Kritična pravnica Vera Mejak o Turnškovih cenzorjih: “Levičarjem, ki vztrajno negirajo zločine komunizma, sama plačam prevoz do Hude jame!”

Vera Mejak (Foto: Demokracija)

Ob govoru o polpretekli zgodovini Vera Mejak ni mogla mimo nedavne oddaje Intervju z Jožetom Možino in Jožetom Dežmanom. Pogrom, ki se je zgodil nad obema, je Mejakova ocenila kot povsem v stilu komunizma in socializma, torej, da “ne smeš govoriti o tem, kar ti ne pustim, da govoriš”. Mejakova takšno miselnost o povojnih pobojih in povojnem dogajanju zavrača. Najmanj, kar moramo po njenem mnenju obelodaniti, je to, kje so bili ljudje pobiti, da jih bodo svojci lahko dostojno pokopali. “Če bomo tiho, bodo kmalu predpisali prepovedi za predvajanje tega ali onega. Zato, ker imamo v ustavi zapisano svobodo govora, ne smemo molčati. Nihče nam ne sme zapreti ust,” je bila še odločna Mejakova.

V petek je v Ljubljani potekal pogovorni večer z Vero Mejak, upokojeno finančnico in pravnico z veliko izkušnjami v tožilstvu, Banki Slovenije in gospodarstvu. Vera Mejak je oseba, ki odkrito pove tudi tisto, česar si mnogi ne upajo. Širši slovenski javnosti je postala zelo znana po svojih izjavah brez dlake na jeziku v oddaji Pričevalci. V pogovoru je spregovorila o Sloveniji leta 1991 in danes. Pogovor sta organizirala ŽO SDS in Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve. Z Vero Mejak se je pogovarjala poslanka SDS in predsednica ŽO SDS Nada Brinovšek.

Samoupravni socializem ljudem zmešal pamet
“Tisti, ki smo delali v drobovju pravosodnega sistema v socializmu in smo imeli malce občutka za pravičnost, za red, smo si želeli sprememb. 20 let sem do takrat že delovala v pravnem aparatu, videla marsikaj hudega, tudi takšnega, kar te boli. Naj samo omenim – nekateri smo planili na noge, ko je Udba sodnika Miklavčiča vklenjenega peljala s sodišča, in to brez obtožbe, brez česarkoli -, in če te toliko stvari boli in teži, če s svojo vestjo in znanjem ne moreš narediti nečesa, kar je nujno, in če sistema oziroma družbene ureditve ne vidiš več kot take, ki jo je treba braniti – kar seveda sodnik počne -, potem si želiš spremembe,”
je Mejakova uvodoma opisovala čas v obdobju osamosvajanja. Spomnila je, da smo takrat propadali finančno kot država. “Na ustavnem sodišču sem videla, koliko finančnih zadev sodniki ne znajo ali nočejo rešiti, in koliko zadev počiva v njihovih predalih. Tudi zato sem si želela sprememb,” je nadalje opisovala in dodala, da si je želela demokratične ureditve, drugačne zakonodaje in drugačne spremljajoče strukture, “da bi se lahko odkrito in pošteno pred ljudmi in družbo povedalo, opomnilo in tudi kaznovalo tisto, kar je šlo narobe. Spremembe smo si želeli tisti, ki smo bili enopartijskega sistema siti, ker je peljal v prepad,” je ob tem dodala.

Mejakova še meni, da je samoupravni socializem “ljudem zmešal pamet”. “V samoupravljanju so tisti, ki so se hoteli obveznostim in delu izogniti, sedeli v raznih komisijah, nam drugim, ki si želimo red in disciplino, pa so solili pamet,” je dejala ob tem in dodala, da je današnja generacija 40- in 50-letnikov od malih nog živela s socializmom in tem, da neka ideologija velja ter da drugo ne drži. “In prav ti danes ne razmišljajo, da je demokracija pravica vsakega, da pove, kar misli, prav tako niso pripravljeni poslušati argumentov in trmasto vztrajajo pri ideološko obarvanih stališčih,” je dejala.

Prakse banksterjev, ki so navaden kriminal
Na vprašanje o tem, kako ocenjuje aktualno politično situacijo in kakšna bo prihodnost Slovenije ob koaliciji, ki se obeta, Mejakova odgovarja, da aktualna koalicija pod vodstvom Marjana Šarca ne bo kos nalogam, ki so pred Slovenijo. Mejakova se ob tem sprašuje, za koliko se bo morala država ponovno zadolžiti, da se bodo izpolnile vse obljube, ki so bile dane ljudem s strani levih strank pred volitvami. Ob tem pa je močno kritična do uvedbe višjih ali morebitnih novih davkov. “Noben podjetnik ne bo tako neumen, da bo pri nas delal, da bo plačeval visoke davke na dobiček in druge visoke dajatve. Politika visokega obdavčevanja za povišanje socialne pomoči je nespametna, saj se z visokimi davki odžene tuje investitorje, ki najdejo davčno bolj ugodne države od naše, prav tako pa se lahko odžene tudi tista slovenska podjetja, ki so dobra, s čimer se zmanjša zaposlitev pri nas,” meni Mejakova in ob tem dodaja, da pozna kar nekaj dobro stoječih podjetij iz Savinjske doline, ki so prav zaradi neugodnega davčnega okolja pri nas že odšla v bližnjo Avstrijo.

“Krediti, ki jih je dala Ljubljanska banka, se ne bodo nikoli vrnili,” pa je stanje na področju slovenskih bank ocenila Mejakova. “Vsi ti ‘jašoviči’ in ‘veselinoviči’, ki so dajali kredite brez vsakega zavarovanja, bi morali odgovarjati za svoja dejanja,” je ocenila nekdanja tožilka, ki je prepričana, da nobena država ne bi tolerirala tega, da bi direktor banke vedel, da se krediti dajejo brez zavarovanj ali zagotovil, da bodo vrnjeni. “Če je temu tako, gre za zlorabo položaja. Če pa direktor banke ne ve, da se krediti dajejo brez zavarovanj, pa gre za nevestno delo v službi,” meni Mejakova. Po njenem se bodo tudi tožilci prej ali slej zganili in dojeli, da je to, kar so počeli v bankah, čisto navaden kriminal, je še prepričana nekdanja tožilka, ki obenem namenja veliko pohvalnih besed predsedniku preiskovalne komisije o zlorabah v slovenskem bančnem sistemu dr. Anžetu Logarju, ki je razkril vrsto spornih praks slovenskih bančnikov.

Levičarje bi morali peljati v Hudo jamo
Ker smo ravno včeraj obeleževali Vseevropski dan spomina na žrtve totalitarnih in avtoritarnih režimov, je Mejakova nekaj besed namenila tudi naši polpretekli zgodovini. Meni, da leva politika v Sloveniji nikoli ne bo sprejela resolucije o evropski zavesti in totalitarizmih, samo zato, ker je v njej omenjen komunizem. Ob tem pa je naštela številne podatke o žrtvah komunističnega režima tako na Balkanu kot v Sloveniji. “Podatkov tisti, ki ne želijo sprejeti resolucije, ne želijo ne videti ne o njih nič slišati, četudi gre za podatke iz arhivov v Beogradu, kjer so stvari ohranjene in niso bile uničene kot pri nas,” je dejala Mejakova. Ob tem je kritična do vseh, ki skušajo na različne načine zaustaviti tiste, ki razkrivajo resnico in tiste plati naše polpretekle zgodovine, ki bi jih nekateri najraje pozabili. “Tudi predstavnikom levice, ki tako vztrajno negirajo zločine komunizma, bi odprla oči, tako kot so to naredili ameriški oficirji v Münchnu, ko so ga osvobodili. Takrat so visoke nemške funkcionarje, ki so zanikali zločine med vojno, naložili v avtobuse in jih peljali v Dachau. Sama pa plačam avtobus in levico peljem do Hude jame,” je dejala Mejakova, ki je obenem povedala, da je vse podatke o izgnanih, pomorjenih in zaseženem premoženju, ki jih je naštela, pridobila iz zapisa ministra za notranje zadeve FLRJ Aleksandra Rankovića.

Ob govoru o polpretekli zgodovini Mejakova ni mogla mimo nedavne oddaje Intervju z Jožetom Možino in Jožetom Dežmanom. Pogrom, ki se je zgodil nad obema, je Mejakova ocenila kot povsem v stilu komunizma in socializma, torej, da “ne smeš govoriti o tem, kar ti ne pustim, da govoriš”. Mejakova takšno miselnost o povojnih pobojih in povojnem dogajanju zavrača. Najmanj, kar moramo po njenem mnenju obelodaniti, je to, kje so bili ljudje pobiti, da jih bodo svojci lahko dostojno pokopali.

Glede na vse dogajanje ob oddaji Intervju pa je Mejakova pripravila tudi apel za RTV Slovenija, s katerim zahteva, da “RTV brezkompromisno in odločno zaščiti zgodovinarja Dežmana in novinarja Možino pred zasmehovanji, blatenji in celo grožnjo s fizičnim obračunom, in to samo zato, ker v intervjujih strokovno, pietetno in resnicoljubno, z vsem dolžnim spoštovanjem do žrtev odkrivata resnico o povojnih pobojih”. Mejakova meni, da so le resnica, obžalovanje in  razumevanje pot do sprave v narodu. Po njenih besedah tudi ne smemo biti tiho ob takšnih dogajanjih, ki smo jim priča ob omenjeni oddaji. “Bojim se, da če bomo tiho, bodo kmalu predpisali prepovedi za predvajanje tega ali onega. Zato, ker imamo v ustavi zapisano svobodo govora, ne smemo molčati.  Nihče nam ne sme zapreti ust,” je bila še odločna Mejakova.

C. Š.

 • Kučko pod pručko

  Čestitka Borisu Pahorju za 105. rojstni dan

  Vse najboljše, spoštovani gospod Boris Pahor, za vaš častitljivi jubilej. V svojem dolgem življenju ste občutili dva škornja, fašističnega, dolga leta pa vas je teptal še komunistični. Kljub visoki starosti vam želim še precej zdravih in pokončnih let, da boste še naprej tako kritični do obeh totalitarnih režimov.!!!

  • Mojca pokraculja

   Čestitke in veliko zdravja. Tudi mentalnega.
   In cim dlje stran od slovenskih komunjar. Hinavci se vam prilizujejo, namesto da bi se skrili pred velicino človeka.

 • Dado

  Prodajanje megle, tako o njenem 20-letnem delu v pravosodju ( ga. kaj pa ste naredila … ja nič, je treba v službo hoditi, seveda je potem delal v moževem podjetju, da kot je v Pričevalcih povedala, znala goljufati pri davkih), in glede Hude jame (zopet nič, da bodo svojci “vedeli”), gospa v pravosodju ste delali, ko je bil čas za pregon, ko so bili vsaj nekateri odgovorni za poboje, še živi. Zdaj pa na Malorco, lepa topla jesen bo, uživat denar prislužen na zgoraj opisan način. Gospa, po toči zvoniti…. ko ste bila tožilka bi preganjala, zdaj pa na vsa usta…….

  • Mojca pokraculja

   Na vsa usta lažeš ker te boli resnica.

  • Fosa Stefan

   ne blati in ne žali gospe vere, tisi en pizdun, ki ne veš kje imaš rit in glavo, živiš pa od socialne pomoči, torej si na strani tistih, ki lahko kradejo, kot kučan in drugi pasjejebci

  • karlina
 • Dejstva so jasna !

  Še en no ena kvizling in verjetno tompson fan? ja lepo lepo……
  v Hudi jami so dokazano izključno ustaši!!
  Kaj imajo ti zveze s slovenci vedo samo cheap nabiralci ušivih cenenih političnih točk kajti:
  1. nevtralizirali so jih yugo enote morda tudi kak slovenec vmes
  2. kvizlinge so čistili vsi francozi skoraj milon in nobene panike pri francozih
  3. a bo kdaj kvazi slovenska stranka SDS dejansko stopila za slovence ne pa za hrvate, vatikan, madžare….???

  • rubec

   Dejstva so jasna. Ti si totalen idiot.

  • joza joza13

   Na oblasti imaš komunjare in njih vprašaj o tretji točki. In… dokler boš volil te majmune, se nimaš kaj pritoževati. Vsi majmuni marajo banane..

  • Mojca pokraculja

   100% udbovec!

  • rabbit

   Kaj a po noči ne moreš spati te obiskujejo ali ne?

   • karlina

    očitno, pa Turnška in bando v borčevski organizaciji tudi, pa ne zato, ker so bili v vojni, ker so vsi rojeni po letu 45, pač pa zato, ker so jim njihovi predniki, pred smrtjo povedali , koliko SLOVENCEV IMAJO NA VESTI, TO JIH TEZI, VERJEMI

  • Fosa Stefan

   odgovoril ti bom z eno anekdoto
   RESNICA OSVOBAJA ŽRTEV IN RABLJA

   LAŽ, PRIKRIVANJE, OBREKOVANJE, KRAJA PA OBREMNJUJE DUŠO IN TELO
   povej koliko patentov so vpisali lažnivci aLA kučan,. in njegova sodrga, škrabec, spomenka, turk,…in koliko so ti lažnivci dobrega IN POŠTENEGA naredili za SLOVENIJOMin SLOVENCE
   ti znaš sigurno krasti, lagati in živeti od socialne pomoči, ustvariti pa pošteno ne znaš nić

   sevedaj sedaj jok in stok sinov hčera vnukov, da njihovo BORCI NORCI niso več ROBINI HUDI, marveč navadni pijanci, posiljevalci, lažnivci, tatovi,..
   šoltes mora biti zelo ponosen na edvarda kar deli

  • MižekFiga

   Ni samo “Huda jama”. Imaš zelo napačne ideje kdo je “kvazi”! Zelo smrdiš!

   IN
   Vsi komplimenti Vera, za odkrito pošteno besedo.

  • karlina

   Veš kaj so dejstva, ki so jasna in resnična-preko 600 morišč po celi naši zemlji Sloveniji, dokaz za genocid nad SLOVENSKIM NARODOM, ŠE KAJ

 • abc

  Približno tisoč petsto nemških inženirjev, med njimi jih je bilo veliko število pripadnikov SS; s slovitim Wernherjem von Braunom na čelu, pa ni šlo z ameriškimi vojaki na ogled koncentracijskega taborišča Dachau, ampak jim je ta ista Amerika z pomočjo Vatikana, priskrbela drugo identiteto in jih odpeljala v ZDA.Nobeden od njih ni nikoli odgovarjal za zločine, ker so pač služili v interesu njihove nove domovine, demokratične, svobodomiselne, miroljubne Združene Države Amerike.

  • rubec

   Spet en rusofil tukaj. Jaz ti plačam prevoz do moskve če že nimaš svoje mesečne. Tam se vrži iz njihove najvišje stolpnice ne bo nobene škode. Ruska ura ki si jo dobil ob odhodu v penzijo bo ziher ostala cela.

   • abc

    To je dokumentirano in dokazano. Mal se izobrazi glede tega, preden me označuješ za rusofila.

 • večni srb

  Še ena naša pravnica, ki ne razume, da 2.sv ni bila samo še ena vojna.
  Seveda lahko vsakdo pove kar misli, vendar to še ne pomeni, da so si vsa mnenja enakovredna. Danes lahko vsakdo zagovarja idejo, da je Zemlja ravna, vendar ne more pričakovati, da ga bo potem še kdo jemal resno. Namen komunikacije ni samo izmenjava mnenj temveč tudi usklajevanje glede dejstev, ki so nedvoumna in za vse enaka. Dolžnost korektnega in častnega sogovornika v debati je tudi, da razume svojo zmoto, ki se izrazi pod težo nasprotnih argumentov, česar pa ideološko napumpani fanatiki enostavno niso sposobni, ker se jim s spoznanjem o lastni zablodi podre ves svet. Vsaka ideologija namreč temelji na neki zablodi, v primeru revolucionarnih zločinov, so to recimo dejstvakot, da zaradi izdajalcev Slovenija ni več obstajala, da je bil cel narod razlojen na tri razrede državljanov in je bil name okupacije genocidno pobijanje, po Zakonu o rasni higieni. Po vojni je sledil linč predvsem zato, ker država ni obstajala in ni bilo nobene družbene morale, zato naravno pravo. Ker nima nobenega smisla, če samo nedolžne žrtve trpijo, njihovi rablji in morilci bi po koncu vojne rekli samo sorči in ups, nismo vedeli, da smo bili sadistične budale, kar samo po sebi ni kaznivo, tako pa so plačali milo za žajfo.
  Zaradi idiotov, jo bodo borci zelo poceni odnesli, itak ne morejo biti krivi, če so pobijali naciste, fašiste in ustaše, ki so sami sebe oklicali za višjo sorto človeka in skušali iztrebiti vse ostale ljudi na planetu, zaradi nekih evgeničnih oslarij, ki nimajo nobene podlage v znanosti in nikakor ne držijo.

  Tejle Veri bi jaz plačal prevoz do Atlantide.

  • učko

   Ceu svet ve, da je bil komunizem zločinski kretenizem in še vedno je. Sam ti si tle tolk pameten, da vidš zadeve drugač in zemljo ploščato !!!!!

   • KAPIBARA

    Kaj zdej:
    A JE al NI ploščata.. ?

    Vsak drgač prav !

    • učko

     Ti kar men verjem, pa farjev ne posluš, ne ta rdečih ne ta črnih !

    • večni srb

     Poglej okoli sebe, kaj vidiš?

     • KAPIBARA

      Ni vse tako, kakor zgleda !!

   • večni srb

    Sploh ni res, jaz vidim komunizem kot tisto kar je pač bil, mene propaganda in ideologija ne zanimata, tebi pa zgleda pomeni vse, ker resnica pač ni nič lepega in pametnega.

  • montyamp

   Če gledaš iz vukojebine skozi prizmo udbovske NKVD judikature , vidiš odtenke zablod katere si pravkar opisal .
   Če gledaš iz Švice , vidiš , da je velika Srbija vsak dan manjša , zaradi omejenosti balkanskega uma , v katerega plitkost se ne da spraviti demokratičnega razmišljanja .

   • večni srb

    In prav ti se oglašaš, ki si še pomagal okupatorjem v Piranskoj uvali, vseh krajih ob meji in v nuklearki.
    Srbija je to kar je,enkrat se bodo američani spokali in Kosovo bo spet naše ali pa ga bomo drugače vzeli nazaj, Slovenija pa res ne bo več obstajala, zaradi domačih izdajalcev, ki jim domovina očitno nikoli ni bila intimna opcija.

   • pupa

    Se srinjam, da je Srbija vsak dan manjša. Nekaj podobnega velja tudi za Slovenijo istočasno, ko se Slovenija manjša ozemeljsko, imamo v Sloveniji vsak dan manj Slovencev. ŽAL!!!!!!!

  • joza joza13

   Vam četnikom so ustaši in Albanci – Šiptarji že dali po pički in še jih boste dobili – verjemi srb večni. Vrbe so lepa in žilava drevesa. So že posajene… in nikar ne relativiziraj in moraliziraj, ker Slovenci nimamo več kaj izgubiti.

   • večni srb

    Prvič slišim, vem pa, da je poslovna tajnica fafala CLintonu in je zato bombardiral Srbijo, z letali vodenimi iz vesolja. Srbi so edini na svetu, ki so enega sklatili, sicer pa je menda jasno, da se proti takim marsovcem ne moreš boriti in bi samo vse razbili, nato pa odleteli nazaj domov.

 • mali49

  Čestitam Veri Mejak za pogum, brez dlake na jeziku, je treba komunističnim levičarjem povedati resnico o njihovih zamolčanih zločinih, za katere pa še ni nihče odgovarjal, ali bil obsojen. To pa zaradi tega, ker je bilo v komunizmu o tem govoriti prepovedano in kaznivo.

 • Anton

  BRAVOOO spoštovana, eminentna Gospa Vera MEJAK, za odkrite besede, kar tako naprej odločno, predvsem pa iskreno. Slovenski narod potrebuje takšne ljudi, kot ste vi Vera, da ne propademo.

 • Irena

  Še ena pripadnica skrajne desnice.

  • rabbit

   Kaj si pa ti kurbica levičarjev?

  • karlina

   https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8 A bejz, da te ni sram, še ena prapadnica, ki je velika , domoljubna SLOVENKA !!!!!!!!!!!!!! Mimogede, kar se tiče skrajnosti-skrajna je samo vaša trda. leva vlada !!!!

 • KAPIBARA

  Vsi ki plujvate po Veri, češ, kaj ni takrat govorila.. – NI smela !!

  Pa ali veste za Tajni Uradni List , katerega so so posluževali SAMO elitni posvečenci.. med drugum, uvoz avta, na določen dan, z neko šifro, braz carine , registracije brez problema ?

  Tole samo drobtinica od tega lista in dela komunjara..

  • belibeli labod

   hahaha ni smela hahaha kreteni pa taki

   • KAPIBARA

    Ti tudi takrat nisi smel žalit vse povprek..

 • Mare

  Bila je del komunistične elite, v socializmu je imela visok položaj v pravosodju in bila tiho ko rit. Danes pa je pametna ko strela, namesto da bi se državljanom opravičila ker je bila del sistema.

  • montyamp

   Če bi imeli več takšnih danes , Slovenija ne bi bila tazadnja vukojebina v EU .
   Imamo pa še gnoj kot si ti , zato prihaja novi bankrot .

  • Mojca pokraculja

   Dokazi kar trdis z dejstvi.

  • rabbit

   Kaj je to visok položaj v pravosodju je bila sodnica, državna tožilka ali kaj?

  • Miža

   Raje si preberi intervju in bodi pošten človek!

   “Naj samo omenim – nekateri smo planili na noge, ko je Udba sodnika Miklavčiča
   vklenjenega peljala s sodišča, in to brez obtožbe, brez česarkoli -, in
   če te toliko stvari boli in teži, če s svojo vestjo in znanjem ne moreš
   narediti nečesa, kar je nujno, in če sistema oziroma družbene ureditve
   ne vidiš več kot take, ki jo je treba braniti – kar seveda sodnik počne
   -, potem si želiš spremembe,”

   • večni srb

    In komu točno je pomagala, pri taki masi režimsko uničenih revežev in democidno izbrisanih državljanov, pri tako gnilem in razčlovečenem državnem aparatu, a je naredila kaj dobrega vsaj za enega?

  • tramal

   Tudi mi smo morali podpisati v podjetju ,da ne smemo ničesar povedati ,brez njihove privolitve ,čene bodo nas tožili in zgubili bi delo.Tako je bilo še pred kratkem .Če pa bi povedal kar vem ,bi me komunajzerji čez noč pospravili na oni svet.

   • večni srb

    Zakaj si jih pa ubogal, če si vedel, da nimajo prav, bi pa po svoje naredil.

  • karlina

   https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8 BABA NEUMNA, DAJ NAJPREJ SI POGLEJ TO, POTEM PA GOVORI, BO ŠLO, SAMO VPRAŠAM.

 • sloustava

  Vsi, ki odkrivate, poveste, obelodanite, resnico, ste blagoslov za mojo domovino in prekletstvo za kucanizem! Hvala ga. Mejak!

 • Kučko pod pručko

  Vera Mejak – odlična kot vedno

  Kadarkoli zagledam njen obraz, se je razveselim. Vsakič vem, da bom prebral velko zanimivega, saj brez dlake na jeziku pove vse, kar jo teži. Tega pa ob pokvarjeni in zločinski Partiji ni malo.

  In vedno se mi pred očmi tudi pojavi tisti bedak s skodrano grivo na buči, ki mu je odkrito pred celotno Slovenijo v obraz povedala, da “bolj butastega pripravnika, kot je bil ta Ferlic, nisem imela!”

  • Vera

   G.Kučko : Hvala , da ste se vrnil , saj upam, da nas je veliko, ki smo komaj čakali vaše vsebinsko polne komentarje. Lepo nedeljo vam želim !

   • Kučko pod pručko

    Vera, hvala ti in lepo nedeljo tudi tebi. Pa lepo te prosim, ne vikaj me, saj smo slovenski domoljubi med seboj prijatelji!!!

    • karlina

     TOČNO, pozdravljen, smo te pogrešali, zelo.

 • montyamp

  Vera Mejak pravi , da je bila Zdenka Cerar Kučanova dekla .
  Tožilstvo je bilo v tistih časih zlizano z odvetniško pisarno , v kateri je bil vajenec Mirko .
  Ni čudno , da je mladenič brez hrbtenice ob garažnih aktivnostih šivanih odvetnikov kinologov v Austriji , postal marioneta udbomafijske globoke države .

 • Jovo Jamnica

  Vera Đoković Mejak in Vinko Gorenak
  bila sta rablja bivšega sistema
  vsak

  • montyamp

   Udbomafijsko krivosodje je pa še danes .

  • Pesjan

   Jovica kateri pizdun ti je sunil šajkačo morda Jankovič??????

 • belibeli labod

  sds(slovenska domobranska stranka) je najbolj poštena in moralna organizacija na svet in da si ne bi kdo kaj reči čez to, ker bo ….

 • Franc Šink

  Ali mi kdo razloži razliko med komunizmom in rokovnjaštvom?

  • Jovo Jamnica

   Včasih komunista, danes rokovnjača… Vera Đoković in Vinko Gorenak…

   • traktor

    In Jovo Jamnica. Ali pa je obratno.Včasih rokovnjač,zdaj pa komunist.

    • Dragan Krstič

     traktor, motiš se, oče v Wehrmachtu, sin komunist. No ja, saj med nacisti in komunisti ni velike razlike. Podobnst z Jovom Jamnico in njegovim očetom je zgolj naključna.

    • Jovo Jamnica

     Ma, pusti ti mene. Jas nisn wannabe pomembn…

  • rokovnjači so bili pošteni lopovi, komunisti so pa kriminalci :-)

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Marica

  Ta ženska konvertit- človek za vse sisteme. Imeli so visoke položaje v socializmu in bili njegov temelj. Zdaj pa so soremenili vižo. Sram naj jih bo konvertite. Največ jih je v SDS recimo Ivan, Vinko, Rupel in Vera.

  • traktor

   Torej vse stare prasce v SD in Desus,v SDS in NSI pa bi rekrutirala dojenčke v pleničkah.

  • Pesjan

   Ti kot kurva komunistov niti ne veš kdo je ta spoštovana gospa ve komunistične kurve lahko diskutirate samo o Pepcah,Spomenkah,Svetlanah in po novem še o venezuelski prostitutki Violeti -razumeš!!!!

   • karlina

    ITAK, pa saj vemo, da nesposobni, leni, scrklani komunistični potomci in njihovi predniki niso nikoli in nikdar marali izobrazenih ljudi, to je dejsto, pa saj vidimo ,kdo nam vlada, ne potrebuješ več nobene razlage.vse kristalno jasno.

  • rabbit

   Kaj je to visok položaj je bila sodnica, vrhovni državni tožilka, predsednica sodišča, je bila guvernerka banke ali kaj ali je samo opravljala svoje delo za katero je bila mizerno plačana sedaj ji pa očitaš, da je prodala moževo podjetje, po njegovi smrti in denar vložila v turizem na Malorki. Res tipična predstavnica levice, lena, hlepi pa tujem denarju.

  • WISKY 1000

   fuj komunajzarca,vse si zasvinjala tu gor

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   https://www.youtube.com/watch?v=HCCyue_G4F8 TO POSLUŠAJ, PREDNO KAJ VPIJEŠ !!!!

 • Dragan Krstič

  Tisti, ki smo gobcali čez komuniste in Tita že za časa YU smo občutili kaj je globoka država in to se jim vleče naprej vse do danes. Pa vedite da je slovenska država mnogo globlja kot si morate misliti. Z veseljem ubijem tri bitja, muho, komarja in komunista.

  • karlina

   HVALA ENAKO !!!!!

 • Hun1978

  boj bivsih partijskih dinozavrov…nabijem vas na mlad kurac ..vse ukp od Verice do Tit-ota

 • Rdeči Rafko

  Če bi gospe Veri ustaši, ki ležijo v Hudi jami zaklali njene bližnje – bi drugače govorila.

  • alojz

   Če bi tebi komunisti pobili družino (od otrok do babice in deda) bi drugače pisal.
   Namerno nisem napisal “partizani”. Ti niso bili vsi komunisti.

   • večni srb

    Odvisno zakaj, to ti hoče Rafko dopovedati.
    Vprašaj raje Vero koliko revežev je že zatolkla v svojem življenju, ko se je borila za pravično stvar. Vsaj toliko kot komunisti, bi rekel, čeprav seveda niso imeli nič z njenimi frustracijami in obrnjeno meno.

    • centurion

     Bedak balkanski.

     • večni srb

      Meni to nič ne pove, če pride od takega retarda kot si ti, ko boš znal napisati kaj te moti na mojem mnenju, lahko debatirava naprej, sicer bi se rad ugleda samo obmetaval s sočnimi besedicami, kot en tak otročji debil.

     • centurion

      Poslušaj, jaz sem SLOVENEC NA SLOVENSKEM!!
      Ti, poturica, si vsiljivec, ki ga ni nihče vabil, OK?
      RETARDI STE BALKANCI, ŠE POSEBEJ SRBI, kar je napisal
      že Karl Marx leta 1848 v znani tezi o HOLOKAVSTU.
      Preber, in pusti gostitelje SLOVENCE PR GMH!!!

      Januarja 1848 v Marxovi reviji Neue Rheinische Zeitung. Engels je pisal kaj pomeni razredni boj v marksističnem pomenu. Ko bo prišlo, do socialistične revolucije, bodo primitivne družbe v Evropi zaostajale za dve stopnji, ne bodo niti še na kapitalistični stopnji. V mislih je imel Bretonce, Baske, škotske višavce, Srbe.

      Imenuje jih “odpadke narodov”, Völkerabfalle. Treba jih je uničiti v zgodovinskem boju, zaostajajo za dve razvojni stopnji in ne bodo mogli postati revolucionarji.

      Govoril je o vulgarnosti in umazanosti Slovanov. Meni, da Poljska ni upravičena do obstoja

      (“Razredi in rase, ki so prešibki, da bi obvladali nove življenske razmere se morajo ukloniti. Umreti morajo v revolucionarnem holokavstu” (Karl Marx, People´s paper, 16. 4. 1853(6)? “Journal of the History of Ideas, Vol 42. No. 1. 1981.)

    • WISKY 1000

     budala

    • WISKY 1000

     pojdi s..t na tvojo 24 kurnik.

   • karlina

    Seveda ne, moja oba stara starša sta bila prisilno v partizanih, pa sta bila oba kristjana in v bistvu niti nista vedela, kaj so KOMUNISTI, šele po vojni, ko so videli in izvedeli, kaj so naredili komunisti DOMOLJUBNIM SLOVENCEM, ki niso bili v partizanih, ali pa so tudi bili, pa je bil nekdo od sorodnikov domobranec.

  • centurion

   Škoda da Ustaši niso tvojih prednikov poklali.
   NAPAKA.
   Posledica nov levi stvor, ti.

  • karlina
  • karlina

   BEDAK

 • RATATA
  • Rožle

   Kje se pa da tole na pauzo .. je ni?

   • RATATA

    Morš met kladu, pa po ekranu usekat.

    • Rožle

     Aha, grem za test prvo sosedu probat …

 • Rožle

  Vera Mejak ..:
  ***************
  “Bilo je leta 1977 obnavljali so trezorje in jih odpeljali iz Narodne banke v Litostroj žagatin kar polne.
  Ljudje so bili že zdavnaj pobiti nikjer ni bilo seznama čigavi so. Tudi v Narodni banki niso vedeli, da so trezorji polni.
  -zlatnine, briljantov in ne vem še česa.
  To je bilo premoženje bogatih ljubljanskih familij, ki so jih pregnali ali pobili in jih ni bilo več”

  • rabbit

   To je čista resnica, v Litostroju so to razrezali in delavci so pobrali te zaklade, ko je partija to izvedela so morali vse nazaj prinesti in za tem premoženjem se je izgubila vsaka sled. Mi je povedal moj oče le en delavec je najbrž vzel nekaj , ker je zanikal da bi karkoli vzel. So ga zaprli pa je vseeno trdil da ni nič vzel.

 • Rožle

  Vera Mejak..:

  “pripravnik moj je bil tale Ferlinc..kar naj sliši.. bolj butastega pripravnika nisem imela”….

  • VERRZIFIKATOR

   Verij Mejač – Mira Vijak

   PRIPRAVNIK IN VEDEŽEVALKA

   Je pripravnik v stroki vsaki
   nujno res, potrebno zlo
   in pa jasno vsem je to,
   da ljudje so neenaki.

   Enim stvar ne gre od rok,
   drugim pa še teže v glavo,
   ti hlepijo žal za slavo,
   v vlogi večnih so otrok.

   Bil nekoč je tak pripravnik,
   deloval precej zabito,
   a je hotel, kot pribito,
   da postal bi čislan pravnik.

   Ni pripravnik se odrezal,
   naj se je na moč napenjal
   in s komolci v prazno drenjal,
   brž se v jezik je urezal.

   Tale bodi prispodoba:
   ko bi tulil naj kot volk,
   se zavil je v mutast molk,
   bil kot pudlja je podoba.

   Kaj bilo mu je storiti,
   ko bilo je, kot pribito,
   da ne mogel bo skoz sito,
   v svoj poklic normalno priti?

   K jasnovidki se zateče,
   ženski za vse to pristojni
   in v mejáh verodostojnih,
   storil bo, kar ona reče.

   Nade polna, v méjah vere
   ženska skuša pomagati,
   in pripravnika peljati
   čez življenjske vse ovire.

   Takšna, pravi, tu je slika:
   ker premalo si pripraven,
   žal ne moreš biti zraven,
   kjer so sojenja velika.

   Tam, kjer ukazuje klika,
   tam težko jim prav boš služil,
   zlahka stvar boš vso okužil,
   nisi ti za obsodnika.

   Obsodnik lahko je tisti,
   ki nalogo brž dojame
   in obsodbo nase vzame,
   ko jo spišejo lobisti.

   Toda mora tudi znati
   vsako stvar utemeljiti,
   ne kar tja v en dan soditi,
   z lista plonkanje prebrati.

   Kvečjemu boš tam pripraven,
   kjer se fer bo linč pripravljal,
   in pod krinko se postavljal,
   da pravičnost vsa je zraven.

   Fer se linča pod pretvezo,
   da proces je bil pošten,
   spoštovan poslednji člen,
   kot pod božjo vse zavezo.

   Saj če stvar bi fer bila,
   ne bi linč ime ji dali,
   s tem so že vnaprej priznali,
   da je vsa sprevržena.

   Linčanje je pač prozorno,
   tam te dolete očitki,
   v vodi da ribariš plitki,
   naj povem ti to nazorno.

   Tebe tam ne da se vpreči,
   to drži žal kot zabito,
   da pljuvalno boš korito,
   čim boš zraven pri tej reči.

   Ni pripravnik ta pri pravi
   se ustavil jasnovidki,
   pričajo prerokb zavitki,
   ki zavrže jih, zapravi.

   Mu prerokbe ne dišijo,
   ker nobene ne razume,
   jasnovidka brž doume:
   drugo fant ima vizijo.

   Ta gospa vedeževalka,
   vse je videla vnaprej
   in bila je slej ko prej
   jasnovidna pričevalka.

   Rekla je verodostojno
   mu v mejáh še razumljivih,
   da bo v časih izmuzljivih
   fant končal prav nedostojno.

   Krajši čas se s slavo kinčal
   res bo, a zelo neslavno,
   in ker delal nepostavno,
   samega se bo fer-linčal.

 • Rožle

  Vera Mejak :
  **********
  “Bom kar povedala…mama od tegale ljubega predsednika vlade moja sodelavka pet let je bila moja sodelavka
  na tožilstvu v Ljubljani.
  Najbolj dvolična ženska kar sem jih kdaj imela in sodelavka. Pa se takrat tega nismo zavedali potem, ko pridejo
  posledice, ker veš, da te tožari verjetno na ZK-ju pri Kučanu pa sej sta bila vendarle sošolca…a ne…
  Smo dobili po glavi vključno z mojim šefom.
  “*********************
  Itaq…Jabolko ne pade daleč od drevesa…

 • Josip Broz Tito(UDBA)

  Jaz bom domobrance in ustaše zastonj zapeljala do jame. :)

  PS: Samo nekaj, bodo morali storiti v zameno. Skočiti v …… Vsi vemo, kam. :)

  • komar marko

   TUMPEK. Saj veš, da nosim špičake št. 48, ki bodo PREDHODNO našla domovanje v tvoji riti! KAPIŠ!

  • xtc

   Tepec ne izzivaj,take neumnosti kot pišeš ti se lahko hitro pojavijo v obratni smeri,sploh,ko bo narod ugotovil,da so v revščini zaradi socialistov,NE PIŠI takih neumnosti in neizzivaj in ne počni neumnosti in trparij.
   Tvoje pisanje bi morali z portala že davno pobrisati,ker je umobolno in hujskaško in nespametno.

   • večni srb

    Ampak točno tako razmišlja večina slovencev in tudi ljudi po svetu, nenazadnje tudi ti, če si iskren do sebe, zakaj bi brisali splošno mnenje?

 • Jožef

  V svetu, posebej pa v Sloveniji, je zavladalo časovno obdobje velike sivine in negotovosti pomešane z ekstremnimi neumnostmi in nesmisli. V medijih so lahko še tako resnične in prepričljive vsebine, a se vas vseeno najde vsakokrat kopica nerazumnih pismoukih, ki tekmujete med seboj, kdo bo napisal večjo neumnost. Ste sredi gozda in ne ločite drevesa od preostalega dela gozda.
  Bog vam naj razsvetli pamet, sicer bo konec z vsemi nami.

  • komar marko

   povej, kako naj MESEČNIKOM in rdečkotom DAMO pamet. Tu je problem,ker imajo VAKUUM na podstrehi. Kapiš!

   • karlina

    TOČNO, pa ne samo mesečniki, vsi levičarji so isti, če ne bi bili, ne bi sklenili pakt s stranko LEVICA, ki je stranka največjega podna od podna, ljudi v druzbi, največja.

  • rebula7

   G.Jozef Hvala popolna resnica..Ne vidijo niti meter pred sabo ceprav medij pise pravo resnico in se med seboj kregajo za brezveze medtem pa se jim dezela potaplja.Prelep pozdrav G.Joze in vse Dobro

  • karlina

   točno

 • Olga2345

  Kapo dol in vse spoštovanje gospe Mejakovi!

 • Caetano

  Ko se kopicijo dokazi in razseznost komunisticnega nasilja pac ne preostane castilcem komunizma drugega, kot da snamejo maske in nastopajo odkrito vulgarno.

 • VERRZIFIKATOR

  Mira Vijak

  MIRIN VIJAK

  Vzela Mira v roke je vijak,
  zopet ga zavrtala globoko
  in drobila zraven na široko,
  buljil vanjo je ves rdeč bedak.

  »Kakšno hudo nam navrtaš jamo,
  nehaj vendar, prosim, teta Mira,
  spričo se vijaka zid podira,
  se pregrada transformira v dramo!«

  To bedak rdeč v obraz je sikal
  in grozil nemočno, prav pritlehno,
  ker da Mira vrta vanj nenehno,
  nos v vrtino je poparjen vtikal.

  Mira pa kladivcev roke vzame,
  kjer vijak se z matico ne ujema,
  njena na pomoč priskoči vnema,
  rdečenosec zdaj noreti jame.

  “Sam skopal si si globoko jamo,
  moj vijak je stvar samo pospešil,
  reče Mira, “več ne boš se rešil,
  ker pogrezaš se v laži osamo.«

 • večni srb

  Mene pa zanima kaj meni o slovenski vladi tedanjega časa.
  Vlada ima neko oblast,tudi med okupacijo, slovenska ljudska stranka je organizirala domobrance in jih poslala poklat svoje slovenske sestre in brate, državljane tretjega raureda, ki so se jih hoteli znebiti, za nacistične gospodarje.

  Kdo je potem kriv, gospodarji zarukanih domobrancev ali njihove žrtve,ki so preživeli njihove napade in so se jim takoj po vojni okrutno maščevali? Zakaj vlada SLS tedanjega časa ni nič kriv?

  • if

   Poklat slovenske brate in sestre so svobodno odločili komunisti Kominterne (Kardelj, Tito, Stalin) skupaj z nacisti, z začetkom vzajemnega razbijanja Evrope, 6. aprila 1941 tudi Slovenije znotraj KJU, 27. aprila s tvorbo PIF proti svobodnemu svetu (VB, Francija, ZDA) in 1. maja 1941 s skupnim nastopom na Rdečem trgu v Moskvi.
   https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   • večni srb

    Ampak to je kompletna oslarija, če pa Slovenija ni več obstajala in so bili vsi tretjerazredni državljani obsojeni na smrt, po Zakonu o rasni higieni.
    Edini, ki so se v Evropi organizirano uprli nacističnem gnoju, so bili komunisti, ki jih je bila pri nas zgolj peščica in so bili kot stranka prepovedani, niso imeli nobene oblasti, komunistična ideja pa je bila še v nastajanju.
    Še več, ker so pomagali tretjerazrednim, sošenjih obsodili na smrt, pa marsikateremu komunistu ne bi bilo treba, ker je bil rojen staršem izbranih ras in bi jih vzeli za svoje.
    Izdajalski slovenski parlament so sestavljali edino slovenci, ki so bili po rodu iz nacističnih dežel, oni so imeli edini oblast in so lahko ukazovali zarukanim ter versko blaznim domobrancem.

    Poslušaj se kaj pišeš, leta 1942, je bilo pol Evropeže zdavnaj v svetovni vojni in okupirane, kaj pa je bila dolžnost vsakega pravega človeka tistegačasa drugo kot, da razjebe vso to fašiino mašinerijo in se jim okrutno maščuje? Prosim, odgovori na to, če lahko.

   • karlina

    TOČNO, pa ze tudi prej, veliko prej, ze pred vojno so se hodili učiti v Rusijo , kako ubijati, mučiti, klati svoje nasprotnike, se pravi, narediti genocid nad SLOVENSKIM NARODOM !!!!

 • večni srb

  Čestitam domokrancem in komunistom, za zgledno sodelovanje tistih deset dni, ko smo z ramo ob rami skupaj osamosvojili domovino.

  • večni srb

   (komunisti se niso zavedali, da domobranci sploh še obstajajo in jim dejansko pomagajo uničiti vse kar je bilo komunistično, domobranci pa se niso zavedali, da bodo spet spravili bivše komuniste na oblas in jim pomagali oropati cel narod*)

  • WISKY 1000

   tvoj kučko komunist je tudi pomagal osamosvojiti domovino,kaj si pa šluknil?

 • tramal

  Vsaka čast za pokončno držo gospa Mejak .

  • karlina

   Točno tako, tudi jaz tako pravim.

 • Tweety Bird

  Vera Mejak je rojena v Beogradu srbskemu očetu in oficirju kraljevske vojske Đoko Djokoviću.

  Četniki raus !!!

  • večni srb

   Kaj je narobe s četniki, bili so edini ostanki jugoslovanske države, ki so se borili za celo Jugoslavansko kraljestvo, torej proti izdajalcem, proti okupatorjem in proti komunističnim teroristom.
   Zaradi svojega očeta, ki je bil visok predstavnik vojske, je verjetno sploh lahko doštudirala pravo in so ji zrihtali šiht v pravosodju, brez komunistov bi bila verjetno navadna fabriška delavka.

  • xtc

   Tunnek komunisti in socialisti RAUS.

  • centurion

   Naj živi USTAŠ Radenko Radojčić, ki je razgalil Tweetiya kot
   ANTONA PEINKIHERJA ter izdal memoarje na pripravo DEPALE VASI.

   http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/RATNI%20DOKUMENTI/LABRADOR/IZJAVA%20-%20RADENKO%20RADOJCIC%207.%20DIO.pdf

  • WISKY 1000

   komunajzarca,južno kuhat za tvojga bogega gujdeka,ki te mora prenašat,groza od babe.

   • karlina

    Ti misliš, da levičarke kuhajo za svojo druzino, če jo sploh imajo, figo broško, tako so letne , nesposobne, da hodijo jesti v drage gostilne.

  • tiovv

   Ga. Vera Đoković-Mejak je sama o svojem očetu, roistvu, očetovi rodbini ……. že večkrat vse sama povedala, se tega ne sramuje, ampak je ponosna na svojega očeta, ker je lahko.
   Ti haloški ZaTič tega ne moreš razumeti, ker si še presmrkav, da bi vedel, da so takrat mnogi Slovenci hodili na delo v Beograd, kjer so bili spoštovani, ker so bili zanesljivi, delovni in pošteni.
   In kaj zmerjaš tule s Četniki ? Koga ?
   Te ni nič sram – BuDalo haloško?

  • Olga2345

   Papiga! Nas ne moti, če je človek rojen v Srbiji, Bosni…Moti pa nas, če dela PROTI Sloveniji! Gospa Mejak dela ZA Slovenijo! Komunisti s Kučanom, Diklickami, Slapsačkami, Jankovići…pa delajo PROTI Sloveniji!

   • karlina

    Gospa je bila rojena v Srbiji in ja, njen oče je bil ugleden, spoštovan in cenjen človek, čeprav ni bil Slovenec, ti Srbi, ki pa so v Slovenijo zbezali, ker so jih tudi Hrvati nagnali v vojni, pa so, kako ze rečejo pravi Srbi v Srbiji-OLOŠ OD LJUDI !!!!! V Srbiji niso zazeleni, ker so izdajalci, namesto, da bi ostali v drzavi, ko je bila balkanska vojna, so jo popihali, kot zajci, ze tukaj se vidi, da so to ljudje, ki niso vredni nič.

 • večni srb

  Po koncu vojne, se je za kazen in kot posledice uničenja pobilo ogromno, več deset milijonov ljudi.
  2.sv ni bila samo še ena vojna, bila je TOTALNA vojna in zadnja velika vojna človeštva.
  Zato se sprašujem, po kakšni logiki se ni smelo pobijati ljudi, ki so sami sebe razglasili za od človeka drugačno obliko živali, lahko sploh govorimo o umoru ljudi ali so povojni poboji dejansko nekaj takega kot deratizacija ljudožerskih, nekrofilskih mutantov? Mogoče piše kaj o tem tudi v Bibliji.

 • večni srb

  Partizani molčijo z razlogom. Plačani so od nemcev, ki so praktično naši edini zunanji kupci, ko bo peta kolona izkopalaše zadnje človeške kosti in se utrudila ,bodo enostavno pokazali na tisoče grobov domoljubov in žrtev nacizma ter opisali nacistično izrojenost, in bodo čez noč spet junaki, ki so si pošteno zaslužili vse kar imajo v življenju.
  Na ta način, bodo nacional socialisti dosegli vse pomembne cilje 2.sv, narod bo pa preveč skregan in blazen, da bi se lahko tem debilom in državnim teroristom razumno uprli.

 • xtc

  Mejakova je povedala bistva in resnice ,ki bolijo.
  Ampak realno Titov samoupravni kretenizem je vzgojil armado rdečih socialističnih opic nezmožnih preživetja od lastnega znanja in dela rdečeheroinsko odvisnih od državnnih jasli,firm in služb in ti kreteni,nezmozni treznega dojemanja ,danes vzgajajo nove enake odvisnike,čeprav jim je preed očmi že propadla njihova “superuspešna Titova SFRJ” ravno zaradi istih norosti.
  Bančni kriminal je jasen,vendar zopet zvezan z rdečo mafijo,ki je imela največ koristi od njega in z sodstvom ,ki ga obvladuje,ko bo le to razmontirano bo lažje.
  Gospodarstvo?
  Komunisti in socialisti ne bodo nikoli ekonomsko uspešni,ker vedno delujejo proti naravnim zakonom in jih ti vedno znova povozijo,a so prezabiti ,da bi to dojeli in se vedno znova in znova zaletavajo z glavo v zid.
  Komunistični zločini in njih zanikanje ,bo šlo vse dotlej dokler z ustavo ne bo prepovedana vsa njihova ideolioška krama in zbori,ter poimessko in priimku obelodanjeni vsi morilci in zločinci iz NOB revolucionarne klape iproglašeni za zločince,še živeči pa kot SS ovci postavljeni pred sodišča.
  Glede Turnška pa tole,ko bo primitiva ,kot je on in onega,ki je pred RTV grozil Možini nekdo parkrat brcnil v r****** zaradi žaljenja,primitivizma in grožen, bo hitro drugače,bo pogum hitro upadel.,žal taki primitivcui razumejo le jezik primitivizma,kar je zelo žalostno,že bo njihovih izjavah pa se vidi ,da znjihovimi glavami ni vse OK.

  • večni srb

   Točno tako, ampak kako vezo ima real socialistični državni teror z 2.sv., tega ne razumem.
   Pokakšni logiki je lahko bila NOB nekaj slabega, a se ni dovoljeno boriti za obstoj svojega naroda in domovino?
   Aja,ti imaš oprane možgane in nemoreš videti dejstev, ki jih pozna vsak človeški osnovnošolček, na svetu živi pa sedem milijard ljudi. Kdo je zdaj tu nor?

  • večni srb

   Turnšek je zame lopov, o temni nobenega dvoma, saj smo lahko na lastni koži občutili vse lepote nacional socialističnega komunizma, ki smo ga prav njim pomagali rasfukat veterani, pa še vedno ne dajo mir. Komunisti so izdali Jugoslavijo in nas oborožili proti komunizmu, to je dejstvo, da lahko danes vladajo kot nekoč slovenske nacistične buržuazije, ki so se jim po vojni okrutno in usodno maščevali. Ta država je drek, isto kot je bila že komunistična država drek, saj so se tudi sodniki učili od svojih izrojenih, debilnih staršev, ki so bili sodniki še v prejšnjem režimu.TI potomci so zdaj dvakrat gnoj, tako rekoč, nacistični gnoj in komunistični gnoj sta jih vzgajala.,
   Ampak to še ne pomeni, da ni bil komunizem po vojni nujno zlo, če so pa angleži in rusi zbombardirali Slovenijo nazaj v kameno dobo. Država ni obstajala, javna uprava je visela po kandelabrih oziroma skupaj s slaboumno inteligenco gnila po rudniških jarkih, delavčki in ikmetavuarji so vzeli življenje v svoje roke in naredili red, dokler ni celo štalo razjebala in vzela čez partija. Komunizem velja za NAJBOLJ produktivni družbeni red, vseh časov, ker se je delalo zaradi dela samega, ne zaradi koristi, ki jih prinaša delo. Komunizem je bil plemenski red, ki je organiziral ljudi kot sužnje, ravno nasprotno od idealov, ki so jih hoteli uresničiti. Pogoj za demokracijo je svobodnoin in izobraženo ljudstvo, kar je postalo mogoče šele 50 let kasneje, danes so taki kot je Turnšek seveda ultra kapitalisti, čeprav je bil med vojno zgolj travmatiziran otrok, ki je po naključju ušel smrtni kazni, zapovedani po Zakonu o rasni higieni. Trpinčen otrok je žleht in si vse zapomni, kuha mulo do smrti.

  • karlina

   TOČNO, samo vse levičarje v teh levih strankah pogledaš, ti je vse še kako zelo, zelo kristalno jasno-nesposobni, s podarjenimi maturami, kuplenimi diplomami, nikoli delali nič, drugi so zanje celo zivljenje delali, pa še vedno-izvolijo ministre, ampak za te ministre dela zadaj bataljon ljudi v javni in drzavni upravi, pa še ti so nesposobni, dokaz za to je, da so zafurali v drzavi vse, čisto vse resorje, tako, da , eh, škoda besed, itak nas bodo sedaj najprej peljali na pot Grčije, nato pa v EU Venezuelo.

 • Tweety Bird

  Vera Mejak je rojena v Beogradu srbskemu očetu in oficirju kraljevske vojske Đoko Djokoviću.

  Četniki raus !!!

  • Rožle

   Neki se ponavljaš …

  • xtc

   Torej Tunnek ,a boš bežal ,ali kaj?

  • Franc B.

   Ti pa si od izrojene levičarske kuzle rojena in se oglašaš kot potomka svojih zverinskih zločincev. Še zdaj ne dojameš da smo že siti vaših komunističnih laži ki so pripeljali jugoslovansko fašistično diktaturo v kaos in bankrot. Pa nimaš niti toliko inteligence ko veselo uporabljaš nemške spačenke, kar je vsekakor zelo podobno vsem tvojim levičarskim izdajalcem ki so se z spletkami, lažmi, ropanjem, pobijanem in nasiljem ohranjali v Jugoslaviji ves komunistični fašizem!!

   • karlina

    +10 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Saj veš, resnica jih boli in še bolj jih bo bolela, zato pa si Turnšek in vsi njegovi “borci”, rojeni po letu 45, tako pulijo lase in skačejo.

   • Kosobrin

    Franc B., je tak način pisanja svoboda govora?

    • Franc B.

     Prvo si poglej vso žalitev Tweety Bird ki kot ženski stvor nima osnove kulture, potem pa komentiraj.
     Glede na komentarje vaše sorte se lahko spustimo le tako na vaš nivo in potem šele razumete da so lahko drugače misleči ki ne razmišljajo kot levičarski enoumneži.
     Ko komentiraš imaš še vedno idejo, vse kar je po naše ali po levičarsko obarvano je pravilno, pošteno in v slogi svoboda govora, pa čeprav je besednjak poln laži, polresnic, pljuvanja, blatenje in zmerjanja. Da o največjih ogabnostih ko se spravite še na otroke niti ne govorimo. Med drugim si poglej tudi izjave levičarskih veljakov kot so Tit Turnšek, Spomenka Hribar, Svetlana Makarović, Zoran Janković, Luka Mesec, Marjan Šarec in ostali, kjer še kako žalijo Slovenijo in slovenski narod. Za vsako od teh se da najti umazane izjave in sovražni govor ki ne bodo nikoli pozabljene. Če tega ne vidiš, si pač tako kot vsi levičarski plačanci in napačno pojmuješ svobodo govora.
     Ko pa vam nastavimo zrcalo in pokažemo z mnogimi argumenti vaš umazani svinjski besednjak ste užaljeni, vse je sovražni govor in vedno se obračate na svoje rdeče parazite v krivosodju.
     Ko boste ti in tvoji rdeči enako misleči začeli z poštenimi argumenti in kulturnimi komentarji, bodo tudi vsekakor odzivi drugačni. Vsekakor imamo mnogi v sebi veliko več zavestne kulture kot jo boste vsi levičarji imeli kdaj koli!

  • Olga2345

   Vas moti, ker je poštena? Imate radi samo razne srbkinje Diklićke, Slapšakove…ki igrajo na Kučanove viže?

   • karlina

    TOČNO, kaj pa drugega in predvsem to, da je cenjena gospa zelo, zelo izobrazena, načitana, ve, kaj govori, ker je sama vse dozivljala, domoljubna , verna, SLOVENKA !!!!!

 • Osti jarej

  …a ni čudno,da gospa v svojih govorih nikoli kučana ne omeni

  • Rožle

   dol si preber moj komentar …

   • Osti jarej

    …saj nisem na glavo padla…ružla…a še tečeš pred duhico

    • Rožle

     no, dej preber si ….
     pa boš slišala tole o Kučanu ..

  • KAPIBARA

   Je zajet v besedi- levičarji..

   – ne zgublja časa s posamezniki, jih je preveč

 • Bandit123

  Gospa naj v miru uživa svoj pokoj na kanarskih otokih in naj pusti politiko pri miru. Lepo je živela v socializmu in s socializmom a sedaj se je konvertirala v kritika svoje preteklosti. Naenkrat so v modi resnicoljubi in skesanci.

  • milanček

   pa kdo pri zdravi pameti jemlje resno idiota turenška in njegove maškare, se pravi , idiote!

   • karlina

    Nihče, razen komunistov, ki so nam naredili ogromno škode, dokaz so letošnje volitve.

 • Dejstva so jasna

  Še en no ena kvizling-obračjoč po vetru in verjetno tompson fan? ja lepo lepo……

  v Hudi jami so dokazano izključno ustaši!!

  Kaj imajo ti zveze s slovenci vedo samo cheap nabiralci ušivih cenenih političnih točk zaenkratno uporabo kajti:

  1. nevtralizirali so jih yugo enote (hrvati&srbi….) morda tudi kak slovenec vmes

  2. kvizlinge so čistili vsi francozi skoraj milon in nobene panike pri francozih pač njim je jasno nastaviš okupatorju-kasiraš od domoljubov anti okupatorjev

  3. a bo kdaj kvazi slovenska stranka SDS dejansko stopila za slovence ne pa za hrvate, vatikan, avstrijce, madžare….???

  • Jožef

   Preden vas blokiram, vam sporočam, da so vsi “kvizlingi” bili brez dokazov in obsodbe likvidirani (zaklani)
   Tvoja dejstva so neumnost, ker obsojaš tiste, ki so bili kaznovani in je bila za njih kazen opravljena.
   Če pa te zelo srbi tisto o narodnih izdajalcih pa imaš na voljo v Sloveniji najnovejše osebke kvizlinge, kot npr. Erjavec, ki paktira z Rusi in je Hrvatom “šenkal” Piranski zaliv. Obrambna minisrtrica uničuje Slovensko vojsko, Skrana levica pa nas hoče poriti iz EU in NATA v okrilje Venezuele.
   Torej, dejstva so ti jasna, loti se dela.
   Sedaj pa sledi blokada uporabnika “Dejstva so jasna”

   • Dejstva so jasna

    Uau blokiral boš aham kaj resnica in dejstva pečejo kaj ja pečejo ni argumentov pol pa bi ti blokiral haha
    Posluš ni debata o danes !! debata je o mal nazaj drgač pa haha dober da SDS ni prodajal hrvatom, vatikanu, avstrijcem, madžarom…. sam se strnjam kot nasledniki kvizlingov imajo dolgoletno prakso in nič novga pri ta rdečeh je pa to bolj novo

    • karlina

     Kakšni kvizlingi, kaj blebetaš, ve se, kdo je bil kvizling-KOMUNISTI, KI SO OD LETA 1933 DO KONCA VOJNE, SODELOVALI Z NEMCI IN ITALIJANI, SAM VAŠ DIKTATOR TITO JE TO PRIZNAL !!!!!!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • pupa

   >>>v Hudi jami so dokazano izključno ustaši!!<<<

   In kdo in na podlagi česa so tem "ustašem" dokazali krivdo????

   Ali je bil že to razlog za likvidacijo, da so govorili hrvatsko????

   Bi kar verjela, glede na to, da so likvidirali tudi deklice ženske otroke in starčke.

   In kakorkoli vzameš so vsi bili to ljudje, ki jim krivda kot posamezniku ni bila nikoli dokazana za revolucijo in za partijo so bili kolektivno krivi in so morali kolektivno umreti!!!!!!!!!!!!!!

   • Dejstva so jasna

    Aham a dokazi ja kul kaj praviš na ISS vojake potrebujejo sojenje al ne?
    Aha razlog da so govoril hrvaško!??
    mater pa imaš ti IQ 10 mogoče hrvaško razlog??
    pobijal pobijal otroke…pol mi pa prvleči 1(en) otroški okostnjak iz HUDE jame en!!? Bo šlo ??
    in čist mimgrede se teb sanja (vem da se ne) kaj se zgodi po MEDNARODNEM vojnem pravu z skupino poražencev ki PO KAPITULACIJI NADALJUJEJO oborožen boj ?
    Zmagovalec lahko z njimi počne KARKOLI želi NOBENIH omejitev ni!!
    In čist slučajno so se tile šli vojno še 14 dni po kapitulaciji

    • karlina

     Če rabiš otroška okostja, si jih pojdi kar sam ogledati, ti bedak zarukani, nesramni, aja, saj res-če bi bilo mozno , bi nas vi-komunistični potomci , tudi danes likvidirali, kajne, samo zato, ker smo PRAVI, DOMOLJUBNI, VERNI SLOVENCI !!!!! In naši starši in predniki niso bili nikoli in nikdar komunisti, to so plačevali celo svoje zivljenje in mi z njimi, kajti veš ti butelj rdeči, zivela sem v najhujšem komunističnem , trdem rezimu in nam ni bilo lahko, med tem, ko ste -so potomci komunistov ziveli , kot ptički na veji, brez , da bi s prstom mignili. Skratka, s tabo sem zaključila in ja, govorila bom resnico, dokler bom ziva, pa četudi bom zaradi tega, celo pristala v zaporu, glede na to, da imamo v vladi samo rdečo bando, ki si lahko zmisli, kar se hoče. Vi, potomci komunistov in udbašev, ste še hujši, še bolj nevarni in predvsem leni, kot so bili vaši potomci !!!!!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Amalija

   Ti levičarska budala trobezljaš svoje lažnivo sranje kot so te naučili komunistični debili. Vaše pohlepne lažnive in roparske pravljice smo že zdavnaj v vsem prepoznali. Samo takšni idioti kot si ti in vse komunistične barabe še kar naprej za svoje privilegije in lopovščino trosite smrdljivo lažno miselnost in propagando. Še enkrat več si živ dokaz komunistično fašističnega izdajstva zoper Slovence, narodno zavest in domoljubje. Vsekakor sem že dolgo na svetu da ne bi poznala takšne pokvarjence kot si ti. In nikoli ne boste mogli prikriti kako so komunistični izrodki pobili na tisoče in tisoče nedolžnih ljudi, še posebno ženske, otroke in starejše ljudi. In tudi montirani procesi se vsekakor ve kako je razsojalo in obsojalo nedolžne ljudi. Prav vsi do zadnjega so bili nedolžni pa čeprav so bili domobranci, belogardisti, ustaši ali četniki. Niti v enem primeru jim niso bili dokazani zločini. Komunističnim izdajalcem je bilo le važno, da ropali, posiljevali in pobijali nedolžne ljudi za svoje okrutne sadistične namene. Vse videno v jugoslovanski diktaturi kjer nikoli ne boste mogli prikriti svoje umazane vloge umazanega izdajskega delovanja.
   Poglej se že enkrat v ogledalo da vidiš svojo ogabno podobo rdečega sprijenca!!!!!!

   • Dejstva so jasn

    bla, bla, bla, bla… IQ20, IQ20..bla bla..

    • karlina

     No, kakšen IQ imate levičarji, je dokaz novopečeni predsednik vlade in seveda vse leve stranke, z najbolj butasto stranko-LEVICA !!!!!

   • samotoje

    Glej, s takimi res nima smisla izgubljati časa. Butast pobalin. In nepismen.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    PODPIS, ni kaj dodati, sama sem napisala isto.

  • Olga2345

   Edino, kar je dokazano, je, da so morilci komunisti! Ljudje so bili izvensodno pomorjeni, od otrok, nosečnic, do starcev! Vsi je ščitila mednarodna konvencija o vojnih ujetnikih, ki pa je partizanski klavci niso spoštovali! Šlo je za genocid, ki nikoli ne zastara!

   • Dejstva so jasna

    ojla IQ20 spet v službi daj najdi mi v hudi jame en otroško okostje ENO!! ne blebetaj !!
    kakšna mednarodna konvencija ??? haha
    pojma nimaš poražena vojska ki se bori po kapitulaciji (ustaši/domobranci/četniki) so se strelal še 14 dni po kapitulaciji !!!!! NIMAJO nikakršne zaščite NIKAKRŠNE !!

    • karlina

     Ker si tak bedak, te bom kar blokiral, čau , čau, te ze več ni.

   • karlina

    TOČNO, isto sem temu bedaku napisala tudi sama, ampak nič ne bo pomagalo, njihovi predniki so jim tako oprali glavo, da še kar verjamejo pravljici, da so nas rešili pred Nemci partizani, figo broško-rešili so nas -Američani, Anglezi, Rusi. SIcer pa, kdor gleda vsaj History, kadar je govora o 2. sv. vojni, povedo, da so ze leta 43 vedeli, da bo Nemčija vojno izgubila, kajti spregledali so Hitlerja in njegovo zdravje, kajti človek je bil psihopat, odvisen od zdravil, stanje se mu je samo poslabševalo, ze sami generali so vsaj dvakrat nanj naredili atentat, ki pa zal takrat ni uspel. vsekakor pa-Nemčija je vojno izgubljala, ze zaradi tega , ker ni imela več niti vojske, kaj šele orozja.

  • karlina

   SRAM TE BODI, AJA, SAJ RES, LEVIČARJI-POTOMCI KOMUNISTOV IN UDBAŠEV, NE POZNATE SRAMU, TEGA SE NISTE NAUČILI V VAŠIH DRUZINAH. MIMOGREDE, V HUDI JAMI SO BILI ZIVO ZAKOPANI-LJUDJE, LJUDJE, LJUDJE, RAZUMEŠ-L.J.U.D.J.E.-STARČKI, OTOČIČKI,NOSEČNICE, MLADA DEKLETA-ČE NE VERJAMEŠ, SI POGLEJ SLIKE-TISOČIH KIT, KI SO JIH NOSILE IN JA, V HUDI JAMI SO PREDVSEM DOMOLJUBNI SLOVENCI, KI SO BILI KRIVI SAMO TEGA, DA NISO BILI KOMUNISTI, PAČ PA KRISTJANI !!!!! JE DOVOLJ, ALI RABIŠ ŠE KAKŠNA DOKAZILA, TI, BREZČUSTVENI, BREZSRČNI, RDEČI OSEBEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • domovina mili dom

    Levičar te ne razume. Tega niso sposobni s procesirati možgani. Kajti vsak zločinec se ne zaveda kriminala.

 • karlina

  https://reporter.si/clanek/slovenija/slovenski-obcudovalci-venezuelskega-socializma-ce-za-nekaj-dni-zmanjka-jajc-namesto-tega-pac-jedo-kaj-drugega-656176 TO VSE POVE O SOČUTJU POTOMCEV KOMUNISTOV IN UDBAŠEV, tudi v ostalih strankah so isti, mislim, da je bilo enkrat lani govora o beguncih v Venezueli, ki so res pravi begunci, ter, da je med njimi tudi kar nekaj, ki imajo slovenske korenine, mislim, da je SDS dala predlog, da bi jim lahko pomagali in ponudili zivljenje v Sloveniji, pa je bila levica tiho, kot miš, ne bu , ne mu-itak, saj niso muslimani in ne klavci-v večini so KRISTJANI !!!!!

  • Valter BraniSlav

   Ljudje iz Venezuele imajo katastrofalne izkusnje z levico in Slovenskih levih ne bi nikoli volili, muslimani pa bi jih dokler ne prevzamejo vecine. Potem bi castilci Allaha najprej poklali levicarje.

 • Valter BraniSlav

  Desnicarjem ki kar naprej govorijo o preteklosti sam placam zdravljenje depresije z elektrosoki…
  Ce tega nocete pridite za menoj v ZDA in poskusajte preziveti z delom svojih rok.
  DELO OSVOBAJA, KOFETKANJE IN FILOZOFIRANJE O PRETEKLOSTI DEPRIMIRA…
  Odlocitev je Vasa…

  • pupa

   Dokler slovenska država ne bo razčistila s preteklostjo in obsodila zločince pa čeprav posmrtno, ker ne vem , če je kdo od teh zločincev še živ nismo in ne bomo nikoli DRŽAVA najmanj pa pravna. Nobeden od mrtvih ne bo oživel in se vrnil med svoje drage, toda vse kar je država dolžna storiti je opozorilo državnim kriminalcem današnjega časa in v prihodnosti. Tudi danes se nekateri uslužbenci globoke države obnašajo kot po letu 1945. ŽAL OSEBNE IZKUŠNJE.

   • Valter BraniSlav

    Kaj bos pa ti sam, ne drzava, storil sam zase?
    Bos zapravil se 1/4 stoletja za samopomilovanje???
    Tudi ZDA bazirajo na genocidu. Pa kaj?
    Zivljenje tece dalje…

    • pupa

     Tudi pred dva tisoč leti so do smrti mučili in križali JEZUSA zato je po tvojem to početje državi dovoljeno tudi danes. Sem mislila, da si se v življenju naučil kaj pametnega pa si kljub denarju v pameti velik siromak.
     Z bedniki je boljše zaključit.

     • Valter BraniSlav

      In kaj bos TI SAMA, ne Jezus, ne drzava, naredila za sebe?

     • pupa

      Morala bi začeti pobivati GOLAZEN, ki ogroža moje dostojanstvo.

     • Valter BraniSlav

      In zakaj tega ne storis?
      Kdo te pri tem onemogoca?

    • Mimoidoči

     Američani so s svojo zgodovino razčistili, GOVORILI O NJEJ, priznali in obsodili zločine, medtem ko pri nas tega ni.

     Mimogrede ZDA ne bazirajo samo na genocidu. Tudi dobri ljudje so obstajali v zgodovini ZDA, ki z genocidom nad indijanci niso imeli nič, ki so z njimi živeli v miru, ki so od njih legalno kupili zemljo, ampak tipično komunistično, ko se gre za ZDA je seveda potrebno izpostaviti samo slabe strani, ker so “zunanji sovražnik” Nr.1.

     • Valter BraniSlav

      Meni so ZDA kot zena, SFRJ kot mama.
      A je s tem kaj narobe?

     • Aurelius

      Ne, s tem ni nič narobe, nekaj pa le ni prav s tvojimi možgani, česar pa se sam žal ne zavedaš, ker neumnost ne boli !

     • Valter BraniSlav

      In zakaj bi moral biti pameten?
      Imam veliko denarja in veliko druzino. To je dovolj…

     • Valter BraniSlav

      Bral sem tvoj dnevnik…
      Nekoc si bil pameten….
      Potem so stoletja naredila svoje…

   • Valter BraniSlav

    Tudi ti si nekaj dolzan storiti za sebe.
    Kaj bos naredil ti?

    • pupa

     Za sebe in vse moje sodržavljane sem dolžna opozarjati na nepravilnosti, ki jih izvaja globoka država. Svojo državo bom spoštovala, ko bo ta namenjena vsem državljanom ne samo peščici(oziroma enormnemu številu) državnim uslužbenčkom.

     • Valter BraniSlav

      In kaj bos k svojemu boljsemu stanju prispevala ti?

   • Valter BraniSlav

    Vam ki ste fiksirani v stare krivice se ne da delat.
    Vzrok vase zamorjenosti je vasa lenoba…
    Lazje se je cmeriti med preteklostjo kot pa premakniti vaso Leno rit in narediti kaj sam zase…

    • pupa

     Zelo se motiš o moji preskrbljenosti in lenobi. Sem preskkrbljena in skrbim s svojo pridnostjo še za druge.

  • Mimoidoči

   Prosim te lepo. Zakaj potem levičarji v parlamentu nonstop težijo z domobranci in partizani, itd.?

   Če bi bila situacija obrnjena in bi zmagali nacisti, bi bil istega mnenja? Ne, ne bi bil. Si samo subjektivno pristranski.

  • Antonija

   Izgleda, ne da si samo izdajalec slovenskega naroda, ampak tudi idiot ki bi moral biti na zaprtem oddelku in ne pa kot špicelj v ZDA.
   Ti se nikoli nisi preživljal z delom svojih rok. Taki kot ti še danes služijo verno svojemu rdečem fašizmu. Ti si parazit ki vedno čakaš da se hraniš z ostanki zločinskega komunističnega fašizma. Vsekakor je bila odločitev tvoja, kar pa kot za potomca Kardelja ni niti čudno. Torej kar precej umazana zgodovina, a ne?
   Ker pa te je nedelo že osvobodilo, se le malo poglej v svoje ogledalo in potrkaj na svojo v vest. Ko pride čas resnice boš vsekakor ugledal kako DELO OSVOBAJA, ZLOČINI ROPANJA IN POSILSTVA PRETEKLEGA KOMUNISTIČNEGA FAŠIZMA PA ŠE KAKO DEPRIMIRA. A ti in tvoji rdeči idioti ste tako gnili da tega ne boste nikoli dojeli!!!!

   • Valter BraniSlav

    Tebi se blede.
    JAZ SEM prisel v ZDA z 200 dolarji in z najvecjim darom SFRJ: dokoncano ekonomsko fakulteto.
    Isto bi lahko storila tudi ti pa nisi.
    Vprasaj se zakaj?
    1. Si bila prebutasta za solo?
    2. Si bila prelena?
    3. Si se bala sprememb?

    Meni v ZDA na financnih trgih moja strica Kardelj in Macek nista mogla pomagati. Tebe pa nista ovirala pri studiju ali izhodu iz SFRJ.

    Torej, zakaj nisi iz sebe naredila nic???

    • Antonija

     Se mi nič ne blede in tudi z svojo mirno vestjo lahko trdim da sem popolnoma nekaj drugega kot potomci komunističnih zločincev. Iz sebe sem naredila več kot boš ti kdajkoli sposoben, pa še čisto vest imam.
     Ko postavljaš vprašanja, se še posebno dokazuješ kako spadaš med rdečkarje. So se levičarski tepci in njihovi nasledniki z delovanjem v Sloveniji še kako dokazali z vso svojo nesposobnostjo, spletkami, lažmi in prevarami, potem ko so pokradli na milijarde evrov in uničili mnoga uspešna podjetja. Tebi kot njihov privesek še kako odgovarja da v tajnosti prejemaš njihov nezakoniti denar in se hvališ kako si uspešen. Če pa ga ne, potem si že tudi dovolj prejel da danes živiš od obresti umazanega denarja. Še posebno ker si bil Kardeljev potomec. Za potomce takšnih velikih živin pa tako in tako vemo kako so bili priskrbljeni iz vsega naropanega od poštenih in zavednih Slovencev. Za takšne potomce je bilo še posebno preskrbljeno in če to zanikaš ti ne more nihče verjeti. To je že dokazano v mnogih dokumentih manj vplivnih ljudi.
     Lahko da si prišel v Ameriko z 200 dolarji, potem pa te je UDBA zalagale vspred in vzad. Potem ni bilo problema, saj vemo kako je UDBA z vso sivo ekonomijo delovala iz ozadja. Tudi ob vprašanju dokončanja ekonomske fakultete ni nič drugače, ker se ve kako so potomci prejemali te diplome v SFRJ. Rezultati o neuspešnosti teh levičarskih izobražencev je v Sloveniji vidno še danes, ko se je pokradlo na milijone evrov. Verjamem da si se kar našel med temi. Z eno razliko da tvoj suport je podpora levičarskega podzemlja.
     Domoljubi in zavedni ostajajo v domovini in se pošteno borijo za slovenske interese, medtem ko podtaknjenci iz tujine pametujejo in se hvalijo z svojo lumparijo. Le vprašaj se koliko je vredna tvoj resnica in tvoja vest, potomec zločinca Kardelja in zakaj se iz te zgodovinske lopovščine in pogroma nisi nič naučil ali vsaj spregledal?
     Zato ti pričaj svoje pravljice svojim če ti sploh kdo verjame!

     • Valter BraniSlav

      Pridi v ZDA in se izkazi tako kot sem se jaz.
      Mislis da bi te tu v ameriki ki jo vi desni tako obozujete kdo placeval za tvoje izlive gneva?
      Ne v protestantskih kapitalisticnih drzavah ideologija ni dovolj. Potrebno je poprijeti za delo in za kapitaliste ki ukazujejo ustvarjati presezno vrednost.
      Osebki kot si ti, Luka Mesec, Tanja Fajon, Violeta Tomic, Primc in ostali IDEOLOGI SO ZA KAPITALISTICNE GOSPODARJE POPOLNOMA NEUPORABNI.
      IMELA SI ENAKE POGOJE DA BI IZ SEBE KAJ NAREDILA KOT JAZ.
      ZAKAJ NISI?
      Ne isci izgovorov izven sebe. Kriva si sama…

     • Antonija

      Potomec Kardelja, vsi zavedni slovenski domoljubi še zdaleč nismo kot ti. In tudi pošteni ljudje ne bežimo v tujino in se okoriščamo na račun drugih. Tvoj Kardeljek kateri potomec si, je bil največji zagovornik takšnih komunističnih barab kot je Luka Mesec, Violeta Tomič, Tanja Fajon, Milana Golobiča, Spomenke Hribar, Tita Turnška, Svetlane Makarović in ostalih levičarskih barab ki jim je mar le levičarske oblasti in privilegijev. In res je čudno kako ti razmišljaš drugače od svojega predhodnika. In to kljub temu da ti je UDBA Ameriko leta in leta s financiranjem lepšala življenje.
      V Sloveniji malokdo išče izgovore, je pa vsekakor tudi čas za resnico. Marsikdo v Sloveniji pozna kaj pomeni pogoltni ameriški sistem. A ravno taki kot ti in vse tajkunske levičarske barabe so to ustvarile in generirajo to v Sloveniji. Malo je zares zaslužnih za kapital ki ga obračajo. Glavne barabe so iz vrst prejšnjega socialističnega sistema ki vsled levičarskega podzemlja ropajo in generirajo uničevanje slovenskega naroda pod poglavarjem murglbajsekov, ki je bil kar blizu tvojemu komunističnemu predhodniku.
      Za konec še to: največji LUZERJI so komunistični fašisti, vsi rdeči izdajalci ki še danes živijo v letu 1945, vsi ki jih je partija uporabljala za njena ideološka umazana dejanja, vsa lopovščina in sadistični rdeči izrodki ki so brezvestno ropali in pobijali, in ves gnili nesposobni aparat ki še danes ne verjame da je vsako ropanje in nategovanje naroda enako ropanju in nategovanju samega sebe. To so pravi luzerji ki so brez vesti in brez kančka človekoljubnosti, pa čeprav se razglašajo velike humaniste. Komu pripadaš si kar sam odgovori in ne išči izgovorov. Krivdo in slabo vest le sebi pripiši, ker še do danes marsikaj nisi spregledal ….

     • Valter BraniSlav

      Od kod tebi vse te halucinacije?
      Povej raje koliko let si ti prezivela v ZDA in koliko si zasluzila?
      Neizmerno si jezna in zamorjena. Jaz od leta 1977 hodim v SLO samo na dopust. Zelo dobro namrec zivim v ZDA. Jaz ti sigurno nisem kriv da je v tebi toliko jeze.

      Vseskozi se hudujes nad slovenskimi levicarji.
      CE SO TE TAKO ONEMOGOCALI, ZAKAJ NISI TAKO KOT JAZ ODSLA V SIRNI SVET?
      Kdo te je oviral pri iskanju srece?
      Hoces spoznati kdo?
      Poglej v ogledalo in se zamisli zakaj si ti tako polna jeze jaz pa zivljenske radosti?
      Bos zmogla???

     • Valter BraniSlav

      V SLO ste ostali tisti ki ste prevec tupi ali leni da bi se upali spustiti v bitko za prezivetje izven Slovenije…
      Vam se ne dela… Vi raje sedite na lenih ritih, pijete kavo in se pritozujete ker realen svet ni tak kot si ga vasa domisljija zeli…
      LUZERJI STE POVSOD ENAKI, VEDNO JE KRIV NEKDO DRUG…

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljena bravo se popolnoma strinjam Valter Branislav ni slovenskega porekla to je Srb podpret z srbsko udbo

      ni

   • Iztok Kresnik

    Valter Branislav je sin komunistov. udba

 • Kosobrin

  Velika sramota je, da je del Slovencev šel v španovijo s fašisti in nacisti in velika sramota so povojni poboji, ki so se zgodili ravno zaradi teh dejanj. Saj veste, gospa Mejakova, da je bilo mnogo grozot storjenih tudi s strani bele garde, domobrancev, srhljivih zločinov. Tudi partizanski otroci, žene, ležijo po breznih v naših gozdovih! O tem se lahko pričkamo in pričkajo še tisoč let, ne bomo prišli do konca. Zato je potrebno – ne pozabiti, temveč odpustiti eden drugemu. Pa saj tistih, ki so to delali, čez nekaj let ne bo več. Potomci pa nikoli niso krivi ali zaslužni za dejanja svojih prednikov, ne za lepa in tudi za grda ne. Slovenci, podajmo si roke in ne stopicajmo na mestu, še vedno v 2. svetovni vojni. Bi pa gospo Mejak rada vprašala, kaj si misli o neprestanem žaljenju gospe Violete Tomič na tem portalu. Je to dopustno, moralno, je to svoboda govora?! Po moje zelo daleč od tega, kajti, svoboda govora ne pomeni, da lahko nekoga zasmehuješ, žališ, ga zalezuješ in fotografiraš, kamorkoli že ta oseba gre, pa četudi je kot političarka javna oseba!?

  • Karl E.

   Kosobrin ti sam si velika SRAMOTA, ki si v glavi zblojen od vse sprijene komunistično zločinske propagande. Le kje imaš dokaze o poboju in srhljivih zločinih žensk, otrok in starcev s strani domobrancev, belogardistov?
   Delovanje zahrbtnosti banditov iz host pa je še kako poznana in dokazljiva. NOB ni bila nikoli osvobodilna, prej zatiralska, zločinska, roparska na podlagi ideološkega komunističnega nasilja in izdajstva do slovenskega naroda in vsiljeni levičarski fašizem. Ti pa so počenjali vsa zverstva nad nedolžnimi ljudmi. In glede na vso sprijenost so vsa zverstva potem pripisovali slovenskim domoljubom ki so se borili proti komunističnemu fašizmu.Ta je še danes prisoten preko javnih levičarskih združenj in vseh mehanizmov oblasti ki z svojim delovanjem ropajo in uničujejo Slovenijo in slovenski narod!

   • Kosobrin

    Ha, ha, ta je pa dobra! Kaj je bilo pa na Sv. Urhu? Menda ne partizanska bolnišnica! ? Kje imam dokaze? V svoji družini! Takih dokazov je na tisoče! Ja, po vaše so belogardisti in domobranci svetniki. Menda jim samo še svetniški sij manjka! Nam, Slovencem pa res ni pomoči! Zaradi tako zaslepljenih, kot ste vi! In meni ne boste solili pameti!

    • Karl E.

     Ti in tvoji levičarski idioti nam solite pamet z lažjo in lopovščino že več kot 70 let. Vsekakor se ti in tvoji bučmani vedno znova sprenevedate in zavajate ne da bi se niti vsaj enkrat dodobra pogledali v ogledalo.
     Belogardisti in domobranci so vsaj branili domovino, medtem ko je mnogo komunističnih barab iz host izkoristilo s pomočjo spletk in laži da so na ideološki ravni ropali in pobijali nedolžne ljudi. Napram levičarskim podganam imaš prav, so bili domobranci in belogardisti res svetniki z vsem svetniškim sijem. Sicer pa je dovolj veren dokaz več kot 600 odkritih grobišč povsod po Sloveniji in je lepo umazano ogledalo komunističnega nasilja.
     In tudi vi bi meni solili pamet, ko prikazujete svoje laži pod pojmom resnica? Malo bolno, vendar enkrat se boste tako in tako morali soočit z resnico ki jo stalno prikrivate!

     • Kosobrin

      Jaz se ne bom spuščal na vaš nivo grdih besed in laži. Samo eno lahko rečem: DA VAS NI SRAM!

     • Karl E.

      Sebe poglej in svoje levičarske sprijence pa ti bo kar jasna tvoja sramota in slaba vest. Seveda ti tega ne želiš niti videti in niti slišati, ker so ti v glavo vcepili neumnosti enoumja kako so bili komunistični veljaki samo zlati, pošteni in preudarni. Čudno da je smo v vseh komunističnih fašističnih diktaturah doživljali kaos in bankrot. Da o vsem ropanju in pobijanju nedolžnih ljudi, in vsej lažnivi napihnjeni propagandi niti ne govorimo. TEBE IN TAKO MISLEČE JE LAHKO V DNO DUŠE SRAM, KER SE NE ZAVEDATE KAKŠNO ZLO STE PRIZADEJALI Z VSO SVOJO IZDAJALSKO RDEČO IDEOLOGIJO SLOVENSLKEMU NARODI!

     • Kosobrin

      Dajte, Karl E., ne trobite vedno eno in isto! Preberite si moj komentar zgoraj še enkrat! Niste prebrali, da pišem o tem, da bi se morali Slovenci sprviti? Vi pa govorite čisto nekaj drugega! Kje je kakšna beseda o komunistih, ki jih že zdavnaj ni več, pa tudi bore malo jih je bilo? Večina partizanov ni bilo komunistov, skoraj vse partizanske družine so bile verne! Jaz pa nisem nič prizadejal, nobenega zla, saj sem rojen leta po vojni! Izdajalska ideologija pa vemo, čigava je bila! To ve ves svet! Umirite se, prosim, ker z vami ne želim več komentirati!

     • Karl E.

      Dajte, tudi vi spoštovani Kosobrin. Takšni kot ste vi vedno enostransko trobite in govorite o spravi ki bi bila le po vaši meri in okusu. Vsekakor bi bila sprava mogoča, ko bi se preoblečeni komunisti od Kučana, Turnška, Hribarjeve, Tomićke, Meseca, Makarovićke in ostalega levičarskega podzemlja bili pripravljeni priznati svojo umazano izdajalsko vlogo in ves ideološki komunistični boj po vzoru množičnega zločinca Stalina. A so res? NE še več pljuvajo, lažejo in spletkarijo vedno bolj in po vsem tistem kar je vsem kulturnim ljudem že zdavnaj jasno. Tudi to je jasno da partizani ki so ropali in pobijali v imenu naroda NIKOLI NISO BILI VERNI IN ČLOVEKOLJUBI. Vaše prepričanje je še kako zmotno!
      Vi vidite da trobim eno in isto, pa še vedno ne dojamete vseh prevar ki jih je bil in jih še je deležen slovenski narod. Več kot 70 let smo poslušali vse laži in umazane pravljice o socializmu ki nas je pripeljal v kaos in bankrot. Če tega ne vidite, da še danes z enako taktiko preoblečene rdeče barabe uničujejo Slovenijo in slovenski narod, potem ste vse kaj drugega kot da ste spregledali resnico. Ni treba biti pameten da vidiš da je današnjemu levičarskemu podzemlju prioriteta ropanje in lažniva napihnjena propaganda. V tem umazanem delovanju se poslužujejo vseh vrst mehanizmov od parazitov v krivosodju, bančništvu, izobraževanju, politiki, kulturi, propagandi in ostalem. Če tega ne vidite potem ste res še kako zavedeni.
      Mnogo je dejstev ki kažejo na vso umazanost preoblečenih komunistov, kar niti vi nikoli ne boste mogli prikriti z svojimi komentarji
      Če niso SD, Združena levica, Levica preoblečeni komunisti potem vi res nič ne razumete ali pa ste zapriseženi njihov podpornik. Mnogi ki so bili v vrstah partizanov so med vojno ropali, pobijali in pod prisilo novačili ljudi za svojo ideološko zločinsko dejavnost. Le malo pobrskajte po zamolčani zgodovini, vseh pričah in mnogih argumentih pa vam bodo kaj kmalu kristalno jasna vsa dejstva.
      Vsekakor sem prepričan da vi niste nikomur prizadejali nobenega zla, so pa še marsikateri živi ki so še kako odgovorni za pogrom nad slovenskim narodom, pa se delajo dementne. Zato se tudi vi umirite in že končno spreglejte vso svinjarijo rdečih barab!

     • Kosobrin

      Vse vem, grdo so delali eni in drugi, to sem že velikokrat napisal. Zakaj so pa tabeli prisegli fašistom in nacistom (mislim, da zato, ker so videli v njih odrešitelje, da bodo bolje živeli, obogateli …), pa še danes ne razumem in nikoli ne bom. Jaz samo to vem, da ne bi mogel dvigniti roke nad človeka, saj še muhe ne morem ubiti!

 • samotoje

  1. “Velika sramota je, da je del Slovencev šel v španovijo s fašisti in nacisti in velika sramota so povojni poboji, ki so se zgodili ravno zaradi teh dejanj”. Povojni masakri (in medvojni zločini nad civili) so se zgodili, ker je revolucija rdečih kmerov pospravila vse, ki bi lahko nasprotovali komunistični partiji in njeni absolutni vladavini. Verjeti, da so povojni poboji posledica delovanja domobrancev in vaških straž, pomeni nič vedeti oz. verjeti v pravljice in mite.
  2. Violeta Tomić je tretjerazredna igralka in si je “pozornost” prislužila s svojimi sovražnimi izpadi in primitivnostjo. Torej plačilo za opravljeno delo. Če bi to počela na odru, bi jo najmanj izžvižgali.

 • FRANC3

  Čestitke Vera Mejak!

 • Aresnica

  Gospa Vera Mejak je veliko SLOVENSKO srce.
  ___________________
  Lep pozdrav

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!