Ljudje sprevideli: “Smešno je, da še sami člani koalicije niso zvesti koalicijski pogodbi”

Datum:

“O tej novoizvoljeni vladi imam pa sploh negativno mnenje: če je ljudstvo dve stranki izključilo iz vstopa v vlado, pa so sedaj enostavno notri. Tisti, ki sploh niso daleč prišli, samo da so veliki … Ta vlada je izigrala voljo ljudstva, na katero se tako sklicuje,” je bil eden od odzivov mimoidočih na nastajajočo koalicijo in njeno ministrsko zasedbo. 

V tokratni oddaji Glas ljudstva smo mimoidoče povprašali, “ali so spremljali predstavitve kandidatov za ministre, kdo jih je najbolj prepričal in kako komentirajo dejstvo, da nekateri kandidati za ministre že sedaj govorijo, da ne bodo spoštovali koalicijske pogodbe, ker je preveč radikalna.” Mlad kapucin: “Ne komentiram, ostanem brez komentarjev. Sem spremljal predstavitve kandidatov za ministre, gledal tudi prispevke na to temo, ne vem pa, če me je kdo zares prepričal, prepričalo me je stanje v naši domovini, ki se mi zdi žalostno in ki me sili v to, da se zanimam za dogajanje pri nas, v naši državi in me ne pušča ravnodušnega. Meni se na prvi pogled zdi smešno to – če so člani koalicije, bi morali biti prvi, ki dajejo zvestobo koalicijski pogodbi. Že na tem mestu vidim nek absurd in nesmisel znotraj te nove koalicije.” Starejši gospod: “Niti ne berem politike …”

Še en starejši gospod: “Ma niti ne, saj to je znano, kar je predlagano, to je to.” Starejša gospa: “Me ne zanima, imam rajši solato.”; Še en starejši gospod: “Spremljam politiko gospa, seveda me zanima vse, koga nam bodo namestili za voditelja.”; Še en starejši gospod: “Bomo videli, še prezgodaj je reči, kaj bodo naredili. Potem bomo ocenjevali, ko bodo izbrani.”; Starejša gospa: “Malo sem poslušala po televiziji, meni so kar vsi kandidati všeč.”; Upokojenec: “Za ministre? Tako srednje mi je všeč, gledal sem TV-dnevnik. Nekateri me niso prepričali že pred tem, ko sem slišal, da bodo, denimo ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. Mene ni prepričala. Mislim, da se bo zgodil nagib proti Rusiji, kar ni dobro.”; Gospa srednjih let: “Sploh nisem spremljala, sploh nisem bila v Sloveniji, v tujini sem bila nekaj mesecev …”; Starejši gospod: “Nekaj pa sem spremljal, prepričala pa me je Fajonova, ki je kar lepo govorila.”

Ženska poznih srednjih let: “Delno so me kandidati prepričali, ravno sedaj gledam kandidata za ministra za okolje, obenem me je minister za obrambo Marjan Šarec malce presenetil, pozitivno presenetil, ker sem bila glede njega zelo skeptična …”; Starejši gospod: “Katastrofa so vsi po vrsti.”; Še ena starejša gospa: “Bomo videli, kam bo to sploh šlo. To je vse novo, bomo videli.”; Starejši gospod: “Bog daj, da dolgo časa še tako ostane, bojim pa se, da ne bo dolgo časa tako ostalo. Bojim se, da bi šlo še na slabše.”; Starejša gospa: “Finančni minister me je prepričal. Sicer pa nisem tako zelo preštudirala glede česa v koalicijski pogodbi so za in glede česa so proti.”; Mlado dekle: “Ne vem, kakšen je to razlog za to, da so rekli, da ne bodo upoštevali koalicijske pogodbe. Treba se je držati tistega, kar se dogovorimo.”; Starejša gospa: “Ne, ne bi znala povedati.”; Starejši gospod: “Slabo, zelo slabo.”

“Volitve so že mimo, naj Golob že preneha s tem populizmom”
Starejša gospa: “Kje pa, za to pa nimam časa, imam povsem drugo delo.”; Upokojenka: “Ni prav, da ne bodo spoštovali koalicijske pogodbe, sicer pa se na politiko ne spoznam.”; Starejša gospa: “Meni se zdijo v redu, sem vesela, da je tako, da se je spremenilo in da je odšla tista vlada, za naprej bomo pa videli.”; Upokojenec: “Kandidati za ministre morajo biti previdni.”;  Starejši gospod: “To, da ne želijo spoštovati koalicijske pogodbe, se mi zdi žalostno. To je tako, da mnogokrat, ko gledam nastop Roberta Goloba, čeprav nisem projanšist, si rečem, da bi pa že lahko nehal, da so volitve že mimo in da naj preneha s tem populizmom. Mislim, da je to malce pretirano. Obljublja se, vse lepo izgleda. In vsi na levi strani so govorili, koliko je druga vlada zapravila, oni pa imajo dve milijardi presežka za svoje projekte že vnaprej. Vse skupaj je malce čudno. Tako kot so začeli, bo gotovo čez eno leto, če ne prej, imela ta vlada manjšo priljubljenost, kot jo je imela Janševa vlada.”; Starejši gospod: “Malo čudno to vse skupaj izgleda, vsaj kar se mene tiče. Če se nekaj dogovorimo … Je malce čudno. Ampak, vsaj, da bi jim uspelo.”; Gospod srednjih let: “Po pravici povedano: za mene je politika nekaj najbolj groznega, kar se je zgodilo človeštvu. Popolnoma vseeno je, kdo je gor. Karavana bo šla veselo naprej, mi “ta mali” ljudje bomo pa vse izgubili. In zna se zgoditi, da nam bodo vzeli tudi pravico do gibanja. Vse skupaj je en velik cirkus, nič drugega.”; Gospa poznih srednjih let: “O tej novoizvoljeni vladi imam pa sploh negativno mnenje: če je ljudstvo dve stranki izključilo iz vstopa v vlado, a so sedaj enostavno notri … Tisti, ki sploh niso daleč prišli, samo da so veliki … Ta vlada je izigrala voljo ljudstva, na katero se tako sklicuje.”  

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Škandal: Obisk Vere Jourove pri Accettu želijo pomesti pod preprogo

Evropska komisija je glede skrivanja dokumentov o vsebini pogovorov...

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Boris in Zala Tomašič, voditelja oddaj Kdo vam laže?...