fbpx

Ljudmila Novak bodoča mati naroda? Nemogoče, saj z njo nihče ne želi sodelovati

Foto: Demokracija

Stranka Nova Slovenija s predsednico Ljudmilo Novak na čelu je povabila politične stranke, civilne družbe in organizacije, naj se pridružijo pri oblikovanju političnega stebra zdravega razuma.” A dobila je košarico, kakršne verjetno ni pričakovala: od vseh povabljenih se je srečanja udeležil le Franc Kangler.
V vabilu, ki ga nam je posredoval eden izmed povabljenih, so v Novi Sloveniji zapisali, da se “zavedamo, da je za normalizacijo razmer potrebno združiti moči, tako na političnem kot na strokovnem področju. Zato vabimo politične stranke, civilno družbo in posameznike, da se nam pridružijo pri normalizaciji Slovenije in pri oblikovanju političnega stebra zdravega razuma, ki si bo prizadeval za resnične spremembe v naši državi.”
Od vseh povabljenih, ki jim je Nova Slovenija poslala vabilo na prvo srečanje, je prišel le Franc Kangler
Prvo takšno srečanje je bilo v ponedeljek, 23. januarja, a je izmed vseh povabljenih prišel le Franc Kangler. Ta nam je zaupal, da pravzaprav ni seznanjen, s kakšnim razlogom so ga povabili, pa tudi ne, kdo je bil še povabljen. “Pričakujem dobro voljo in boljšo prihodnost za Slovenijo,” je za Nova24tv povedal Kangler in še dodal: “Za nas, za Novo ljudsko stranko Slovenije, je zelo pomembna pravna država. Pravo, poštenost in pravičnost so prioritete. Če se tu najdemo, potem se najdemo tudi v slovenski politiki.” Kangler je še menil, da se je v zadnjem času slovenskemu narodu zgodilo preveč krivic, ki jih je treba popraviti.
Vabilo Nove Slovenije.

Vabilo Nove Slovenije.

 Neuradno smo izvedeli, da sta vabilo na srečanje dobila tudi Aleš Primc in Slovenska ljudska stranka, a se ga, kot kaže, nista udeležila. Za stranko NSi in predsednico Ljudmilo Novak pa je bil to bolj žalosten dan, saj ostajata glede na odziv na vabilo bolj kot ne sami. Sestanka se ni udeležil niti Milan Balažic, ki je pred kratkim ustanovil gibanje Nova prihodnost.
Ajda Stritih