Janši prebežniki, Šarcu dezerterji ali nove volitve

Foto: STA

Janeza Janšo, ki je s svojo stranko na volitvah dosegel daleč najboljši rezultat, bo prihodnji teden predsednik republike Borut Pahor povabil na dodaten posvet, ker ga namerava predlagati za mandatarja. Razlog je preprost: Marjanu Šarcu ni uspelo prepričati NSi Mateja Tonina, da bi se že odrekli desnosredinski vladi Janeza Janše in podprli levo alternativo Šarca, SD Dejana Židana in SMC Mira Cerarja, ki lahko računa še na tiho pomoč Levice Luke Mesca.

Ta razplet je pokazal nepremišljenost levičarskih kritik Boruta Pahorja, ko so od predsednika zahtevali, da mora takoj podeliti mandat njihovemu Šarcu, čeprav česa takega, da ga ne bi ponudil relativnemu zmagovalcu volitev, še noben predsednik države nikoli ni storil. Točno obratno je, naglica škoduje levici, njihov problem ni oblast, to s Cerarjem, Židanom in Karlom Erjavcem že imajo, problem je, ker so pravkar izgubili volitve. A tudi zmagovalec volitev Janša ima težave: brez dogovora s strankami iz sredine ali levice ne more do večine in zato ni nujno, da bo sprejel Pahorjevo kandidaturo. O tem, da ga v tem primeru Pahor ne bo predlagal, sta se dogovorila na srečanju takoj po volitvah. Če se kandidat ne strinja, ga predsednik ne more predlagati.

Ali NSi beži že pred bitko
Razplet, da Šarcu doslej ni uspelo, ni presenečenje. Presenečenje bi bilo, če bi NSi še preden se je začel spopad, spustila hlače in pobegnila z bojišča. Tudi za to je sicer bilo nekaj glasov v NSi, kar so mediji precej napihnili, čeprav je le za popolne nepoznavalce novost, da sta proti Janši in za vstop v levo vlado Ljudmila Novak in Janez Pogorelec. Novakova je pol leta pred volitvami poslancev odstopila po ne preveč uspešnem nastopu na predsedniških volitvah in po tem, ko je precej zaostrila politiko do SDS Janeza Janše. Z zamenjavo predsednice so se najbrž rešili pred izpadom iz državnega zbora. Pogorelec je zaslovel kot javni protagonist nenavadne politike Novakove, ko je volivce NSi skušal pridobiti s sporočili v Delu in Dnevniku in na spletnih omrežjih, da mora Janez Janša takoj odstopiti kot predsednik SDS. Čeprav so veliki mediji, ki jih obvladuje levica, to retoriko proti Janši nagrajevali in naklonjeno prenašali Pogorelčeve bizarne ideje, kako bo desnica takoj zmagala, če le Janša odstopi, so bili težava volivci. Desnih in sredinskih volivcev napoved, da bo NSi pomagala vladati levici proti SDS, ni prepričala, levi pa volijo leve stranke in niti slučajno NSi, pa karkoli že prodaja tisk, ki dramatično izgublja bralce, ali si domišlja del politikov in njihovih propagandistov med novinarji.

Ljudmila Novak (Foto: STA)

Ni pa pametno podcenjevati Novakove, ki ji je po izpadu leta 2008 uspelo vrniti NSi v državni zbor, pozneje pa ubraniti oblast, ko ji je stranko poskušal prevzeti Lojze Peterle. Je precej spretna ženska, trmasta pa na podoben način kot Milan Brglez, ki je zasoliral v povsem levo smer v SMC. Različen je bil odziv: Brgleza je Cerar zabrisal iz stranke, v NSi pa Tonin pojasnjuje, da so notranje demokratična stranka, kjer imajo funkcionarji lahko različne poglede o tem, ali bi pomagali vladati na volitvah poraženi opciji. Za previdnost so tehtni razlogi, v prihodnosti se lahko položaj še spremeni in bo Novakova s Pogorelcem slavila, izključiti nekdanjega predsednika pa je tudi skrajno nevarna poteza: to je vzorec ravnanja ljudske stranke, kjer so to storili Marjanu Podobniku, a se ni obneslo. Obratno, Podobnika je približalo NSi, to stranko je celo javno podprl pred volitvami poslancev. Zanesljivo je sicer ni podprl za to, da bi šla po volitvah na vrat na nos v vlado Marjana Šarca, da bi onemogočila zmagovalca volitev Janšo in da bi Šarec za pravosodnega ministra imenoval Pogorelca, za ministrico za zdravje pa Novakovo.

Prebežniki na levi in v sredini
Šarčev cilj najbrž niti ni bil, da bi na svojo stran takoj pridobil NSi in si s tem zagotovil dovolj glasov strank LMŠ, SD, SMC, NSi, DeSUS in SAB za vladanje. Tako hitro Toninovi ne morejo spustiti hlač ali zastave. Cilj Šarca je drugje. Z dogovarjanji o koaliciji je, tudi s pomočjo pritiska velikih medijev, ki jih obvladuje levica, nadziral druge sredinske in leve stranke, da tam ne bi kdo dezertiral in se povezal z Janšo, kar bi slednjemu omogočilo vladanje. Položaj levih in sredinskih strank je podoben kot položaj Toninove NSi. Zastave, ki so jo visoko dvigovali pred volitvami, da so levičarji, ki so vedno proti Janši, ne morejo zdaj kar spustiti in čete ne smejo bežati, ko se priprave na bitko še začele niso, pa čeprav vedo, da lahko Janša sestavi stabilnejšo vlado in je zanesljivo tudi neprimerljivo bolj izkušen politik kot Šarec. Stranka SDS pa je tudi v mednarodnem okolju povsem drugačne vrste sila kot LMŠ. Dolgoročno se vladanje s Šarcem lahko zanje razplete v katastrofo na volitvah, z Janšo pa, kot je v preteklosti dokazal DeSUS, lahko partnerji z leve sredine rastejo. V težave pa politike, ki so se pred volitvami zaklinjali, kako levo proti Janši so, spravlja celo Šarec, ko filozofira o nekakšni sredini, ki da jo povezuje. Kje je pa to zdaj našel med levičarji okoli sebe?

Še najmanjša neznanka v tem dogajanju je Zmago Jelinčič, ki je nekoč desetletje levi sredini zagotavljal, da je vladala državi, ko je brezkompromisno podpiral Janeza Drnovška, čeprav mu je zaradi tega po volitvah leta 1992 takoj razpadla poslanska skupina, leta 1996 pa je na oblast k Drnovšku spravil prej omenjenega Marjana Podobnika, kar ni bil nujno cilj. Takrat so Jelinčiča napadali z desnih medijev, ga zmerjali z vzdevkom Padalec, s katerim naj bi delal za SDV, opozarjali, da si je nekoč, še kot mladenič, lajšal življenje s cerkveno lastnino … A v politiki ni milosti in po tem obdobju, ko Jelinčič za levico ni bil več življenjsko pomemben, so se ga lotili z leve strani z nič manj brezkompromisnimi diskreditacijami. Celo kipi Josipa Broza Tita, ki jih hrani, Jelinčiču pred levimi novinarji ne pomagajo veliko. Srečo pa ima, da ti mediji relativno slabo obvladajo posel in da večina ta teden še vedela ni, da ga državni zbor voli za podpredsednika odbora za zunanjo politiko, na kar sem opozoril v Spletnem časopisu. Tradicionalni mediji so se, kar je precej značilno, zganili šele, ko je bilo že izglasovano in prepozno. Ko ni bilo mogoče nič več doseči.

Jelinčič je gotovo namazan z vsemi žavbami in ne sodi med duhovnike brez greha, leve medijske kreacije po volitvah, ko se je nenadoma znašel na ražnju, pa tudi niso brez ozadja, ki je v preprosti borbi za oblast in milijardne posle, ob katerih so Jelinčičevi grehi smešen drobiž, kar v vseh strankah dobro vedo, zato so ga tudi gladko vsi podprli za podpredsednika odbora za zunanjo politiko kljub njegovi Ukani. Prebežnikom ali dezerterjem bo šlo za veliko več.

Da bomo priča prebežnikom in dezerterjem, pa skoraj ni dvoma. Nad majhnimi strankami visi tveganje predčasnih volitev, ki se jih kot relativni zmagovalec volitev ne boji le Janez Janša in na Levici trenutno morda še Luka Mesec. Vsi ostali pa se volitev s svojimi majhnimi igricami za velike države posle morajo bati. Tudi Marjan Šarec. In njihov problem bo, da prej ali slej volitve bodo in račun tudi.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • samotoje

  Pod nujno predčasne volitve, preden bo NSi dokončno propadla. Zdaj mora biti tudi najbolj butastemu volivcu jasno, da smo izvolili neizvoljivo. SDS potrebuje SLS, NSi in še koga za stabilno vlado, ki jo čaka ogromno dela.

 • PIA PlA

  LjudMilanka je tista posranka, ki sedi med dvema foteljema.
  Če ona ne bi lezla v rdečo rit, bi bilo tudi v Sloveniji lahko marsikaj drugače.

  • Goran Hvala

   za jansevike je vedno kriv nekdo drug. . jansa kot hardcore pamet in zmagovalec volitev naj sestavi vlado. cisti nesposobnez kot jankovic….on zdej caka…res tough delo in poteza…dejmo cakat….:-). . hudo.

   • pupa

    Gorane ne seri ga. Kdo čaka Boris Pahor za podelitev mandata ali Janez Janša za prevzem mandata? Janez Janša ni in nikoli ne bo ŠARAC, da bi sestavljal vlado brez mandata.

   • macon

    Kako boš piskal, ko ti bo leva vlada povišala davke, dodala nepremičninski davek in še zvišala obdavčitev dela? Ob tem bodo tedensko producirali lopovske škandale, folk bo pa umiral zaradi zdravstva.

    • Steiermark

     ne samo zaradi neobstoječega zdravstva ampa predvsem zaradi lakote po Venezuelsko, s politiko teh boljševističnih nekultiviranih opic!

   • SIMON ROZIC

    No, Goranček, zdaj bo v vladi opankarjev klon, imenovan
    klovn Serpentinšek !

  • SIMON ROZIC

   ,,,Ljudmila leze v rit rdečuhom z molitvijo v ustih !

   • Steiermark

    …..z molitvijo v ustih in kačo v srcu!

  • bednick

   Ja tvoj problem, če si verjela, da je ljudska stranka kdajkoli bila desna.

   • Steiermark

    ludamila ni ludska stranka ampak je v nsi! Koliko so pa desni ali levi, se bo pa kmalu pokazalo, če bo Tonin pristopil k levaškim zverem – ter tako pomagal oblikovati vlado, smrtno nevarno za Slovence!

    • bednick

     A je kej čudn, če sem zamešal?
     Isto sranje, drugo pakovanje.
     Sem popravil.
     Najlepšahvalalepa.

   • samotoje

    NSi je bila desna stranka, ko jo je vodil Človek Bajuk. Peterle in Milka Novakova sta poskrbela, da sta ga zrinila na rob, ker sta z Janšo predobro sodelovala in delala. Bajuk in Janša, seveda. Vse to pomnimo.

   • Janko Gedlicka

    O, pa je, žlahtna Kučanova desna stranka.

  • Steiermark

   Nismo še pozabili njene izdaje Slovencev, ko je ljudi nagovarjala k glasovanju za zaprtje oz. za onemogočen dostop do arhivov!

  • Janko Gedlicka

   Ampak kaj, ko je že Tonin tudi zlezel tja, saj Kučan pač mora imeti penzijo kakor se “šika”.

 • Jan Kovalski

  Nsi je končno dočakala svojih 5 minut slave. Ne zaradi uspeha na volitvah pač pa zato ker vsi strmijo v njih v pričakovanju kaj bodo naredili. Pozornost jim godi zato podaljšujejo negotovost vendar:
  Zdaj že toliko čakajo da je že skoraj enako kot bi že vstopili v levo koalicijo. Tudi, če na koncu dahnejo NE si jih bodo volivci zapomnili kot nezaupanja vrednega dobitnika volilnega glasu na naslednjih volitvah.
  Ljudje nimajo radi malih kužkov, ki se želijo prikazovati kot velike in ne povzročajo drugega kot glasni lajež.

 • VERRZIFIKATOR

  Mini Cuckar

  ENO ŠE O KUŽKIH

  Eno še o kužkih zdaj razdrimo,
  dosti majhnih je, ki bi postali
  radi vsi veliki, če bi znali,
  besni so, če jih preveč motrimo.

  Lajajo, ker se pomembni zdijo
  in ker vase je premalo vere,
  je do pravih psov preveč zamere,
  cucki lajajo zato, norijo.

  Pes čuvaj da kriv je njih pogube,
  njihova je majhnost njega delo,
  bi brez njega cucki vsi veselo
  lajali, a zdaj so čiste zgube.

  Zbirajo se cucki v trop zgubljeni,
  iščejo si glavnega med sabo,
  ki bi bil za silo vsaj za rabo,
  a so že napol vsi razkropljeni.

  Pes rjavec niti več ne laja,
  šarplaninec zbegan le še teka,
  ni zdravila pravega več, leka,
  lasten ego cuckom vsem nagaja.

  Še posebej psičke da so takšne,
  se prepričati je vsem mogoče,
  so ihtave, besne, da je vroče,
  na pogled uborne in še kakšne.

  Ena sploh bila bi zvezda rada,
  ta ne cuckom ne ljudem ni mila,
  razdiralna jo poganja sila,
  ni ne čedna, pametna ne mlada.

  Besno prav nemilo vedno laja,
  s kom da ne bi nikdar šla v navezo,
  sama sebi dala je zavezo,
  upajoč, da komu s tem ugaja.

  Novo ko zalaja zdaj vizijo,
  da na levo si počeše dlako,
  lastno pasjo prejkone navlako
  zvleče v nepovratno polomijo.

 • Hun

  Jelincic bi prodal lastno mater

  • Joško

   Jelinčič to lahko naredi, nekateri drugi pa malo težje.

   • Hun

    a da te proda z drzavo vred?

  • zokispoki

   Sarec je zal ne more…

   • Hun

    Sarec zaenkrat brez masla na glav

    • zokispoki

     Zato pa ima luzer , tono briljantine, in seveda pokvarjene misli, kenede !

     • Hun

      to pa ti ves…kot obvescevalec ves vse kaj se dogaja u selu

     • zokispoki

      Kolk ti placajo na uro,
      2 ali 3 Eurcke, bebo ???

     • Hun

      a to obvescevalv zbiras info, ce mas manj urne postavke kot sektaski vztrajnik za lajanje in bevskanje…sektasko ščene

     • zokispoki

      Hlapcek !

     • Hun

      vztrajniski hlapec, Janezu Jansi!

     • zokispoki

      Seveda, vztrajnik s ponosum, gnida komunajzarska, cefurska !

     • Hun

      komunajzar ti jebal mater in to vztrajno da se ji zakadi iz perde!

     • Hun

      vztrajnik z glavo v anusu od vodje

     • Hun

      luzer si kvecjemu ti..k jamras vsak dan tu gor

     • zokispoki

      Ja, govori se, da je izgubil volitve, dobil komaj 10%,
      sedaj bi pa, seveda brez mandata, on kr po komunajzarsko, volitve ukradu, de !

     • Hun

      vsak zase…sj si navajen..k si fous sosedu

     • zokispoki

      Luzerji, oziroma mentalni pohabljenci, ste nesposobni, in tupi levicarji !

     • Hun

      kdo so lebicarji?

     • bednick

      hahahaha

     • Steiermark

      Tiaro ni briljantina ampak “stopljeno maslo” z glave!

     • zokispoki

      Maslo, ali mast, iz prasicje farme v Ihanu ?

    • macon

     Od kdaj pa se komunajzarji sekirate za maslo vaših kolovodij?

     • Hun

      od takrat k so vs brcnl iz partije?

    • Steiermark

     Se mu je zaradi poletne vročine in pomočjo kratkonoge podgane, stopilo?

     • Hun

      coprnica je vstala..
      namest kot vsaka normalna mama, babica..pripravi zajtrk, posprav stanovanje…bos bruhala nesnago ceu dan iz umazanga gobca

     • Steiermark

      Hunska podgana, ti raje počisti svoj, drek za sabo, ki si ga nasral, tudi tukaj po tem portalu! Potem se pa spravi v svojo svinjsko štalo, kjer se boš pe naprej počutil bika ali vola, čeprav je vsesplošno znano, da čeprav se nekdo skoti v kravji štali, še zato ni krava ampak je to kar mu je dala narava – pripadnost svoji svinjski rasi…..

     • Hun

      hehehe..evo jo v vsem svojem sijaju

     • Steiermark

      he he he, uživaj (v svojem dreku)

     • Hun

      trmasta pa si…k muha drekasta

     • Steiermark

      Ti kot podrepna muha, ki se pase in živi v dreku in od dreka, si zadrži ta naziv zase, ker pripada tebi, hunić, kot ćefurju…… Dober tek in uživaj v tebi primernem okolju, na dreku!

     • Hun

      primitivna coprnica se hrani na nori24..ti res nis mela zadost ljubezni od mame…je bila pijanka?

     • Steiermark

      primitivni jugosrbin, iztrebek v Sloveniji, kaj se toliko brigaš in skrbiš “za ljubezen, prejeto od mame”, katere imena ti nimaš pravice vlačit po svojem vsranem jugogobcu, ali te moti, da sem je bila jaz deležna v največji meri, ti pa kot sirota oz. srbsko kopile si bil “deležen” le pedofilove, od tita, “ljubičice bijelo”? Pritoži se rdečemu pritlikavcu, ki še ima vse to v svojih krempljih, ali kateremu drugemu nadaljevalcu starega režima in komunizma, ker ti niso zagotovili titovega pionirčkovanja, še naprej – sicer, ko si odrastel, te je verjetno tudi ponucal, kot tistega starega pederajzla na Golem otoku, kamor je titek zahajal, ga zlorabil in mu plačal…..

     • Hun

      resnica zapeće…coprnica

     • Steiermark

      Sem ti že svetovala, da si nabavi kakšno žavbo ali pa kar vazelin, da te nebo preveč “peklo”, titov pionirček!

     • Hun

      sektaska vztrajnica se guzi brez vazelina

     • Steiermark

      huniću, to počneš ti, ker drugega ne znaš, zato si pa navdušen, sedaj ko zverine pedofila in pederajzla tita ni več na “doseg roke”, nad “udomačevanjem, v Sloveniji, muslijevskih kozjejb….cev, kateri ti bodo pomagali, bojda poznajo različne tehnike , kako te naskočiti ne da bi te preveč poškodovali, sicer pa jih moraš poznati tudi ti, kot potomec turkov…..

 • Anton

  Kdaj bo referendum o priključitvi Avstriji?

  • totex39

   A misliš, da nas bodo hoteli, imamo preveč komunistov.

   • Steiermark

    ne samo, da imamo preveč komunistov, imamo tudi in predvsem preveč balkancev, z njihovo balkansko “kulturo” – malo radi, malo kradi i pošteno živi , kot je učil veliki pedofil in množični morilec tito. Takšne drhali pa ima Avstrija za izvoz, posebaj kar se tiče balkancev in muslijev!

   • Anton

    To je res, vendar komunisti izumirajo islamisti pa ne.

   • Janko Gedlicka

    Tudi Balkancev ne msrajo. Po njihovem je Balkan že takoj južno od Alp.

  • Hun

   sj bos kmal mađar

 • Joško

  Ne more popoln amater, kot je Šarec predsednik vlada in voditi države. Koalicija 6. strank, ki bi vladale je popoln nesmisel, saj se bodo že ob prvem večjem problemu skregale in razbežale. V zdajšnji vladi so bile 3 stranke in jim ni šlo, sedaj pa znova rinejo v neko popolnoma brezvezno koalicijo; vse z namenom, da ne vlada SDS.

  • bednick

   Odličen zaključek.
   Pa ti nisi po žup priplaval.
   Give me five!

 • Gr Enze

  ZDAJ BI VSI BEZLJALI SEM TER TJA , DA BI STOLČKE OBDRŽALI !!! IN DOBRE PLAČE !

 • bednick

  Pomembno:
  Tonin tud prdnt ne upa, če mu to ne dovoli Novak.
  Torej:
  Tonin je novi Pucko.

  Če ne bo tako grem peš na Brezje, iz gostine na Črnivcu, nazaj pa na štop, ker brez alkohola prov dolg ne morem.

  • Janko Gedlicka

   Oprosti, povsem se pa le ne strinjam s teboj. Tonin ni NOVI, pač pa že STARI Pucko. Proslavil se je že s Kučanovo penzijo.

 • elh.

  Komu od teh, ki so izvoljeni je najpomembnejši projekt varna in uspešna Slovenija?

  Komu od izvoljenih je pa vladanje samo dobro plačana služba z dostopom do izkoriščanja bonitet, pristavljanjem piskrčka povsod kjer kaplja iz proračuna, priklop na nešteto seskov, ki se ponujajo in kreacija novih seskov?

  Mislim, da je jasno.
  Je zadnja vlada, kateri pretežni del se bo preselil v levo vlado, poskrbela za dobro opremljeno vojsko in policijo, dobro zdravstvo, nizke davke?
  Nič od tega in vse to je oziroma bi moralo biti državljanom najpomembnejše. Davke mislijo še višati, namesto vojski dati za razvoj, kar je samo točenje v neke službe, ki ne rode ničesar ali zelo malo.

 • macon

  NSI je nazaj v parlament spravil Peterle, ne pa nesposobna Novakova. Novakovi pač pašejo drobtinice iz režimske mize, kot večina žensk se gre sistemsko igro in ji je sistemski kriminal manj pomemben od zlaganega videza.

 • sanguis sacrum

  ludo luda pucko mila…

 • sanguis sacrum

  čimprej na volitve

 • Kučko pod pručko

  Šest v vrsto

  Že v šoli igro to smo se igrali,
  tri v vrsto za nas bila je mala mal’ca,
  bil hvale vreden tip si zmagovalca,
  in te za glavnega so drugi izbrali.

  A ob Šarcu lahko smo le onemeli,
  kar šest jih v vrsto je postavil,
  v voljo slabo s tem je fotra spravil,
  ko doma so cveke vse prešteli.

  Obupal je nad umom svoj’ga sina,
  mu končno feder potrpljenja počil,
  za Marjanov poklic se je odločil,
  da njega samo ne bo praznina.

  In holcerski poklic mu dobro pride,
  obdal je svoje z leseno ograjo,
  da straši pred Janšo rdečo rajo,
  vse to je delo iz Murgel gnide.

 • Demokristjan

  Komunisti so v večji meri passe. Šarec ni komunist. S sredinskimi in levosredinskimi intelektualci krščanski demokrati lažje sodelujejo kot pa z Janšo, ki se je že izkazal za razdiralnega in ki pije kri koalicijskim partnerjem.

  • zokispoki

   Sarec je podaljsana roka propadle LDS bande, in Milanov vojscak. Predvsem pa je luzer, saj je izgubil volitve, Jansa ga je suvereno premagal, in v normalnem svetu se tak tic nima kaj za oglasati !
   Skratka amater in politicni lahkokategornik, brez kakrsnekoli teze ! Takle naj bi zastopal nase interese v svetu, ta naj bi bil bolj primeren kot Janez Jansa??? Vsak, ki to samo pomisli, je zame popolni bebec !

  • Delta

   Vse te pamflete bi bilo dobro podkrepiti z dokazi.
   1. Janša je “razdiralen”. Morda kakšen dokaz, kakšna razdiralna izkušnja iz preteklosti? Razsvetli nas, prosim!
   2. Janša je skrajni desničar. Prosim, definirajte skrajno desnico. So to vsi, ki niso za 100% komunizem?

 • janko

  Vsi levi politiki brez izjeme so NULA doma v tujini. In še veliko hujše, so en sam MINUS! Definitivno!

 • Lisjak

  Nisem volil SDS zato,da bo Janša sestavil vlado z levaki,in če že pride do tega,bi s tem na naslednjih predčasnih volitvah pokopal tako sebe kot SDS.

  • Vera

   Janša po moje kandidature ne bo sprejel, ker bi moral koalicijo sestavljati s tistimi, ki so državo spravili skoraj v bankrot . Ne bo mu pa lahko v opoziciji skupaj z ” levimi zelenci “, ki nimajo nobenega pojma o ” evrosko naravnani politiki ” .

   • Lisjak

    Se strinjam in mislim,da dolgo tako in tako nebo sedel v opoziciji kajti slejkoprej bodo predčasne volitve.

 • Kučko pod pručko

  Žvižgalni koncert

  Še premalo smo babi izdajalski žvižgali leta 2016, ko smo se 2. aprila zbrali na zborovanju za ohranitev Slovenije, ki je bilo na trgu pred državnim zborom. Ko je videla, kakšne ovacije navdušenja je dobil Janša za svoj govor v primerjavi z njenim žvižgalnim koncertom, se je užaljeno odločila, da z njim ne bo več sodelovala!!!

  • macon

   Ženske zasovražijo zaradi takih vidnih in javnih zadev.

  • lokec

   Bilsem na tem zborovanju, vendar mi je bilo čudno zakaj tako žvižganje. Prosim če mi nekdo objasni kaj je takrat izjavila Ljuda Mila.

 • leva desnica

  Imam vprašanje:
  kdaj si pribežnik in kdaj si dezerter?

  • stajerc5

   In to sprasujejes ravno ti? Vprasaj ateka ali dedeka kako je kopal jame v hosti, da se je lahko skrival!

 • Osti jarej

  …s kom bo pa janša delal koalicijo?….z istimi idioti,ki so skoraj štiri leta škodili državi in narodu?…in z matejčkom,ki bi za oblast rit prodal

 • antimur

  Tako pokvarjene, maščevalne, hudobne in izdajalske babe kot je ta butara Novačka, ni nikjer. Sicer to ni moja zadeva, toda če imajo v NSi vsaj malo pameti, ji morajo dati brco v njeno pošvedrano zadnjico, v kolikor želijo obdržati vsaj nekaj poštenih, domoljubnih, predvsem pa normalnih volilcev.

 • Capi

  Enkrat sem že napisal, da sem zelo nezaupljiv do Nsi……………Ko se je stranka ustanavljala, potem še skozi vsa leta spreminjala sestavo, članstvo, itd……sem opazoval in videl kakšni ljudje se pridružujejo in včlanjajo v stranko. V trenutku sem si rekel, “Tole pa ne vem, kako bo delovala stranka s takšnimi ljudmi”…..vse preveč je raznih dvoličnežev……samo za lastno korist……kako si sploh še lahko privoščijo dodatek “krščanska” stranka……

 • UDBA

  Bravo Ljudmila Novak. Janša je politični odpadnik in zločinec, kateri si bo moral spremeniti stalno bivališče na Dob (zapor). :)

  PS: Še obstajalo pametni in sposobni politiki→Ljudmila Novak :)

  • Osti jarej

   …dej,no….a si na glavo padu…..milka pa dobra političarka……?!

   • lili pili

    Ce ni dobra je pa postena, takih pa v politiki ni veliko

  • lokec

   Vejžde BUDA la

  • Steiermark

   Ob tvojih blodnjah mi lahko gre samo na smeh, jezila se pa nebom , nisi vredna počenega srpa in kladiva, ki bi ju ti rada uporabljala, tako kot so ju tvoji vzorniki, krvavi rdeči zvezdaši!

  • Gavtroža

   Vidim , da se ti je popolnoma utrgajo

 • črnaovca

  Zmagovalec ne more drugi ne zna, Kam greš Slovenija?

  • Kosobrin

   Zmagovalec ne more, drugi ne more. Kjer se prepirata dva, morda tretji dobiček ima?!

 • montyamp

  NSI — SLS , to so stranke udbovskih ovaduhov .
  Stara KOMUNISTIČKA PARTIJA YUGOSLAVIJE —SD , to so pa krvniki , katerim mazohisti še kar lezejo v tazadnje .

  • Vojteh Dovč

   pa ti si totalni

   • montyamp

    GENIJ

    • Vojteh Dovč

     5x K—ali krščanski demok . K

    • Steiermark

     Tako je, ti si totalni genij!

  • lili pili

   Sds ima cisto preteklost, sabi bivsi preverjeni komunist z predsednikom na celu…

   • stajerc5

    .Imas prav, vsi ostali so se danes rdeci kot kri- komunisti!!!
    A se kar ne morete preboleti, da vas je JJ spoznal od iznotraj in vam sele potem dal nogo?
    Zato, ker vas pozna,se lahko igra z vami kot macka z misjo, hihihi!

    • lili pili

     Ni on dal nogo, nogo je dobil v rit. Bil je izkljucen, pol pa jezen in zamerljiv, tsksen je se danes

     • stajerc5

      Ne vem zakaj noces razumeti, da je bil slovenska izvedba Mata Hari! Videl je kako dihate in serjete, bil je boljsi kot vsaka CIA, Udba, KGB ali Mosad z MI5+6 po vrhu!

      Spoznal je vaso pokvarjenost v samo srz, zato vas pa pegla kjekoli hoce. Si razumel?

     • lili pili

      Ce bi bil tako dober, ga ne bi zaprli ko so nasli pri njem vojaski dokument, takrat je bil se prav otrocji in pravo strasilo, ce slike danes pogledas tipicna siptarska faca…

     • stajerc5

      Oh, kako globokoumni odgovor. Ne brukaj se yugo! Daj rajsi tvojima za jos jednu turu in nehaj klempati po internetu, ker samo sebe ponizujes, no ja, veliko nizje tako ali tako ne gre.

     • lili pili

      Janez se uci vseskozi, samo dr. Kucko ga karnaprej prehiteva, za zjokat ane

     • lili pili

      Ej tele, ki si jh imenoval spremljajo vse kar je na netu, ne govori slabo o njih….

      Ce pa je res tako dober, zakaj ljudi se vedno strasi z udbo….. nekaj tu ne stima

 • montyamp

  NSI je zapirala arhive , ker bi stranka propadla , ko bi nekdo našel njeno članstvo na nekih čudnih seznamih .

 • Osti jarej
 • Vojteh Dovč

  Še 1x nove volitve pa pika . Janša ne bo sprejel mandatarstva.on ni poraženec a ne ??

 • Osti jarej

  …janša je toninu jasno povedal:če slučajno misliš predlagati milko ali pogorelca za ministra,gremo na ponovne volitve….zato ga tudi ni podprla…..državotvorna kot je in poštena

  • Zgornji

   PA KDOOO BO TO ČAROVNICO ZLOBNO MARAL, … SKUPAJ Z PRAŠIČJO FACO BRATUŠKOVO … STA OBE ZA V SAM PEKEL !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! Žaaal.

 • Osti jarej

  …odkar je milka glasovala za zaprtje arhivov,tonin pa ,pomotoma…..bruhahahahha….za ohranitev špicparkljevega penzjona….stranka ni več kredibilna…

 • montyamp

  Milka Planinc – Novak , bo politkomisarska sekretarica v slovenskih arhivih , kjer bo kurla svojo udbovsko preteklost .
  Na naslednjih volitvah je ni več .

  • leva desnica

   edina stranka, v parlamentu ima za svojega predsednika bivšega komunista je SDS.

   • stajerc5

    Imas prav, vsi ostali so se danes rdeci kot kri- komunisti!!!
    A se kar ne morete preboleti, da vas je JJ spoznal od iznotraj in vam sele potem dal nogo?
    Zato, ker vas pozna,se lahko igra z vami kot macka z misjo, hihihi!

    • slosin

     dobro jih =be, ja! Bojijo se ga kot komunist križa…

   • KP

    Krepko si se zdele zmotil,čefurček.

  • Ivan Friderik Novak

   Spoštujem Ljudomilo. . . .

 • Steiermark

  Nove volitve in to takoj!

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • Felikss_AH

  Pri vseh volitvah je za glavnega pretendenta na “prestol” ključno kako pridobiti tisto tiho in manj ali več še neopredeljeno volilno skupino ki je lahko večinska ali pa ni. Jack-pot je torej tu, ker trdi pristaši in nasprotniki so itak zagotovljeni. Poleg programske sheme take se pridobiva tudi z osebnim šarmom, predvsem one iz kategorije ljubiteljev TV soap-oper in podobne brozge.

  Pri ocenjevanju neke osebe se oslanjam na vidne parametre ki jih vsak od nas oddaja, in uspešen politik mora svoje “emitiranje” obvladati. Nategun to opravi rutinsko, a tudi več ali manj korekten politik mora obvladati dramaturgijo scene. Janša je daleč najbolj sposoben aktivni politik a ker ni “igralec” redno izgublja ta “Jack-pot”. Prikazal bom to na primeru ki je precej zgovoren in je verjetno simptomatičen tudi širše

  Prijatelj je v redu možakar, ne zanima se za politiko in enako njegov drugi krog prijateljev in znancev ki nikoli ne volijo SDS ali pa sploh ne volijo. Prepričani so da je Janša slab kot človek ker so to slišali od drugih ki im naplahtajo razne oslarije od katerih je tale zadnja da je Janša Šiptar tako imbecilno-nesmiselna da mi ni jasno kako lahko sploh kaj takega pogoltnejo. Sediva v lokalu in mi “razkrije” zadnjo “novico” – Janša je Šiptar. Najprej pomislim da me izziva nalašč… on pa ne, stvar da je resnična… jaz – pa kje hudiča si to slišal… on – na Googlu piše… jaz – pa kdo te je naplahtal… on – tale … in pokaže na nekega zavaljenega tipa ki sedi za sosednjo mizo in nas posluša… Loj se presede in mi vehementno potrdi “dejstvo”

  V nanosekundi sem dekodiral problem… tipčina je neki blebetavi Bosnia-imigrant, je prirojeni gostilniški (ljudski) “komunikator” ki “vse ve”. V svojem Bosna-Slovenaćkom žargonu mi hiti kazati na svojem “Smart-phonu” (ki je seveda bolj pameten od njega) kako v Googlu to piše. Poskušam mu razložiti da v Googlu ne piše nič, to je iskalec in ne “časopis”… torej kje to piše… in tu se konča ker je model “prepameten” da bi dojel osnovo, kaj šele ostalo. Malo je manjkalo da ni prišlo do pretepa, kjer bi nastradal jaz ker bifeji niso moja domena in tam je bilo še nekaj teh dopoldanskih imigra-vucibatin.

  V Sloveniji je cca sto tisoč Muslimanov, torej Bosna-imigrantov, ki so lahko v redu ali pa tudi ne, a stavim da nihče od teh ne mara Janšo, celo sovražijo ga. Zagotovo je isto z Srbo-imigranti in oboji so Slovenski državljani, bili v redu ljudje ali ne, ki po ex-YU-definiciji nikoli ne bodo volili SDS. So del Slovenskega “Multikulturalnega” miljeja in verjetno vplivajo tudi na mnoge “čistokrvne” avtohtone bife-državljane. Amerika je Multi-Rasno diverzificirana a je Trump tam opravil delo vrhunsko. Demonkrapi ga po Demonkrapsko obtožujejo populizma in v klasičnem Levuharskem duhu pozabljajo da tudi oni obstajajo zaradi populosa in volitve so zaradi populosa ki ga tudi sami snubijo, ali bolje rečeno nategujejo.

  Glasovi YU-Slo državljanov me ne zanimajo, problem je “čistokrvna” avtohtona “Jack-pot” masa, od bife-volivcev preko soap-operetnikov do raznih bolj sofisticiranih slojev kamor spada tudi večinoma nezainteresirana hipsterska mladina. Kako ta folk ne more instinktivno zaznati kakšni sluzasti nateguni so tale šareni Šarac, pa Kahla, pa Židan da one ultra Leve Trava-Chegevariste niti ne omenjam. V SDS se bodo morali bolj temeljito posvetiti volilni psihomotoriki potencialnih, in zagrabiti z bagerjem v to “Jack-pot” maso, ker se v nasprotnem nikoli ne bomo znebili večne Leve epidemije.

  Afro-Islamo Imigracijo v Slovenijo je treba povsem zaustaviti, Leva sluzasta opcija pa tega NIKOLI ne bo naredila!

 • Franc Šink

  Spet napenjajo mišice pa še vlade nimajo.

  • tohuvabohu

   Kmalu bo črno na belem, da se je Šarec zmotil: nameraval je prdniti, pa se je usral.

   • Zgornji

    Heh, he, he ;-))

 • totex39

  Sedaj se res vidi, da živimo v nori državi, kjer nam ponovno hočejo vladati norci, ki o vladanju nimajo pojma. Šarec se obnaša kot nezreli šolarček in se zaletava od strank do strank, samo da bi bil predsednik vlade, čeprav samo za kratek čas. Očitno igra svojo komedijo in se sploh ne zaveda, da država pod njegovo igro lahko razpade, kar pa takemu nesposobnemu človeku tudi sigurno vse skupaj ni mar.

  • stajerc5

   Umiri se! Pri naslednjih (predcasnih)volitvah bodo vse te stranke in strancice letele na smetisce, le dovoljenje se rabimo zanj, ker bo ooooogrooomno svinjarije za pospraviti…!!!

 • tohuvabohu

  Kako jim prpa dela, ubogim levakom.

 • dob

  RTV nam ves čas prikazuje izjave tistih, ki so izgubili volitve, a se napihujejo kot da so zmagali.
  Res je že mučno gledati to gnitje jugokomunizma.
  Ko žival začuti, da ne bo več dolgo, se zavleče v kot in pogine. Tile pa kar vztrajajo, videti je, kot da se hočejo smiliti.

  • Franjo Trojner

   Ja res je! Židan je trdno prepričan, da je zmagal na volitvah in oni aferaški, nesposoben, nespodoben prestrašeni, sestopljeni Cerar tudi!
   Beboti z komedijantom Serpentinškom na čelu niso razumeli sporočila volilcev, ki si želijo spremeb in ne istih luzerjev v vladi, kot smo jih gledali zadnja 4 leta!
   Nove volitve so realnost! Upam, da čim prej in da Bog nakloni vsem volilcem veliko mero modrosti, da izvolimo vlado, ki bo na prvo mesto postavila Slovenijo in dobrobit vseh SLOVENSKIH državljanov.

  • xtc

   Dejstvo je tako,kruta resnica ,ki jim jo je povedal Pezdir,to bo zadnja leva vlada za zelo kratek čas in nobene več nikoli in tega se vse bolj zavedajo.

   • Janko Gedlicka

    Upam, da imaš prav. Pezdir s svojimi analitičnimi ostrimi besedami ne zareže mimo.

  • Janko Gedlicka

   Žal pa je jugokomunizem dokaj trdoživ. Njegovo gnitje je dolgotrajno. Razteza se v generacije. Nekaj pa ima komunizem prav. Čaka nas “svetla prihodnost” – vendar z njegovim zgnitjem.

 • Mitja Mazini

  Dragi peter, J je popeljal desnico v največji poraz doslej. Spet bo lahko 3,5 let govoril da bo Šarčeva vlada vsak čas padla. Ampak ostalo bo pri željah velikega manipulatorja katerega je Ljudmila pač pogruntala.

  • tohuvabohu

   Potem pa naj vlada nesposobna in tatinska levica. To vodi v madžarski scenarij, če še ne veste.

   • stajerc5

    In ti se vikas taksnega yugovica, ki se imena ne pise z veliko?

    • tohuvabohu

     Mislil sem vse, ki razmišljajo podobno kot ta Ma-cinik.

  • KP

   Dragi levuharski voluhar. Desnica je doživela poraz na volitvah? In vi častilci krvava zvijezde pa ste zmagali?

  • xtc

   Nehaj butati idiotizme-“favorita” ,ki je celo že vodil je JJ nascal za 50% ne tumbaj osel,JJ z predčasnimi volitvami samo pridobi.

  • Gavtroža

   Nekateri ste pa res totalno usekani

 • KP

  Dragi levuharski voluhar. Desnica je doživela poraz? Se ti zdi?

 • xtc

  Realnost je kruta Tonin,če hoče politično preživeti in stranka ne smeta v Šarčevo koalicijo in to mu je jasno,mora pa se iz stranke znebiti izdajalke Nore Milke in Pogorelca.
  Če Tonin zabrede v Šarčevo koalicijo,bo ta itaq po parh tednih prosula zaradi notranjih prepirov,NSi pa na ražnju izginutja v novih predčasnih volitvah zelo kmalu
  Najhujše za Šarca j to,da bo ,če mu uspe zlimati vlado,le ta v EU razmerah veljal za ultra levo ne levo,ki jo bo uničevala notranji levaški spori ob zahtevah iz tujine,ki jih bo vedno bolj stiskala in osamevala,glede Mercatorja so levaki že prišli v spor z Rusi,ki se čudijo,da taka anarhija kot je SLo sploh obstaja,saj bi SLO levaki kar prodajali Mercator in kadrovali po njem čeprav niti lastniki niso
  Kakor koli že levaki prihajajo vse bolj v navskrižja z vsemi zato bodo predčasne violitve verjetno že jeseni in takrat bo JJ le še povečal moč.

  • Janko Gedlicka

   Ne morem se otresti misli, da je izdajalec tudi Tonin, saj je že excesno poskrbel za Kučanovo penzijo in je torej njegova lutka. Težko bo izdajalcu ven metati izdajalce. Bojim se, da je zaradi njih NSi le Kučanova žlahtna desna stranka.

 • dob

  Mislim, da bi bilo nujno Cerarja pozvati k odstopu.

  • Vera

   Prav boli me pri srcu , ko pri TV dnevniku vidim te stare face ( SD, DESUS, SMC ) , kako se s Šarcem dogovarjajo tisti,ki niti niso bili izvoljeni za poslance ( Erjavec, Bratuškova itd. ) Za poslance niso sposobni, bodo pa ministri, če Šarcu uspe sestaviti koalicijo z več kot 46 poslanci .Šarec jim starim mačkom že popušča, samo , da bi bil predsednik vlade . Sramota ! Ne zaveda se pa, da bodo z njim delali , kot ” svinja z mehom ” .

   • dob

    Njega to ne moti, ker je svinja z mehom.

   • Zgornji

    Ja, stari Pokvarjenci se nebodo nikoli odpovedali Parazitiranju , dokler ne pocrkajo kot podgane …

  • stajerc5

   Ne se hecat, ker ce te je prebral, bo odstopil od odstopa, samo zato, da bo se enkrat odstopil.
   Potem je tako vseeno, ker me bo prej hudic vzel preden bo….kaj pa jaz vem kaj!

 • Zgornji

  Neenoten * razklan * razdrt * Mrtev narod … Žaaal .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!