“Milost” ministra Pikala, ki zna prizadeti vse starše otrok!

Jernej Pikalo (Foto: STA)

Ob napovedih Jerneja Pikala (SD), da bo pri financiranju Osnovne šole Alojzija Šuštarja, kjer vladajoči že nekaj let kršijo ustavno ureditev, ker ne odpravijo diskriminacije dela otrok, vztrajal pri najbolj zadrtem stališču, da šolanje otrok tam nikakor ne sme biti financirano enako kot v državni šolah, me najbolj preseneča, da nihče ne omeni, da s tem nikakor ne ogroža le redkih družin, ki svoje otroke šolajo na tej šoli. Za vse otroke in celotno skupnost gre. Pa tudi za vrednote, na katerih temelji celotna skupnost, denimo, da skrbimo tudi za možnost šolanja otrok iz revnejših družin.

Minister nam skupaj z vlado (to je počela že prejšnja) razglaša, da bodo dali nov pomen ustavni določbi, ki pravi: “Izobraževanje je svobodno. Osnovnošolsko izobraževanje je obvezno in se financira iz javnih sredstev. Država ustvarja možnosti, da si državljani lahko pridobijo ustrezno izobrazbo.”

Država zanemarja tiste iz revnejših družin
V ustavi je to zapisano zato, da bi pri osnovnem šolanju tudi otroci iz revnih družin imeli podobne možnosti kot tisti iz premožnejših. In s tem podobne možnosti v življenju. Ustavno sodišče je politike s sodbo v primeru Osnovne šole Alojzija Šuštarja opozorilo, da pri tej šoli to načelo, ker osnovnega šolanja tam otrokom ne plačujejo v celoti, kršijo in da s tem ravnajo nepošteno. To šolo so financirali le 85-odstotno. Še vedno jo. Ne le, da so s tem diskriminirali te otroke in njihove starše v primerjavi z otroki in starši na drugih šolah, povrhu država s tem ne varuje otrok iz socialno šibkejših družin, ki so tudi na tej šoli, in jim ne zagotavlja vsaj podobnih možnosti kot tistim bogatejših staršev, ki jim ni težko doplačevati.

Osnovna šola Alojzija Šuštarja (Foto: STA)

Ker sodbe ustavnega sodišče oblast levosredinskih strank nikakor noče spoštovati zaradi predsodkov do “zasebništva”, nam vladajoča koalicija in minister iz SD ponujata rešitev, po kateri bi morali besedilo ustave nenadoma razumeti na nov način. “Osnovnošolsko izobraževanje je obvezno in se financira iz javnih sredstev,” bo po novem pomenilo, da plačamo le poučevanje matematike in podobnih predmetov, ne pa več jutranjega ali popoldanskega varstva malčkov, ker to ni obvezen program. Počasi tudi časa odmorov med urami ne bomo več. Ni obvezen program. Se doplača.

Pikalova sprememba zna prizadeti vse starše otrok
Minister Pikalo nam pojasnjuje, da bo to dodatno plačevanje brezplačnega osnovnega šolanja zadelo le “privatnike” na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja in podobne, v državnih šolah pa bo vse še naprej zastonj. A pri tej politični dobrodelnosti ministra je dobro biti previden. V državnih šolah to poslej ne bo financirano, ker bi to zahtevala ustavna ureditev zaradi tehtnih razlogov varovanja dobrega in enakih možnosti otrok. Tam bo po novem to država financirala le še zaradi arbitrarne trenutne milosti Pikala in vladajočih strank.

Foto: iStock

Tisto, kar nam Pikalo, SD in vladne stranke zamolčijo, pa je, da s tem sami na široko odpirajo vrata, da bo naslednja njihova vlada čisto vsem staršem začela zaračunavati ta del osnovnega šolanja, ker pač ni del obveznega programa, katerega financiranje zahteva ustava. Če ni, ni nobenega pametnega razloga, zakaj bi tega ljudem ne zaračunali. Kot jim že šolske malice in kosila.

Ko vladajočim ni mar za najrevnejše
Ker sam verjamem, da so bili očetje ustave modri, in ker verjamem, da morajo imeti otroci iz različnih družin, tudi iz revnih, enake možnosti, idejam vladne koalicije in ministra Jerneja Pikala ostro nasprotujem. Vračajo nas v čase, ki jih je moderna zahodna Evropa, ki skrbi tudi za socialno šibkejše, že pozabila in celo v socializmu so včasih vladarji, vsaj pri majhnih otrocih, znali pozabiti na ideološko zadrtost. V prejšnjem mandatu je šef vlade Miro Cerar to znal. Povedal je, da ga je sram in napovedal, da bo ureditev popravljena, kot zahteva ustavno sodišče. A potem v to ni prepričal niti lastnih koalicijskih partnerjev.

Bodo Jernej Pikalo, njegov strankarski šef Dejan Židan in najnovejši premier Marjan Šarec ostali v tisti od Cerarja krepko nižji ligi, kjer jim ni mar za revnejše v skupnosti?

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Antonius

  Kakšni medvedi, zakaj le?! Razpasla Serpentinškova vlada in posebej *Pikado* si zaslužita milostni odstrel.

 • Darth Vader

  Država iz izobraževanja ustvarila orožje za ustvarjanje ignorance

  Pred 150 leti je vsaj nekaj slovencev spoznalo, da je vsak resen pogovor odvisen od uporabe zadeve, ki jo poimenujemo RAZUM. Uradne razprave, znanost in pravo so vsi prišli iz tega vira. V takratnih šolah je obstajala skupna vez. Od študentov se je pričakovalo, da se naučijo, kako RAZUM deluje. Zato so bili šolani v edinem predmetu, ki lahko razloži, kot na dolgi tabeli, vidne principe: LOGIKA. To je bila splošna vrednota. Danes te skupne vezi ni več.

  Neodvisnost, poosebljena z discipliniranim študijem logike, ni več zaželjena kvaliteta v študentih. Učilnica je, v najboljšem primeru, samo še podobna tovarni za zapomniti si dejstva; in izraziti moramo veliko dvomov o pomembnosti in resničnosti teh dejstev. Narod ali družba napolnjena z ljudmi, ki plavajo v tokovih ne-logike, je narod/družba, ki propada. Ideologije, ki zanikajo osebno svobodo in neodvisnost so sprejete z odprtimi rokami. Ko izobaževanje postane tako degradirano, da mladih

  študentov ne učijo več jasnega razmišljanja, imajo navadni zasebni državljani dolžnost obnoviti sistem, zato da se veliki doprinos zahodni civilizaciji – logika – ponovno ustoliči na svojem pravičnem mestu.

  Logiko, ključ po katerem se je pravzaprav razvil resnični politični diskurz, znanost in pravo, je potrebno izkopati iz zemlje.

  učitelji so mnenja, da morajo otroke zabavati, zato da si pridobijo njihovo pozornost

  Javno šolstvo je zamenjalo mesto, kjer se dejansko dobavlja dobro izobrazbo, s potrebo po javnih sredstvih(denarju)

  Pod krinko politične korektnosti so bile vsebine šolskih knjig očiščene do točke sterilnosti, zato, da se izognejo možnosti tudi najmanjše razžalitve katerekoli skupine.

  učenci/dijaki/študenti se zelo redko srečajo z informacijami v takšni obliki, kot so bile dostavljene
  ljudem po celem svetu – soočajo se s substituti

  z učenci/dijaki/študenti se v tem pogledu dela z rokavičkami in se jih ujčka

  področja, kot je spolna izobrazba, ki spada v družinski krog, so se prestavila v roke šolam in učiteljem

  dejansko, v nekaj ključnih elementih, se od šol pričakuje, da bodo zamenjale in igrale vlogo staršev

  v šolske urnike so se vgradile določene politične agende, zamaskirane kot “možnosti za učenje” več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/13/drzava-iz-izobrazevanja-ustvarila-orozje-za-ustvarjanje-ignorance/

 • VERRZIFIKATOR

  Bartolomej Pikado

  PICADILLY CIRKUS

  Pravijo vsi znanci mu Pikado,
  s pikanjem nemarnež plačo vleče,
  ko v pikado v prazno redno meče,
  gre za lastno mu samo naslado.

  Je Pikado vedno najbolj srečen,
  prav hinavsko če pod pas zadane,
  cirkus pri pikadu da nastane,
  saj vsak met njegov je podpovprečen.

  Se zagnal je v cirkus Picadilly,
  cirkuška v resnici ni arena,
  klavrna do skrajnosti zgolj scena,
  da se strelec ti pikada smili.

  Naš Pikado zadnji čas poudarja,
  naj zasebnih šol se ne plačuje,
  v javnih naj se strelce nove kuje,
  vse zadetke dobre zanemarja.

  Kaj potem, če v tarčo ne zadeneš,
  da le kozle streljal v smer boš isto
  in kričal potem na ves glas tisto,
  kar ukaz je, s tem streljánje skleneš.

  To je skratka slavni naš Pikado,
  ni možak za cirkus Picadilly,
  se pocestni klovn ga usmili,
  vtakne isti hip ga v norcev vlado.

  Pravi sebi Cirkus Picadilly
  šef njegov in njemu pač Pikado,
  po predstavi bosta za nagrado
  tarči razcefrani v hudi sili.

  Malce bo le treba počakati,
  da ves cirkus tarča bo pikadna,
  igra za občinstvo pa paradna,
  kdo ju more bolje posvinjati.

 • RATATA

  Paglavec z očali, v obleki, brez kravate. Prekratkih hlač se pa ne vidi na fotki. Pokvarjen zelo!!!!

  • Ana Job

   Prekratke hlače nosijo tudi vahabiti…

 • me

  sobotko blesavi.

 • Mojca pokraculja

  “Ob naslednji vladi”!! Ej, tako oni sicer mislijo, toda tako se ne razmislja in piše . Oni ne bodo nikoli nic doplacevali, ker si zakone pisejo zase, za partijo!

 • Andrej

  Če varstvo, malica in odmori niso del osnovnega izobraževanja, zakaj bi jih plačevali? Pričakujem, da bodo te storitve kmalu črtane iz vseh državnih šol. In prav je tako. Pri butastih državljanih je prav, da jih molzejo. Navsezadnje je Ninamedija pred kratkim ugotovila, da ta narod ljubi to vlado, Levico, komuniste, LMŠ in Šarca. Oni bodo ljubezen vrnili tako, da nas bodo malo stisnili.

 • if

  Slovenija je v totalitarizmu, ki ga naklepno vodijo norci z naklepom. Slednje volijo norci brez naklepa, malomarneži, ki ne volijo ali volijo norce z naklepom.

  RS je v rokah norcev z naklepom!

 • Franjo Trojner

  Pri nas v Sloveniji je vse enako, kot v bivši gnili YU, kod da se nikoli nismo osamosvojili. Kamorkoli se obrneš sami komunisti na oblasti. Pes ……..vsem tistim, ki so zminirali lustracijo!

 • tohuvabohu

  Šarčeva vlada je tako zavožena, da se iz nje norčujejo celo režimski časniki, kot sta Delo in Ljubljanski Dnevnik. Tega že dolgo nismo videvali.

 • freedomfighter

  Javno slostvo naj bo brezplacno privatno pa placljivo…na zalost eu zakonodaja pravi drugace in zato se je je potrebno drzati tudi ce se ne strinjamo z njo…ps. v tem primeru se vecina eu nasprtonikov sklicuje na eu zakonodajo…malce smesno kaj ne…ljudje ki v eu vidijo samo slabo in bi jo radi zrusili hkrati podpirajo zagovarjajo in se sklicujejo na eu zakone

 • Janez Kepic-Kern

  PRAVICA
  ŠOLAJOČE SE MLADINE DO POLNE,
  IDEOLOŠKO NEPOTVORJENE – RESNICE ”
  Odlomki teksta – iz moje revije
  “”SLOOVENIANA”

  Šolnikom sugeriram, naj se kar brez pretiranih pomislekov
  – usmerijo v vzpostavitev tipa šol, šolstva, ki mladini posreduje dejansko verodostojno resnice, čeprav ne vedno – prav prijetne – “resnice”.
  A res so – resnice !
  Že zaradi ugleda šolnikov – v očeh bistre šolajoče se mladine. Kot
  smo otroci, mladi moje generacije takoj zaznali, kateri učbeniki so
  napisani KP; ZK ideološko in kateri učitelji in profesorji so spontano ali “prisilno” ideološki !? Enako, ravno tako bodo “ nerealno ideološkost” sedanjiih šol zaznali tudi sedanji bolj bistri šolarji.
  In – zaradi “nerealne ideološkosti” svojih učiteljev in profesorjev –
  čeprav prikrito ne bodo spoštovali!
  Še manj spoštovali ?! Ali naravnost “sovražili in zaničevali” bodo
  svoje bivše “nerealno ideološke šolnike in šole”, ki so jih “državno-prisilno” bili primorani obiskovati oz. jih poslušati – ko so bili še
  “ŠE POMNITE
  TOVARIŠI”?!
  LEPO JE V NAŠI DOMOVINI BITI MLAD,, V DEŽELI, KJER SO SI LJUJE
  – KOT BRATU
  BRAT”
  ČE ZAMOLČIMO NAŠE POLITIČNO NESODNO POMORJENE BRATE”
  – SEVEDA! vprašanje Janez K. Kern
  KAJ ŽE ?
  JE ISKAL SEKRETAR CK ZKS F. POPIT-JOKL
  V PREDŠOSKIH VRTCIH?,
  LETA 1975?! Vprašanje Janez K. Kern
  (Op.: Janez K. Kern sem hodil v osnovno in v srednjo šolo
  v 1960. letih, v času “trdega komunizma” – se razume) L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S
  ŠE ZALJUČNI DEL TEKSTA IZ MOJE “SLOVENIANE”

  Marsikdo med Vami beročimi – ima za seboj in v svojem spominu izkušnjo lastnega obiskovanja osnovne, srednje šole ali kake fakultete
  v času “Tito komunistično-socialističnih ” ali morda “pokomunističnih”
  šol in vrtcev.
  Zdaj, nekako v tem 2018 letu – ali v prihodnjih letih – se bodo, se boste – nedvomno
  – morali – šolniki, politiki, vse prebivalstvo – odločiti:
  2.1 – kako oblikovati učne programe, predmetnike, kurikule javnih, t.i. državnih šol
  v naši R. Sloveniji: seveda bo treba najprej “strokovno prevetriti” obstoječe uradne
  učne vsebine, ki preko zunanjih “morda ex KP, ZK ideoloških strokovnih svetovalcev”
  Zavoda za šolstvo R. Slovenije – “prihajajo” oz. so morda “pokomunistično-politično
  na tak način” posredno – “vsiljevane” v učne vsebine, programe šol v naši R. Sloveniji
  ?!
  Morda bi kaj uradnega lahko javno rekla tudi državna “NAKVIS” agencija za
  “odličnost” v (visokem) šolstvu?
  2.2 Kako vnesti verodostojno resnico in kako korektno izločiti zastarelo , zavajajočo “
  ex KP; ZK ideološko neresničnost” iz uradnih učnih vsebin in iz kurikulov na R. SLO
  šolah vseh stopenj?!
  Ali? Ali bi ne bilo bolj korektno npr. ko bi se o zloglasnem J.B. Titu šolajoči mladini – iz
  ust šolnikov reklo: npr. da:
  – rojstvo in identiteta osebe J. B. Tito nista uradno znani !?
  – in da je J. B. Tito maja 1945. leta – dokazano bil ukazovalec nesodnega KP
  političnega morjenja stotin tisočev ljudi?! itd.
  Šolajoča se mladina nedvomno ima pravico do – nepotvorjene resnice !
  Mar ne ?! O tem se verjetno – vsi strinjamo !? Verjetno ?!
  Veliko manj se verjetno – ne/strinjamo, bi bili manj enotni v javnih “razpravah”
  ali v “javnih izmenjavah mnenj” – o nadaljni sodobni in smotrni dodelavi samega sistema in “podobe vsebin” šolstva v R. Sloveniji ?
  Občutljivo, možnih sporov – polno, “spolzko” področje izbora za šolajočo mladino “primernih” vsebin. In tudi načinov, metod ?
  Vsi se spomnimo, kako so na področju “vzgojnih tem” cca 20, 30 let nazaj v
  šolah R. Slovenije kar naenkrat ( sicer – pohvalno) ekološke teme “nadomestile” poprejšnje “marxistično-titoistične, kardeljanske” teme o “bratstvu in
  enotnosti, o neuvrščenosti itd. na področju t.i. “pouka o družbi” !?
  “ŠE POMNITE – TOVARIŠI?!” : pozdrave “Za domovino, s Titom – naprej ?. In ?
  Da niti ne pišem o tem, kakšne so možnosti za poenotenje glede nabora in glede šolske
  “interpretativne kanonizacije” spornih, grozljiih itd. vsebin – zlasti iz zdgodovine – da
  bodo primerne za podajanje šolajoči se mladini !? Mislim na nesodne individualne inn
  množične poKP politične, nesode likvidacije neoboroženih, nemočnih posameznikov,
  celih družin, množic VKP/b stalinizmu nenaklonjenih ljudi, Slovencev !
  Konkretno: kako bodo učitelji in profesorji v šolah R. Sloveniji od leta 2018 dalje
  podajali realne podobe npr. KPS VOS-a, OZNE; KNOJ-a itd. in realne razmere stisk
  in življenja Slovencev v letih 1941-1945 itd. pod VKP/b “stalinskimi” KP “stalin
  partizanskimi” grožnjami in prisilami nemških okupatorjev in ostalih v času 2. sv.
  vojne na Slovenskem?! O tem – tu – niti – ne pišem !
  V naši R. Sloveniji ima Zavod za šolstvo posebne, verjetno pogodbene
  “svetovalce” za razne “specialne” vsebine v šolskih t.i. kurikulih !?
  Verjetno se vsaj v tem strinjamo, da sodobni čas od posameznika terja
  čimveč individualnih znanj, samostojnosti, podjetnosti in tudi individualne etike, morale: da so mimo časi, ko se je nekaterim zdelo smotrno
  šolajočo se mladino “vzgajati” v “kolektivistično–črednem duhu” ! Mar
  ne ?!
  Dajem resno pobudo za resno kvalitativno, potrebam sedanjih generacij šolajočih se
  mladih – prilagojeno “vsebinsko” preobrazbo vseh šol v R. Sloveniji ! Stran od ex KP;
  ZK , SD, “LEVICA” itd. ideologij ! Preko Parlamenta naše R. Slovenije.
  Zapisal Janez K. Kern. odg. urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA

 • Get Smart

  Drugi steber PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in njihovi otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO LJUDEM: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«? Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno … LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le kominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
  Samo te kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke. Delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
  1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
  2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
  3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA – ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)? Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:
    – USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);
    – UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.
    FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM. Znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi«.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!