Ljudje umirajo v čakalnih vrstah, minister Šabeder pa na pozive k odstopu po uničenju poklica srednje medicinske sestre cinično odgovarja, da “odstop z mesta ministra za zdravje ni ravno nekakšna posebna kazen”!

Zakaj se minister Aleš Šabeder spreneveda? (Foto: STA)

Slovenke in Slovenci že dalj časa umirajo v čakalnih vrstah socialističnega zdravstvenega sistema, s katerimi se ustvarja ogromna škoda, namesto resne reforme pa je zaradi minister Aleš Šabeder še dodatno omejih delovanje zdravstvenega sistema s pravilnikom o kompetencah v zdravstveni negi, ki je onemogočil dosedanje delo srednjim medicinskim sestram, s čimer je zadovoljil interese zdravstvenih fakultet, ki si zdaj obetajo več študentov. V zdravstvenem sistemu že zdaj manjka nekaj tisoč zdravstvenih delavcev, predsednik Fidesa Konrad Kuštrin pa je izrazil pričakovanje, da bo pravilnik nemudoma odpravljen, sicer zahtevajo njegov odstop. Minister se je na to odzval s ciničnim komentarjem, da odstop ne bi bila “ravno nekakšna posebna kazen.”

V javnosti in delu zdravniške stroke se po poročanju Slovenske tiskovne agencije pojavljajo številni očitki, da pravilnik o kompetencah v zdravstveni negi onemogoča organizacijo dela, kakršna je bila pred njegovim sprejetjem, in vodi v organizacijski kaos. Med drugim so v Koordinaciji zdravniških organizacij v četrtek izrazili pričakovanje, naj minister pravilnik nemudoma odpravi. Minister za zdravje Aleš Šabeder se je ta teden odzval tudi na napoved Koordinacije zdravniških organizacij, da bo zahtevala njegov odstop, če ne bo odpravil pravilnika o kompetencah v zdravstveni negi in sicer s ciničnim komentarjem, da “odstop z mesta ministra za zdravje ni ravno nekakšna posebna kazen.”

Koristi od pravilnika bodo imele le zdravstvene fakultete in nihče drug
Na dogajanje se je odzval tudi nekdanji minister in profesor na Ekonomski fakulteti dr. Matej Lahovnik, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Pri določitvi potrebnih kompetenc srednjih medicinskih sester ni strokovno sodelovala zdravniška zbornica ampak zaposlenci visoke šole za zdravstvo, ki bodo imeli konkretne koristi od neumno postavljenih smernic #butale” In res je nov pravilnik očitno predvsem v interesu zdravstvenih fakultet, ki si na račun onemogočenega dela srednjih medicinskih sester obetajo več študentov. S tem se bodo močno povišali stroški in čas izobraževanja, s tem pa bo na trgu manj kompetentnih kadrov na tem področju. Velja poudariti, da že zdaj bolnišnicam in zdravstvenim ustanovam manjka vsaj dva tisoč zdravstvenih delavcev.

V šempetrski bolnišnici bodo delo opravljali kar po starem
Po redni seji koordinacije zdravniških organizacij je predsednik zdravniškega sindikata Fidesa Konrad Kuštrin povedal, da pričakujejo, da bo minister za zdravje Šabeder nemudoma odpravil pravilnik o kompetencah v zdravstveni negi: “Če minister tega ne bo naredil, je to razlog, da zahtevamo njegov odstop.” Kot poroča STA, je Kuštrin poudaril, da pravilnik uničuje poklic srednje medicinske sestre. “Pravilnik je srednje medicinske sestre spravil na raven bolničark,” je poudaril. To po njegovi oceni povzroča ogromne težave. “Nekateri imajo navodila, naj delajo po starem,” je pojasnil. Tudi v šempetrski bolnišnici so se dogovorili, da bodo delo opravljali po starem, je spomnil Kuštrin. Zdravstvena nega je po njegovi oceni ključna za uspešno zdravljenje bolnikov. “Slaba zdravstvena nega lahko poruši ves trud, ki ga zdravniki vložimo v zdravljenje bolnika,” je še dodal.

Konrad Kuštrin (Foto: STA)

Da veljaven pravilnik vodi v kaos in onemogoča delo, opozarja tudi predsednica Zdravniške zbornice Slovenije
“Sedanje stanje ob veljavnem pravilniku vodi v kaos in onemogoča organizacijo dela, kakršna je bila pred sprejetjem pravilnika. Skrbi nas, da je s tem lahko ogrožena tudi varnost bolnikov,” je poudarila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek Travnik. V koordinaciji sicer poudarjajo, da pri pripravi dokumenta zdravniki niso sodelovali.

Zdenka Čebašek Travnik (Foto: STA)

S čakalnimi vrstami se ustvarja ogromna ekonomska škoda
Generalni sekretar Zdravniške zbornice Slovenije Iztok Kos pa je spomnil na obljube koalicije o skrajševanju čakalnih vrst. “Čakalne vrste ostajajo, ostaja pa tudi ekonomska škoda, ki nastaja zaradi čakalnih vrst. Več 100 milijonov gre za nadomestila za bolniško odsotnost, namesto da bi dali nekaj 10 milijonov za dodatne programe,” je povzel. “Ta zajec v gozdu je tako velik, da pozivam premierja Marjana Šarca, da gre končno v gozd in morda bo končno zakuril svoj prvi žar v tem mandatu,” je dodal. Sicer je imel Fides danes tudi sejo glavnega odbora, na kateri so obravnavali predvsem dokument o kompetencah v zdravstveni negi in odhajanje zdravnikov.

Rok Krajnc

 • Janez Kepic-Kern

  Tudi sem – se zdi
  spada spodnja izjava.
  “OČITNO SMO BILI – PAČ – NESPOSOBNI”
  “zgodovinska” izjava dr. R. Kende,
  ki bi ga ne želel imeti za mojega osebnega zdravnika. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S-
  Ne utvarjajte si “nesposobni” ex KP;ZK pokomunisti – da smo vas kdaj imeli – za sposobne.

 • samotoje

  Ne, minister, odstop ni kazen, gre za vprašanje morale in etike. Zato odstopi, minister.

  • Vera

   Kaj bo odstopil,če je na lestvici priljubljenosti tretji ?Še en dokaz več,da je vse prirejeno v korist nesposobnežev !

   • samotoje

    Ker gre za vprašanje morale in etike, seveda ne bo odstopil.

 • antimur

  Brezobirnost in pokvarjenost je rdeča nit, ki veže vse te kučanistične pizdune, ki se udinjajo temu prekletemu antislovencu, zločincu in izdajalcu Kučanu in njegovi bandi.

 • septem artes liberales

  Od kdaj se pa Lahovnik, ki spada v priviligirance, akademsko kasto, bori za delavce kot so medicinske sestre s srednješolsko izobrazbo?

  • ZatonMesecnikov

   Kdo naj se pa bori zanje? Nekdo se mora…

   levičarjev je samo gobec. pesnijo excel tabelice in naredijo neumnost v realnem življenju.

   • septem artes liberales

    Lahovnik nabira politične točke SDSu. Saj je na “koncu” politične kariere vidno pristopil na skrajno kontra stran.

    • ZatonMesecnikov

     Lahovnik je še mlad za konec kariere. Pri nas se politike vedno znova potegne na plano.

     • septem artes liberales

      Preciznejši moras biti pri mojih zapisih. Ocitno nisi bil dober, odlicen ali mojster šaha.

     • ZatonMesecnikov

      Kučana vedno znova vlačijo na plano. In pa Zemljariča…

     • septem artes liberales

      Saj prav, da jih saj sta se vedno del igre pri nas oz imata vpliv.

 • Slovenec

  Nesposobne in antislovensko usmerjene komunistične barabe imamo na oblasti.
  Do sedaj smo jih kar gledali, čas je za resne demonstracije za lepšo prihodnost
  Slovencev.

  Me zanima kdo je tako naiven, da voli levake? Ali ima zaenkrat še take koristi
  od njih, ali ne vidi niti za ped pred seboj?
  Slovenija pa drvi v kaos, ki ga ustvarjajo
  z namenom uničevanja Slovencev.

  • učko

   Jah, več kot 50% volivcev ne gre več na volitve, ker nima koga ali kaj voliti. JaJo se tud ne upa več “na oblast”, bi ga spet zaprli na Dob. Ni ene pametne politične opcije, žal.

   • Slovenec

    Ah, so opcije, vedno so. Tudi Janša si upa na oblast, problem je, ker mu manjka desne podpore v parlamentu. Slovenijo lahko reši
    samo desna vlada z dvema zaporednima mandatoma.

 • učko

  Evo, namesto da bi reševali probleme, so še iz tega na-pol-problema “srednjih in višjih” medicinskih sester nardil TOTALNO PIZDARIJO.

 • totex39

  V tem kratkem času je dokazal, da ni sposoben voditi zdravstveni resor in res bi bilo bolje, da se ga čimprej odstrani, da ne bo naredil še več škode. To namreč ni semenarna, tukaj je potrebno mnogo več znanja!

 • dež

  Že videno. Niti ne gre za prvi takšen primer, zagotovo tudi ni zadnji. Ker se dogaja na področju zdravstva, na katerega so ljudje malo bolj občutljivi, o tem pišejo tudi mediji.
  Se spomnim pred leti, na področju gradnje objektov/projektiranja, ko so morali nenadoma vsi odgovorni projektanti s V. in VI. stopnjo izobrazbe še enkrat na strokovni izpit. Izključno zato, da je IZS pokasirala nekaj dodatnega denarja in so si posvečeni “strokovnjaki” polnili žepe s honorarji.
  Tako je moral npr. strojni tehnik ali inženir (ing.), ki se je 25 let ukvarjal s projektiranjem strojnih inštalacij, še enkrat na strokovni izpit. Njegovemu kolegu (dipl.ing)., ki se je zadnjih 20 let ukvarjal s prodajo jadrnic v očetovem družinskem podjetju, pa to ni bilo potrebno.

 • Anton

  men je bilo že s prvim dnem ko so ga postavili na čelo UKc-ja jasno , da stvar ne bo laufala, in to je vedel vsak ki premore trohico zdrave kmečke pameti.

  sarkazem press

 • Slovenec

  Še bolj bo manjkalo kvalitetnih medicinskih sester in še bolj bodo bežale na delo v tujino.

 • Joško

  Mislim,da si tale Šebeder zasluži pregled glave pri špecialistu za duševne motnje.

 • me

  ste ena sama izprijena in pokvarjena pridobitniška golazen.

 • Vlado77

  Tako je če so dali za direktorja strokovnjaka za semena.

  • dež

   Po pisanju Požareporta, naj bi tudi njemu zrihtal službo Kralj iz LMŠ.

 • Unikatna

  Bolano, da bolj bolano niti ne more biti…to ni več normalno, vse kar je bilo dobrega, še to bodo uničili!…kdo jim bo pa delal za gnili zaslužek?…v Nemčiji se delo dip. in srednjih sester malenkostno razlikuje samo pri OD, drugače pa morajo oboji delati vse – diplomirane pomagati tudi pri negi ….

  • janko

   In njihovo delo je normalno, brez hitenja in pritiskov; baje. Pri nas pa norijo z delom ob nizki plači – že vrsto let. TE PUNCE DRŽIJO NAD VODO S SVOJIM HRBTOM razpadajoč zdravstveni sistem – politika pa še vedno nič.

 • Janez Kepic-Kern

  Pa?
  Kaj je pravzaprav – povedal ta – minister Š.
  Ali res ne znajo vzpostaviti
  sodobnega programa šolanja – medicinskega osebja?
  Tudi sem – se zdi
  spada spodnja izjava.
  “OČITNO SMO BILI – PAČ – NESPOSOBNI”
  “zgodovinska” izjava dr. R. Kende,
  ki bi ga ne želel imeti za mojega osebnega zdravnika. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S-
  Ne utvarjajte si “nesposobni” ex KP;ZK pokomunisti – da smo vas kdaj imeli – za sposobne.

 • if

  Slovenija je že v kaosu.
  Šabeder je nesposoben, nastavil ga je nekoliko manj nesposoben, tega nekoliko manj nespopsoben in tako naprej do ustreznega števila nesposobnih volilcev.

 • šrauf

  Hudiča ,če takole gledam bi tudi za snažilke v UKC-eju, bila potrebna univezitetna izobrazba. Ko s polirnimi sesalnimi mašinami šibajo po hodnikih in avlah, potrebujejo kompetenco vsaj za upravljalca lahke gradbene mehanizacije, za uporabo množico čistil,razkužil,osvežilcev, polir past….,moraš pa že imeti kemijski faks….Če imaš pa faks,potem mora biti tudi plača temu primerna.

  Problem je , ko se izkaže ,da je končni izdelek isti kot od polpismene Fate na minimalcu.

 • Skrajno Desni

  V naši vladi samo še mrtvi iz položaja druge opcije ni.

 • Janez Kepic-Kern

  VSAKA PODOBNOST Z REALNIMI OSEBAMI
  EX KP, ZK NEFORMALNIMI
  ZDRUŽBICAMI – JE NAKLJUČNA

  ŠALA,
  FANTAZIJSKA ŠALA

  ALI BO – LMŠ VLADA – PADLA ?

  SHODI – 2. NADALJEVANJE

  v neformalnem elitnem, tradicionalnem, baje ex KP; ZK društvecu
  – baje s sedežem nekje pri NAMI, LJ.
  “MAČEK V ŽAKLJU”
  domnevno obstoječem, domnevno “usodno” vplivnem društvecu oz. klubčku,
  ker vanj nihče, ki obsoja ex VKP/b STALINIZEM, TITOIZEM, KARDELJANSTVO, SD – pokomunizem – VANJ – NIMA VSTOPA
  , V “MAČKU V ŽAKLJU” – SHODI – DOMNEVNO – potekajo NON-STOP.

  Vodja
  “MAČKOV V ŽAKLJU” – je “LEPOFRIZURNI” ex še baje KP, ZK, SZDL “kadrovski kuhar”, ex poslanec itd.
  naveličano reče “PLAŠČKU” –
  operativnemu koordinatorju stikov med penzioniranimiin ostalimi baje ex KP, ZK ljudmi.

  “Ti “PLAŠČEK” – kdo je zares blokiral predlog nastavitve “KARDELJEVEGA VNUKA”
  za direktorja Uradnega lista – ti ni treba – raziskovati.
  Saj mi ta stari ex KP, ZK “MAČKI” napamet vemo, da nas imajo
  “TA MLADI”
  iz naših vrst, ki so dobro šolani in so res sposobni – nas “TA STARIH MAČKOV” – POVHN KUFR”
  kot
  se enostavno in jasno reče.
  Bo pa še “KARDELJEV VNUK I. ŠOLTES” – mal okusil – “BITI NA ČAKANJU”.
  Bo že preživel, saj se ga je 50 let ujčkalo,
  NAJ SE TE “TA MLADI”, kar med seboj CUFAJO – za dobro, za predobro plačane državne službe.
  Če se bomo “MI TA STARI” v to kaj vtikali – bomo NA KONC
  – še mi – KAJ KRIVI.
  Naši “STARCI Z BARJA”
  – naj pa kar godejo, saj ne bodo – DOLGO GODLI.

  “PLAŠČEK” se začudi:
  “Ja, gospod oz. tovariš “LEPOFRIZURNI” a vam je res tako vseeno,
  kaj se dogaja – z “NAŠIMI KADRI”

  “LEPOFRIZURNI” reče: ” JA, PA MI E RES – ŽE PRECEJ VSEENO – ZA “NAŠE KADRE”.
  Delat naj grejo, kaj samo na visoke položaje – ČAKAJO..
  Jest – “LEPOFRIZURNI” sem naveličan vsega,
  zlasti “NEUPORABNIH NAŠIH KADROV”, ki bi radi, da jim damo – DOBRE POLOŽAJE,
  PA VISOKE PLAČE” – ne znajo pa ne govort, NE DELAT”
  “TAKE ODVEČNE SVOJE KADRE JE
  – STALIN
  – KAR V GULAGE ALI V ZEMLJO POSLAL.”
  Naši- naj bodo zadovoljni da so NA ČAKANJU”

  “PLAŠČEK” reče:
  “Aja, a po ta novem – TAKO GLEDATE – NA KADROVSKO POLITIKO.
  Kaj
  naj pa S SPLETNIMI “CENZORJI” IN KOMENTATORJI,
  ki branijo naš ex KP, ZK STALINIZEM, TITOIZEM, KOMSOCIALIZEM…
  – kaj naj z njimi – naredim?”

  “LEPOFRIZURNI” namrgodeno reče:
  “NIČ, NIČ
  – TI NI TREBA NAREST.
  NOBENGA DENARJA – JIM NE DAJAJ.
  Razumeš . nič denarja tem OBUPNIM PIJANSKIM, DROGERAŠKIM IN
  SPOLNO SPREVRŽENIM TIPOM,
  ki nam ex KP, ZK-JEM – samo sramoto delajo.”

  “PLAŠČEK” reče: “prav, BOM PA SPLETNE PLAČANE KOMENTATORJE
  – ODPUSTIL. Ne bom jim dal – nič denarja. Nekatere od njih – sem dal odpeljati – “U BEGNE”.

  “LEPOFRIZURNI” nesivo lepofrizurni “šef MAČKOV” reče:
  “PROV SI NAREDU – “PLAŠČEK”.
  Nate se da še zanest.
  MENE JE MOJA ŽENA ZAPUSTILA Z ENIM NEFER EX KP, ZK “KOLEGOM”
  – KLJUB MOJI LEPI FRIZURI IN OK MOŠKEMU VIDEZU. Ampak vsaj otroke, pa vnuke imam,
  ex žena je bla pa tkoaltko “ena frfra”.

  SPOLNO SPREVRŽENIH
  – PA NE MARAM
  – NITI jih VIDET, KAJ ŠELE BRAT – NJIHOVE KOZLARIJE. Amen ” L.R. Janez k. KERN KOMEND
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  FANTAZIJSKE ŠALE
  se bo nadaljevalo

  • Branislav Valter

   Konec sale

   • Janez Kepic-Kern

    Ne – ni konec – šale.
    Še nadaljevala – se bo.
    Saj
    je samo fantazijski prikaz
    možnih dogajan.
    Pojma nimam,
    kaj “domnevni mački” zares počnejo.
    Predejo pač, poležavajo itd. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Branislav Valter

  VSI NA ZDRAVLJENJE V ZDA.
  CE PRODASTE VSE BO DOVOLJ ZA KAK TEDEN.
  POTEM VAS BODO PUSTILI CRKNIT…

 • janko

  Ne samo zdravstvo, VSE se potaplja, že leta. Delavci so tisti, ki s preobremenitvijo in prenizkimi plačami že vrsto let s svojimi žulji vzdržujejo gospodarstvo nad vodno gladino. KONTINUITETA PA NIČ NE NAREDI, VSESKOZI VSE ZAPRAVI IN ZANAMCE VSAKOLETNO ZADOLŽUJE!
  Kaj volite, slovenceljni, nobena žival na svetu ni tako neumna kot mi, Slovenci. Volimo svoje uničevalce!

  Lepo se da v vsaki dejavnosti vse zorganizirati, da je delo lepo teče in je brez muke kvalitetno opravljeno. Če ni dovršene povezane mreže, je veliko truda, capljanje in nazadnje propad.

  • Branislav Valter

   Le zakaj ne Slovenci, kot Jankovic, Popovic, Joveva, Bisic Pasic in drugi vladajo Slovencem?
   ZARADI HLAPCEVSKEGA ZNACAJA SLOVENSKEGA NARODA.
   American je najvec vreden v ZDA, Slovenec pa je najmanj vreden v Sloveniji.
   ERGO, PRIDEJO TUJCI IN V SLOVENIJI ZAVLADAJO SLOVENCEM, KAJTI SLOVENCI SAMI SEBE NE CENIJO.
   TUJCI LE ZASEDEJO VAKUM USTVARJEN ZARADI NIZKEGA SAMOSPOSTOVANJA SLOVENSKEGA NARODA.

   • Janez Kepic-Kern

    Jaz sem Slovenec
    in samega sebe cenim.
    Tudi večina ostalih mojih znancev Slovencev – je OK.
    Kaj
    se pa tebi – feclja – je pa tvoj problem.

    ŠALA

    Kako je bilo v BEGNAH?
    A so ti postavili diagnozo,
    “LENITIS”, “lenitis”, =nedelavnost ? KONEC ŠALE L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • Branislav Valter

     In zakaj potem, ce cenite sami sebe, dajete oblast tujcem?

     • Janez Kepic-Kern

      Katerim – tujcem? Pahorju? Šarcu, Kovšci? Florjančiču?
      Kdo
      pa sploh ima oblast – v Sloveniji? Povej, a ne? JANEZ K. KERN KOMENDA

     • Branislav Valter

      Jankovic, Joveva, Pasiceva, Vela konica tujcev ki jim vi lezete v rit

 • Janez Kepic-Kern

  No, v tem javnem zdravstvu – se zdi – je prooblemov dovolj,
  se zdi da, če jih pa ni dovolj
  – si jih pa samo naredijo.
  Meni so t.i. srednje med. sestre OK, pridne mravljice.
  Če česa ne znajo, naj jih pa – došolajo. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  Dr.Kendi
  hvala za njegovo – iskreno izjavo.
  “OČITNO SMO BILI – PAČ – NESPOSOBNI”
  “zgodovinska” izjava dr. R. Kende,
  ki bi ga ne želel imeti za mojega osebnega zdravnika. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S-
  Ne utvarjajte si “nesposobni” ex KP;ZK pokomunisti – da smo vas kdaj imeli – za sposobne.

 • Branislav Valter

  V ZDA LJUDJE BREZ ZDR ZAVAROVANJA NE UMIRAJO V CAKALNIH VRSTAH PAC PA DOMA

 • Miro Jereb

  ministru je treba šive ven pobrat…Priporočam mu uvoz vračev, vudujcev in ranocelnikov iz afrike.

 • učko

  Šalabeder šalabajzarski, no !

 • učko

  Šalabedra-Šalabajzarja je Šaro postavu za ministra samo za to, da glumi cepca in nateguje folk. Tako kot vsi ministri do sedaj.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  VALTER – FOGL TUNEK – na pregledu pri ZDRAVNICI, v ZD.
  Takoj
  pojamra – gospa ZDRAVNICA – ali mi lahko pomagate.
  Hude težave z nekontrokiranim odtekanjem URINA – imam.
  Urin mi uhaja, ne utegnem priti – do WC. Smrdim.

  ZDRAVNICA – vpraša F.TUNEKA – “JA KOLIKO ST PA VI STARI? “Nekaj čez 60” reče FOGL.
  “ZDI SE MI,
  DA PIJETE,
  PA PRETEŽKI STE. Verjetno gre za PROSTATO:

  A IMATE ŠE LAHKO SPOLNE ODNOSE? Tunek reče:”MI JE NERODNO, NE BOM ODGOVORIL”

  STROGA ZDRAVNICA
  SKOZI ZADNJIK – KOT JE TO OBIČAJMO – PRETIPA PROSTATO
  IN REČE: “povečano in precej razkrojeno PROSTATO imate.
  MORATE ITI
  1. na odvzem krvi za PSA kazalec raka na prostati, 2.običajni odvzem krvi, 3. odvzem urina in blata, 4.ULTRA ZVOK SLIKANJE SPODNJEGA TREBUHA.

  F. TUNEK prestrašeno GLEDA IN REČE:
  “”ampak – jaz bom – vse to
  – POZABIL”

  STROGA ZDRAVNICA REČE:
  “DOBRO, VAM BOM PA NA LISTEK – NAPISALA: seznam napotnic tudi.

  F.TUNEK PRESTRAŠENO GLEDA in reče: “AMPAK GOSPA ZDRAVNICA, STE PRIJAZMA
  – AMPAK – JAZ BOM VAŠE LISTKE
  – I Z G U B I L !

  ZDRAVNICAJEZNO POGLEDA F.TUNKA in teče:
  “poslušajte vi – VI STE – ali nesramni ali pa metalno razkrojeni.
  Nobenih napotnic, receptov, navodil -VAM NE BOM DALA
  NAROČILA
  VAS BOM NA OBISK ZDRAVNICE – NA VAŠEM DOMU !

  F. TUNEK – čvekavo reče : “a je TA ZDRAVNICA – KAJ SEXI, ZA SEX?
  STROGA ZDRAVNICA
  OSORNO REČE
  : ” ja, visoka šlank je, od sexa z njo boste – ozdraveli. MATILDA – je. L.R. JANEZ K . KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  “MAČKA V ŽAKLJU – MI NE SPREJMEMO”
  BELE VRANE
  https://www.youtube.com/watch?v=8K36-f1qdJ8

  NI ŠALA – RESNO.

  PONAVLJAM.
  In
  opozarjam – zlasti
  vse Vas
  cenjene t.i. pomladnike – PIŠOČE – na ta OK E-PORTAL NOVE24TV.

  TA E-PORTAL
  IN TI KOMENTARJI – SO VELIKO BOLJ BRANI
  – KOT SI MI PODPORNIKI SDS – SPLOH – PREDSTAVLJAMO.

  Ex KP, ZK ljudje – te komentarje – ZAGOTOVO ZELO VELIKO BEREJO
  KER JE NOVA24TV
  IN KER SO – TUKAKŠNJI, TI KOMENTARJI
  – EDINI VIR
  INFORMACIJ EX KP ZK-JEM o nas protikomunistih, o SDS ITD.

  MOJE T.I. ŠALE
  NPR. O
  VERJETNO
  – MOŽNO OBSTOJEČEM NEFORMALNEM “DRUŠTVU, KLUBU” – “MAČKI V ŽAKLJU”
  namenoma tako pišem,
  ne zaradi vas,
  za katere vem, da ste – proti ex KP, ZK, SD, LEVICA, LMŠ , DESUS ITD.
  Tako
  NAMENOMA tako razvlečemo -pišem,
  ker s takim načinom – močno
  BEGAM
  IN HKRATI
  ARGUMENTIRANO – INFORMIRAM ZLASTI “ŽAL NAŠE” T.I. EX KP, ZK-JE.
  MISLIM NA
  POSLANCE EX KP, ZK STRANK IN NA
  običajne ex KP, ZK BRALCE,
  KI ZELO BEREJO TA OK E- PORTAL NOVE24TV

  TA PORTAL IN TE KOMENTARJE – ZELO VELIO BEREJEJO,
  samo si
  NE UPAJO
  SODELOVATI – v polemikah – TU, na tem OK E-PORTALU NOVE24TV.

  Ti
  komentarji so VELIKO BOLJ BRANI KOT SE TO ZDI
  NAM PODPORNIKOM – OK SDS.
  Saj celo to,
  kako bi celo znova uvedli CENZURO
  – premišljujejo
  PRAV ZARADI – te NOVE24TV
  IN
  ZARADI TEH KOMENTARJEV.. l.r. JANEZ K. KERN KOMENDA