiring naj bi družbi Rating dolgovala 76 tisoč evrov. Gre za terjatve enega od podizvajalcev propadlega Vegrada, ki je za podjetje Damijana Jankovića delal pri projektu gradnje stanovanjskega naselja na Vrhniki. Te je nato odkupila družba Rating, ki na njihovo poplačilo čaka že najmanj osem let, k temu pa je treba prišteti tudi obresti. V poenostavljeni prisiljeni poravnavi Electe Inženiringa je tako imela družba Rating že za skoraj 256 tisoč evrov terjatev. Ta denar je v zadnjih letih neuspešno poskušala izterjati z izvršbami. “Situacije so bile potrjene, sklenjena asignacija, vendar se Electa otepa plačila na vse mogoče načine,” je tako na primer Bevk izjavil že leta 2011 ter pri tem poudaril, da ne gre za osamljen primer.

Electa Inženiring (Foto: Twitter)

Bevk se je že večkrat postavil po robu vplivnim družbam
Ljubljanska družba Rating se je sicer tudi v preteklosti že večkrat postavila po robu vplivnim družbam. Leta 2008 je bila med upniki, ki so zahtevali in na koncu dosegli stečaj Siteepa, ene od bolj znanih slovenskih inženirskih družb z močnimi referencami pri železniških projektih, ki je propadla takoj po izbruhu gospodarske krize leta 2009. Bevk, večinski lastnik Ratinga, je bil ob tem v začetku stoletja tudi manjšinski delničar pozneje propadle SIB banke, pri čemer je na skupščinah zahteval odgovornost vodilnih za izgube.

Rajko Golob

 • AlojzZ

  Jankovič je naš in ga ne damo, dokler koristi našemu bogu iz Murgelj!

  • Miro

   Kaj boste pa pol ko tega “boga” ne bo več….. koga se boste pa potem bali

   • Amerikanc

    Mi se bojimo samo Alahovih namestnikov na Zemlji.

 • Amerikanc

  Zoki, treba se bo počasi posloviti. Kaj češ, vsega lepega je enkrat konec.

  • zokispoki

   Ta pokvarjeni negativec, prasec, lopov in prevarant, si zasluzi enoposteljno garsonjeru na Dobu !

   • Stajerka

    …garsonjeru??…..ma kako garsonjero – samico 2×2……1x na dan sprehod v osami, brez stikov z ostalimi zaporniki…..

   • JANEZ GUS

    Samo škoda,ko ga bomo zopet mi vzdržavali.Kitajci imajo to za take kalibre lepo urejeno.

   • mona lisa

    Samico ne garsjonero in ne samo on kar ogromno jih je takih v Zloveniji.

   • SIMON ROZIC

    …garsonjero? Temnico v kleti, najtemnejšo, brez možnosti pomilostitve!

  • Slovenka

   Se boš načakal.

  • mona lisa

   Ne dkler bo boter iz Murglj živ.

 • Andrej

  Revolucija žre lastne otroke. Zoki je otrok revolucije. Ko je pri koritu preveč revolucionarjev, korito se pa manjša, se pričnejo gristi sami med seboj.

 • totex39

  To je njihova sodniška etika, kjer skrivajo resnico, vse bi bilo potrebno nagnati.

  • GverilaStyle

   to “nagnati” si bom jaz razlagal drugače!!!!

 • tasilo

  Se spomnim iz otroštva …

  Uči nas tale štor’ja,
  da če sta vraga dva,
  da tisti zmeraj zmaga,
  k’ma več pesjanskega.

  • RATATA

   Se futru je z ludmi…. Sovenija – župca iz ludi!

   • Mojca pokraculja

    … obral jih do kosti.

 • IZBIRA

  Famozno podjetje familije Jankovič je Electa kloniring izgub (z. n. o.) združba z nikakršno odgovornostjo. Kakšna d.o.o.. Njihova firma nima nobene koristi za družbo, ne plačujejo davkov ne dolgov, razen za Janković and sons zapravljanje. Vsem povzroča samo škodo. Nimam pojma kdo sploh ima pogum in pamet, da posluje z njimi. Razen kriminalcev. Kriminalisti ali NPU bi ogromno gospodarskega kriminala omejili samo s tem, da bi preiskali poslovne veze Jankoviča. Če bi lahko ali pač hoteli. Prvorazredna Mafijska Slovenija pred očmi naroda, država pa nič!?

  • Andrej

   Država je sistemsko vpeta v kriminal. Trenutna vlada ni rešitev, ampak problem.

   • IZBIRA

    Se strinjam, grozno. Tudi poklicija ni nič vredna – politična policija in NPU v rokah Partije, kot v SRS oziroma YU. Nevideno in nezaslišano v demokraciji.

    • Andrej

     Saj pri nas nimamo demokracije. Pri nas imamo komunizem.

     1. točka ustave je laž, zabloga, prevara. Ker smo padli na prvi točki je dovoljeno kršiti vse ostale točke. In jih kršijo.

     • Janez

      Če Srbin ne laže,mu tudi tega ne verjemi,da je Srbin.

  • Iva

   Jankovičeve družbe BREZ odgovornosti so povzročile ne le materialno škodo posameznikom in državi (družbi), ampak tudi ČLOVEŠKO škodo (celo smrt) posameznikom in družinam.
   Vprašajmo se, v kakšni državi živimo??!
   REVOLT!

   • SIMON ROZIC

    Odlično : Elekta b.o. – !!!

 • FORT WORTH

  GOTOF SI ZOKANE, pa cepraf si se vedno proti politiki osamosvojitelja JJ.
  Pa 45 miljonckof nazaj prnes.
  Hehehe

  • Andrej

   Zoki 45 mio nazaj prinesel? Ne se hecat. Varno so spravljeni v tujini.

 • macon

  Jurček je imel 50 jurjev dohodkov in v istem obdobju porabil 2.3 milijona. V nemafijski državi bi ga že davno vprašali od kod mu razlika, že nekaj časa bi sedel v zaporu.

  • JANEZ GUS

   Za 1000e razlike v dohodkih in odhodkih bi vprašali mene in tebe,ali pa podrli bajto,v najboljšem primeru rubili.

  • Peter

   Razlika pride od obresti v banki, no.

   • JANEZ GUS

    Tako,zdaj vemo in stvar je končana de.

  • SIMON ROZIC

   …se sprašujem od kod mu tudi teh 50 jurjev, saj še nikoli ni nič delal, razen lagal
   in kradel!

 • JANEZ GUS

  Ta človek laže in krade že z otroštva.Zaradi vseh njegovih lopovščin in sinovih,jih je treba zapret za 20 let v samico,nato pa izgnat za vedno.Prvo pa je treba porezat njegove lovke na sodstvu,za to se pa mora na volitvah menjat oblast.To pa je komunajzerski smrtni strah ali nočna mora.

 • Peter

  POŠTENO je pisalo na plakatih, no.

 • karpelec

  Ta smejoći ksiht ja postal tako odvraten, da bi moral slej ko prej končati na smetišču ljubljanske zgodovine.

  • macon

   Ljubljančani in ljubljančanini so pretežno podobne amoralne barabinske smeti kot njihov ljubljeni žepan.

 • Egon83

  Frazi ”za vsako rit palca raste” in ”vse se vrača, vse se plača” žal pri Jankoviću nikoli ne bosta meso postali, kar nekaj pove o sistemu in o nas samih. Tako je prepričan v svojo nedotakljivost, da se ob požrtih milijonih in vseh aferah arogantno reži v kamero. In nihče mu ne more nič. Vsak človek ima svoje pravice, on ima le pravico do gnitja v arestu. Ali pa do visenja na Kongresnem trgu, kamor bi ga obesili za poduk – potem, ko bi gledal kako se ”guncata” Jurček in Damjan. Kakšen fantastičen dan (bi to bil) če parafriziram Pahorja. Obvezna udeležba za vse tiste, ki so ga kdajkoli ali kjerkoli zabeleženo podprli.

 • Slovenka

  ”Župan Janković debelo lagal.” Kdaj pa je že ta povedal kaj po resnici?
  Resnica je pri njem redkejša kot lanski sneg.

 • JANEZ GUS

  Pred drugo vojno teh čefurskih vrlin Slovenci nismo poznali.S prihodom na oblast tovarišev in s tem uvozom čefurjev,pa je ta bacil okužil Slovenijo.Za zdaj bi bilo včinkovito samo Kitajsko zdravilo.

  • Steiermark

   “vrline ćefurjev”se je začelo uvažati v Slovenijo, takoj po letu 1918, ko nas je maister okupiral in privlekel njemu ljubo srbaško drhal in to se je potem dogajalo vse do 41 leta, nakar je sledil premor 4 let in od 1945, se je začelo, jovo na novo, s čobani, katerim je poveljeval največji zločinec, psihopat in množični morilec tito……

  • Milan Simić

   Čefurji so vam žene pa mamice žgal na polno.

 • Slovenka

  Jankovićem očitno ne gre vse po načrtih, razen če ni vse skupaj predstava za javnost.
  Vsekakor pa bo morala biti Jankovićeva mlada previdnejša pri deljenju svojih hedonističnih izkušenj s slovensko javnostjo. Nič več posnetkov zlatih mesnin, v poštev pridejo samo še srebrne variante, in tudi pri vinu bo potrebno uporabiti pokazati skromnost, nič več 250 evrčkov, ampak samo še kakšen stotak. Previdnost je vsekakor na mestu. Veliko odrekanje za čefurko, ki živi po načelu: NEK SE BRE VIDI RAZKOŠ,
  ampak v težkih časih mora družina stopiti skupaj.

 • sloustava

  Hm, cistokrvni mesanec, ti pravis, da se noben upnik ni pritozil! Se ena laz! Ojla, zbudi se, Slovenci, cistokrvni Slovenci in celo drzavljani, nismo vsi zgajnarice…, niti maslese, najmanj kucani! Smo pokoncen narod, ki ZAHTEVA resnico. In dobili jo bomo, ti bos pa placal , kar si potrosil in okradel nas, narod slovenski! Juhu!!!

  • Milan Simić

   V Hrastovcu imajo prazno posteljo

 • RATATA

  Talenti in legende podjetništva in sodstva v osamosvojeni SRS.

  • Mojca pokraculja

   Kaj Srbija se je tudi osamosvojila?

   • RATATA

    Le slovenski Srbijanci so se.

 • Stajerka

  …..ko mu zmanjka lastnih otrok……se poslužuje ostale žlahte……Jan Bec je MOŽ Jankovićeve nečakinje!!…..

 • xtc

  Ravno topoglava oholost in visoke cifre so pokopale Srbijankoviče,ki so pač mislili,da gre pač vse skozi-ko so bile cifre tudi za leve ovce previsoke,so kevaki pač ugotovili,da je bolje pokopati Srbijankovičća,kot pa tvegati upad voliklne podpore,kajti pri denarju se vse konča
  Upniki itaq v nobenem primeru nebi dobili nič,ker bi jih Opankarji zopet nategnili zato bo šla zadeva verjetno v stečaj,ker je tudi preveč kričeča za sodnijo in preveč odvrača levakom volilno podporo,Opankarjem pa itaq ne bo hudga.
  Je pa pri vseh prisilnih poravnavah treba narediti zelo enostavno stvar z prisilno poravnavo lastnik(i) ne morejo več biti nikoli lastniki podjetja lastniki postanejo upniki,vendar zadevo vodi kot do sedaj od sodišča ,ko je prisilka končana,gre podjetje na prodaj preostali denar pa med upnike za poplačilo dolgov ,če so še bili. priznani pred prisilko.-definitivno pa lastnik NE more biti več lastnik podjetja nikoli več po prisilki.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Datum oprostitve dolga Jankovičem bi komot bil nacionalni praznik. Patriot pa takšen.

 • tomven

  Dejstvo je, da se opankovići to upajo počet v slojebini, kjer jih ščiti banda politikov in sodstva. V Srbiji, Črni gori npr. bi bila zgodba povsem drugačna. Že dolgo bi bili zaprti v kaki kleti, kjer bi jim strojili kožo ali jih cvrli na roštilju ipd, če ne bi že kje ujeli kakega metka. Zokun to ve, zato ne upa takih svinjarij počet drugje.

 • piko8

  Kdaj je opankar odpru svoj čefurski gobec, da se ni zlagav!!!

 • Boy

  30 milijonov dolga in nobenega upnika? Hallo, so sodniki debili?

  • Peter

   29 + 16 = 45.

   Že pred dvema letoma je sodišče odobrilo odpis dolgov Electe inženiring … Podjetju so odpisali kar 90 odstotkov dolga v vrednosti 16 milijonov …

   • Boy

    Hudirja, ti opankarji so vecji kot Magma.
    Poudarek je na sodnikih, ki “nimajo podatkov o dolznikih in njihovih zahtevah” ter smatrajo, da jih sploh ni; ceprav je dolga vec kot 30 milijonov.

    • Peter

     Nimajo podatkov, jasno. Južnjaki pravijo Traže, al boga mole, da ne nađu…

   • Minovak

    Več kot očitno je, da so določeni sodniki zraven, zato stalni odpisi dolgov, sicer pa naše sodstvo ni vredno, da ga pes poš.ije. Denar pa je BIL in to naš, Ljubljančanom pa je čisto vseeno, samo, da je levak. Problem pa je, da VSI levaki kradejo!

    • Peter

     Dokler sem jest žepan, bojo u lublan rdeče zvezde. In navdušena množica pade v delirij.

 • Boy

  Mafijska drzava ne bo skodovala svojim, dokler so se koristni. In roko na srce, redkokdo se ti zna kot Jankovic smejati v obraz in hkrati drzani roko v tvojem zepu.

 • Celcar Mojca

  Janković je barabin!! Kako se lahko še vedno drži stolčka??

  • gornik

   ker se ga drži smola, he, he

  • Peter

   Lublanski voliuci praujo Sejjeresdkradeampakjevelikzalublanonaredu. Ne vprašajo se, koliko bi zalublanonaredu en, ki ne bi kradu…
   Za povrh se pred volitvami po fužinama zaćneju širit glasine…če bo janša pubedvou, nam bo uzeo pasuše, nam bo uzeo službe, mormo volt za zokija, onjenaš…jebatga, krade, aljenaš, no.

   • gornik

    pa mošejo nam je napravu. on je fajn.

 • mona lisa

  Toliko o naših sodiščih.

 • Peter

  Firma Erecta ima erectilno disfunkcijo, no.

 • Franc Šink

  Le kakšen smisel še ima biti pošten?

  • macon

   Osebni. Dobro je intimno, zlo je javno.

 • Poštenjakar

  Najbolj pošten župankar najlepšega mesta vas prav lepo pozdravljam, pa kaj lepega o meni napišite.

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ, ++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10 za tvoje poštenje.

  • Dvojni agent

   DESUS te neomajno podpira.

  • Vladni komik

   LMŠ -ju si vzor.

 • Brane Pomahaj II

  Javna tajna je, da so Mercatorjevci v tovornjakih prevažali drogo iz Srbije v Slovenijo in naprej. CiganoviĆĆĆ je vse uredil. Tako kot so Krimovke hodile k njemu na fuk

  • Milan Simić

   Kolk si je pa ti skonzumiral da take pišeš

 • Ježek Teka Teka

  Laže in krade k prasec … oduvijek … kaj tle ni jasn …

  • učko

   To, da se po srbijansko napiše “oduvek”. Ti pa si napisal v “ijekavščini” torej po hrvaško !!!!

   • Ježek Teka Teka

    Čefurščina ni moj materni jezik … se opravičujem …

 • francelj3

  Opankovich debelo lagal? So what else is new?

 • Jožefa Benko

  tovariš jankovič v življenju govori le resnico in samo resnico-balkansko balvansko

 • marjan podlogar

  Za Cerarjem 2. največji lažnivc !

 • Roman Vdović

  Boter čufarun jih bo rešil!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!