fbpx

Je Šarčeva sodelavka zavajala v interesu Kučanovega prijatelja?

Foto: STA

Dediščina županovanja Marjana Šarca v Kamniku je še ena “netočnost”, po zaslugi katere je podjetje VPS Svetovanje prišlo do zemljišč v nekdanji smodnišnici. Lastnika podjetja VPS Svetovanje sta Njegoslav Miloš Milović, ki je tudi poslovodja, in Ana Milović. In po pričevanju kamniških virov Milović ni kdorkoli, ampak prvi varnostnik Milana Kučana.

Pričevanja naših kamniških virov in dokumentacija, ki jo hranijo, kažejo, da je bila Šarčeva operativka v tem poslu direktorica kamniške občinske uprave Maja Sušnik. Za izvedbo posla pa je bila potrebna samo ena netočnost. Ali gre za napako, kot je v opravičilo napisala Sušnikova, ali laž, bi po mnenju poznavalcev morali ugotavljati organi pregona.

Zgodba pa gre takole: Sušnikova je 7. junija lani na vse svetnike in svetnice naslovila opravičilo, v katerem je zapisala, da je bila informacija, ki jo je posredovala dan prej na seji občinskega sveta – da občina ne more uveljavljati predkupne pravice – “netočna”. Čeprav gre za lokalno pomembna zemljišča, je Sušnikova v opravičilo napisala: “Ker nakup Katzenberga ni bil na dnevnem redu seje občinskega sveta, zato so bili podatki, ki sem vam jih posredovala, netočni.” Preberite celotno pojasnilo, ki kaže na njeno domačijsko ravnanje:

Botri posla so po pričevanju lokalnih virov poleg Milovića še današnji šef poslanske skupine LMŠ Brane Golubović, generalni sekretar stranke Brane Kralj, ki je bil takrat zaposlen v Šarčevem kabinetu, in njegov bivši delodajalec, podjetnik razvpitega slovesa Aleksander Jereb.

Dvorec Katzenberg (Foto: Fb)

Spomnimo, da je družba Miloša Milovića VPS Svetovanje d.o.o. na dražbi kupila nekdanjo upravno stavbo smodnišnice oziroma dvorec Katzenberg v Kamniku, ker občina ni uveljavila predkupne pravice, in dvorec je tako prešel v last podjetja. To podjetje pa ima v lasti tudi Vegradov samski dom v Velenju, ki ga je preuredilo v azilni dom za migrante, s katerim ima z državo sklenjeno najemno pogodbo za vrtoglavih 15 tisoč evrov mesečno. “Podtalna” odločitev Šarčeve administracije je občanke in občane Kamnika precej razburila.

Andrej Žitnik