Leva elita si privošči zasebno šolstvo in zdravstvo v tujini, doma pa iz krempljev ne izpustijo državnega monopola, iz katerega se napajajo!

Ana in Milan Kučan.

Ta teden je državni zbor s podporo levičarskih poslancev podprl spremembe financiranja osnovnih šol v nedržavni lasti, ki je po mnenju mnogih protiustaven. Že pred časom je predsednik SDS Janša v svojem zapisu poudaril, da levičarske elite kot “javno” rade označujejo tisto, kar so si prisvojile, prav tako pa je opozoril na napajanje globoke države iz slovenskega državnega zdravstvenega sistema, ki ni soočen s konkurenco. Dokaz, da slovensko šolstvo služi le ideološki indoktrinaciji običajnih otrok, zdravstvo pa za napajanje, je tudi to, da si predstavniki levičarskih elit privoščijo zdravljenje v tujini, prav tako pa svoje otroke pošiljajo na najelitnejše tuje univerze.

Ta teden se je izkazalo, da imamo v državnem zboru 42 podpornikov kršitve ustave, toliko poslancev je namreč podprlo spremembe zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Ta predvideva financiranje le obveznega dela javnega programa v nevladnih šolah, razširjenega dela pa ne, kar je po mnenju mnogih v nasprotju z odločbo ustavnega sodišča, ki je naložilo izenačitev financiranja. Poslanci, ki podpirajo kršenje ustave, prihajajo iz Liste Marjana Šarca, stranke Socialni demokrati, DeSUS, Stranke Alenke Bratušek in nadkoalicijske skrajne Levice. Spremembam so nasprotovali le v Slovenski demokratski stranki, NSi in v Slovenski nacionalni stranki, v Stranki modernega centra pa so se pri glasovanju vzdržali.

Levičarji običajnim državljanom omejujejo dostop do kakovostnejših storitev
S takšnimi spremembami so levičarji dejansko otežili dostop do zasebnega šolstva socialno prikrajšanim, saj bo za razširjeni program potrebno nadalje plačevati. A pravi razlog se skriva v tem, da želijo levičarji državni monopol na področju osnovnega šolstva ohraniti zaradi možnosti ideološke indoktrinacije otrok. V državnih šolah se otrokom pospešeno vsiljujejo vsebine, povezane na primer z izrojeno LGBT-ideologijo ali pa največjo prevaro 21. stoletja, kar so domnevne globalne spremembe podnebja. Prav tako so otroci prikrajšani za znanje zgodovine, predvsem kar zadeva obdobje druge svetovne vojne in komunizma, ali pa jim je to predstavljeno na sprevržen način. Podobna situacija je tudi v zdravstvu, kjer so desne stranke pripravile dobre programe, ki temeljijo na konkurenčnosti in izrabi vseh kapacitet, pri čemer pa bi ohranili oziroma celo povečalo dostopnost. A za levičarje je to nesprejemljivo, ti gledajo, kako čimbolj omejiti zasebno zdravstvo, sami pa bi v državno zdravstvo načrpali čim več denarja.

Foto: STA

To kar levičarske elite opisujejo kot “javno”, je v resnici njihovo
V svojih zapisih je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša poudaril, da danes osnovni ideološki instrumentarij za vzdrževanje oblasti samooklicane elite prepoznamo po pridevniku “javno”. V slovenskem novoreku je ta pridevnik marsikje postal sinonim za monopol. Prva generacija prvorazrednih pa v tem pojmu še vedno prepoznava besedo “družbeno”. Zanje je pomenila isto kot beseda “naše”, torej njihovo, saj so z vsem družbenim kot samooklicana avantgarda neomejeno razpolagali. Pripadnika prvorazrednih oziroma samooklicane elite tako danes najlažje prepoznate po vročičnem besednem zavzemanju za vse, kar naj bi bilo javno. Javno zdravstvo, javno šolstvo, javne finance, javna stanovanja … javna stranišča. V resnici se zavzemajo za takšno organizacijo družbenih podsistemov, v katerih samooklicana elita brez večjih naporov vzdržuje vpliv in oblast.

Foto: iStock

Napajajo se iz davkoplačevalskega denarja, namesto “javnih” pa koristijo tuje storitve
“Po potrebi iz njih preko preplačil (spomnimo se samo štirikrat preplačanih žilnih opornic za lastnike tednika Mladina) financira druge monopole in zaposluje svoje pripadnike. Da rabota ljudstvu ostane skrita, v teh sektorjih ne sme biti omembe vredne konkurence, ki bi omogočala primerjave racionalnosti in učinkovitosti. Včasih sicer pride do absurdnih situacij, ko otroke največjih zagovornikov ‘javnega’ odkrijejo v zasebnih šolah ali ko si celo člani lobija prvorazrednih, ki delujejo pod nazivom ‘Gibanje za javno zdravstvo’, privoščijo prvorazredne operacije na zasebnih klinikah v Švici ali Avstriji. Ko so tam odkrili Danila Türka in Milana Kučana, so protislovje opravičevali z bebavo ciničnim izgovorom, češ da sta bila tam v ‘okviru uslug javnega sektorja’ oziroma na stroške zavoda za zdravstveno zavarovanje, tako kot pač vsak navaden državljan,” je o tem še zapisal Janša.

Kučan in Türk sta si privoščila zdravljenje v tujini, za bolne otroke pa zbiramo zamaške
Zadnji šef komunistov Kučan je že leta 2008 vzbudil pozornost, ko je prestal operacijo v švicarskem Luzernu na eni izmed tamkajšnjih elitnih klinik. Švica ima enega najboljših zdravstvenih sistemov prav zato, ker dopuščajo konkurenčnost med storitvami, ki jih ponujajo država in zasebni izvajalci, večina storitev pa je dostopna običajnim zavarovancem. V Sloveniji, kjer imamo skorajda monopol države v zdravstvu, lahko o takšni ravni kakovosti le sanjamo. Zaradi maligne tvorbe na prostati je leta 2011 operacijo v Avstriji prestal tudi takratni predsednik Danilo Türk, ki pa naj bi stroške plačal kar iz lastnega, gotovo dobro založenega žepa. Pred volitvami je julija 2010 v intervjuju za Finance hvalil slovensko zdravstvo kot kakovostno, naj bi bilo pa povezano s tujimi specialistični klinikami, kamor naj bi bili napoteni Slovenci z redkimi boleznimi. A ko si je Türk kar iz lastnega žepa privoščil omenjeno zdravje, so pristaši odločitev hiteli opravičevati z zamislijo, da to ni nezaupnica slovenskemu zdravstvu, pač pa spodbuda.

Milan Kučan in Danilo Turk (Foto: STA)

Privilegirani otroci deležni kakovostnega izobraževanja na najelitnejših tujih univerzah
Ne le zdravstvo, tudi “javno” šolstvo v Sloveniji za levičarske elite ni dovolj dobro. Kučanova hčerka Ana Kučan je tako med drugim magisterij opravljala kar na univerzi Harvard, in sicer iz urbanističnega načrtovanja. Tudi vnuk Milana Kučana, ki ga je njegova hči Ana spočela z razvpitim sindikalistom Branimirjem Štrukljem in je bil še pred rojstvom lastnik nepremičnine v središču Ljubljane, naj bi se izobraževal na zasebni šoli. Türkova hčerka Helena Türk je bila prav tako deležna izobraževanja v tujini, ta naj bi se po nekaterih informacijah izobraževala celo na londonski šoli za ekonomijo in politične vede LSE.

Zasebnega šolanja je bila deležna tudi vsaj ena od hčera nekdanjega predsednika SD Igorja Lukšiča, ki je obiskovala škofijsko gimnazijo, njegova žena Marta Macedoni Lukšič vodi zasebno kliniko za zdravljenje avtizma, za katero se je ob dodelitvi koncesije, ki sicer ni izpolnjevala pogojev, govorilo, da je bila dodeljena na podlagi političnih pritiskov.

Za sebe in družinske člane je le zasebno dovolj dobro, za rajo pa javno povprečje. (Foto: STA)

Na zasebni gimnaziji Želimlje, ki bo med drugim prikrajšana na račun kršenja človekovih pravic, se izobražuje celo sin Šarčevega državnega sekretarja Damirja Črnčeca.

Rok Krajnc

 • piko8

  A brez murglske Podgane pa negre!!

 • Franjo Trojner

  Levičarji/komunisti/socialisti na oblasti ali kakor sd že sami imenujete, kaj bi sploh vi radi?
  Delate in obnašate se že danes tako, kot ste se v že razpadli totalitarni YU. Morda, sanjate, da se vrne vaš enopartijski komunističen režim?? Da boste znova BOG IN BATINA in se boste nenasitno, pogoltno prenažirali na naš račun??? Da boste lahko znova policijo, tajne službe, sodišča in vojsko zlorabljali za svoje osebne koristi in discipliniranje vseh drugače mislečih? Vse kaže, da si tega res želite in tudi že delate na tem!
  V novi samostojni Sloveniji smo z politično levico na oblasti že doživeli :
  – atentat na politika, demokrata, predsedniškega kandidata g. Ivana Krambergerja, ki je bil ubit na volilnem srečanju v Juriju pri Lenartu
  – montiran proces proti politiku politične desnice demokratu, pomladniku, osamosvojitelju, osvoboditelju in predsedniku stranke SDS g. Janezu Janši v primeru Patria.
  – montiranane procese proti vidnemu politiku pomladne stranke SLS in MB županu g. Kanglerju, kar ta čas preiskuje tudi komisija DZ.
  – Depalo vas, ki še do dandanes ni čisto pojasnjenja, ker imajo tajne službe in politika prste vmes in je mati vseh afer.
  – tudi, da je minister iz vrst SD, vojaško tajno službo uporabo, da je vohunila okrog Telekoma.
  – pranje 1 milijarde € iranskega denarja v državni banki, ki ga pa edino tajne službe, policija in urad za preprečevanje denarja ni zaznal in kasneje vsi slepi in glugi tudi preiskovali, zdaj že drugič???
  – primer megalomanske bančne luknje ( že drugič) in divjega lastnijenja kjer banksterji in tajkumi ne doživijo sodnega epiloga.
  – tudi propadlo tranzicijo.
  – korupcijo pri izgradni TEŠ 6
  – korupcijo v zdravstvu itd.
  – oblastno rehalibitacijo komunističnega Titovega totalitarnega režima in njegovih vidnih predstavnikov, ter vsakodnevno vseprisotno poavljanje totalitarnih komunističnih simbolov.
  – politični levici zveste in servilne dominatne medije.
  Vse kaže, da se nam v novi samostojni državi pojavlja do pičice enak vzorec, kot v bivši gnili, totalitarni Titovi komunistični, danes hvala Bogu že razpadli državi.
  Da je temu danes tako, je kriva neizvedba LUSTRACIJE! Lustracijo so ravno tisti, ki bi morali biti lustrirami zminirali, da so lahko ostali na oblasti in nam še danes suvereno vladajo, kar je razlog, da naša država še danes ni pravna in demokratična.
  Kaj čmo zdaj je kar je! Toda, dolgo tako več ne bo šlo naprej, ker v čase komunističnega enoumja in oblastnega terorja se drugače misleči, drugorazredni državljani brez boja ne bomo pustili zvleči.

  • antimur

   Rdečezvezdaška golazen si sodbo piše sama, mi bomo pa tako vljudni, da jo bomo pomagali izvršiti. Verjetno spada ta komentar tudi pod zloglasni 133. člen YU ustave, oziroma zagotovo, kajti vse kar je proti tem zločincem nad pravom, nad Slovenci, dobesedno levofašističnimi okupatorji, spada pod ta člen, ki ga nelegalna vlada z zmešanim in pokvarjenim Šarcem(ubijalska kombinacija) ter največjo slovensko pošastjo, z izdajalcem in zločincem Kučanom na čelu, želi zapakirati v nov zakon.

   • lili pili

    Ti in tebi podobni so o tem sanjali ze leta 45, pa poglej do kod so prilezli, teharje, kocevje…..

    Umiri se dokler ne bo prepozno..

    • Dragan Krstič

     lili pili, kje je bil pa tvoj oče v partizanih. Aja pri bolgarskih. Ja tam so se bojevale hude bitke partizanov in nacistov.

     • lili pili

      He, he , he, se eno bu dalo na racun mojega profila, ce bi gil od tam bi moj oce bil pri cetnikih…… gnoj od gnoja

     • WISKY 1000

      KOMUNAJZAR BREZ KULTURE,FUJ……

     • lili pili

      Najprej zdravje pol kultura…

    • mginko

     KOMU IN PO KATERIH PRAVILIH TI GROZIŠ ? !!

     • lili pili

      Samo rezimiram, kako so koncali tisti, ki so v sodelovanju z nemci grozili osvoboditeljem in zaveznikom.

      Poglej si posnetek protikomunisticnega zborovanja v ljubljani leta 44…..

    • montyamp

     Kam si pa ti govno udbovsko prlezu ???
     Do 10 000 pobeglih Slovencev iz države , na leto in to pred vami komunistfašistično topoglavo primitivno gverilo .
     Hlapčujete Germanom za pomije .
     Sramota , fuj ,fej , …………..

     • lili pili

      Ja kdo pa se je z mamo merkel do predkratkim hvalili, pa z webrom… pa tako slab spomin, leta 45 pa z germani bezali, je jej jej

    • WISKY 1000

     KAJ SI PA TI KOMUNAJZAR DOZIRAL?

     • lili pili

      Teran, da lahko vsak dan take kot si ti za…..

  • joza joza13

   Ko bodo Slovenci začeli izvajati lustracijo, si bo mafijska elita zaželela, da bi lustracijo uzakonili že 90. leta!!!
   …to je povsem možno in za pričakovat…
   Vsi se zavedamo, da obstajajo meje. Vprašanje je le, kje je ta kritična meja in kako bo masa takrat odreagirala.

  • WISKY 1000

   MALI JE TERAN DOZIRAL

 • IZBIRA

  Dejstvo, da sta bila Turk in Kučan predsednika države kaže, da je laganje in zavajanje del vsakdanjega življenja v Sloveniji. Vzorniki in apologeti takega stila so komunisti, ki so ta modus operandi vcepili v vse javne sisteme in oportunistične karieriste, sedanje in bodoče nosilce “odgovornosti”. Izjeme niso niti zdravniki, sodniki novinarji ali učitelji. Polktični funkcionarji pa so v tem patološki.

  Kako so lahko ali še vedno študenti PF poslušalijo tako kreaturo kot je Danilo Turk in kaki so to kadri prišli ven?! Kakšne so njegove in njihove osebnostne lastnosti? Odličene za partijsko izkaznico!

  • mginko

   Tako se spočne podmladek stare udbe. Že v vrtcih, OŠ, ………., do korita denarja.

   • IZBIRA

    S čim nategujejo dijake v javnih šolah, da je komunizem prinesel Slovencem narodno zavest in da je leta 1990 komunizem padel.

    Nadalje pa naj bi komunističa partija sčitila:
    delavski razred,
    svobodo govora,
    družino
    javno besedo,
    varnost prebivalcev
    itd. (torej vse kar so na hitro z dekreti že zrušili in ker še imajo v svoji konspirativnem planu).

    https://dijaski.net/gradivo/zgo_ref_komunizem_in_che_guevara_01

 • učko

  Rdečkarsko samo zvano plemstvo, rdečkarska buržoazija !

 • Igor Pavlič

  Hvalabogu da so te šole v tujini brezplačne, pri nas bi pa želeli, da bi plačevali šolnine.ddr. JAklič bo že vedel, kao je to urejeno na HArvardu. ZAkaj ni omenjena Janševa Nika, ki je tudi študirala na Švedskem? Tu govorimo o osnovnem in srednjem izobraževanju, ne o bnadaljnem. Pri nas imamo en cel kup nekih zasebnih višjih in visokih poslovnih šol, takšnih za evropske študije in še kkšne, pa so na vseh šolnine, obiskujejo jih pa le prvorazredni. Menda ni Krkovič v V. Britaniji študiral za generala na lastne stroške kot drugorazredni?

  • karpelec

   Oj, ljubček malo si pa res poenostavil in pomešal hruške in jabolka, pa še krompir bi se najdo.

  • Beli Sneg

   Nika je toliko študirala na Švedskem, kot obstaja Janševa klinika v Avstraliji. Rdeči lažnivec.

   • lili pili

    Ja pa je, ne si zatiskat oci….

    • Beli Sneg

     Ja pa ni. Lažnivec

     • lili pili

      Se stric predalic se je hvalil…

      Ne vem pakje je strudiral sin od rosvite, ki ga je tudi specal jajo

    • slosin

     čak mal, a JJ zagovarja javno šolstvo?

     • lili pili

      On zagovarja vse kontra vladi, samo da bi skodoval…

      Me zanima kaj bo povedal, ko bodo muslimani imeli privat sole, to bo se hec..

    • montyamp

     Hehehe , sluz provokatorska , taki so se 1942 skrivali garjavi in ušivi v lisičjih luknjah .

     • lili pili

      Pol so pa vas 45 poradirali a ne, ostala samo bio masa…

  • pajot

   Majmun. Pa še lažeš povrhu.

 • est

  No ! Če bi jaz naredil toliko slabega slovenskemu narodu, se tudi nebi dal operirat slovenskim dohtarjem. Strah je strah.

  • SIMON ROZIC

   …previdnost je mati modrosti !

 • Black_hawk

  Čip Slovencem ne pusti da bi razmišljali normalno

 • totex39

  Dvojni levičarski moralneži sprejemajo zakone za tretjerazredne za elito pa veljajo pač drugačni to je to.

 • bubamara

  Zastonj je najcenej pravi butalec in izvoli kaviar komunuste. Neumen in požrešen narod lahko nategneš milijonkrat.

 • Stajerka

  ….socializem v vsem svojem sijaju…..voditelji puni dnara in prestiža, nekateri pa crkujejo na obroke……

  V sobi je bilo 34 stopinj Celzija, bolnik je zaradi vročine kar pobegnil
  Ko nastopi vročinski val, se s hudo vročino borijo tudi v slovenskih bolnišnicah. Kako neznosne razmere prenašajo bolniki, je povedal 83-letni Ptujčan.
  https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5d286d7f73453/v-sobi-je-bilo-34-stopinj-celzija-bolnik-je-zaradi-vrocine-kar-pobegnil

 • opazovalec

  Le kako je ata Kučan leta 1990 hčerki zrihtal šolanje na Harvardu, razen če menite, da je ta prestižna univerza podružnica KP ZDA. Imate pa res sila bujno fantazijo. Kja je pa s priznano krajinsko arhitekto, Janševo hčerko?

  • Beli Sneg

   Kako ji je zrihtal. Z denarjem. In nehaj mešat hčer JJ. Laž nesmrtna duša komunistov.

   • opazovalec

    Ah seveda, mladi arhitekti je ata samo službo zrihtal v državni firmi za transport plina. menda se je silno izkazala z refrencami. Potem pa ne duha ne sluha o njenih uspehih. Priznano profesorico na Uni-Lj pa venomer vlačite, pa je dosegla vse s svojimi sposobnostmi.

  • traktor

   In kaj ima JJ s tem?A se on bori za javno šolstvo?

   • dob

    Ne, za Ustavo se bori. Vsaj tako upam.

 • slosin

  ja, je že v socijalističnem raju enkrat en visok politik reku nekako takole ‘ne glejte kaj delamo, temveč, kaj govorimo…’

 • traktor

  Dopuščam možnost, da je velika večina levičarjev pač naivnih, ekonomsko nepismenih in butastih. Kar je seveda ob takšnem šolskem sistemu logična posledica. A dejstvo je, da te posledice čutimo vsi, zavedamo pa se tega le na nasprotnem bregu. Skratka, uspelo vam je narediti iz dela, denarja, odgovornosti in pravih človeških vrednot, drek. Uničili ste narod in državo. Iz države vam je uspelo narediti mafijsko tvorbo. Zato nam sposobni bežijo iz vašega socializma s človeškim obrazom v kruti kapitalizem, bedaki iz vašega šolstva, pa ostajajo doma in uničujejo kar je še ostalo.Za voditelje pa ste si uspeli izvoliti cvet
  najbolj pokvarjenih in sprevrženih osebkov, kar jih premoremo.

  • Ava

   Bravo za komentar. Resnica.

 • joza joza13

  Prase staro ima na zgornji fotki na srajci kri…, ki si jo je pridelal najverjetneje s požrtijo krvavih argentinskih zrezkov – simbolika je pa jasna!!!
  Pavtako tudi ni videti čisto trezen… in tak si z močnim stiskom prižema ob svoj VAMP svoje najdražje bitje, ki mu je itak tlakoval pot v eminentno družbo-elito, kjer se ziher ne pogovarjajo o višini položnic…

  • janez

   Ja ima res malce zanemarjen trebušček. Ni imel slinčka, pa je rdeče vince vampek prestregel.
   Čudno, da ni to krajinska arhitektka opazila in uredila.

   • SIMON ROZIC

    …ne, ne , packe so od pravkar pogoltnjene tortice z rdečo glazuro…
    kaj češ, doma ga čaka samo krompirjeva “župca” …..

  • pupa

   Izgleda da ne premore niti sveže srajce za fotko, ki je da v javnost.

 • janez

  Ker imajo levaški kapitalisti toliko čez zasebno, me zanima kdo je žerjavohodki Violeti Bulc plačal študij v Ameriki. Tast Bulc mogoće?

  • SIMON ROZIC

   …mi!, kdo drug vendar!

 • montyamp

  A ste že videli nasmejanega žveplenega pritlikavca ???
  Vsekakor je z razumevanjem humorja povezan IQ posameznika .
  Dam vam seznam ljudi ki se ne znajo smejati , ker ne razumejo , kaj bi lahko bilo smešnega , če so sami žrtev šale .
  To so napuha polni , z morbidnimi ambicijami nagačeni ljudomrzneži , ki so Sloveniji storili tako malo dobrega , kot njihova sedanja marionetarska vlada kastriranih udbovskih mladičev .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  • montyamp

   SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • joza joza13

  Kje pa ima Ana Kučan kaj joškov? Ni, ni? A je ata popapal in pustil dva krvava madeža na srajci?

 • dob

  “To kar levičarske elite opisujejo kot “javno”, je v resnici njihovo”

  Pa sem končno dočakal ta stavek.

  • učko

   Jah seveda, prej je bilo last komunistične partije, to pa jim je ostalo tudi zdaj. Ker debilna in invalidna “opozicija” ni sposobna ničesar !

 • dob

  Sta Lukšič in Ude tekmovala, kdo si bo zavezal več kravat okol vratu!
  Lukšič si jih je zavezal 16, Ude pa niti ene.

 • montyamp

  Žvepleni se drži nekam resno , mladič se pa reži , kot da bi imel poleg sebe poštenega očeta .
  Med umrlimi kriminalisti je tudi preiskovalec Jamnikove smrti KOK .
  Kriminalistični inšektor NPU iz procesa zoper Milka Noviča Drago Kok je 3. maja
  —————————————– 2 0 1 9 ———————————————–
  umrl v hrvaški Istri, ko naj bi padel s terase hotela Park Plaza Belvedere v Medulinu. Največ je o Kokovi vlogi v procesu zoper Noviča pisala ena največjih poznavalk procesa pri nas, novinarka Demokracije Petra Janša.
  Pri toliko atentatih na poštene ljudi , bi se vsak šef partije in morilske UDBE , verjetno trudil zgledati kot dober voditelj , samo murglosrbsko halbmadžarskemu prekmurcu , uspeva to tako kot njegovemu mladiču , skriti nepoznavanje očetove preteklosti .
  Slava umrlim za slovensko dobro .
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Nata

  + + + +
  Oni že vedo kaj je dobro za njihove otroke ih njihovo malho !

 • Viljamus

  Se vid da je ves poflekan od zrezkov. Saj ne bo dolgo, od mastne hrane – visok pritisk, pa diabetes po trebuhu sodeč.

  • pajot

   Bi rekel,da so to vinski fleki. Refošk ali pa metliška črnina.

   • Miro

    Janševec je v osnovi rdeč, ne bel kot se sedaj pretvarja

 • SIMON ROZIC

  Krajinska arhitekta je pozabila pogledat na “hribček”, čeprav spada k
  tatiju…

 • Igor Pavlič

  Na ZAhodu si zasebne šole lahko privošči le desna elita. In tam se jim zdi popolnoma normalno, da so zasebne šole plačljive, pri nas bi pa nekateri radi, bi jih plačevali kar vsi davkoplačevalci. NA Eton-u v V. Britaniji stroški na eno šolsko leto znašajo nekaj 10.000 funtov. Niti večina prvorazrednih si tega ne more privoščiti. (Eton – Current school fee: £14,167 per half [i.e. term; there are three terms in a year].)

  • Common Sense

   Najboljše univerze so v ZDA. Denar nima političnega predznaka. Bogati demokrati in republikanci tja pošiljajo svoje otroke, ne glede na politično pripadnost. Imaš pa tudi javne univerze. Kar se tiče financiranja, pa se v načelu strinjam, da se “nadstandard” plača. Hočeš bolj kvalilteno? Plačaj. Isto kot pri avtih. Nočeš golfa, hočeš BMW? Plačaj razliko:) A današnje javno šolstvo je po mojem skromnem mnenju zelo povprečno, včasih pa podpovrečno. Čeprav se tolčejo po prsih, kako dobri da smo kao mi v Sloveniji, ne pripravijo mladega človeka na to, da se nauči razmišljati. Ne pripravijo ga na današnji čas. Mentaliteta večine učiteljskega kadra je nekje v osemdesetih/devetsedestih. Pač takrat, ko se je za večino učiteljskega kadra ustavil čas;)

 • Miro

  desnica si pa privatno šolstvo privošči doma in to na državne stroške

  • Imperial Commando

   DOKAŽI

 • Princ Divjak

  primerjat magisterij in osnovno šolo ni korektno..ker pri magisteriju gre za specifiko..da bi lahko ta članek štel za verodostojen bi morali
  napisat kolko država sofinancira magisterski študij na harvardu (ne naša njihova)…ne pa nasplošno diskriditirat nekoga z stvarjo ki je neprimerljiva..
  tudi jaz poznam ljudi ki so veni študirali..mag. v švici, glasbena akademija v grazu in lincu, študij fotografije v pragi…
  ampak vsi so te študije sami plačali ker gre za specifiko pred tem so pa tudi vsi obiskovali javne šole od osnovne do faksa- brezplačno…

  zakaj te nebi krščanske zasebne šole plačala cerkev ali vatikan ki se kopa v bogastvu in denarju..
  ko pravijo da država prišpara pri zasebnih šolah ker ne rabi skrbet za infrastrukturo..če sklapam po iskušnjah in delovanju cerkve
  bodo čez 20-30 let ko bo treba zamenjat streho, okna ,centralno bodo to tak in tak strši mogli plačat..isto ko to laufa v cerkvi..župnik vsako leto
  zbira za nekaj; ali za novo streho, za novi zvon, za nova okna na župniji , za centralno, za drva ma ni kaj ni..od države dobi denar pol še zaračunava
  storitve (pogrebnine, maše….) seveda še pol pri vsaki maši legalno fehta in vse to je čisti denar brez davkov ampak kronično brez denarja…

  in zdravstvo..zasebno..zgodilo se bo to kar se je z zobozdravniki..prej ko si prišo k zobarju ti je prvo kamen očisto preden se je lotil
  česarkoli drugega (razen če ni šlo za bolečino) zdaj je to plačljivo..zjutraj prideš k zobarju in te naroči za čez 2 meseca če pa boš
  plačal pa pridi popoldne k meni..zjutraj lenari za popoldne pa si naroča paciente za zasebno ambulanto..in ne le to ..nekateri ki so
  samoplčniki in pridejo v rednem delovnem času k zobarju imajo ta privilegi da so takoj na vrsti..ne čakajo..moja storitev je prav tako plačana
  prek zavarovalnice zakaj sem jaz pol majn???? ker veste kak pogovor potega: plomba je 100€ al pa 80€ brez računa..zobni kamen je 50€,
  40€ brez računa..super ne..30€ prišparaš ti ter državo nagneš za teh 30€ in pol se čudite da ni denarja za zdravstvo..in ne le to da je tukaj 30€
  minusa tudi zobar tega prometa ne prijavi..kot da ta storitve ni bila opravljena..in če ma letno 100 takih pacientov mu ostane 12 000€
  čistega neobdavčenega denarja..in tu je razlika ker plačilo preko zavarovalnice gre po reglicih in z zamudo, samoplačniške storitve pa prosto po prešernu

  pa še samo to..podnebne spremebe in istospolni so dejstvo..lepo je rekla ena od udeleženk grimsu, na posvetu o podnebnih spremembah:
  – da ima pravico do svojega mnenja ne pa do svojih dejstev…
  istospolni obstajajo in podnebne spremebe obstajajo..in to so dejastva pa lahko vi govorite kaj hočete…

 • Estrim Rolls

  Leva elita si privošči zasebno šolstvo in zdravstvo v tujini? to počnejo vsi pametni ljudje ki si to lahko privoščijo. zakaj bi svojega otroka dal v javno šolstvo? da postane potrošniška ovca brez pameti? javno šolstvo ne nudi prave izobrazbe. isto je z zdravstvom. ljudje hvala bogu niso več tako neumni, da bodo na doktorja gledali kot na boga ki vse ve. vedno več se dogaja, da ljudje za svoje zdravstvene probleme iščejo rešitev na bolj obširen način. gredo še po drugo in tretje mnenje

 • xtc

  Ne vem zakaj se čudite temu?
  Isto so počeli hipokriti že v SFRJ.

 • Common Sense

  A jaz to prav vidim, da je mister K. popacan z vinom po svojem obilnem trebuhu? Pa vedno bolj je podoben Sorošu…. Osupljiva podobnost.

 • Sodoma in Gomora

  Rok Krajnc laže kot kuga !!!

  • Imperial Commando

   Seveda mas dokaze za to trditev, kajne, fasistek Tunek?

 • Valter BraniSlav

  …”Kučan in Türk sta si privoščila zdravljenje v tujini, za bolne otroke pa zbiramo zamaške!!!”…
  VENDAR JE NAJVECJI MED NAJVECJIMI, MARSAL SFRJ JOSIP BROZ TITOSLAV ZA ZDRAVLJENJE IZBRAL LJUBLJANSKI KLINICNI CENTER.
  Vecna SLAVA SPOMINU na nasega najvecjega sinu nesmrtnega marsala SFRJ Josipa Broza TITOSLAVA.
  Amen!!!

  PA SE TO, nisem veren. IZHAJAM IZ DRUZINE KARDELJ MACEK… Moja strica nikoli in nikdar ne bi vabila muslijev v SFRJ…

  KDO SEM?
  Velikokrat ste me sprasevali kdo sem. Takole je to. Sem eden on najbolj bogatih predstavnikov nasega klana. Strica mi nista dala dosti, SFRJ pa mi je dala ogromno: prosti dostop do izobrazbe.

  Nas klan je zelo stevilcen. Danes je zivih kakih 40 potomcev druzine Kardelj in 120 potomcev druzine Macek. Spodaj je rodovnik v grobem:
  DRUZINA KARDELJ:
  Bojan – 1922 – 1978 brat Eda
  Francka -1913 – 1988 prva zena Edvarda, rojena Mozan, iz Radovljice
  Borut – 1941 – 1971 sin Eda
  Janez – 1914 – 1942 brat Eda Kardelja, padel v NOB, tudi kot Ivan Janez Kardelj
  Pepca – 1914 – 1990 zena Eda, rojena Macek
  Edvard – 1878 – 1955 oce Eda, moz Ivane
  Ivana – 1881- 1944 mama Eda
  Pepca – 1904 – 1985 sestra Eda
  DRUZINA MACEK:
  Rod macek izvira iz Spodnje Zadobrove kjer so nekoc ziveli trije bratje Macek:

  MALNARCKOVI: Jozef Macek, Spodnja Zadobrova 5, tesar (1 marec 1872 – 1951), zena papirniska delavka Marija Ocvirk (19 sept 1874 – 30 decemberr 1941), porocena 22 april 1907, rodilo se je 5 otrok med njimi IVAN MACEK MATIJA.

  MATJACEVI Franc Macek, Spodnja Zadobrova 34, kocar in cevljar (7 december 1874 – 1957), zena gospodinja Marija Marn (2 marec 1876 – 12 februar 1935), porocena 16 oktober 1989, rodilo se je 8 otrok med njimi PEPCA porocena MACEK

  Starsi Marije Lovrenc Marni iz Spodnje Zadobrove 14 (1839-1913) in Karolina Corletti iz Trsta (1841-1915)

  PR KRLIN : Anton Macek, Spodnja Zadobrova 14, tesarski mojster in posestnik (9 februar 1878 – 9 marec 1956), zena sivilja Marn Franciska (10 julij 1879 – 10 september 1869, porocena 12 januarja 1902, rodilo se je 10 otrok

  Starsi Franciske Marn Lovrenc iz Spodnje Zadobrove in Karolina Corletti iz Trsta (BRATA Franc Macek in Anton Macek sta porocila sestri)

  IVAN MACEK MATIJA (1908 – 10 julij 1993 bolnica Petra Drzaja) je porocil z Alenko, partizansko Cveto (1924-2014), imela sta tri sinove Matjaza (1944), Jadrana (kemika) in Dobraca (1948-2004)
  Med 1947-1982 zivel v vili denacionaliziranega lekarnarja Leona Bahovca. Vilo so porusili da so zgradili Cankarjev dom. Leta 1982 so zanj dokoncali novo vilo na Snezniski ulici v kateri je danes Italijansko veleposlanistvo.

  • Janez Korenjak

   …jebote pijanček, spet piješ kolonjsko; zmanjkalo socialne?

 • Valter BraniSlav

  Kaj je narobe z domacim solstvom ?
  Meni je uspelo v ZDA pa sem ekonomijo koncal v Ljubljani.
  Problem ni v levi eliti. Problem je v tem da so se ljudje v dezelah kjer je vcasih vladala vera v brezrazredni raj poleniji in se danes na trgu prostega pretoka kapitala ne znajdejo…

 • Olga101

  Levičarji (prebarvani komunisti) se bojijo ljudi z lastno hrbtenico in zdravo pametjo, ki prihajajo iz zasebnih šol!

  • Valter BraniSlav

   KDO SO OLGISTI?
   Olgisti so ljudje brez notranje energije ki v zivljenju dosezejo malo. Ne gre samo za lenobo pac pa za strah pred novostmi.

   Ker v zivljenju dosezejo malo so Olgisti nezadovoljni, vendar svoje neaktivnosti ne korigirajo, ker krivca za svojo pasivnost vedno najdejo izven sebe.

   Za casa komunizma, ko kritiziranje komunistov ni bilo priporocljivo, je tipicen Olgist krivce iskal med druzinskimi clani. Najbolj priljubljeni krivci v komunistnici Sloveniji so bili zivljenski partnerji, zlobne tasce, in se zlobnejsi skodozeljni sodelavci ki so zrtvam metali polena pod noge. Kdor ne verjame naj malo pobrska po starih izvodih Nedeljskega dnevnika, zlasti rubrike kot kramljamo s psihologom in rubriko ocetje, sinovi, matere in tasce.

   Ko je komunizem izgubil svojo moc so Olgisti obrnili plosco in nenadoma odkrili da so za njihovo pasivnost in zamorjenost krivi mrtvi komunisti (Tito, Kardelj in Macek), upokojeni komunisti (Kucan) in istospolni.

   Olgisti s svojim laznjivim pogledom na svet najbolj skodujejo sami sebi, saj svoje pasivnosti nikoli ne pozdravijo. Se bolj pa skodijo svojim otrokom ki jih ze v rani mladosti naucijo da je za vse slabo kriv nekdo drug. S tem Olgisti tudi svoje otroke spremenijo v Olgiste in zacarani krog se vlece iz roda v rod.

   Olgistov je najvec v drzavah vzhodne Evrope kjer je nekoc vladal komunizem in ljudi naredil pasivne. Med Olgisti je vec zensk kot moskih.

   Olgisti praviloma ne marajo uspesnih Slovencev to pa zato ker jim uspesni sorojaki kazejo na to da je vzrok za neuspeh v njih samih in ne v mrtvih komunistih, Kucanu ali istospolnih Madagaskarja. Se posebej gre Olgistom v nos uspeh potomocev nekdanje komunisticne elite ki je uspela v kapitalizmu. Olgist namre odpusti vse, samo ne uspeha drugega Slovenca.

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   KDO JE VALTER BRANISLAV ?
   To
   je “ćudak”, ki piše na ta OK e-portal NOVE24TV
   – KER
   – SE ZDI – NIMA KAJ BOLJ PAMETNEGA V ŽIVLJENJU POČETI !
   SLIŠAL
   SEM, DA USTANAVLJAŠ DRUŠTVO OZ.
   POLITIČNO STRANKO – “ČASTILCEV SLOVENSKIH STALINISTOV-MRLIČEV”?
   HA, HA,
   Valtek: govorice o tebi so – ŠPASNE” A je to res? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

 • milanček

  kućan, ali spizdi iz Slovenije, ali gauzni!

 • Valter BraniSlav

  Jaz pa sem si privoščil javno šolstvo v Titovi SFRJ, sedam pa na racun Jugovine mastno sluzim v ZDA.
  SEDAJ PA NE VEM ALI SEM LEVI ALI DESNI? Mogoce vedo to bralci Nove, ki svet tako kot 5 letni otroci vidijo crno belo.
  Sicer pa, who the fuck cares. As long as I make money for my family, I do not care…
  PS. Gospod Antonius, ki se na Novo ne upa po kartoline, sumniki zgoraj so zaradi copy / paste funkcije iz naslova clanka.

  • Valter BraniSlav

   We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Find out more.
   TO SPOROCILO MI DAJE NOVA… Vendar sem pogruntal kako objavljati poste tudi ce sem banned. Ocitno le nisem tako neumen kot si to misli Janez Kepic Kern, ki je rodil Marsala Tita…
   KONEC SALE.

 • Silka

  Pa še zapackano srajco ima ta zadnji sekretar CKZKS na prvi fotki.

 • Janez Kepic-Kern

  HM?
  Zbolimo
  in umremo – ne le ljudje !
  Z “ljudmi, ki so “ponosni nasledniki ex KP, ZK STALINISTIČNIH KOMUNISTOV”
  je
  tako – kot pišev zgornjem prispevku.
  Z
  ladjami, z vlaki, s hišami – ki so bili pred cca 60 leti
  “LAST EX YU KOMUNISTIČNIH STALINISTOV T.I. MARŠALA TITA, E. KARDELJA, I. MAČKA I.T.D.
  JE
  PA TAKOLE !?
  ŠALA
  Ptički po LJ prepevajo,
  da bodo denar za obnovo – ex MARŠAL TITO – ladje “GALEB”
  zbrali
  ljudje iz t.. “DRUŠTVA LJUBITELJEV EX KP, ZK STALINISTIČNIH – M R L I Č E V”.
  Zagotovo
  so v tem “čudaškem ” društvu – na tem OK e- portalu NOVE24TV
  kracljajoči
  Valter BraniSlav, pa sloviti F. TUNEK z mnogimi so-imeni IZTOK PUŠNIK ITD.
  No?
  Morda
  bodo kaj lastnega denarja iz njih lastnega žepa – prispevali – tudi
  nekateri člani SD, ki so po javni izjavi njih poslanca Koprivca V PARLAMENTU R. SLOVENIJE
  – “ponosni nasledniki ex KP, ZK KOMUNISTOV” !
  Vendar
  se mi zdi, da je usoda Titovega Galeba – taka, za stare ladje – normalna !?
  Odvoz v
  razrez za surovine kovin oz.
  POTOPITEV NA DNO MORJA, DA JIH “POPAPCA” KOROZIJA
  Ni
  umrljiv samo človek,
  tudi ladje so “umrrljive” .. Se zdi.
  Kaj pa je s exTITOVIM – T.I. “PLAVIM VLAKOM”? A kdo ve ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  Še copy/paste
  znane pesmi pokojnega pesnika Janeza MENARTA.
  Pogosto mi ta pesem
  pride na misel,
  ko gledam te ex KP, ZK “FAKE LEVIČARJE

  Ljubi kruhek

  Ko še pleničke sem zlatil,
  lepo pri mamici sem pil
  in nisem se prav nič boril
  za ljubi kruhek.

  Ko drsal šolske sem klopi,
  spoznal sem: mnogo je ljudi
  in vsak peha se in poti
  za ljubi kruhek.

  Ko trezno sem v življenje zrl,
  sem vse bolj redko z njim se sprl
  in marsikaj molče požrl
  za ljubi kruhek.

  Ko sem polagoma starel,
  za dom in ženo sem skrbel
  in mnogo lumparij počel
  za ljubi kruhek.

  Ko se mi je že zgrbil stas,
  mi trebuh visel je čez pas
  kot jasen in vabljiv oglas
  za ljubi kruhek.

  na grob je vklesal kamnosek:
  TA, KI TU GNIJE, NI BIL PEK,
  A, GLEJ, PREŽIVEL JE SVOJ VEK
  ZA LJUBI KRUHEK.

  (Janez Menart)
  Kar “ustrezna” pesm – mar ne ? L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Morda bodo kaj iz svojega žepa – za rešitev ladje Galeb
  prispevali
  “ponosni nasledniki ex KP;ZK”.? Besede o “ponosnih naslednikih ex KP; ZK so bile slišati letos, 2019. leta – iz ust SD poslanca Koprivca v Parlamentu R.S.

  Sem slišal,
  po LJUBLJANI ptički to pojejo,
  da
  bo BOGATAŠ VALTER BRANISLAV – POMAGAL LMŠ VLADI
  IZ
  DENARNIH ZADREG, Baje bo Valter odločilno pripomogel
  Z
  NJEGOVIM OSEBNIM DENARJEM – TUDI,
  DA SE
  LADJA “GALEB”
  – NEKDANJA LAST – NJEMU LJUBEGA – MARŠALA TITA
  – REŠI
  PRED ŽALOSTNO USODO – ODVOZA NA ODPAD
  OZ. RAZREZA ZA SUROVINE JEKLARSKE INDUSTRIJE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Baje bo kakega “jurčka” v evrih
  primaknil tudi slavni F. TUNEK=IZTOK PUŠNIK ITD.

  KONEC ŠALE

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!