Odmevi po meri Foruma 21: V njih nastopili sami pripadniki globoke države!

Spomenka in Tine Hribar v Odmevih (Foto: posnetek zaslona)

Veliko pozornosti so v petek vzbudili Odmevi, povsem po meri Foruma 21. Najprej je v njih nastopila nova ministrica za kohezijo Angelika Mlinar, ki se rada udeležuje srečanj Foruma 21, katerega član je med drugim tudi Stojan Petrič, ki je že pred več kot desetletjem izrazil željo, da bi pri črpanju evropskih sredstev sodelovali tudi “gospodarstveniki”, kot je on. Sledil je nastop Tineta Hribarja in Spomenke Hribar, sicer dobre prijateljice Milana Kučana. Hribarjeva je dala vtis, da bi najraje spravo dosegla kar z uvozom migrantom in raznarodovanjem Slovencev, kot nacijo namreč dojema vse, ki živimo v Sloveniji. Na koncu je razpadajoč zdravstveni sistem komentiral še Erik Brecelj, ki je pravzaprav v funkciji tistih, ki jih javno preganja!

Tako je voditeljica dr. Rosvita Pesek napovedala petkove Odmeve: “Prvič po imenovanju za ministrico v studio prihaja dr. Angelika Mlinar. Ministrica, izvoljena z enim glasom večine, odgovorna za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo, pri čemer Slovenija doslej ni blestela. O najbolj žgočih težavah slovenskega zdravstva z zdravnikoma dr. Erikom Brecljem in dr. Markom Nočem. S Spomenko in Tinetom Hribarjem o izključevalnosti, ki je prevladovala v slovenski politiki in o času pred tridesetimi leti.” Že po napovedniku je bilo jasno, da je tokratna oddaja na TV Slovenija, katere delovanje smo prisiljeni plačevati z RTV prispevkom, popolnoma posvečena slovenski globoki državi!

Mlinarjeva je bila v svojih odgovorih vse prej kot konkretna
Kot prva je nastopila nova ministrica Angelika Mlinar, sicer iz vrst SAB, voditeljica Peskova pa je uvodoma navedla podatek, da je v perspektivi 2014–2020 Sloveniji namenjenih 3,31 milijarde evrov sredstev evropske kohezijske politike, do decembra 2019 pa smo jih uspeli počrpati le 953 milijonov evrov oz. približno 31 odstotkov. Ministrica v svojih odgovorih glede navedenih številk in projektov ni bila preveč konkretna: “Kot sem rekla že na zaslišanju in kot sem tudi rekla na pogovorih, imamo sklenjene pogodbe v višini 85 odstotkov celotnega zneska vsega denarja, ki nam je na voljo. To znaša približno 2,2 milijarde evrov, 15 odstotkov je še na voljo in to, kar bom jaz zdaj storila v naslednjih tednih, se pravi po praznikih, da se bom dobila z vsemi ministri, z vsemi resorji, ki imajo te pogodbe sklenjene, da si ogledamo, kje stojimo pri posameznih projektih, kje so eventualne težave in kje moramo kaj razporediti. To je tisto, kar je moja naloga za naslednje tedne.”

Angelika Mlinar in Milan Kučan (Foto: Twitter)

Angelika Mlinar in Milan Kučan (Foto: Twitter)

Bo pri črpanju evropskih sredstev Mlinarjevi pomagal kar Stojan Petrič, ki pri tem ne bi bil “papeški”?
Mlinarjeva je bila sicer samozavestna glede tega, da nam bo pod njenim vodstvom SVRK uspelo počrpati 100 odstotkov evropskih sredstev. Velja poudariti, da se že dalj časa rada udeležuje srečanj Foruma 21 Milana Kučana, katerega član je tudi Stojan Petrič, lastnik Kolektorja. Ta je že leta 2008 za Mladino povedal, da bi si tudi sam želel sodelovati pri črpanju evropskih sredstev: “V pripravo razpisov za evropska sredstva je treba vključiti ljudi iz gospodarstva. Prav je sicer, da se pri razpisih upošteva evropska zakonodaja, ne smemo pa biti tako papeški, da škodimo sami sebi.” Peskova Mlinarjeve seveda ni vprašala, ali ji bodo pri črpanju evropskih sredstev pomagali gospodarstveniki, kot je Petrič. Petrič se v zadnjem času omenja kot pravi šef Alenke Bratušek, sicer ministrice za infrastrukturo. Ta vodi projekte, ki bi hitro utegnili postati nove črne luknje za denar davkoplačevalcev, pri njih pa si zavzeto želi sodelovati prav Petrič.

Alenka Bratušek dobro ve, kdo je njen šef (Foto: STA)

Do sprave bi Hribarjeva prišla z uvozom migrantov in z raznarodovanjem Slovenk in Slovencev
V nadaljevanju sta nastopila Spomenka Hribar, Kučanova dobra prijateljica, in njen soprog Tine Hribar, s katerima so pogovor posneli po proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti, predstavila pa sta svoje poglede na samostojno državo, politična razmerja v njej in spravo. Pogovor z njima je vodila novinarka Mojca Šetinc Pašek, Hribarjeva pa je med drugim spregovorila tudi o novi družbeni pogodbi: “Mislim, da je potrebno, poleg tega, kar je Tine rekel, razvoj nacije, samozavest nacije, moremo se zavedati tudi, da v nacijo ne spadajo samo Slovenci, pač pa vsi prebivalci Slovenije, da moramo imeti neko srčno odprtost tudi za begunce, skratka, tudi kot ljudje moramo dozoreti, ne samo politično, če ne bomo, potem bo tudi želja po spravi, če govorim v političnem jeziku, potreba po novi družbeni pogodbi, se nam ne bo izšlo. Ker vse se začne pri srčni kulturi.” Hribarjeva je pohvalila tudi delo trenutne vlade pod vodstvom Marjana Šarca, ki po njenih besedah kljub temu, da je manjšinska, “še zmeraj nekako deluje.”

Spomenka (Diklić) Hribar in Milan Kučan. (Foto: arhiv Demokracije)

O zgrešenem levičarskem dojemanju nacije, ki mu očitno sledita tudi zakonca Hribar je bil sicer v kontekstu imenovanja Mlinarjeve v svoji kolumni za Časnik kritičen tudi zgodovinar dr. Stane Granda: “Pojmovanje, da so Slovenci samo tisti, ki živijo v Republiki Sloveniji, drugi pa so v skrajni obliki slovensko govoreči Italijani, Avstrijci ali Madžari, ima svoje korenine v liberalnem prepričanju, ki omejuje pripadnost narodu z državno mejo. V bistvu gre za bližanje izrazu nation, nacija, nacionalna pripadnost, ki se v anglosaškem in romanskem svetu pokriva z pripadnostjo državi in pripadnosti narodu v smislu srednjeevropske in slovenske tradicije posebej ne pozna. Zato tudi ta skrajno neodgovorna trditev, da smo Slovenci šele z lastno državo postali nacija. To nam je priznala nemška nacionalna politika že pred sredo 19. stoletja!”

V odmevih centralno-plansko urejen zdravstveni sistem komentiral Brecelj, ki je pravzaprav v funkciji tistih, ki jih javno preganja
V nadaljevanju je stanje slovenskega zdravstva, ki deluje po centralno-planskem principu in, ki, logično, propada, komentiral kar Erik Brecelj. Ta velja za pravi fenomen slovenskega medijskega prostora, mainstream mediji namreč že dalj časa brez preverjanja dejstev nekritično povzemajo in objavljajo njegova mnenja. O njegovi temnejši strani je za spletni portal Nova24TV ta mesec spregovoril dr. Janez Remškar, ki je med drugim povedal, da je Brecelj pravzaprav v funkciji tistih, ki jih javno preganja. Med drugim je bil namreč dober poznavalec generalnih direktorjev UKC Ljubljana. “Njegovo ‘sodelovanje’ z enim od direktorjev UKC Ljubljana je vsekakor presenetljivo, še posebej če se spomnimo njegove izjave iz leta 2013 v Financah … vodilni so kvazi bogovi, ki so si ta status pridobili s služenjem mafiji.” Brecelj tudi nikoli ni skrival dobrih odnosov z Janezom Zemljaričem, prvim direktorjem Kliničnega centra v Ljubljani, nekdanjim šefom slovenske Udbe in simbolno figuro vpliva globoke države na posle v zdravstvu. O njem je v intervjuju leta 2015 z Jožetom Možino, ko poleg pohvalnih besed o Zemljariču pove tudi, da je njegov vpliv v zdravstvu povezan z … sigurno si je on prizadeval imeti določen vpliv, ne samo v zdravstvu, tudi drugje. V zdravstvu, pač, sem imel občutek, ena stara ljubezen še iz časov, ko je bil v kliničnem centru.” Tri leta kasneje je v intervjuju z Bredo Bončo rekel, da je “…. imel občutek, da želi pustiti za sabo nekaj pozitivnega. Pač še ta leta, kar se bo lahko ukvarjal s posli, ne.” Za vse nekdanje žrtve politične represije je lahko srhljiva njegova izjava (o Zemljariču) marca letos na POP TV: “Je imel moč, ampak predvsem je ta moč temeljila na Slovencih brez hrbtenice!”

Erik Brecelj in Marko Noč v Odmevih (Foto: posnetek zaslona)

Rok Krajnc

 • hribec rovtar

  NE REČE SE ZASTOJN ,NEKOMU ,DA IMA DVE LEVE.

  • Novakec1

   in obe na ven obrnjene.

 • Antonius

  Slovenci se na volitvah že 25 let odločajo za samomor. Zaupajo levim koalicijam, da Slovenstvo z nezaželenimi že ves čas zlagoma redčijo in uničujejo.

  • Jernej

   Pa so ljudje v Sloveniji sami krivi. Vedno Kadar so volitve volijo Levicarje. Pol pa naj jejo juho, ki zelijo imeti na mizi. Kroznik naj bo prazen. Lp

   • Steiermark

    Ali se zavedaš, da bo “krožnik prazen” tudi zate, razen če si njihov?

    • Jernej

     Jaz sploh ne zivim vec v Sloveniji ampak sem ze dolga leta na varnem v Svici, ,ki ima najboljsi pokojninski sistem. Se boljsega od Avstrije. Tako, da me nic ne skrbi. Lp

     • Steiermark

      Že, že, da si sedaj na varnem v Švici, vendar se moraš zavedati, da se bo tudi v Švici , Avstriji in drugod, kjer se zdi, da “vlada” pravičnost in poštenost, se bo kmalu vse spremenilo, saj smo obvladani, vsi, prav celi svet, od satanistične golazni, ki nam dovoljuje ali prepoveduje kako in koliko lahko dihamo -sveži zrak, o razmišljanju pa lahko kar pozabimo!

     • Jernej

      Dvomim , ker je v Svici red in ne bo nikoli Vlada v Bernu dovolila prihod migrantov na nasa tla kot Slovenija, Nemcija, Svedska itd. Ti lahko govorisl le za Slovenijo a za druge dezele v Evropi pa ne mores. Hvala

     • Steiermark

      Jernj, stvari o katerih ti trdiš ravno nasprotno od mojih trditev, bodisi, ker zadeve ne poznaš globje ali kakorkoli drugače, ker če bo padla Evropa, tudi Švice več nebo ampak bo neki alpski šerijatski hajzl, kjer se bodo izživljale podivjane šeriatske živali, tudi na vas. Ne biti preveč ddomišljav, raje se malo osvesti in izobrazi. Na netu najddeš veliko stvari, ki niso dojemljive površnim ljudem – predvsem o satanizmu, na katerega pa predvsem Švica ni imuna!

     • Jernej

      Meine pusti na miru in Svico enako. Tvoja domisljija ne pozna meja in ne more vsak iz SLovenije soliti nam pamet in tako , da ne pisi vec, ker ne bo vec odgovora. Hvala

     • Steiermark

      Izgleda da si tudi ti eden izmed tistih, ki nam “dovoljujejo ali prepovedujejo” razmišljanje (ne preneseš ugovorov ter se norčuješ iz tistih, ki vemo več od tebe in za razliko od tebe tudi nismo pod vplivom tistih, ki nam “dopuščajo ali ne ” razmišljanje – ki nismo pod vplivom indoktrinacije), podajanje resnice takšne kot je, breez olepševanja, pa še zelo, zelo “ozko” razgledan si, tvoja razgledanost ne sega iznad prvega vrha Alp v Švici… , da o tvoji kratkovidnosti ne govorim. Sanjaj v svoji indoktrinaciji…..

     • Jernej

      Na tvoje zalitve odgovarjam le takole. SPloh me ne poznas in ne poznas ne Svice in ne Avstrije in zivis v Slo in ne mores pametovati o tujini in drugic ne pripadam Forumu 21. Zivim v Svici in me Slovenija ne zanima. Ni me vec tam in zato me pusti na miru. Okj ?

     • Steiermark

      Pomilovanja vreden si, domišljavec, ki si domišlja, da je nekaj posebnega in “veleum”, če je delal za Švicarje, v Švici. Nisi edini, veliko Slovencev je delalov Švici, vendar se ponavadi človek, ko je v pokoju, vrne v svoj rodni kraj, ki je zame Štajerska, zate pa ne vem, če ga sploh imaš v Sloveniji!
      S svojo domišljavostjo samo dokazuješ, da nisi nič in nihče, ter da za svoje boljše počutje hočeš poniževati in zmerjati druge, ki imamo svoje mišljenje!

      In zakaj bi ti naj pripadal forumu 21, če bi, potem bi bilo gotovo zate, da si si pač isto kot ostali v tej sekti, nagrebel našega premoženja in bi v Švici samo deponiral oz. skril nakradeno, kar pa ne omenjaš, ker si si tam, bojda, služil svoj kruhec, ki ti je bil v Sloveniji pretanek …. Sicer pa imaš pravico, da se sam odločaš, komu in za koliko boš služil.
      Ne razumem pa, kaj se toliko sliniš in si domišljaš, da če si delavec v tujini ter zato kaj več vreden, seveda pa dokazuješ, da si samo neveden in žaljiv,ravno na nivoju Švicarjev….
      S Švicarsko kulturo pa seveda nimaš nič skupnega…..je zate prava španska vas!

     • Jernej

      Moj pogled seze po celi Evropi, ker Sem v Svici in Sem uspel v zivljenju in ti pa ne, ker si se vedno v Sloveniji. Zdaj pa odnehaj in me pusti na miru in razlagaj svoje pravljice dedku Mrazu. Lp

     • Jernej

      Lahko zaradi meine mislis kar zelis in jaz ti ne omejujem nic. Le meine pusti s svojimi pravljicami na miru, ker me take blodnje ne zanimajo. Zanima me le Svica. Cas bo pa pokazal kdo se moti in kdo ima prav. Lp

     • Jernej

      Zivim v Svici in bom postal Svicarski drzavljan in me res Slovenija ne zanima, ker ne morem zal nic vplivat. Nikoli nisem volil za Levico ampak vedno za Janso. Tako da nisem eden od tistih. Srecno

     • Jernej

      Svica ni v Eu in ne sprejema diktata Bruslja. Eu pa bo itak razpadla, ker zdaj razmisla o iztopu se Spanija in gotovo Poljska, Ceska in ce bo slo na slabse gotovo se Avstrija. Tvoje poznavanje tujine kot je Svica, Avstrija je popolnoma zgreseno. Ne more vsak v SLo kar govoriti kako gre po Evropi. Ne more, ker zivite v Sloveniji in Vas vtikljiv nos seze le do Karavank oz do okolice Trsta. Lp

     • Steiermark

      Takšne kot si ti, si želijo ravno ti šerijatarji, da omalovažujejo mnenje drugih, ki vidimo, brez rezin pršuta na očeh, jasno .
      Na te pomirim, da jaz Avstrijo poznam “od blizu”, prav dobro, ker smo mi Štajerci še vedno povezani s svojo matično domovino, s sorodniki in preživljanjem prostega časa oz. dopustov pri njih, pa tudi Italijo poznam zelo dobro, ker sem tam živela skoraj 20 let! Probem v Evropi so predvsem zločinski pripadniki komunistov, zelenih itdd. ki z roko v roki uničujejo narodnostno pripanost vseh, v Evropi! Nam Štajercem jo je odvzel zblojeni Maister, ki nas je že 1919 leta dal v kremplje srbov, nas Štajerce pa odtrgal od naše matične domovine! In kaj je ta drhal , v vseh teh letih storila z nami, z našim?

     • WISKY 1000

      Kje si,jaz sem v Vadzu-u

  • Hribouc

   Kaj čudnega za barbarsko ljudstvo?

   Komunistična zalega lenuhov, barab in psihopatov, morilcev, ki je pobila svojo prvo inteligenco in prvinske gospodarstvenike v zgodovini po nauku in modelu popolnoma tujega plemena morilskih Moskovitov, krvavih Boljševikov, ki so prišli na oblast potem, ko je ves ruski narod revolucionarno v Februarju 1917
   opravil s tiranijo ruskih carjev Romanovih, z drugim, novemberskim udarom, usodnim in krvavim prevzemom sadov prvinske revolucije demokratično zastavljene vlade Kerenskega… to JE KRVAVA DEDIŠČINA SATANSKIH NORCEV, KI NE MORE IN NE BO NIKOLI USPELA.Nikoli.Nima osnovne šanse za uspeh.
   Garancija je skrita v misteriju 90.000 grobov Slovencev.
   Obračajte kamorkoli, ne bo zneslo.
   Še najmanj Diklićki in Hribarju. ZLO, eno samo sprenevedavo, bedasto Zlo.

 • macon

  Spomenača, ki je spizdila v privilegirano penzijo stara malo čez 50, nam pridiga o srčni kulturi, medtem, ko jo je vedno skrbela samo njena rit (=korist). Ustavljanje desnice in plazenje okoli kučana se ji je seveda mastno izplačalo, a nje, mati domovine ali kaj so ji že nadeli levi pohabljenci. Gre pa samo za komunajzarskega krta v Demosu, ki ga je rušil od znotraj, pokvarjenko in oportunistko.

  Seveda ji je po volji lopovska moralno iztirjena Jugoslovenija, ki je domovina po njeni predstavi in potrebi.

 • Beli Sneg

  Hanzi je postalo trobilo ugrabljenega države. Še Peskova se jim je dokončno upognila. Kdaj je bil nazadnje povabljen komentator, ki nima spranih, levo pofarbanih možganov. Gledanje partijcev je postalo suhoparno in zatohlo, kot je postala zatohla dolina Šentflorjanska.

  • Oliva

   Si pozabil, da kučan odloča kdo bo gost na njegovem trobilu. Peskova je pač primorana gostiti tiste parazite, ki jih on določi.

 • VERZIFIKATOR

  Podobnost z bitjem na levi je popolno naključje.

  Tinka Hribovc

  O DEKLIČU

  O dekliču ljudska pesem poje,
  z rožami da je poti postlala,
  mati ljudstva svojega postala,
  žrtvovala zanj življenje svoje.

  Kdo je ta deklič, da zanj ne vemo,
  mlajši rod začuden se sprašuje.
  ljudske pesmi so mu namreč tuje.
  Ali res povedati mu smemo?

  Bil deklič je, ne bi o lepoti,
  nepomembna ta pri vsej je stvari,
  se napake takšne zanemari,
  zamolčimo tudi o slepoti.

  Manjkajo da te stvari dekliču,
  stvar povsem seveda je drugotna,
  je pa danes babnica zlohotna,
  to povejmo, vdana vsa hudiču.

  Pobesnelost in z njo vsa nemarnost,
  ki okoli sebe jo razširja,
  vredna sama je za pol hudirja,
  kot mongolska svojčas je nevarnost.

  O dekliču ljudska pesem poje,
  nova nje vsebina je v celoti,
  o pokvarjenosti in togoti,
  konec tak, da vsak dobil bo svoje.

 • AlojzZ

  Za vse nekdanje žrtve politične represije je lahko srhljiva njegova izjava (o Zemljariču) marca letos na POP TV: “Je imel moč, ampak predvsem je ta moč temeljila na Slovencih brez hrbtenice!”

  Kako lepo je dr. Janez Remškar opisal moč satana. Ta moč je natanko taka, kot mu jo mi sami dopustimo. In Slovenci brez hrbtenice so mu jo dopustili kar veliko. Preveč veliko!

 • Ivan Ivanovič

  Butalci, za Butalce rojeni, za Butalce vzgojeni …
  Ni jim pomoči. Sposobni so edino za korakanje na smetišče zgodovine.
  Butale danes in nikdar več.

  • VERZIFIKATOR

   In za vedno.

 • sloustava

  Presstitucija na RTVSLO, KANALIZACIJI A, POPTV, globlje kot “intervju “ s Spomenko Hribar, ne morete iti. To je vase dno!

  • Novakec1

   Samo pogledaš kakšne filme vrtijo in je vse jasno, Debela mama, Sam doma, Mačeta itd….

 • ludvig

  ..Hribarjeva se skladno s svojo tradicijo pojavita ne pre hitro ne pre pozno- ravno pravi trenutek…ko je ogroženo vladanje levice…seveda se ta kaviar inteligenca ni nikoli oglasila, ko se je začela tajkunizacija države, nikoli se ne oglasi ob korupcijah v visokem šolstvu, nikoli se ne oglasi ob nesposobnosti pravosodja, zdravstva… oglasijo se takrat, ko je revolt ljudi že tako glasen, da ga ne morejo prezreti…tako je bilo ob osamosvojitvi, tako je danes…ravno ob pravem trenutku – za njih..

  • RATATA

   Naiven folk pa kar posluša, sam pa ni navajen razmišljat o ničemer, samo o lučkah in trgovskih centrih, po katerih se bo šel sprehajat!

 • marker

  Ne razumem, kakšno dodano vrednost predstavlja za našo državo ta čaščena Angelika Mlinar. Zame je to samo brezposelna avstrijska levičarka.

 • RATATA

  diklićka je po posteljnem dogovoru s tinkom izvedla krik odrešenja potomcev in naslednikov ter slavilcev komunistične revolucije in morilskih revolucionarjev!
  Kriknila je: “ZAUSTAVITE DESNICO!!!” … in ta krik so vzeli tako zelo resno, da desnice še dandanes ni na spregled, Verjetno ždi v žepu kakšnih preozkih kawboyk Varteks Varaždin.

  …ste dobro preštudirali 57.št. NOVE REVIJE? … ki se že 30 let opeva kot prekretnica, kot da bi Novo revijo prebirali milioni Slovencev!!??? (oba..- diklićko in tinčka(?) Bučarja, Rupla, Jambreka,. … Rusa…) … http://www.slovenska-pomlad.si/uploads/nr_57.pdf

  TODA: POLEG S.Diklićke je že davno tega pred desnico je svaril BMZ že marca 90 v Dolenjskem listu..
  takole:
  ##
  Drugačen pogled na kapitalizem
  /ob obletnici dogodkov pred 29.leti/

  Preveč gremo v desno, je v Brežicah svaril dr. B. M. Zupančič
  — Profesor kazenskega prava dr. Boštjan M. Zupančič, ki je 15 let študiral in delal v ZDA, je, kljub temu da je svoja stališča že predstavil v javnih medijih, Brežičane nekoliko presenetil.
  Vsaj tistih nekaj deset, ki se jih je zbralo na četrtkovi javni tribuni v organizaciji občinskega sveta ZKS-SDP.
  Zupančič je eden redkih, ki se je z Zahoda vrnil z negativnim mnenjem o njem.
  Prepričanje, da je tako idealistično prikazovanje zahodnega blagostanja in demokracije že na robu zločina.
  »Ljudje so se preobjedli belega kruha in hočejo sosedovega, toda ta bo precej dražji!
  Večina teh fantov, ki hočejo razprodati naše imetje tujemu kapitalu, niti ne ve, kakšna žival so multinacionalke. Vsi mahajo z nekimi papirji, programi, ki jih potem niti ne berejo, saj se jih ne splača, ker smo itak vsi demokrati!«
  Dr. Zupančič je zagovornik družbene lastnine in socializma, saj meni, da krize ni povzročil socializem, temveč nesposobni ljudje na pomembnih mestih.
  Sklicuje se na Marxa in Englesa, ki sta že tedaj nakazala, da socializem ne bo mogel zaživeti na nerazvitem Vzhodu, temveč v razvitih državah.
  Po njegovem je bila družbena lastnina v Sloveniji še kar učinkovita, kar samo dokazuje, da je »uspeh odvisen od grede, kamor jo vsadiš«.
  Ker gre naša politika vse bolj v desno smer, je Zupančič prepričan, da
  »bolj kot bo politika desna, večji bo davek, ki ga bomo plačali za to«.
  Sam se je vključil v politični boj, ker meni, da gre tu za bitko med dobrim in zlom.
  V njem se itak ne bo odločalo po pameti, prav pa je, da se dela vsaj moralno in pošteno.
  »Čudi me, da so se tudi komunisti — sam nisem član te stranke — obrnili tako v desno.
  Ne govorim o tistih slabih komunistih, ki se obračajo po vetru, ampak o takih, kot ste vi, idealističnih.
  To, kar jaz govorim, se sliši, kot bi bil komunistični agitator iz leta 1935.
  Toda opozarjam vas, da strokovnjaki na Zahodu spoznavajo prednosti družbene lastnine, mi jih pa teptamo.
  Kapitalizma ne bo ustavil ne novi Stalin ne Lenin, ampak pomanjkanje zraka, vode, nafte.
  Takrat bo tak sistem, kakršen je naš, zopet postal aktualen.
  Ameriška mentaliteta je prilaščanje, pri nas pa je še nekaj človeškosti, a tudi to hočemo sedaj razprodati!«je razlagal dr. Zupančič.
  Marsikdo od prisotnih seje strinjal, da ne bi smeli povsem poteptati naše preteklosti, kot se je to zgodilo po vojni.
  Nekatere pozitivne izkušnje bi morali ohraniti in jih koristno uporabiti.
  Kajti, kot pravi dr. Zupančič, »kapitalizem ni na Švedskem ali v Avstriji, ampak na borzi v New Yorku in na njegovih ulicah, kjer tisoči
  prebijejo vsako noč.«
  B. DUŠIČ
  DOLENJSKI LIST št.13 ##
  v četrtek 29.marca 1990

  https://www.dolenjskilist.si/media/arhiv-pdf/dl/1990/DL_1990_03_29_13_2119.pdf?fbclid=IwAR2EYHhmWykXP-WXJ6w4qoOxcDxqimfs6eSZ0W6xqfTmyuHQs6NRuU_5XUU

  KDO BI PA SESTOPIL Z OBLASTI KAR TAKO(??) KOMUNAJZR PA SPLOH NE!!

 • Amerikanc

  Antislovenka, ki je s svojo zaničljivo izjavo, “ustavimo desnico”, načrtno škodovala slovenski Naciji, bi sedaj svojo Srbijansko kri ponovno rada prodala Sloveniji. Hribarca pokvarjena, kljub temu, da se te je usmilil Tine, ne boš nikoli del slovenske nacije ampak boš s svojimi izjavami, zgodovinsko gledano, vedno izdajalka slovenske nacije.

 • Gren

  AVSTRIJCI SO ZELO VESELI , DA SO SE ZNEBILI RDEČE ANGELIKE , KI NI ANGELSKA AMPAK HUDIČEVA ZAPOMNITE SI , KAR SEM NAPISAL BOSTE VIDELI V ENEM LETU !!!!!!!!!

  • Steiermark

   Mi, normalni in ne rdeči, vse to že seedaj vemo.

 • WISKY 1000

  Boli ta dva komunajzarja za migrante,njih bo tak Matilda kmalu vzela,nastradal bodo potomci in vnuki,pravnuki.

 • rubec

  Med njima kot vidim ni ne ljubezni več, ne iskric. Tine je zgleda še svojo desnico ustavil.

  • centurion

   Ne drka več z desnico.
   Pa tudi Leva Šakić mu ne služi.

 • rabbit

  Še bolje od zakoncev Hribar, ki sta pač branila svoj korit in posledično tudi skupni levi korit je bil zame bolj zanimiv intervju z dr.Nočem in dr.Brecljem. Dr. Brecelj niti enkrat ni rekel, da se mu zdi, kar so naredili v UKC z dr.Nočem velika svinjarija. Ne on se je javno pritoževal nad Novo 24tv, češ da se je spravila nanj, ker je poskrbel, da so iz sveta Onkološkega inštituta spravil 3 člane, ki naj bi bili blizu SMC ali celo njeni člani, povedal pa ni, da je poskrbel ravno on ,da so tja tudi prišli, sedaj pa so jih nadomestili člani LMŠ. To je pokončni dr. Brecelj. Vedno na pravi strani korita.

 • Franc Novak

  Ne pozabimo, tovarišica S. po narodnosti ni Slovenka. Njen motiv je torej jasen.

  • Steiermark

   Tudi ona je ena izmej srbskih pritepencev, ki se je priklatila v Slovenijo, sedaj jo pa Slovenci v Sloveniji, motijo!

   • Anton

    Me zanima kam se boste potepali vi ko svoje pobašejo Avstrija in Italija.

    • Steiermark

     Druže Antone, mi avtohtoni Štajerci, se nebomo “poteepali” ampak enostavno združili z našo matično domovino! In, če je kdo upravičen do katerega ozemlja – jugosi – srbi, bosanci itd. pravgotovo ne, te pritepence bodo pa enostavno, tako Avstrijci, kot Italjani, izgnali…. Se ti ne zdi pravično?

 • šrauf

  Zanimivo je kako se pri nas zlorablja beseda disident. Če izzavzamem množico anonimnih žena in mož, si od znanih politikov ta naziv zaslužita Pučnik in Janša. Pučnik posebej zato ,ker je kritiziral režim,ćeprav mu je bilo kristalno jasno kakšna kalvarija ga čaka.
  Za Hribarja lahko rečem,da sta bila “žrtvi” medfrakcijskih bojev znotraj partije.Smolo sta imela, ker njuna frakcija v okviru partije takrat ŠE NI zmagala,zato sta si pa danes tako “dobra ” z opurtinistom Kućanom. Kako se lahko onedva kot disidenta,neformalno družita z okorelim oficirjem UDBE (Roter)in zadnjim šefom KP in UDBE(Kućanom) in se v belokranjski gostilni zmenijo za predsedniškega kandidata Danilota Sončnega? Na bruhanje pa mi gre ,ko pomislim ,da je bila Diklićka predsednica Demosa….naj bo prekleta.

 • xtc

  No dobra stvar je ,da bo morala EU krčiti kohezijska sredstva in bo ropanje onemogočeno,prav tako je vse bolj jasno ,da bo morale EU drastično znižati subvencije(ki jih navadno dobivajo vedno bolj ali manj oni pri koritih,ne pa tudi drugih) in nenazadnje Diklićka naj gre domov v Bosno in tam “dekli svojo srčno kulturo”,če jo bodo poslušali.
  Vso to pranje možganov je jasno,da Kučanu & Co pohaja sapa kar skušajo nadomestiti z agresivno propagando,a tudi ta ne zmore prikriti vse večje opešanosti Kučan Reicha.

 • milanček

  tovariš hribar se ima za velikega intelektualca, pa še tega ne zastopi, da ima droljo, govno anti slovenskemu narodu, za svojo izbranko! tine, sram naj te bo!

 • Slovenija od kje lepote tvoje

  Smo volil desnico kaj je blo levica se je naprdnila in ni bilo mogoce natedit sestavo vlade jest mislim da bi mogl take primere kot nemogoce sestavo vlade pustit da tist k je zmagu naj dela vlado ne rabmo vse te balasti ki jim pravijo ministri

 • Jani Steiner

  Le kaj dela hribarca v Slo, črpa nezasluženo penzijo in pljuva po nas Slovencih. Marš u tri….pm. Lp.

 • Jani Novak

  sem že mislil, da ste popljuvali še Marka Noča, seveda desnica ne more pozabiti kako sta se pri otvoritvi pediatrične klinike guncala Zidar in Zofija…

 • Franc Mihič

  “Do sprave bi Hribarjeva prišla z uvozom migrantov in z raznarodovanjem Slovenk in Slovencev”

  Mar je to res, ali ni to grobo podtikanje?

  Kaj ima tudi RKC iste namene, ko opozarja Slovence, da so migrantje ljuje?

  • macon

   Zate in zame veljajo zakoni drugače kot za migrante. V tem je hud problem poleg levih laži o vsem v zvezi z migranti.

   • Franc Mihič

    Menim, da je pravna varnost delavcev, zaposlenih, že leta izigrana od vseh politikov in jo ne ogrožajo migranti. Za politike je »napredek« to, da zdaj državna institucija (ZPIZ) opozarja zaposlene, da nimajo plačanih prispevkov, ti pa morajo ukrepati sami. Doslej je zaposleni moral sam preverjati, ali je delodajalec odvedel prispevke, kdor je seveda to znal. Odgovornost za to nosi politična levica oziroma vlada mag. Antona Ropa, ki je sprejela zakon, da delodajalci lahko kar zadržijo prispevke zaposlenih brez njihove vednosti in tako »zakonito« kratijo lastninske pravice. Minister mag. Janez Drobnič v vladi Janeza Janše pa je celo dejal, da so delavci za to oškodovanje sami krivi. Poslanec Jože Tanko je mnenja: »Mnogim podjetjem smo tako pomagali.« (?) Univerzitetni profesor, ekonomist, je celo dejal, da je to nekako tiho kreditiranje podjetij, da bi preživela. Politiki naj bi torej pomagali podjetjem, a ne s proračunskim denarjem, temveč enostavno, da dovolijo da podjetnik neplačnik po potrebi zadrži plačilo prispevkov, kar je kraja, a niso kaznovani. Ustavno sodišče pa je le ugotovilo je, da je taka zakonska ureditev protiustaven poseg v lastninsko pravico delavcev. Zaradi koristi delodajalca vse tveganje in škodljive posledice nosi le delavec. Torej vsa slovenska politika je in še dovoljuje nekaznovano krajo prispevkov zaposlenim. Mar ni to problem, ki ga ne povzročajo migranti?

   • Franc Mihič

    Privatizacija skupnega družbenega premoženja nepravična in smo bili pri njej državljani v neenakopravnem položaju, kar ni v skladu z ustavo in je usodno zelo negativno zaznamovalo pravno državo, demokracijo in blaginjo mnogih. To je bilo »zakonito« premoženjsko razslojevanje, s pomočjo krivičnih zakonov tedanje vladajoče politike in njene stroke, kar ima hude ekonomske in moralne posledice in ne prispeva k ugledu pravne države, ne demokracije. Takšen model nepravične privatizacije je sprejela levica, LDS/SD, desnica pa ni vložila ustavne pritožbe, čeprav je bilo jasno, da bodo vodilni privilegirani, običajni državljani pa izigrani pri privatizaciji skupne družbene lastnine.
    Levica je stavila na dr. Mencingerja, ki je favoriziral direktorje kot nove lastnike, kar je nepravično do ostalih državljanov. Mnogi direktorji, menedžerji pa so tako lahko “odkupovali” kar brez lastnega denarja. Nakup oz. njihove (tajkunske) kredite jim je v resnici odplačalo kar prevzeto podjetje, če je preživelo, saj gre za izčrpavanje in oškodovanje gospodarske družbe s strani menedžerjev podjetja, samo da so postali še večinski lastniki podjetja. Izčrpavanje in oškodovanje družbenih lastnine in gospodarskih družb je tako postalo kar zakonito, kar je absurd pravičnosti in morale. V EU je to strogo prepovedano, a to se pri nas še vedno taji. Tudi Janševa vlada očitno ni razumela bistva pravične privatizacije in ni prav upoštevala EU direktiv. Ne pozabimo, da je obsojeni menedžer MERKURJA, Bine Kordež, kot prevzemnik še oktobra l. 2007 dejal: »Kreditov ne bomo vračali!« Janševa vlada pa je še novembra 2007 trdila vse je skladno z direktivo EU. Sredi novembra 2007 berem: «Jože Tanko, vodja največje poslanske skupine SDS, je prepričan, da menedžerski odkupi potekajo skladno z evropsko in slovensko zakonodajo ter ob ustreznem nadzoru pristojnih organov in ustanov. Evropska direktiva o prevzemnih ponudbah enakopravno obravnava vse možne akterje prevzema, tudi menedžerje. Praviloma vsak menedžerski odkup spremlja vsaj ena banka, ki po zakonih in internih pravilih za presojo posla poskrbi za ustrezno zavarovanje kreditov pri izpeljavi kupčije.« Jože Tanko oz. SDS je torej menila, da je vse v redu z bančnimi krediti, tajkunov ni.. Šele tik pred iztekom mandata je vlada J. Janša dojela problem in sprejela spremembe zakona o prevzemih podjetja, a ves čas mandata te vlade so predvsem menedžerji foruma 21 tako lahko lastninili podjetja in bogateli. Veliko je botrov bančne luknje, od ekonomskih in pravnih strokovnjakov, predvsem pa politike-predsednikov strank, nadzornih svetov in uprav bank in podjetij. Vsi ti so botri bančne luknje, ki jo vedno »plačamo« državljani. Državne banke pa smo morali zato sanirati davkoplačevalci, ki nismo bili nič krivi, bankirji in politiki, ki so to dopustili in omogočali, pa so se vsi izognili odgovornosti, kar ni pravično, ne demokratično. V vsakem primeru pa je prevzem podjetja plačalo podjetje samo, ne pa novi lastniki, to je ne direktorji oz. ne menedžerji, ne razni holdingi, tudi cerkveni ne, kar je v normalni demokraciji oškodovanje podjetja in je strogo prepovedano. Ne leva, ne desna politika, ne cerkev, ne stroka, še dandanes to niso obžalovali in nihče jih ne sankcionira. Še vedno volimo leve in desne politike, ki so navadne državljane opeharili, da so pristali v gospodarstvu na nizkih plačah, posledično na nizkih pokojninah. Volimo tiste, ki so nas opeharili, a to niso migranti.

  • Steiermark

   Žal ti moram odgovoriti , pritrdilno! Tudi oni so, s poglavarjem, prodani hudiču – satanisti. Vsakdo, ki jemlje evropejcem oz. Slovencem pravico, da živijo v svoji deželi, po pravilih, ki tukaj veljajo vsaj 2000 let, po Kristusovem nauku, ter daje to pravico priteepenim izganjalcem krščanstva i n prinašalcem klavsko posiljevalske religije, se naj pogleda v ogledalo in si iskreno odgovori, na vprašanje, kaj vidi v njem….

 • Joško

  A ni Spomenka Hribar tudi uvožena?

  • Steiermark

   To so oni, koji su došli u Slovenijo, ne da rade, nego, da zarade . In tako si drugarica iz srbije (gde stavi srbin svoju nogu, tamo je srpska zemlja) pač prisvaja pravico, isto kot kratkonogi zmene, da jim kot srbom vse pripada!

 • Anton

  Po navadi to sprašujejo ri… Lizniki.

 • JANEZ GUS

  Pa ljudijeBožji pa ko ga še smirklja.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Bog nas varuj filozofov tipa Hribar.