Odzivi Jankovićevih podpornikov na odločitev Vrhovnega sodišča: “… pol maš pa še Strasbourg pa je*emti, ne vem kva še, ne mene zdaj hecat s tem!”

Foto: STA

Vrhovno sodišče je zavrnilo revizijo sodbe upravnega sodišča, ki je ugotovilo, da je KPK pri ugotavljanju premoženjskega stanja ljubljanskega župana Jankovića ravnala zakonito. Takrat se je izkazalo med drugim to, da je Janković prejel za 2,4 milijona evrov nakazil, ki niso bila povezana z rednimi prihodki, 208 tisoč evrov pa je bilo rezultat verižnih nakazil med podjetji Jankovićevega kroga. Ob tem smo se spraševali, kje so odzivi nekaterih njegovih pomembnih podpornikov in mnenjskih voditeljev. Ker jih nismo dočakali, smo jih za komentar poklicali kar sami, prav nobeden od sogovornikov pa ni bil pripravljen eksplicitno Jankovića pozvati k odstopu. Na naše vztrajanje, da gre za odločitev vrhovnega sodišča, smo med drugim slišali celo: “Ja sej, pol maš pa še Strasbourg pa je*emti, pa ne vem kva še vse!” Preberite, koga smo tako razburili in s kakšnimi izgovori so se izmikali drugi!

Pred leti je razburilo poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, ki je razkrilo, da je Zoran Janković v času opravljanja funkcije župana in poslanca v obdobju med 17. novembrom 2006 in 24. majem 2012 na svoje bančne račune pri različnih bankah prejel skupno za kar približno 2,4 milijona evrov nakazil, ki niso bila povezana z rednim osebnim dohodkom ali drugimi običajnimi prilivi. Od tega je bilo za 208 tisoč evrov nakazil rezultat verižnega nakazovanja med gospodarskimi subjekti Jankovićevega kroga. Janković je nato na upravnem sodišču izpodbijal končne odločitve o nadzoru nad premoženjskim stanjem, ki jih je KPK izdala novembra 2015. Kot smo na Nova24TV že poročali, je vrhovno sodišče zdaj zavrnilo revizijo sodbe upravnega sodišča, ki je ugotovilo, da je Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) pri ugotavljanju premoženjskega stanja ljubljanskega župana Jankovića postopala pravilno in zakonito. S tem se je zaključil večletni postopek nadzora Jankovićevega premoženjskega stanja, so sporočili s KPK.

“Ni pošteno, da sodijo mediji, ulica ali gostilna. Sodijo naj sodišča,” je včasih cinično zatrjeval Janković
Ljubljanski župan Zoran Janković se pogosto na očitke o korupciji cinično odzove z mislijo: “Ni pošteno, da sodijo mediji, ulica ali gostilna. Sodijo naj sodišča.” S tem se izogiba sprejemu objektivne odgovornosti zaradi številnih napak, ki so se zgodile v času njegovega vodenja Mestne občine Ljubljana, prav tako pa ni odstopil niti, ko je bilo javnosti razkrito izsiljevanje matere samohranilke, farmacevtke, od katere je Janković zahteval spolne odnose v zameno za službo v Lekarni Ljubljana. A tudi zdaj, ko je odločilo vrhovno sodišče, Janković nikakor ne namerava zapustiti županskega položaja. Prav tako ga k odstopu ne pozivajo niti mediji niti prenekateri mnenjski voditelji, ki so ga podpirali pred vstopom v državno politiko leta 2011 in tudi pred lanskimi lokalnimi volitvami. Njihovih odzivov nismo dočakali, zato smo jih kar sami poklicali in prosili za komentar!

Foto: STA

Kenda verjame, da bo Janković odstopil, ko mu bo sodišče dokazalo krivdo, a vrhovno sodišče zanj ni dovolj
Za komentar smo tako poklicali Jankovićevega podpornika dr. Rajka Kendo, ki je spomnil na Jankovićev cinični rek, ki že dolgo ne velja več in ki smo ga izpostavili že uvodoma: “Ne me hecat, no, ne me hecat. Jaz o tem ne vem ničesar. Janković je rekel, da bo odstopil, ko mu bo karkoli dokazano.” Na naše vztrajanje, da je vrhovno sodišče zavrnilo revizijo, je Kenda iskal nove izgovore: “Kako naj jaz to vem?! A sem jaz to bral?! Ja sej, pol maš pa še Strasbourg pa je*emti, pa ne vem kva še vse, ne mene zdaj hecat s tem. V penziji sem že dve leti, Jankovića sem nazadnje videl pred enim letom!” Zanimivo, dr. Kenda je bil eden vidnejših podpornikov tudi nekdanjega predsednika dr. Danila Türka, ki smo si ga zapomnili po tem, da je Slovence razdelil na prvo- in drugorazredne. Prav Türk je na primer nasprotoval temu, da Janez Janša zaradi obremenjenosti z vpletenostjo v kazenski postopek postane mandatar, a ni nasprotoval Jankovićevi kandidaturi na lanskih lokalnih volitvah, pač pa jo je podprl. Še več, Janković je danes kljub odločitvi vrhovnega sodišča glede poročila KPK še trdneje na položaju, Janševa vlada pa je zaradi podobnega poročila KPK, ki ga je vrhovno sodišče pozneje odpravilo, padla.

Dr. Rajko Kenda ni le podpornik Zorana Jankovića, pač pa tudi dr. Danila Türka! (Foto: STA)

Za Udeta Janković ni več relevanten, saj zdaj podpira kar skrajno Levico
Poklicali smo tudi nekdaj gorečega Jankovićevega podpornika, pravnika Lojzeta Udeta, ki je zadevo komentiral takole: “Povem vam čisto enostavno, da jaz zdaj podpiram Levico. Podpiranje druge politične opcije ne pride več v poštev!” A kot je že pred časom navajal Požareport, Ude ni imel le političnih razlogov za podporo Jankoviću, pač pa tudi finančne. Ude je namreč, kot je navedel Požareport, “direktor Inštituta za primerjalno pravo pri ljubljanski Pravni fakulteti (IPP-PF), kjer se pod blagovno znamko pravne fakultete denar davkoplačevalcev preliva (tudi) v zasebne žepe. Mestna občina Ljubljana pod županom Zoranom Jankovićem pa je eden večjih naročnikov (beri: plačnikov) Udetovega inštituta. Tako se je od začetka županovanja Zorana Jankovića – po podatkih projekta Erar (prej Supervizor) – na transakcijski račun inštituta, ki ga vodi Ude, prek posameznih ‘projektov’ odlilo skoraj 48 tisoč evrov ljubljanskih davkoplačevalcev.” Ude je torej tipičen podpornik skrajne Levice!

Lojze Ude podpira skrajno Levico, a še vedno rad uživa v udobju hotelov s petimi zvezdicami, kakršne običajni delavci le redko vidijo. (Foto: STA)

Mrzelova šokirana nad številkami KPK, a obenem hvali Jankovićevo delo v Ljubljani
Za mnenje smo vprašali tudi igralko Jerco Mrzel, ki je bila prav tako med tistimi, ki so leta 2011 podprli Jankovićev vstop v državno politiko. “Moje mnenje je, da sodiščem moramo zaupati. Veliko se pogovarjam z Ljubljančani, in to so zadeve, ki so stvar sodstva, to, da dobro dela v Ljubljani, pa tudi vsi vidijo. Sodne zadeve človek manj pozna, zanje izve samo iz medijev, njegovo delo v Ljubljani pa ljudje prepoznavajo. V Ljubljani sem doživela ne vem koliko županov in županj in druge pripombe, kot do, da je potrebno sodiščem a priori zaupati, nimam,” je glede zadnjega dogajanja povedala Mrzelova. Ko smo jo soočili s konkretnimi zneski iz poročila KPK, je povedala naslednje: “To so strašne številke in če je to res, je to zelo huda zadeva in mislim, da bodo pristojni organi naredili, kot je prav.” Na naše vztrajanje, ali je po njenem mnenju primerno, da Janković ostane župan Ljubljane, se ni hotela opredeliti, namesto tega je izpostavila pomen volitev.

Jerca Mrzel na shodu Protestival konec leta 2012, na katerem so protestirali proti vladi Janeza Janše. (Foto: STA)

Rok Krajnc

 • ROMAN Naprudnik

  Normalno,da se bodo sedaj distancirali!

  • Dragan Krstič

   Ne bodo se distancirali.Mogoče le tedaj ko bo Janković pravnomočno obsojen. Šele tedaj bodo izjavili da so presenečeni in razočarani. Levičarjev Jankovićevega kova pa je še dovolj v Sloveniji tako da po Jankoviću pride nov levi Janković in če hočejo ti “intelektualci” obdržati privilegije v tej državi ne smejo postati izdajalci.

   • ROMAN Naprudnik

    Se pa pripravljajo!

 • SIMON ROZIC

  Kako prosojno prozorno funkcionirajo te rdeče barabe!
  Normalno, saj jim ni potrebno prav nič skrivat in prekrivat; oni so zakon!
  Za njih je zakon – denar, velik denar!

  • neuralink

   Kaj ti bo denar, če ga ne moreš varovati in zapraviti kot hočeš, noben udbaš pri nas ni reven.

 • Miro Jereb

  Za kozlat…

 • von Rhein

  Očitna svinjarija kot mnoge druge bo kmalu pozabljena.Seveda se bo pojavila naslednja super svinjarija tisti,ki so na prehodu leta 2012 na 13 preko “facebuka” pozivali k udeležbi na protestih,se namaškarani drli “ubi Janšu” in najprej v Lublani,zatem še po drugih slovenskih mestih, počeli odvratne politcirkuške predstave,pa so se potuhnili.Lj mafiozo tudi ne bo klical rezervistov iz bosanske serbije na pomoč in divjanje po najlepšem mestu.
  Kje so Lubej,Tomićka in podobne spake,ko gre za poštenje?

  • slosin

   Če si mogoče iz Lj, naj te spomnim, kar sem videl l. ’12 na prozorni zaščitni ograji na izvozu iz obvoznice na Zaloško. Na tej ograji je bilo z velikimi rdečimi črkami(cca 0,5m) napisano ‘ZOKI UBIJ JANŠU DAJ SRBIMA’, na Zaloški (proti mestu) je bilo pa na gradbeni ograji še ‘OVDJE JE SRBIJA’…Na Janševo omembo ‘trenerkarjev’ se je takrat Zokan javno drl, da je to čisti fašizem. Na omenjeno grožnjo s smrtjo Janši je bil pa tiho kot rit…

   • neuralink

    Mogoče je bil tiho zato, ker so tiste provokativne grafite pisali hrvaški in šiptarski migranti, doma pri naših propadlih gradbincih.

    • Luiggi

     Siptarji ne marajo Srbov,v to sem preprican,ker sem prezivelv Djakovice eno leto,kot tehnicno pomoc,long time ago!

   • von Rhein

    Poznam še nekaj podobnih polpismenih izbruhov tudi v nekaterih drugig slovenkih mestih.

 • Dragan Krstič

  Sramota, še ostareli nekaj let pred smrtjo ti takoimenovani intelektualci hočejo grabitit denar samo da bi ostali pri Koritu mafijca Jankovića.. Ni jim dovolj in nikoli jim ne bo dovolj. Spominjajo me na ljubljanskega klošarja ki je na Kongresnem trgu šel na kolena in poljubil Jankoviću roko ko je PS zmagala na volitvah 2011. Še slabši so od tega nepismenega in neizobraženega klošarja kajti dobro vedo da simpatizirajo z mafijcem. Povej mi s kom prijateljuješ in povem ti kdo si.

 • est

  >Dobro namazan propagandni stroj pošilja v igro preverjene kadre, ki trobijo v podporo Zokiju, da opravičijo njegove lumparije.

 • antimur

  Levofašistični prasci kot so zgoraj omenjeni so trdno v gnojnih kučanističnih kolovozih in ne spreminjajo mnenja, ker ne morejo, nočejo in tudi niso sposobni se izkopati iz tega sranja. Je pa absurd, da celo kolhozniški pravniki ne zaupajo njihovim sodiščem, če jih kdo od njihovih dobi po repu. Kenda je pa tako samo govnač pokvarjen na dveh tacah. Vsi skupaj se naj spomnijo kako je bilo okrog Janše, vsi v en glas so vpili, z izdajalci vred kot sta Novačka in Tonin, naj takoj odstopi, dokler sodišče ne bo razsodilo (pa so šle volitve v tri PM).

 • Andrej

  Kaj sprašujete tiste dinozavre, ki imajo od Jankovićevega vladanja korist in so v penziji? Vprašajte trenutnega predsednika države, predsednika vlade, pravosodnega ministra, vrhovnega državnega tožilca in vse tiste, ki ta trenutek skrbijo za pravni red v državi. Njihova mnenja so pomembna.

  • neuralink

   Tako so se pač takrat odločili.

   • Andrej

    Sodi pa se mu zdaj. Zdajšnja oblast je merodajna, ne takratni kibici.

 • Dragan Krstič

  Levičarji so le toliko levičarji če z levo roko pišejo. Lojze Ude simpatizer Levice? Hahaha a ne vidite da se norčuje ali pa je res nor.

  • Ehnaton

   Ude je predvsem velik hohštapler. Že v študentskih časih in tudi po tem, ko je pristal v profesuri na PF v Ljubljani, je bil njegov drugi dom Platana, to je lokal v katerem se še danes zbira t.i. ljubljanska jet set (po Vodušku) elita. Če je to znak pripadništva levičarski ideji potem je 100% levičar. Edino zadoščenje, ki ga ima človek ob pogledu nanj danes je, da je v svoji bedni vlogi docela razkrinkan in popolnoma brez ugleda, ki ga je moral na koncu na željo prvega Jankovićevega podpornika prodati še svojemu hohštaplerskemu nasledniku, Luki Mescu.

   • Dragan Krstič

    Ehnaton, res je. Ta levičar Ude se še danes ko gre v 80 leta vozi v športnih avtih.

    • Luiggi

     Jaz sportnega ne maram,ker se tezko uvlacim in izvlacim iz njega,imam raje terenca,kot ji vi imenujete ,Lexus RX350!

   • pajot

    Platana,ja. Videval pa sem ga tudi v baru hotela Turist in v Bangladešu,nasproti RTV.

    • rrrrr

     Ja, ob Tavčarjevi. Demenko še na sodišče ne zna več sam…

   • Kapodistrias

    Res, na take pokveke jaz pljunem!

  • kralj matjaž

   No to so tipični levičarji.

   • Dragan Krstič

    Edino kar Lojze Ude obžaluje pri nakupih svojih šprtnih makin je to da ne more imeti volana na desni strani. Bil bi bolj angleško aristokratski levičar.

 • Andrej

  Vrhovno sodišče republike Slovenije je odločilo nekaj zelo pomembnega v zveti z županom glavnega mesta republike Slovenije. Niti eden, ampak res niti eden iz trenutne vlade republike Slovenije se še ni oglasil in izrazil svojega mnenja, prepričanja. Če bi se šli resno vladanje bi se morali oglasiti takoj.
  Če še kdo meni, da se trenutna oblast republike Slovenije zavzema za pravni red je mentalno nesposoben. Preberite si prve tri člene slovenske Ustave in presodite, če veljajo.

  • neuralink

   Sem prebral ustavo in sem se zamislil kje živim, že 20 let me ni bilo na voliščih.

   • Andrej

    Torej pot pod noge.

    • Luiggi

     Jaz sem jo vzel ze skoraj pred sestimi desetletji!

   • Luiggi

    Meni in zeni posljejo pred vsakimi volitvami velike koverte z glasovnicami kar sem v deveto dezelo.Nama se zdi skoda denarja za znamke in tako velike koverte koncajo v kanti za reciklazo!

   • Kapodistrias

    Ja, res, skrajni čas, pot pod noge, zaradi vas, ki ne greste na volišče, nam vlada mafija.

 • VERZIFIKATOR

  Alojz Čudé

  KRATKI UD LEVICE

  Pretegnili so se kratki udi,
  pravzaprav lastnik jih je pretegnil,
  ko nekdo se obenj je obregnil,
  da podpornik bil je velik tudi.

  Da podpiral svojčas je župana,
  spredaj se in zadaj mu je slinil,
  zdaj lastnik je udov zopet hlinil,
  češ to stara zgodba je, prodana.

  Res je, da župan mu bil je vzornik,
  vse bi ude zanj dal svoje čase,
  toda poskrbeti mora zase,
  ni več ud, ni več njegov podpornik.

  Zdaj njegov da ud je le levica,
  druge vse je ude zanemaril,
  z levim kratkim udom bo krmaril,
  to da je, kot pravi sam, resnica.

  Le na en bo kratek ud še stavil,
  drugo zanj v poštev več ne prihaja,
  saj mu drugega ne preostaja,
  takšne je o levem udu pravil.

  Pretegnili so se kratki udi,
  jih preračunljivec je pretegnil,
  levega še uda dlan iztegnil,
  kar nikogar čisto nič ne čudi.

  Kot čuditi se ne bo pravici,
  ko lastnika bo dosegla uda,
  zanj seveda bo krivica huda,
  sam ko izvisel bo na levici.

 • Stajerka

  …nič več ciničnega nasmeška?…..nič več javnega poziva organom pregona, da ga obiščejo?……kdaj lahko pričakujemo naslednji poziv in omembo Janše, saj pravi, da dokler je njegov sovražnik mu ne bo hudega……a Cerar je že pregledal dokumente, kot mu je obljubil pred kamero?……..

  …..če bi bili pravna država, potem je to začetek preiskav VSEGA premoženja Jankovićevih……ZAKAJ in na KAKŠNI OSNOVI je bil odpisan dolg davčni in to kar 16 MIO EUR…….pa to še ni vse, tukaj so še krediti, upniki in verjetno še kakšen dobavitelj oz.upnik……

  MAFIJA na kubik!

  • neuralink

   Kakšna mafija neki, norci ne rabijo državo, cela Slovenija je taka. Kdo drug ima pa še pri nas denar razen politični direktorji in visoki udbaši, ki so v socializmu srkbeli za nacionalni kapital in ga varovali. Mafiji, ki si je podredila cel državni aparat, se reče fašisti.

 • Stajerka

  ….nisem zasledila ali je bilo že odločeno v zadevi Vili in volitve v MOL……kakšna je bila ustavna odločitev oz. presoja……

 • Black_hawk

  A njegovi podporniki živijo vsi v centru?

 • Black_hawk

  Me zanima kakšen IQ ima ta lojze Ude.

  • slosin

   kot levakar ima najbrž tudi EQ nekje na podnu…

 • ZatonMesecnikov

  Priskledniki, je bil včasih izraz za takšne. Zokijevi Priskledniki.

 • IZBIRA

  Komunisti so obrnili komunistu hrbet, vrjetno se ga je Partija odrekla. Eni se delajo nevedne, drugi so najdli druge fanatike, ki jih podpirajo, tretji so mutavi, četrti poznajo Jankovića samo iz medijev. Kaki nam to pravniki, zdravniki in kulturniki solijo pamet? Pa ciganu bi bolj zaupal in jih bolj cenim. Sicer so pa vsi iz istega boljševistično-kleptomanskega legla. Podn od civilizacije, integritete in omike. Sami škandali so jih, od sodnih, zdravstvenih in spolnih do kotrupcijskih. Ni da ni!

 • Janez Kepic-Kern

  BOG daj – en res dober dan vsem nam in vam!
  Oh.
  Ko sem ugledal na ekranu te – zmahane pokomunistične “obrazke”,
  sem se nasmehnil,
  obšča me je misel! :”pričevalci
  “STALIN, TITO, KARDELJ ! STALINIZMA, TITOIZMA, EX KP, ZK POKOMUNIZMA –
  CAPLJAJO SVOJ ZADNJI KROG
  – KJE PA SE BO TA “KROG” KONČAL – ŠA NAJ UGANEJO – SAMI !
  Kaj je
  z “žal” MOL “ŽUPKOTOM” – “samovsiljenim” – PA NAJ UGOTOVIJO
  – INŠPEKCIJE, TOŽILSTVA, SODIŠČA
  – POLIT STRANKE,
  PARLAMENT R. SLOVENIJE ITD. – EU SODIŠČA ITD.
  Jaz se ne BI OBREMENJEVAL Z NJIM.
  Zdi se mi “zrel za v penzijo” – kot se reče. L.R. JANEZ K. KER KOMENDA

 • Vlado77

  Vsi se izmikajo direktnemu odgovoru s prav neumnimi izjavami. Kenda baje še ni prebral odločitve VS . Jerca Mrzel preprušča sodiščem odločitev. Sama pa nima mnenja.Ude podpira še hujšo opcijo kot je sam Janković. Nobenemu pa ne pade na pamet , da bi izustil izjavo- Ja definitivno bi moral odstopiti” Nimajo jajc -ker ga globoko v sebi še podpirajo. Za njih nič ni res kar ga bremeni .Kenda baje celo izjavlja , da je tu še Strasburg- Porazno in bolano. Seveda če bi bil JJ bi metali granitne kocke v magistrat in kričali vsi trije pred magistratom. Kenda da ni prebral odločbe VS je sprenevedanje. A ne verjame nobenemu mediju? In to kljub temu , da so mnogi Jankoviću celo naklonjeni. Gabijo se mi vsi ,ki so ga podpirali in očitno ga še. Ude kot pravnik je navaden drek, Kenda,ki je izsilil položaj v UKC in živi v lepi penziji enako. Razni igralci in športniki in pevci so vsi ali ignoranti ali iščejo koristi. Farmacevtka ,10% pri vsakem poslu v LJ , preprodaja parcel prek njegovih družb . In objestnost sinov -pa še kaj tega ni mogoče spregledati in poprirati. Vodenje občine po šerifovsko in še in še.

  • Kapodistrias

   Vsi po vrsti, od Jankovića, prek Kende, Udeta itd. so zame en navaden drek!

 • Janez Kepic-Kern

  KAR
  NA EU SODIŠČA – Z VSEM TEM.
  Ali kdo ve za kaj boljšega ?
  Jaz
  sm v penziji,
  moja skrb za moje lastno zdravje itd.
  s
  temi
  “priklopljenci na javna korita”
  pa
  naj se ukvarjajo – za to pooblaščeni in plačani. Mar ne. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Amerikanc

  Po mojem so vsi toti intervjujanci pomagali držati štango nadpoštenjakarju, kar se lepo vidi že pri Udetu. Podporniki so bili vsi skupaj z Zokitom, v okusnem golažu. A vsake požrtije je enkrat konec. Kenda je očitno ostal brez očal, saj ne bere več najbolj udarnih novic. Zanima me, kako bo Šarko opravičil svojo podporo in hitro včlanitev v nadpoštenjakarsko stranko, ki je kasneje v nekaj mesecih ostala brez članstva.

 • milanček

  bistvo je samo eno, kdaj bo šel sedet ta lopov, kriminalec? glede na naše sodstvo, težko verjamem, da se bo to zgodilo, mafija!!!!!

 • Antonius

  Povej mi s kom se družiš pa ti bom povedal kakšen si.
  Pa jih poglejmo.
  Janković je na kant spravil prezadolženi Medrcator, njegov podpornik Kenda pa v pediatrični bolnici, ki jo je vodil, otroško kirurgijo.
  Ude je prav za prav še slabši od njegovega podpiranca Jankovića, ker je kot izobraženi pravnik zagovarjal in priporočal seksualnega izsiljevalca in župankarskega investicijskega kriminalca.
  Jeguljasta pretepačica Mrzelova je pa itak partiji zvesta igralska rit, ki je svoj minuli igralski ugled po naročilu v javnost razmetavala za preimenovano partijo in Penismankovićevo podporo.

  • Hribouc

   Skratka, nesposobneži, tatovi, fukfehtar, nastopači in nastopačice-pe vendar-in zagotovo, Udbokučanizem bo crknil na svojem vr5huncu. Preboja ne bo.

  • rrrrr

   Še najbolj skrivnosten je njegov podpornik Zoran Predin Predikaka .
   Ko se ustopi pred mikrofon, nikoli ne veš, ali hoče kaj zapeti ali le demonstrirati izjemno redko fiziološko anomalijo.

 • Objektivno

  Po logiki sodeč KPK pod Šarcem dela pošteno.

  • Amerikanc

   Seveda, pošteno do Jankovića.

 • Olga101

  Janković je “naš” in mu neobdavčeni “dohodki” pripadajo! Po spletu kroži tudi slika bančnega računa pri mehiški HSBC, na katerem ima neka Stefanija Kučan iz Slovenije 200 MILJONOV dolarjev. FURS jo je že našel?

  • pajot

   Predvidevam,da ta denar ni njen,pač pa partijski. Shranjen za slabe čase.

   • neuralink

    Misliš naš denar, če bi ga imeli, ne bi bilo slabih časov.

   • Kapodistrias

    Res je, ta izropani denar služi za večno vladanje levih fašistov (se opravičujem, vsi fašisti so levi; desnih fašistov ni! – zato bolje: rdečih fašistov, ti so hujši od črnih).

 • Katarina

  Kar se Janezek nauči, to Janezek zna. To velja za Jankoviča kakor tudi njegove podpornike. Če si vse življenje navajen goljufati ali živeti na račun drugih, pač ne boš na stara leta spreminjal svojega stila. V nekem pogledu pa zaslužijo tudi priznanje, saj so mu ostali zvesti v dobrem in slabem, niso pozabili njegovih uslug in mu obrnili hrbta. Čudim pa se tistim poštenim Slovencem, ki z njim niso obremenjeni in mu še vedno namenjajo svoj glas, da lahko na volitvah gladko zmaga, ali pa so v Ljubljani morda že zares v manjšini in drugorazredni.

  • Kapodistrias

   Lublana je bolana! Neozdravljivo.Temu najlepšemu mestu na svetu (z najlepšo železniško in avtobusno postajo) se je bolje izogniti v velikem loku!

 • Ryuk

  Od hinavcev ne moreš pričakovati drugega.

 • soc

  “Tako se je od začetka županovanja Zorana Jankovića – po podatkih projekta Erar (prej Supervizor) – na transakcijski račun inštituta, ki ga vodi Ude, prek posameznih ‘projektov’ odlilo skoraj 48 tisoč evrov ljubljanskih davkoplačevalcev.”

  Sezona kislih kumaric na vrhuncu. Opankar je na oblasti 13 let, odhodki mesta bodo zgolj v 2019 400.000.000 (milijonov!) EUR. Ali res ne gre brez rumene barve v političnih člankih?

  Raziščite raje aktualno megalomansko in hkrati amatersko “moderniziranje” Vodnikove ceste (iniciatorje, izvajalce in posledice) ter seštejte plačila mesta KPL/CPL-u, odkar ga je prevzel Zokijev zemljak iz Srbske krajine. Tu je resna korupcija, ne pa pri minornih plačilih bebčku Udetu!

 • xtc

  Komunistična goljufivo,hipolkratska drhal,ki uničuje SLO.

 • Nata

  + + + + + ja, ja, saj vse napisano drži. Pa vendar bi lahko katero rekli tudi o obnašanju SLS, NSi v času razkritja KPK !! Desne stranke, ki so se posračkale. Samo spomnimo se njihovih izjav !! Hinavščina brez primere !!

  Ali ne ? Da o kozlu Virantu ne govorim.
  In človek se resno vpraša. Od kje za vraga tako hude zamere, da jim je bila dobrobit Slovenije postranska skrb.In so človeka napadli z vsemi topovi ?

  Meni ta čudna razmerja še danes niso jasna.

  • macon

   Ne zamere, globoka država jim je dala ponudbo, ki je niso mogli zavrniti. Najprej je udbovska struktura zbirala umazane podrobnosti iz življenj teh ljudi in marsikoga z njimi izsiljevala, potem pa je njihovo sodelovanje še plačala, saj je imela s čim.

   Tudi zato kradejo milijarde, ker se lep del razporedi po vseh klinih piramide. Osnova pa je pokvarjen konformizem in oportunizem.

   • Nata

    Dobro si napisal . . . . . . pokvarjen oportunizem
    ” oportunizem oportunízem -zma m (ȋ) nav. slabš.
    prilagajanje mišljenja, ravnanja trenutnim okoliščinam zaradi lastne
    koristi; preračunljivost, prilagodljivost: …”

    Zdravo prilagajanje bi bilo v taki družbi , v kakršni smo, koristno.
    Ne zaradi lastne koristi, pač pa zaradi koristi slovenskega naroda !!
    A žal, danes svet pri nas res na glavi stoji !

    • macon

     Ne rabiš gledati tako široko kot je slovenski narod. Kdo pa smo mi, da bomo točno vedeli, kaj je v “korist slovenskega naroda”. Dosti je osebna integriteta in osnovno poštenje pa bi bilo vse v redu.

     • montyamp

      Astrološka psihologija svetuje :
      Najbolj oportunistično znamenje — kozorog in to preprosto iz hladnokrvne preračunljivosti .
      Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

     • Kapodistrias

      Zame navadne kurbe!

     • Nata

      Drži. Vendar ne v naši državi, kjer osnovno poštenje in želja po uveljavitvi nič ne pomenita.

     • Luiggi

      Aorangutan nima nis s slovenstvom,OK!

   • Kapodistrias

    Da, po slovensko: kurbe! One prave jaz bolj spoštujem; za denar vsaj nekaj dajo!

  • montyamp

   Če je bil pred 1990 vsaki peti Slovenec udbovski ovaduh , je bila lustracija nemogoča .
   Nekje so se tile politkomisarji s privilegiranimi penzijami morali aktivirati in so naredili DESUS , NSI in SLS .
   Se pravi , da so so prehod iz komunistične greznice v normalnost , pač take zadeve neizbežne .
   Ameba pač ima svojo življenjsko dobo .

 • dob

  12.10.2007 (na tedanjem forumu Financ)
  Slovenski novinarji imajo potapljaško (kesonsko) bolezen, zato se nahajajo v namišljenem potapljaškem zvonu za izravnavo notranjega političnega tlaka z zunanjim.

  Če jih prehitro daš spod zvona – eksplodirajo! Niso navajeni na svobodo in potrebujejo nekaj desetletij za popolno dekompresijo. V tem času lahko s prdci izravnavajo pritisk (to je, poleg vsakodnevnih bljuzgarij, ki jih pišejo, zdaj še peticija 571), na katerega so bili navajeni v SFRJ.

  Takrat je to bilo normalno. Zdaj se jim še vleče tlak od prej, in je ta pojav “samocenzura” za vse tiste, ki smo zunaj, oz. “novinarska svoboda” za vse tiste, ki so v kesonu.

  Lahko je napumpati ene Evropjece, da imamo pri nas nesvobodo pisanja, ker Evropejci pojma nimajo kaj je to kesonska bolezen. Evropejec gleda noter skoz okence enega bebca, ki mu kri teče skozi ušesa, nos in usta, in z njim sočustvuje ne zavedajoč se, da je potapljač poln sranja, ki ga sam proizvaja pod lastnim pritiskom.
  Sam proizvede notranji tlak, ko ga zunaj zmanjka. Ohraniti ga želi še eno desetletje, če je le mogoče dve…

  Res zgleda grozno. Izbuljene oči, hlastanje za zrakom in to. Sicer je pa zdrav ko riba v ponvi.

 • montyamp

  Pa poglejmo seznam uničevalcev Slovenije .
  Zakaj uničevalcev ???
  Zato , ker pred tole gošarsko zapuščino , na leto zbeži 8 000 Slovencev iz države .
  Seznam podpornikov murglosrbske bande :
  Oktobra 2011 je Jankoviću oprostilo vse finančne domislice in se mu na Magistratu priklonilo 26 političnih zvezdnikov:
  Igor Arih,Franjo Bobinac, Renata Brunskole, Marko Bulc, France Bučar,
  Iztok Čop, Žiga Debeljak, Branko Đurić-Đuro, Vesna V. Godina,
  Miran Goslar, Rajko Kenda, Ana Nuša Kerševan, Matjaž Kmecl,
  Mateja Kožuh Novak, Milan Kučan, Magnifico, Svetlana Makarovič,
  Jože Mencinger, Jože Mermal, Jerca Mrzel, Ranko Novak,
  Zoran Predin, Herman Rigelnik, Mojmir Sepe,
  Janez Stanovnik, Lojze Ude.
  Hehehe , cvetovi slovenske komunistične greznice .

  • Kapodistrias

   Na te prasce, naj jih še enkrat naštejem, da se jih bomo zapomnili za vse večne čase, jaz preprosto pljunem:

   Igor Arih,Franjo Bobinac, Renata Brunskole, Marko Bulc, France Bučar,
   Iztok Čop, Žiga Debeljak, Branko Đurić-Đuro, Vesna V. Godina,
   Miran Goslar, Rajko Kenda, Ana Nuša Kerševan, Matjaž Kmecl,
   Mateja Kožuh Novak, Milan Kučan, Magnifico, Svetlana Makarovič,
   Jože Mencinger, Jože Mermal, Jerca Mrzel, Ranko Novak,
   Zoran Predin, Herman Rigelnik, Mojmir Sepe,
   Janez Stanovnik, Lojze Ude.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Že majhnost nekajkrat dokazano, da lewuharji nimajo namena odstopiti pa tudi če je vse dokazano.

 • Hribouc

  Vsi do enega boste lepo v vrsti prišli na vrsto.Samo, da pride vaš čas, ubogi prvorazredni banditi!

  Nihče ne pride mimo Najvišjega brez Sodbe. Prve in Poslednje in Zadnje!

 • montyamp

  Kandelabri se bodo še lomili .

 • Janez Kepic-Kern

  BOG daj – en res dober dan vsem nam in vam!
  LE
  PONAVLJAM.
  KAR
  NA EU SODIŠČA – Z VSEM TEM.
  Ali kdo ve za kaj boljšega ?
  Jaz
  sm v penziji,
  moja skrb za moje lastno zdravje itd.
  s
  temi
  “priklopljenci na javna korita”
  pa
  naj se ukvarjajo – za to pooblaščeni in plačani. Mar ne. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Stajerka

  ….no, saj bo šlo…..po starih poteh naprej…..

  Kako so iz posla izločali gradbince za plinovod do Jankovićeve toplarne
  https://siol.net/posel-danes/novice/so-gradbinca-za-plinovod-do-nove-jankoviceve-toplarne-izbrali-vnaprej-505299

  …..in potem zaslediš še tole……

  GTR-AL / 22.08.2019. OB 11:12
  Energetika Ljubljana je grški firmi Mytilineos dala posel v višini 118 mioo € Posrednik in lobist je bil srbski tajkun, ki je Jankoviću mlajšemu zagotovil preko 1 mio €, ko ga je preganjala davkarija. Kje ste novinarji da malo raziščete te povezave.Seveda o tem se ne piše,(ali se ne upate pisati), ker Janković je očitno nedotakljiv.

 • Morala

  Pokvarjenost je vrlina – večina slov. državljanov jo ima v sebi! Fej…

 • neuralink

  Jankovič ima denar, to razkritje ni nobena skrivnost, če je bil pa politični direktor Merkatorja, ki obrne milijardo evrov na leto.
  S takim kapitalom je vedno problem, ne da se ga zapraviti brez, da bi zraven zaslužil še več.
  Vendar komunisti niso Trump, tiste milijarde niso bile nikoli njegove, če pa ni v življenju ustvaril nič svojega, Janša je več zaslužil z ulično prodajo svojih literarnih mojstrovin. Kjiga je poceni, intelektualnim presežkom vrednost narašča šele s časom, medtem ko mora Jankovič stalno mešetariti, če noče, da bi mu kupček požrla inflacija.

 • Ros

  Logično je, da ne dajo vpliva in oblasti iz svojih rok.
  Zakaj so pa pisali neživljenske obdavčitve in zakone namenjene uničevanju kmetov. obrtnikov in podjetnikov, sedaj so se pa sami v svoje pasti ujeli?
  Ma daj, butale. Pojdite si malo BiH in Republiku Hrvatsku pogledati, kako so oni uredili svoje države. Pa so se 10 let klali po dolgem in počez. Po tem so se postavili na noge in glej jih. Spet so 100 let pred Slovenijo.
  Nehajte že enkrat s to fovšijo in pregovorno slovensko zlobo.
  Prepišite zakone od Nemcev ali Avstrijce in to je to.
  Aja. Pa prave zločince dajte v zapor.

 • RATATA

  10. oktobra 2011, je 26 vidnih javnih osebnosti prišlo na ljubljanski magistrat, kjer so javno izrekli podporo zorangutanu opankovuću.
  To so bili:
  (Jože Mermal,
  Žiga Debeljak,
  Miran Goslar,
  Ranko Novak,
  Rajko Kenda,
  Igor Arih,
  Milan Kučan,
  Janez Stanovnik,
  France Bučar,
  Jože Mencinger,
  Mateja Kožuh Novak,
  Renata Brunskole,
  Branko Djurič – Đuro,
  Matjaž Kmecl,
  Magnifico,
  Zoran Predin,
  Mojmir Sepe,
  Jerca Mrzel,
  Iztok Čop,
  Svetlana Makarovič,
  Ana Nuša Kerševan,
  Lojze Ude
  in Marko Bulc.
  Pobudo za Jankovićevo kandidaturo so podpisali tudi
  Herman Rigelnik,
  Franjo Bobinac in
  Vesna V. Godina).

 • šrauf

  Bemti ,NOVA 24, bog vas nima rad! Kako,da niste za mnenje vprašali Dadice in njenega špegla.
  Aja,po Ljubljani tava s transperentom: JJ mi je zjebal lajf.

 • Garbage man

  Nisem v nobeni stranki, nisem novinar ampak sem jezen ker nihče ne raziskuje finance podpornikov (in njihovih potomcev )zorangutana . Sramota za politike in novinarje!

  • Luiggi

   Sramota za tozilce sodnike in se marsikoga je lahko sram!

 • piko8

  Tako nas lupi zorangutan i Mafijski Boter milan kurčan z levimi Fašisti!!

 • if

  Glede zdrave pameti je Slovenija v popolnem razsulu. To dejstvo bo lahko vzrok njenega propada. Hoja po tej poti je očitna.

 • Dragan Krstič

  Celo siol.net se je danes spravil na Jankovića in njegove mafijske posle. Seveda bodo Ude, Kenda in Mrzelova povedali da o tem nič ne vedo ali pa da temu ne vrjamejo ker je v ozadju Janša in njegovi novinarji.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  BOG daj – en res dober dan vsem nam in vam!
  Oh.
  Ko sem ugledal na ekranu te – zmahane pokomunistične “obrazke”,
  sem se nasmehnil,
  obšča me je misel!
  :”pričevalci
  “STALIN, TITO, KARDELJ ! STALINIZMA, TITOIZMA, EX KP, ZK POKOMUNIZMA –
  CAPLJAJO SVOJ ZADNJI KROG
  – KJE PA SE BO TA “KROG” KONČAL – ŠA NAJ UGANEJO – SAMI !
  Kaj je
  z “žal” MOL “ŽUPKOTOM” – “samovsiljenim” – PA NAJ UGOTOVIJO
  – INŠPEKCIJE, TOŽILSTVA, SODIŠČA
  – POLIT STRANKE,
  PARLAMENT R. SLOVENIJE ITD. – EU SODIŠČA ITD.
  Jaz se ne BI OBREMENJEVAL Z NJIM.
  Zdi se mi “zrel za v penzijo” – kot se reče. L.R. JANEZ K. KER KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  “PONOSNI” NASLEDNIKI VKP-B KPS, KPJ “STALINOV” EX KP, ZK IVANA MAČKA & COMP
  SE ZDI
  – TEČEJO – ZADNJI – KROG.
  ZADNJI KROG – pred – čim?
  Pred odhodom – “na borzo dela”? Ali čim? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM
  ŠALA

  POIZVEDBA

  IZGUBIL SE JE PRECEJ ZMEDENI,
  verjetno ex KP, ZK PROVOKATORČEK
  S TEGA OK E-PORTALA – NOVE24TV !

  “PAULUS”,

  Včeraj je šel po sledeh poti t.i. “2.grupe odredov”
  in je morda
  – omagal pod prelazom PRESEDLJAJ
  pod visokogorsko planoto KOROŠICA OZ. POD CCA 2500 M VISOKO “OJSTRICO”.
  Ta
  verjetno cca 60 letni ex KP, ZK “TURIST” je šel na pravo hribolazniško pot na 2000 m hribe,
  verjetno – kar v “japankah”,
  pa ga zdaj morda jejo mravlje “mrtvo ležečega” kje pod prelazom “PPRESEDLJAJ”.
  Torej,
  kaj storiti ?
  Najbolje – NIČ.
  Naj se mravlje in druge živalice – najejo.
  Če
  je prežživel – se bo pa takointako oglasil..
  Morda
  nam bo povedal,
  katera ex KP, VKP-B STALINISTIČNO PARTIJSKA T.I. PARTIJA-PARTIZANI skupina oborožencev
  je
  “pregnala” leta 1945 – Nemce z KOMENDE,
  TUDI
  INFO
  POŽIGALCIH GRADOV – KRIŽ, BRDO PRI LUKOVICI
  (last družine slovenskih graščakov
  in kulturnikov, potomcev iz družine pravnika in klasika-pisatelja Janka KERSNIKA… )
  BI BILE – DOBRODOŠLE.
  Tudi,
  kdo je ukazal nesodno likvidirati- neoborožene civliste iz KOMENDE.
  IN,
  KDO JE UKAZAL RAZSTRELITI – LJUDSKO ŠOLO – V KOMENDI,
  pod cerkvijo – je stala.
  Da
  o uničevalcih SAMOSTANA PRI PRELEPI KATEDRALI V GORNJEM GRADU – NITI NE PIŠEM.
  Torej,
  obstoji tudi – “sovražni molk”,
  ki ga izvajajo zlasti
  t.i. ex kp,, zk-ji. l.r. Janez K. Kern KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE,
  TISTO O “SOVRAŽNEM MOLKU IN O
  UNIČENIH OBJEKTIH – PA NI ŠALA..

 • Franjo Trojner

  Ker jim je Bato piskrček izdarno polno in raznorazne usluge delo, še danes ne morejo grdo govoriti čez njega, se pa ob odločitvi Vrhovnega sodišča, zdaj mnogi od Batota vlečejo vstran. Malo jih skrbi, ker ima Bato gotovo spravljeno črno knjižico za slučaj, če bi se kdo drznil preveč čivkati.
  Neki karakteri toti Batotovi ex podpirniki ravno niso, kajne?

 • Slovenka

  Zoki v nemilosti? LE ZAKAJ?

 • milanček

  trije kreteni in eden naj bi bil celo dr., Bog naj nam pomaga , ubogi Sloveniji!

 • Janez Kepic-Kern

  UPAJMO !
  ŠALA

  “PONOSNI” NASLEDNIKI VKP-B KPS, KPJ “STALINOV” EX KP, ZK IVANA MAČKA & COMP
  SE ZDI
  – TEČEJO – ZADNJI – KROG.
  ZADNJI KROG – pred – čim?
  Pred odhodom – “na borzo dela”? Ali čim? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kranjski

  On je sbendarski prasec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 • Andrej, Miha ali Jure

  Slovenci so dobili Srba, Srb pa Slovence. S tem da je Srb zakamufliran v Slovenca. Ko mu stopiš na prste pa pokaže svojo pravo kri.

 • Miki Miška

  Jerca Zmrzel pa Kenda …katasrofa

 • Kapodistrias

  Ude je zame čisto navadna režimska kurba (kurbir plačuje, kurba pa za svoje storitve – ne usluge, te so vedno zastonj – kasira). Takšne kurbe lahko uspevajo samo v boljševističnem Sloveniastanu.

 • Janez Kepic-Kern

  TAKO PAMETNO, VEDRO, LJUBEČE
  POJEJO – LJUDJE S KORZIKE – SVOJI REVNI
  A NJIM NAJLJUBŠI DOMOVINI – – KORZIKI !

  DOMOVINI –
  CORSICA . A TE

  https://www.youtube.com/watch?v=xmbh4gTJ4Ag

  Ghjè per à pena dì campà
  Ch’elli si mettenu in penseri
  Ch’elli si mettenu à marchjà
  Mezu à le brame è l’addisperi

  Quand’elli sò da mare in là
  Anu li cori prigiuneri
  Ma tù i sai fà vultà
  Di tè quantu elli ne sò fieri

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè

  È per à pena di sperà
  Falanu pieni li carrughji
  Ti parlanu di libertà
  Quante vittorie in li so mughji

  È quand’elli mettenu à dì
  Inseme listessu curagiu
  Pè ciò chì ferma à custruì
  Faci cun elli lu viaghju

  Corsica
  Corsica
  Gloria à tè …

  PRIBLIŽEN – A DOVOLJ TOČEN PREVOD OD MENE – JANEZ KEPIC-KERNA

  ZATE, TEBI – KORZIKA

  KER JE ŽIVLJENJE KRUTO IN KO
  ZAČENJAMO V SKRBEH, V UPANJU
  TUDI S STRAHOM IN OBUPOM,
  TUDI V TUJINO PREKO MORJA,
  SI VEDNO V NAŠIH SRCIH.
  IN KO SE VRAČAMO, KAKO PONOSNI SMO
  KORZIKA, KORZIKA,
  BLAGOSLOV, SLAVA
  TEBI
  KORZIKA, KORZIKA.

  IN KO UTRUJENI OD ČAKANJA
  NAPOLNIMO ULICE
  IN GOVORIMO – O SVOBODI,
  KOLIKO ZMAGOVITE VOLJE
  JE V NAŠIH KLICIH.

  KORZIKA, KORZIKA, SLAVA, BLAGOSLOV – TEBI.

  IN KO ZAČNEMO GOVORITI,
  ZDRUŽENI V POGUMU – O TEM,
  KAR ŠE JE TREBA ZGRADITI
  NAM TI – KORZIKA – POMAGAŠ.
  SLAVA, BLAGOSLOV TEBI,
  KORZIKA, KORZIKA.

  https://www.youtube.com/wat

  Takh pesmi – nam Slovencem – manjka.
  Korzičanov je vsega 300.000 pa so
  tako pogumni, aktivni, kjubeči
  do Krzike, svojih pesmi, jezika itd.
  Korziki gre – kar dobro.
  Svojo univerzo imajo, OK gopodarstvo itd. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  “NEBODIGATREBA”
  VERJETNO EX KP, ZK
  PROVOKATORČEK
  , VERJETNI F. TUNEK,= PAULUS=DR.DR. COLLES, HUGO ITD
  SE JE
  TE DNI ŠE DODATNO – NEGATIVNO – “IZKAZAL”
  Dokazal je,
  da o stalingrajskem feldmaršalu – PAULUSU – NIMA POJMA,
  da še
  njegovega priimka in funkcij ne zna prav napisati.
  SPLOH
  PSTAJA F.TUNEK – VEDNO BOLJ PREPOZNAVEN PO TEM, DA PREPISUJE
  IN DA,
  PRAVILOMA – POJMA NIMA – O TEM – KAR PIŠE.
  NŠR.
  SPLOH NE VE, KATERA EX KP”STALIN PARTIZANI” ENOTA
  JE
  PREGNALA – NEMCE – IZ KOMENDE. On ne ve, jaz pa vem. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Marija

  Ja žalostno kaj smo zamudili 1991 leta.

 • Lustrator

  Karikature od ljudi, nimam drugega komentarja…

 • Janez Kepic-Kern

  O F. TUNKU

  ŠALA

  Eh, eh – F. TUNEK
  TI
  IN TEH TVOJIH – TISOČ – VZDEVKOV !
  VALTER B. ITD, HUGO, PAULUS ITD. ITD.
  A
  NJIH – UČINEK JE TAK –
  KOT BI SE
  EX KP, ZK – STANE DOLANC – namaskiral – V BALETNO BALERINO !
  Kljub
  belim krilcem baletke
  – bi vsi takoj – prepoznali , PREPOZNALI,
  DA GRE ZA EX KP, ZK STANETA DOLANCA ! V baletni oblekci. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE