[Video] Makedonijo pretresa največji bančni škandal, povezan z NLB in slovenskimi tajkuni, ki perejo denar davkoplačevalcev, nato pa se denar vrača v Slovenijo!

V Makedoniji se v teh dneh nadaljuje preiskava zoper tri velike afere, ki podružnico NLB v Skopju, Tutunsko banko, pretresajo zadnjih nekaj mesecev. Makedonski raziskovalni novinarji so prišli na sled mafiji, ki slovenski davkoplačevalski denar opere v Makedoniji, ki ni v Evropski uniji, potem pa ta denar potuje nazaj v Slovenijo na račune fiktivnih podjetij.

V Makedoniji trenutno potekajo trije ločeni procesi, v katere je tako ali drugače vpleteno vodstvo makedonske podružnice NLB v Skopju. Prvega izmed škandalov intenzivno preiskuje znani makedonski raziskovalni novinar Ljubčo Zlatev, ki ima svojo oddajo na televiziji Alfa TV, v kateri odkriva politične škandale. NLB je v Makedoniji komercialna banka in mora v Makedoniji poslovati po makedonskih zakonih, ki veljajo za tuje banke.

Slovenski tajkuni izkoriščajo pomanjkanje nadzora in regulacij v Makedoniji
Preiskovalec bančnega kriminala Vasko Stojkov je o tem povedal: “Banke po pravilih bančnega poslovanja lahko financirajo povezane osebe z bankami do določene višine zneska. Pri nas je ta znesek 25 odstotkov lastnega kapitala. Se pravi, če ustanovitelji banke razpolagajo s sto milijoni evrov, lahko operirajo z desetkratnikom tega števila. To so torej depoziti državljanov, s katerimi banka posluje in daje kredite, ter tako veča svoj kapital.” A pravila je v Makedoniji zlahka izigrati, opozarja naš sogovornik, in ravno zato je ta država tako mikavna za tajkune iz drugih držav, tudi Slovenije: “Banke torej ne upoštevajo teh pravil in strankam posojajo bistveno večji odstotek od svojega bruto kapitala, kot je dovoljeno. Denar torej dajejo povezanim osebam, pri čemer so tudi banke med seboj povezane, To pomeni, da ena banka vlaga v drugi banki. Iste osebe, ki so delničarji v eni banki, so tudi delničarji druge banke ali pa sedijo v upravnem odboru te banke. Na ta način, ker so pomešani med seboj, postajajo pravzaprav ena in ista oseba.”

Vasko Stojkov

To je eden večjih bančnih škandalov v Makedoniji, saj gre za sistematično izigravanje zakonov, ki traja že več kot desetletje. Zaskrbljujoče je, da to počne tudi tuja komercialna banka, v tem primeru slovenska, pravi Ljubčo Zlatev, ki je v svoji oddaji razkril, da je za to početje vedela tudi Narodna banka Makedonije, ki pa je kršiteljem pogledala skozi prste. Stojkov je o tem povedal še: “Tukaj vidim tudi eno veliko slovensko banko, ki kreditira z banko povezane osebe, ampak jih ne financira na ta način kreditiranja, temveč jim odproda delniške naložbe v podjetjih in skladih. Banka pride v neko družbo kot delničar in še isti dan svoje delnice pripiše na sebe povezano podjetje, ki potem to več let odplačuje. Dva, trije slovenski skladi kupujejo delnice v naših bankah, ne da bi imeli priporočilo Agencije za trg vrednostnih papirjev.”

Raziskovalni novinar Zlatev je razkril obseg afere v Makedoniji
Ljubčo Zlatev je o aferi povedal sledeče: “Slovenija je članica Evropske unije, Makedonija pa ni. Biti članica EU pomeni biti transparentna država. Mi tukaj v Makedoniji imamo problem, da je naš bančni sistem popolnoma zaprt. Nič, niti letne bilance niso dostopne javnosti. Zato je zelo težko dokazati, da se v makedonskih podružnicah bank, ne samo v NLB, tudi drugih, sumim, opere celo več denarja, kot se v Sloveniji.” Podkupljivost bančnih uslužbencev v Makedoniji je namreč zaskrbljujoče visoka, pri tem pa vodstvo Narodne banke Makedonije ves čas vztraja pri stališču, da denarja interesnim podjetjem ni posodila NLB, temveč fizične osebe.

Ljubčo Zlatev

Pranje denarja je izjemno težko dokazati. Pa so takšne afere v Makedoniji povezane tudi z dogajanjem v Ljubljani, kjer je prišlo do milijardnega pranja denarja? Zlatev pojasnjuje: “Da, seveda, čeprav ne poznam dobro okoliščin v Sloveniji, a verjamem, da sta zadevi povezani. Podružnica NLB v Makedoniji namreč tukaj funkcionira kot komercialna banka, torej na komercialni osnovi, lastnik pa je slovenska država. A ko vse to dobro analiziramo, mislim, da se bo na koncu, morda čez deset ali dvajset let, vendarle pokazalo, da s to banko pravzaprav upravljajo bivši komunistični funkcionarji in njihovi ideološki nasledniki.” Zanimivo je, da v tri velike makedonske banke, ki so med seboj tesno povezane, saj delničarji ene banke sedijo v upravnih odborih drugih bank, kršijo tudi priporočila Agencije za trg z vrednostnimi papirji. Slednja je namreč prepovedala prodajo delnic sumljivim naložbenim skladom iz Slovenije, saj niso mogli dokazati izvora denarja, a so banke ravnale po svoje.

Katera podjetja in posamezniki so vpleteni v afere, povezane z NLB?
“En je švedski sklad, drugi je slovenski. Sprašujemo se, kakšnega porekla je denar v skladu. Banka ni naredila nobene takšne raziskave. To je razvidno iz poročila delničarske skupščine te banke. V sporočilu piše, da tega niso preverjali, ker pravne procedure tega ne zahtevajo. Potrebujemo pa dopolnitev pravil,” je situacijo komentiral Stojkov in dodal: “Prav velika koncentracija slovenskih bank, zavarovalnic in drugih finančnih institucij kaže, da Slovenci dobro izkoriščajo, da je Makedonija zunaj EU. V Makedoniji operejo denar, tudi preko Srbije, in ga vrnejo nazaj v Slovenijo.”

“S tem je omenjeni slovenski sklad postal eden večjih delničarjev v Komercialni banki. S tem je pridobil tudi pravice, da bi odločal o kreditih v tej banki. Dobil je torej pravico, da nekomu, ki je z njim povezan, odobri določene kredite,” še pravi Stojkov. Poleg preiskave sumljivih naložb iz Slovenije se v Makedoniji vodi tudi preiskava proti osmim osebam, ki so osumljene zlorabe položaja in pooblastil, štiri od njih pa pranja denarja. Tožilstvo sumi, da so osumljeni v letih 2006 in 2017 ustanavljali podjetja, dobivali kredite in denar nakazovali v Slovenijo in avstrijskim podjetjem, potem pa del sredstev investirali v nova podjetja in nepremičnine v Bitoli. Med temi je bilo tudi podjetji Meteorit, registrirano v Hočah pri Mariboru, ki je denar nakazovalo naprej drugim manjšim podjetjem. Lastnik tega podjetja je Boris Medved, za katerega makedonski mediji pravijo, da ga čaka obsodba. Medved je v telefonskem pogovoru za Nova24TV kategorično zanikal, da bi karkoli vedel o kriminalistični preiskavi, ki v Skopju poteka zoper njega. Po naših informacijah še zdaleč ni edini Slovenec, ki je vpleten v afere NLB v Skopju. Novinarji iz Makedoniji pravijo, da je to pravi divji zahod, ker Makedonija še ni članica EU, pa ni pravih regulacij in nadzora. Prav zato ne čudi, da je tam registriranih veliko slovenskih podjetij, bank in zavarovalnic.

Državno NLB najprej oropali, denar poslali v Slovenijo, škodo NLB pa pokrila državna pozavarovalnica?!
So pa lani v kraji trezorja sodelovali uslužbenci te banke. “Zadnjih petnajst let je imela NLB v Skopju sedem do osem velikih afer. Zadnja je povezana z ropom, ki so ga organizirali čuvaji trezorja. Ukradenih je bilo tri milijone evrov, in čeprav na zaslišanju pred sodiščem čuvaj ni povedal, kam bo poslal denar, se sumi, da je ta denar pravzaprav končal v Sloveniji.” Pred dvema letoma je makedonska podružnica Sava Re makedonski podružnici NLB izplačala zavarovalno premijo v višini 80 odstotkov ukradenega denarja, saj je bila NLB za kraje tu zavarovana. Kar je v tej zgodbi najbolj zanimivo, je časovno sosledje dogodkov. “To je pravzaprav velik škandal, saj je žena generalnega direktorja NLB v Skopju visoka funkcionarka makedonske podružnice Save Re. In kaj se je zgodilo? V pogodbo o zavarovanju so šest mesecev pred ropom dodali člen, s katerim se zavaruje denar pred ropom s strani svojih uslužbencev. In čez pol leta je človek, ki dela v NLB, ukradel denar,” pojasnjuje Zlatev.

V Savi Re pojasnjujejo, da so s škodnim dogodkom “odtujitev večje količine denarja zaposlenega iz trezorja NLB Banke v Skopju z dne 10. 4. 2017” seznanjeni, prav tako tudi s postopkom reševanja škodnega primera. Podatek o časovnem sosledju dogodkov v smislu spremembe in dopolnjevanja zavarovanja nekaj mesecev pred škodnim dogodkov po njihovem ne drži. Sava osiguruvanje, Skopje ima z NLB Banko Skopje že dalj časa sklenjeno t. i. BBB zavarovanje, ki je standardno zavarovanje za banke, zadnja obnova zavarovanja pred škodnim dogodkom za čas treh let pa je bila 30. 6. 2016. Zloraba s strani zaposlenih je eden izmed temeljnih rizikov tega zavarovanja. Zaradi kompleksnosti zavarovanja je bilo to skoraj v celoti pozavarovano, konkretno preko pozavarovalnega posrednika pri Lloyd’s, London, ki je usmerjal in vodil reševanje konkretnega škodnega primera s svojimi mednarodnimi strokovnjaki in tudi sprejel odločitev za plačilo škode.

(Foto: STA)

Zanimiva naključja vzbujajo dodatne sume
Je pa zanimivo, da se NLB oziroma njena podružnica v Skopju nahaja v isti zgradbi kot katarsko veleposlaništvo, vemo pa, da je bil Katar v preteklosti obtožen financiranja islamskega terorizma. In vemo, da se je tudi v NLB v Sloveniji opralo več kot milijardo evrov islamskega terorističnega denarja. Denar slovenskih državljanov se preko NLB že več kot desetletje sistematično pere v drugih državah in vrača nazaj v Slovenijo, tajkuni pa jo izkoriščajo še iz časov prejšnjega režima. Zato ne čudi, da aktualni režim nima posebnega namena, da se ta bankomat slovenske levice v kratkem privatizira.

Boštjan M. Zupančič

V studiu je za oddajo Drugorazredni afere, povezane z NLB, komentiral tudi prof. dr. Boštjan M. Zupančič, ki je kot prvi na družbenem omrežju razkril afero v zvezi z njeno nekdanjo podružnico LBS v New Yorku. O tem se nikoli ni pisalo v nobenem od večjih slovenskih medijev. Afera je imela vsejugoslovanske razsežnosti, akterji v tej zadevi so bili nato oproščeni. NLB je bila že takrat tesno povezana z najvišjimi slovenskimi političnimi funkcionarji, ne ve pa se, koliko je imela pri tem opraviti Služba državne varnosti.

POPRAVEK članka z naslovom “[Video] Makedonijo pretresa največji bančni škandal, povezan z NLB in slovenskimi tajkuni, ki perejo denar davkoplačevalcev, nato pa se denar vrača v Slovenijo!”, objavljenega v mediju www.demokracija.si, dne 8. oktobra 2018

V navedenem članku so bili objavljeni napačni in neresnični podatki ter ugibanja in insinuacije brez kakršne koli opore v dejstvih, s katerimi se nedopustno posega v ugled in dobro ime NLB d.d.

NLB Banka AD Skopje, ki je v 86,97 % lasti NLB d.d., deluje po predpisih in pod nadzorom Narodne banke Republike Makedonije, ki ji je dolžna redno poročati o svojem poslovanju, tudi kar zadeva izpostavljenost do posameznih strank. O poslovanju javno obvešča tudi delničarje in druge deležnike preko rednih četrtletnih poročil in vsakoletnega Letnega poročila NLB Banke AD Skopje. NLB Banka AD Skopje je ena vodilnih bank v Makedoniji in posluje v panogi, ki je v državi najmočneje regulirana. Kot delniška družba z večinskim tujim kapitalom in ustreznimi organi upravljanja (kot npr.: skupščina delničarjev, nadzorni odbor, upravni odbor, notranja in zunanja revizija), posluje v skladu z najvišjimi mednarodnimi standardi in regulatornimi zahtevami. Doslej še nobena revizija Narodne banke Republike Makedonije ni pokazala, da bi NLB Banka AD Skopje ravnala v nasprotju s pravili, kot izhaja iz očitkov v članku.

Po prejetih pojasnilih NLB Banka AD Skopje, članice NLB Skupine, tudi ne držijo navedbe v članku o časovnem sosledju dogodkov v smislu spremembe in dopolnjevanja zavarovanja le nekaj mesecev pred škodnim dogodkom – ropom bančnega trezorja leta 2017. NLB Banka AD Skopje ima sklenjeno standardno zavarovanje za banke že več kot 10 let in polica ves ta čas pokriva tudi nelojalnost zaposlenih. Zadnja obnova zavarovanja za obdobje treh let je bila narejena 30. junija 2016, torej ne šele šest mesecev pred ropom, kot to zmotno izhaja iz članka.

V članku večkrat navedeni očitki o pranju denarja v NLB d.d. so neresnični. NLB d.d. posluje skladno z določili Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter skladno s smernicami Banke Slovenije.  Na področju preprečevanja pranja denarja ima dobro delujoč in sodoben sistem notranjih kontrol. Z njegovo pomočjo se zagotavlja uporabo navedenih predpisov v vsakodnevni praksi, kar je posledica vzpostavljene infrastrukture, njen del pa so tako organizacijske kot funkcionalne in informacijske rešitve, predvsem pa zaposleni.

NLB d.d.

J. Ž.

 • Miro Jereb

  Mater jim lopovsko…rdečo bando lopovsko…za kozlat…

  • BlackOpsSystem

   rdeči al pa beli, lahko zeleni in tudi rumeni……vsi so te kradli, te kradejo in te tudi bodo kradli….tako, da ne pluvat po enih ampak pljuvaj po VSEH!!! Ampak, ti si verjetno slabič in na take paciente računajo, da sledijo k otrok liziki!!!

   • tohuvabohu

    Tukaj si pa pošteno brcnil v meglo, vseglihar.

 • Novakec1

  Zato pa nečjo prodat domačega pralnega cvenk stroja NLB.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOO !!! ! !!! ŠE VEDNO JIM PREVEČ POKRADENEGA DENARJA PRINAŠA DA BI SE JIM JO IZPLAČALO UKINITI !!! ! !!!

 • VERRZIFIKATOR

  Milče Makedončev

  ZRCALNA

  Bratska je republika zrcalo,
  ki prihodnost nam Slovencem kaže,
  kot se ta iz pekla ne izmaže,
  nas ne bo rešiti več se dalo.

  Ena le razlika se ponuja,
  da bo brate prej kot nas pobralo,
  in potem samo še kanček, malo,
  pa odnese nas povodenj tuja.

  Smo si pač povodenj zaslužili,
  kaj bi tarnali samo nenehno,
  smo izbrali spako si pritlehno,
  za voditelja jo izvolili.

  Nismo našli še doslej junaka,
  ki naredil red bi v domovini,
  smo anomalija v zgodovini,
  tudi mi vsi skupaj majhna spaka.

 • Boy

  Preizkušena metoda, približno tako so nam prodali državo. Dokler so tiskali denar in izdajali certifikate je bilo to lahko. Koritniki so svinjsko obogateli, enorazredna družba je hitro razpadla na “elito”, “naše” in drugorazredne, kakršna je pravzaprav tudi ves čas bila. Le raja je mislila, da ni.

  Denar je sveta vladar tudi v komunizmu le, da ga je povsod treba zasluźiti, v komunizmu je pa šenkan. Dobijo ga koritniki in njihova volilna baza – lenuhi. A brezpravni drugorazredni morajo vse to povampirjeno razkošje vzdrževati. Niko Kavčič je znal dobro postaviti sistem kriminalnega državnomafijskega bančnega podzemlja.

 • BlackOpsSystem

  Imena in priimeke pa mekdo skriva al kaj??? Objavit polna imena, priimke in podjetja!!!!!!!!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

   • BlackOpsSystem

    ja jebi ga, naj ima narod tudi priliko, da zasluži!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Zgornji

     A z prijetjem tez parazitskih Prepohlepnih Zlobnih priskledniških Zajedalskih zažiralskih lenuhov ? No, ja, seveda, To bi bil Že precej Dober Zaslužek !!! :-) !!!

     • BlackOpsSystem

      beri med vrsticami.

 • Zgornji

  JA, PARAZITI – IN TO SLOVENSKI NE ZNAJO DRUGEGA KOT KRASTI !!! ! !!! ODPRAVA BANK BI TO NAJBOLJE REŠILA !!! ! !!! PODOBNO KOT NA ISLANDIJI !!! ! !!!

 • Mitja Mazini

  To men deluje kot da neki Sloveni v trenutku pred prodajo nlb namenoma plasirsjo take info z namenom da se zniža cena. Sam če je pa tomres potem sompa to izdajalci lastnega naroda.

  • von Rhein

   Pravilno ti “deluje”. Banka mora biti tako ničvredna,da je nobeden ne bo želel kupiti in bo ostala naša.Edini smo,ki znamo upravljati z njo in vemo kako nam prinaša koristi.

   • tohuvabohu

    Će bi se že našel kupec, pa računajo, da se bo “lastni narod” uprl in preprečil prodajo po tako ušivi ceni.

  • tohuvabohu

   Samo rdečkarji ste sposobni olastniniti narod.

 • Franc Šink

  Kdor bo kupil NLB bo dobil tudi del mafije gratis.

  • KAPIBARA

   V Gorenju so Kitajci že dobili, vse inšpektorje na vrat..

 • Antonius

  Tako tisti, ki volilno pravico izkoristijo kot ostali, ki jo ne, so najbolj odgovorni za ves politični, bančni in gospodarski kriminal, ki se dogaja v Sloveniji.
  Lep primer lovljenja volilnih glasov so združene podgane v koalicijski Šarčevi vladi. Pod različnimi imeni list in strank volivce nagovarjajo kot, da gre za stranke različnih političnih programov in stališč v resnici gre pa za eno stranko, ki volivce vleče za nos, ohranja pa pogoje, da se ohranja ves kriminal in globoka partijsko udbovska država. Dejstvo je, da v Šarčevi koalicijski vladi sodelujejo kleptomanske politikantske podgane, ki so v interesu globoke države vse naredile že pred volitvami s sloganom, da ne bodo sodelovale v Janševi vladi.
  V sredo ob 9-ih naj pride kdor more na Prešernov trg, da se odpravimo pred sodišče in v kriminalni in krivosodni globoki državi podpremo preganjanega dr. Tadeja Strehovca.

  • večni srb

   Se ne bo godilo.
   Strehovec je moten in rabi predvsem mir, če je v bolnici motil bolnike in zdravnike, si zasluži kvečjemu položnico oziroma še to ne, ker itak ni priseben.
   Slovenci VEMO, da je naša država gnila in vzgaja edino lopove in barabe, ampak iskreno dvomimo, da ima od fašizma korist samo ena politična opcija. Za državo ne bo šel na ulice nihče, za krivice, ki se dogajajo malim ljudem prej, posameznikom je treba pomagati, da bo do lahko tožili Slovenijo na Evropskih sodiščih,s tem avtomatsko odstranjujemo tudi fašiste, sicer se samo menjajo na oblasti.

 • Delta

  Čestitke uredništvu za to zgodbo. To je raziskovalno novinarstvo, ne pa pisanje zapisnikov na tiskovnih konferencah vlade.

  • Simon Novak

   Upam, da si jim šel še osebno čestitat s kakšno bonboniero in šopkom

   • šmentanamuha

    Kakšen pedrski komentar.

    • večni srb

     Meni se ne zdi, naj ljudje malo vidijo kako delajo balkanske banke in koga se nastavlja v razne nadzorne odbore, predvsem za varuhe konkurence.

    • Simon Novak

     Bejži, no, vam đešnjakom pogosto bežijo misli v to smer

   • Krtača 20

    Hehehe. Dal si je mašnco na lulčka pa banano v rit pa se vrgu pred jajota….

    • KAPIBARA

     Ooo imaš izkušnje..

 • Ryuk

  NLB nujno potrebuje novega upravljalca. Ta (država) dela banki samo škodo.

  • večni srb

   NLB in zavarovalnice = denacionalizacija družbenega premoženja.

 • totex39

  Mafijsko banko, kjer se pere denar takoj zapreti. Varčevalci vzemite ves denar iz nje, kajti tudi vašega imajo v obtoku.

  • večni srb

   Vsaka banka je mafija, ni pa vsaka mafija aparat fašistične države.

 • Simon Novak

  Torej levi imajo Makedonijo, đesni pa Bosno, vse pa ostane v ex-Yugi

  • Olga2345

   Bosno imate tudi samo levi, Srbine!

  • šmentanamuha

   Tipično čefursko razmišljanje.

   • Simon Novak

    To ni razmišljanje, to so dejstva, zahojenec

  • večni srb

   Makedonija je razdeljena med srbe, pod okriljem rusov in šiptarijo, pod okriljem nato soldateske in američanov. Potem je odvisno kaj se grejo, tradicionalne vezis preostankom Jugoslavije potekajo preko srbov, evropske pa preko američanov in Koalicije dobre volje, kamor spadamo tudi mi.

 • Simon Novak

  prof. dr. Boštjan M. Zupančič…samo pogledaš ga, in že veš, koliko je ura

  • šmentanamuha

   Koliko?

   • Simon Novak

    Ti že veš

 • Olga2345

  Za nameček pa se je “podražil” še drugi tir z Alenko Bratušek….Slučaj? Kraja, kraja, kraja….Cirkus Marjana Cerarja ups Sarca je talibanski lopovluk s sedežem v Murglah!

  • totex39

   To je bilo pričakovati, da si lahko napolnijo svoje žepe je potrebno vzeti dodatni denar, kar je pri nas že znano in spet ne bo noben odgovarjal.

 • večni srb

  Kaj imajo skupnega Slovenija, Hrvaška, hrvaški del bosne, Makedonija, Črna gora in Kosovo, vse so bile nekdanje nacistične zaveznice in del bančnega sistema 3.rajha.

 • RATATA

  Skupne vojaške vaje ZDA in Katarja,

  U.S. Embassy Skopje
  Str. “Samoilova” Nr.21
  1000 Skopje
  Republic of Macedonia

  in

  Non-Stop From Doha To Skopje:
  Qatar Airways’ Inaugural Flight Touches Down At Macedonia’s Alexander The Great Airport

  zagotavljajo, da bo Makedonija, tako kot je Kosovo muslimanska.

  • Nocoment20.04

   Itak da bo. Pri tem ni postoril nič nit novodobni kvazipatriot Grujevski, kradel je k sraka in se pecal tud s šiptarji v korupcij.

 • xtc

  Tud tale Kutčhan bussines,bodo nekega dne zaštopali nič bat.

 • Štajerc

  Hopla Nova, če bode kandidat za župana Maribora, Kanglar, bral ta članek, mu ne bo všeč bezanje firme Meteorit na plano. Spomnimo. Meteorit je bil izbran v času župana Kanglara, da postavi v navezi s pokojnim gledališkim režiserjem, Pandurjem, “zloglasni” MAKS v vrednosti 20. milijonov €. Firma Meteorit je v ta namen naročila v Belgiji!!! izdelavo železobetonskih nosilcev za zgradbo na Ruški cesti v Mariboru. No, Belgijci so naročilo sprejeli in tudi nosilce izdobavili. Pozneje se je na projektu zalomilo zaradi denarja, ki ga ni bilo. Kanglar se je s spretnim manevrom (umestitev Umetnostne galerije v MAKS) skušal dokopati do vsaj 10. milijonov € državnih sredstev. Toda tudi to je splavalo po vodi in denar je dobil muzej v Pivki. Danes na Ruški cesti v Mariboru zeva zaraščena gradbena jama, ki je davkoplačevalce stala 800.000 €. Je pa to jamo pozneje želel izkoristit župan Fištra za svojo promocijo in v njej preko sumljivega Arabca iz Kuvajta, financirati gradnjo nekakšne Arabske univerze za tujce.

  Vse skupaj je seveda, ker je denar za investicijo bil le v obliki obljube… klavrno propadlo.

  • Clemen J.

   To ni nic proti miljardam nakradenim s strani levuharjev

   • Štajerc

    Kanglar bode kandidiral za župana Maribora in ne za predsednika Republike Slovenije ali predsednika slovenske vlade.

    • KAPIBARA

     :-) :-) Luštna..

   • Nocoment20.04

    Lopovscina je lopovscina to je odraz celotne nase druzbe.
    Tvoj komentar je primitivn da bl ne more bit. In taki se mate za postene domoljube. Domoljub se bori za nično toleranco korupcije v druzbi. Ne pa s sloganom nasi kradejo obcutno manj kot levuharji

 • Clemen J.

  Te levuharski lopovi nikoli nimajo dost miljatda v iranu miljoni v makedoniji, po vrhu pa zahtevajo da jim luknje zaradi kraj dokapitalizirajo drzavljani katerim so krali. Gnoji so samo za postrelit.

 • domovina mili dom

  Ali komunisti režirajo afero NLB, kot pri telekomu, da se je proda.

 • Krtača 20

  Rajš kej napište še kako Danska banka prek Estonije pere miljardne zneske. Za vsem tem pa verjetno ameri.

 • Gavtroža

  Prav in pošteno bi bilo , da se napišejo od teh kameratov ime in preimek

 • Nocoment20.04

  Ljubče se mora zavedat posledic. Makedonija je glede mafije kot divji Zahod.
  Ljudstvo na hrabrost umorjenega novinarja pozabi ze drugi dan umora.