Repriza izdaje: V času osamosvajanja prazna skladišča orožja, ob izbruhu epidemije prazna skladišča zaščitne opreme!

Marjan Šarec in Milan Kučan, politika, ki sta v najbolj usodnih časih izdala državo.

V teh tednih doživljamo najhujšo krizo po Vojni za Slovenijo in dogodki iz leta 1991 se tudi letos ponavljajo na več načinov. Tako, kot so bila leta 1991 prazna skladišča orožja, kot je obsežno dokumentirano v Beli knjigi slovenske osamosvojitve, so novo vlado pričakala izpraznjena skladišča zaščitne opreme, pomanjkanje respiratorjev in zdravstveni sistem v popolnem razsulu. Mediji ob širjenju epidemije krivdo za vse že aktivno prevračajo na novo vlado, pa čeprav je bila največja stranka koalicije zadnja leta v opoziciji. Kljub temu, da je SDS opozarjala pred koronavirusom že več tednov, je vlada Marjana Šarca opozorila ignorirala in se raje ukvarjala z nameščanjem strankarskih kadrov v javno upravo. Podobno smo že videli leta 1991, ko so si komunisti na vse načine prizadevali ohraniti Jugoslavijo, po osamosvojitvi pa so se osredotočili na lastno politično preživetje.

Ob izbruhu epidemije novega koronavirusa se letos soočamo z najhujšo krizo vse od Vojne za Slovenijo. In prav zdaj se leto 1991 ponavlja na več načinov. Med drugim razburjajo prazna skladišča zaščitne opreme in njeno vsesplošno pomanjkanje v zdravstvenem sistemu. Za to mediji krivijo novo vlado pod vodstvom Janeza Janše in ne Marjana Šarca, ki se je v zadnjih dneh svojega vladanja ukvarjal s paničnim zaposlovanjem strankarskih pripadnikov v državno upravo. Tako kot so letos vlado pričakale prazna skladišča zaščitne opreme, so se leta 1991 osamosvojitelji soočali z izpraznjenimi skladišči orožja.

Ponovila se je zgodba iz osamosvojitvenih časov
“Iz skladišč je bila pobrana večina orožja, saj so poveljniki, ne da bi kogarkoli obvestili, orožje enostavno pobrali, razen nekaterih, ki so obvestili občinske svete, kjer so bili izvoljeni Demosovi župani. Ti so rekli, naj ne oddajo orožja, vendar pa je šlo vseeno za pretežno staro oblast, kjer so se skupno odločili, da sledijo partijski oblasti in so orožje oddali,”
je pred časom povedal Janša o izropanih skladiščih in dodal: “Seznami z natančnimi poročili so objavljeni v Beli knjigi slovenske osamosvojitve. Nobene skrivnosti ni več, za vsako občino se natančno ve, kje je bilo orožje pobrano.” Janša je ob tem poudaril, da v tistem času ni bil minister za obrambo, temveč sekretar za obrambo: “Nad sto tisoči kosi orožja je imelo evidenco predsedstvo Republike. Pobrali so tudi orožje za ljudsko obrambo. Če bi Milan Kučan napisal prepoved oddaje orožja, bi Slovenija obdržala vse orožje.”

Nekoč orožje, danes maske. (Foto: epa)

O tem je spregovoril tudi Tone Krkovič, ki je spomnil, kako je po naključju naletel na stežaj odprta vrata skladišča v Kočevski Reki: “To je pomenilo totalno razorožitev, šlo je za krajo, rop, saj smo v istih skladiščih hranili tudi svoje orožje. In to ni bilo pojasnjeno, niti ni bil nihče sankcioniran za ta rop. Ker sem pred funkcijo poveljnika 1. specialne brigade MORiS deset let delal kot operativni častnik v Kočevski Reki, poznal sem vse JLA in lastne teritorialne strukture, mi ni bilo težko ugotoviti, da je to prvi korak agresije na novo nastajajočo državo. Z gospodom Janšo, ki je bil takrat sekretar za obrambo, sem vzpostavil kontakt – sprejel me je, opravila sva analizo in se poenotila, da gre za agresijo in za razorožitev.”

Si bo po zmagi nad novim koronavirusom Šarec podobno prilaščal zasluge, kot si jih danes Milan Kučan za osamosvojitev?
Tako, kot so že leta 1990 komunisti s pomočjo Kučana praznili skladišča z orožjem in ovirali prizadevanja osamosvojiteljev, pa so do zadnjega, ko je globalna pandemija novega koronavirusa že presegla meje naše države, levičarji in nekdanji premier Šarec s podporo svojih medijev in režimskih »strokovnjakov« vztrajali, kako epidemije še zdaleč nimamo.

Na spletnem portalu MMC RTV SLO se je 8. marca na primer pojavil tak naslov: “Stroka zatrjuje: ‘Še zdaleč nimamo epidemije'”

V Slovenskih novicah pa so 10. marca prepričevali, da gre za manj nevarno bolezen, kot je gripa: “Panika zaradi koronavirusa, a ta bolezen je vzela veliko več življenj”

Komunisti narod v najbolj ključnih trenutkih prepustili samega
Po svojem odstopu se je Šarec, ki je več tednov ignoriral opozorila opozicije, pričel prebujati in je v soboto na Facebooku zapisal:“Mar smo res vse zamudili? Uvedli smo kontrole na meji z Italijo (še vedno so enake, le da so zmanjšali število kontrolnih točk), bili za to kritizirani iz EU, odredili zaprtje šol in vrtcev ter razglasili epidemijo, če omenim tri največje in najtežje odločitve. To so bile težke odločitve, ki bodo imele dolgoročne posledice.” Da zamudili so, še pred tem pa so Kitajcem prodali, zalogo mask, ki bi jih v teh časih krvavo potrebovali v slovenskem zdravstvu. Samo norec ali izdajalec bi storil kaj tako zavržnega lastni državi in državljanom ter jih prepustil gole in bose bližajoči se smrtonosni bolezni. Toda komunisti države tako ali tako nikoli niso marali, imeli so jo zgolj za sredstvo za krajo ter izčrpavanje, za narod jim nikoli ni bilo mar. Le posameznikom se lahko zahvalimo, da so stvari ob pravem času prijeli v svoje roke in zadevo rešili ter izpeljali kot je treba.

Koronavirus bo pustil posledice na evropskem načinu življenja. (Foto: Twitter)

Tako Kučan, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija do zadnjega, še kot predsednik Predsedstva RS že po razglasitvi samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in ko je postalo jasno, da je Socialistična federativna republika Jugoslavija zgodovina, ni opustil upanja o nadaljevanju življenja v skupni državi. Tako je na skupni seji treh zborov Skupščine Republike Slovenije še 25. junija govoril o vzpostavitvi nove, še ene Jugoslavije: “Prav zaradi te logike in značilnosti sodobnega sveta ostaja Republika Slovenija tudi naprej odprta za poskuse preverjanja možnosti za oblikovanje morebitne nove skupnosti dosedanjih republik SFRJ.”

Danes si Kučan in tovarišija pripisujejo zasluge za osamosvojitev, tako je bilo tudi na obletnici odhoda slovenskih komunistov s kongresa Komunistične partije Jugoslavije, ki se je zgodil 22. januarja 1990. Kučan na “slovitem” partijskem kongresu zvezne skupščine komunistov Jugoslavije, dne 22. januarja 1990, ni hotel zapustiti komunistične partije Jugoslavije.

Resnica je ta, da je v slovenski delegaciji prišlo do razkola. En del je bil na strani Milana Kučana, Cirila Ribičiča, Sonje Lokar in Leva Krefta. Oni so še vedno vztrajali pri tem, da se je potrebno z Miloševičem pogajati in pogovarjati,” nam je takrat povedal idejni vodja in pobudnik zapustitve Komunistične partije Jugoslavije dr. Milan Balažic in dodaja, da je bil Kučan do zadnjega trdno prepričan, da je prava pot Slovenije v novi politični ureditvi in konfederaciji znotraj jugoslovanskega komunističnega sistema.

Milan Kučan (Foto: STA)

Na SNAV, ki je potekal v najširši obliki doslej doseženo premirje, ki ga mediji aktivno razbijajo z namenom rušitve Janševe vlade
V torek je potekala seja Sveta za nacionalno varnost, ki je potekal v doslej najširši obliki, dosežena pa je bila še nevidena pripravljenost na sodelovanje s strani vseh akterjev. Predsednik Borut Pahor je po koncu seje ugotavljal: “Rad bi se zahvalil vsem, ki so bili danes na sestanku SNAV, ne spomnim se, morda me bo PV popravil, da bi kdaj na sestanku SNAV sodelovali vsi politični deležniki. Iz razprave sem razumel, da obstoji izjemna, izjemna politična pripravljenost, da si prisluhnemo, da se razumemo.” A ni manjkalo dolgo, preden so mediji pričeli aktivno razbijati soglasje, med drugim dajejo prostor radikalnim levičarjem, ki jih nato z lažmi hujskajo in tako smo bili v zadnjem tednu že priča pozivom k protestom, s katerimi bi rušili novo vlado!

Rok Krajnc

 • AlojzZ

  Zgodovina se ponavlja, ker ni bilo lustracije. Upam, da bo sedaj neka mehka lustracija, najprej v sodstvu.

  • rrrrr

   Pa bi v NSi res vsi podprli vsaj mehko lustracijo, spoštovani g. Anton? Vaša podpora Kučanovi neupravičeni pokojnino in zapiranju udbovskih arhivov mi ne vzbujajo upanja, da tokrat iskreno podpirate lustracijo.
   Bog vse vidi Bog vse ve, greh se delati ne sme…..

   • joza joza13

    Hehe..
    Lojz je, “kao” in ne Tona.
    Sicer si pa ftrofo.

   • AlojzZ

    Je glava že trezna? Že? Dobro. Ko je gospodič Tonin prišel, sem jaz odšel.

    • joza joza13

     Ampak za marsikaj ti je pa verjetno žal, ali ne?

     • AlojzZ

      Ja, seveda. Namesto, da bi gospodu iz Murgelj prepovedali pojavljati se v javnem življenju in politiki ter mu razveljavili komunistično izobrazbo, smo mu najprej zrihtali posebno papeževo priznanje potem pa še penzijo dvignili. Res pa je, da je bil moj vpliv majhen in je še vedno majhen na vse te dogodke.

    • rrrrr

     Hja, vsakdo ima slabosti. Jaz večerno nagnjenje k alkoholu, NSi nespodobno sodelovanje z globoko državo.
     A hvala Bogu, spoštovani Anton, prav imate, moja glava je danes zjutraj že povsem trezna.
     Kako pa je z vašo NSi?

  • zaslosds

   Bo,bo,samo,da virus mine

   • AlojzZ

    Ta virus bo ostal med nami do konca, tako kot vsak virus gripe. Večina bo pač postala odporna, starejši in slabotnejši pa bodo umrli.

    • zaslosds

     Ampak vseeno bo,zaupajmo Našemu Janezu

  • milanček

   slišim, da je govnač kocjančić bolan, dobro, najboljše, da se govnači kocjančić, zemljarić, kućan, janković primejo za roke in takoj pocrkajo! Ponavljam, takoj pocrkajo! Gre za Slovenijo, slovenski narod in naše bodoče rodove!!!

 • Antonius

  Ja, vsa skladišča so izpraznili. Tudi iz *skladišča* v NLB je vse izginilo.
  Lustracija v originalu pomeni, da bi morali že takrat na luster obesiti vodilni partijski kader.

  • karpelec

   Oh, tako težo bi pa težko zdržal tudi namočnejši luster.

 • Kdaj se bo ze ta mali zlobni palcek poslovil…ne da se mi gledati tega ksihta vec…

  • joza joza13

   Ziher čemi nekje v poltemi v kleti in v upanju na razkužitev pospravlja litre domačega slovenskega šnopsa – ne tistega “mekanega”, ampak našega, tapravega, s 55 vol% in več…. in razmišlja: “Le kje sem zajebal, pa prokleti virus, prokleta leta, da sem postal zgolj stari, debeli, neokretni, zasovraženi državljan države, katera ni nikoli bila moja intimna opcija, pa da v ključnih trenutkih spet ne morem nositi štafete…” Glej, jaz bi si na njegovem mestu sam sodil. On si ne bo, ker je “pusy”, že od kar je bil spočet…

  • Joc 52

   še prej pred sodišče za veleizdajo

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

  • mici

   Malo več kot politiki bi se moral posvetiti Štefki, so že vidne težave.

 • realnost

  A si lahko predstavljate danes stanje v Sloveniji če bi se izšlo po načrtih velikega klovna Šmarata: parlament bi bil razpuščen in imeli bi brezvladje, kjer nebi bil nihče za nič odgovoren in pristojen. Šralec naj bo srečen da se ni izšlo po njegovih veleneumnih načrtih. Mogoče se bo s tem ognil najstrožje kazni…

  • sunday

   saj poznamo tisto o ladjah – ko se potaplajo jih podgane zapuščajo, točno tako je bilo s politiko oz. zapuščanjem šaraca slovenije, jebalo se njim za slovenijo – dobesedno!!!

   • Joc 52

    edino za kaj so skrbeli je bilo, da so si urejali službe v državni upravi (80 novih delovnih mest, prijava na razpis 2-3 dni) – vse razveljaviti in kaznovati

  • Joc 52

   ne smemo pomisliti na ta scenarij, bi bili druga Italija

 • sunday

  ej šarko, šarko tebi kučkinova rit predstavlja lizalko – se vidi po fotografiji, dokaz !!!

  • Joc 52

   nekje sem zasledil za ritoliznike izraz “rektalni alpinizem” – izraz primeren za komedijanta, ki je vrgel puško v koruzo in se skril, ko je najhujše

   • Slovenka

    Za Slovenijo je boljše, da se je pobral. Naj se skriva v koči za trimestrskim zidom, ki mu ga je častila država, in se ne oglaša.

 • Olga101

  Enako kot 1991 bomo zmogli in ZMAGALI! Poučeni iz preteklosti in nič več NAIVNI, postavimo odgovorne pred sodišča! Tudi Kučana, ki svojo zločinsko zgodbo nadaljuje!

  • Zgornji

   Da : upam, da smo se Marsikaj Naučili iz preteklih Zablod !!!

  • milanček

   on je prvi, on bi moral že sedeti, saj je delal proti državi Slovenija in slovenskemu narodu! za tako dejanje je marsikje v tujini samo smrtna obsodba!

 • Franc Šink

  Tako delajo škodljivi škratje škodo.

  • Joc 52

   …še naprej… bi dodal

 • Joc 52

  izdaja nikoli ne sme zastarati; kurčan mora biti procesuiran za izdajo

  • zaslosds

   I frantl enako,oba v Haag.

 • janko

  Kar je rdeč, je zaneč.
  Socialism doesn’t work.
  Nikoli več ne nasedajmo ničemer politično levemu! Tam ni ničesar pozitivnega, samo slabo in uničujoče.

 • mici

  Bravo, dobro razmišljanje, se strinjam. Imeti bo moral jeklene živce proti tem parazitom.

 • Anton

  vem dejali boste, ponavljaš se kot satara lajna, pa vendarle, zopet kot že neštetokrat do sedaj, nisem prav nič presenečen,nad to novico.

  IZDAJALCI, VEDNO IZDAJALCI OD 1941-DO DANDANES.

  Opomba: Govorim kajpak o komunajzerjih, da ne bo pomote!!!

  sarkazem press

 • bubamara

  Levičarji ne priznavajo naroda zato jim dol visi za njegov obstanek. Borba levičarja je boj proti poštenju in svobodi.

  • Zgornji

   Ja, na žalost so to Prezlobni Uničevalci narodov na tem planetu, ki pa bodo prinesli Konec “sveta” v tem desetletju še pred Drugim Prihodom !!! ! !!!

 • sloustava

  Sarec alias Serpentinsek se je s “svobodo govora” na Twiterju (Crncec?) ugriznil v lastno rit. Laz na laz, Serpentinsek, se pomeni resnice. In ja, cvek na cvek ne pomeni dve. Tako zelo butast si, da si prekosil samega sebe? Nemogoce? O, mogoce, mogoce, poglej se v ogledalo! Ce poleg vidis se Kucana, imas prav…

 • plavi-mil

  In potem ti piškotarji MSM si upajo še fehtati državo za denar, marš u PM.

 • realnost

  Tudi tista, kjer si zakriva obraz je dobra. Le kdaj bo prosil Slovenski narod za odpuščanje??

  • zaslosds

   Ga ne more dobit

 • zaslosds

  Murgeljca uzela magla

  • JANEZ GUS

   Kam sta izginila s štefo.

  • realnost

   Je na varnem in čaka da mu spet Janša reši sranje. Vse poznano iz vojne za Slovenijo.

  • šmentanamuha

   On dela v ilegali in novači rekruta preko >Radia Študent.

 • realnost

  Če pa je tako naporno delati… Drugače pa najti Murgelparkelna in ženo in narediti tako kot s caus***.

 • JANEZ GUS

  Od komunista nikoli nič.Zero.Že v grmovju so delali same pizd………

 • JANEZ GUS

  Prvo narediti red s temi šalabajzerskimi sodniki,še prej pa s sodnicami.Trenutno ali pa tudi ne, je to največji poden.

  • pupa

   S tem komentarjem ste užalil tiste tri ali štiri ljudi v sodniških vrstah ki so pošteni. Se pa strinjam z vašim komentarjem. Sama pri komentarju podobnem vašemu vedno dodam : z redkimi izjemami.

 • Maria24

  Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/NIm

  • joza joza13

   Pošlji fotografije raje Šarcu, da ne bo ves čas tašče nadlegoval.

 • 12 x ceplen

  Hvala Bogu, da imamo Janeza. Njegove epske sposobnosti so primerljive s Kristusovimi. Kot je Jezus iz enega hlebca kruha naredil dovolj hrane za vse, tako je tudi Janez iz praznih skladišč orožja preprodajal Hrvatom. Samo, da zaslužka ni razdelil med ljudstvo…

  • JANEZ GUS

   O si cepljen si.Saj baje nič ne boli ko si trapast.

  • Anton

   A iz Avstrije je pa kučan vozil orožje?

   • mali plavooki

    Iz Avstrije ga je za potrebe TO vozila država Slovenija, mimo vednosti Kučana in komunistične partije.

 • Freiherr

  Slovenija prehaja v njej naravno socialisticno okolje, kot so ga bili vajeni ze nasi starsi v 80 letih pr.stoletja. Pomanjkanje vsega, predvsem zdrave pameti.
  V njem mescevi levicarji dozivljajo orgazme in upajo, da Janseva vlada ne bo zdrzala pritiskov tega, kar se sedaj grdega dogaja. Upajo na prevzem oblasti,kar se bo slej ko prej zgodilo, tudi z izdatno pomocjo anarho levicarske pocestne drhali, ki v tej situaciji nima kaj izgubit. Na zalost nas v katarzo ne bo popeljal levi fasizem, temvec socialdemokratska opcija Janeza Janse. Njegov prevzem oblasti je bila strateska napaka, ki nas bo posledicno zaradi covida pripeljala tja, kamor bi nas levica brez njega. In zopet bo kriv Jansa, ki bo po unicenem gospodarstvu naslednje volitve gladko izgubil, nehote pripeljal levico na oblast in hoces noces po kao demokraticni poti dopustil dokoncni kolaps slovenstva in njenega gospodarstva, kar bo od njega se ostalo.
  Mark my words…
  lepo vas pozdravljam
  kalavnik

  • realnost

   Tega filma da bi levica prevzela oblast ne boš doživel. L. 45 in metanje ljudi v jame ni več mogoče.. Mark my words..

   • Freiherr

    Levica ima oblast ze od leta 41

    • realnost

     Misliš bandite komuniste? Današnja levica so sami mlečnozobci prisesani na državne seske…

  • rubec

   https://www.facebook.com/LaDivadeSantaRosa/videos/222015005608222/

   Če je to nov obrazo levice, ki po tvoje prihaja, potem se jaz v Bergamo k stricu preselim. Upam da kmalu, ker se na zadnji fotografiji, ki mi jo je poslal že rahlo vidi, da njegovi hčerki začenjajo poganjat brki.

  • šmentanamuha

   Tak se zdi scenarij kučanistov-anarhistov, ni pa nujno, da bo tako. Človek obrača, Bog obrne, šarko se je silil za PV, potem pa jadrno vrgel puško v koruzo in predal krmilo Janši. Takšnega razpleta nihče ni pričakoval. Vsak od nas mora svoje opraviti. Tudi naši komentarji imajo težo, čeprav se večini zdi, da ni tako. Še več takih razumnikov-strokovnjakov se mora oglasiti kot dr. Pleskovič in ni vrag, da ljudje ne bi počasi zakapirali.

 • JANEZ GUS

  Enota za neumnost se po novem imenuje 1 kordiš.

  • 16x ceplen

   +++ Dobra…..Tudi Tonin bi lahko bila….. 1 Tonin=100 blondink :D Za preprodajo pa definitivno najbolj primerna enota 1 Janša=100 bosancev.

 • Slovenec

  Poznamo to antislovensko in za Slovence unicevalsko komunistično in jugoslovsnsko usmerjeno bando. Za pred sodišča so, toda kaj ko so sodniki večinoma njihovi.

  • Zgornji

   Torej najprej Antislovenske Sodnike Zamenjati , in dati Prave Sodnike gor !!! ! !!!

 • althar

  Komedijant bo moral za to odgovarjati. Kazensko odgovarjati.

  • JANEZ GUS

   Pobegnil bo……

   • 16x ceplen

    Z Janezom bosta še na istem letalu sedela in se pričakala kot dva ribiča, ki sta iz istega ribnika lovila…jaz sem večjo ven potegnu ….. :D

    • sodnikisozločinci

     Ubogi revež, 16x so te že cepili, pa še kar vztrajaš…

   • realnost

    Mogoče pa v mišjih luknjah spet išče nov obraz da se bo spet se slikal z nastavljencem… Sedaj nima časa da bi podprl g.Janšo!!

    • Peter

     Sem predlagal Borisa Kobala, pa so se nekateri smejali. Niso resni, tip je idealen za novega dvornega norčka, no.

     • realnost

      Ja res, pa še čas ima kajne..

     • sodnikisozločinci

      Ata Vižintin, ta pravi je kalin, da napravi nam kažin…

  • Peter

   V Franciji 600 zdravnikov toži predsednika zaradi neukrepanja….

   • althar

    Vem. Tudi pri nas bi morali narediti enako.

    • Peter

     V bistvu oba, precednika in PV. Makaron še ni na tapeti.

    • Zgornji

     DA, IN TO TAKOJ !!! ! !!!

 • Peter

  Taceplen je tudi že tukaj?
  Btw, od včeraj na danes nisi dvignil števila pre-ceplenosrti?

 • Peter

  Včeraj sem imel priložnost videti modrovanja, ki jih piše sodelavec14. Kakšen infantilen nivo. Srednješolček, ki je dobil v roke mobi in zdaj hoče biti pameten.
  Bog se nas usmili, no.

 • totex39

  Na vseh ključnih položajih so si postavili svoje ljudi, to je bil njihov namen, kar pa je Demosovi vladi spodletelo, zato pa imamo pri nas tako težko rešljivo stanje.

  • Zgornji

   Ja, saj To je Problem : Preveč Zlobnih Antislovenskih Parazitov se nam je navleklo na vladajoče položaje !!! ! !!!

   • realnost

    Pa preveč odprte meje, da se je lahko vsak čoban pritepel k nam in sedaj cuza našo državo…

   • Slovenka

    Mene zelo skrbi uradniški aparat. Ministri se menjajo, uradniki ostajajo in lahko vešče sabotirajo ministrove in vladne odločitve ter delajo škodo.

 • Peter

  Samo poglej servilnost na serpentinškovem obrazu.

 • Felikss_AH

  Iz manjkajočega TONSKEGA posnetka je slišati – – “Ja tovariš predsednik… kot ukažete… mi je pa žal da sem vas razočaral” … Na manjkajočem drugem posnetku se ga vidi na tleh kako objema nogice komandantu in mu oblizuje čeveljce… na kar komandant sikne jezno – – “Naj nekdo dvigne tega kretena”

  • Peter

   Hehe.

 • tohuvabohu

  Prosim malo pameti. Šarec je res nesposoben luli buli, ampak vir vsega zla so rdeči mafijaši. Šarca so nastavili oni, nato so ga tudi zrušili. Tak razvoj smo nekateri napovedovali leto in pol. Z nastopom nove vlade so rdečkarji znova dobili licenco za ubijanje, najprej medijsko, po potrebi pa tudi z likvidacijami.

 • Stajerka

  …..na uvoz ste pozabili……pustimo tiste, ki so rabili azil……greh so špekulanti in agresorji, ki so jim dali državljanstva in celo odškodnine…….za “izbris”, zabrisat bi jih morali, ne izbrisat!!

 • KUKI12

  Na portalu 24 ur sem napisal sledeč komentar na delovanje vlade in sem bil večkrat izbrisan, na koncu tudi za tri dni blokiran. Kaj na to porečejo neodvisni novinarji, lahko pa si ustvarite svoj vtis…………………….. Zakaj ne napišete o zaposlitvah Šarčeve vlade, tri dni pred odhodom, prepustnost meje migrantom, odpravnine, darilo mask Kitajski, nezaprtje meje z Italijo. Če nočete tega videti, potem lahko vidimo res samo negativno,.danes pa vlada sprejema nove subvencije in nadomestila, o tem pa ni veliko govora…

 • neukročen

  V Franciji zdravniki tožijo več ministrov zaradi neukrepanja, zaradi pomanjkanja opreme, etc.

  Kaj potem lahko pričakujemo v Sloveniji, kjer so se Cerar, Serpetinšek in Nina Pirnat smejali 1 mesec nazaj da naj kihamo v rokave, obenem pa so poslali 1.2 miljona zaščitnih mask na Kitajsko ?

  • Peter

   Saj veš, kaj lahko pričakujemo.
   Kakšno leto po tem, ko bo kriza mimo, bodo postavili spomenik serpentinšku in njegovi odlični vladi, ki je lastnoročno premagala virus, no.

 • Peter

  En virusek spet miga, vidim. Si zdrav? Kašljaj kaj? Imaš vročina?
  Ne tečnari tukaj, tukaj viruse blokiramo, no.

  • šmentanamuha

   Kaj je zdej to blo?

   • Peter

    Ah, včasih si zmislim kakšno, ki bi lahko bila.
    Sem en tak erteve slo fejk njuz v malem, no.
    Ostani zdrava.

   • tohuvabohu

    Potres?

 • partizan

  Saj je 1991 tudi mene izdala drzava ko sem prestopil iz jla v slo vojsko v dobri veri da bo bolje in cel kup podpisanih dokumentov z incijalkami JJ na racun katerih se se danes smejijo na U Enotah imam kaj od tega delovno mesto hisnika v zaporih placo 640 evrov modri Janez ima okoli sebe kup pomagacev iz 1991 polne racune mi osamosvojitveni junaki pa priznanje medaljo ki sem jo dobil 20 let kasneje ces pozabili smo na vas mislim da smo vsi drzavljani ze zdavnaj pozabljeni od drzave pa naj no gor milan janez igor marjan itd ne delajmo si vec utvar smo samo pioni na sahovnici

  • Peter

   Predvsem bi bilo pomembno, da se zaveš, zakaj imaš plačo, kot jo imaš. Za to ni kriva samoosvojitev, ni kriv janez in njegovi.
   Vprašaj se raje, kakšno plačo bi imel, če bi vse miljarde evrov, ki so jih po-osamosvojitveni roparji spravili na svoje račune v tujino in s tem osiromašili in celo uničili podjetja. In kdo so bili pri tem glavni.
   Ostani zdrav, no.

 • Arne Hodal

  Narodu, ki ne pozna lastne zgodovine, je usojeno na ponavlja napak. Zato KP SLO in njeni nasledniki vedno znova rišejo meglo na oči ljudi, tako jim lahko vedno znova vladajo in jih vodijo kot enooki kralj slepe.

 • črnaovca

  Povezava je kar utemeljena samo da se po koncu epidemije ne bo zgodilo enako kot se je pokoncu osamosvojitvene voje, ko je neznano kam izginilo orožje in strelivo iz zaplenjenih skaldišč JNA, sedaj nam zgineva zaščitna oprema še predno pride v Slovenijo, nateg iz Španije in tudi o onih 1,2 mio mask nekje na poti iz Nemčije ej Tonin naenkrat kar tiho

 • Viktorh

  V Sloveniji NI naključij.

 • Slovenka

  Jeklene živce bo krvavo potreboval, kajti to, kar se sedaj zbira proti tej vladi, je koalicija čistega protislovenskega zla.

 • Slovenka

  Dragi moji, kaj naj rečem. Klovn in njegova ekipa so nam pustili prazna skladišča. Čuditi bi se morali, če bi bila ob njihovem odhodu polna. Kakorkoli, na srečo so – vsaj začasno – zginili s prizorišča, da ne morejo več delati škode s svojo mešanico lenobe, zlobe in nesposobnosti.

  Zdaj mora nova vlada najti način, da bo skladišča napolnila. Morala bo stopiti v stik z našimi inženirji (že sodelujejo s Tehnološkim parkom) in se povezati z vsemi, ki znajo in zmorejo izdelati maske in jih deliti tudi med prebivalstvo. Potrebno bo dvigniti samooskrbo in potrebno bo zagnati svojo lastno industrijo. Pozabimo na EU, tam ni nič za nas. Sami smo in sami si moramo pomagati. Zahvalimo se Bogu in Mariji, da se je Šarec pobral in da so končno dobili priložnost sposobni ljudje.

 • macon

  Brez veze je o tem stalno govoriti, če ni delovanja. Te ljudi bi bilo treba leta 1991 zapreti in danes ne bi bilo udbomafije, ki je pokradla desetine milijard, še več uničila in nobenega ekstremnega podmladka, ki javno grozi z jamami. Nobenih rdečih zvezd in parad laži na Dražgošah, kučan pa na robu družbe kamor bi ga morali spokati takoj leta 1991.

  Poleg tega bi bili bogatejši, ker ne bi bilo toliko leve korupcije, temveč bolj lokalizirana in predvsem v manjših zneskih.

  • Peter

   Problem vidim, macon
   Slovenci smo en trmast narod. Tiušmenguvoru, ti bo rekel nekdo, ki pojma nima o ničemer, pa čeprav si trojni doktor znanosti. On ve vse najbolje, naš dolinček. Za povrh vsega pa še 30 let na x let podlage vlivanja betona v trde glave s strani “osrednjih” medijev, pa imamo problem, no.

   • macon

    Ja, dežela bedakov in diletantov, Butale na napačni strani Alp. :)

    • Peter

     Žal.

 • pjm1403

  Mislim,da je zadnji čas,da nehate nabijati z takimi članki,enostavno ni pravi čas za to…..

  • sodnikisozločinci

   Kakšne pa naj pišejo? Take kot na Hanziju?

   • Peter

    Moraš razumeti. Zdaj je čas za intervjuje z bivšimi partijskimi veljaki. V nedeljo zvečer na prvem programu nacjonalne tv, no.

 • sodnikisozločinci

  Kaj bo počel Šarec po tem, ko bo ostal brez policijskega varovanja?

  • tohuvabohu

   Skril se bo za ograjo. Ups, omenjanje njegove ograje je sovražni govor.

 • branči

  JJ – kakšni so ukrepi za oživitev demografskega sklada? da ti prišepnem – ukini internet in omeji doseg TV signal, pa boš čez 9 mes. potreboval ojačitev babične službe in potrebo po povečani oskrbi otroških jasli!

  • Peter

   Če pa v njujorku prvenstveno priporočajo samozadovoljevanje.
   Tumpek jih je tudi v tem prehitel, gnile kapitaliste, on to prakticira že 20 let, no.

   • branči

    še niso pogruntali vibratorja, ki bi imel zvočni efekt užitka in končni izbrizg ala 2 atm, da bi vse tiste feministke bile zadovoljne – o tokrat pa imam upanje, pa moj ego se bo postavil proti naravnim zakoćnotostnim. haloze še ne vedo, kaj jih čaka!

    • Peter

     Aja, na feministke sem pa res malo pozabil. Pa njim itak ne gre po glavah seks, če bi jim šel, ne bi bile feministke, no.

  • Se strinjam popolno.

 • Slovenka

  Še enkrat. Šarec je na srečo Slovenije zginil s prizorišča. Podoben je kupčku smeti, ki ga mora pameten človek prestopiti tako, da se pri tem čim manj umaže, in iti naprej.

  Vlada se bo že znašla glede mask, respiratorjev in druge nujne proizvodnje. Upam tudi, da bodo preorali polja in da bodo ustavili vse gradnje in tam, kjer je mogoče, obdelali zemljo.

  Iz EU ne bomo dobili nič. Sami smo in sami se moramo znajti.

  • Peter

   Vidim, da kmetje normalno delajo. Se bo treba bolj zanesti nase in malo manj na Kitajce, čeprav bo marsikatera stvar zato dražja. Pač ne boš dobil majice za 5 evrov, ampak bo 10. Jih pa ne boš imel 10, ampak 5. Se da preživeti tudi tako, na vseh področjih, no.

   • Slovenka

    Kitajska roba je ogabna, sama sintetika. Kolca se mi Merinki, Svili, MTT v Mariboru, Rašici in kranjski tekstilni industriji, po časih, ko so bila oblačila iz naravnih materialov, sintetike pa samo za vzorec. Prav tako so imeli v vsaki veleblagovnici oddelek z blagom, kupil si in nesel blago k šivilji ali krojaču. Kaj pa zdaj? Raje ne bi o tem. Ko bo sranje s koronavirusom mimo, bo treba neke stvari na novo zastaviti v slovenski družbi.

 • FORT WORTH

  Recept kucanove partije za obubozanje drzave in drzavljanov :

  “Zato je potrebna tolikšna množica brezdomcev, da bodo ti postali večina v državi. Zato moramo požigati. Streljali bomo in se umikali. Nemci nas ne bodo našli in bodo iz maščevalnosti požigali vasi. Po tem bodo vaščani, ki bodo ostali brez strehe sami prišli k nam in mi bomo na ta način postali gospodarji razmer. Tisti, ki nimajo ne hiše, ne zemlje, ne živali, se nam bodo hitro pridružili, ko jim obljubimo veliki rop. Težje bo s tistimi, ki imajo vsaj kakšno posest. Te bomo navezali nase s predavanji, gledališkimi predstavami in drugo propagando. Tako bomo postopoma obredli vse kraje. Vaščan, ki ima polja in živino, delavec, ki prejema plačo in ima kruh, je za nas brez vrednosti. Mi moramo iz njih narediti brezdomce, proletarce.

  Samo nesrečniki postanejo komunisti. Zato moramo ustvariti nesrečo in množice spraviti v obup. Mi smo smrtni sovražniki vsake blaginje, reda in miru.”

  • Peter

   Moša Pijade je baje avtor tega zmazka, no.

   • FORT WORTH

    Mosa Pijade in kucan sta iz iste yugo partije.
    Kucan pa se danes sledi svojemu vzorniku…

   • macon

    To je bil intelektualni referat velikega levega intelektualca. Ostali levi velmožje so se v povprečju celo znali podpisat in kaj prebrat, če so prst vlekli pod vrsticami besedila.

    Na koncu je nek šlosar govoril, naj se ljudje učijo, najraje je pa drugim ukazoval: “Ti boš delal to, ti to…”. Za ostalo so bile mlade skojevke pa kubanka v gobcu in vedno dolivan kozarec viskija.

    Bojda je filme rad gledal, nje. Kavbojke pa to.

    • Peter

     Ja, pa ne med rajo, v svojem privat kinotu.
     Je bil takrat vic, za nekaj let:
     A veš katera je naša najdražja ptica?
     Galeb.

  • branči

   so povabili vnuka tistega švaba, ki je požgal dražgoše, da po proslavi z njim podpišejo pogodbo o gospodarskem sodelovanju za naslednja 3 leta! edini maler je bil, da je uradni govorec pozabil opomniti prisotne, kje se najdejo po pojedini partizanskega golaža!

 • Van Der Waals

  DA MORAŠ BIT TAKO ZABIT KOT ŠAREC!!! SE VID ŠIPTAR Z NIZKIM IQ .

 • Andrej

  Popolnoma nobenega problema ne vidi pri protestiranju. Naj protestirajo vsi na enem mestu, zaščitne maske prepovedane. Protest mora trajati vsaj tri tedne.

  • Peter

   Sicer je pa itak sam mal hujša gripca, nobene panike, no.

 • Slovenka

  Kaj pa je to? So res določeni pripravljeni pomagati, od vlade pa nobenega odziva? Če je to res, potem mora vlada takoj razgnati birokracijo, ki očitno sabotira novo vlado: https://siol.net/forum/thread/zelijo-pomagati-a-se-zatakne-ze-pri-malenkostih-48999?page=2

 • von Auersperg

  Podarit maske Kitajcem je bilo podobno kot vzeti s sabo goloba na izlet v Benetke.

  Če pa pogledamo z vojaškega nivoja terminologije pa gre za veleizdajo, saj je bil takrat virus že na poti v EU in očitno samo dvorni norček ni razumel stvarnosti…po pomoti ali pa tudi ne…

 • Stajerka

  ….DELI NAPREJ……popolnoma tiho :))

  https://twitter.com/DKopse/status/1242051398612779010

 • zaslosds

  Ta na levi je verjetno rdeči nace junkar

 • Kolk časa bomo morali še prenašati te bedne ksihte?

 • lena

  Pa naj se kdo rece, da ne gre za nacrtno unicenje slovenskega naroda!

 • xtc

  Človek,ki mu je familija madžarsih romov madžaronila in ki so jih streljali komunisti kot izdajalce se danes buni proti Orbanu-noro.