Thompson povozil radikalca Brgleza in ministrico Klampferjevo: Pripravlja se nov, še bolj odmeven koncert hrvaškega glasbenika!

Ksenija Klampfer, Marko Perković Thompson in Milan Brglez (Foto: STA/Facebook/Twitter)

Upravno sodišče se je očitno le zganilo v zadevi glede prepovedi koncerta Thompsona v Mariboru in tožbi organizatorja Mirana Trola ugodilo v vseh točkah, in to po tem, ko se je slednji zaradi zavlačevanja tega sodišča že obrnil na vse instance in začel postopek pred Evropskim sodiščem za človekove pravice. Za prepoved so sicer maja 2017 navijali nekateri radikalni levičarji in njihovi mediji. Na dogajanje sta se v sredo že odzvala organizator Miran Trol in glasbenik Thompson. Ministrico Klampferjevo, ki je bila v času prepovedi načelnica UE Maribor, in novoizvoljenega evropskega poslanca Brgleza, ki se je prek Facebooka z lažmi spravil nad Thompsona in pozival k nezakoniti prepovedi koncerta, pa smo vprašali, ali nameravata odstopiti s položajev!

Kot kaže, je upravno sodišče po dveh letih v zvezi s prepovedjo koncerta najbolj priljubljenega hrvaškega glasbenika Marka Perkovića Thompsona konec maja ugodilo tožbi organizatorja Milana Trola, in sicer v vseh točkah. Zdaj je jasno, da je bil koncert prepovedan nezakonito. Koncert bi se sicer moral odviti 20. maja 2017 v zasebni dvorani Lent v lasti Stojana Auerja, bil pa je polno razprodan že dneve pred napovedanim datumom. Oškodovani organizator Trol je ob napovedanih protestih Socialistične partije Slovenije vseskozi sodeloval s policijo in v zvezi z njihovimi zahtevami tudi zmanjšal število udeležencev koncerta, a nazadnje je do prepovedi kljub temu prišlo. Upravna enota Maribor je namreč izdala prepoved, med drugim utemeljeno na svetovnonazorski usmeritvi glasbenika. Trol je že napovedal, da se bo v kratkem koncert Thompsona v Sloveniji dejansko zgodil, o čemer bo več znanega kmalu, odškodnine pa od države zaradi prepovedi ne bo zahteval.

Prek Facebooka se je že odzval Thompson
Na sodbo se je prek družbenega omrežja Facebook že odzval tudi Thompson, ki je prijatelje nagovoril takole: “Dragi prijatelji, sporočamo vam nekatere podrobnosti iz odločbe Upravnega sodišča Republike Slovenije, ki je odpravilo odločbo mariborskih oblasti o prepovedi Thompsonovega koncerta leta 2017.” Med drugim je zapisal, da “ima vsakdo pravico organizirati javne dogodke, prireditve in druga zborovanja, nihče pa nima pravice prepovedovati združevanja, razen ko je z zakonom določeno drugače. To jasno zapovedujeta 39. člen Ustave Republike Slovenije in Konvencija o človekovih pravicah”. Thompson nadalje poudarja, da je organizator Trol storil vse, kar je bilo potrebno v skladu z zakonom, in da ni obstajal nikakršen razlog, da se vnaprej predvideva, da bodo Thompson ali kateri izmed gostov tam povzročali kazniva dejanja.

Zaradi poveličevanja ustaštva ni bil prepovedan še noben Thompsonov koncert
Thompson poudarja tudi: “Niti policija niti upravni organi Avstrije, Hrvaške, Kanade ali katerekoli druge države niso dokazali poveličevanja ustaštva na koncertih in jih zato prepovedali.” Sodišče se prav tako strinja, da je poveličevanje ustaštva po 297. členu kazenskega zakonika nedopustno in kaznivo, a to v tem primeru ni bilo dokazano. Na kartah, vstopnicah in podobnem namreč ni bilo nobenih takšnih simbolov. Sodišče je še odločilo, da javno zaslišanje ni bilo potrebno. Thompson je ob teh priložnosti čestital prijatelju in organizatorju Trolu za vztrajnost.

Marko Perković Thompson z nogometaši (Foto: Facebook)

Upravno enoto Maribor v času prepovedi vodila zdajšnja ministrica Ksenija Klampfer
Leta 2017, ko je mariborska upravna enota pod vodstvom takratne načelnice Ksenije Klampfer v času socialistične vlade Mira Cerarja izdala prepoved koncerta Thompsona, je bila Slovenija zgrožena, saj je bilo mnogim jasno, da je bil koncert dobesedno cenzuriran. Prepoved je temeljila na spremenjeni varnostni oceni, ki pa je v veliki meri temeljila na svetovnonazorski usmeritvi tega glasbenika. Poje namreč pesmi z domoljubno in s katoliško vsebino, kar pa je za levičarje popolnoma nesprejemljivo. Klampferjeva je takrat prepoved med drugim opravičevala s svojim mnenjem, da je pri odločitvi pretehtalo dejstvo, da bi bile posledice, ki bi nastale, če bi do kaznivih dejanj na prireditvi prišlo, bistveno večje od posledic, ki bodo nastale z odpovedjo prireditve.

V zvezi z razsodbo smo ministrici Klampferjevi poslali novinarska vprašanja, če se namerava zaradi odločitve sodišča zdaj opravičiti in odstopiti s položaja ministrice.

Odgovorila je: “Lahko povem, da je nekaj dni pred napovedanim koncertom upravna enota prejela s strani Policijske uprave Maribor predlog za prepoved omenjenega koncerta, kateremu je bila priložena tudi varnostna ocena prireditve. Iz te varnostne ocene je izhajalo, da bi lahko prišlo do izvrševanja kaznivih dejanj oziroma do pozivanja k izvrševanju kaznivih dejanj. Upravna enota je sledila varnostni oceni policije. Istočasno je bil napovedan tudi protestni shod proti Thompsonovemu koncertu. V tistem trenutku smo ocenili, da bi lahko prišlo do ogrožanja življenj, zdravja in premoženja ljudi in smo skladno z določili zakona o javnih zbiranjih na podlagi varnostne ocene policije koncert prepovedali.”

Dodala je še, da bi danes ravnala enako, če bi bila izkazana varnostna ocena, iz katere bi izhajalo, da bi lahko prišlo do izvrševanja kaznivih dejanja ali do pozivanja k izvrševanju kaznivih dejanj, da bi lahko bili kakorkoli ogroženi javni red, zdravje in premoženje ljudi.

To pa nikakor ni tako, kot ocenjujejo varnostni organi, na katere se sklicuje Klampferjeva. Pri njeni odločitvi je še kako očitno, da ni sledila zakonom, temveč je sledila medijskemu linču hrvaškega pesnika. Dosedanja praksa kaže, da se še na nobenem koncertu Thompsona doslej niso dogajali incidenti ali pa kakršnokoli izvajanje kaznivih dejanj. Najmanj, kar bi lahko Klampferjeva zdaj storila, je, da bi se za odločitev opravičila, saj ne le, da ne pozna prava, nima niti občutka za sorazmernost ter za to, kaj je prav in kaj narobe!

(Foto: Skandal24.si)

Novoizvoljeni evroposlanec Brglez se je nad Thompsona agresivno spravil kar z lažmi in pozval k prepovedi!
Novoizvoljeni evropski poslanec Milan Brglez, ki je bil takrat še v vlogi predsednika državnega zbora, je bil med agresivnejšimi nasprotniki koncerta Thompsona, pri čemer se je kar s svojega Facebook profila javno zavzel za to, da bi koncert odpovedali. To je argumentiral z lažmi, da naj bi Thompson v svojih pesmih poveličeval ustaški režim, za kar ni predložil nobenega argumenta, prav tako pa naj bi Thompsonove pesmi spodbujale nestrpnost do Nehrvatov – za kar spet ni predložil nobenega argumenta. Do takšnih sklepov naj bi prišel po poslušanju skladbe Anica, kninska kraljica. A pri tem je treba poudariti, da gre za bojno pesem, nastalo med hrvaško domovinsko vojno, ki je bila namenjena krepitvi morale na bojišču – Thompson je bil tudi sam borec HOS –, ne pa sovraštvu do kateregakoli naroda. To poudarja tudi Thompson, pesem pa se pretežno posluša ob obletnicah, povezanih z domovinsko vojno.

Milan Brglez (Foto: Facebook)

Brglezovo početje je sicer še toliko bolj neodgovorno, ker je bil takrat še podpredsednik največje vladajoče stranke SMC pod vodstvom ustavnega pravnika Mira Cerarja, za katerega je prav tako znano, da nima pojma o pravu.

J. Ž.

 • abc

  Hahahaha kar odstopiti bi morala zaradi enega papka, res imate močne.
  https://www.youtube.com/watch?v=rMehMS6CGcs

 • Stric iz ozadja

  Lep kuza.

  • Anton

   Pes si ne izbira lastnika , in tale kuži nima sreče.

   • dež

    Mi je pa malo čudno, da se za fotografijo s psom oblečeš v obleko in si nadeneš kravato.

 • Luckyss

  Jebeš sodišča kjer se obračajo vejice in klicaji…
  Thompson je ustaški provokator in kdor si želi njegovega koncerta v Sloveniji je bedak ali pa SDSovc..
  Razlike pri večini itak ni..

  • marta

   Danes pa si SPET začel in že zelo zgodaj ŽALIT in IZZIVAT ! ! !
   S takšnim pisanjem tule NISI ZAŽELJEN !

   • Luckyss

    Tudi vaša profašistična stališča niso zaželjena med normalnim slovenskim ljudstvom..

  • Nata

   Ko boš kdaj imel priliko spoznati naša sodišča, boš gledal na prav vsako pikico !!
   Se pa sprašujem, zakaj tako zelo rad svetiš tule, med ” bedaki “?

   • Luckyss

    Naloga vsakega humanista je ubogemu človeku prinesti luč v dušo…

    • Nata

     Kaj verjame humanist? Humanisti zavračajo idejo ali verovanje v nadnaravno bitje, kot je Bog. To pomeni, da se humanisti klasificirajo kot agnostik ali ateist. Humanisti nimajo prepričanja o posmrtnem življenju, zato se osredotočajo na iskanje sreče v tem življenju.

     • Luckyss

      Pravilna ugotovitev…Zato sem ateist in ne težim župniku naj mi odpusti grehe…
      “Grehov” se pač ne “prakticira” in kot ateist se trudim, da jih ne počnem…Medtem ko je vam vernikom vse dovoljeno, “saj Bog odpušča”…Čudno, da nimate več plačljivih odpustkov, da bi bila farsa še bolj očitna…

     • Nata

      Kako prosim ?
      Ne vem kdo si. . . . .s kom živiš. . . .. ali kdo od tvojih morda teži župniku. . . . .in si kdo od tvojih morda plačuje odpustke. . . .

      Veš, ti sam si ena velika farsa !

     • Luckyss

      Hvala za diagnozo na daljavo…Kam ti lahko nakažem denar ?!
      Ali je vseeno, če dam nekomu, ki hodi v cerkev, da vrže v “pušico”..
      Če pa bo dal ta vernik tistih 100 evrićev kar v lasten žep, pa se bo itak spovedal in bo vse O.K., torej ne morem zgrešiti ;)

     • Nata

      Vsekakor. Sto € ?? To ti pa še manj verjamem.

     • Luckyss

      Sto evričev še za kvaliteten fuk ni dovolj, kaj šele za psihoanalizo…Morda se premalo ceniš oziroma premalo računaš za svoje usluge…
      Seveda mislim na intelektualne usluge…;), ker baje nisi več mladenka ;(

     • Nata

      Seveda, seveda, danes prav vse stane !!
      Pa je vseeno , ali si mlad, ali pa sem stara !!

  • alojz

   Nekaj je pa le jasno. Nered in življensko ogrožanje je bilo napovedano s strani protestnikov. Torej levih.

 • zokispoki

  Tetka je bila precej neprepricljiva, ob vprasanju, ce bi se enkrat naredila isto, in prepovedala koncert. Glas se ji je tresel, bila je vidno v zadregi. Ce imamo take tretjerazredne ministre se ne smemo cuditi, da smo v malori !

 • dež

  Hm, me zanima, če bi gospa ministrica odpovedala romanje v Dražgoše, v kolikor bi iz varnostne ocene policije izhajalo, da bi lahko prišlo do izvrševanja oziroma do pozivanja k izvrševanju kaznivih dejanj.

  • Zombi Gartner

   Prejšni teden sem bil pri spomeniku v Dražgušah. Ko sem si ogledoval kipe so jim iz oči začele tečti solze…
   Sam bog ga vedi zakaj.

   • stane

    Se mrtve,ne pozabljene je sram,v kaksni drzavi so pokopani!

 • Van Der Waals

  USTAŠKE PESMI NIMAJO NIČ S SLOVENIJIO… TKO DA THOMPSON NAJ ODJEBE!!!! NOT WELCOME THOMPSON!!!

  • zokispoki

   Saj ni poanta v Thompsonu !

 • Perkele

  Ena lepa za prvaka SDS, idemo!

  čija je ono livada, čija je ono trava
  čija li je divojka rumena i plava
  Ivanova livada, Ivanova trava
  Ivanova divojka, rumena i plava

  Odvela nam Ivana, ta sudbina kleta
  Odvela sa Kupresa priko bijela svijeta
  Ostala je samo jedna želja jaka
  Zapjevati pjesmu kupreškog junaka

  Moj Ivane, pobratime mio
  Jesi l skoro na Kupresu bio
  Jel kupreško polje uzorano
  Jel na njemu žito posijano

  Vratit će se Ivan s tisuću momaka
  Pjevat će se pjesme naših kuprešaka
  Pokosit će Ivan livadu i travu
  Oženit će divojku rumenu i plavu..

 • Sonce

  Me zanima zakaj mu prepovedujejo koncerte v tujih državah, zaradi vremena?

 • Vlado77

  Nekdo reče , da je ustaš in potem to kar ponavljajo. Kot vem ga posluša tudi predsednica Kolinda- a je ona ustaš? Mislim naši levaki gredo v skrajnosti. So celo edini ,ki so šli tako daleč. Ena postane celo ministrica in seveda ne želi odstopit ( normalno za SLO) drugi pa postane EU poslanec ,ki itak ne odstopi tudi ko to pompozno naznani v primeru Janša ( izgon iz parlamenta). Brglez bi moral že večkrat odstopiti. Slovenija ( levičarska) je daleč od politične kulture in nihče ne prevzema odgovornosti – niti pod razno.

  • Andrej

   Levi komunisti nikdar ne odstopajo. Njih je potrebno odstopiti.

   • Luckyss

    Kaj pa desni komunisti….a odstopajo ?!..;))

    • von Rhein

     Odvisno od tega kdaj kdo ugotovi,da se je pridružil ali so ga pridružili mafiji.

    • Andrej

     Priden kuža, priden. Tukaj so talevi zakuhali, če slučajno nisi opazil.

    • stane

     Nismo v komun.poziciji.
     Smo posteni drzavljani,ki nam vladajo vecni zlikovci.

  • stane

   Tudi Merclca ga z veseljem poslusa! Samo komun.zahoblanci ne!

 • črnaovca

  A SDS že organizira svtobuse, kje bodo pobirali?

 • if

  V samostojni RS so enako nevredne vse oblike vsebin komunizma, ustaštva, nacizma, fašizma …
  Obravnavati jih je z enakim merilom!
  Se strinjamo!?
  Zakaj torej rdeče zvezde na zborovanjih po Sloveniji, v slovenskem parlamentu …, zakaj Brglez o naravnem pravu …

  • Andrej

   Tukaj ne gre za nič od tega kar naštevaš, ampak Tomphson menda poje nekaj v zvezi s krščanstvom. Jaz ga še nikoli nisem poslušal, ker mi njegova zvrst glasbe ne ustreza. Naj ga poslušajo tisti, ki jim ustreza. Krščanstvo in vse v zvezi z njim pa je nekaj, kar komuniste tako moti, da tudi drugim ne pustijo poslušat. To me pa moti. In to, da drugim vsiljujejo simbole, ki si jih naštel. Totalitarne simbole.

   • if

    Glede na stališče sodišča sklepam, da Tomphson ne poje spornih vsebin.
    Sodišču nalagam naj uradno prepove rabo vseh oblik komunistilčnih vsebin, zadevnih zboravanj in učenja mladine o komunističnih potvorbah zgodovine!

    • Andrej

     Kateremu sodišču? Ustavnemu? Ga ne šmerglajo.

     • if

      Vem, izrečeni nalog je klic brezupja, izrečen v eter nedemokratične Slovenije.

   • stane

    Komun.levicarji so sami sovrazni do drugace mislecih,obtozujejo pa nas,ki jim serviramo resnico. Resnica je za njih smrt.
    Zmesani kucan govori o zastrupljanju naroda. Ga pa sam s pomocjo komun.fanatikov zastruplja,celo male otroke. So hujsi od tistih,ki jih vlacijo v drzavo,z namenom,da nas unicijo.
    Barabe komun.se hvalijo kako so partizani(oni komun.) Osamosvojili Slovenijo.So skregani z realnim stanjem. Golazen!

 • Andrej

  Ne razumem, zakaj bi morala odstopiti. Pri glasovanju bosta zbrala dovolj glasov, drugo pa ni pomembno. Komunist nikoli ne odstopi, ker mu v glavi manjkajo možganski deli za moralo.

  • Perkele

   To je eden večjih problemov neokomijev na čelu SDS.

   • Andrej

    Če bi tvoja trditev držala Janša ne bi zapustil komunistov in se obrnil diametralno proti njim. A tudi tebi manjka disti možganski del za moralo?

    • Perkele

     Haha, ja lahko si križ pribije na čelo, mentalno je še zmeraj isti pokvarjen komunist, z istimi metodami in dojemanjem okolice. Ta portal to dobro prikazuje.

     • Andrej

      V stvari je težava pri tebi. Nisi sposoben dojeti sprememb. Po Darwinu ti bolj slabo kaže.

     • Luckyss

      Opica je vedno tako ob rojstvu in ob smrti bila opica…Takšni preskoki se dogajajo trenutno le pri ljudeh brez načel, ki jim je važna le lastna rit..

     • macon

      Načela človek zamenja, če spozna, da se za videzom skriva navaden dr.k.

      Za komunističnim videzom se skriva navaden dr.k. Vi, ki ste moralne pokveke, potem dr.ku še vedno držite svečo in mu ploskate, ker ponavadi cuzate neko materialno korist.

      Lastna rit je važna tebi, kdo normalen pa lahko zagovarja tukajšnji komunajzeraj. A zdaj je to vprašanje načel in trdnega karakterja, da zagovarjaš brutalne komunajzarske barabe, ma nehaj no! Toliko lažeš, da si že ves zmešan.

     • Luckyss

      Ne vem kako je s teboj…Sam sem že v osnovni šoli ob prebiranju “klasike”, Tolstoj, Dostojevski, Sienkiewicz, Gorki, Jules Verne, tudi seveda Karla Maya (ne Marxa beboti) izoblikoval nek nazor, ki ga pač ne moreš menjati..Če si pes, pač ne boš mijavkal, razen v politiki..
      In zelo opravičeno vas nazivam ovce…

     • macon

      Ne ti meni Tolstoj in Dostojevski v isti rubriki z Mayem. Verjamem, da si slednjega celo prebral, upravičeno.

      To, da so stališča iz osnovne šole(!) beton za celo življenje, je pa spet še ena oslarija.

     • Luckyss

      Glej, v osnovni šoli hlastaš in “požiraš” avtorje ter dela, ki jih potem v zreli dobi še enkrat bereš…Vmes je seveda nujno obdobje Castanede, pa Mahabharate, Freuda, itd…In ni lepšega za mulca pri štirinajstih letih kot “požiranje” “indijanaric” Karla Maya….Vsekakor boljše kot vaše “požiranje” diktirano s strani župnika ali kaplana…

     • macon

      Karla Maya sem požiral pri desetih do dvanajstih, pri štirinajstih mi je bil obupno otročji. Za ostalo ti pa res ne morem pomagat, verjetno si kje drugje prebral.

      Še Otočje gulag ter spomine Šostakoviča in Angele Vode preberi, da si boš razširil obzorje. Same literarno dobre zadeve.

     • Luckyss

      Si bil pač bolj napreden, da ti je bil May pri štirinajstih že otročji, škoda, da si potem prehitro padel v enoumje…V nasprotnem primeru bi iz tebe še nekaj bilo in ne da si le še ena desna ovca več…

     • macon

      V kako enoumje, zmeda zmedena? V njem si ti, ker zagovarjaš kriminal in korupcijo s tem, ko opravičuješ vladajoče neosocialiste in njihove rabote.

      Ti si enostavno nekonsistenten in konfuzen, ena zmeda pač.

     • Luckyss

      Hvala za ekspertizo…Ne pozabi, ta teden imaš verjetno termin pri psihiatru…če nimaš, pa nekaj ukreni v tej smeri…Bodi dovolj, jaz ti terapije ne morem zaračunati, brezplačne usluge pa tudi imajo svoj limit…

     • macon

      O čem sploh pišeš? Beri svoje fuzle pa se naroči k psihiatru. Oziroma napihuj se , kako ste levi glavni in pomembni.

     • ZatonMesecnikov

      Ne laži lakiass. Tvoji klasiki so bili Talični Tom, Zagor, Komandant mark, veliki Blek….

      Kakšnen Dostojevski. Še Alan Ford je bil intelektualno preveč zahteven zate…

     • Luckyss

      Priznam…Alan Ford je strip kakršnega ne bo nikoli več…Ja, tudi ostale stripe “imam na vesti”,,,;))
      Je s tem kaj narobe…Moram morda prebrati kaj od “Noriških norosti”, da bom veljal za pismenega ali kaj ?1
      Ovce polpismene, še posojila ne znate najeti ;)

     • macon

      Barabe, vsak, ki vam ne kima je avtomatsko negativec, ker je v vašem pohabljenem svetu brezpogojno kimanje ena večjih vrednot.

      Vsebina pa itak ne šteje, ker je važna samo leva oblast za vsako ceno.

    • Luckyss

     Ja, Andrej …Esmeralda in Janez sta edina, ki sta “spregledala” ….Ovce butaste …

     • Andrej

      Tudi tebi ne bi škodilo, če bi odprl oči.

     • Luckyss

      Vsakič ko jih odprem vidim enako….12,5 % ovc, kar je po nekih raziskavah tudi normalno…Baje okrog 12 % državljanov v “razvitih” državah ni najbolj opravilno sposobnih v smislu komuniciranja, zaznavanja in artikuliranja osnovnih družbenih situacij…

    • SloUltras

     Janša NIKOLI ni zapustil komunistov. Vrgli so ga ven, ker je bil preveč radikalen. Pojdi v knjižnico prebrat njegovo diplomsko delo. Če to ni neokomunistični pamflet , potem pa res nevem.

     Kar se pa tiče Thompsona..vi ki se imate za domoljube, ste zato da ta provokator nastopa pri nas!! Jaki domoljubi ja.. ozmerjal nas je z alpskimi četniki, poje o Jasenovcu in Gradiški… Hvala lepa za take domoljube kot jih dela SDS.. to so vse prej kot domoljubi.. Ne Thompsonu ne njegovi četniški različici Baji ni mesto v moji domovini!!! Za take bi morala veljati prepoved gibanja , na pa fa koncertirajo pri nas!!

     • Luckyss

      Zelo natančno in iskreno…Žal takšni realni komentarji na tej strani vodijo v izbris profila…

     • macon

      Ojej, Janša je preveč radikalen in celo fašist. Potem je spet prodan in zlizan z Merklco, ker je zagovarjal migrantske kvote. Pa spet okoli in okoli, kakor veter komunajzarskih tabloidov zapiha. In vi ste vseskozi nekako ogroženi in alternativci, čeprav vseskozi pri koritu.

      Beboneti, pri tradicionalnih družbah mi je všeč, da so otročaji in idioti tiho, ko se odrasli pogovarjajo za mizo. Če pa slučajno niso, dobijo klofuto in marš v kot.

     • stane

      Jansa ti pa povsod prav pride. To,da se Slovence zmerja in iskorisca vsepovsod in kdor ima 5 minut casa,so pa krive kilave vlade s kilavim in nerazgledanim narodom-70%. Nekaj od tega je pokvarjenih izdajalskih levicarKomunistov,nekaj pa zavedenih,neinformiranih,ki ne vedo zakaj so sploh volitve in raje ostanejo doma. 30% domoljubov je pa premalo za korenite spremembe.

     • ZatonMesecnikov

      Bravo utras, ti poznaš resnico. Daj nam odpri oči pa kaj več povej? vidim, da si “sprevidel”…

 • Igor Kodelja

  Taki kot je ptiček brlez nam uničujejo državico

 • Igor Kodelja

  Še odškodnino naj plačajo tisti ki so zakuhali

 • Dragan Krstič

  Profesor doktor naravnega prava je še en v nizu levih političnih psihopatov.

 • bubamara

  Ustaši nimajo preveč radi Slovence. Ne vem zakaj tega SDS ne razume.

  • Luckyss

   Ja, oboji so bili zlizani s Hitlerjem, torej bi se morali razumeti…

   • ZatonMesecnikov

    naj te spomnim, da sta imela Stalin in Mao, pod katerih komando so spadali slovenski komunisti in Borci ZZB NOB, imela na vesti več človeških življenj, kot socialist in delavec Adolf…

    • Luckyss

     Ne razumeš najbolj teh zadev…Mao, Stalin ali Kim nimajo nobene povezave s socializmom ali komunizmom…To so bili kvečjemu fevdalci na steroidih..
     Borci NOB, torej, delavci, kmetje in tudi intelektualci, ki so se uprli okupatorju so imeli “na vesti” okupatorje in njihove podrepnike…
     Mogoče so bili pri “čiščenju” preveč natančni, mogoče pa premalo…

     • Hamid Begic

      Prej boš spremenil vodo v vino…. kot pa njemu, nekaj pojasnil/objasnil. :)

      PS: Zguba časa! :)

     • ZatonMesecnikov

      “Mao, Stalin ali Kim nimajo nobene povezave s socializmom ali komunizmom.”

      Ha, ha, to je tako, kot da bi trdil, da Tim gajser pač nima nobene povezave s “pravim” motokrosom. Tistim ki je pač tebi všeč.

      “Borci NOB, torej, delavci, kmetje in tudi intelektualci, ki so se uprli
      okupatorju so imeli “na vesti” okupatorje in njihove podrepnike…”

      Omenjeni so nosili komunistične simbole. njihova tarča pa so bili Antikomunisti. Vse to je meni razumljivo.

     • Hamid Begic

      Niso bili anti-komunisti…….. ampak ljudje, kateri so prisegli zvestobo Adolfu Hitlerju in nacistični Nemčiji in klali v njihovem imenu. :)

      PS: To so bili nacisti. :)

     • ZatonMesecnikov

      Vsak Komunizem ima svoj Antikomunizem,. In čisto vsaka komunistična Revolucija se je končala z Državljansko vojno.

      če se nekdo bori proti Komunizmu je Antikomunist. čisto simpl.

      Ljotičevi SS Freiwillige so tudi prisegli Hitlerju, pa jih danes po Srbiji slavijo. Ker komuniste in njihovo seme so pregnali iz Srbije v 90tih…

     • Luckyss

      ZatonMesecnikov…
      Od nekdaj politiki izrabljajo ideologije za isto stvar…Za pridobitev moči in oblasti…
      Zato tako zlahka prehajajo iz skrajnih komunistov do klerskih psihopatov in podobnih absurdov…

     • ZatonMesecnikov

      ne boš sedaj trdil, da Broz ni pobijal v imenu komunizma, ampak iz čistih psihopatskih nagibov?

     • Luckyss

      Tito je ukrepal tako, da ni prišlo do državnega udara in nove morije …če ne bi on ubijal, bi kdo drug,Torej so tisti, ki bi v primeru “cincanja” oblasti delali sranje, k sreči “skužili” situacijo in raje odšli v Argentino in druge nacistom prijazne destinacije..

     • ZatonMesecnikov

      To je vse “če” laki ass. Na takšen način jih najdeš na tisoče.

      Tito je pobil vojne ujetnike v mirnem času in takrat že uradno priznanimi organi države.

      kar je precendens v svetu.

     • Luckyss

      Ustaši in Domobranci po vojnem pravu niso bili regularne vojaške enote ampak paravojaški podrepni Hitlerjev gnoj…
      In to ni noben “precendens “…ampak običajen postopek…
      Nihče na veliko ne govori o tisočih zajetih Nemcev,pripadnikov rednih vojaških enot, ki so jih Francozi npr. preprosto izstradali do smrti…No, je pa res, da jih niso streljali…

     • ZatonMesecnikov

      #po vojnem pravu niso bili regularne vojaške enote ampak paravojaški podrepni Hitlerjev gnoj…#

      gre za star komunistični ZZB Borčevski besednjak, kjer se vsakega antikomunista označi za gnoj.

      seveda so bile regularne enote, organizacijsko pod waffen SS, katerega člani so imeli status vojaških enot. Še danes imaš združenja in prejemnike penzij. Norveški, Francoski in danski, belgijski člani Waffen SS.

      nobeden od naštetih narodov ni pobijal, Le komunisti pri nas in Borci ZZB so jih, ker so bili pač antikomunisti in kot takšni politična grožnja ZZB Komunistom na oblasti.

      To o izstradanju je mit. Borci ZZB beležijo najvišjo smrtnost zajetih nemških ujetnikov na svetu, preko 50%. Tudi japonci niso imeli takšne pri ujetih kitajcih.

      Ker Borci ZZb so bili pač Komunisti, komunist pa pobija, ker gradi nov svet…

     • Luckyss

      Nisem vedel, da domobranci prejemajo penzije ;))
      In tisto o izstradanju ni mit, če se kolone nemških vojakov ne bi s hrano usmilili domačini Francozi po vaseh mimo katerih so ujetnike “gonili”, bi bilo žrtev še bistveno več

     • ZatonMesecnikov

      Domobranci ne prejemajo penzij, ker so jih Borci ZZB likvidirali od prvega do zadnjega. Uspelo jim je nekaj pobegniti iz jam in brezen. Ti so na žalost borcev ZZB ponesli zgodbo, kako komunist Slovenec pobija svoje sonarodnjake v svet.

      Tisto o kolonah nemških ujetnikov se je dogajalo v jugoslaviji in ne franciji. križev pot. Kjer jim naščuvane drhali niso dajale hrane, ampak so obračunavale z njimi. povsem prosti lov, izven vseh mednarodnih standardov in navad.

      Džingis kanova zlata horda, to so bili Borci ZZB.

      Ameriški oficir za zvezo poroča iz beograda junija 1945, da strašnejših prizorov ni videl v življenju. kolone izmičenih nemških in hrvaških ujetnikov, nad njimi so se pa znašale horde ZZB privržencev.

 • tomven

  … SMC pod vodstvom ustavnega pravnika Mira Cerarja, za katerega je prav tako znano, da nima pojma o pravu…
  Še ena izjava, ki mi je polepšala dan…

 • Anton

  pri nas imamo čez celo leto manifistacije komunističnih parol, pa “nikoma ništa”. Se že ve čemu tako!

  sarkazem press

 • Boco

  Se se spomnite bivse poslanke SMC, zdaj spet sodnice iz Maribora Jasne Murglej? Ta oseba je posnela celo video v katerem je agitiral proti koncertu. Po mojem mnenju je glede nepristranskosti sodnikov to nespremenljivo dejanje. Resda je bila takrat poslanka ampak neka merila pa clovek mora imeti. Proti je agitiral tudi se zdajsni poslanec stranke SMC Branislav Rajić. Sami srbi.
  To nas pripelje do zakljucka, da smo postali srbski hlapci. Tu v Sloveniji nam srbi prepovedujejo koncerte hrvaskih glasbenikov, k nam pa vlacijo neposlusljiv srbski cigo-migo. Pa kam smo mi tu zatavali s temi levimi vladami pri hudicu! Kdo sploh vlada v Sloveniji!

 • Garbage man

  Četniki pa v jok…….

 • Drago

  Za dom spremni !

  https://www.dailymotion.com/video/x6espds

  Jasenovac i Gradiška Stara,To je kuća Maksovih mesara.

  U Čapljini klaonica bila,Mnogo Srba Neretva nosila.

  Oj Neretvo teci mi na stranu,Nosi Srbe plavome Jadranu.

  Kroz Imotski kamioni žure,Voze crnce Francetića Jure.

  Ko je moga zamisliti lani,Da će Božić slavit partizani.

  Ko je reka jeba li ga ćaća,Da se Crna Legija ne vraća.

  Oj Račane jeba ti pas materI onome tko je glasa za te.

  Sjajna zvijezdo iznad Metkovića,Pozdravi nam Antu Pavelića.

  • Hamid Begic

   Debil! :)

   PS: Joj, joj,…. Nepismeni ljudje. :)

   • Drago

    Thompson ni debil, on kar lepo služi, debili so domojebi, ki kupujejo njegovo sranje.

 • von Rhein

  Čimprej koncert in naj jim zapoje “eno po domače”.

  • Luckyss

   Ja in naj pride še “plemeniti”, da zaigra na “puško mitraljez” ;))
   Pa povabite vse bebote in na svečke ne pozabite..

   • ZatonMesecnikov

    Zagotovo ni Thompson ljubitelj komunistov. zato ga ne marate lakiass.

    • Hamid Begic

     Ne vem, zakaj ga vi podpirate….. V Jasenovcu je bilo ubitih 800.000 ljudi od tega tudi 266 Slovencev…. Podpirate to?! :)

     PS: Joj, joj,… kakšni izmečki ste. :)

     • ZatonMesecnikov

      Beži s pravljicami, ki so zanetile vojno 91-95. Žerjavić in križanić sta še v Jugi neodvisno eden od drugega ugotovila, da je bilo v jasenovcu do 80.000 žrtev. (Veliko, da se razumeva, med njimi precej Judov, ki se pa nikoli niso omenjali)

      Ampak po Balkansko se je dodajalo vsako leto 100.000 več “na oko” tej številki. Guslarji in mitomani.

      Zato Broz nikoli ni obiskal Jasenovca. Ker je bil po vojni komunistično taborišče.

     • Hamid Begic

      Vi zavračate čisto vse dokaze, kateri vam ne ustrezajo. :)

      PS: Isto tako prirejate zgodovino……Izmečki……Nič drugega niste. :)

     • ZatonMesecnikov

      Beži balkančina, na spisku jasenovac.org s 600.000 imeni je bil tudi Franc Rozman-Stane, ki naj bi umrl v jasenovcu ter France balantič.

      sem sam videl ta vaš spisek…

 • ZatonMesecnikov

  Merklova je navdušeno poslušala Thompsona letos v Zagrebu. Seveda so največ dela s tem zopet imeli “Antifašisti” s senčne strani Alp….

  https://www.zurnal24.si/svet/je-merklova-sploh-dojela-kaj-se-ji-je-zgodilo-na-hrvaskem-328211

 • antimur

  Za pokvarjenega antipatičnega levega fašista Brgleza bi bilo najbolj primerno njegovo ljudsko pravo.

 • Hamid Begic

  Vi SDS in Co., ste pa res takšni izmečki, katerih se svet ni videl…. Hujši od Mohamedov……Spet delite… spet se vračate v preteklost…. Ampak verjemite, ko se bomo mi, kateri živijo v sedanjosti/prihodnost…. vrnili v preteklost….se bo zgodovina ponovila….. Končali boste z metkom v čelu….v večnem prebivališču jame. :)

  PS: Scum of the earth! :)

  • ZatonMesecnikov

   Ko Sima “Srbin” Dubaić, človek, ki je v zgodovini pobil največ Slovencev.

   • Hamid Begic

    Res škoda, ker so se tvoji izmuznili roki pravice. :)

    PS: Še je čas. :)

    • ZatonMesecnikov

     Čakam Udbice. Fajting Klub Gepard u Fužinama….

     • Hamid Begic

      Edino, kar boš ti dobil je m___k v glavo in neoznačen grob/jama. :)

      PS: Tako, kot tvoji predniki. :)

     • ZatonMesecnikov

      ha, ha, ha, balkančino glupa. krvoločna in necivilizirana….

     • stane

      Poslusi opica nepismena! Pazi,da se nebi kdo spomnil in te tozil za mocne groznje.
      Skuliri se malo,ker ne ves s kom imas posla.
      Muci te primitivizem in sovrastvo do naroda,ki ti je dal polno zlico v roke.

  • tomnidari

   Kaj se mi vračamo v preteklost bimbo!!! Zaradi skrivanja preteklosti ste vi prepovedali koncert, ki niti pod razno ni ogrožal vaših laži, je pa res da Thompson ne podpira vaših laži.

   • Hamid Begic

    Kako skrivanje preteklosti…..izmeček SDS-ovski…,.. Tupson poje o klanju nedolžnih ljudi…. Vi to podpirate?! :(

    PS: Res smo vas premalo, izmeček ničvreden. :)

    • tomnidari

     Bimbo, nikoli nisem bil član SDS! Me je pa še danes sram, da sem bil do prvih predsedniških volite član ZSMS in potem LDS.

     • Hamid Begic

      Mentalni bolniki niso sposobni in nimajo pravice glasovati na volitvah. :)

      PS: Tako, da ne laži. :)

     • tomnidari

      Bimbo si sam tala pluse!

     • stane

      Potem so tebe po pomoti spustili na volisce!

    • stane

     Kje pise,da bi Tompson prepeval pesmi o klanju in podobnim?
     Vsak glasbenik mora dati komisiji na vpogled vsd skladbe,ki jih bo izvajal.
     Komisija lahko zavrne samo tiste skladbe,ki niso primerne,ne pa celega koncerta. Butl nerazgledani!

   • stane

    Res je!

  • stane

   Ce nebi bilo zlocinske organizacije komunistov,tudi domobrancev,vaskih straz ne bi bilo potrebno formirati.
   Komun.so kradli narodu,zato je prislo do vaskih straz. Komun.so bili lopovi in lopovi so danes in ostali bodo taksni.
   Govorijo eno,delajo drugo in razmisljajo tretje. Metek v celo pa poslji sam sebi. V svojo prazno buco.

   • Hamid Begic

    Če si domobranec……..ti svetujem, da si kupiš čelado. :)

    PS: HAhahaha. :)

    • stane

     Mars od kod si prsu. Butl zlocinskoKomunisticni!!!
     Vlacite te “uboge”klavce v drzavo in vi ste domoljubi? I Z D A J A L C I !!!!

    • stane

     Ni potrebe. Se druzim s pametnimi,z razliko od tebe.

 • tomnidari

  Na HRT1 v torek ob dvajsetih je bila oddaja o tajnih jugoslovanskih službah. Ko vidiš. kaj je Tito počel že pred vojno, se vprašaš: S kakšno pravico lahko nekdo Ustaše in Domobrance označuje kot zločince, če še prej ne obsodi komunistov s Titom na čelu!

  • ZatonMesecnikov

   Obsodba Komunistov gre pri nas težko iz jezika.

   Še zadnjič v ponedeljek je bila neka oddaja o emigracijah Slovencev v zgodovini in je bil eden od vzrokov naveden kot “Politična preganjanja”.

   beseda Beg pred Komunizmom ne gre in ne gre iz jezika. Bo nekdo ušesa navil na RTV, če bi slučajno ušla v eter.

 • Hamid Begic

  Pohvale Milanu Brglezu in Kseniji Klampfer… ker so prepovedali ta koncert, kateri poziva k nasilju… poje o klanju, ubijanju…. Res je žalostno, da obstajajo ljudje, kateri ta koncert podpirajo. :(

  PS: Koncert Tupsona je prepovedala Belgija, Švica, Avstrija, nekatera hrvaška mesta (Reka, Pula),… :)
  PS: SDS izmečki pa spet po svoje. :)

  • ZatonMesecnikov

   A kaj, ko bo sedaj organizator tožil brgleza za izgubljeni zaslužek, ko ima v roki sedaj sklep sodišča…

   • Hamid Begic

    V Sloveniji ni prostora za nacizem….Konec.. :)

    PS: Lahko se na glavo postavite. :)

    • Valter BraniSlav

     V SLO IMAMO RADI TAKE PESMI:
     https://youtu.be/MKLL8PXI-LI

    • stane

     Res je. Zakaj si ti se v Sloveniji in smradis z nacizmom.
     Niti najmanjsega spostovanja nimas do naroda,ki te izdatno futra,da ne crknes v svojem sovrastvu. Mars od kod si se privlekel!

  • tomnidari

   Ej Bimbo, iz katere prašume si pa ti prihlačal?

   • ZatonMesecnikov

    Udbica, ćerka starešine JNA koja pati, što nije muško, jer Ćale hteo potomka “Ćoju”…

  • stane

   Tisti,ki hvali danasnjo vlado-zlocince,sam ni nic boljsi.
   Taki samo iscete notranjega sovraznika,ste pa sami sebi najhujsi sovrazniki.
   Ne boste nikoli pogruntali!

  • xtc

   Baje je pel Merckelci in Webbru.

 • Poserjemsenavse

  Brgleza je treba nagnat delat v rudnik

 • Valter BraniSlav

  Kdo je Thompson? Razen ti nikoli slisal zanj.
  Je to novi Zdravko?
  https://youtu.be/MKLL8PXI-LI

 • Valter BraniSlav
 • Valter BraniSlav

  Se pomnite gospodje
  https://youtu.be/MKLL8PXI-LI

 • Drago

  Še ena lepa Thompsonova “domoljubna”. V tej ne poziva h klanju, ampak samo k požiganju :

  Anica – Kninska kraljica

  Zbog Anice i bokala vina,

  zapalit ću Krajinu do Knina

  Zapalit ću dva, tri srpska štaba,

  da ja nisam dolazio džaba.

  Ej, Anice kninska kraljice,

  Ej, Anice kninska kraljice,

  Ej, Anice kninska kraljice.

  Zbog Anice i bokala vina,

  Zapalit ću Krajinu do Knina

  Ej, Hrvati sjetimo se Knina,

  Hrvatskoga kralja Zvonimira.

  Ej, Anice kninska kraljice,

  Ej, Anice kninska kraljice.https://lyricstranslate.com

 • Garbage man

  Brglez se bo mel fajn s teroristi v Bruslju………..

 • xtc

  A je tisto zraven njega “ljubezen življenja”?
  No glede na prakse iz Oražmove,se nikoli ne ve.

 • milanček

  jaz mislim, da se brglaz bolj spozna na buzi akcije!

  • tomnidari

   To pa sigurno! Ampak, prekleti ampak; Hebe nas v glavo in dokler leftardi ne spoznajo, da je hebanje v glavo hud zločin bomo imeli razprtije naši vaši! In leftardi, kljub manjšini so zmagovalci, ker so nasilni! Če se čudite, kako Hitler ni imel dosti oponentov, ste malo retardirani! Danes v IT tehnologiji moderne dobe, je še zmerom več zagovornikov Titota kot DEMOSA.a!

 • Janez Pavel Kanc

  Izven teme, je živalca, ki sedi ob Brglezu, večnamenski psiček?

  • Luckyss

   Ja, sodi v kategorijo “jezičnih obdelovalcev venerinega grička”..
   Za podrobne informacije vprašaj ženo…

 • plamen100

  pa naj najamejo avstrijsko policijo ce je nasa tako nesposobna kot je bila lani ki so ugotovili (kao, verjetno pa so jim hrvatje sporocili,) da se bodo koncerta udelezili 2 ali 3 skrajnezi in to je bil povod da so predlagali UE Mb prepoved koncerta. Naj raje vzdrzujejo javni red pred vrtci pred OS bodo pa rabili ze pomoc varnostnikov

 • plamen100

  Ja kdo pa je pobijal ranjence na Ovcari ali pa naredil s poboji v Srebrenici, najhujso sramoto v obstoju srbske vojske? KOMINISTI enako so ravnaki kot njihovi vzorniki 1945 oz Rusi s Poljaki v Katinsken gozdu, vedno so pobijali neoborozene vojake in civile. So kdaj to naredili fasisti, ce izvzamemo holokavst?Nikjer se nisem zasledil, da bi fasisti pobili toliko neoborozenih vojakov kot so to poceli komunisti v drugi svetovni vojni ali pa v vojnah 90 leta prejsnjega stoletja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!