[Video] Brezsramno: Vnuk ideologa množičnih pobojev Kardelja Igor Šoltes v EP v pozivu Tajaniju k odstopu opravičeval povojne poboje in fojbe!

Foto: STA

V EP je ekosocialistični poslanec Šoltes poleg zloglasne levičarske evroposlanke Fajonove v teh dneh med najglasnejšimi, ki pozivajo predsednika EP Tajanija k odstopu, s svojim govorom pa je močno razburil evroposlanko Mussolinijevo. V govoru je sicer opravičeval povojne poboje z besedami, da naj bi bile žrtve potrebne, da lahko ljudje ob slovensko-italijanski meji živijo v miru. Kot je v zadnjih dneh povedal ugledni zgodovinar, so bili med žrtvami tako Slovenci in Hrvati kot tudi Italijani, poboji so potekali brez sojenja, glavni motiv pa je bilo razredno sovraštvo. In ravno pri tem je imel Šoltesov ded Kardelj izjemno vlogo, med drugim je Kidriča pozival, naj pohiti s “čiščenjem”, prav tako je po vojni zapravil veliko slovenskega ozemlja in ga podaril tako Italijanom kot Hrvatom.

Ekosocialistični poslanec iz vrst Zelenih Igor Šoltes se v teh dneh močno zavzema, da bi odstopil predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani, zgražal pa se je tudi nad besedami italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, ki je izpostavil, da so vsi ubiti otroci enaki, ne glede na to, ali so jih ubili nacisti ali komunisti. Šoltesov govor, posnetek katerega je delil tudi na družbenem omrežju Twitter, se v celoti glasi takole: “Hvala za besedo. Gospod predsednik vlade, govorite o sožitju v Evropi, o solidarni Evropi, o solidarni Evropi, o Evropi brez delitev. Ob tem pa vaš notranji minister in naš predsednik parlamenta dajeta izjave, ki obujajo bojazen, ki obujajo spomin na sovraštvo in grozote. Govorimo o dogodkih pred nekaj dnevi v Bazovici. Zdi se, kot da bi bile vse žrtve zaman. Na ta način tudi, gospod predsednik parlamenta, rušite sožitje, teptate vrednote Evropske unije in zanikate zgodovino. To pomeni tudi žalitev za vse žrtve, ki so bile potrebne, da lahko ljudje ob slovensko-italijanski meji danes živijo v miru. Tako ravnanje in te besede je potrebno ostro obsoditi in tudi po tem, kar dobivamo iz domovine, mislim, da je moja dolžnost, da vas pozovem k odstopu.” Kot vse kaže, je skušal v svojem govoru, s katerim je med drugim opazno razburil evroposlanko Alessandro Mussolini, opravičiti povojne poboje in fojbe. Iz njegovega govora namreč izhaja, da je bilo to potrebno, da se lahko ob slovensko-italijanski meji živi v miru?!

Številni zgodovinarji opozarjajo, da je bil glavni vzrok za fojbe in povojne poboje ideološki
Dejstvo je, da so povojni poboji potekali brez predhodnega sojenja, tako da niso opravičljivi niti, če bi se morilo le italijanske fašiste. A tako v fojbah kot v drugih povojnih pobojih so umirali tudi Slovenci in Hrvati, ki so bili antifašisti, in sicer zaradi ideološke spornosti. Za komentar smo ta teden na Nova24TV prosili tudi uglednega zgodovinarja dr. Staneta Grando, ki je o tem povedal: “To je bila tipična razredna dejavnost in je res, da so bili med njimi tudi Slovenci in Hrvati, v katerih so videli nevarnost, bili pa so med njimi, jasno, tudi fašisti, ki bi jim morali soditi. A tega niso želeli. Ni bila nobena skrivnost, zaledje Trsta je bilo ena izmed zibelk fašizma, tam so bili najtrši fašisti in tam se je ogromno zločinov dogajalo nad Slovenci, ampak to je le ena plat resnice. Druga plat resnice pa je, da je bil to tipičen ukrep, spomnimo se, kdo je bil tam dol takrat od slovenskega vodstva, pri tem mislim na Borisa Kraigherja, ki so ga morali sami umakniti zaradi nasilništva. Temeljni problem je v fojbah, da so nastale.” Tudi zgodovinar dr. Renato Podbersič ml. je komentiral zadevo, in sicer je na portalu Časnik med drugim zapisal, “da v fojbah ne ležijo samo pobiti Italijani (in Furlani) ter nemški vojaki, ampak najdemo med njimi tudi žrtve slovenskega, hrvaškega in še kakšnega rodu, ki jih je nova revolucionarna oblast smatrala za svoje dejanske ali namišljene idejne oz. razredne nasprotnike. Med vsemi pa najdemo celo pet žrtev judovskega rodu iz Gorice”.

Foto: Prinstscreen

Kardelj odgovoren za množične poboje med in po drugi svetovni vojni, Kidriču osebno naročil, naj pohiti s čiščenjem
Med najodgovornejšimi za množične povojne umore pa je prav dedek Šoltesa, Edvard Kardelj. Kot Titov najtesnejši zaveznik je Kardelj nedvomno odgovoren za množične povojne poboje nedolžnih civilistov, med katerimi so bili tudi številne ženske in otroci, kot smo na Nova24TV že pisali. Srbski mediji so že pred časom namreč objavili slovenski dokument komunistične tajne službe iz časa OF, ki je nedvoumno dokazoval, da je leta 1943 Kardelj osebno odredil uboj vseh nekomunistov in njihovih družin. V članku so opisovali njegovo vsebino, pod dokument se je podpisal vodilni komunistični ideolog Kardelj, po koncu vojne pa se je komunistični scenarij uresničil v najbolj krvavi moriji v zgodovini slovenskega naroda. Slovensko zemljo so tako prepojili z več kot 600 množičnimi morišči in več deset tisočimi nedolžnimi žrtvami. Srbski Blic se je prav tako dokopal do dokumentov, ki razkrivajo tudi navodilo Kardelja Borisu Kidriču, v katerem 25. junija 1945 med drugim zapiše: “Nimate torej nobenega razloga biti tako počasni v čiščenju kot doslej.”

Navodilo Kardelja Kidriču (Foto: Facebook)

Ni se “čistilo” le “kolaborante”, pač pa vse, ki so predstavljali grožnjo komunizma, pri tem pa so sodelovali s fašisti
Podrobno so bile opredeljene tudi osebe, ki bi jih bilo potrebno “počistiti”, tako bi bilo potrebno umoriti celotne družine, ki so vključevale vsaj enega protikomunističnega člana, vse intelektualce, ki niso strogo sledili marksizmu, vse meščane, veleposestnike, duhovnike in tako naprej. Kardelj tudi ni imel zadržkov pri sodelovanju s fašisti, kot dokaz je na Nova24TV Miro Petek pred časom navedel poročanje Kardelja Josipu Brozu Titu, ki mu je sporočil, da jim Italijani dajejo bombe in podatke, ter pojasnil: “Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš posel veliko lažji.”

J. Ž.