fbpx

Ljudje so spregovorili – 15. januarja začetek protestov pred Vlado RS do odstavitve Jerneja Štromajerja zaradi ostudne božične čestitke!

Jernej Štromajer v vlogi predsednika Dijaške skupnosti Slovenije. (Foto:STA)

Jernej Štromajer v vlogi predsednika Dijaške skupnosti Slovenije. (Foto: STA)

Božična afera “Vesel božič, umazane živali” se še vedno ni polegla. Vlada Marjana Šarca enostavno noče spoštovati čustev verujočih in še vedno ni odstavila strokovnjaka za film Sam doma 2, državnega sekretarja MIZŠ dr. Jerneja Štromajerja. Zato se bodo 15. januarja 2020 pred poslopjem protestno zbrali vsi, ki menijo, da mora sporni državni sekretar zapustiti položaj. Protest bo organiziral Aleš Primc, predsednik stranke Glas za otroke in družine.

Sporni bivši študentski funkcionar in aktualni državni sekretar na MIZŠ, dr. Jernej Štromajer, si niti v najhujših sanjah ni mislil, da bo njegova skrajno neokusna šala “Vesel božič, umazane živali” naletela na buren odziv javnosti. Žal vlada Marjana Šarca ostaja gluha na veliko čustveno prizadetost verujočih in Štromajerja ne namerava odstaviti, zato se 15. januarja napoveduje protest civilne družbe pred državnim zborom.

“V sredo 15.1. se začnejo protesti pred Vlado RS do odstavitve Jerneja Stromajerja z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo. Kar je preveč, je preveč,” sporoča pobudnik protesta in predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc. V zadnjem času je bilo veliko napetih odnosov med vodstvom ministrstva dr. Jerneja Pikala in predstavniki zasebnih katoliških šol glede neuresničevanja odločbe Ustavnega sodišča glede financiranja del javnega programa v omenjenih šolah iz leta 2014. Težava se pojavlja, saj se zadnje levosredinske vlade na vse načine trudijo, da bi odločbo zaobšle. Ali bodo protestirali tudi proti temu in aktualnim težavam v šolstvu, še vedno ni znano.

Februarja se napoveduje novi vseslovenski protest
Veliko državljanov ni zadovoljnih z aktualno politiko vlade Marjana Šarca. Svoje nezadovoljstvo so množično izrazili na vseslovenskem protestu, ki se je odvijal 10. oktobra na Prešernovem trgu v Ljubljani. Stanje v državi se še vedno ni izboljšalo, saj Sloveniji vlada šibka Šarčeva vlada. Organizatorji oktobrskega protesta so takrat zatrdili, da bodo novi vseslovenski protest organizirali 8. februarja 2020.

Luka Perš