fbpx

Hinavščina Brgleza in Fajonove: Medtem ko objokujeta holokavst, poveličujeta komunizem, zaradi katerega je Slovenija grobišče povojno pobitih ljudi!

Milan Brglez in Tanja Fajon (Foto: Facebook)

Evropska poslanca Milan Brglez in Tanja Fajon sta ponovno razburila javnost, ko sta v hinavščini presegla sama sebe. Prav v dneh, ko ponovno glasno poveličujeta komunizem, ki se je prav pri nas pojavil v najhujši obliki in povzročil vsaj 100 tisoč smrtnih žrtev, sta se odzvala tudi ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta. Brglez je sicer znan po svojih skrajnih stališčih, med drugim je v enem izmed intervjujev kar odkrito govoril o revoluciji. Tudi Fajonova ni nič boljša, septembra je z izjavo že razžalostila in šokirala žrtve komunizma!

Nekateri izmed politikov se dobesedno delajo norca iz državljank in državljanov. V zadnjih dneh smo bili tako ponovno priča neverjetni hinavščini s strani evropskih poslancev radikalca Milana Brgleza in zloglasne Tanje Fajon, obeh iz vrst Socialnih demokratov. Oba sta se namreč odzvala ob dnevu spomina na žrtve holokavsta, pri čemer je Brglez na družbenem omrežju Facebook zapisal sledeče: “Ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta. Grozote holokavsta, pa tudi drugih množičnih zločinov proti človečnosti, ki so bili zagrešeni pod taktirko Tretjega rajha, se dotikajo slehernega izmed nas, saj svojih žrtev niso zgolj pogubile, marveč so jih hkrati tudi razčlovečile. Pokazale so, da lahko zablode človeka napadejo njegovo bistvo sámo – njegovo človečnost. Spoštovane in spoštovani, naj naše spominjanje ob Mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta ne bo zgolj pogled v preteklost, ampak tudi opozorilo in upanje za prihodnost, da nekoč morda junaštvo in dobrota vendarle enkrat in za vselej premagata zlo.”

Na družbenem omrežju Twitter pa se je odzvala še Fajonova, ki je zapisala: “Dan spomina na holokavst in na osvoboditev taboriščnikov v #Auschwitz ne sme biti le spomin. (P)ostati mora zavest nas in mlajših generacij. Nenehno moramo opominjati na vse tanjšo ločnico, ki lahko vodi od nestrpnosti preko sovraštva do zločinov #HolocaustMemorialDay @strankaSD”

https://twitter.com/Jo_AnnaOfArt/status/1221802221446234112?fbclid=IwAR2H9TkQTuawPW-5PXmLHNl9oME27bNF57JHngIztFrRDIN_7POvxbCnsFU

https://twitter.com/matjazg/status/1221863619731783680?fbclid=IwAR0xh9sn2HF5mZ1CPUjF99clkBvn-uqfsZEhXciVdELpUU-98_nyEAxqbb8

Brlgezu in Fajonovi ni mar za žrtve totalitarizmov, saj odkrito poveličujeta komunizem
Kot smo na spletnem portalu Nova24TV že večkrat poročali, evropskima poslancema v resnici ni mar za žrtve totalitarnih sistemov. Oba namreč odkrito poveličujeta komunizem, ki je po vsem svetu povzročil že za 100 milijonov smrtnih žrtev, številka pa še narašča. Od tega so komunisti samo v Sloveniji pomorili vsaj 100 tisoč ljudi. Med drugim sta se oba odzvala na sramoten članek o Sonji Lokar iz Dnevnika v lasti tajkuna Bojana Petana z naslovom “Jaz sem komunistka!” Namesto, da bi kot demokratično izvoljena funkcionarja obsodila takšen zapis, sta ga oba pohvalila, Brglez je bil po svojih besedah od članka kar zadet: “Ker tudi živiš, kar poveš. Tovarišica Sonja Lokar, hvala.”

Nič manj hinavščine v svoji pohvali ni izkazala niti Fajonova, ki ji komunistka Lokarjeva očitno predstavlja vzor: “Draga Sonja Lokar. Iskrene čestitke za zapis, vztrajnost in vse, kar si. Si vzornica. Tvoja izjemna energija povezuje, danes si spet dokazala.”

Namesto v parlamentu bi moral biti Brglez v zaporu
Brglez je sicer že dobro znan po svojih skrajnih in totalitarnih stališčih in bi v vsaki normalni državi že sedel v zaporu zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, namesto da sedi na dobro plačani funkciji. Že leta 2014, kmalu po izvolitvi, je Brglez v trobilu ekstremne Levice Mladina v intervjuju na primer povedal: “Ideja revolucije, kot jo zagovarjajo v Združeni levici, nam je lahko simpatična, a v trenutni svetovni gospodarski konstelaciji ni realna.” V intervjuju je tako jasno povedal, da mu je “ideja revolucije”, kakršno zagovarja skrajna Levica, simpatična, torej vključno z nacionalizacijami in onesposobitvami političnih nasprotnikov, kar je leta 2014 Brglez že jasno pokazal s protiustavnim odvzemom poslanskega mandata Janezu Janši. Kako totalitaren je, je pokazal tudi kot predsednik državnega zbora s prizadevanjem za omejevanje referendumov in s pozivanjem k nezakoniti prepovedi koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona, ki bi se moral zgoditi v zasebni dvorani. Svojo pripadnost smrtonosni ideologiji je izkazal tudi med svojimi poletnimi počitnicami, ko je romal v Trier, kjer se je 5. maja 1818 rodil Karl Marx.

Komunisti niso prizanesli niti ženskam in otrokom, a radikalca Brgleza to ne gane (Foto: Nova24TV)

Fajonova že razžalostila in šokirala žrtve komunizma, ki se je pri nas pojavil v najhujši obliki
Tudi Fajonova ni nič boljša od svojega kolega Brgleza, kot slavnostna govornica na tradicionalnem zborovanju za mir na Cerju je med drugim razburila z izjavo: “Nikakor in nikoli pa ne smemo privoliti v poskuse, da bi stanje v Sloveniji med letoma 1945 in 1990 prikazovali enako, kot je bilo v Sovjetski zvezi, Romuniji in Vzhodni Nemčiji. In ne smemo dovoliti, da bi prek tega obdobja razvrednotili narodnoosvobodilni boj kot boj proti okupatorju in rehabilitirali kolaboracijo.”

Neverjetno ampak resnično! (Foto: Facebook)

Za spletni portal Nova24TV je takrat spregovoril tudi Igo Sajovic, ki je 10 let preživel v komunističnih zaporih, od tega leto v samici in 6 let na Golem otoku: “Pri nas je bil komunizem najhujše oblike, ker je bil najbolj tajen. Vsi partijci nekje do leta 1950 sploh niso povedali, da so bili člani partije, pač pa so morali to nekako zamolčati, da so lahko lovili na limanice. Vsak negativen izraz do partije je bilo kaznivo dejanje, ki se je kaznovalo z glavo ali pa Golim otokom. Tudi v Ljubljani so imeli samice, celice, ki so bile veliko hujše kot Goli otok.”

Igo Sajovic (Foto: posnetek zaslona)

Za Nova24TV je spregovorila tudi Lidija Drobnič, ki je bila zaprta v taborišču Verdreng na Kočevskem: “Naši voditelji v bivši Jugoslaviji so se veščin komunističnega vladanja učili od sovjetskih prvakov. Ne vemo, ali je učenec slabši od učitelja, a znano je, da so bili janičarji slabši od Turkov.” Kot je pojasnila Drobničeva, so leta 1949 po vsej Sloveniji pobrali med 700 in 800 žensk, večino izmed njih političnih zapornic oziroma taboriščnic, ki so nasprotovale komunističnemu režimu, ter jih poslali na t. i. družbeno koristno delo, ki je bilo v resnici prisilno delo.

Lidija Drobnič (Foto: Robert Fojkar)

Rok Krajnc