[Video] Aleš Musar je do potankosti kopiral plenilski poslovni model Darka Horvata – in Pirc Musarjeva vse prav dobro ve!

Fotomontaža: Demokracija

Nataša Pirc Musar nas prepričuje, da je načelna, odločna in odgovorna, ko naskakuje najvišji politični položaj v Republiki Sloveniji. Položaj predsednice države, ki naj bi ga zasedla oseba z najvišjimi etničnimi in moralnimi standardi. Pa je Nataša Pirc Musar ta oseba?

Vsekakor se na levem polu nič ne zgodi brez razloga in tudi Milan Kučan kot predstavnik starih komunističnih struj vsekakor ne bi dal glasu za nekoga, ki ni po stari udbaški praksi preverjen od spredaj in zadaj, za nekaj kolen naprej in nazaj. Nič drugače ne more biti pri Nataši Pirc Musar. Enostavno je njihova, preverjeno, in tudi oseba, na katero se lahko Kučan in kompanija zanesejo. Da bo tako, kot si želijo in hočejo. Že da prideš do sem, se mora oseba odreči neodvisnosti in samostojnosti.

A pri družini Musar še več okoliščin jasno nakazuje, da pripadajo trdemu jedru Kučanovega klana. Ena takšnih je delo pri Horvatovi Aktivi. Tudi tu so pridobili priložnost plenjenja pri slovenski privatizaciji samo izbranci Kučanovega klana in vzporednega mehanizma. Tako je na dlani, da je premoženje družine Musar izključno in samo posledica delovanja vzporednih mehanizmov, ki so omogočali nesramno in nemoralno bogatenje peščici izbrancev. Če nisi bil del vzporednega mehanizma, se nisi mogel iti privatizacije. No, vsaj nekaznovan ne. A Musarjem je to uspelo. Seveda s pomočjo sistema, ki ga še vedno obvladuje Kučanov klan. Ob vseh ugotovljenih nepravilnostih in očitnih izigravanjih zakona članov družine Musar se nikakor ne bi smeli nekaznovani sprehajati okoli. No, vsaj če bi sistem resnično deloval in ga ne bi obvladovali člani vzporednega mehanizma.

Mož Nataše Pirc Musar je posnemal poslovni model Darka Horvata
Je pa dejstvo, da je imel Aleš Musar pomembno vlogo tako v Črni gori kot tudi v Bosni in Hercegovini. Čeprav želi Nataša te zgodbe sedaj prikriti in pozabiti, javno dostopni podatki ne lažejo. Poleg denarja iz slovenske privatizacije je Musar debelo privatiziral še v Črni gori in BiH. In tudi na Balkanu je bila privatizacija samo plenilski pohod za izbrance starega režima. Shema Aleša Musarja v Črni gori in BiH je bila identična slovenski zgodbi. Prosti denarni tok se je stekel na račune in v transakcije, ki so bile še trdneje v rokah Aleša Musarja. Sredstva investicijskih skladov, ki jih je obvladal Aleš Musar, niso bile vložena v donosne naložbe, ampak v podjetja, iz katerih se lahko potem izčrpa denar na zasebne račune izbrancev, v konkretnem primeru Aleša Musarja. To dejstvo je spregledal tudi črnogorski regulator, ko je ugotovil, da se denar steka v bizarne naložbe. Recimo v bosanski privatizacijski sklad ZIF Invest Nova Bjeljina pa DUF Kapital Invest, v poslovne prostore v Ljubljani in druga podjetja v Republiki Sloveniji. Prav takšne investicije Aleša Musarja pa so privedle črnogorskega regulatorja do zaključka, da se sklad ne vodi v korist delničarjev, ampak samo v korist redkih izbrancev.

Aleš Musar je bil v upravnem odboru črnogorske Monete, ki je odkupovala delnice bosanskega privatizacijskega sklada iz Bjeljine, kjer je bil direktor prav tako Aleš Musar in kjer se lastniško in finančno pojavlja in izginja Musarjev ST Hammer d.o.o. Naložbe ST Hammer d.o.o. pa so bile takrat, kot je razvidno iz razpredelnice, v večini razporejene v Črni gori in BiH. Denar za naložbe pa izhaja iz slovenske privatizacije. Danes vsi vemo, kako se je končal plenilski pohod Slovencev v Črni gori in BiH. Za izbrance vsekakor donosno. Kako je bilo s podjetjem ST Hammer d.o.o. in njegovim lastništvom v davčni oazi Jersey, pa ni treba ponovno pisati.

Da Pirc Musarjeva nič ne ve, je sprenevedanje
In modus operandi družine Musar je še vedno enak. Ustanavljanje podjetij, preoblikovanje, brisanje sledi, zanikanje, sprenevedanje in na koncu zopet bogatejši proračun družine Musar. In Nataša Pirc Musar kot skrbna, načelna, odgovorna predsedniška kandidatka in soproga ter pravna zastopnica Aleša Musarja o vsem tem ne ve ničesar? Seveda ne. Nataši Pirc Musar so znani vsi koraki Aleša Musarja, saj ga tudi po sodiščih zagovarja in brani. Prav tako se tudi poslužuje njegovih storitev in ga imenuje za direktorja svojih družb, a ko pride v predsedniško kampanjo, na vse preprosto pozabi. Nastopa nekako kot na tekmovanju za miss Slovenije.

Dejstvo je, da je Nataša Pirc Musar o vsem do potankosti seznanjena. In to vedenje Nataše Pirc Musar nikakor ne more narediti neodvisne. Sama je del omrežja in bo morala igrati po pravilih vzporedne ekonomije. Mogoče tudi tako, da bo poskrbela za pomilostitev kakšnega obsojenca. Mogoče je to Darko Horvat ali pa, kot se je že pisalo, Zoran Janković. Sicer je glede na delovanje slovenskih sodišč, policije in tožilstva malo verjetno, da bi do obsodilne sodbe sploh prišlo. A Kučanov klan se želi dodatno zavarovati. In zadnji joker v rokavu, možnost pomilostitve obsojenca s strani predsednika države, je lahko ravno to.

Nataša Pirc Musar kot del vzporednega mehanizma nikakor ne more biti predsednica države. In tudi ne sme biti. Njen tovor je enostavno prevelik, da bi lahko bila predsednica, ki bi zastopala interes vseh Slovencev. Da ima težave z odgovornim ravnanjem na javnem položaju, pa izkazujeta delovanje na mestu informacijske pooblaščenke in predsednice RKS. Vsakdo, ki ni del vzporednega mehanizma, bi se pod bremenom ugotovitev revizij v posamezni inštituciji v času njihovega vodenja s strani Nataše znašel v sodnih postopkih. Primeri pa še danes niso popolnoma zastarali. In tako je krog sklenjen. Vzporedni mehanizem oz. Kučanov klan ima možnost na pomembno mesto inštalirati osebo, ki je del vzporednega mehanizma, po drugi strani pa je ”inštaliranka” tudi toliko kompromitirana, da jo vzporedni mehanizem lahko še vedno povsem kontrolira.

Sara Kovač