“Strokovnjak za medije” Milosavljević bi davkoplačevalcem obesil še prisilno subvencioniranje medijev v višini 20 milijonov evrov – a le za režimska propagandna trobila!

Marko Milosavljević (Foto: STA)

V zadnji številki Mladine se je profesor z režimske FDV Marko Milosavljević zavzel za to, da bi davkoplačevalce še dodatno obremenili s prisilnim subvencioniranjem medijev, in to kar v višini 20 milijonov evrov letno – in to bi bilo omejeno le na režimska propagandna trobila, do vlade kritični mediji pa subvencij ne bi bili deležni. Pri tem ni omenil, da smo davkoplačevalci že tako prisiljeni financirati RTV Slovenija v višini 153 evrov na gospodinjstvo letno, prav tako pa so vsi uporabniki IPTV ali kabelskega priključka dodatno prisiljeni financirati še programe Pro Plusa, pa čeprav jih ne gledajo. V članku še spomnimo, kako je pri predmetu na FDV, katerega nosilec je prav Milosavljević, gostoval kar skrajnež Domen Savič, in to le dva dni po grozeči vojni napovedi Milana Kučana na Ilovi Gori.

Profesor z režimske Fakultete za družbene vede Marko Milosavljević je med drugim v intervjuju izrazil podporo nadaljnjemu prisilnemu subvencioniranju režimske propagande s strani davkoplačevalcev: “Na ravni predsednika vlade bi morala biti sprejeta odločitev, da se pomoč medijem na leto poveča na vsaj 20 milijonov evrov, kar je še vedno razmeroma nizka številka v primerjavi s pomočmi, ki so jih deležni mediji v drugih primerljivih državah.” Tukaj je priročno pozabil postreči s kakšnim praktičnim primerom. Priročno seveda pozabi omeniti tudi že tako obsežno prisilno financiranje nekaterih medijev, ki ga moramo trpeti davkoplačevalci. Najvidnejši primer tega je RTV Slovenija, ki jo moramo financirati s prisilnim RTV-prispevkom v višini 153 evrov letno na gospodinjstvo, pa čeprav mnogi programa sploh ne gledajo, po vsej verjetnosti pa večina ne bi koristila storitev tega zavoda, če bi bilo plačilo RTV-prispevka prostovoljno.

Fakulteta za družbene vede (Foto: Nova24TV)

Še en pomenljiv primer je Pro Plus, ki je leta 2017 od kabelskih in IPTV operaterjev izsilil, da njihove programe POP TV, Kanal A, OTO, Brio in Kino vključijo tudi v najosnovnejše programske sheme in za vsakega uporabnika odvajajo uporabnino 3 evre mesečno. Pri tem operaterji niso imeli možnosti, da bi programe Pro Plusa ponudili kot opcijski paket, uporabnik pa tako ne more uporabljati kabelske ali internetne TV, ne da bi plačeval programe Pro Plusa. Podjetje, za katerega je že kazalo, da mu ni več rešitve, je še leta 2016 zabeležilo 4.493.477 evrov izgube, že leta 2017 pa je izboljšalo rezultat na 4.063.896 evrov dobička. V primeru, da bi šlo za zlorabo prevladujočega položaja na trgu s strani te družbe in pristojni organi ne bi ukrepali, bi bil tudi to eden izmed prisilnih načinov financiranja režimskih medijev.

Mekina Nova24TV, Demokracijo in Škandal24 obtoži sovražnega govora, Milosavljević pa jih označi kot strankarska glasila
A že takoj Borut Mekina opozori na možnost, da bi iz takšnega posebnega sklada pomoč dobili tudi nekateri mediji, ki so kritični do dela vlade, kot so Nova24TV, Demokracija ali Škandal24. Pri tem še izpostavi, da bi bila to subvencija spodbujanja sovražnega govora, kar je naravnost nezaslišano, še posebej, če pomislimo na obtožbe in laži, s katerimi se Mladina loteva svojih ideoloških nasprotnikov. Če je s terminom “sovražni govor” mislil na kritično poročanje o delu vlade, pa mu seveda ne moremo oporekati. A kot je pričakovati od profesorja z režimske FDV, je njegova ideja o skladu, vrednem 20 milijonov evrov, zasnovana tako, da bi subvencionirali le režimu naklonjene medije. To je pojasnil z argumentom, da naj bi bili ti mediji v prevladujoči lasti političnih strank. Milosavljević je tukaj zavajal, njegove navedbe ne bi mogle biti dlje od resnice.

Foto: Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje

V podjetju Nova obzorja d.o.o., ki izdaja revijo ter spletni portal Demokracija in spletni portal Škandal24, ima Slovenska demokratska stranka le manjšinski lastniški delež, in sicer 30,16 odstotka. 4-odstotni delež ima Dejan Kaloh, večinski delež v višini 65,84 odstotka pa ima podjetje R-POST-R založništvo d.o.o. v lasti zasebnega vlagatelja z Madžarske. Prav tako v podjetju NovaTV24.si, informativna televizija, d.d., Slovenska demokratska stranka nima deleža, med večjimi lastniki so zasebna podjetja z Madžarske Ripost Media KFT, Ridikül Magazin KFT in Modern Media Group KFT ter številne posamezne fizične osebe. Delnice NTV24.si d.d. so bile sicer ponujene javno in z vso pravico bi tudi Milosavljević vložil v ta medij. Pri tem ni bilo govora o režimskem časopisu Delo v lasti Stojana Petriča, ki je tipičen primer režimskega časopisa, Petrič je namreč ustanovni član Foruma 21 Milana Kučana, ki je v javnosti že znan kot krovna organizacija slovenske globoke države.

Milosavljević račun davkoplačevalcev doslej že pomagal pri oviranju do vlade kritičnih medijev
Ne le, da se zloglasni Milosavljević odkrito zavzema za prisilno subvencioniranje propagandnih režimskih medijev s strani davkoplačevalcev, česar zaradi pretveze o “povezanosti s strankami” do vlade kritični mediji ne bi bili deležni, pred le nekaj meseci je tudi aktivno pomagal pri poskusu uničenja medijev iz slednje skupine v okviru akcije skrajneža Domna Saviča. Ta je namreč 18. oktobra lansko leto ob 18. uri v predavalnici 13 izvedel predavanje “o medijskem aktivizmu, odgovornosti, vlogi posameznika!”. Da bi takšnega skrajneža, ki je znan tudi po svojih vulgarnih žaljivkah, res povabili na državno fakulteto, smo sprva močno dvomili, a pozneje nas je kontaktirala zgrožena študentka in povedala, da je Savič takrat res strašil po hodnikih FDV in očitno izpeljal urjenje bodočih borcev proti svobodi govora.

Domen Savič (Foto: Facebook)

Seveda je to počel na račun davkoplačevalcev, gostoval pa je kar pri predavatelju Blažu Petkoviču – prisiljeni so ga bili poslušati študenti drugega letnika novinarstva pri predmetu Novinarsko sporočanje I. Petkovič sicer dela še za režimsko trobilo Večer v lasti rdečega tajkuna Hakla, kjer svoje kolumne redno objavlja Svetlana Slapšak, svoje mesto pa redno najde tudi Milosavljević. A Milosavljević je tudi nosilec omenjenega predmeta in tako v okviru režimske FDV Petkoviču neposredno nadrejeni. Dva dni pred “predavanjem” je zadnji šef Centralnega komiteja ZKS Kučan v svojem grozečem govoru na Ilovi Gori napovedal vojno proti svobodi govora, pri tem pa je k sodelovanju pozval tudi državne institucije, tako da je po vsej verjetnosti šlo za zelo hiter odziv režimske FDV na njegove pozive in so tako že organizirali prvo urjenje borcev v njegovi vojni proti svobodi govora!

J. Ž.

 • SIMON ROZIC

  A je Slapšakova še pravno opravilna? Mislim, da ji je rok že davno
  potekel! Hudo je bolna in ima podobno depresijo kot Kobal – sovraštvo
  do drugače mislečih! Njena bolečina so desne opcije in cerkev…zamislite
  si babo na kakšnem sodišču? Njeno sovraštvo je tako globoko, da bi
  bila ponovno sposobna uvesti tisto klavzuro: “Smrt sovražniku- svoboda
  sovraštvu!” …in bi letele glave namišljenih “fašistov” s smrtnimi obsodbami!
  Brez izjem!

 • AlojzZ

  “prisilno subvencioniranje medijev v višini 20 milijonov evrov – a le za režimska propagandna trobila”

  Ja, treba bo nekaj takega narediti. Ker režimska trobila trobijo čedalje manjšemu številu ljudi. Sicer so se pa vedno financirala z denarjem raje.

 • Anton

  jooj kaj bi ga tepu, jooj, kako bi užival ob tem, prav zares. Eden najbolj antipatičnih levakov na slovenski sceni.

  sarkazem press

 • Andrej

  Ko bo poprijela še nadvladna stranka skrajna Levica bodo ta denar tudi dobili. Zagotovo.

  • Common Sense

   Exactly. Pravzaprav je trenutno marsikaj odvisno od mlečnozobega Kordiša. Če mu se “dvigne” in mu je kaj ni všeč, to Levica potem uspešno sesuje (oz. sploh ne pride na glasovanje). Obratno, če Levica nekaj hoče, to uspešno zatrguje s Šarenim. Slednji ima zaenkrat dovolj denarja in mu to ni problem. Ko bo potreben nov ZUJF pa ga itak ne bo več na oblasti. Simpl matematika.

 • dob

  PROBLEMI S SOVRAŽNIM GOVOROM
  Saj ne vem kako bi tole povedal, mi je prav malo nerodno.

  Pri poročilih sem slišal enega delavca, ki je izjavil, da je slovenski državljan, da dela “ko črna živao”, da nima kaj za jesti, ker ni dobio plaće že po leta… družina mu nima kaj jestI.

  Slovenščina mu malo šepa, ampak saj razumete.
  Dodal je še, da bo enemu jebo mater.
  Kar v slovenskem prevodu pomeni: “Ta država ni vredna, da se pes nanjo poščije.”
  Kaj naj rečem! Ni mala stvar, da se pes poščije na državo. Tu gre očitno za sovražni govor!

  Ne bo več dolgo trajalo, ko bo nekdo rekel, da “će nekome razbiti pičku”. In bo to podkrepil tudi z imenom in priimkom tistega, ki ga bo razbil.
  Kar bi v slovenskem prevodu pomenilo (tako namreč običajno prevajajo v filmih!) da mu bo fejst požugal.

  “Fejst požugat” pa ni več mala stvar, za to se gre v zapor!

 • xtc

  Težava milosavljevića ipr levih bedakov je v tem,da če ustanovijo tak sklad za medije iz njega pripada po ustavi denar vsem medijem,v primeru ne spoštovanja tega gre za kršenje ustave.
  Sicer pa vsak naj si naroči in plača tisto kar sam želi ne ,da mu država vsiluje,kaj mora.
  Dejstvo je,da bi morala tako Delo,Mladina in Dnevnik že davno zaradi nizke branosti izginiti iz trga a jih levičarji pred zanesljivo smrtjo vzdržujejo z prisilnim naročanjem v JS,šolah,knjižnicah,državnih firmah in z naročanjem od nevladnih organizacij,če bi te naročnine ukinili,bi se trobila potopila takoj.

 • NezaKogovsekSalamon

  https://web.archive.org/web/20180708042911/http://www.mirovni-institut.si/sodelavci/kaja-jakopic/

  Mene pa skrbi svoboda in nepristranskost medijev v Sloveniji.

  Konkretno na primeru nevladne organizacije
  http://www.mirovni-institut.si//?s=rtv ( Soros Open Society Foundations) v prepletu z državnim zavodom RTV Slovenije – uredništvo Novih medijev (MMC) ter sodelavko Mirovnega Inštituta, urednico MMC Kajo Jakopič na čelu

  Govorimo o Sorosovem “mirovnem” inštitutu, ki po lastnih navedbah: http://www.mirovni-institut.si/25-dosezkov-mirovnega-instituta/
  Op.p. točka 22

  Vsakodnevno izvaja oziroma skuša izvajati manipulacijo javnega mnenja.

  Če pogledamo še financiranje http://www.mirovni-institut.si/o-mirovnem-institutu/financiranje/dotičnega subjekta:
  http://www.mirovni-institut.si/o-mirovnem-institutu/financiranje/

  In ga z iskanjem po njihovi strani primerjamo z imeni odgovornih urednikov RTV,
  http://www.mirovni-institut.si//?s=Kaja+jakopič
  pridemo do ugotovitev, ki pod vprašaj postavljajo neodvisnost slovenskih medijev to je državne Radiotelevizije Slovenija

  Ob tem se večkrat krši ne samo pravilnik o poklicnih standardih
  https://www.rtvslo.si/poklicnamerila
  Točka 21,
  mnogo huje ob tem se državljanom sistematično in grobo krati 39. Člen Ustave RS, to je svoboda izražanja.

  https://zakonodaja.com/ustava/urs/39-clen-svoboda-izrazanja

  http://www.mirovni-institut.si/tribuna-v-podgorici-o-komentarjih-v-spletnih-medijih/

  Vodja uredništva Novih medijev Radio Televizije Slovenija:

  http://www.mirovni-institut.si/mediji-in-propaganda-o-begucih/

  Verjamem da mojo zaskrbljenost deli precejšen del naročnikov storitev javnega zavoda RTV Slovenija.

  uredništvo ki krši ustavo Republike Slovenije je treba nemudoma odstaviti!

  Mene pa skrbi svoboda in nepristranskost medijev v Sloveniji.

  Konkretno na primeru nevladne organizacije
  http://www.mirovni-institut.si//?s=rtv ( Soros Open Society Foundations) v prepletu z državnim zavodom RTV Slovenije – uredništvo Novih medijev (MMC) ter sodelavko Mirovnega Inštituta, urednico MMC Kajo Jakopič na čelu

  Govorimo o Sorosovem “mirovnem” inštitutu, ki po lastnih navedbah: http://www.mirovni-institut.si/25-dosezkov-mirovnega-instituta/
  Op.p. točka 22

  Vsakodnevno izvaja oziroma skuša izvajati manipulacijo javnega mnenja.

  Če pogledamo še financiranje http://www.mirovni-institut.si/o-mirovnem-institutu/financiranje/dotičnega subjekta:
  http://www.mirovni-institut.si/o-mirovnem-institutu/financiranje/

  In ga z iskanjem po njihovi strani primerjamo z imeni odgovornih urednikov RTV,
  http://www.mirovni-institut.si//?s=Kaja+jakopič
  pridemo do ugotovitev, ki pod vprašaj postavljajo neodvisnost slovenskih medijev to je državne Radiotelevizije Slovenija

  Ob tem se večkrat krši ne samo pravilnik o poklicnih standardih vaše lastne hiše
  https://www.rtvslo.si/poklicnamerila
  Točka 21,
  mnogo huje ob tem se državljanom sistematično in grobo krati 39. Člen Ustave RS, to je svoboda izražanja.

  https://zakonodaja.com/ustava/urs/39-clen-svoboda-izrazanja

  http://www.mirovni-institut.si/tribuna-v-podgorici-o-komentarjih-v-spletnih-medijih/

  Vodja uredništva Novih medijev Radio Televizije Slovenija:
  http://www.mirovni-institut.si/sodelavci/kaja-jakopic/

  http://www.mirovni-institut.si/mediji-in-propaganda-o-begucih/

  Verjamem da mojo zaskrbljenost deli precejšen del naročnikov storitev javnega zavoda RTV Slovenija.

  uredništvo ki krši ustavo Republike Slovenije je treba nemudoma odstaviti!

  • O’Brien

   Mirovni inštitut nas vodi v novo vojno.

 • MEFISTO MODRI

  Kako postaneš medijski strokovnjak?

  Je dovolj, da v Delu prebreš še vse osmrtnice, male oglase in vremensko napoved

  • tohuvabohu

   Če se še malo potrudiš, si pa lahko urednik osmrtnic, kot je bil včasih Karba.

 • Artur

  Meki ć ?! Saj ni čudno, mekani nam kar intenzivno in pospešeno po mekano se.ejo po glavi prihajajo že na dan kot podgane iz svojih lukenj, to je že prava invazija .

  • pajot

   tisti,ki imajo mekani ć imajo tudi mekani k….

 • učko

  Ti strokovnjaki so požrešni na denar, se vidi na prvi pogled. Nije on došao radit, nego da zaradi puno novca !!!!

 • Iva

  V zadnji številki Mladine se je profesor z režimske FDV Marko Milosavljević zavzel za to, da bi davkoplačevalce še dodatno obremenili s prisilnim subvencioniranjem medijev…..

  Zakaj udbovska zamejska družba KB1909, ki je v prostovoljni likvidaciji (zakaj ni v stečaju???) noče prodati Mladine? – retorično vprašanje

  • stane

   Vladajo nam Srbi,komunisti,pokvarjeni levicarji!
   Se malo pa se bodo prislinili se radikalni crnuhi in Arabci. Pa bodo srecni vsi.

   • Steiermark

    so se že, le da jih ne prepoznaš od srbov in komunistov, ker so vsi enako črni…..in na nož!

 • macon

  Udbomafija dela vse, da bi sistemsko z zakoni okrepila svojo oblast in prevlado. Nič novega pod soncem, je pa zoprno to prenašati v živo.

 • Common Sense

  Levičarji ne trgu ne preživijo niti 5 minut zato potrebujejo “državno” podporo. Vedno je bilo tako, ne vem zakaj sedaj presenečenje.

 • if

  Posadka včerajšnjega Studa Citya, Irena Šumi, Mirt Komel, Janez Janša Emil Hrvatin so postregli z novo različico definicija migracije, nacionalizma ….

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/studio-city/174593363 , od 22. minute naprej.

  • marta

   Tale plagiatorski “Janez Janša”

   http://shrani.si/f/16/LB/dUslHcv/rszumetnik-janez-jansa-3.jpg

   pa po izgovorjavi sodeč NI Slovenec in kljub temu zelo suvereno govori o Sloveniji in Slovencih – seveda ne “dovolj” pozitivno (zelo slaba imitacija pravega slovenskega domoljuba in politika Janeza Janše)

   • pajot

    Če se ne motim,se v resnici piše Hrvatin. Emil Hrvatin.

    • marta

     Aha, se mi je zdelo že po izgovorjavi in vsebini, da je neki “Hrva-tiček”, ki živi v Sloveniji in deduje na hrvaškem.

     • stane

      Ti pa na Kitajskem

   • stane

    Mslo vec pameti ti nebi skodilo.
    Po tvoje je Ivan Cankar Kitajec.
    Vsega si zmozen.

  • O’Brien

   Joj, samo Irene Šumi s Fakultete za socialno delo s samimi ženskami ne. https://www.mladina.si/181119/dr-irena-sumi-antropologinja/

  • tohuvabohu

   To poslušati je živ obup. Zlasti fake-JJ ne spravi ven poštenega stavka. Porka mizerija …

 • O’Brien

  Pa koliko študentov ima tale, da ima toliko časa?

 • janez

  Ne vem, zakaj gledate tega bebavega stefančiča. To je pod vsakim nivojem. DNO DNA.

 • tramal

  Pa kje se najde toliko srbskih norcev ,ravno v Sloveniji.Seveda ,nikjer drugje jih ne marajo ,niti v rusiji.

 • nevtrino

  Je še kje še tudi kaj Slovencev ?

 • MEFISTO MODRI

  Strokovnjak za medije je Mefisto, ki zaradi svoje strokovne usposobljenosti odsvetuje gledanje, poslušaje ali branje režimskih medijev, ker zavirajo spolno ptenco in ustvarjajo kretene, podobne levičarjem.

 • Get Smart

  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
  RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
  “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
  “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST.
  Poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve, za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
  ki vam ROPAJO MILIJARDE, v zameno pa vam nudijo storitev:
  “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
  Magarac u Lipicama NI LIPICANSKI KONJ, NI LIPIŠKI KONJ, NI LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
  Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
  ampak je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
  = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE, kot pes teče.
  VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
  so lahko in so:

  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji …

  i tako dalje do tokija =
  = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
  = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Samo v primeru NEDOKONČANIH »STOŽIC nje« je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku IZROPALA, beri BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €,
   in pozor, BOSANCOV, ki so gradili STOŠCE nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* lopovski in lažnivi đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost.«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.«

   • Get Smart

    BLATENJE pojma DRŽAVA (POLITEJA in z njo delo za državo/POLITEJO, ki mu pravimo POLITKA) je POMEMBEN del kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE propagande. Cilj take lažne in vsegliharsko podtikovalske propagande je vcepiti ljudem SOVRAŠTVO do LASTNE države (POLITEJE ) in vcepiti sovraštvo do DELA ZA SVOJO DRŽAVO (delu za svojo državo/POLITEJO pravimo POLITIKA).

    Zaradi POTURJENIH LAŽI veliko UBOGIH LJUDI verjame/veruje, da je na svetu neka entiteta, ki se kao imenuje država in ki kao ROPA, krade, laže, ubija … skratka »tepihuje« in »sfukuje« ljude nje, prosto po Masleshi.

    Država oz. POLITEJA VAS NE ROPA … POLITEJA oz. država NE DELA, država samo je,
    je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA =
    okupatorjeve ZLOČINSKE LUTKE DELAJO, lažejo, kradejo, ropajo, uničujejo …
    »on dela nje«.
    MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je združenje zločinskih kreatur = mekanocurnih pussićev in kastratov (transićev), pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
    .
    DRŽAVA (politeja) OBSTAJA le kot formalni okvir, je dogovor neke skupine o skupnih poslih (politika) oz. je VSE tisto, kar je znotraj njenih meja.
    DRŽAVA (oz. sestavni del DRŽAVE oz. POLITEJE) ste med drugim tudi vsi, ki ste državljani neke države,
    kar pomeni, da ko onanirate o »kao grdi DRŽAVI«, govorite o sebi, PLJUVATE v lastno skledo, SE STRELJATE V KOLENO nje,
    si podtikate zločinska dela ZLOČINCEV s podtaknjeno vam FEJK »kolektivno krivdo«.

    Če pa že morate uporabiti pojem država, MORATE povedati, katera DRŽAVA!
    Torej, pusići in transići KATERE DRŽAVE vas »tepihuju« in »sfukavajo«:

    =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
    =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
    =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

    MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo POLITEJO (državo) MURGL KOMI JUGO =
    VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
    MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kamelojebizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH SUŽNJELASTNIKOV in njihovih SERBUSOV=hlapcev = psov čuvajev=watchdogov. VSI.
    Za razliko od teh kreatur,
    pa
    ČLOVEK dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
    resnicoljubno … DRŽAVO = POLITEJO.
    .
    Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – »vojaki revolucije«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN, ki je PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še »WATCHDOGI« = »psi čuvaji« naropanih pridobitev MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

 • Pavel Lužan

  Ta Milosavljevićev predlog je stalni refren levičarjev, ki poznajo samo parazitski kriterij: Što mi sleduje!
  Jaz nasprotujem temu, kajti če hočete še naprej furati levi fašizem, si ga plačujte kar sami!