fbpx

Leva elita si privošči zasebno šolstvo in zdravstvo v tujini, doma pa iz krempljev ne izpustijo državnega monopola, iz katerega se napajajo!

Smelt je bil tudi tisti, ki je financiral študij Kučanove hčerke v ZDA.

Ta teden je državni zbor s podporo levičarskih poslancev podprl spremembe financiranja osnovnih šol v nedržavni lasti, ki je po mnenju mnogih protiustaven. Že pred časom je predsednik SDS Janša v svojem zapisu poudaril, da levičarske elite kot “javno” rade označujejo tisto, kar so si prisvojile, prav tako pa je opozoril na napajanje globoke države iz slovenskega državnega zdravstvenega sistema, ki ni soočen s konkurenco. Dokaz, da slovensko šolstvo služi le ideološki indoktrinaciji običajnih otrok, zdravstvo pa za napajanje, je tudi to, da si predstavniki levičarskih elit privoščijo zdravljenje v tujini, prav tako pa svoje otroke pošiljajo na najelitnejše tuje univerze.

Ta teden se je izkazalo, da imamo v državnem zboru 42 podpornikov kršitve ustave, toliko poslancev je namreč podprlo spremembe zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Ta predvideva financiranje le obveznega dela javnega programa v nevladnih šolah, razširjenega dela pa ne, kar je po mnenju mnogih v nasprotju z odločbo ustavnega sodišča, ki je naložilo izenačitev financiranja. Poslanci, ki podpirajo kršenje ustave, prihajajo iz Liste Marjana Šarca, stranke Socialni demokrati, DeSUS, Stranke Alenke Bratušek in nadkoalicijske skrajne Levice. Spremembam so nasprotovali le v Slovenski demokratski stranki, NSi in v Slovenski nacionalni stranki, v Stranki modernega centra pa so se pri glasovanju vzdržali.

Levičarji običajnim državljanom omejujejo dostop do kakovostnejših storitev
S takšnimi spremembami so levičarji dejansko otežili dostop do zasebnega šolstva socialno prikrajšanim, saj bo za razširjeni program potrebno nadalje plačevati. A pravi razlog se skriva v tem, da želijo levičarji državni monopol na področju osnovnega šolstva ohraniti zaradi možnosti ideološke indoktrinacije otrok. V državnih šolah se otrokom pospešeno vsiljujejo vsebine, povezane na primer z izrojeno LGBT-ideologijo ali pa največjo prevaro 21. stoletja, kar so domnevne globalne spremembe podnebja. Prav tako so otroci prikrajšani za znanje zgodovine, predvsem kar zadeva obdobje druge svetovne vojne in komunizma, ali pa jim je to predstavljeno na sprevržen način. Podobna situacija je tudi v zdravstvu, kjer so desne stranke pripravile dobre programe, ki temeljijo na konkurenčnosti in izrabi vseh kapacitet, pri čemer pa bi ohranili oziroma celo povečalo dostopnost. A za levičarje je to nesprejemljivo, ti gledajo, kako čimbolj omejiti zasebno zdravstvo, sami pa bi v državno zdravstvo načrpali čim več denarja.

Foto: STA

To kar levičarske elite opisujejo kot “javno”, je v resnici njihovo
V svojih zapisih je predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša poudaril, da danes osnovni ideološki instrumentarij za vzdrževanje oblasti samooklicane elite prepoznamo po pridevniku “javno”. V slovenskem novoreku je ta pridevnik marsikje postal sinonim za monopol. Prva generacija prvorazrednih pa v tem pojmu še vedno prepoznava besedo “družbeno”. Zanje je pomenila isto kot beseda “naše”, torej njihovo, saj so z vsem družbenim kot samooklicana avantgarda neomejeno razpolagali. Pripadnika prvorazrednih oziroma samooklicane elite tako danes najlažje prepoznate po vročičnem besednem zavzemanju za vse, kar naj bi bilo javno. Javno zdravstvo, javno šolstvo, javne finance, javna stanovanja … javna stranišča. V resnici se zavzemajo za takšno organizacijo družbenih podsistemov, v katerih samooklicana elita brez večjih naporov vzdržuje vpliv in oblast.

Foto: iStock

Napajajo se iz davkoplačevalskega denarja, namesto “javnih” pa koristijo tuje storitve
“Po potrebi iz njih preko preplačil (spomnimo se samo štirikrat preplačanih žilnih opornic za lastnike tednika Mladina) financira druge monopole in zaposluje svoje pripadnike. Da rabota ljudstvu ostane skrita, v teh sektorjih ne sme biti omembe vredne konkurence, ki bi omogočala primerjave racionalnosti in učinkovitosti. Včasih sicer pride do absurdnih situacij, ko otroke največjih zagovornikov ‘javnega’ odkrijejo v zasebnih šolah ali ko si celo člani lobija prvorazrednih, ki delujejo pod nazivom ‘Gibanje za javno zdravstvo’, privoščijo prvorazredne operacije na zasebnih klinikah v Švici ali Avstriji. Ko so tam odkrili Danila Türka in Milana Kučana, so protislovje opravičevali z bebavo ciničnim izgovorom, češ da sta bila tam v ‘okviru uslug javnega sektorja’ oziroma na stroške zavoda za zdravstveno zavarovanje, tako kot pač vsak navaden državljan,” je o tem še zapisal Janša.

Kučan in Türk sta si privoščila zdravljenje v tujini, za bolne otroke pa zbiramo zamaške
Zadnji šef komunistov Kučan je že leta 2008 vzbudil pozornost, ko je prestal operacijo v švicarskem Luzernu na eni izmed tamkajšnjih elitnih klinik. Švica ima enega najboljših zdravstvenih sistemov prav zato, ker dopuščajo konkurenčnost med storitvami, ki jih ponujajo država in zasebni izvajalci, večina storitev pa je dostopna običajnim zavarovancem. V Sloveniji, kjer imamo skorajda monopol države v zdravstvu, lahko o takšni ravni kakovosti le sanjamo. Zaradi maligne tvorbe na prostati je leta 2011 operacijo v Avstriji prestal tudi takratni predsednik Danilo Türk, ki pa naj bi stroške plačal kar iz lastnega, gotovo dobro založenega žepa. Pred volitvami je julija 2010 v intervjuju za Finance hvalil slovensko zdravstvo kot kakovostno, naj bi bilo pa povezano s tujimi specialistični klinikami, kamor naj bi bili napoteni Slovenci z redkimi boleznimi. A ko si je Türk kar iz lastnega žepa privoščil omenjeno zdravje, so pristaši odločitev hiteli opravičevati z zamislijo, da to ni nezaupnica slovenskemu zdravstvu, pač pa spodbuda.

Milan Kučan in Danilo Turk (Foto: STA)

Privilegirani otroci deležni kakovostnega izobraževanja na najelitnejših tujih univerzah
Ne le zdravstvo, tudi “javno” šolstvo v Sloveniji za levičarske elite ni dovolj dobro. Kučanova hčerka Ana Kučan je tako med drugim magisterij opravljala kar na univerzi Harvard, in sicer iz urbanističnega načrtovanja. Tudi vnuk Milana Kučana, ki ga je njegova hči Ana spočela z razvpitim sindikalistom Branimirjem Štrukljem in je bil še pred rojstvom lastnik nepremičnine v središču Ljubljane, naj bi se izobraževal na zasebni šoli. Türkova hčerka Helena Türk je bila prav tako deležna izobraževanja v tujini, ta naj bi se po nekaterih informacijah izobraževala celo na londonski šoli za ekonomijo in politične vede LSE.

Zasebnega šolanja je bila deležna tudi vsaj ena od hčera nekdanjega predsednika SD Igorja Lukšiča, ki je obiskovala škofijsko gimnazijo, njegova žena Marta Macedoni Lukšič vodi zasebno kliniko za zdravljenje avtizma, za katero se je ob dodelitvi koncesije, ki sicer ni izpolnjevala pogojev, govorilo, da je bila dodeljena na podlagi političnih pritiskov.

Za sebe in družinske člane je le zasebno dovolj dobro, za rajo pa javno povprečje. (Foto: STA)

Na zasebni gimnaziji Želimlje, ki bo med drugim prikrajšana na račun kršenja človekovih pravic, se izobražuje celo sin Šarčevega državnega sekretarja Damirja Črnčeca.

Rok Krajnc