fbpx

Levica v paniki, hujskaški Socialni demokrati grozijo z množičnimi protesti v primeru zmage Janše na volitvah

Uroš Jauševec in Janez Kocijančič. (Foto: STA)

“Racionalna odločitev leve/ga volilke/ca je odhod na volitve 3. junija in glas za stranko SD … V nasprotnem primeru bo preveč časa preživel/a na protestih proti vladi JJ,” je na družbenem omrežju Tvitter zapisal vidni član Socialnih demokratov Uroš Jauševec in napovedal, da ne bodo priznali rezultata prihajajočih volitev v državni zbor v primeru zmage Janeza Janše in stranke SDS. Njihove grožnje gredo tako daleč, da napovedujejo “orbanizacijo Slovenije”, hkrati pa razkrivajo, da je politična elita okoli Socialnih demokratov stala za organizacijo vstaj konec leta 2012 in 2013 proti takratni drugi Janševi vladi, ki je skušala reformirati državo ter jo rešiti iz objema plenilskih elit.

Na videz urbani in strpnosti polnih ust deklarirani Socialni demokrati postanejo pravo nasprotje, ko izgubijo vajeti oblasti ali pa ko začutijo, da jim ta polzi iz rok. Glede na zapise nekaterih njihovih vidnih članov je opaziti, da je panika pred državnozborskimi volitvami 3. junija precejšnja, saj je njihov govor vse bolj radikaliziran, z zametki levega fašizma. Nekdanji glavni tajnik SD Uroš Jauševec je na socialnem omrežju Twitter kar javno naznanil, da bodo proti zmagovalcu volitev nahujskali množice protestnikov, zato naj raje volijo Socialne demokrate.

Janez Janša, prvak SDS, ki ji javnomnenjske raziskave kažejo najbolje, je zapis Jauševca na Twitterju komentiral takole: “Takšna izjava je žaljiva celo za leve volivce. Verjetno znajo še kaj drugega in niso vsi tako protislovenski kot stranka SD.”

Tudi njihov predsednik Dejan Židan z izključevalnim govorom izključuje vsakršno povezovanje v koalicijo s stranko SDS za dobro Slovenije in napoveduje, da se bo z zmago Janeza Janše pravzaprav zgodila “orbanizacija Slovenije.” Jauševec je s svojim zapisom razkril še eno podrobnost: da so bile “vseslovenske vstaje” leta 2012 in 2013 proti takratni drugi Janševi vladi skrbno načrtovane in inscenirane s pomočjo globoke države ter njim podrejenih medijev. Spomnimo, kako so mediji takrat poročali, da gre za boj proti elitam in korupciji, protestniki so z mostov v Mariboru obešali lutke in zažigali bale, v Ljubljani pa so v policiste in objekte metali granitne kocke ter druge predmete in povzročali veliko materialno škodo in ogrožali življenja. V resnici pa je levica z neverjetno lahkoto zlorabila javna občila za manipulacijo Slovencev – zgodil se je paradoks, da so tisti, ki so ropali državno blagajno, banke, podjetja in na koncu koncev nas, davkoplačevalce, nahujskali množice, da so protestirali proti tistim, ki so se trudili za odpravo korupcije in izvedbo reform, ki bi dokončno pometle z globoko državo.

Tukaj so odzivi Tvitter uporabnikov na zapis Uroša Jauševca:

Peter Truden