Tako Kučanov “alter ego” Špela Furlan opravičuje vlogo svojega šefa pri preprečevanju slovenske osamosvojitve!

Foto: STA

Na članek z naslovom “Pravna fakulteta v Ljubljani se lahko nazaj preimenuje v fakulteto Edvarda Kardelja: Študentom bo predaval kar Kučan!”, ki je bil na spletnem portalu Nova24TV objavljen 3. decembra, se je odzvala tudi dolgoletna svetovalka šefa slovenskih komunistov in kasneje predsednika republike Milana Kučana, Špela Furlan. V skladu z zakonom o medijih je namreč zahtevala, da objavimo popravek, ki se nahaja v nadaljevanju. Popravka vsekakor nismo dolžni objaviti, saj gospa ne izpolnjuje zakonskih zahtev za objavo opravka, ker ne navaja novih dejstev, a smo tokrat naredili izjemo, saj si tema zasluži dodatno pojasnilo zaradi obtožb o zgodovinskem falsificiranju.

Uvodoma Špela Furlan zapiše: “Nova24TV je na spletni strani objavila članek, v katerem novinarka Lana Božič piše, kako za Kučana samostojna Slovenija nikoli ni bila njegova intimna opcija in da naj bi to celo sam priznal. (Naslov prispevka je ‘Pravna fakulteta v Ljubljani se lahko nazaj preimenuje v fakulteto Edvarda Kardelja‘, 3. 12. 2019, 23.45).

Trditev je zgodovinski falzifikat in zdi se skoraj nedostojno, da je treba na to posebej opozoriti. Tudi druge trditve potvarjajo dejstva, a jih puščam ob strani. Res je bil Milan Kučan še januarja 1990 med tistimi, ki so preverjali možnosti, ali je Jugoslavijo še mogoče ohraniti in spremeniti, in je imel pomisleke do odcepitve. A kot so se spreminjale razmere v Jugoslaviji, se je spreminjalo tudi njegovo stališče do skupne države.”

Še 31. januarja je Kučan javno nasprotoval samostojni Sloveniji s sledečimi, zdaj že dobro znanimi besedami: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”

Kučanova stališča so se glede nekaterih stvari spreminjala, tako rekoč po vetru, a glede samostojne Slovenije nikoli ni spremenil stališča, o čemer priča njegova izjava: “Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem!”

Skušal je onemogočiti izid referenduma, strašil pa je tudi s silo
“Znano je, kako angažirano in argumentirano je jeseni 1990 skupaj z drugimi vodilnimi Slovenije prepričeval slovenske državljane, da v Jugoslaviji nimamo več dobre perspektive in da naj se na referendumu opredelimo za osamosvojitev,” nadaljuje Furlanova. Toda zanemarja podatek, da ko so člani Demosa 9. novembra 1990 v Poljčah na Gorenjskem odločili o razpisu referenduma, se je Kučan 6. decembra v okviru razprave o predlogu zakona o plebiscitu o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije zavzel za to, da bi se v čim večji možni meri zmanjšala možnost osamosvojitve:

Odhod Milana Kučana s kongresa

Foto: Tone Stojko

“Absolutna večina pozitivnih opredelitev vseh volivcev bo znatno okrepila enotnost slovenske družbe pri soočanju s problemi, ki bodo nastajali po plebiscitu. Pogoj za to pa je prepričanje, da udeležba na plebiscitu in glasovanje ne moreta temeljiti samo na splošnem zaupanju državljanov v utemeljenost predlagane odločitve, ampak tudi na obveščenosti vsakega posameznika o tem, kaj čaka njega in vse nas na težki poti iz krize, v kateri smo in v kateri je zaradi brezperspektivnosti vse težje živeti.” 24. decembra, tik pred plebiscitom je v Delu tako strašil pred slovensko osamosvojitvijo: “Jugoslovanska kriza je dosegla vrhunec. Zato je zdaj nujen razplet, vendar ga je treba doseči po mirni poti. Vsakršna uporaba sile na jugoslovanskem ozemlju bi namreč ogrozila tudi mir na Balkanu in v vsem jugovzhodnem delu Evrope.”

Z Ribičičem sta prepričevala italijanskega socialista, naj ne priznajo Slovenije
“Kučan je ves čas svojega delovanja užival zelo visoko zaupanje državljanov, zato so bile njegove opredelitve in njegovo delovanje toliko pomembnejši. Brez enotnosti takratnega slovenskega političnega vodstva referendum namreč ne bi bil tako uspešen, prav tako ne upor proti agresiji jugoslovanske vojske in vprašanje je, kako bi bilo z mednarodnim priznanjem,”
zapiše Furlanova in zanemarja dejstvo, da je Kučan še 20. aprila 1990, ko je postalo jasno, da je osamosvojitev pred vrati, tistim, ki so se zanjo zavzemali, med drugim očital politikanstvo.

Pierro Fassino (Foto: Twitter)

“O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji.” No, dejanja govorijo še glasneje od besed; ko se je vojna za Slovenijo že začenjala, se je Kučan ukvarjal z lastnim političnim preživetjem ter dilemo, kako zagotoviti kontinuiteto prejšnjega režima tudi po osamosvojitvi. Sekretar Socialistične internacionale Piero Fassino je 27. junija 1991 namreč obiskal Kučana in Cirila Ribičiča, ta pa sta ga rotila (kot se je izrazil, sollecitando), naj mednarodnega priznanja Slovenije ne podarijo desnici.

Med vojno se je Kučan skrivaj sestajal s poveljnikom JLA, ki je izdal vojno napoved Sloveniji
27. junija je poveljnik 5. vojaškega območja Konrad Kolšek slovenski vladi tudi formalno napovedal vojno z zavzetjem mejnih prehodov in napovedjo bojne uporabe enot. Da se je Kolšek lahko vrnil v Slovenijo in si uredil status običajnega državljana, je kriv nihče drug kot Milan Kučan, ki se je z njim in nekdanjim predsednikom zveze borcev Ivanom Dolničarjem ter generalom JLA Šehovićem pogovarjal o statusu in položaju jugo-oficirjev v Sloveniji, kar je leta 1993 v svojem poslanskem vprašanju izpostavil takratni poslanec Slovenske nacionalne desnice Sašo Lap. Kolšek se je sicer na Dolničarjevem vikendu s Kučanom sestajal brez vednosti vlade, prav zato je bila vojna napoved naslovljena na Lojzeta Peterleta kot predsednika vlade in ne na Kučana kot na predsednika predsedstva in vrhovnega poveljnika vojske. General Kolšek je dobil povrnjena tudi vsa najvišja državna odlikovanja.

Vojna napoved Sloveniji (Foto: Twitter)

27. junija je bil nad Ljubljano sestreljen tudi sovražni helikopter JLA gazela SA 341 in ne preseneča, da se je pred šestimi leti Kučan udeležil predstavitve knjige Drage Potočnjak z naslovom Skrito povelje, ki na veliko obtožuje BgGen Antona Krkoviča, kar je še en dokaz o Kučanovi protislovenski drži.

Foto: posnetek zaslona

“Ne vidim problema v njegovi takratni dilemi glede razbijanja jugoslovanske države. Zelo problematično pa je, če nek medij zaradi logičnih dilem nekega trenutka to posploši na celotno obdobje in danes za ‘nasprotnika samostojne Slovenije’ razglasi predsednika, ki je bil v ospredju osamosvajanja in je vodil samostojno Slovenijo do leta 2002,” še sklene Furlanova.

To, da se je ob prisegi prve demokratično izvoljene vlade zgodila “veleizdaja Slovenije”, kot je leta 1999 dejal Jože Pučnik, nedvomno ni posledica dileme. Novoizvoljeno predsedstvo Republike Slovenije pod vodstvom Milana Kučana je namreč dopustilo, da je JLA razorožila slovensko teritorialno obrambo. Zaradi tega dejanja – ‘veleizdaje Slovenije’ − je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve kazensko ovadilo zadnjega predsednika CK ZKS in predsednika Predsedstva RS Kučana. Slednje kaže na jasno nasprotovanje osamosvojitvi in ne na kakršnokoli dilemo!

Rok Krajnc

 • Hribouc

  Veleizdajalec je enkrat, niti malo slučajno nastal, in ostane veleizdajalec za vse večne čase.
  Zgodovina drugače niti ne more zapisati.
  Kaj si pa nekateri ob tem mislijo in sodijo pokvarjenca je pa njihova stvar, če lahko s tem grehom živijo.
  GRAŽASTI NAGRAUŽNI GRAUŽ! Ogabno!

  • milanček

   za izdajalca domovine je samo ena kazen, šus! torej uničevalec slovenskega naroda kućan, odidi!

   • Steiermark

    Milanček, kratkonogi milan ni izdajalec domovine, saj vendar ni Slovenec oz ni v Sloveniji doma, ampak je srbin, kot vsa njegova ugabna nje de de žlahta, ki harajo po Sloveniji in jo uničujejo ter si jo po srbsko prilaščajo!

    • milanček

     se strinjam, ampak s funkcijo, ki jo je imel, ja izdal državo Slovenijo in narod! kazen nujno sledi! za finale ima pa ta izdajalec penzijo 5 tisoč eur! Slovenci, nujno je treba ukrepat! “odstraniti” je treba vso to golazen!

   • Hribouc

    Sodrga in golazen nikoli, nikjer ne izgine, ker je hudičevo seme.
    Svet je tako ustvarjen in nikoli, da konca časov ne bo drugače.

    Levi Razbojnik Baraba Jezus Kristus Desni rešeni Razbojnik

    Vsi smo obsojeni na sobivanje in kar mi ne razčistimo, potem precedi in prefiltrira Stvarnik ter razdeli za Nebesa, za Vice in za Pekel.
    Tapeklenski gredo naravnost k tapeklenskemu, edino za Nebesa je še vmesna reševalna urgentna postojanka, Vice.

    KAKOR HOČEJO, NIČEJANCI !

  • Ivo Braucic

   Se spomnim ko je smrduh predstavljal neke svoje knjige na ulici,jih je neka pametna skupina zažgala v vedru z bencinom,med tem ko je Štefka za njih kuhala za njih čaj.

 • VERZIFIKATOR

  Kmalu bo čas za šampanjce.
  Upam, da letos odprem pravega.

  MOJ ŠAMPANJEC

  Čakaš me v omari in se staraš,
  vedno bolj med steklenice stisnjen,
  vse tesneje v zadnji kot potisnjen,
  iz omare kakor da ne maraš.

  Shranil sem te, ko sem si obljubil,
  da odprem te točno tisto uro,
  ko izvem, da svojo bedno turo
  sklenil on je in se v nič izgubil.

  Bil je nič, zdaj v nič se je povrnil,
  vmes pa kot pritlehen sivkast zmazek
  kazal je svoj zlodejev obrazek,
  se nazadnje le je v prazno zvrnil.

  Nikdar nisem sicer bil ljubitelj
  tvojega šampanjskega okusa,
  a premagam neokus iz gnusa,
  ko odide kratkih nog tlačitelj.

  Zdi se, da v omari izhlapevaš,
  vendar čakaš, da te stisk doseže,
  ko pravičnost končno vmes poseže,
  čakaš ta trenutek, dozorevaš.

 • Hribouc

  Veleizdajalec enkrat, veleizdajalec za vekomaj.
  Zgodovina je spisana, dokumentirana.
  Tudi sodišče bo enkrat svojo sodbo še izreklo.
  Važno je, da smo v glave zapisali to ogabo slovenske zgodovine za vedno. Žal.

 • montyamp

  Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
  A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
  V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

 • montyamp

  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – IZDAJALKA – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

 • montyamp

  Kako je žvepleni pritlikavec , oportunist vseh oportunistov prišel do svojega bivakišča , na hrbtih poštenih Sovencev .
  Vila ga je stala 15.000.-DEM oziroma današnjih 7.500.-€. Realna cena te vile pa je bila tedaj okoli
  300.000.-DEM

 • montyamp

  Seveda je murglosrbin žvepleni pritlikavec moral potrditi saj je sam kšeftal s Čengičem in Izetbegovičem,posle pa je nadziral Silvo Komar SDV,JJ pa jih je zaheblal ,ko jim je na MB letališču zasegel kontejnerje polne orožja za Bosno,ki so jih hoteli stlačitiv ukrajinske helikopterje z oznakami Rdečega križa.
  Ko je bilo orožje Kučanu zaseženo,je poslal faks Čengić;

  “——Milane ,daj šalji ono oružje koje si obečao in kojeg smo ti platil——-i”.

 • montyamp

  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..
  »Domovinsko pravico je v tem kontekstu dobilo ali če sem bolj natančen, dobiva načelo »kdor ni z nami je proti nam«, še bolj določeno »kdor ni z mano, je proti nam«, je torej sovražnik. In za premagovanje
  sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.«

  Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994

 • montyamp

  Ko govoriš z levičarji nižjega ne vladnega ranga so eni še vedno zelo prepričani kako je Kučan osamosvajal Slovenijo. Eden mi je nedolgo nazaj celo rekel, da bi bil pripravljen dati za Kučana tudi življenje.
  Pa jim poveš, da sta ZSMS in Školjč pripravljala rušenje Demosove vlade celo v času same vojne. Ja pravijo ampak Kučan ni ZSMS. On ni bil s tem nič povezan.
  Pa jim poveš, da so v takratni SDP danes SD par dni pred osamosvojitvijo terjali odstop vlade in konfederacijo. Ja pravijo ampak Kučan ni SDP. On ni imel nič s tem. Čeprav je imel pri njih zamrznjeno članstvo.
  Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri načrtih, da ne bi imeli svoje vojske. Ja ampak to je hotel samo mir pravijo. Kot da bi JLA kaj dala na to?!!
  Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri razorožitvi TO. Ja ampak to ni bilo čisto tako, on je dober pa so ga eni zavedli. Predsednik CK, šef udbe se pusti nategnit slabše od kake šolarke?!!
  Pa jim poveš, da je Zlobec sodeloval s Kučanom in lobiral proti osamosvojitvi v tujini. Ja pravijo pa to ne more biti res, ker saj se spomnimo kako je zapustil kongres ZKJ v Beogradu.

  Kaj naj rečemo na takšne ljudi? Upati je samo, da bodo novo generacije pametnejše in bodo s pomočjo interneta spoznale kaj je bila resnica!

 • montyamp

  Spomnimo, kaj je o šolstvu leta 1973 povedal Kučan, objavljeno je bilo v glasilu Komunist:
  “To pa spet pomeni, da bodo morali iz šole tisti ljudje, ki svojih osebnih ciljev ne morejo usklajevati z družbenimi, pri čemer pa seveda ne gre predvsem in samo za religiozne učitelje. Gre namreč za širšo diferenciacijo, pri kateri ključni problemi niso religiozni, o čemer smo podrobneje govorili že na 30. seji CK. (…) V prosvetnih kolektivih pa morajo biti ljudje, ki (kakor stalno poudarjamo) sprejemajo socialistično usmeritev in so se zanjo tudi pripravljeni bojevati. To pa so hkrati tudi ljudje, ki imajo temeljne kriterije za sprejem v ZK. (…) Učitelj je namreč vojak revolucije in zato mora biti pripravljen za svoje poslanstvo …”
  (Milan Kučan, Komunist, 9/3-1973). Bistvo tiči v nadzoru nad šolstvom. Povsem enako je bilo v prejšnjem sistemu. Če jim je uspelo oskruniti druga področja, zakaj ne bi isto storili še s šolstvom? Zavajanje za dosego svojega cilja je naslov zgodbe, ki jo Kučan s svojimi priležniki že dolgo piše.

 • montyamp

  O nastanku in namenu Kučanovega klana: »Najbolj varovana skrivnost je bil ves čas podatek, da znotraj partije obstaja Organizacija oziroma nekakšna oblast nad oblastjo. (…) Milan Kučan je lahko začel upati, da bo nekoč šef partijskega imperija, šele potem, ko se je konec osemdesetih let prerinil v Organizacijo. (…) Obstajajo priče, ki zatrjujejo, da je najožji krog Organizacije leta 1989 sprejel sklep o nujnih ukrepih za preživetje njenih potomcev in da je bilo izrecno rečeno, da sprememba režima nikakor ne sme prizadeti ali socialno ogroziti njihovih otrok.«

 • montyamp

  Vedno je v političnih spopadih potegnil s tistimi, ki jim je kazalo na zmago. Tako je leta 1973 kljub drugačnim predhodnim obljubam podprl Kardelja in izdal Staneta Kavčiča, leto kasneje ob čistki na politični fakulteti Hribarja, Rusa, Arzenška in Jerovška, v času službovanja v CK ZKJ skupaj z Ribičičem je podpiral srbske represivne ukrepe na Kosovu, leta 1988 je hotel pomiriti Srbe in JLA z aretacijo kritičnih novinarjev, leta 1989 je nasprotoval prepovedi srbskega mitinga resnice v Ljubljani in policijski akciji Sever, češ da to pomeni postavljanje meje na Kolpo. Maja 1990 je omogočil razorožitev večjega dela TO, novembra 1990 je sprva nasprotoval plebiscitu, februarja 1991, že po plebiscitu, pa je podpisal t.i. Deklaracijo za mir, ki je nasprotovala ustanovitvi Slovenske vojske. Ob prodaji družbenega stanovanjskega fonda je protizakonito privatiziral tudi državno reprezentančno hišo v Murglah, zanjo je plačal le pičlih 30.000 DEM. Jeseni 1991 je preko Rupla in Spomenke Hribar uspel razcepiti Slovensko demokratično zvezo in tako je Demosu vzel večino v skupščini. Neposredno je organiziral vse tri nezaupnice proti DemoSovi vladi (Voljč, Bavčar, Drnovšek), po volitvah leta 1992 pa je po svojih zamislih oblikoval veliko koalicijo LDS, ZLSD in SKD. Marca 1994 je organiziral in neposredno usmerjal spletko proti Janši in ga odstranil iz vlade, jeseni istega leta pa je po odstopu Rigelnika neomajno vztrajal na izvolitvi Jožefa Školča za predsednika državnega zbora RS. Leta 1995 je Vrhovno sodišče ugotovilo, da je bilo ob Kučanovi predvolilni kampanji leta 1992 utajenih za okoli 15 milijonov SIT davka. Leta 1996 je bilo v knjigi Kučanov klan navedeno, da je Milan Kučan v letih 1986 – 1990 prejel samo od Elana za okoli 400.000 DEM različnih daril in denarja. Kučanov urad je po mnogih javnih vprašanjih potreboval več kot dva meseca, da je objavljeno trditev medlo zanikal. Kučan sam pa je molčal. Leta 1977 mu je Stane Dolanc poklonil pištolo Bernardelli 7,65 mm, za 50. rojstni dan januarja leta 1991 pa Igor Bavčar pištolo Beretta 9 mm. Po izvolitvi za predsednika CK ZKS leta 1986 mu je Ivan Maček Matija izročil seznam 100% zanesljivih komunistov ter številke dveh tajnih računov v Nemčiji in Švici z Udbovskim denarjem. ……………………………………………………………………………………………………………………………………. Mafijski lobij v SLO – To je le kratek povzetek več kot 200 strani dolgega dokumenta. Opisane so tudi vse sorodstvene in prijatelske vezi in še marsikaj drugega.

 • montyamp

  IZJAVE IZDAJALCA

  ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

  ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.

  ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

  ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.

  ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989

  ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.

  ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.

  ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

 • montyamp

  Pri Leninovem Stalinu so bili vajenci , mentorji slovenskega krvosesa žveplenega generala murglosrbske zadruge piromanov za redčenje kokaina .
  Slovenska država je talka LENINOVIH NAUKOV :
  »Tovariš!

  Obesi (in mislim tako, da lahko ljudstvo vidi) vsaj 100 znanih kulakov, bogatašev, krvosesov …
  Stori to tako, da lahko ljudstvo stotine milj naokoli vidi, trepeta, ve in kriči:
  ‘Pobijajo in še bodo pobijali krvosesne kulake.’
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • montyamp

  VSI NA VOLITVE , Slovenija je ugrabljena .
  Astrološka psihologija svetuje :
  Če hočete da bodo prišli na oblast manj zlobni oportunisti , morate zamenjati kadre , ki statistično gledano ne morejo predstavljati pravično izbranih oblastnikov .
  Seznam rojenih v z namenju kozoroga :
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Zmago Jelinčič , Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .
  Preveč je bilo atentatov .
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • est

  Ni mu dovolj, da je izdal Slovenijo, sedaj bi rad še potvoril zgodovino. Bil je proti osamosvojitvi in pika. Ko je sprevidel “kako se svet vrti” je zamenjal ploščo. Sprevidel je, da je bolje zanj, da se pritaji in spremenil retoriko. Začasno je postal zagovornik samostojne Slovenije, ampak samo toliko časa, da se je utrdil na oblasti in nadaljeval (nadaljuje) po starem udbovsko-komunističnem načinu vladanja. V prve vrste pa pošilja razne cmerarje in klovne.

 • pajot

  Trenutno imamo socializem s kućanovim obrazom.
  Z bradavico na zgornji žnabli.

  • Ecek

   Je man krèdi Zlato penijno, ka jo odprên, da de pritlikavec paradajzar s kapitalističnof penzijof krepno, pa na eks spijen!

 • ehnaton

  Edina stvar, ki zadnjemu šefu partije v življenju ni uspela je, uresničitev intimne opcije ostati v družbi sodrugov balkanske socialistične internacionale.To neizživeto željo poskuša sedaj z zadnjimi močmi prikriti z lažnim prikazovanjem svoje vloge v odločilnih trenutkih, ki so odločali o tem, ali bo Slovenija postala samostojna država.

 • althar

  Samostojna Slovenija “nikoli ni bila njegova najintimejšna opcija”. To je vse, kar moramo vedeti o tem zdrizu.

  • Ivo Braucic

   Je izjavil da ni spremenil mnenja.

 • Amerikanc

  kučan je ena velika podlasica, ki si ne zasluži niti velike začetnice. Kako so bili komunisteki leta 90 prestrašeni, se dobro spomnim, ko je bilo glasovanje za ZZD po takratnih tovarnah in so se spraševali: ” le kaj bo, če zmaga DEMOS – ali nas bojo potamanili, tako kot smo mi njih, leta 45 ?!

  • Ivo Braucic

   Imate prav,prav to bi se moralo zgodit česa so se bali zblojeni lomunisti.

 • Andrej

  Zaradi tega dejanja – ‘veleizdaje Slovenije’ − je Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve kazensko ovadilo zadnjega predsednika CK ZKS in predsednika Predsedstva RS Kučana.
  In kako je zdaj s to ovadbo? Na kateri stopnji je?

 • WISKY 1000

  Zakaj dobi nezasluženo slovensko pokojnino,ķer Slovenija ni njegova intimna opcija??

  • Oliva

   Tako kot vsi jugooficirji. Še dandanes je nastrojen proti Sloveniji in slovencem, zato je ustanovil F21, da so pokradli in uničili vsa državna podjetja. Fuj, ni vreden, da ga kuža polula. V malih flašah je strup, je nekoč rekla moja stara mama. Pa še res je!

   • JANEZ GUS

    Njemu Samostojna Slovenija ni bila intimna opcija,zato razmišlja tako…za mano potop,jebite se….

 • Minovak

  Mi, starejši vemo, ker smo bili tukaj in vemo, da je res, on JE narodni izdajalec!

  Kučanovi citati:

  -”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

  -”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.

  -”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

  -”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.

  -”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

  -”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.

  -”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.

  -”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.

  -”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015

 • Minovak

  Slovenija je bila do l. 1941 dokaj enotna država z eno vero in razumevanjem, ko pa se je pričel valiti strupeni dim komunizma (po 22.6.41, pred tem so kolabolirali s nacisti)., je bilo kmalu vsega konec in pričel se je razdor, morija za oblast, ne za ljudi…in to traja do današnjih dni, čeprav vemo, da to prinaša vse, kar je najslabšega na planetu, predstavnik tega zla pa je ta mali pritlikavec.

 • JANEZ GUS

  Ta mađarun zločinec in vele izdajalec,je tudi vsem agresorskim oficirjem zrihtal penzije,mi osamosvojitelji se pa jebemo s 500e.Obesit a je treba sredi Ljubljane.

 • Minovak

  Komunizem ni nikoli prišel na oblast v neki deželi, če ni bila pred tem
  razkrojena zaradi vojne ali korupcije ali pa obojega skupaj.
  John Fitzgerald Kennedy

 • macon

  kučan je osamosvojil slovensko komunistično mafijo od jugoslovanske in zato pohabil Slovenijo.

  Slovenija se še mora osamosvojiti od kučanove mafije.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Vprašanje je samo kako?

   • macon

    Najprej morajo dozoreti pogoji:
    -Posloviti se mora stara garda udbomafijašev.
    -Ekonomsko morajo potopiti Slovenijo. Žal je to nujni pogoj, ne zmorem pa oceniti do kakšne mere. Večina mora biti ekonomsko prizadeta, da se jim bo zbistrila pamet.

    Levi fašisti se bodo odzvali s še več vulgarnosti in samopašnosti, ker drugega ne premorejo.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Prvo je to, da ta mafija naprej umre v naših glavah. Da ta mafija ne obstaja več v naših glavah, da ne eksistira več v naših glavah. Ekonomske zakonitosti so neizprosne in udarijo takrat, ko goljufije in prevare ne gredo več skozi. In Gorenje je šolski primer tega. Če ljudje ne znajo razmišljat z svojo glavo prej, začnejo takrat, ko jih udari po žepu. Po mojem prepričanju pa mora človek imeti motivacijo in to pozitivno motivacijo, da se kaj premakne na bolje za njega in potem z družbo. In te pozitivne motivacije manjka v tem prostoru. Z zlivanjem gnojnice samo zapravljaš dragocen čas. Težko je ampak to je edina pot. Tako je moje prepričanje.

     • macon

      Ti pišeš o osebni osvoboditvi, vendar večina ne zmore abstraktnega razmišljanja, rabijo zunanje spodbude in kazalce. Predvsem pa občutno osebno škodo, da bodo kaj dojeli.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Zadnji tvoj stavek bi interpretiral v stilu:”raja ostaja raja”. Sledili bodo prvemu, ki jim ponuja nebesa, čeprav jih vodi v pekel. Ne dojamejo, da so samo kanon futer v rokah medijev in politikov. Šli so na ulice in vpili: “dol Janša”, šli bodo morda na ulice in vpili: “dol janković”. Pač, treba je pomirit frustracije-vsaj za nekaj časa. Samo svet ne spreminja raja, pač pa posamezniki. In spet se kolo zavrti, odvisno od tega posameznika. Ali je samo alter-ego in idol, ki mu bo večina slepo sledila dokler bo šlo. Imaš pa prav, gre za osebno osvoboditev, ki je edina dobra in prava alternativa vsem norostim tega sveta. Ni pa to nekaj abstraktnega, vsaj po mojem mnenju. Samo ne moreš ga doseči s svojim egom. Osvobodi te lahko samo nekdo…. ampak od tu dalje pa bom končal. Samo to rečem, da je ta Nekdo drugačen od vsega; od medijev, politikov, politike, prava, ekonomije…. Slediti pa mu je težko, ravno zaradi našega alter-ega.

  • SIMON ROZIC

   …jaz bi tega napihnjenega purana ponudila za “eno” večerjo, pa se bojim,
   da to “ofucano” telo ni za žret in se bi moji gosti močno davili, za tem pa še
   bruhali!…

   • Ivo Braucic

    Ta iztrebek še za krkodile nebi bil užiten,če ravno pojedo vse kaj ima kri v sebi.

  • Ivo Braucic

   Dokler bo kvaril kisik,nebo nič drugače kot je

  • šmentanamuha

   Mislim, da je ta mafija še kar lepo povezana.

 • Vlado77

  Zanimivo kako poskušajo obračati dejstva ali jih enostavno zanikati. Računajo na demenco naroda. Pozaba se dogaja ,ker mnogi teoretiki ali komentatorji ( levi) problematizirajo vračanje v “preteklost” . Po njihovem se ne bi smelo razpravljati o nastanku države in dogotkih okrog tega. Levi se v resnici vračajo v preteklost v času NOB in po tem. Samo pregled proslav in shodov povezanih s NOB je dokaz. Vsi ti dogodki so politični in obujanje ene ideologije ,ki je kriva za propad držav vzhodnega bloka. In to niso neki postranski dogodki , saj se jih udelećuje vrh oblasti – levi vrh seveda. Po mojem maškarada na Dražgošah je še bolj povdarjana kot pod jugo.Tam se slikajo od Kučana do Pahorja in ostalih levih. Postrojijo tudi neke partizane s pravim orožjem – tako da vse zgleda kot v 45 . Vse to seveda plačamo vsi davkoplačevalci – čeprav so mnogi proti temu . Potem nam neki Čirič predava, da se ne smemo vračati v preteklost in gledati naprej! zakaj že?

 • AlternativaZaSlovenijo

  Da je cilj družbeno političnim delavcem-beri fdf.jevcem) pranje možganov narodu preko svojih trobil, ker so tudi sami eni oprani možgani je jasno, da pa iz dneva v dan Nova24 vlači na ta portal komuniste in njihove PR-ovce pa postaja že neužitno in žalostno. Vsak dan komunisti in komunisti in komunisti, pa kučan gor in dol in levo in desno in potem zlivanje gnoja na komuniste. Kot da ta medij ne premore nekaj pozitivnega. Kakšno motivacijo prinašate ljudem? Nikakršno! Kot sem zapisal tema ne odganja temo, pač pa temo odganja svetloba, in te svetlobe v tem slovenskem medijskem prostoru ni in ni. Totalen mrk!

  • montyamp

   BOLJŠE TO KOT TITOBANDITO GOLI OTOK .

   • AlternativaZaSlovenijo

    To je že preteklost. Se strinjam, da je potrebno poznati zgodovino, ker tisti, ki ne pozna zgodovino je obsojen, da jo ponovi. Samo piše se leto 2019, mi pa živimo v letu 1941-1945.
    Ne rečem, da ni potrebno pisati resnice, samo piše se jo z občutkom. Kar pa je očitno je to, da v medijskem prostoru obstaja eno samo sovraštvo in napihovanje sovraštva. Pa zakaj mora biti alternativa levici enaka njej? Piše se o problemih, dejanskih problemih današnjega časa, ne pa o letu 1941-1945. Mladi imajo tega dovolj

  • JANEZ GUS

   Po tvoje lahko to počnejo samo rdečiuhi,paJJgor,pa jjdo…..Rdeča greznicaRTVS,POP,A….oni po tvoje imajo pravico.Če pa nova 24 omenja zločinske komuniste in odkriva njihove lopovščine te pa moti.Taki ste rdečuhi.

   • AlternativaZaSlovenijo

    No vidiš, tvoj intelektualni doseg je mene označiti kot “rdečuha”. Se pravi, POP-TV in RTVSLO imajo pravico zlivati gnoj, potem pa dejmo še mi. In v čem je po tvojem NOVA-24 drugačna od prej omenjenih medijev.? V čem je razlika? Nova ne more brez komunistov, rtvslo ne more brez “domobrancev, klerofašistov..” Zliva se samo gnoj nad gnojem. Ali bolj mehko rečeno, na ogenj se priliva še več olja. Super to je alternativa za Slovenijo. Še mal pa bo vse skupaj crknilo.

    • JANEZ GUS

     Temu se reče evangelij po Todorovski.,kao,da zastopa gledalčeve pravice.Zastopa pa samo svoje.levuharje.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Saj, namenite ji še več pozornosti in brez skrbi, tudi ona bo vam vrnila še več pozornosti in to delajte noč in dan. Happy shiting!

 • Peter

  Počasi se bom poslovil, dovolj mi je teh igric z ukinjevalci in preprečevalci.
  Lepo se imejte, no.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ti maš tudi vsega dost?

 • sloustava

  Furlan ,..kako znan priimek. No, vsekakor pa, Furlanova, ne lazi! To isto trditev je Kucan ponovil leta 2015! Zakaj scitis tistega, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija? A vseeno me tolazi aksiom, da trpis, ker ves resnico! Juhu!

  • Oliva

   To je bila kučanova ljubica!!! Zato ga zagovarja na veliko. Po njegovi zaslugi ji ničesar ne primanjkuje. Tako vsi komunisti poskrbijo za svoje fukare!!!

 • von Rhein

  Na žalost se je opcija te smrdljive podgane udejanila.V nekem drugem članku tega portala (čefurska pleh muzika) je dokaz,da mu je z njemu enakimi banditi uspelo.
  Vse za čepapčiče na rdečih seansah in “kuhančka” v smrdljivem leglu pritepencev iz krajev v katerih jih tam živeči domačini imenujejo gamad in ološ.

 • rrrrr

  Kučan se je spet skril pod posteljo in v boj raje poslal brezzobo , slepo , gluho in šantavo furlansko pudlico.
  Naj se končno ojunači in se sam iz oči v oči sooči z JJ glede slovenske osamosvojitve.
  V svoji javni hiši, v svojem novinarskem pesjaku in pred svojimi idioti pred Hanzi ekrani.
  Vse ostalo je sprehajanje male kožice na kronometer…..

 • Antonius

  Veleizdajalec nam s svojim ravnanjem še enkrat sporoča, da je en navaden zahrbtni p.zde.
  Ker nima več mame, ga mora iz njegovega izdajalskega dreka vleči njegova najljubša Špela.
  Kučan se srečanja z resnico boji bolj, kot se Autana bojijo molji.
  Papirji z datumi obstojajo, ki Kučana postavljajo med največje slovenske povojne izdajalce. Zakaj je morala Slovenija švercati orožje /avtomatske puške SAR/, če je po Kučanovem zatrjevanju, takoj obvestil občinske štabe TO, da jna ni pobrala in razorožila slovensko TO?
  Danes vemo kako je bilo. Anton Krkovič je obrambnemu ministru Janši razkril, kaj v skladiščih slovenske TO počne jna in o čem molči Kučan.

 • šrauf

  Murgeljski spletkar je predvsem mojster političnega preživetja za vsako ceno .Na roko mu gre to to ,da ima zmeraj na voljo dovolj voljnih ,da za njega mešajo drek.

  Kako je bil 90 on iskren kaže slika na predstavitvi knjige Skrito povelje, kater namen je predvsem kriminalizacija Krkoviča in TO. Murgeljski hipokrit je bil v družbi GRAVŽA ,ki sedi levo poleg gospe v črtasti bluzi. Kako nagravžna je ta družba pa na naslednjem linku na 8:48 https://www.youtube.com/watch?v=c0MMTvoagaY&t=309s

 • FORT WORTH

  Dr. Joze Pucnik je lepo povedal, da je midget veleizdajalec !!
  Njegovih 10 izjav, to samo potrjuje.
  Na Dob v arest za 200 let !!

 • šmentanamuha

  Namesto da bi Kućanović lepo užival v svoji (ne)zasluženi pokojnini in živel umirjeno življenje dedka in nekdanjega predsednika republike, stari prdec dela zdrahe in ruši Slovensko državo po dolgem in počez. Bedno stari, bedno, res.

 • Olga101

  Očitno tovarišici Špeli čustvena vpletenost megli razum in presojo!
  Kučan ne samo, da je bil veleizdajalec v preteklosti, je veleizdajalec še danes, saj s svojim ravnanjem iz ozadja ruši ustavno ureditev Slovenije preko marionetnih vlad in jo rine v balkanski kotel! Zato pa tudi njegovo odlikovanje zločinca Sorosa in zavzemanje za uvoz nezakonitih tujerodnih divjakov proti volji slovenskega naroda!

 • xtc

  pelca pač ne vidi,dlje od Kučanovih gat to se ve.

 • Drago

  Naši osamosvojitelji so se obnašali podobno kot tisti, ki je na loteriji imel veliko srečo in zadel glavno nagrado, nato pa prej kot v enem letu, vse zapravil. Samoukinitev DEMOSA, v letu 1992, je bila velika napaka. Ali se bo dalo v bodočnosti še kaj popraviti, je veliko vprašanje.

 • VERZIFIKATOR

  Draga Nata, danes nov je dan,
  so dovoljene kljub temu sanje,
  trdo to velja, ni dneva zanje,
  ki bi s soncem bil jim obsijan.

  Se šampanjec vsak dan bolj postara,
  kar mu kvaliteto izboljšuje
  in pritisk pod čepom povečuje,
  ko bo zrel, ne bo šampanjcu para!

 • AndrejO

  preprosto se drži načela: Bolje vrabec v roki kot golob na strehi!