Ovadba trojice “intelektualcev” proti Kriznemu štabu bo po kratkem postopku zavržena, saj je popolnoma neutemeljena! S potezo tvegajo obtožbo zaradi krive ovadbe!

Boris A. Novak, Darko Štrajn in Blaž Zgaga (Foto: STA)

Radikalni levičarski aktivisti Boris A. Novak, Darko Štrajn in Blaž Zgaga so po poročanju Mladine ovadili ukinjeni Krizni štab RS in sicer zaradi deljenja neumestnega sporočila na njihovem uradnem profilu. Pri ovadbi trojice »intelektualcev« gre sicer bolj kot za resno ovadbo za politični pamflet brez kakršnekoli veze s pravom, odvetnik Radovan Cerjak pa je za spletni portal Nova24TV komentiral, da o očitanih kaznivih dejanjih spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti v tem primeru ne more biti govora. V čivku, ki je za vlagatelje ovadbe sporen, po njegovem mnenju ni videti nikakršnega spodbujanja, niti kakršnega koli razpihovanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Trojica ima vso pravico do kritike oblasti, a si je po Cerjakovem mnenju zato izbrala popolnoma zgrešen način. Ovadba bo tako po njegovem mnenju po kratkem postopku zavržena, lahko se zgodi tudi preobrat in bodo omenjeni obtoženi krive ovadbe.

Radikalni levičarski aktivisti Boris A. Novak, Darko Štrajn in Blaž Zgaga so po poročanju spletne Mladine v sredo pri okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani vložili zahtevo za kazenski pregon neznanih storilcev v nedavno ukinjenem vladnem Kriznem štabu. Zahteva se nanaša na sporočilo na družbenem omrežju Twitter, ki je bilo deljeno na uradnem profilu Kriznega štaba. Trojica, ki se proglaša za “intelektualce” deljenje tvita dojema kot žaljivo, vse pa naj bi bilo usmerjeno v namerno osebno in poklicno diskreditacijo. Kazenski pregon zahtevamo tudi zoper anonimno osebo, ki je prvotno objavila navedeni čivk.

Ovadba trojice “intelektualcev” je politični pamflet brez kakršnekoli veze s pravom
“Krizni štab se je na samem začetku svojega delovanja oglasil s politikantskim in zastrahovalnim sporočilom, ki je vredno vsega obsojanja in zbuja bojazen, da nekateri krogi v pravkar ustoličeni vladi Republike Slovenije izkoriščajo epidemijo za demoniziranje drugače mislečih, vsiljevanje politične strahovlade ter kratenje ustavno zagotovljenih človekovih pravic in svoboščin,” se med drugim razburjajo v svojem zapisu. Menijo, da so podani znaki za storitev kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti (297. člen KZ, 1., 3. in 5. odstavek), še posebej v zvezi s tem, da je v tem obdobju Republika Slovenija že uradno razglasila epidemijo COVID-19. Iz poobjave na uradnem Twitter računu Kriznega štaba naj bi bilo po njihovem prepričanju razvidno tudi, da gre za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti zaradi političnega ali drugega prepričanja. “Brezpogojno zahtevamo takojšnji kazenski pregon neznanih storilcev in njihovih neposredno nadrejenih v Kriznem štabu, ki so na ta način umazali in zlorabili požrtvovalen boj mnogih sodržavljank in sodržavljanov s pandemijo zaradi svojih političnih strasti,” so še zapisali.

Foto: posnetek zaslona

Odvetnik Cerjak meni, da o očitanih kaznivih dejanjih spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti v tem primeru ne more biti govora
Za komentar ovadbe smo prosili znanega odvetnika Radovana Cerjaka, ki je za spletni portal Nova24TV uvodoma povedal, da sama ovadba v oblikovnem smislu ne spominja na neko resno kazensko ovadbo. Kot pojasnjuje, zakon sicer neke formalne oblike za kazenske ovadbe ne predpisuje.

Glede vsebine pa Cerjak meni, da gre pri tej ovadbi, v vsebinskem smislu, bolj za nek politični pamflet, ki s pravom, še posebej kazenskim pravom, nima nobene zveze: “V tej ‘ovadbi’ je resnično natroseno toliko vsebinskih nesmislov, da bi vlagateljem ovadbe, ki se titulirajo kot intelektualci, drugič svetoval pomoč kompetentne strokovne osebe, podkovane z vsaj osnovnim znanjem kazenskega prava.”

Pravniki bi jim po Cerjakovem mnenju najbrž takoj razložili, da o očitanem kaznivem dejanju Javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, v tem primeru res ne more biti niti govora.

Radovan Cerjak (Foto: Facebook)

V čivku, ki je za vlagatelje ovadbe sporen, ni videti nikakršnega spodbujanja, niti kakršnega koli razpihovanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti
Kot nadalje pojasni Cerjak, je očitano kaznivo dejanje v kazenskem zakoniku izpeljava 63. člena Ustave Republike Slovenije, ki prepoveduje spodbujanje k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoveduje spodbujanje h kakršnem koli nasilju. “Bolj ko analiziram za vlagatelje ovadbe sporen ‘čivk’, manj vidim v njem kakršno koli izvršitveno obliko, ki je potrebna, da lahko govorimo o tovrstnem kaznivem dejanju. V ‘čivku’, ki je za vlagatelje ovadbe sporen, ne vidim prav nikakršnega spodbujanja, niti kakršnega koli razpihovanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ni mi jasno, kje so to vlagatelji ovadbe zaznali iz za njih spornega ‘čivka’, niti ne razumem, kako lahko vlagatelji ovadbe, ki se imenujejo intelektualci, pripišejo Kriznemu štabu, da jih je javno razglasil za kužne, kot to izhaja iz objave v Mladini,” je jasen Cerjak.

Zgaga, Štrajn in Novak znajo odgovarjati zaradi krive ovadbe.

Trojica ima vso pravico do kritike oblasti, a si je zato izbrala popolnoma zgrešen način
Kaj takega, kot trojica očita Kriznemu štabu, v času njegovega delovanja ni bilo zaslediti nikjer. “Karkoli si vlagatelji ovadbe mislijo o aktualni oblasti in predsedniku vlade, do svojega mišljenja imajo, da ne bo pomote, vso pravico, pa mislim, da si so izbrali povsem zgrešeno pot za kritiko oblasti, ki trenutno deluje res v nenormalnih okoliščinah,” meni Cerjak. S tako ovadbo, po Cerjakovem mnenju, kvečjemu kažejo na odsotnost zdrave kmečke pameti in da jim je sovraštvo do aktualne oblasti v teh kriznih časih popolnoma zastrlo jasen in trezen pogled na družbeno stvarnost. “Upam si tudi napovedati usodo tej precej zmedeni ‘ovadbi’. Ta bo po kratkem postopku zavržena, saj je popolnoma neutemeljena,” še sklene Cerjak.

14. Vlada RS

Boštjan M. Zupančič: Če ni nastala omenjena konkretna nevarnost za javni red in mir, potem kaznivega dejanja po čl. 297 KZ ne more biti
Kar omenja besedilo dostopno na povezavi https://www.mladina.si/196960/ovadili-ukinjeni-krizni-stab/ po pojasnilunekdanjega sodnika Evropskega sodišča za človekove pravice dr. Boštjana M. Zupančiča nima znakov kaznivega dejanja iz čl. 297 Kazenskega zakonika Republike Slovenije:

“(1) Kdor javno spodbuja ali razpihuje sovraštvo, nasilje ali nestrpnost, ki temelji na narodnostni, rasni, verski ali etnični pripadnosti, spolu, barvi kože, poreklu, premoženjskem stanju, izobrazbi, družbenem položaju, političnem ali drugem prepričanju, invalidnosti, spolni usmerjenosti ali katerikoli drugi osebni okoliščini, in je dejanje storjeno na način, ki lahko ogrozi ali moti javni red in mir, ali z uporabo grožnje, zmerjanja ali žalitev, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(3) Če je dejanje iz prejšnjih odstavkov storjeno z objavo v sredstvih javnega obveščanja ali na spletnih straneh se s kaznijo iz prvega ali drugega odstavka tega člena kaznuje tudi odgovorni urednik oziroma tisti, ki ga je nadomeščal, razen če je šlo za prenos oddaje v živo, ki ga ni mogel preprečiti ali za objavo na spletnih straneh, ki uporabnikom omogočajo objave vsebin v dejanskem času oziroma brez predhodnega nadzora.

(5) Če stori dejanja iz prvega ali drugega odstavka tega člena uradna oseba z zlorabo uradnega položaja ali pravic, se kaznuje z zaporom do petih let.”

Iz ovadbe, kot je bila objavljena v časopisu Mladina dne 25. marca 2020, po navedbah vložnikov ovadbe izhajajo drugi znaki navedeni v čl. 297 KZ (1) (3) in (5). Dejanski obstoj drugih znakov je irelevanten. Če ni nastala omenjena konkretna nevarnost za javni red in mir, ki je potrebni pogoj, potem kaznivega dejanja po čl. 297 KZ ne more biti,” pojasnjuje.

Boštjan M. Zupančič v oddaji Tema dneva.

Kot še pojasnjuje Zupančič, gornje izhaja tudi iz sodne prakse Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu.

Rok Krajnc

 • sunday

  ampak, resnici na ljubo – ti trije že izgledajo kot idioti, ne, da v resnici tudi ne bi bili !!!

  • Vrhovni sodnik

   +10

   • Ros

    Idiotizem ni opravičilo za kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti. Policija ima na meji na razpolago vojsko in ima vse možnosti in pooblastila, celo dolžnost, da jih preganja in pridrži po pravni poti. Tako je. Te zločinci sodijo v zapor. Ker pravna država, pravo, resnica, denar, premoženje, varnost in demokracija niso ne idiotizem; ne hec. Lahko pa se izognejo zaporu s 5 letnim bivanjem na zaprtem oddelku psihiatrije. Veš, ni niti malo smešno. Če ne bi bilo vse res, se danes ne bi pogovarjali o tem.

   • Sofia24

    Pozdravljeni, ocenite moje gole fotografije in videoposnetke (18 let) popolnoma brezplačno – http://trim4.me/Y1l

    • Felikss_AH

     To kar je videti še moj pes nebi naskoču.

     • Silos

      O kateri sliki že govoriš?

     • Felikss_AH

      Ta prvi naslovni… naprej nisem niti probal

    • milanček

     zresni se!

    • Zgornji

     GET YOURSELF SOME USEFUL WORK , YOU EVIL MORRON !!! ! !!!

    • Slehernik

     Daš v rito?

  • zokispoki

   Za te nakladace bi bil poleg popolne izolacije dalec najbolj primeren Arbetslager ! Po moznosti na Antarktiki, de !

   • Zgornji

    AMENNN !!! :-)) Ali pa vsaj na Grenlandiji !!! ! !!! ;-))

  • Van Der Waals

   retarderanci z FDV in Filozofske fakultete!

   • JANEZ GUS

    FDV je enako ZOO.Naj mi ZOO oprosti.

    • Zgornji

     ;-) ;-)

  • VERZIFIKATOR

   Kriza je, prijatelj, kriza. In ta naredi svoje.

   Boris Darko Zgagar

   TRIJE KRIZNI

   Padli v krizo trije so modeli,
   njih blagovna znamka žal je mimo,
   so primerni zgolj, samo za zimo,
   zdaj pa topla je pomlad v deželi.

   Krizni štab ustanovijo lastni,
   ker sovraštvo bojda je na sceni,
   ker modelov se nikjer ne ceni,
   jih pozabil je sistem oblastni.

   O katerih teče tu beseda?
   Prvi je povedal, da je zgaga
   tisto vse, pod čimer sam omaga,
   blažji žegen pa strahotna beda.

   Drugi se model ima za tisto,
   kar novak za staro je področje,
   v krizi mu gre vse bolj na otročje,
   je kot škart zdaj odpovedal čisto.

   Tretji je model prav stare klase,
   ni iz Strajn, kot mu priimek kaže,
   Strajnar ni, podobnost vztrajno laže,
   ah, modelček to je čisto zase.

   Ta model z novakom z zgago v krizi
   v krizni štab se zakadil je jezno,
   kjer zaprejo vsa jim vrata trezno,
   ko ovadbo vidijo na mizi.

   To ovadba kriznih je modelov
   zoper pomladansko zdajšnje vrenje,
   tožijo, da mimo šlo življenje
   je vseh treh kot nepotrebnih delov.

   So modelčki tu le še za zgago,
   v krizi lastni tarča so posmeha,
   ne vedo, da pametni odneha,
   ko poraz zamenja upe v zmago.

   • samotoje

    Tri stare zgage. Zamahnemo z roko in gremo dalje.

    • Simon Rožič

     …komunistični krizni štab RS!…

    • VERZIFIKATOR

     Je že prav, da z roko se zamahne,
     a še bolje, če se ga dotakne
     roka in se butec ne umakne,
     da kak del obraza se izpahne.

     • samotoje

      Kroše z levo roko? To bi šlo. Desno rabim za pisanje in mahanje sosedom.

     • VERZIFIKATOR

      To pri meni je pa prav obratno,
      z levo roko čisto vse počenjam,
      desno šparam, da je ne napenjam,
      cenim desno, saj veš, nepovratno.

     • samotoje

      Najbolje bi bilo, če bi midva to v sendvič stilu opravila. Na en, dva, tri.

  • milanček

   tako je, ampak je tudi z nami nekaj hudičevo narobe, da dovolimo , dokazano tem idiotom, da nas dobesedno ponižujejo, kradejo , uničujejo kot narod! Torej zavedni Slovenci, kdaj bomo naredili konec tej svinjariji?

  • Simon Rožič

   …stoletni virusi, ki mutirajo s kozarčkom slivovke!

  • tohuvabohu

   Idioti so od rojstva, potem so pa postali še psihopati.

   • Zgornji

    Ja, žal jim je šlo še na slabše, namesto na Boljše !!! :-((

  • Iva

   Če zanemarimo njihov videz, pa ne smemo mimo bolne vsebine pisanja teh treh oseb, ki hujskajo javnost proti vladi, ko rešuje zavoženo situacijo prejšnje šaraste oblasti.

   • Zgornji

    Amennn !!! ! !!!

  • mona lisa

   Ja ampak taki idioti delajo sranje v državi.

   • Simon Rožič

    …do zdaj so bili na varnem; rdečuhi so jih zavijali v fine rdeče
    odejice…

  • VERZIFIKATOR

   TRIPTIH O TROJICI

   Borut A. Lovak

   POET TVOJ NOV

   Poet tvoj nov Slovencem venec vije,
   zapel ga bo z zamolklim turbo-basom,
   ga s trdim zaokrožil bo naglasom,
   ko samcat boj z akcentom tujim bije.

   Ga bije, a v tem boju ne uspeva,
   udarja elkanje mu na surovo,
   ko naj ustvaril bi poemo novo,
   ob tuj naglas vseskozi se zadeva.

   Je poezije inovator nove,
   ki nova je posebej po akcentu
   in nova vsa po duhu, sentimentu,
   ta nekam v daljo proti jugu zove.

   Da nov je, čisto nič še uporabljen,
   na ves glas publiko se prepričuje
   in boljše kot domače da je tuje,
   najboljši jezik ta, ki je pohabljen.

   Marko Strajnar

   ALTERNATIVNI AKADEMIK ŽARKO ŠPRANJA

   Kdor ne more v akademski
   mesta sferi si dobiti,
   ta zamore tjakaj priti,
   kjer so avtorji problemski.

   Kjer se problematizira,
   kar drugače misli, diha,
   jezno se na tisto piha,
   pljuva, bljuva iz prezira.

   Tak je mislec Žarko Špranja,
   včeraj liberalni živec,
   danes pač alternativec,
   kot da vse mu že odzvanja.

   Ko glasnó tako oznanja,
   koga se ne sme tožiti,
   hkrati hotel bi dobiti
   tožbo brez podlage, znanja.

   Kar je Špranjam dovoljeno,
   takim planskim in sistemskim,
   to ljudem bi inozemskih
   zdelo se bolnó zgrešeno.

   Žarko Špranja pa igrivo,
   kot da vse je dovoljéno,
   pa čeprav vnaprej zgubljeno,
   bi se šel alternativo.

   Kaj bi dal, da spoštovan
   in učen alternativec
   bi izpadel, ne zmuzljivec,
   vsem razumnim dobro znan.

   Bi se še prodal za Juda
   ali pa za Makedonca,
   iz antičnega bi lonca
   rad zajemal, a brez truda.

   Zidal stolp bi babilonski,
   in dokazal svetu eno,
   čez moža in pa čez ženo
   je brezspolni stan zakonski.

   Akademik bi kateri
   se tako lahko oženil
   in še opico priženil
   v darwinovski bi maniri.

   Zida Žarko na oblakih
   svet iz samih golih špranj,
   ko pa se zbudi iz sanj,
   znajde spet se pri bedakih.
   (rojakih).

   Vse je to le gola poza,
   znana in starokopitna
   jalova, nerodovitna,
   ki alternativo ploza.

   Rad bi Žarko bil napreden,
   pa čeprav le po imenu,
   ko ravna se po vremenu,
   je pomilovanja vreden.

   Alter-sceno ko naznanja,
   je kot starec kak sionski,
   žanje le krohot huronski,
   vse je ena sama špranja.

   Žarko Špranja, ki uhaja
   skozi špranje mu na plano,
   dobro že vnaprej je znano,
   s čim možakar se oplaja.

   Bolj ko Špranja naš je glasen,
   kaže se alternativno,
   žal deluje brezprizivno
   konzervativizem jasen.

   Špranja ko se s špranjo združi,
   pravi si akademija,
   svet se v salvah smeha zvija,
   morje pravijo mlakuži.

   Žarko Špranja veleumni
   akademik je za tiste,
   ki iz poze gole, čiste,
   vztrajajo pri drži strumni.

   Alter-scena ko bo prazna,
   nova spet alternativa
   pride kot iniciativa,
   ta še stopnjo bolj porazna.

   Ko bo preč alternativa,
   spet v nasprotje se sprevrže,
   zgodovina pa izvrže
   take štose – brez priziva.

   Petko Kolonič

   COVID-571

   Virus je hitrejši od človeka,
   se okolju naglo prilagaja,
   včasih je kot prava ljudska vstaja,
   kjer ni treba, najprej tam useka.

   Se začenja v grlu, s pravo zgago,
   blažev žegen prav nič ne pomaga,
   lažni je alarm, ki premaga
   zdravo grlo, izvojuje zmago.

   Stopnji drugi pravi se fajonska,
   so oči izbuljene zlovešče,
   kakor da abortusne so klešče,
   škoda virusna takoj milijonska.

   Virus kakor v luki mesec prvi
   se zasidra in signal pošilja,
   lažni kajpak, tkivo zdravo cilja,
   kot da bi najedali ga črvi.

   Črvi in repati polži v boju
   zdijo virusovi se mutanti,
   pa so le navadni sekundanti,
   ki mastijo z virusom se v loju.

   Na večer začenja dnevno delo
   virusov nevarnih niz v koloni,
   peti dan je ves že v mrtvi coni,
   lažno se predstavlja na debelo.

   Petstosedemdeset je mutantov
   in pa eden, ki je virus pravi,
   veste kaj, ko s prvim se opravi,
   bo pocrkal ves niz sekundantov.

   Pravega je treba le zgrabiti
   pa še dva do tri morda v koloni,
   peti dan poginejo vsi kloni,
   torej kaj smo rekli, gre storiti?

  • Zgornji

   Heh, hih, heh, keeera levuharska trapasta faca na desni … ;-))

 • Vrhovni sodnik

  Kot 3 kriminalci, Kitajci bi kompost iz njih naredili, da ne bi J.J. pozabil pipco MI zaprt.

  • KAPIBARA

   Ta kompost je neuporaben. Bi kontaminiral rodovitno zemljo..
   Kasočija so baje v sodu raztopili.. kot mehiški karteli. svoje rivale.

 • Artur

  Če bi vsi ti zdraharski komunajzlparaziti narodu za vzpodbudo enkrat vsaj slučajno v teh težkih časih javno objavili BODITE DOMA IN OSTANITE ZDRAVI.

  POSKRBITE ZA VAŠE NAJBLIŽJE, SPREMLJAJTE VSE UKREPE, KI JIH BO SPREJELA VLADA REPUBLIKE SLOVENIJE IN JIH SPOŠTUJTE.

  ODGOVORNO S SKUPNIMI MOČMI ZMOREMO DO SKORAJŠNJE ZMAGE NAD KORONA VIRUSOM
  bi bil to že fenomen stoletja v psihoanalitični medicinski sferi.

  Z moje strani pa spoštovani sodržavljani, BODITE DOMA………. in po gospodinjskih in ostalih opravilih doma v prostem poslušajte tudi musko, ki vam paše in predvsem, ostanite zdravi.
  https://www.youtube.com/watch?v=g7-Elfxo-aU

 • tomven

  Intelektualci…??! Za posrat!

  • KAPIBARA

   Na račun takoh, so ta pravi, degradirani..
   Kakr z ostalimi nazivi v Sloveniji, s katerimi se kitijo neposvečeni..

  • Novakec1

   Prej klošarji.

  • Simon Rožič

   Fosili, ki bingljajo iz najbolj priljubljene ZK riti- Kučanove!

  • Zgornji

   Bolj teleaktualci ;-)

 • DMB

  Kakšen je ukrep za preprečevanje takih butastih ovadb. Ali sodišča nimajo dovolj drugih obveznosti

  • KAPIBARA

   Majo.
   Kako se ogniti 30% humanitarnemu darovabju plače

 • Beli Medo

  Ljudje moji še dobro nam gre ob takih intelektualcih!

  • francelj3

   To so pač ‘pošteni intelektualci’. Saj se spominjate, “kmetje, delavci in pošteni intelektualci”.

  • tomven

   Jap

  • Simon Rožič

   …lahko nam bi šlo veliko bolje, če jih ne bi bilo; nekaj težkih milijonov bi
   privarčevali in ohranili dostojanstvo naroda!

 • KAPIBARA

  .. pjm… ?
  Nova kletvica je: Pejt u Bergamo..

 • branči

  a jih lahko zaradi krive ovadbe doleti kazen?

  • Joc 52

   seveda

  • tomven

   Lahko seveda. Samo morajo biti ovadeni zaradi krive ovadbe, pa seveda s procesirani. Tukaj se pa pri naših rdečih sodiščih ustavi. Na žalost!

 • Joško

  A je v Sloveniji že vsak 2intelektualec”, ki ima 2 minuti časa, da napiše neko neumnost? Intelektualni nivo v Sloveniji strmo pada, še posebej med “intelektualci” FDV in FF.

  • janko

   Nivo pri nas je strmo padel 45. leta (nekaj v zemljo, nekaj čez meje) in je vse do danes en sam rdeči prdec.

   • Artur

    Da je samo rdeči prdec zaradi hemeroidov še nebi bilo tako kritično ampak da so ta rdeči prdec kronani psihopati to je tragedija za narod.

  • Joc 52

   so tudi izjeme

   • Joško

    Se strinjam, hvala Bogu, da so. Ampak izjeme potrjujejo pravilo.

   • Zgornji

    Premalo Izjem je , žal.

 • sloustava

  Normalen, posten od govor so tile trije antislovenci dobili vceraj na Faktorju! Ampak hudic je v tem, da si sploh upajo tako zaj…. Slovenca! Duh revolucionarjev, ki ga pooseblja kucanizem, je se prekleto ziv ! Volivec, zapomni si! Nikoli, NIKOLI vec ne dovoli, da tvojo domovino rusijo antislovenceljni!

 • francelj3

  ‘Intelektualci’, ne pozabite, da je to vlado izvolil slovenski narod. To, da ste nam za poldrugo leto z državnim udarom vsilili obupno nesposobno ‘vlado’ komika, ki je odstopila, ko bi morala kaj narediti, ne spremeni tega dejstva.

  • Fifi Garbo

   Vlada ni bila izvoljena. Na onlasti je, ker se eni bojijo za svoje stolcke.sarec je bil katastrofa, jj pa je se vecja. Na oblasti je sekta, za katere vse misli njihov pastir.

   • branči

    bevskaj fifi, bevskaj! ali pa začni loviti svoj rep – aja to že počneš!

    • pupa

     On zna samo loviti svoj rep in če se slučajno šavsne nardi auuuuuuu pa kdo me je spet šausnu?

   • francelj3

    Vlada je toliko izvoljena, kolikor je po Kučanovem protiustavnem proporcionalnem sistemu sploh lahko. Po tem sistemu sestavlja vlado relativni zmagovalec, to je bil z dvakratno prednostjo na volitvah g. Janša pred klovnom.

 • janko

  Trojica vseživljenjskih pivcev kavice in klepetanja – vse za naš denar – se jim vidi.

  • Artur

   Zajedalsko antiproduktivni mešalci FDV megle z poudarkom na zdraharstvo.

 • zokispoki

  Kar povej naglas, prosto po Makaronovic, da im jebo pas mater, de !

 • Artur

  Če so to intelektualci potem sem jaz Napoleon Bonaparte.Tele aktualci pa že.

 • AGA

  TILE INTELEKTUALCI JIH BOJO PREJ KO SLEJ INTELEKTUALNO DOBIL PO GOBCU V IMENU LUDSTVA…

  • Peter dolenc

   a intelektualci? Še Butalci so zanje doktorji

   • AGA

    ASTRO FIZIKI, RAKETNI INŽENIRJI,TOMIČ,MAKAROVIĆ,MESEC ,KUČAN,FAJON, ŠARAC ,FAJON BRATOVŠEK,KORČE…..VSI IZHAJAJO IZ UGLEDNE SVETOVNO PRIZNANE MURGELSKO PARAZITSKE LEVIČARSKE UNIVERZE, KJER SO SE IZOBRAŽEVALA SVETOVNA INTELEKTUALNA IMENA MATIJA MACEK EDVARD KARDEL DOLANC…..

 • Joc 52

  tako si kardeljev pravnik razlaga pravo in pošilja ‘jurišnike’ v boj, ti se pa blamirajo

 • xtc

  Mislim ,da je treba “intelektualce ,kazensko ovaditi zaradi krive ovadbe in razpihovanja sovraštva in nestrpnosti,kar mislim ,da je pravno povsem vzdržno.

 • von Auersperg

  Hm…intelektualci, katerih ni motil dvorni norček, moti pa jih resna vlada, so dokaz, da je zdrava kmečka pamet še vedno veliko več vredna od diplom z rdečim žigom KPJ in karieri v nekoristnih branžah globoke države.

  • samotoje

   V primerjavi s Šmarcem so se počutili kot Descartesi, Hegli, itd. Zdaj so na nuli, zato so tako popadljivi. Nagonska reakcija inferiornih primerkov.

 • von Auersperg

  Le čevlje sodi naj Kopitar.

  Mojstri za “hvatanje magle” so res najbolj kompetentna institucija za pametovanje v tem skrajno resnem trenutku.

 • Gren

  TRIJE STARI OSLI SIVI

 • lojze

  Ovadba bo zavržena, cilj hujskačev je dosežen, tožilci in sodniki bodo dobili zaradi izrednih razmer povečane plače, slovenski družbeno-politični delavci danes v Financah objavljajo pamflet s katerim prosijo za pomoč države “v teh izredno težkih časih za medije”. Ko levičarjem zmanjkajo argumenti začnejo preganjati sovražni govor!

 • Novakec1

  Zakaj je pa na vseh slikah okoli pravosodne ministrice prazen prostor, a je kužna ali ne paše v to ekipo.

  • Artur

   Koketira s krivosodno peto kolono.

 • Jože Nardin

  Tale trojni intelekt, če me spomin ne vara, se ni niti enkrat oglasil na bebavo nakladanje šarca in njegovih. Torej!!!!?????

  • Andrej

   Šarec se jim je zdel pameten, zato niso imeli pripomb.

 • Ryuk

  Dva tedna Janševe vlade in se že oglašujejo “trla-baba-lan-intelektualci”.

 • Ros

  Te sodijo v zapor zaradi lažnive ovadbe. In izgon iz države in odvzem državljanstva in premoženja zaradi protiustavnega delovanja. Nag gredo v BiH, Servijo ali na Kubo.

 • mtb

  Nekaj v napeljavi teh tipov tam notri pod streho ne deluje čisto v redu…. bolj in bolj smešijo sebe, pa tudi oznako “intelektualec”

 • Viktorh

  Kako hudobni, preračunljivo pokvarjeni so lahko levičarski ekstremisti.

 • šmentanamuha

  Trojka A.Novak, Štrajn in Zgaga je tipičen partijski kader na vpoklic, partijski psi, ki jih spuščajo kot goniče za lisico (beri Janševo vlado). To je tipična lumpenproletarska inteligenca, nastala v letih socializma, ki v temelju ne premore žlahtnosti in prodornosti avtonomne inteligence pogumnih pokončnih neodvisno razmišljujočih posameznikov. Trije protežiranci režima, ki ližejo noge svojemu gospodarju Kučanu.

  • Andrej

   Likvidatorska trojka.

   • šmentanamuha

    Ja, to so očitno te trojke, o katerih sem včeraj prvič slišala. Ker je vsak zase prešibak, morajo biti trije.

    • JANEZ GUS

     Ko bi počilo, se bi ta golazen nesposobna takoj poskrila kot njihovi idejni vodje.

     • šmentanamuha

      Seveda, oni služijo dviganje temperature v javnosti, ker imajo dostop do medijev. Zgaga je medijski človek (novinar), Novak pokriva kulturo, Štrajn pa je menda filozof. Tako so pahljačo razprli na široko, da zgledajo kot predstavniki širokega spektra družbe. Ampak te trojke mi še zdaj ne grejo v račun. Kot neka skrita črna kabala.

    • Andrej

     Ko sem mladini že pred leti razlagal, da je tek trojk spomin na likvodatorske trojke so se mi režali, češ da sem nor. Trije morajo biti, ker je to najmanjše število sovražnikov, proti kateremu se neizkušen človek ne more boriti. Nobenih možnosti nima, da bi ušel. Prepozna enega in ta ga zamoti. Drugi od strani udari. Če slučajno temu uide v ozadju čaka še tretji in ta z lahkoto opravi svoj posel. Komunizem je resnično umazan na vsej črti.

     • šmentanamuha

      To še razumem, da je komunizem (mogoče bolje UDBA) imel skrbno načrtovane metode likvidacije, ampak da se danes vzdržuje simbolna kontinuiteta s tekom trojk, se mi zdi naravnost srhljivo. To je črna kabala, ki je preko simbolike ves čas prisotna v družbi in sporoča: “Še vedno smo tu”.

     • Andrej

      Točno, to je bistvo. Komunistom to uspeva, ker imajo ves čas v lasti ministrstvo za izobraževanje. Skrbno pazijo, da v tem procesu izobraževanja mladine ne bi prišlo slučajno do kake menjave vrednot. Ali pa, da bi se mladina kdaj vprašala: dajmo, poglejmo, če je vse to, kar nam o zgodovini pravijo, res! Mladina se tega nikdar ne sme spraševat.

    • pupa

     Približno kot policaji v paru ti delujejo v trojki. Vsi trije skupaj ne uspejo sproducirat 5% tega, kar sproducira en sam DRAGO JANČAR. No pa še kar jim uspe sproducirat, jim že zelo majhen slovenski trg zavrže, svetovnega trga še videli niso.

 • Andrej

  Tožijo neko ekipo, ki je ni več, nekaj neznanega, nekaj neotipljivega, sama megla. Take tožbe so v komunističnem krivosodju najbolj nevarne. In naše sodstvo je še vedno tako kot prej. In ker se čuti ogroženo je še nevarnejše.

  • JANEZ GUS

   Kozlovičko čaka veliko dela.To je vstrajen plevel,samo se bojim,da so postavili napačno babo na ta položaj.Že pri teh plačah jim ni zamašila gobca.

   • rubec

    Gospa Smrt bo izkoristila mandat za sestavljanje ovadbe proti Janši. Ko pride ustrezen trenutek, bo vse pripravljeno.

 • JANEZ GUS

  Naj mi nekdo pove,koliko delovne dobe imajo skupaj vsi trije ti modeli in koliko so njihovi mesečni OD.Ker to golazen in njim podobne ,bi bilo treba pod stražo in na normo naterat na prisilno delo ostanek njihovega bednega komuno življenja.

 • AlternativaZaSlovenijo

  A niso dojeli, da v tem času država nima nobene koristi od njih (teh tako imenovanih intelektualcev) in da so popolnoma nekoristni za družbo.

  • JANEZ GUS

   To so dobesedno klošarji ,vse življenje prisesani na naš denar.Adi bi s tako golazen zakuril peč.Kraljem ulice razdelit njihov denar.

 • res je, da so tipi kreteni…..ampak kreteni so tudi vsi slovenski “zastopniki (neizvoljeni ampak kupljeni)”, ki so bili tako zabiti in tako retardirano praznoglavi, da so radikalno levičarsko LGTBQ rasizem uber alles agendo uspeli zapisati v kazenski zakonik in sedaj če ne sprejemaš, vsaj uradno ne, radikalne levičarske agende v obliki tega člena KZ-1 na katerega se javno poščijem, ker z zakonsko prisilo uvaja moralno dekadenco in degradacijo posameznika, ker izvaja represijo nad mojimi mislimi in svobodo govora, hkrati pa z zakonom “dovoljuje” moralno sporne prakse….toliko v razmislek vam…..glavonjam s nova24tv

  • šmentanamuha

   Se strinjam.

   • realno gledano, smo pravzaprav kreteni mi, ker smo v zameno za “gospodarsko stabilnost”, ki jo v sloveniji nikoli ni bilo odkar obstajamo ampak so gospodarsko stabilnost ljudje zamešali za polne police vsega v trgovinah, ne glede na to, da je vsak izlet v trgovino v sloveniji izlet na puf v trgovino, no v zameno za gospodarsko “stabilnost” oziroma za plastično vrečko špecerije smo pustili političnim aberveznikom in javnosektorskim komunistom, da so prodali slovenijo v globalistične projekte….in sedaj se nam iste garniture iz leve in desne ponujajo, kot rešitve za sranje, ki so ga sami ustvarili, mi smo pa sokrivi do te mere, da jih nismo, ko je bil čas nadzirali in odfukali v tri krasne….del krivde je 100% na nas samih….ker imamo do kretenov v politiki premile standarde in večina je že podzavestno sprogramiranih na frekvenco strahu in negotovosti….s to zadevo se pa ti cepci hranijo….

    • šmentanamuha

     Vse drži, kar si napisal, Toda za tovrstno “odfukanje” potrebuješ organizacijo, t.j. politično stranko, ki je v parlamentu in po možnosti zmaga na volitvah. Problem je torej v realizaciji. To se najbolje vidi prav v tem, kako so levi v hipu, ko so izgubili oblast, že sklicali svoje vojščake in že organizirano razgrajajo. Dejansko je moč v organiziranosti. Medtem ko desnica še poskuša z nekim fairplayem, levi to izkoristijo in gredo brutalno v napad, Ker desnica ni organizirana na ta način, potem začne popuščati nasilju levičarjev. Imaš kakšen predlog, kako se lotiti stvari?

     • Stranka zasebnega gospodarstva in realnih davkoplačevalcev slovenije….ključne vrednote, ki se zastopajo v stranki so nizki/malo davkov, majhna javna uprava majhna in stroškovno/časovno zanemarljiva birokracija, zasebna lastnina, samoodločanje, akumulacija dejanskega kapitala, samozadostnost na vseh področjih (prehransko, energetsko, politično, finančno), parlamentarna demokracija, tržno gospodarstvo, podjetništvo, nacionalizem, biletaralni gospodarski dogovori, finančna in materialna odgovornost za napake pri ravnanju z davkoplačevalskim kapitalom, davkoplačevalski kapital, smrtna kazen za bankirje če se ugotovi manipulacija bančnega sistema v korist osebno ozko definiranih interesov po oblasti in neto premoženju…..sam teh stvari ljudje ne znajo dat v delujočo obliko za politično stranko…..pa ne pozabit, kje ste tole, kar ste ravnokar prebrali, prvič prebrali…..mislim, kdo je napisal, ne na katerem mediju v komentarju….pa seveda so v okviru nacionalizma zastopane vse klasične slovenske vrednote, kot so pirhi recimo :) pa svinjina in traktorji in te zadeve….kontra proces od globalizacije je fragmentacija….in kar svet potrebuje trenutno je ogromno dobrih delujočih samozadostnih držav z urejenimi mejnimi dogovori in stabilnimi gospodarstvi, kot tudi narodi :) in to je fragmentacija :) če ne veš, kako zgraditi močno in stabilno državo….vsaj gospodarsko gledano, je dovolj, če uporabiš osnovne trumpove slogane….made in usa…buy american hire american…..bring the factories home….pa takšne fore :)

     • šmentanamuha

      Mislim, da se bo tvoj scenarij dalo uresničiti po svetovni kataklizmi, ko bomo začeli znova. Mislim, da Covid-19 to ni, je pa to vojni akt. Ljudje so polenjeni v glavi in v telesu, zato bodo raje čakali na kataklizmo, ko se bodo stvari dogajale same od sebe.

     • mali plavooki

      Copy paste! Oni eno granitno kocko mi nazaj dve. Oni razumejo in spoštujejo samo silo.

 • if

  Kar so storili dokazuje, da niso intelektualci.

 • Stajerka

  …ja pismo……naj za svoje voditelje rolajo maske iz sekret papirja, če nimajo kaj druga bolj pametnega počet…….

 • Felikss_AH

  Hebat ga… Levuharitis je kronična bolezen… in se samo stopnjuje… kot demenca. Za ugledati bi se bilo na Špartansko metodo vzdrževanja zdravja naroda… vse kar je bilo defektno so pospravili takoj ko se je videlo da je samo v breme. Res je radikalno… ampak enkrat bo treba naredit temu Levuharističnem sranju konec… ali pa cepivo… če je sploh kaj takega mogoče za to nadlogo

  • zokispoki

   Levuharitis nesposobitis chronica, ce se ne motim, de !

   • centurion

    …Nesposobitis..et craditis..

    • zokispoki

     In Lopovitis, de !

 • Amerikanc

  Toti Yugofili so pokazali svoj pravi obraz, da smo se še ekrat spomnili na tiste, ki jim samostojna Slovenija ni opcija in kateri so skupaj s Ščetinncem strašili, da bomo v Sloveniji travo jedli. Upam, da jih po 37.a členu izženejo v Sibirijo, da bo mir pred razdiralci Slivenije.

 • murgl

  Časi so težki in zgodi se, da mnogi zgubijo orientacijo. Fenomen v Slo pa je, da se to dogaja najpogosteje akademikom in intelektualcem.

  • Iva

   TVIT, ki OPOZARJA na SOVRAŽNO GOVORICO “štirih pacientov”,

   je “naš pesnik Boris” opredelil kot UVOD v diktaturo Janševe vlade. Najbrž bi se rad vrnili v preteklost – DIKTATURA PROLETARIATA (Prašičja farma!)

 • Jani Steiner

  Zgaga and Co. od kdaj naj bi pa bili oni intelektualci? Varujte se pred temi škodljivci.

 • šmentanamuha

  Kaj pa je pisalo v tem twitu, mogoče kdo ve?

 • milanček

  ti trije “intelektualci”, lepo vas prosim, rojeni debili, ki bi morali biti abortirani! golazeb, da jih tudi potepuški pes ne poščije!

 • mona lisa

  Te osebke ovadit zaradi krive ovadbe in sovražnosti in jih nemilostno kaznovat.

 • janko

  Dokler ne bo Evropa in sploh Slovenija TEMELJITO in DOSLEDNO odstranila iz vseh stolčkov levičarje, drvimo vsi v propad in uničenje.
  Po vsej verjetnosti smo že pridrveli do peklenskega območja in ne bo več rešitve brez bitke.

 • FORT WORTH

  Ovadba trojice “intelektualcev”… hehehe
  Darko Strajn, Boris A. Novak, Blaz Zgagar tej druzbi manjka samo se eden revolucionarni “intelektualec” Moša Pijade.

 • macon

  Oni imajo pravico kritike oblasti, hkrati nam ti “intelektualci” in “demokrati” odrekajo pravico kritike levičarske oblasti. Takoj je označena kot nestrpnost, sovraštvo in sovražni govor.

  Vsi ti skrajneži so hkrati tudi duševni bolniki s popolnoma izkrivljeno percepcijo vsega.

 • Zgornji

  Ha, He, Hi, samo ta desno sliko Zgage pogledam, pa mi je Vse Jasno !!! ! !!! :-)) ;-) :-))

 • Damjan Ahačič

  Novak naj o svojem trpljenju zaradi nove vlade piše sevdalinke ne pa ovadb!

 • Svoboda

  Te 3 idiote ne v zapor skoda denarja takoj pred zid

 • Gren

  TE UMAZANE ŽIVALI SO ZELO DOBRO PRIVEZANE ZA DRŽAVNE RDEČE JASLI .

 • Slehernik

  Taki kot so ti trije so v normalnih državah zaprti v ustanovah….

  • Vrhovni sodnik

   Čista + 10

 • Diskušček

  Ta Zgaga skoz pribija eno in isto. Želodc me že peče od njega.

 • Diskušček
 • Olga101

  Ukiniti financiranje vseh parazitov!

 • milanček

  a ti trije majmuni, seveda poleg še ostalih, še niso pocrkali?

 • marker

  To niso nobeni aktivisti, še manj pa intelektualci. To so zdraharji in hujskači. Namesto da bi pomagali vladi in državljanom pri težkem delu obvladovanja pandemije, se gredo poceni politikanstvo in mečejo vladi polena pod noge. Tem osebkom bo potrebno onemogočiti priliv neupravičenih sredstev delo da lahko pljuvajo po vsem kar je res slovensko. Bojijo se za svoje neupravičene privilegije, ki jim prinašajo varnost in še dobre plače. V RTV Slo je enako. Množica 2.300 zaposlenih, program pa za bog pomagaj. Kar ga pa je, je pa levičarska propaganda. Pa še plačevati ga moramo, da pljuvajo po nas. Res bo potrebna politična lustracija in plačilo po učinku. RTV Slo bi morali reorganizirati in postaviti na noge z novimi ljudmi.

 • janko

  Preklemanski FDV jevci in podobni meglomešalci. Ponavadi grejo tja študirat študenti, ki jim ne uspe narediti tehničnega faxa. Vsi potem gladko naredijo študij in z leti postanejo dobro plačani in eminentni kravatarji. Ostali s tehničnim smo pa za manjši denar več ali manj šravfali do penzije.

 • Joc 52

  lažniva kriva prijava – do 2 leti, tik tak