fbpx

Ljubljana ima koruptivnega župana! Janković dokončno izgubil tožbo zoper KPK – Od kje mu dva milijona evrov gotovine?!

Zoran Janković (foto: STA)

Zoran Janković se s svojimi sodnimi uspehi rad hvali celo na uradni spletni strani Mestne občine Ljubljana – tako je bilo tudi v famoznem primeru “farmacevtka”. Je pa “pozabil” oznaniti, da je dokončno izgubil svojo tožbo zoper Komisijo za preprečevanje korupcije “zaradi zaključnih ugotovitev premoženjskega stanja funkcionarja”. Zdaj je le še vprašanje, ali namerava Janković odstopiti, kot to velevajo politični standardi. Zagovorniki župana Jankovića so vložili pritožbo na vrhovno sodišče za revizijo postopka.

Pod sodbo upravnega sodišča, dolgo 28 strani, se je podpisal sodnik Damjan Gantar in tako upravičil vprašanje novinarjev, od kje Zoranu Jankoviću dva milijona evrov gotovine. Janković je tožbo zoper KPK oziroma Republiko Slovenijo sicer vložil 26. novembra 2015, a mu očitno do zmage na sodišču ni mogla pomagati niti odvetniška pisarna Čeferin. Upravno sodišče je nato presodilo 5. januarja letos, poleg sodnika Damjana Gantarja pa sta bili članici senata še upravni sodnici Darinka Dekleva Marguč in Liljana Polanec, je ekskluzivno poročal Požareport.

Sodba je dokončna, pritožba pa ni več mogoča. Janković pa mora tudi sam plačati vse svoje sodne stroške.

Vir: Pozareport.si

Omenjeni spletni portal še dodaja, da glede na znano vsebino ugotovitev protikorupcijske komisije lahko ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije zdaj ponovno in tokrat tudi pravnomočno vprašamo: Zoki, od kod ti 2 milijona evrov gotovine?!

Janković se je za tožbo proti KPK odločil zaradi domnevnega kršenja več členov ustave in tudi kršenje evropske konvencije o človekovih pravicah. Vendar pa je sodišče ugotovilo, da je KPK vodila postopek nadzora nad njegovim premoženjskim stanjem na podlagi določb zakona o preprečevanju korupcije ter zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, pa piše Reporter. Po ugotovitvah sodišča so bile med postopkom Jankoviću zagotovljene vse pravice v skladu s področno zakonodajo. Po presoji sodišča KPK Jankoviću tudi ni posegla v ustavno pravico.

Županu Jankoviću smo v zvezi z njegovo koruptivnostjo poslali vprašanje, ali namerava odstopiti z mesta županske funkcije največje slovenske občine. Na odgovor še čakamo.

J. G.