Ljudmila Novak: “Stanje na desnici žalostno, NSi gre na kongresu v sredino” – Člani nervozni, ker priljubljenost ne narašča

Nekdanja partijska časopisna hiša Delo si naklado rešuje z Ljudmilo Novak, ki kritizira desnico. Foto: TWitter.

Jutri bo v Mariboru na sporedu kongres opozicijske stranke Nova Slovenija, na katerem naj bi tudi dokončno potrdili program napovedanega “repozicioniranja” v politično sredino, s čimer iščejo glasove med t.i. neopredeljenimi volivci, poznavalci pa menijo, da tudi skačejo v bazen Marjana Šarca, ki navidez zavzema stališče sredinskosti, kar pa je tudi eden od razlogov, da se je retorika med predstavniki obeh strank v zadnjem času zaostrovala. Nič drugače ni v odnosu stranke NSI z edino drugo pravo stranko na desni, SDS. Nekdanja predsednika stranke in trenutna evropska poslanka Ljudmila Novak namreč stanje na slovenski desnici v današnjem obširnem intervjuju v režimskem časniku Delo opisuje kot “žalostno”.

Ljudmila Novak je na vprašanje, kakšna je prihodnja politika Nove Slovenije odgovorila, da se mora stranka zgledovati po svoji sestrski nemški stranki CDU. Novakovo so v intervuju za Delo predstavili kot gospo, ki je z izogibanju skrajnim politikam Novo Slovenijo po izpadu iz parlamenta pripeljala nazaj v državni zbor, zdaj pa želi njeno delo v tej smeri nadaljevati tudi nova generacija na čelu z Matejom Toninom. Novakova je prepričana, da bo stranka slejkoprej prestopila okvirje trenutne politične podpore, kar bi ji na naslednjih volitvah prineslo vsaj 10 poslancev, s tem pa tudi večjo težo ob morebitnem sodelovanju v kateri izmed koalicij. Kritiki takšnega prepozicioniranja in oddaljitve od temeljnih vrednost stranke pa Novi Sloveniji napovedujejo propad.

In v kakšnem stanju je po mnenju Ljudmile Novak slovenska desnica danes? “V žalostnem. Nimamo prave moči, da bi nastopili skupaj – zaradi različnih dejavnikov, ki pa jih ne bom ponavljala. Odklanjam tudi skrajnosti, kakršnim smo vse bolj priča tako na levi kot na desni,” pri časopisu Delo danes citirajo nekdanjo predsednico Nove Slovenije. Po njenih besedah je bila NSi vedno bolj na sredini, kot pa na desni, pomembno pa se ji zdi, da ostanejo krščanski demokrati z vsemi vrednotami krščanske demokracije, ki da je pripomogla k združevanju Evrope.

Politični poznavalci Novi Sloveniji s pomikom v sredino ne napovedujejo lepe prihodnosti. Foto: STA.

Novakova glasovala za sporno resolucijo Evropske komisije proti Poljski
Novinarka Barbara Eržen je sicer Novakovo izzvala, da nasprotovanje splavu in evtanaziji bržkone ni sredinska sveto nazorska opredelitev, a je evropska poslanka vztrajala, “da je to opredelitev krščanskih demokratov. Želimo si narediti čim več za dobro družine, da ženskam o teh stvareh ne bo potrebno razmišljati.” Evtanazija po njenih besedah ne more biti rešitev. Trenutno vladajočo levo strujo pa je pozvala, naj čimprej poskrbi, da bo v državnem zboru sprejet zakon o dolgotrajni oskrbi, da bo življenje vsakega človeka od rojstva do smrti dostojno.

Je pa Ljudmila Novak v teh dneh znova na tapeti dela politike zaradi resolucije Evropskega parlamenta, uperjene proti Poljski, za katero je glasovala, medtem ko sta bila evropska poslanca Dr. Milan Zver in Romana Tomc proti. Na Poljskem je namreč pred mesecem dni kar nekaj pozornosti vzbudil predlog zakonodaje, s katerim skuša vlada prepovedati promocijo spolne aktivnosti med mladoletniki. Ni trajalo dolgo, preden se je Bruselj z omenjeno resolucijo ponovno spravil nad to državo. Čeprav naj bi se NSi zavzemala za krščansko demokratske vrednote, postaja vse bolj jasno, kaj v resnici pomeni premik NSi v “sredino”, so ob tem zapisali na spletnem portalu tednika Demokracija.

Zakaj ni dviga rejtingov?
Morda je tudi to eden izmed razlogov, da kljub selitvam po političnem prostoru NSi zaenkrat ne uspe pomembneje dvigniti svoje priljubljenosti. Zato je v stranki že zaznati nekaj nervoze, poroča časopis Dnevnik.

T. F.

 • milanček

  ludakinja, ti in peterle pojdita po najkrajši poti v 3pm!

  • zokispoki

   Bodo sli na sredino. V .izdo .aterino, kenede !?!

 • Minovak

  Ej, Luda, zgrešila si smer…vse gre na desno in vedo zakaj. Kar je prepozno je prepozno…!

  • VERZIFIKATOR

   Ljudmil Ferari

   NOVI VOZNIK

   Nov voznik, velja da za novaka,
   rekli so, očem pa ne verjeli,
   da čez polno črto kot nezreli
   smrkavec zapelje, glej bedaka!

   Po sredini in pri polni črti,
   mar se temu je povsem zmešalo,
   z desne ga na sredo je odgnalo,
   tale res se posmehuje smrti!

   Da po sredi varno ni peljati,
   se brez haska mu dopoveduje,
   nov voznik, novak, zgolj poskakuje,
   malo desno in več levo hkrati.

   Se v bazen mudi mu, kjer ni vode,
   tam bi novi se voznik okopal,
   upa, da skakaje vanj bo vstopal,
   da aplavz neznanski s tem dobode.

   Se mudi mu, po sredini vozi,
   prehiteval rad bi vse po vrsti,
   vidijo vozniki ga že v krsti,
   on pa kar ne popusti nervozi.

   Vleče, pravi, najbolj ga sredina,
   boljši tam dobi pregled nad cesto,
   ko hiti čez črto skozi mesto,
   ta prešine misel te: sedmina!

   Malo v levo še, pa se ga zbije,
   nov bo avto čista razbitina,
   mati bo objokovala sina,
   mile solze že vnaprej naj lije.

   • Minovak

    Dopolnjeno je…hvala prijatelj!

  • Vera

   Slabo stanje na desnici je povzročila prav Novakova s pomočjo Tonina ( 1.600 evrov dodatka k penziji) osebi, kateremu samostojna Slovenija,ni bila nikdar “intimna opcija ” .

 • macon

  NSI je žal zgodovina, ker jih je na “sredini” že cel kup. Kmalu ne bodo več prestopili praga parlamenta. Izgubili bodo dosedanje volilce, “sredinskih” pa ne bodo pridobili, ker bodo zmerni levičarji volili cel kup levih strank.

  Žalostna ni desnica, žalostna je leva zloraba države in naraščajoča korupcija, na izvršnih pozicijah pa bedački z glumačem iz veselic na čelu.

  • tohuvabohu

   Pozicioniranje na sredino se težko komu obnese. Pred leti je to poskušal Gorazd Drevenšek s stranko Nova, pa mu ni uspelo narediti niti prvega koraka. Tudi NSI bo prej ali slej žalostno ugotovila, da je to strel v prazno.

   • fon johan

    Pred casom je tudi sdss iz levega presla na desni pol pa so v glavnem v opozicijii

    • tohuvabohu

     Kaj ne poveš, haaaaahahaha.

     • fon johan

      Ja meni je to se danes smesno, sami bivsi komunisti danes desnicarji hohahoha..

     • tohuvabohu

      Kaj se čudiš, bebo. Takrat je bila samo ena stranka, a ne. Raje se vprašaj, kje je danes ostalih 119.990 rdečkarjev, če jih je 10 v SDS.

     • fon johan

      10 jih je v najozjem vodstvu, vsak drugi clan in volivec sds je bivsi komun..

  • Common Sense

   Morda pa ta poteza ni tako zelo slaba. Večji kot je “dren” na sredini, bolj se bodo glasovi t.i. “sredine” cepili. Kar pomeni, da toliko več sredinskih strank ne bo prestopilo praga v parlament. Morda pa to celo prispeva k temu, da bo strank v parlamentu MANJ in ne več. Morda je torej to kar počne Nsi celo dobro. Če jim uspe, okay (pač niso najslašba stranka na svetu, še vedno bolje sestavljati koalicijo z njimi kot npr. s Šarcem ali bog ne daj SAB ali celo SD). Če jim pa ne uspe, pa tudi v redu. Tako jaz gledam na zadevo. Obstaja sicer en pregovor “Sam pao, sam se ubio”. Morda ga bo potrebno uporabiti na naslednjih volitvah v primeru Nsi. Bomo videli.

   • fon johan

    Glej, lahko se zgodi, da bo v novi vladi prostor tako za alenko, kot pocivalska, tonina in sds, kaj pa bos pol rekooo

  • fon johan

   Zadnje mesece jim podpora samo raste…..

 • Stric iz ozadja

  Nič drugače ni v odnosu stranke NSI z edino drugo pravo stranko na desni, SDS.

  A ste se koncno odpovedali skodljivcu Podobniku?

  • tohuvabohu

   Podobnik je vskočil kot začasna rešitev nastalih razmer. Je pa že Murphy dognal, da so začasne rešitve najbolj trajne.

 • WISKY 1000

  V NASLEDNJIH VOLITVAH VSI ZA SDS,DA REŠIMO IN OSVOBODIMO SLOVENIJO.

 • Artur

  A ti vritolizni rdeči klerikalci še niso nehali delat sramoto poštenim politikom?

 • Lux Ferre

  So izgubili kompas?

 • Artur

  Nsi na naslednjih DZ volitvah boste odpadli kot drek od gat.

  • lokec

   In zopet bo zmagala levica, kjer volivci vedo kam pes taco moli.

   • Artur

    Tak itak 75 % levih idiotov ali več bo spet izvolilo levo bando saj se njihove norosti na da več ustaviti rdečih klerikalcev niti povohali ne bodo nobeden ne mara izdaje svojih volilcev.

 • Peter dolenc

  Glasovanje proti Polski ta teden, zapiranje arhivov, povečanje penzije peklenščku: A ni vse to dokaz, kam pes taco moli. Zato edino SDS.

 • lokec

  Verjetno na desnici ne bo prišlo do dviga priljubljnosti. Tudi stranka NSI, ki je nekoliko anti Janša nima povečane priljublenosti. Izgleda da je v Sloveniji stanje zabetonirano. SDS bo pa premalo.
  Ko berem komentarje razmišljam ali vam res ni jasno, da ima SDS premalo glasov za večino. Čez tri leta bo tudi Janša star 64 let. Kar je čas za penzijo.

  • Beli Sneg

   Čakaj no. Janša s 64 v penzijo, če je pa treba delat do 65. Murgeljc te pa ne moti čeprav še pri 80-tih vlada iz ozadja, pa še hudirjevo visoko penzijo vsak mesec dobi. Tam čez 5.000 EUR. Upokojencem pa “obljubljajo” naslednjega leta v decembru (kdor bo do takrat še živ), dodatnih 6,5 EUR na mesec. Plagiatorka in veliki v mali krogec sta tako širokogrudni. Zato edino SDS z Janšo na čelu.

 • Anton

  dovolj je pogled na fotko, na njen izraz, ki pove več tisočero besed

  sarkazem press

  • VERZIFIKATOR

   ŠE BOLJŠA JE FOTKA: BRGLEZ, LJUDMILA, JOVEVA.

   Milko Novaček

   NA SREDINO

   Slilkali se bomo kot družina,
   takšna po družinskem zakoniku,
   ki se kaže zopet na vidiku,
   smo predhodnica mu kot skupina.

   Rekel sin je Milan in postavil
   na sredino staro mater milo,
   da se milo mami je storilo,
   ko na častno mesto jo je spravil.

   Hči Irena z leve jo objema,
   tesen stik med njimi se poraja,
   iz sredine mati srečna vzhaja,
   vzor otrokoma svetál obema.

   Na sredino mater, na sredino,
   naj se vidi, kdo nas vse podpira,
   ko ves svet okoli se podira,
   mi moderno gremo se družino.

   Pljuvamo po bratih nam sorodnih,
   spolnost ki med mladimi jih moti,
   ti slovanski bratje, ti faloti,
   vir so trenj, bojazni neugodnih.

   Tiste mi podpremo, ki svobodno
   zagovarjajo vsevprek družino,
   mater dali smo zato v sredino,
   dušo nam v pogledih vseh sorodno.

   Mati namreč je gradnik te družbe,
   tu, otroke tistim da rojeva,
   ki so do družine polni gneva,
   mati del razplodovalne službe.

   Mati je potrebna nadomestna,
   ker za zdaj drugače ni mogoče,
   fantovski če par otroka hoče,
   mati mu je porodnica vestna.

   Ko pa ta ovira se premaga,
   mater milo zlahka se odstrani,
   smo zato zdaj kot družina zbrani,
   mati da sredinska nam pomaga.

   Na sredini, kajpak na sredini
   materi smo dali mesto pravo,
   na račun njen gremo se zabavo,
   cilj je naš v primeru tem edini.

   • Unikatna

    Dobro ti gredo rime.

    Milko Novaček…haha…

  • fon johan

   Za resolucijo je glasovalo 471 eu poslancev po tvoje sami bebci

   • lojze

    Tu se strinjam s tabo, sami bebci.

    • fon johan

     Ja potrebno bo izstopiti iz epp…..

 • Vera

  Ljudmila lahko gre Kučanu v naročje sedet, njeno nekdanje članstvo s tem ne bo zadovoljno,ker ” krščanska stranka” naj ne bi sodila k njemu , niti v levo-sredino.

 • tohuvabohu

  Točno. Ta vprašanja so mnogo bolj ključna kot pa vprašanje, kje v politični geometriji je mesto stranke, ki zastopa krščanske vrednote. Kristjani so vedno bili in bodo porazdeljeni na različne politične opcije. Dobro je tudi vedeti, da stranke niso točke na premici levo-desno, ampak jih je treba gledati kot večje ali manjše packe v danem političnem prostoru.

 • Slovenka

  Ljudmila Novak: “Stanje na desnici žalostno.” Nič čudnega glede na to, v kakšno desnico se je prelevila NSl pod vodstvom nore kure LudaMile.

 • Andrej

  Sistemsko uničuje vsako možnost , da bi NSi – krščanska demokracija ? , končno le postala prava desna stranka ! Simpatiziranje z levico je njena preokupacija v politiki , predvsem skrbi za svojo rit in kadar odpre
  usta laže in spretno zavaja svoje poslušne mladenke in mladeniče , ki brez pameti rinejo v komplot , ki ga ustvarja na perverzen način !

  • Slovenka

   Bog vedi, kakšnih ugodnosti je deležna od levičarske oblasti. Take usluge zagotovo niso zastonj.

   • macon

    Ženska verjetno verjame, da dela nekaj dobrega za družbo in ji zadostuje plača EU poslanke. Levi ji dajo nekaj javnega prostora z raznimi intervjuji v tiskanih medijih in na tv-jih, kar jih stane točno 0.

    Ženska je v bistvu koristni idiot levega režima. Pomaga jim zganjati videz pluralizma.

 • Olga101

  Kam vodi ta sredina, smo videli Ljudmila in ne bomo pozabili!

 • samotoje

  Ker gre za povzetek izjav sredinske Milke, je nemogoče trditi, da citat :”Po njenih besedah je bila NSi vedno bolj na sredini, kot pa na desni, pomembno pa se ji zdi, da ostanejo krščanski demokrati z vsemi vrednotami krščanske demokracije, ki da je pripomogla k združevanju Evrope ” 100% drži. Drži pa, da je Bajuk ustanovil krščansko stranko. In je ni premikal levo in desno, kakor bi pač kazalo. S takim skakljanjem po politični šahovnici in s tako medlimi, upogljivimi ljudmi na čelu NSi nima dosti možnosti.

 • Unikatna

  Eh Milka, Milka…za žalostno podobo na desnici je kriva tvoja stranka, ki se premika malo sem in malo tja, kakor veter zapiha…

 • Andrej

  Ljudmila Novak: “Stanje na desnici žalostno, NSi gre na kongresu v sredino” , tisto pod popkom možakarjev !

 • Jožefa Benko

  upam,da vsaj horvat ni izgubil razuma,sprašujem pa se,morda pa tudi vem ,kdo bo žrtveno jagnje,vae victis

 • Black_hawk

  Nsi bi bila lahko veliko boljša varianta kot SDS če bi delali tisto kar je prav!

  • Jan Kovalski

   Če, če, če, …

   • Vera

    Ki,ko,ker,da,če, vejica skače :)

 • spartan

  Še ena prodana nevesta.

  • cosmosjasnovidec

   In to LGBT spaka.
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • Antonius

  Koliko jim zares pomeni krščansko izročilo lahko presodimo po tem, da je prav NSi-kd pomagala Kučanovim zabetonirati resnico v arhivu.

  • Stric iz ozadja

   Nope, pomagali so jim volilci, ki se niso primajali na volisca. (Razen, ce je NSi preprecevala ljudem, da bi glasovali).

  • Vera

   Le katera baraba je vam dala minus ? :(

   • cosmosjasnovidec

    Pametna in kaj vredna že ne torej je navadna nepomembna gnojščina.
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Antonius, saj pravim, postali smo zelo brani.

 • Rožle

  Čudno, da niso “Pozadina” namesto sredine ..

  • gušto

   Misliš tisti fajhten bazen pod repom ? :)

 • Jan Kovalski

  Slovenija že 74 let močno visi na levo, kar pušča posledice v zaostajanju za primerljivimi državami, ki nas prehitevajo.
  S pomikanjem proti levi se ne da prevesiti tehtnice, če pa se pozicioniraš na sredino pa je isto kot bi se na gugalnici postavil nad vrtišče in pričakoval premik. Nepoznavanje politične “fizike” ne prinaša premika na bolje. Ob stanju kot je v Sloveniji že 74 let so potrebni premiki na desno in ne na sredino ali levo!

 • Imperial Commando

  O lej jih, gverilska akcija patetičnih levakov z minusi, bogi ste rdečkoti :)

  • AlternativaZaSlovenijo

   Sprožili so jalovo ofenzivo

 • Olga101

  Kam spada Ljudmila , se vidi po negativnih ocenah komentarjev… Te spremljajo samo ob ogroženosti “naših”! Haha

  • Artur

   Gliha vkup štriha.

 • Imperial Commando

  Za minusi stoji seveda uporabnik iz 24kur, srebrnibreg :)

  • terminalar

   Takim, ki se jim začne IQ z decimalko, so na forumu pomembnejši minusi kot pa soldi v njegovem žepu, ki ga že 70 let pleni mafija.

  • Rožle

   Jest mam inštaliran specialni Adblocker za lewaške minuse ..
   .. njihovih minusov sploh ne vidim ..

   • Unikatna

    Pametno ;)

   • cosmosjasnovidec

    Tudi jaz ne in me za take smeti niti ne zanima za bedakov ne jemljem resno.
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

  • Rožle
  • AlternativaZaSlovenijo

   Mimogrede, opažam, da je Nova24 vedno bolj popularna na kurah in hanziju. Očitno ne gre za marginalni medij, levaki se ga očitno bojijo

   • Rožle

    Itaq ,,, tam se omenja NovaTv — 24ur ..

  • Rožle

   .. in vreča bolh … Prašek

   • cosmosjasnovidec

    Pa oni kuhalec ciganskih Ježevih golažev z začetnico na “P” se več pasjeporivalca ne spomnim,ker ni pomemben.
    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

    • Rožle
     • cosmosjasnovidec

      Ja točno se nisem več spomnil za tega zabitega govnarja kateri je glavni krivec za zaščiteno iztrebljeno vrsto Ježev katero so njegovi bratje cigani vso požrli.

      Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

   • Imperial Commando

    srebrnibreg, prašek, vertex, piljan itd…. so vsi ena in ista bolna oseba ;).

    • Rožle

     piljana

     sem spodi omenil

 • Artur

  Po minusih sodeč ima Ludamila veliko podpornikov iz levo slovenceljske srenje največji med njimi pa je sam Kučo da capo.
  https://nova24tv.si/slovenija/kucan-je-spoznal-da-sarec-ne-more-zmagati-zdaj-vse-orozje-polaga-v-ljudmilo-novak-ki-naj-bi-razklala-desnico/

  • AlternativaZaSlovenijo

   Saj ona spada v sredino na levi.

  • cosmosjasnovidec

   Normalno saj je tudi veliko LGBT golazni v Sloveniji ti pa jo seveda podpirajo tako,da so na njeni strani vsi čefuti in seveda levaki.
   Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • Rožle
 • Unikatna

  Nova24TV naredite osebke negativnih ocen vidne!!

  • Rožle

   Za to je krivec sam Disqus .. NovaTV ima tukaj zvezane roke
   Disqus je s svojo nadgradnjo uvedel vidno število minusov ..
   ni pa naredil vidne “hrabre” storilce ..
   kar je napaka

   • cosmosjasnovidec

    To niti ni pomembno,ker je tako ali tako vsem znano kdo so.

    Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

    • Rožle

     Itaq .. jest tut vem kdo jih lima ;)

    • sodnikisozločinci

     To so blokirančki.

  • terminalar

   Tudi če ne.
   Imajo pravico misliti drugače in se ne mislim spuščati v duele, mi ostajamo pri svojih stališčih.

   • Rožle

    Seveda drži .. imajo pravico
    samo tukaj gre za cel kup minusov od istega uporabnika iz večih profilov .. prirejanje minusov
    .. kar je pa goljufija ..

    • Imperial Commando

     Na kurah pa desne komentatorje stalno obtožuje, da majo po sto nickov pa ponarejajo sebi pluse, točno to kar sam počne. Bolnik totalni ;)

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ne sekiraj se.

   • Unikatna

    Saj se ne, samo zanimivo bi bilo videti kdo je tisti…

    • AlternativaZaSlovenijo

     Vidim, da imaš že 10 -. To samo pomeni, da si zelo brana med lewaki :-) in da jim greš zelo na živce :-)

     • Unikatna

      Očitno res….kar naj delijo minuse, vsaj vemo, da berejo :)

  • sodnikisozločinci

   Ne oziraj se na kretene.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Kaj hoče povedati, da je NSI copy-paste wilcomarjev CDU-ja?

 • xtc

  Zgledujejo se po CDU?
  Ja ni čudno da tonejo enako hitro kot oni,ki so vse bolj stranka prezteklosti,kot CSU in SPD,dviguje pa se vse hitreje Afd,ki bi ob taki rasti lahko kmalu naskakovala kanclerski stolček.
  Novačka je v bistvu učiteljica-to va vemo kdo so bili zadrti iz napriseženi komunisti,večinsko,zato taki izpadi.
  Definitivno pa je NSi straka preteklosti,kot mnoge njej podobne v EU saj se krepijo nacionalne in državo tvorne desne stranke,ki hočejo normalno zahodno civilizacijsko državo,drez raznih norosti,ki destabilizirajo državo npr,Multi kulti, nasilne LGTB in anarholevičarske motnje itd ter seveda islamizem.
  Realno bosta ob krizi iz parlamenta izginili vsaj SMC in LMŠ ter Sab zelo verjetno pa še Desus in NSi(kar je tudi že čas).

 • milanček

  ludakinja vse bolj kaže, kam spada, ona je poleg peterleta, franca zagožna izdajalec Slovenije! kaj čakajo v NSI, ja, tam je tonin, še en bedak!

 • Andre Frass

  Ludmila se je prodala kot so se prodali Csu/cdu in oba zadnja papeža. Vse za denar in zlato. Nas pa naj vrag vzame po njihovo

 • cosmosjasnovidec

  Vse še mi je nekako jasno ni mi pa to kako,da ni sram takih kot sta “ljudmila,erjavec”in podobnim sram stopiti pred fotoaparate z takimi ogromnimi nosovi za katere morata imeti orožni list.
  Sicer se je pa “ljudmili”povsem speljalo odkar je stopila v članstvo LGBT gnusob kjer je zaradi enakospolnih orgij doživela celoten preobrat.
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec………………………………………….ostalo je pa znano.

 • Skrajno Desni

  Ena krava ki se sklicuje na krščanske vrednote nam bi v šole porivala buzarante da umsko iznakazijo naše otroke, le kako lahko ena prasica lezbična to podpira.

 • piko8

  Luda Mila je okorela komunistka po duši in policu učota!
  Krščanska demokratka je pa toliko, kot srpentinšek bere berila pri maši in klečeplazi perd Mafijskim Botrom milanom kurčanom!!
  Tonin ji pa zvesto sledi!!

  • Slovenec

   Točno. To so ljudje brez obraza in hrbtenice.

 • tomven

  A je ona še v Moravčah doma? Čudi me, da je domačini še niso naštelali, so precej gajstni in občutljivi na teme, ki jih možakarca zagovarja. Sej veste, kako se po japonsko reče fuknjen: čan…
  Norcu se pa reče : morav-čan

 • Dragan Krstič

  Od oldtimerjev iz NSi nič novega kar bi nas prijetno presenetilo.To so gnoji e od prve Peterloetove vlade do danes.Prodajajo se rdeči mafiji za dobre dravne službe.

 • Slovenec 33

  Stanje na desnici, med patrioti kvarite IDIOTI, ki se greste krte, je moj odgovor gospej.
  Ampak ste prečitani in ne nasedajo vam več zato imate tako malo glasov.

 • Dragan Krstič

  Še za časa Yu komunizma sem bil sodelavec “velikega” demokrata in visokega fukcionarja SKD Tomaa Kunstlja. Kaj vse nam je obljubljal pred prvimidemokratičnimi volitvami, kako bodo počistili z lopovsko rdečo “avantgardo”. Po volitvah je postal šef kabineta črnega Lojzka pa sem ga enkrat poklical po telefonu in mu rekel kdaj bodo začeli čistiti med rdečimi lopovi. Odvrnil mi je na kratko; za take stvari nimam časa. Že najmanj 25 let se valja od enega ambasadorskega poloaja na druega pri rdečih tovariših ali drugače povedano ne urninraj proti vetru če ti je tako bolje v življenju. Hvala Bogu nkdar nisem volil teh črnuharjev do obisti pokvarjenih.

 • xtc

  Stanje je res ŽASLOSTNO-Petričevo Delo in Kolektor toneta.
  Pa tud Teti Pehti slabo kaže,grd,komunisrt pa še butasti-ravno ni pogoj za desničarja.
  Seveda je stanje žalostno ,če levičarji bi radi bili levica in desnica-Luda Mila je primer tega zato tonejo.
  Hja na na nek način ima “Nora Milka” prav v SLO je desnica klavrna-čaka se na AfD ipd ,ki v EU eksponentno pridobivajo in razne Milke in STASI Gele pošiljajo na odpad zgodovine.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Pri desnici so zadeve zelo preproste. HOČEMO IMETI NORMALNO DRŽAVO. In Nsi je levi odklon od normale.

 • Black_hawk

  Nsi poberite se iz tal, pa začnite delat v dobro skupnosti, ne pa da take o vas slišimo. Pa končno zahtevajte križ nazaj v šole, v dobro naše skupnosti.

 • Beli Sneg

  Spodaj sem prilepil, kako Ljudmila po twiterju vabi k branju svojega intervjuja. Luda Mila ali še nisi spregledala, da tisti, ki smo desnica časopis Delo že dolgo uporabljamo samo za čiščenje oken in za polaganje v gajbice in cajne. Hočem reči da desni volilci Petričevega Dela že dolga, dolga leta sploh nimamo naročenega in ga ne beremo. Pa tudi tebe smo že davno nazaj spregledali. Tvoje krščanske vrednote niso vredne piškavega oreha.

  (INTERVJU) Pred jutrišnjim programskim kongresom NSi in v luči potrjevanja nove Evropske komisije sem spregovorila za časnik
  . Vabljeni k branju.

 • Margu501

  Se je Brglez že pohvalil, da so vzeli njegov moto “za vse ljudi”.

 • janko

  A je to sredina, da si nevtralen in tiho, ko so zapirali Janšo in mu dvajset let metali non stop polena pod noge? A je to sredina, če so in še hočejo obsoditi nedolžnega za umor ki in so pri tem fentali še dva kot potencialne priče? In da podpreš LGBT, ki je resnično v nebo vpijoče? Hvala lepa za takšno sredino, za stranko, ki je za VSE ljudi! To je mlačnost, ki pomeni: naj se sami zmenijo in potolčejo, pač naj enega žrtvujejo, da bo mir. Ne! Sem vedno za resnico, pravičnost in pomoč vsakomur, vedno! Pa čeprav bo tisoč ljudi jeznih na mene, bom rešil utapljajočega kurjega tatova iz vodnjaka. Če pa je utapljajoči nedolžen, pa še posebno! In če človeka utaplja tistih tisoč ljudi, ga seveda rešim, pa če še mene zato pretepejo. takšno ravnanje je po človeški vesti in tudi evangelijsko da lahko potem mirno spiš.

 • Damjan Ahačič

  “Žametnost” popravi odnos agitpropa do stranke, uniči pa zaupanje baze do vodstva stranke. Po slovensko je Novakova iz politike prešla v politikantstvo.

 • Branko Jadran

  Ta zenscina je pa.tolk lepa, da.je tudi sebi precej vsecna, kar se vidi na slika

 • Slovenec

  Dobrodošla NSI izven parlamenta. Kakor so volivci butasti in naivni, mostiščarje in paktiranje s komunisti pa le prepoznajo.

 • Vince Blake

  A ni NSI tudi članica EPP-ja ravno tako kor SDS?

  Upam, da zdaj razumete moje pomisleke proti hlapčevanju EPP-ju. Najprej boste morali pošlihtati zadeve znotraj Evropske Ljudske Stranke.

  Ampak pohvalno, da sta vsaj Zver in Tomčeva glasovala proti. Jima bom zapisal en plus v mojo žepno redovalnico.

 • Božidar Rodica

  Tud pr teb in Toninu je obup

 • Božidar Rodica

  Ha ha Ljudmila Ferrari

 • Kapodistrias

  NSI, veliko sreče (in malo več pameti) pri vašem pozicioniranju v skrajno sredino.

 • Kapodistrias

  Še to: resno se sprašujem, kaj v Sloveniji sploh je sredina, če desnice sploh nimamo.Levičarji so nam vsilili pojmovanje, da je vse, kar ni po volji levičarjev, desnica, največkrat kar skrajna desnica. V sociološkem smislu v Sloveniji desnice ni! Lahko govorimo kvečjemu o večinski levici in manjšinski demokratični strani. NSI se torej iz demokratične opcije sili proti levici. Razumi, kdor more!

 • Common Sense

  Tokrat se za spremembo strinjam z časnikom Mladina. Mladina jo imenuje: “Luda-a-mila” že 10 let. Teli komunistični mladci iz Mladine so že zdavnaj vedeli kako jo poimenovati.

 • Common Sense

  @jozajoza13. Absolutno se strinjam. Pri nas je vse zamaknjeno za 45 stopinj. naša sredina je v bistvu levica. Naša desna sredna je v bistvu čista sredina. Desnice v pravem pomeni besede skoraj ni. Pogojno bi to bil DOM, ki pa ni parlamentarna stranka. Skrajne desnice praktično ni. Levica je skrajna levica (SD) in današnja radikalna Levica so tako radikalni, da bi morali biti prepovedani (zavzemajo se za rušenje obstoječega družbenega reda, nacionalizacije, pogrom nad deli prebivalstva, uporabo orožja za dosego cilja….) To vse je posledica temeljitega brainwashinga aktivne ga prebivalstva iz časom komunizma/socializma. Novinarji, sodniki, navadni ljudje,…… vse to je indoktrinirano v 60% odstokih, če ne več. Bo potebno počakati na eno res hudo tektonsko krizo, vojno ali pa na mati naravo – koso. Zadnja bo trajala še 30-40 let.

  • fon johan

   Sds je nastala iz socialdemokratske stranke, se pomnite tovarisi…

 • JANEZ GUS

  Luda,popolnoma ste izludeli.Kaj je to sredina.Sami sebe jebate.Komuno mediji pa vas zdaj bildajo,vidrugi majmuni pa nasedate.Luda,naženejo te naj iz Bruslja,ker ti ni druzega kot za denar.

 • Andrej

  Ljudmila: stanje na desnici je žalostno.
  Kdo je tam, na desnici? Ljudmila. In kaj ukrenejo? Gredo na levo stran. Bodo pomagali tudi tam vzdrževati žalostno stanje.

 • fon johan

  Vecina iz epp je glasovala za resolucijo celo zelo priljubljeni manfred weber, sds se cedalje bolj odaljuje od epp in postaja pes…

 • lojze

  Pučnik J. januar 1999, »Gradnja mostov« je tipičen primer nenačelnega razmišljanja, ki meni, da je oblast vrednota samo po sebi in ne sredstvo za uresničevanja programa.

 • sloustava

  Samo en stavek je dovolj, da ugotovis, da je Luda Mila res “Luda”! In to je: Nova24tv je v sluzbi lazi. Tovarisica Novakova, bila sem ponosna clanica NSI pod vodstvom dr. Bajuka. Lepi spomini. To, kar delata vidva s Toninom s to stranko, je grozljivo! Bom uporabila kar slogan g. Pertinaca in g. Pozarja: resnica boli, komentarji se bolj. Resnica je samo ena in ta je, da smo mi, Slovenci, stopili vama, mackoma na rep. Zacvilila sta in se bosta, kajti NSI tone in bo potonila. A vas to ocitno ne gane, saj boste penzijo doziveli v Bruslju. Skoda mi je edino g. Horvata, ge. Kucler In ge. Dimic! Ostali ste, no ja, kucanisti. Pa tega ni napisal Jansa, to trdim jaz, saj imam mozgane, da mislim z njimi! Kaj imate pa vi v glavi? Vacuum? V srcu vem, da imate sovrastva. Hudicevo hudo custvo , ki je ponavadi bumerang. Prav vam bodi!