fbpx

Nasprotnik osamosvojitve Kučan še vedno ljubljenec slovenskega medijskega prostora!

Milan Kučan (Foto: STA)

Podobno kot prisilno financirana RTV Slovenija se obnaša tudi državna STA, v kateri so velikonočni poslanici premierja Janeza Janše namenili le 89 besed. Veliko več prostora so namenili propagiranju nakladanju šefa naslednice ZKS Dejana Židana o “evropskem preporodu”, največ pozornosti pa je bil deležen Milan Kučan, ki mu samostojna Slovenija ni nikdar predstavljala intimne opcije. Tako so s kar 418 besedami povzeli osladen intervju iz Večera, v katerem Kučan med drugim prepričuje, kako so predsedniške volitve predstavljale prelom s prejšnjim sistemom. Iz istega medija pa STA ni objavila povzetka intervjuja z govorcem Jelkom Kacinom, ki je razkril marsikaj zanimivega!

Podobno kot RTV Slovenija, ki smo jo prisiljeni financirati z obveznim RTV prispevkom, se tudi Slovenska tiskovna agencija, ki jo prav tako financiramo vsi davkoplačevalci, niti ne trudi skrivati naklonjenosti do komunističnega režima.

Zanimiv je tako pregled povzetkov izjav in intervjujev nekaterih vidnih oseb v slovenskem političnem prostoru in tistih, ki ustvarjajo vtis, da v politiki niso več aktivni.

Velikonočni poslanici premierja Janše STA namenila 89 besed
Tako so velikonočni poslanici predsednika vlade Janeza Janše v soboto naklonili le 89 besed. Kot so navedli, je Janša v velikonočni poslanici izpostavil, da je velika noč praznik veselja in upanja, oboje pa zelo “potrebujemo v teh težkih časih, ko je svet in z njim človeštvo postavljeno pred eno najtežjih preizkušenj po drugi svetovni vojni”. Državljane je pozval, naj bo letošnja velika noč še bolj praznik družine kot doslej, obiske nam dragih ljudi pa naj zamenja telefonski klic. “Napišimo jim sporočilo. Povejmo jim, da bo vse dobro. Podelimo z njimi upanje in veselje,” je predlagal.

Pri STA propagirali nakladanje šefa naslednice ZKS Dejana Židana o “evropskem preporodu”
Precej več pozornosti so pri STA posvetili Ladu Bizovičarju in sicer 161 besed. Predsedniku SD, pravne naslednice Zveze komunistov Slovenije, Dejanu Židanu so namenili kar 351 besed, s katerimi so propagirali njegovo nakladanje o evropskem preporodu S&D. Prvemu predsedniku vlade in nekdanjemu poslancu Evropskega parlamenta Lojzetu Peterletu so namenili 417 besed.

Dejan Židan (Foto: STA)

Največ pozornosti deležen osladen intervju Večera s Kučanom
Kar 418 besed pozornosti pa je bil s strani STA deležen zadnji šef slovenskih komunistov Milan Kučan, ki še dandanes ne skriva dejstva, da mu samostojna Slovenija ni nikdar predstavljala intimne opcije.

Gre za povzetek osladnega intervjuja iz Večera, v njem pa Kučan med drugim oceni, da so volitve, na katerih je pred 30 leti premagal Jožeta Pučnika, predstavljale prelom s takratnim sistemom in bile odgovor na krizo takratne Jugoslavije.

No, takrat je marsikoga lahko prepričal v to, danes pa je pravzaprav vsem jasno, da je njegova zmaga na teh volitvah napovedovala dolgoletno kontinuiteto prejšnjega nedemokratičnega režima, ki nam še danes vlada iz ozadja.

Milan Kučan (Foto: STA)

STA ni objavila povzetka intervjuja s Kacinom, v katerem je razkril marsikaj zanimivega
Velja poudariti še, da v soboto v Večeru objavili tudi intervju z vladnim govorcem Jelkom Kacinom, ki je ta hip ena najbolj medijsko izpostavljenih oseb v državi. A globoki državi se ni izšlo po načrtih, Kacin je namreč spretno krmaril med provokacijami in zlonamernimi vprašanji novinarja Uroša Esiha. Tako je Kacinu uspelo povedati marsikaj zanimivega in bolečega za globoko državo. Med drugim je razkril, kako je Damir Črnčec, oproda Marjana Šarca, do zadnjega nasprotoval sklicu Sveta za nacionalno varnost, povedal pa je tudi koga najbolj bolijo razblinjene iluzije o pokojnem dr. Janezu Drnovšku ter o delu vladne koalicije. Intervjuja STA sploh ni objavila, krajši povzetek pa si lahko preberete na POVEZAVI.

Rok Krajnc