Ljubljano preplavile mavrične “ptičje hišice za strpno Ljubljano”, urednik Mladine jih je pozdravil z odprtimi rokami – tako kot migrante

Foto: STA

Na različnih lokacijah v Ljubljani so pričeli nameščati “ptičje hišice za strpno Ljubljano” v mavrični barvi s pripisom, da “dom ni le hiša in streha nad glavo, je tudi toplina, ljubezen, sprejetje in varen pristan”. Pri izdelavi ptičjih hišic so sodelovali otroci migranti iz Azilnega doma Ljubljana in njihovi ljubljanski vrstniki v okviru projekta, ki so se ga domislili štirje študentje socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, ker jim je v naši družbi dovolj “sovraštva, ksenofobije, rasizma in sovražnega govora”.

S postavljanjem mavričnih ptičjih hišic so pričeli že ta teden, do odprtja razstave, ki je načrtovano v mesecu marcu, bodo po poročanju Mladine stale tudi ob osnovnih šolah (OŠ Jožeta Moškriča in OŠ Livada), katerih učenci so sodelovali pri projektu. Ugledati pa jih bo mogoče na Kongresnem trgu, ob Poti spominov in tovarištva, v parku Tivoli, ob Muzeju sodobne umetnosti Metelkova in poleg Slovenskega etnografskega muzeja.

Nostrodamus Repovž jih je pozdravljal z odprtimi rokami
Ob tem so avtorji projekta pozvali izobraževalne in vzgojne ustanove, da bi tovrstne delavnice lahko vključili med stalne izbirne vsebine, saj po njihovo te pripomorejo k širjenju strpnosti in premagovanju predsodkov. Medtem ko se marsikdo vpraša o smiselnosti tovrstnega projekta pri krepitvi integracije otrok migrantov, seveda ni nič čudnega, da se Mladini zdi projekt navdihujoča akcija, saj ti veljajo za velike podpornike nezakonitih migracij. Urednik Mladine Gregor Repovž je namreč v času vdora prvega migrantskega vala širokosrčno pozdravil nezakonite migrante z naslednjimi besedami: “Dobrodošli, novi sodržavljani! Učimo se torej o Siriji in Afganistanu, Eritreji in Iraku … Od tam prihajajo naši bodoči prijatelji, sošolci naših otrok, žene in možje, svaki in zeti, prva generacija bo še močno zaznamovana, druga pa bo predvsem skrbela, da čim manj ‘njihovega’ utone v pozabo. Prihaja raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.”

Danes lahko vidimo, da je daleč od tega, da naj bi migranti k nam prinesli toliko lepega kot je pred leti blodil Repovž. Namreč Evropa je kvečjemu postala bolj nevarna tako, kot ni bila že stoletja. Nobenega sledu ni o odprtju novih restavracij, ki naj bi jih nezakoniti migranti odprli pri nas z namenom, da bi se večinsko prebivalstvo spoznalo z njihovo kulturo. Ti seveda veliko bolj uživajo v brezdelju in ugodnostih, ki jim jih nudi država na račun dela slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev. Iz tega razloga tudi ni nobenega sledu o literarnih presežkih, ki jih je napovedoval Nostradamus Repovž, saj je splošno znano, da ti nastajajo v pomanjkanju, v Sloveniji pa sledu o tem za migrante seveda, ni.

Foto: Facebook

Nič čudnega ni, da so ljudje iz dneva v dan bolj jezni, ko prebirajo, koliko denarja se steka za oskrbo nezakonitih migrantov, medtem, ko je potrebno sodržavljanom, ki so vplačevali v državno blagajno pomagati z zbiranjem zamaškov in ostalimi oblikami humanitarnih akcij. Levim vladam več kot očitno prioriteto predstavljajo nezakoniti migranti, torej njihovi bodoči volivci, zato ti poskrbijo, da imajo na voljo ekološko pridelano hrano, lepo namestitev, medtem, ko vedno več državljanov, ki delajo, le komaj shajajo iz dneva v dan.

Integracija, h kateri naj bi med drugim pripomogla postavitev mavričnih hišk, je več kot očitno neuspešna, saj se migranti pri nas kot tudi v celotni Evropi držijo kulturnih vzorcev, ki so jih bili vajeni v svojem domačem okolju. Osnovno čtivo jim predstavlja namreč Koran, ki se ga držijo kot pijanec plota, zato ni čudno, da je v Evropi vedno več posilstev, obrednih umorov, obrezovanja, burkinijev in burk. Vsakdo, ki na problematiko neuspešne integracije opozori, pa je nemudoma označen za fašista in rasista.

H. M.

 • Peter

  Vabijo tiče, take in drugačne, no.

  • učko

   Jah, eni levuharski prasci so si omastli brade !

  • macon

   Narobe je, da jim cinično kimamo in pritrjujemo, da smo fašisti, ko nas zmerjajo s tem. Tega ne dovolim nikomur, zame so fašisti skrajni levičarji, kar seveda lahko utemeljim in razložim.

  • KAPIBARA

   Nisi edini..
   Saj so nas prisilili v to !!

 • Dragan Krstič

  Zdaj bo pa Gregec prišel na svoj račun. V arabskih restavracijah bo postrežen s pečenimi pticami, ki jih bodo v teh ptičjih hišicah nalovili njegovi prijatelji.

  • Garbage man

   Ptice ga ne zanimajo.Bolj pimpeki obrezani, ki jih rad liže

 • branko zupanc

  Čisti promašaj, bi rekla že večina prebivalcev Ljubljane. Ubogi ptički se bojijo kričeče šekastih škatel, zato hrana ostaja…

 • macon

  Za tiste drekaste izdelke so seveda v imenu promoviranja strpnosti in multikulturnosti pocuzali državne denarje, ker levičarji brez njih ne naredijo ničesar.

 • xtc

  Repovž je IQ neandrtalca -levega,sicer nebi pesnil takih abotnosti.
  Je pa težava teh “mavričarsko multikulti” abotnosti ta,,da bo prihajajoča kriza zelo prizadela prebivalce EU in to avtohtone,ko nebo denarja za njih bo pa za tole druščino,nebo daleč več od tistega kar smo v polpretekli zgodovini že videli,le da tokrat bo verjetno šlo bolj v detajle.

 • xtc

  Dejstvo je ,da je treba take abotne projekte suspendirati,ker niso nikakršen doprinos čemu-so posmeh staroselcem in normalnim ljudem,nadalje so ogromen neproduktiven požiralnik denarja in nenazadnjeso funkcionalno neuporabni saj žive barve in blesk plaši ptice torej nehajmo zapravljati denar za te neumnosti,rajši ta denar namenit za ekspresno vrnitev ilegalcev z letalom tja od koder so se privlekli sem in nas cuzajo kot tudi zdravstveno in druge blagajne.
  Te “raziskovalce iz socialne šole pa zraven na avion pobrat državljanstva in poslat z ilegalci k njim,pa se naj tam igrajo “raziskovanj” za denar teh držav.

 • Peter

  Jest sm se zanč zlo čudu, k je en tak bradat stric pršu mem s punčko, ene 12 let staro, pa jo je klicu žena.
  (Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudil…)

  Evo, ma Repovž prou, no….

  • abc

   A ti zastopiš arapsko, ali jo je klical po slovensko?

 • pajot

  Krmili bi ptičke…a ne bi rajši ta denar porabili za naše invalidne otroke,da nam ne bi bilo treba zamaške zbirat?

 • KAPIBARA

  Ta projekt bi doživel uspeh in mnogim zapru usta, če bi ti štri prazna social glave, ki ne živijo od dela, dokazale, da so sprejel vsaj po dva, pod svojo streho, na stroške staršev ali pa svoje štipendije
  Še men se bi povesla lrfa..
  .. seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudil… Je čas Pusta. Sedaj se lahko začno odlično prilagajat na naše običaje.
  – e koline so že zamudili, prej pride pa še Velikonočna šunka..

 • Garbage man

  Pa še eno hišico za miljčija……….na Golem otoku ali Žalah ,čimprej

  • antimur

   Bo kanglca dovolj.

 • Nata

  Vse lepo in prav. Otroci migrantov naj se navadijo delati.
  Ne razumem pa , zakaj mavrične ??
  Ali so mavrični zbrali denar za material ?

 • Franjo Trojner

  Jaz sem iz kmetov pa mi glede totih mavričnih ptičjih hišic postavljenih v Ljubljani ni čisto nič jasno!
  Pri nas na kmetih so ptičje hišice po večini v skladju z naravo, v barvi lesa ali so narejene celo iz drevesnega lubja. V njih je hrana za ptičje samce in samičke, pogosto se ptičji pari v njih ženijo, si delajo gnezda, samice valijo jajčka in skrbijo za potomstvo.
  A pri vas v Ljubljani pa ptiči točno vedo katere mavrične ptičje hišice so samo za samce in katere samo za samičke in katere za samce in samičke, ali pa sem vse skupaj narobe razumel? In kaj imajo s temi ptičjimi hišicami otroci migrantov? Če bodo ti otroci pri nas v Sloveniji tudi ostali jim ja nekdo mora pokazati kako izgleda prava ptičja hišica, mar ne?

  • stajerc5

   Te mavrice na sklempanih podrtijah pomenijo, ali da lahko ptice hranijo samo lezbe in pedri,ali pa, da so namenjene samo lezbicnim ali pederskim (p) ticem!!!

   • Franjo Trojner

    A tak je s tem. Hvala za pojasnilo.
    Še dobro, da živim na kmetih, s toto Ljubjlano glih ni vse vredi, kaj? Pa še nogometa nea znajo špilat! Sam se Ljubljani vedno ognem, najbližje sen ji, ko se peljem na Bled. Niso neki pobje peli ” Ljubljana je bulana”?

    • stajerc5

     Seveda so peli in se kar pojejo. Sem pa Kordisa vprasal, kdaj jo bodo prevedli v arabscino, pa ne dobim odgovora… Mogoce bo prevedena do 27-tega Aprila!?

    • piko8

     Ljubljana je bulana”
     In to od zorangutana naprej!!

 • Van Der Waals

  NEKE GRDE PTIČJE HIŠICE… BOL PODOBNE NEKIM SMETEM.

 • lokec

  Joj kako so grde. Ali so ;

  Flag of Transylvania

 • ljubinica

  Zakaj so hisice “mavricne”?
  A za istospolne ptice?
  Istospolniki so cisto ponoreli.

  • tramal

   Dobro povedano.

 • skorpijon93

  zravnat celo ljubljano z županom vred ! slovenija pa ni nobena ciljna država, ker mi nismo nemčija, hvalabogu da ne , še plače imajo nižje, hvalabogu ! češka,slovaška,poljska in madžarska so nam bližje veliko bolj kot zahod, kdor trdi drugače potvarja zgodovino in dejstva , to so levičarji multikulti !

 • skorpijon93

  na Češkem nimajo repovža in mladine !

 • antimur

  Prekleta golazen pederska in lezbična, še boste skrivali svoja ogabna, velikokrat tudi vsiljena nagnjenja pred normalnimi državljani. Kučanisti jih s šolstvom in vzgojo, s plačevanjem in vzdrževanjem teh poganih organizacij vzdržujejo z našim skupnim denarjem. Najprej se znebimo Kučanove bande, potem bodo ti nemarneži izginili sami od sebe, brez vsakih preganjanj.

 • stajerc5

  Mislim,da so se zmotili v zivalski vrsti. Zakaj se pa ne spravijo delati pasje ute… ali vsaj montazne garaze!?

  • Ivan Friderik Novak

   Pasje ute za bulmastife in Sinico. . .

 • slosin

  a nebi te hiške okrasil še z rdečo zvezdo…

  • centurion

   Izjava tedna.
   +++++++++++++++++.
   Potem, razen tičke seničke ne bo nobene zraven.

 • centurion

  Buzi hiške.
  No comment…..

 • tramal

  To mavrično hiško ,bo dobil vsak komunist ,potem ko ga bodo divjaki obglavili.Lahko jo bo nesel s sabo v pekel.

  • centurion

   Namesto žare, na Žale.

 • Imperial Commando

  Še eno sranje spacano skupaj v “kulturnih centrih” metelkove in roga. pfuj.

 • samotoje

  Jejhata, kako multikulti ganljivo. Naj Gregec (malce je počasen, a se trudi!) naloži to pisano krasoto in jih odpelje pokazat našim “novim prijateljem” v Afganistan, recimo. Obljubimo, da ga ne bomo nikoli pozabili.

 • skorpijon93

  Praga je mesto kjer bi z velikim veseljem živel ne pa Lublana kjer se vse na veliko draži, kjer se gradi mošeja z minaretom, kjer vladuje janković z svojo mafijo nikoli nič kriv, kjer je vse več priseljencev iz balkana in to me zelo moti, tako da Lublana ne hvala, si prodana !

 • Andrej

  Pričakujem, da bo kmalu postavka v državnem proračunu: hrana za ptice.

 • sornik

  Štirje študenti so izumili ta nadvse lep in koristen izdelek.Ta umotvor so tudi primerno,skoraj znanstveno obrazložili, saj dosega celo do političnih voda. Škoda, da se niso spomnili tega umotvora že decembra meseca, pa bi še ptice od tega kaj imele. Najbž so ti izumitelji že pripravniki za nastavitev na službena mesta levih sil v politiko. Ta iznajdba me spominja na maketo za II.tir.Je pogruntacija, pa še malo so stinili žepe davkoplačevacev.

 • Ivan Friderik Novak

  Raje bi videl lesene vremenske hišice z Ivanom in Urško.
  Bi bilo fletno za videti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!