Strah pred razkritjem korupcije v slovenskem pravosodju prevelik: Zaradi preiskave procesov proti Kanglerju se bodo levičarji zdaj preko organa Sveta Evrope spravili nad državni svet!

Franc Kangler (Foto: Twitter)

Zaradi političnega pregona Kanglerja je Državni svet RS v začetku junija sprejel zahtevo za odreditev parlamentarne preiskave morebitne politične odgovornosti. A to je levičarje tako zmotilo, da se bodo zdaj, kot je na Twitterju zagrozil predsednik podmladka SD in politični funkcionar na ministrstvu za pravosodje Andrej Omerzel, nad državni svet spravili kar z GRECO-m, telesom Sveta Evrope za monitoring korupcije. Temu telesu je v preteklosti predsedoval tudi Drago Kos, znan iz svojih vlog v aferah Depala vas, Holmec, Patria, KPK in NLB. Kot smo že poročali, ta organizacija zadnje čase na različnih področjih razburja s svojim vsiljevanjem levičarke agende, med drugim državam priporoča in svetuje, kako naj omejujejo svobodo izražanja.

Državni svet je na svoji 19. redni seji 12. junija sprejel zahtevo za uvedbo parlamentarne preiskave o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pripravi in izvedbi političnega in kazenskega pregona zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki je tudi sam državni svetnik, in drugih primerov zaradi suma, da so bile Kanglerju in drugim kršene človekove pravice in temeljne svoboščine. Prav tako bodo ugotavljali domnevno nezakonito upravljanje in vodenje določenih evidenc policije. Odločitev je tako močno razburila pravosodje, da je vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc v pismu državnemu svetu zapisal, da ta krši načelo delitve oblasti in tako posega v samostojnost dela državnih tožilcev.

Gre za pobudo, ki je državnemu svetu dodeljena z ustavo
Predsednik DS Alojz Kovšca je Ferlincu takrat odgovoril, da gre za povsem normalno, etično in zakonito pobudo, ki je državnemu svetu dodeljena z ustavo in se z njo želi zgolj in izključno preveriti politično odgovornost javnih nosilcev, na katere je očitno padla resna senca dvoma o njihovi nepristranskosti in profesionalnosti: “V državnem svetu si želimo vzpostaviti inštrument, ki bo ščitil vladavino prava in bo lahko pristojnostim primerno ukrepal v primeru morebitne potrditve zlorabe pooblastil. Bilo je dovolj časa, da se to uredi znotraj posameznih inštitucij pregona. Zdaj državni svet s to zahtevo ponuja možnost, da se znotraj parlamentarne preiskave ugotovi, ali res prihaja do vpliva politike na pravosodje, saj kažejo na to številni sumi, in da se z razjasnitvijo ozadja pravosodje obrani pred temi vse glasnejšimi kritikami.”

Alojz Kovšca (Foto: STA)

Omerzel kar prek Twitterja Kovšci grozi s Svetom Evrope
Očitno gre neodvisnost delovanja državnega sveta levičarjem tako zelo v nos, da se bodo zdaj nad to institucijo spravili celo s Svetom Evrope. Kot je prek Twitterja zagrozil predsednik Mladega foruma Socialnih demokratov Andrej Omerzel, bo očitke zdaj preverjal GRECO (Skupina držav proti korupciji), telo za monitoring korupcije Sveta Evrope: “Hmm. GRECO bo izvedel urgentno ad hoc evalvacijo upoštevanja razdelitve vej oblasti v Sloveniji, zaradi preiskovalne komisije @DrzavniSvet v primeru Kangler. Gospod @AlojzKovsca verjetno še vedno ne vidi zadeve kot sporne, ali pač.” Pri tem je povsem možno, da gre za posredovanje grožnje z višjih ravni globoke države, Omerzel je bil namreč že opažen med sestankovanjem s šefom Foruma 21 Milanom Kučanom. A v vsakem primeru gre za še enega izmed dokazov, kako je slovensko sodstvo povsem v rokah globoke države.

https://twitter.com/omerzelandrej/status/1143091859612471296

Predsednik državnega sveta Kovšca se groženj ne boji
Omerzelu je prek Twitterja že odgovoril Kovšca, ki je zapisal, da se groženj ne boji: “Gospod Kovšca in državni svet smo predlagali uvedbo parlamentarne preiskave v zadevi javnega pomena prav zaradi utemeljenega suma vpletanja politike v sodno vejo oblasti. GRECO bo dobil ustrezne dokaze. Grožnje me pa ne skrbijo. Saj veste, kdo vpije ‘Primite tatu!’, a ne?”

Državni svet se zaradi preiskave v teh dneh sicer sooča celo s pozivi k njegovi ukinitvi. Takšen je na primer primer uporabnika Twitterja, ki piše pod uporabniškim imenom “pengovsky”, ki ga je razjezila izjava Kovšce, da nimamo demokracije.

A levičarjem demokracija ni preveč blizu, tudi Omerzel tega ne skriva. Je namreč znan po svojem oboževanju množičnega morilca in jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita. To pa še ni vse. Omerzel se redno sestaja tudi z Milanom Kučanom in izvršuje njegove ukaze, kar smo v preteklosti že dokazali, saj so ju fotografi ujeli na skupnem pogovoru.

Svet Evrope je trdnjava levičarjev
In zakaj levičarji grozijo državnemu svetu prav s telesom Sveta Evrope? Ker je ta organizacija že nekaj časa trdnjava levičarjev. Vodi jo namreč generalni sekretar Thorbjørn Jagland, nekdanji norveški premier, ki se je na položaju zaradi nesposobnosti obdržal manj kot eno leto in prihaja iz vrst radikalnih laburistov, znan pa je tudi po svoji servilnosti do ruskega predsednika Vladimirja Putina. V njem kot direktor direktorata za demokratično participacijo deluje tudi predstavnik kaviar levice Matjaž Gruden, o čigar delu smo že poročali. Svet Evrope je prav tako izdal priročnik Zmoremo, kjer mladino spodbujajo k ovajanju “sovražnega govora” policiji, soavtorica pa je kar simpatizerka skrajne Levice Nina Perger. Tudi v svojem zadnjem poročilu glede Slovenije Evropska komisija za boj proti rasizmu in nestrpnosti (ECRI) Sveta Evrope poročanje Nova24TV in Demokracije označi kot islamofobno, nezaslišan poziv Marjana Šarca državnim podjetjem k prenehanju oglaševanja pa skoraj pohvali in obsedenost Domna Saviča označi kar kot “javno kritiko”: “Oglaševanje državnih podjetij v takšnih medijih je bilo predmet javne kritike, zato je predsednik vlade moral pozvati k opustitvi te prakse.” Tudi GRECO, ki ga bodo zdaj uporabili v boju proti demokratičnim institucijam, je v preteklosti nudil prostor predstavnikom slovenskega režima. V preteklosti mu je namreč predsedoval Drago Kos, ki s svojim spornim delovanjem že dlje časa razburja, predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke Janez Janša pa ga je opisal kot “kreatorja večine kriminalnih spletk po naročilu Murgel”.

J. Ž.

 • Slovenec

  Sodstvo v Sloveniji je popolnoma politično s poudarkom na ljudeh
  iz bivšega režima.

 • Sonce

  Če je to orodje ene stranke, je potrebno ukrepat.

  Dejstvo.

 • Novakec1

  Ponovno osamosvojit , lustracijo in še kaj drugega spelat pa mogoče Slovenija preživi. Drugače pa; Zbogom sloovce.

  • rdečicvet

   sloovce – pišeš v svojem imenu – !

 • Janez Novak

  V redu, pokvarjeni levičarji prikrivajo kriminal v sodniški vrstah. Kaj počnejo pa desničarji? A slovenska desnica ni sposobna lobiranja v evropskih institucijah?

 • VERZIFIKATOR

  Toni Zadravski

  TOŽIBABA ANDREJČEK
  IN TRANZICIJA

  Iz otroštva se ga še spominjam,
  kodrolasec ravnega pogleda,
  skoraj sva tedaj bila soseda,
  drugim je potem sledil stopinjam.

  Ko še gulil šolske je klopi,
  kot Andrejčka vsi smo ga poznali,
  a smo upravičeno se bali,
  da zatoži nas kar tja v tri dni.

  Bil je ta Andrejček tožibaba,
  ob tožarjenju je fant odrasel,
  s tožbo vsako še za ped je zrasel.
  bolj lizunček kakor pa baraba.

  Znal okrog učiteljev frleti,
  prepoznaven bil je po frlenju
  in po tarnajočem govorjenju,
  zlepa nisi slišal ga zakleti.

  Pridkano, lepo se je obnašal,
  kot za tožibabo se spodobi,
  ta Andrejček v šolski se je dobi
  na pohvale mentorjev zanašal.

  Kam potem vodila ga je pot,
  kam mu prifrleti je uspelo,
  kakšno je nato opravljal delo,
  bogve, kje je hodil in pa kod?

  Da bi delal kakšno kariero,
  nisem slišal dolga desetletja,
  sad Andrejčkovega je početja
  najbrž spadal kar v nevidno sfero.

  Toda zdaj se zopet prikazuje,
  kakor nékdaj v vlogi tožibabe,
  pravi sicer, da lovi barabe,
  a težko indice dokazuje.

  Svojih rad ujel bi pet minut,
  to je jasno njega znancem starim,
  naj podrobnosti tu zanemarim,
  da Andrejček ne bi bil prehud.

  Raje naj povem vam, kar je vidno,
  da iz tedna v teden je drugačen,
  nič več hladen, vse bolj toplo-mlačen,
  giblje se gracilno in previdno.

  Kot da bi zabredel v damski svet,
  bujna mu narasla je frizura,
  dobro znana mu je pedikura,
  ves je od estetike prevzet.

  Glas se za oktavo je povišal,
  izstopile so oči sanjave,
  misel se vrti okrog postave,
  je že dosti komplimentov slišal.

  Bržkone ni zgolj zamenjal forme,
  ko Andrejček se je predrugačil,
  najbrž se je končno ojunačil,
  šel na pot tranzicijske reforme.

  Če zabubi se kot sviloprejka,
  kaj na koncu iz zapredka pride?
  Iz tranzicije čez čas izide
  končno tožibabnica Andrejka.

 • tomven

  Murgelski škrat spet pošilja svoje pavijane v akcijo. Škoda da se ti pezdetje ne zavedajo, kaki bedni siromacki so…
  Druže milanće, mi ti še kunemo, da it tvog dupeta ne izađemo…

 • est

  Se mi zdi, da se Violeta rine v Svet , ker je kot spicenkandidat pogorela.

 • JANEZ GUS

  Zgleda da finta s pretepeno sodnico ni vspela.Zdaj Bavconovo rdeče sodstvo iz murgelske greznice išče žrtve naprej.Kerševana so že pridobili,no veliko se ni bilo treba trudit.Hanzi je tudi pokrito.Avtanazija kar kliče po vzakonitvi.

 • antimur

  To kroto zverinsko Kučana je potrebno prizemljiti, da mu ne bo več prišlo na kraj pameti, da bi počel sranje nad Slovenijo in Slovenci. Represivni organi to je vaše delo, to vam zapoveduje Ustava RS, kajti kar ta prase počne je več kot napad in rušenje države.
  P.S.: Naj si govnač vbije v glavo, da ni nič več kot navaden upokojenec, kljub temu, da so mu izdajalski kalibri v NSi, s Toninom in Novačko na čelu dodali “varstveni dodatek” 1000€.

 • montyamp

  Murglosrbsko krivosodje v Sloveniji vodijo srbski Bosanci .

 • montyamp

  Mariborska sodišča z največ kršitvami ustave in človekovih pravic v državi .
  Je pa pomanjkanje spoštovanja do sodstva bržkone tudi posledica njegove (ne)odvisnosti in pogoste nepoštenosti. Ni se slovensko sodstvo na tnalu znašlo zgolj po razkritjih o pritiskih globoke države na vrh pravosodja. Naj spomnimo. Študija, ki sta jo pred kratkim opravila eminentna slovenska pravnika Andraž Teršek in Jurij Toplak ter je bila objavljena v strokovni reviji Pravna praksa, je pokazala, da sicer s svojimi odločitvami človekove pravice največkrat v Sloveniji kršijo ravno sodišča na območju Višjega sodišča v Mariboru. Za primerjavo; na ljubljanski drugi sodni instanci so leta 2016 prejeli v odločanje več kot 13.000 zadev, v Mariboru pa je bilo zadev samo okrog 4.500. Mariborska sodišča so nepravično sodila trikrat pogosteje kot v Ljubljani in šestkrat pogosteje kot v Celju.

 • Janez Kranjski

  Omerzela in pengovskega pred zid.

 • Franjo Trojner

  Neizvedba lustracije, izvolitev Kučana za predsednika države in afera Depala vas je zakoličila smer v katero se je kasneje razvijala Slovenija, pa ne bi smelo biti tako, zato je zatečena situacija danes pričakovana.
  Kot vse kaže, naše sodstvo še vedno ni dojelo, da v demokraciji montiranih procesov tako značilnih za bivši YU totalitarni režim, NE sme biti! Kar mene ne preseneča, saj se kader, ki je državljanom sodil v bivšem totalitarnem režimu in v sodnih dvoranah mnogim kršil človekove pravice in svoboščine, kar čez noč ne more spremeniti.
  Za našo ne več tako zelo rosno mlado državo je značilno, da se še vedno nahaja z levo nogo v ex totalitarni YU, z desno pa je vstopila v demoktatično samostojno Slovenijo, kar pomeni, nek nenaraven, uničujoč hibrid med trdim komunizmom in demokracijo. Da je temu res tako, se vidi :
  – v klavrno propadli tranziciji
  – v nepravni/globoki državi
  – v šibki demokraciji
  – v vedno bolj histeričnih poizkusih rehalibitacije bivšega komunističnega totalitarnega režima in njegovih vidnih prestavnikov
  – v vseprisotnosti nam tujih totalitarnih simbolov ( celo na državnih proslavah)
  – v kopici spomenikov, ki častijo bivši totalitarni režim in njegove domače in tuje vidne voditelje in druge
  totalitarnemu režimu slepo zveste vidne zaslyžne predstavnike.
  – v oblastnem omejevanju svobode mišlenja in govora
  – v oblastnem onemogočanju vsem žrtvam divjanja komunizna na naših tleh pravice do groba in peitetnega pokopa
  – v oblastnem vstrajanju pri zlagani pol pretekli zgodovini in vedno novih vstrajnih poizkusih potvarjanja novejše zgodovine, vezane na osamosvojitev in osamosvojitveno vojno za Slovenijo
  – v levi oblasti servilnih dominatnih medijih itd.
  Vse našteto se ne bi NIKOLI dogodilo, če bi se leta 1991 izvedla LUSTRACIJA, ki pa so jo ravno tisti, ki bi morali biti lustrirani ZMINIRALI. Res pa je tudi, da bi danes naša država bila ZELO drugačna od današnje in na las podobna demokracijam stare Evrope, če bi nas takrat leta 1991 demokratiziral g. Pučnik ali tip demokrata, kot je bil Čeh g. Vaclav Havel, ŽAL mi v Sloveniji te sreče nismo imeli! Slovenijo je “demokratiziral” , “bivši” šef komunistov Kučan, ki se je kr čez noč prelevil iz fanatičnega komunista , v “demokrata” socialista.Kar je omogočilo vsem strukturam zvestih bivšemu totalitarnemu režimu, da so se nekaznovano zažrle v vse pore naše mlade države, družbe in z položaja oblasti delujejo še dandanes. Njihov domet pa so poleg že vsega zgoraj naštetega, še klavrne plače in penzije za ta navadne državljane, ter znova prek vseh razumnih meja zadolžena država.
  Da je v naši državi vse narobe se vidi tudi po tem:
  – da mladi množično bežijo v tujino
  – da leva oblast ne ščiti interesa naše države in državljanov
  – da naša leva oblast ne nadzoruje vsega svojega ozemlja, del ga na koonem in morju še vedno okupirajo Hrvati
  – da naša leva oblast ne varuje mej, dojazujejo množični ilegalni prehodi mej
  – da naša leva o last ne zagotavlja varnost državljanov in njihovega imetja, predvsem ob naši južni meji, kjer so vlomi in uničevanje zasebne lastnine stalnica, dogodila se je celo ugrabitev itd
  Vse zgoraj napisano nam nazorno prikaže, da naša država še vedno ni pravna in tudi demokratična ne, ter je še vedno svetlobna leta oddaljena od naših sanj, da bi nekoč bili druga Švica. Bog nas nima rad, nas še nekoč najbolj revne države nekdanjega VZHODNEGA/RUSKEGA BLOKA prehitevajo po levi in desni.
  Ja res je, nekaj bo potrebno korenito spremeniti, narediti, če se hočemo izvleči iz te pogubne situacije danes, ki znatno ogroža obstoj naše mlade države in vedno bolj najeda demokracijo, pravni red, pa tudi osebno svobodo in blaginjo velike večine državljanov v Sloveniji.

  • Marija

   No to je to.

  • Olga101

   nekaj bo potrebno korenito spremeniti, narediti

   • Franjo Trojner

    Res je!

 • montyamp

  Kot navaja ESČP v pregledu dela sodišča v letih 1959-2014, objavljenem maja letos, so vsaj eno kršitev človekovih pravic ugotovili v 304 primerih, v treh primerih pa sta se strani poravnali. Največ ugotovljenih kršitev se nanaša na pravico do sojenja v razumnem roku in pravico do učinkovitega pravnega sredstva.

  148 kršitev nas uvršča na prvo mesto

 • montyamp

  148 kršitev nas uvršča na prvo mesto

  Spletni portal Rights Info v analizi povzetka dokumenta ESČP ugotavlja, da je Slovenija s 148 primeri ugotovljenih kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev prva med evropskimi državami. Sledijo Malta s 102 kršitvama na milijon prebivalcev, Moldavija (76), Bolgarija (68) in Grčija (67). Najmanj kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev beležijo Španija (2), Nemčija (2), Danska (3), Irska (5) in Velika Britanija (5).

 • montyamp

  Slovenija, ki je članica ESČP od leta 1993, je izgubila kar v 94 odstotkih vseh primerov, enako kot Rusija. Ukrajina je izgubila v 99 odstotkih primerov, Madžarska in Azerbajdžan pa v 95 odstotkih. V najmanj primerih pa so izgubile Danska (33 odstotkov), Švedska (41 odstotkov), Velika Britanija (59 odstotkov), Nizozemska (59 odstotkov) in Švica (62 odstotkov), navaja portal.

 • rabbit

  Novinarji Nova24tv in tega portala ali bi vi lahko raziskali ali je Andrej Horvat izvršitelj , ki je osumljen umora Daniele Ružić sodnice iz Maribora ista oseba kot Andrej Horvat član stranke SD, sicer osumljen kaznivega dejanja zlorabe položaja v primeru sredstev za Prekmurje. Hvala

  • rabbit

   Ravnokar prebrala na twitterju, Miro Petek pravi, da to ni ista oseba, da je Pahorjev varno spravljen v tujini pred pregonom. Hvala.

 • Janez Novak

  Vsako ljudstvo ima takšno oblast, tudi sodno, kakršno si zasluži. Kdo je kriv, če slovenska domnevno demokratična desnica v tridesetih letih tranzicije ni bila sposobna izpeljati demokratizacije države, vključno sodstva? Domnevno demokratična desnica očitno ni bila to in volivci so jo prepoznali kot to, kar je: druga plat iste nedemokratične medalje.

  • tohuvabohu

   Kdo se je spomnil te vrhunske bedarije, da ima ljudstvo oblast, kakršno si “zasluži”? Slovenski narod si “zasluži” kaj bistveno boljšega od sedanje greznice. In očitno je spet Janša kriv za vse, čeprav je eden od redkih, ki si prizadeva za vladavino prava in človekove pravice.

   • Kapodistrias

    Ljudstvo ima takšno oblast, kakršno si zasluži. Če to ne bi bilo res, bi šlo na volišča (če že ne gre na ulice) in to in takšno oblast poslalo na smetišče zgodovine.

   • baubau

    Slovenskemu narodu manjka cela množica poštenjakov,katerih okostja leže po naših hudih jamah..pa na tisoče njih potomcev,ki se zato niso mogli roditi… pa še tisočnije,ki jih je nasilje pregnalo v tujino.
    Žal mi je,ampak po terorizmu komunistov je Slovenija res v tako veliki meri opustela,da to ni več isto ljudstvo kot pred revolucijo,tohuvabohu.

    • tohuvabohu

     Res je. Tudi sam pogosto povem, da rabimo vsaj 45 let okrevanja po 45 letih obolevaja za rdečkami. Se pravi, še dve do tri desetletja, da bomo ponovno vzcveteli v svobodi, demokraciji in blaginji.

 • althar

  Socialisti očitno lahko svojo agendo izvajajo le še s pomočjo institucionalne prisile. Ko je bankrotirana fevdalna desnica 19. stoletja na ta način začela vsiljevati svoj red, je kmalu propadla. Enako se bo zgodilo z bankrotirano svetovno levico. Njen konec ni več daleč.

 • Andrej

  Levi komunisti delajo. Narodu se pa ne ljubi volit. Kje šele, da bi aktivirali spomin in ugotovili, kdo je resnični sovražnik slovenskega naroda. Misija nemogoče.

 • Tedo Medo

  Državni svet nima nobene funkcije. Tudi če zavrnejo nek zakon, lahko poslanci v državnem zboru spet glasujejo zanj.

 • Hamid Begic

  Bale sena vredne 100.000$ in ptičje hišice od 50.000$. :)

  PS: Ring a bell?! :)

  • xtc

   Zanimivo,če vse to več,poptem nebi padle vse obtožnice-Ring a bell?

 • Vojvoda Šarec.

  Kangler je imun na korupcijo. Edini v občini Maribor z integriteto.

 • xtc

  levaki lajajo v luno-vsi vemo ,da je treba nad sodišči in tožilstvom uvsst nadzore in ne nadzore,da ti nadzirajo sami sebe.
  Seveda mora tudi sodstvo zapasti pod odgovornost-npr. sodniki ,ki imajo kup očitnih kršitev in kup razveljavljenih sodb ali pa celo razsojene na ES in tisti,ki očitno sodijo kot klajnškova ipd primerki brez dokazov-norajo biti sankcionirani-še sploh pa,če se izkaže da so sodniki člani strank in na njih zborih,saj to pomeni enako kot za tožilce,da bodo politično pristranski,ko se napake odkrijejo na osnovi padlih sodb in drugih napak se mora tako sodnikom,kot tožilcem odvzeti licenca za opravljanje dela v celotnem pravosodju-vključno z odvetništvom-oz prepove se jim opravljati vse posle prepovedano z pravom.

 • Franjo Trojner

  Berem, da je nasilni napad na sodnico iz Maribora enotno obsodili vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.
  Kdo torej, če sploh kdo, je v Mariboru napadel pravno državo in celoten pravosodni sistem, mora zdaj odgovoriti vrh slovenske politike, pravosoden sistem in varuh človekovih pravic ????? Te javno od najvišje oblasti izrečene obtožbe so HUDE in narod UPRAVIČENO čaka na odgovor!
  Po drugi strani pa ostro bode v oči dejstvo, da, ko je g. Kangler opozarjal in opozarja tudi še danes, na vse kar se mu nezakonitega s strani države dogaja, vsega TEGA še do dandanes ni obsodil NE vrh slovenske politike, NE pravna država, tudi pravosodni sistem NE in kar je zares čudno, tudi varuh človekovih pravic NE, kar je za demokracijo in vladavino prava zelo neobičajno, mar ne?
  Pol pa se vrh slovenske politike, pravna država in pravosodni sistem čudi, da državljani ne verjamemo politikom na oblasti, ter ne zupamo pravni državi in pravosodnemu sistemu, ki ga mnogi, tudi javno imenujejo že kar krivosodje. Žalostno je spoznanje, da oblast deli državljane na prvorazredne in drugorazredne, kar se vedno znova potrjuje. Ko so se vrstili tudi nasilni napadi na župana Kanglerja in tedanjo desno vlado, se ni oglasil nihče od vseh tistih, ki danes obsojajo napad na sodnico, ki je, kot mnogi že kr nekaj časa javno govorijo, morda samo žrtev družinske tragedija in ne napad na pravosodni sistem in pravno državo, kar se je g. Kanglerju županu v resnici dogajalo.
  Da ne bo pomote, sam ne odobravam nobenega nasilja in tudi grobega napada v katerem je bilo iz ne vem že katerega razloga ogroženo živlenje sodnice iz Maribora NE, motijo me samo dvojna merila.

  • šmentanamuha

   Glede na to, da se je celotni politični vrh dvignil v zrak in podal skoraj enotne izjave, preden je bilo kar koli znanega, lahko posumimo, da vedo nekaj, česar mi ne vemo, oziroma, da je prišel befel za usklajeno akcijo. Pri nas ni nobenih naključij. Jamnik-Novič-Mihael Stephen.

   • Franjo Trojner

    Evo, tudi na radiju že poročajo, da je policija razkrila, da je preiskava pokazala, da je razloge za krvavo dejanje brutalnega napada na sodnico v Mariboru našla v domačem okolju.

 • Olga101

  Upam, da se je desnica v teh desetletjih kaj naučila! Levičarjem je treba vračati z isto mero in s tožbami! Treba je razgaliti Avgijev hlev v sodstvu in kršenje človekovih pravic v Sloveniji! Dokazov je nešteto, če vzamemo samo tiste sodbe, ki so padle pred sodiščem za človekove pravice!

 • lokec

  Res je. Vendar že 70 lepo živijo. In kot kaže bodo še dolgo. Zelo mi je
  ža,. da v mladosti nisem ostal v tujeni. Imel sem lepo možnost, tudi za
  družino in dober posel. Zato mladi,, ki niste najbolj priljubljeni doma ”
  2 klasni” ne hodite domov, če res nimate zelo hudega domotožja. Vem
  kako je..

 • zamaškar

  V takšni oziroma Omerzelovi državi ne želimo živeti!!!V kakšni že državi Omerzel ne želi živeti?Seveda prvorazredni si lahko privoščijo takšen luxus oziroma višek luxusa saj so njihovi vzorniki pustili za seboj čez šesto morišč v katerih ležijo ostanki izvensodno pobitih.

 • Povprečen Državljan

  Slovensko sodstvo je neodvisno.Če ne bi bilo,bi bil Kangler obsojen in Patrija ne bi zastarala.Če omenim damo dva primera.

 • Franjo Trojner

  Berem, da je nasilni napad na sodnico iz Maribora enotno obsodili vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.
  Kdo torej, če sploh kdo, je v Mariboru napadel pravno državo in celoten pravosodni sistem, mora zdaj odgovoriti vrh slovenske politike, pravosoden sistem in varuh človekovih pravic ????? Te javno od najvišje oblasti izrečene obtožbe so HUDE in narod UPRAVIČENO čaka na odgovor!
  Evo, tudi na radiju že poročajo, da je policija razkrila, da je preiskava pokazala, da je razloge za krvavo dejanje brutalnega napada na sodnico v Mariboru našla v domačem okolju.
  Vsi tisti na oblasti, ki ste ta sicer res brutalen, zahrbten in gnusen napad na sodnico v Mariboru brez trdnih dokazov označili, kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem ste javnost v resnici ZAVAJALI, kar gotovo zahteva javno opravičilo, mar ne? Mnogi se boste morali posuti z pepelom, ker ste družinsko tragedijo hoteli izrabiti za politično obračunavanje, kar znova meče slabo luč na vladavino prava v državi.
  Sodnici želim čimprejšne, popolno okrevanje, njeni celotni družini pa, da bi kljub vsemu na koncu našla svoj notranji mir in razumevanje.

 • Kapodistrias

  Slovensko sodstvo je dokaz več, da Sloveniji vlada banditizem.