Odzivi analitikov in politikov na Šarčev odstop: Izpostavili kaos v vladi in špekulacije ali bodo “stari mački” spet skušali z “novim obrazom”?

Marjan Šarec in Milan Kučan, politika, ki sta v najbolj usodnih časih izdala državo.

Zbrali smo nekaj odzivov na odstop Marjana Šarca. Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je med drugim ocenil, da je Šarec z odstopom ubil tri muhe na en mah in dejal, da obstaja možnost, da se ponovi zgodba z “novim obrazom”, s katerim bodo stari mački želeli zgodbo peljati naprej. Ekonomist Matej Lahovnik je povedal, da bi bilo najslabše za Slovenijo, če bi se ta agonija vladanja nadaljevala še naslednji dve leti in pol ter dodal, da se mu zdijo predčasne volitve v takšnih pogojih za Slovenijo najboljša opcija. Analitik Sebastjan Jeretič ocenjuje, da odstop ministra Andreja Bertonclja nakazuje na to, da načrti vlade glede ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja niso vodili v smer javno finančne vzdržnosti, opozoril pa je tudi, da bi lahko predčasne volitve potekale v skladu z neustavnim zakonom. Da je Šarec odstopil, je po mnenju Tomaža Štiha edino smiselno, Žiga Turk pa je izpostavil kaos v vladi, na kar kaže tudi to, da se Bertoncelj ni pustil prepričati v “osebne razloge” svojega odstopa. 

Za komentar odstopa predsednika vlade Marjana Šarca, ki je sledil odstopu ministra za finance Andreja Bertonclja, smo prosili predsednika Državnega sveta Alojza Kovšco, ki je za spletni portal Nova24TV uvodoma povedal sledeče: “Za pričakovati je bilo, da se bo tako razpletlo, ker se na ministrstvih niso več niti medsebojno pogovarjali, niso imeli več nobene stvari, ki bi jo lahko skupaj speljali. Zadnja seja vlade je bila tako kratka, ker se niso mogli niti začeti pogovarjati.”

Se bo pred volitvami ponovno pojavil “nov obraz”?
“Če bi sledil še javnomnenjskim raziskavam, ki so bile narejene in rezultatu, ki ga dosega LMŠ, ne bom sodil o tem koliko je to realen ali nerealen rezultat, ampak na krilih vetra popularnosti in vedoč, da je delo vlade zdaj blokirano, je Šarec naredil najbolje, kar je lahko, vnovčil se je. Zdaj se nihče več ne bo pogovarjal o aferah, ampak se bo pogovarjal samo o novih volitvah. Ubil je tri muhe na en mah: blokirano vlado je razpustil, prekinil je mit s katero je javnost sledila vsemu kar so zakuhali in niso prav naredili ter vsem afera in kot tretje, prišlo bo do novega pregrupiranja tako da se bodo medsebojno spet postavili v pravo vrsto,” je še ocenil Kovšca in opozoril: “Verjetno bomo imeli ponovno enako zgodbo, kot prej. Kakšno novo ime, kakšen nov obraz, stari mački bodo pa naprej peljali zgodbo.”

Alojz Kovšca (Foto: STA)

Najslabše za Slovenijo bi bilo, če bi se agonija vladanja nadaljevala še dve leti in pol
“Odstop je na nek način po tistem, ko je odstopil finančni minister Andrej Bertoncelj in, ko je postalo očitno, da so razhajanja med koalicijskimi strankami tako velika, da se ne morejo zediniti niti glede tako pomembnega vprašanja, kot je dopolnilno zdravstveno zavarovanje, pravzaprav smiseln,” pa je za spletni portal Nova24TV povedal nekdanji minister in ekonomist dr. Matej Lahovnik. “Mislim, da bi bilo najslabše za Slovenijo, če bi se ta agonija vladanja nadaljevala še naslednji dve leti in pol,” je poudaril.

Matej Lahovnik (Foto: STA)

Lahovnik meni, da so predčasne volitve za Slovenijo najboljša opcija
“V zadnjih tednih smo lahko videli, da se je ta koalicija ukvarjala predvsem sama s sabo, s svojimi notranjimi spori in da se očitno na koncu glede načina ukinitve zdravstvenega zavarovanja nista uspela uskladiti niti premier in njegov finančni minister, ki prihaja iz njegove stranke. V takšnih pogojih se mi zdijo predčasne volitve za Slovenijo najboljša opcija,” je še povedal Lahovnik.

Foto: STA

Bodo predčasne volitve potekale v skladu z neustavnim zakonom?
Za komentar smo prosili tudi političnega analitika Sebastjana Jeretiča, ki ga je odstop precej presenetil, saj je pričakoval, da bo vlada nekako zdržala vsaj do pomladi, a hkrati dodaja, da je bilo jasno, da je bila sama tema dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zelo zapletena. “Verjamem, da je bila to tudi reakcija premierja na odstop finančnega ministra. Mislim, da je bil minister Bertoncelj eden izmed stabilnih stebrov te vlade in mislim, da je bil njegov odstop pomemben signal, da določeni načrti niso ravno v smeri javno finančne vzdržnosti in mogoče je s tem skušal nekako omiliti posledice v javni podobi odstopa finančnega ministra in ta poteza, še posebej povabilo SMC za skupni nastop zmanjšuje možnost za alternativno vlado z obstoječim parlamentom,” je še povedal Jeretič za spletni portal Nova24TV. Ocenjuje še, da je kar veliko možnosti za predčasne volitve, ki pa bodo, kot opozarja “očitno potekale v skladu z zakonom, ki ga je Ustavno sodišče razglasilo za neustavnega.”

Sebastjan Jeretič (Foto: STA)

Nesprememba volilne zakonodaje sicer ne sme biti izgovor za odlašanje z izvedbo predčasnih volitev. Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša je komentiral, da kakršnekoli volitve bodo, bodo ustavne: “Ne samo zato, ker rok, ki ga je določilo Ustavno sodišče RS za spremembo volilne zakonodaje še ni potekel, ampak zato, ker če bi volitve po tem zakonu bile protiustavne, so bile protiustavne vse volitve od leta 2000, oziroma od 1990.”

Da je Šarec odstopil, je edino smiselno
“Odstop je nekoliko nepričakovan, ni pa neracionalen, posebej za to, ker je imel Šarec dokaj visoko javnomnenjsko podporo, po drugi strani pa vlado, ki je bila popolnoma neefektivna, v kateri je vsak vlekel svoje smernice in se niso mogli nič zmeniti. V luči tega, da je prej iz strokovnih razlogov odstopil finančni minister, je edino smiselno, da je Šarec odstopil,” pa je za spletni portal Nova24TV povedal Tomaž Štih.

Tomaž Štih (Foto: STA)

Da se Bertoncelj ni pustil prepričati v “osebne razloge” svojega odstopa, priča o totalnem kaosu v vladi
Dogajanje je na družbenem omrežju Twitter komentiral tudi nekdanji minister dr. Žiga Turk: “Da je Bertoncelj vztrajal, da odstopa ‘iz strokovnih razlogov’ in se ni pustil prepričati v ‘osebne’ ali ‘zdravstvene’, kaže na popoln kaos v vladi in odsotnost resnega vodenja.” Glavni krivec z odstopom po njegovem mnenju sporoča, da se v krizi nanj ni mogoče zanesti: “In gre na volitve po več glasov, kot jih je dobil, preden smo ga videli voditi kakšno vlado. Misija ne-nemogoče pri slovenskih volivcih. Slab film lahko celo dobi slabo nadaljevanje.”

Alternativa v interesu državljanov je po Turkovem mnenju, da “slovenska politika najde dovolj modrosti, da za dve leti sestavi tehnično vlado, ki bo tehnokratsko in nepolitično uredila javne servise (zdravstvo, šolstvo, sodstvo, vojska …) in modernizirala podjetniško okolje.”

Žiga Turk (Foto: STA)

Rok Krajnc

 • rubec

  Moj sedem let star junc mi je danes spet zatežil češ, zakaj je on edini junc v sloveniji, ki še ni bil predsednik vlade. Najprej počisti po štali, kar poglej kakšno maš, potem bova pa govorila, sem ga takoj nategnil. Res je junc, ker štalo je počistil, pogovora pa ni bilo.

  • Hanzi

   Kupi mu rdečo zvezdo in njegove možnosti se bodo drastično povečale. Ampak kaj, ko imaš junca rad in mu tega ne moreš narediti.

 • Boy

  Vsi vprašani so navdušeni nad Šarčevim odstopom. Kje so bili pa do zdaj? Zakaj so dopustili, da Sloveniji dela škodo? Se ga ni nihče upal pozvati k odstopu, če niso bili zadovoljni z njim. Po bitki je lahko biti general!

  Ne bi namesto navdušenja nad odstopom razmislili, kako v zakon vgraditi varovalko, da se ta zgodba ne bi več ponovila. Mora biti način, da se take arogantne nesposobne nastopače odstrani s takega pomembnega položaja.

  To je že četrti predsednik zapored, ki ga je odnesla njegova nesposobnost. Pahorja pa so celo ustoličili na mestu predsednika drźave, namesto da bi ošabnega nesposobnega narcisa odneslo na smetišče zgodivine!

  • NoName

   A ne živiš v Sloveniji?
   Potem veš, če si slab direktor z dobrimi zvezami, ti kariera ne zamre, vedno prideš komu prav, tako imamo Jankoviča, ki se ima za briljantnega managerja, po drugi strani pa je z vsemi svojimi firmami v krepkem minusu, prav noben podjetnik ga ne pozna po poštenosti, razen tisti, ki so z ramo ob rami z njim, imamo Bavčarja, pa Šrota, pa kup gradbincev, ki so si vsi gradili svoje kariere na svoj nepošten način, da pa to lahko traja pa rabiš veze in poznanstva, ne boš verjel, ravno v politiki, zato poziv k odstopu iz strani ljudstva ne pomeni nič, odstopijo samo tako, ko se sami s seboj ne zaštekajo več.

   • Boy

    Ne, ne živim v Sloveniji, ker nisem mazohist, da bi dopustil, da razni pritepenci hodijo po mojem hrbtu.

    Je pa to, kar si napisal stara praksa, dolga že 30 let na 45 let podlage! Noro in bojazljivo je, da Slovenci to sploh dopustimo.

    Najbolj pa so krivi vsi ti kvazi strovnaki, ki so bili ves ta čas na različnih položajih, zdaj pa delijo svoja sprevržena kliantilistična mnenja ljudstvu, kot da bi bilo suho zlato.

    In seveda mediji, ki to sprevrženost podpirajo in objavljajo ter tako usmerjajo voljo ljudstva.

  • Antonius

   Varovalka je v mandatu, ki ga zmagoviti stranki navržejo volitve.
   Dvokrožnemu večinskemu volilnemu sistemu se je izognil že Drnovšek, ker mu je proporcionalni volilni sistem in z njim goljufanje omogočal več možnosti. Zaobšel je referendumsko voljo volivcev.
   Že če bi dvignili prag za vstop v parlament bi bilo marsikaj drugače.
   Žal je sprememba volitev ustavna kategorija, zato mora spremembo podpreti 2/3 poslancev parlamenta.
   Cel kup levičarskih strank ima še vedno veliko možnosti, da izsiljujejo koalicijo v desni vladi.
   SDS ni problem, upanje ponujata spametovana SLS in DOM.

   • Boy

    Res? Zmagovita stranka dobi mandat? Enkrat smo že spreminjali ustavo, a ne z 2/3 večino, z voljo ljudstva! Še pomnite tovariši gospodje!

    Žal je prinas že vsak bedak strokovnjak, (tudi če se je prigrebel, do vplivnega položaja). Sem pa o tem vprašanju že veliko pisal.

   • VERZIFIKATOR

    Sosedov Šaro je sinoči zalajal, da mu je levica odtegnila podporo. Ste ga slišali?

    Marijana Serpan Tinšek

    ODTEGNJENA LEVICA

    Včeraj so se pokazale slike,
    lutkovno bilo je gledališče,
    čudno nekam vendar prizorišče,
    lutka ena čisto brez oblike.

    Marioneta, ki nastopa rada,
    kot da bi bila brez roke leve,
    človek bi usmilil se te reve,
    ki nastopov s tem več ne obvlada.

    In tako namesto da nastopa,
    marioneta reva vidno šepa,
    zraven še deluje gluha, slepa,
    od predstave vedno bolj odstopa.

    Vrvica se ji je ena snela,
    je zastokala, da odtegnila
    se ji je levica, zapustila
    marioneto, da je obvisela.

    Izvisela pravzaprav se reče,
    vrvice ni več, ni več levice,
    ni predstave več za tete, strice,
    marioneto stvar ta silno peče.

    Odtegnitev, strganje levice
    da je celemu polomu krivo,
    marioneta stoka, ker da v živo
    doletele zdaj so jo krivice.

    Ni da človek z njo bi sekiral,
    saj če je levico izgubila,
    novo naj bi kmalu pridobila,
    striček naj bi ji jo namontiral.

    Na remont zdaj marioneta čaka,
    novo rokico in nov obrazek,
    vse seveda bo še večji zmazek,
    a zadosti dobro za levaka.

    Za levaka, ki sam ne dviguje
    ne levice ne desnice, glave,
    vsakič da krohot popade krave,
    ko se marioneta povišuje.

    Vrvic sto, da malce bi obstala,
    pa ne gre, saj lutka je lesena,
    za to gledališče prirejena,
    kjer na podnu končno bo ležala.

  • Andrej

   Pozabljaš na interpelacije, ki so bile vse po vrsti zavrnjene. Pa ne zato, ker ne bi imele podlage, ampak, ker jih je vložil Janša.
   Antonius je razložil.
   Pa, ne smemo pozabiti izključnega razloga, da je ta vlada sploh nastala: samo, da ni Janša.

   • Boy

    Čvekaš, Antonijus je napisal, da je varovalka volitev v mandatu, ki ga dobi zmagovalna stranka volitev. Vemo, da že vsaj dvakrat ni bilo tako in je JJ izvisel in ni dobil mandata. Oba z Antoniusom negirata samega sebe. Poglej se v ogledalo in si povej, kar si napisal meni!!!

    • Andrej

     V stvari: ne razumem te. Če nekdo ne more sestaviti vlade in to jasno spozna je potrebno to pohvaliti. Realno razmišlja. Šarec je bistveno precenil svoje zmožnosti in se šel vlado. Kaj je tukaj bolje za narod, pametnejše, razumnejše…

     • Boy

      Kaj se delaš budalo?
      Pahor Janši ni dal mandata!!!
      Užaljen JJ jokat na drevo, da ja visi vidijo, MŠ pa v akcijo za mandatarja. Samodejno je prevzel Janšovo vlogo. Janša se še potruditi ni hotel.
      In ti si šel delati svojo stranko, ki je še pred nastankom pogorela. Toliko o tvoji kredibilnosti!!!

     • Rožle

      hmm .. vem katerega misliš …

     • Boy

      Seveda veš! Dobro so vsi zaklamufirani in vajeni sprenevedanja. Tako lahko iz ljudi vlečejo njihovo mnenje. Vzporedna udba!

     • Andrej

      Fantek, spomin ti pa ne dela ravno najbolje. Ali še nisi slišal za koalicijo: samo, da ni Janša? Tista o neki stranki, ki naj bi propadla, še preden naj bi jo ustanovil, je pa v celoti na tvojem zeljniku zrasla. Je pa možno, da o meni veš več kot jaz sam. Ja, tudi take imamo pri nas.

     • Boy

      Laži pri nas niso sankcionirane, zato lahko lažeš. In ne samo ti, temveč tudi politiki, policaji, pravniki, sodišča, gospodarstveniki, podjetniki, banke, šole, univerze …

      Janša bi moral samo odstopiti od svojega prepričanja, da mora biti povsod on sam. Zahteval bi mandat za Logana (lahko tudi koda drugega) in Slovenija bi se otresla rdeče golazni.

      Tako vidiš dela moder politik, ki ima vse politike proti sebi. Ne zavajaj več.

     • Andrej

      Na kaj bi bilo, če bi bilo, običajno ni dobro graditi. Ob zadnjih predvolilnih soočenjih so (po mojem spominu) vprašali Židana, a če SDS ne bi vodil Janša, bi pa šli v koalicijo z njimi? je odgovoril, da ne. Janša bi se moral popolnoma umakniti iz politike, da niti iz ozadja ne bi mogel nič vplivati.
      Je pa zanimivo, da te pa vpliv CK ZKS na večino SLO vlad popolnoma nič ne moti. Vsaj pripomb nimaš in za vse kriviš Janšo. Pa, ne more en predsednik opozicije, ki niti vlade ne more sestaviti, biti tako močan, da blokira celotno državo. Za take blokade Janša ni pravi naslov. Drugje so razlogi za blokado SLO.

     • Andrej

      Cow – Boy , odkrito povej , da ti Janez Janša ne odgovarja in ga organsko ne prenašaš ! Nasedel si pač na ostre čeri v rdečem morju sprenevedanja in
      sovraštva do človeka , ki je eden izmed tistih , ki so ustvarjali zgodovino in
      skoraj uspeli ! Čeprav je na začetku zelo dobro kazalo na področjih politike
      in gospodarstva , je F-21 s svojimi janičarji pritlehno uresničeval kučanovo napoved ! Vsi dobro vemo katero in kakšno , verbalni zločini so bili na dnevnem redu sistemsko so uničevali vse kar je dišalo po resnični demokraciji in enakopravnosti Slovenskega naroda ! Pozabljaš na stranke , ki so ena za drugo nasedle lažem profesinalcev , ki so imeli že vnaprej pripravljeni načrt kako uničiti Slovensko pomlad in veselje pošteno mislečega Slovenskega naroda , ki je na žalost stisnil rep med noge in se izgubil v rdečem povprečju !

     • Jan Kovalski

      Zakaj ti ne kandidiraš, če tako dobro veš kaj naj bi moral narediti nekdo drug.
      Kam smo prišli, da bi radi vsi drugi ukazovali tistim ki so zmagali na volitvah kaj morajo narediti in to po željah tistih, ki na volitvah ne bi ali niso dobili niti en sam procent. Ta idiotizem, da bi se moral JJ odstraniti, da bi lahko nekdo drug sestavil vlado namesto njega prodajajo levičarji. Pa še to ne drži. NSi je npr. kategorično navedla, da ne gre v koalicijo z SDS tudi če JJ ne bo mandatar.

     • Boy

      Zakaj pa ti ne kandidiraš e, tebi je očitno vse več kot jasno! Rdeča zalega rabi samo še tbe, da vse skupaj strokovno potopiš.

     • Jan Kovalski

      Kaže da ne živiva v isti državi. Janša je Pahorju povedal, da ne more dobiti večine in se zato ne namerava potegovati za mandatarstvo. Tvoj komentar je sovražno žaljiv ker je neresničen in celo primitiven.

     • Boy

      Spomin zlate ribice imaš. Pahor je več kot 6 tednov čakal in ni želel podeliti mandata zmagovalcu volitev. JJ se je končno naveličal in si rešil čast z odpovedju mandatarstva. Vendar je v istem času komediant že imel vlado skoraj sestavljeno. Žaljiv in sovražen si ti in tvoje zanikanje resnice strokovnjak

    • Antonius

     Da je varovalka v mandatu dvokrožnega večinskega volilnega sistema je dejstvo, ki ga vi pač žal ne razumete.
     Za vse neumnosti vam volivci odgovornost naprtijo takoj po končanem mandatu na naslednjih volitvah.
     Proporcionalni volilni sistem se prav tej odgovornosti zaradi preračunljivih procentov, ki zagotavljajo prisotnost vseh, ki pridejo prek zahtevanega minimalnega praga v parlament so pa ventil, da levičarji zgoraj omenjeno *varovalko* zaobidejo.
     **Negirava sama sebe**! Brez veze vas je pošiljati pred ogledalo.
     ———————
     In še na spodaj dodajam.
     Janša ni sprejel mandata za sestavo vlade, ker skupaj ni mogel spraviti najmanj 46 poslanskih glasov. Zato se je odrekel sestavljanju koalicije, Partijci so pa itak v naprej vedeli, da ustrezno večino v parlamentu imajo.
     Volivci so problem, ker si dovolijo, da jih za nos vleče tv kanalizacija.

  • rabbit

   Potem moraš pa narod zamenjat, ne politike.

  • Jan Kovalski

   Imeli smo referendum o volilnih sistemih pred več kot 20 leti, in rezultat, ki so ga levičarske stranke ob pomoči SLS-a zaobšle s spremembo ustave. Od takrat hodimo na v bistvu protiustavne volitve in imamo problem z neustreznim volilnim sistemom v katerem ima prednost postkomunistična levica z iz prejšnjega režima pridobljenim monopolom nad vsemi pomembnimi ustanovami.

 • Antonius

  Stari mački?! V globoki državi so vendar združeni partijski kriminalci.
  Po korupciji in kriminalu smo svetovno poznani.
  Elanovih 400 tisoč DM, kdo bi jih kasnejšemu veleizdajalcu pozabil.
  Stari mački? Ne se hecati. Naših kleptomanov niti s podganami ni mogoče primerjati.

  • Štalmajster

   Tudi ti “Stari maček” mjavkaš nekako po svoje, kot da je za prvim plotom (po EU, Ameriki ) kaj drugače.
   Skušaj preprosto pojasnit, kako bodo npr. makaronarji vrnili dolgove ?
   https://www.debtclocks.eu/public-debt-and-budget-deficit-of-italy.html

   Kaj je pa to Deep State v svetovnem merilu, pa vi najbrž bolje veste !

   • Antonius

    Mene grški ali morda italijanskim bankrot popolnoma nič ne zanimata.
    Posvetite se slovenskim kreditojemalcem, ker nas zaradi popuščanja svetovni globoki državi spravljajo ob samostojno državo in v tuje lastništvo.
    Zato jim pa gredo Višegrajci v nos, ker so zaprli svoje meje in se jim ne pustijo, kot si svetovni globokodržavci zamišljajo.
    Sestavni del svetovne globoke države domuje tudi v bruseljskem parlamentu, evropska gonilna sila v njem sta pa šerijatarski posiljevalki Nemčija in Francija.
    Vprašajte se, zakaj so Angleži izstopili iz EU in k vprašanju dodajte še, zakaj pljuvanje po Trumpu.
    In še vprašanje vam. Koga pa vi volite, ker mi očitate mijavkanje?
    Lep dan vam želim.

   • Lustrator

    Ne vseglihari – seveda je korupcija prisotna povsod, kjer je prisoten človek kot grešno bitje – to je neizogibno. So pa velike razlike v stopnjah korupcije, njeni razširjenosti in dolgotrajnosti – tu pa so razlike GROMOZANSKE, tako kot so ogromne razlike že med Slovenijo in Avstrijo/Italijo, kaj šele če pogledamo v najrazvitejše evropske države in ZDA. Popolnoma drugi pravni, zdravstveni, tehnološki, finančni standardi.

    • Štalmajster

     Oj ti grešnik ti, neizogibni. (imeli so oči pa niso videli, ušesa pa niso slišali, glavo pa polno medijske zmešnjave ……)
     Balašević bi ti zapel: “Princip je isti, sve su ostalo …. nianse. Če pa ti vidiš fatamorgano, je pa tvoj problem. ;-)
     Kajpak Nemčijo, Francijo, Anglijo,….. bodo dvignili …… migranti, LGBT, feministke,……….. na zavidljivo raven razvitosti. ;-))) ….

  • mginko

   Čakam beli dim …..

   • WISKY 1000

    Za sds

 • karpelec

  Tako, ena lučka se je ugasnila na tej vladni poti, kdo bo pa ugasnil nešteto lučk , ki še gorijo na rimski cesti?

 • Jan Kovalski

  A se še spomnite kako so Erjavca ujeli na Off the Record, ko je dejal o Cerarju (po spominu):
  “A veste on je zgodba za eno leto. To je tko kot bi jaz vozil šleperja, ko nisem še nikol not sedel.
  To se bojo razul ko pi*** …”

  “Razpolovna” doba levih novih obrazov na vladi se vedno bolj krajša. Ta je bila cca 9 mesecev.
  (2/4×1,5×12)

 • Jan Kovalski

  Prva fotografija zgoraj:
  Govorica telesa pokaže ponižno priklanjanje Šarca pred ajatolo Kučanom.
  Vidi se kdo je gospodar in kdo pucflek..

 • FORT WORTH

  Spet se bo tudi po volitvah peljala ista zgodba.
  Samo karte se bodo premesale.
  Na desnici manjka se ena nova stranka, ker sta NSI in SLS zavozeni, skoraj brez upliva in veljave in sta odstop Sarca preseneceno pricakali z odprtimi usti.

  Edina stranka, ki ves cas tvorno sodeluje in je na volitve ter na prevzem oblasti pripravljena kadarkoli je SDS.

  NSI in SLS zelim sladko spanje naprej.

 • Piš

  Novi obrazi, stari obrazi..

  Stari obrazi ki se že 20+ let pasejo v parlamentu, prisesani na parlamentarno korito, so vsi že zdavnaj pokazali kaj znajo in česa so sposobni.
  So del problema, ne rešitve.

  sami biseri

  • JANEZ GUS

   Le končno povej,kaj te muči.Mi itak vemo,kam anti janševski kuža taco moli.Malo si poglej angleški parlament .

   • Piš

    Nekam veliko ti kužiji hodijo po glavi, gledam tudi ostale poste

    Nič me ne muči, napisal sem kar mislim, stari modeli, 20+ let prisesani na fotelje v parlamentu so del problema, ne rešitve, to je vse.

 • Ivan Ivanovič

  Šarec je na sejah kričal in drugi so ga od=bali, zato je zadnja seja trajala samo 10 minut. Če ga bo narod še enkrat volil, naj si pripiše posledice.

 • Ivan Ivanovič

  Najprej bi bilo treba lustrirati RTV, sicer so nove volitve brez smisla. Oni jih bodo režirali v skladu z voljo mafijskih stricev iz ozadja in nam bodo spet podtaknili recikliranega Šarca ali pa nekoga drugega, podobnega njemu.

  • Vera

   Pozabil ste na POP TV ,ki je na strani LMŠ.

 • Amerikanc

  Najbolj zanimiv je bil sinoči, pri Odmevih, Židan, ki je ves prestrašen pred predčasnimi volitvami zatrjeval, da ON, ON se je pa vedno pripravljen pogovarjati z vsemi strankami in z vsemi. Barabon antijanšistični.

  • Ivan Ivanovič

   Zdaj bi koritarji pristali tudi na koalicijo z Janšo, samo da se izognejo predčasnim volitvam in ostanejo pri koritu.

   • JANEZ GUS

    Sinoči jim z gobca ni šla beseda JJ V koalicijo bi šli tudi o Marijino družbo,samo ne na volitve.Bebo Počivalšek sem mislil,da bo zaspal,ker se vidi,da mu ni popolnoma nič jasno.Bil bi celo mandatar.Ta pa je drugi klovn.

    • WISKY 1000

     Počivalšek ima pravi priimek,naj gre raje počivat,kako lahko spi in govori hkrati?

  • WISKY 1000

   Klopotec veterinar rdeči laže kot pes teče isto kot šarac.

 • Amerikanc

  Na predčasnih volitvah se bojo med seboj stepli Meščevi in Židanovi radikalci. To bo smeha. Niti Milan jih ne bo mogel pomiriti.

 • Beli Sneg

  Serpentinška so zavrgli ali bolje dali brco v rit, strankarski kadri, ki jih je itak imel za prste ene roke. Torej bo treba povedati, da je s Serpentinškom nekaj zelo narobe. Zato bi se rad združil s Cmerarjevimi oz. po novem Počivavškovimi zgubami. Nesposobnež bi z nesposobneži vladal dalje.

 • JANEZ GUS

  Še že bolj vidi,kam rdeči pes taco moli.Vidi se tudi,da so murgelske bandite dobili z spuščenimi hlačami.Razen JJ VSI blejajo s figo v žepu o predčasnoh volitvah,nobeden pa si jih ne želi.

 • Joc 52

  Samo lahovnik naj se ne oglaša, ker je del rdeče pahorjeve vlade, ki je kriva za mnoge kriminalne zgodbe (TEŠ,…)

 • JANEZ GUS

  Na kozlajne ti gre,lo rdeča greznica RTVS hiti z nekimi analizami z propadlimi ministri,političnimi gospodarstveniki,ki so vse zajebali,nasprotniki JJ. Tajnikar,Mramor,tudi Hvalico potegnejo iz naftalina………..toda vidi se,kakšna je že direktiva iz murgelske kuhinje.Rekonstrukcija vlade.Upam,da jinm to pot ne bo uspelo.

 • est

  Me prav zanima kateri novi ksiht bodo potegnili na plano, za ponoven nateg volivk in volivcev. Upam, da bo večino srečala pamet in ne bodo ponovno nasedli old boysem.

 • Andrej

  Žiga Turk omenja možnost, da bi za dve leti sestavili tehnično vlado, ki bo tehnokratsko in nepolitično uredila javne servise….
  Ne morem verjeti, da lahko doktor tako “pametno” sploh prijavlja. V komunistični državi ne more obstajati nepolitična vlada. Popolnoma nemogoče. Ali Žiga ne ve, da pri nas vlada CK ZKS?

  • Boy

   Seveda, saj je ŽT sam del tega rdečega sranja, itak da ve. In s to izjavo napeljuje vodo na njihov mlin. Vlada je mrtva, naj źivi nova stara vlada.

  • Beli Sneg

   Žiga bi rad bil del te tehnične vlade. Vodo na peljuje na svoj mlin.

 • Evolluks

  Kakšni novi obrazi? Šarec se bo v novih volitvah še bolj nabildal in ojačal. Kaj mislite da je kar tako odstopil?? Premijer bo spet Šarko, ravno zato ker Janša sploh nima volje da prevzame vlado, čisto fajn jim je bit večno v opoziciji. Dokler bo Janez na čelu SDS za desnico ni upanja, in levaki lahko mirno vladajo

  • Ivan Ivanovič

   Če strici iz ozadja kaj dajo na zdravo pamet, je Šarec oplel. Je preprosto konfliktna oseba, ki ni sposobna sodelovati z nikomer.

   • JANEZ GUS

    Jasno je samo to,da zdrava panet nima nič skupnega z rdečo bando ampak samo lastni interes.Če bi imeli kaj pameti,na bi bili zadnji na lestvici po VSEH PARAMETRIH.

   • Evolluks

    Šarca še vedno podpira kar dosti bedakov. Večina ki je volila smc, desus, SAB bo odšla k LMŠ. Ja tudi to je Slovenija. Globoka država še ni spustila rok od Šarca, sicer pa on je itak vodljiva lutka, in to je za njih najbolj pomembno

    • pupa

     Šarec je “niko i ništa”, če bi bil kaj vreden bi imel tudi kakšen rezultat. Težko je to razložiti slovenski volilni bazi, ki še hodi na volitve in so v večini ženske (nekatere že dementne) starejše od 65 let. Poišči si informacijo statistiko volilne udeležbe, ki se izvaja na voliščih, pa nihče o tem nič ne piše niti Demokracija niti Nova24tv, politični analitiki pa kar pozabljajo na to dejstvo.

     • von Rhein

      Za tole hrabro misel si dobila plus.Sklepam,da si res ženska.

     • pupa

      Prisežem, da sem ženska žena in mama, ki mi ni vseeno kaj se dogaja v Sloveniji kjer živim.

     • von Rhein

      :)

     • Vera

      Pupa : Ne nas starejših od 65 let imeti vseh za dementne,ker to nismo.Gledam prenose iz DZ-a poslušam poročila , gledam dnevnik na več kanalih( malo tu, malo tam), ker tako lahko izvlečeš ven “pravo resnico”.Žajfnic ne gledam, ker niso primerne za gledanje,še manj za poslušanje .

     • pupa

      Vera, če bi dobro prebrala bi videle , da sem napisala “nekatere že dementne”.
      Dementne ne obvladajo računalnika, da bi spremljale dogajanja doma in po svetu.
      Starost prinese težave, za bolezen pa niso izključeni niti mlajši.

 • Andrej

  Od leta 1991 do sedaj so se eni in isti podtaknjenci skrivali v tujih strankah (Pucko), stalno ustanavljali “nove”, našli kakega komika za marionetno vodenje, a vse iz ozadja vodili. Zakaj pa zdaj nenadoma ne bo tako? Seveda bo. Vendar, obstaja resno upanje. Zdaj imamo NOVA24TV, ki lahko predvolilna soočenja organizira bistveno bolje kot to delajo CKZKS mediji. Na takih soočenjih lahko javno razkrijejo, kdo so pravi organizatorji “novih” strank.
  NOVA24TV, edinstveno priložnost imate.

  • joza joza13

   Saj dobro razmišljaš, vendar nisi upošteval, da tv od Nove ni ne vem kako gledan… spletna stran je nekaj drugega…

   • Andrej

    Dobila bo priložnost. Javna TV je rekla, da ne bo gostila vseh strank naenkrat zaradi bla bla bla… NOVA24TV pa lahko, ker je nič ne veže. Ljudje bodo z vsaj malo reklame to možnost opazili.

  • Boy

   Kaj nisi prav ti ustanavljal neko novo stranko vzporedno SDS. A zdaj, ko si pogorel, je pa Janša dober! (Ne mislim na Dom)

   • Andrej

    Ne vem, če ti bo moj odgovor všeč, ampak v življenju nisem ustanavljal nobene stranke in že leta in leta v nobeni nisem. Bil sem v SDS, a sem izstopil, ker so šli v kompanijo s CKZKS.

    • joza joza13

     Ej Andrej, kako je na Ptuju?

     • Andrej

      Ne razumem te fore.

     • Andrej

      Pridi kdaj na Ptuj, imajo dobro pivnico. Bova kakšno žejno rekla.

  • JANEZ GUS

   Samo NOVA24 jih resno ogroža,pa še klovn jim je naredil reklamo.Zato pa jim je tak trn v peti,ker njihove laži imajo kratko dobo trajanja.

 • Slavec

  Strokovni sodelavci LMŠ – Dragonja, Urlep, Bertoncelj – so od Šarca

  kar zbežali, pa tudi murgelske marionete se čez njega lementajo

  pri gazdi Milanu:

  .

  “Je egoist; samo na sebe gleda,

  kolerično se vsaja, spreneveda;

  kot prazen klas, ošaben v puhli glavci,

  brez znanj, omike, s šestimi popravci.”

 • JANEZ GUS

  Bedake na vodilne položaje.Samo to je garant,da bo pezdeGolobič še naprej imel status kmeta in sral po slo politiki skupaj že z dementnim palčkom in ostalim pleničarji.

 • sloustava

  Kot Kucan je tale Serpentinsek. Sicer ne berem (vec) Reporterja, a danes sem videla sliko Kucana in njegove odgovore na vprasanja fotografa. Tipicno neslovensko, tipicno Kucanovo in tipicno zlobno. V podtonu pa laz! Bljak, za oba, bljak!

 • JANEZ GUS

  Rdeča RTVS z družbeno političnimi delavci že celo jutro bilda rekonstrukcijo te ne sposobne vlade.To so murgelska navodil,dokler ne vredijo vrste in ne dobijo novega feniksa.

  • maček ivan

   Ja, tega me je najbolj strah. Zdaj se bojo poskušali “pregrupirati”. Preveč je v igri.

 • JANEZ GUS

  Šarčevi ministri imajo rok trajanja kot tankisti prj Kursku.

 • realnost

  Kdor bo volil lmš naj se vpraša kje bo klovn s šestimi popravci našel ministre, ki bodo imeli vsaj toliko popravcev kot on. Če bodo ljudje uporabili pamet na volitvah potem bo lmš dobil 1,5%, sd 1,5%, desus1%, SMC 0,5%, sab 0,2% . Kazen mora bit za škodo in izgubljeni dve leti…

  • Andrej

   Ne ne, počakaj, da bodo soočanja. Za vse bo kriv Janša. Komunisti še nikdar za nič niso bili krivi.

 • odzunaj

  Ž. Turk : Alternativa v interesu državljanov je , da “slovenska politika najde dovolj modrosti, da za dve leti sestavi tehnično vlado, ki bo tehnokratsko in nepolitično uredila javne servise (zdravstvo, šolstvo, sodstvo, vojska …) in modernizirala podjetniško okolje.”
  In kdo je ta politika-večinska politika , ki si naenkrat želi spremembe, ki jih ta ista večinska politika ni želela urediti že od 2008 ?!?
  Dajmo dajmo vrli analitiki, stopite enkrat v svobodno , ne kalkulativno razmišljanje in povejte že enkrat, brez strahu , katera stranka je zadnje mandate v parlamentu s konkretnimi zahtevami in predlogi zastopala ureditve, ki naj bi jih ta tehnična vlada po dirigiranem večletnem kaosu naredila. Povejte že enkrat ljudstvu, brez strahu, da je treba na volitve in povejte že enkrat, glasno, katere stranke so v zadnjih mandatih vodile aktivno politiko za narod. Povejte že enkrat ljudstvu, da bo volilo stranke z ljudmi, ki so že kaj pomembnega naredili za Slovenijo, da ljudstvo sestavi pravo, močno in Sloveniji predano koalicijo.
  Vrli analitiki, pokazalo se je, kdo in zakaj ni vreden glasu na volitvah in čas je, da enkrat poveste glasno in poimensko , kdo in zakaj je vreden glasu na volitvah. Ko dajete medijsko izjavo nosite tudi vi odgovornost za usodo naroda !!!

 • Rožle

  Na radiu Ga Ga .. : ******
  ” Gospod Serpentinšek bi vi znali imitirati bivšega predsednika vlade .. Marjana Šarca ??? “

  • Nšo-či

   Luškana.

 • Capi

  huh, jaz pa sem malo skeptičen, da bo šlo kaj na bolje……če se spajdašijo LMŠ in SMC, potem se mi zdi da so procentualno močnejši kot SDS, in spet dobijo mandat za vladanje, pa smo spet na istem..
  Naj me kdo popravi, če se motim?!

 • Nšo-či

  Bolj bi bili zanimivi odzivi navadnih ljudi. Odstop je tisto po čemur si bomo Šarca zapomnili, z njim je ponudil ljudem možnost, da spoznajo, da leva vlada dokler tranzicija kapitala ne bo v celoti zaključena sploh ni možna.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Odzvi navadnih ljudi so odvisni od tega kaj je na sporedu na Butalah TV.

   • pajot

    kmetije in sanjski moški. In tu pa tam še kakšna turška nadaljevanka.

  • Jan Kovalski

   Zadeva je kljub vsemu bolj kritična, namreč:
   Tudi ko bo tranzicija kapitala zaključena (zaenkrat še ni videti da kdaj bo), bo na vrsti še vedno kar lepo število t.i. javnih razpisov, ki so prisotni v vsaki državi.
   Kar pomeni, da bo še vedno obstajala možnost za plenitve in to posledično pomeni, da se bo še vedno izkazoval interes po vladanju.
   Ups, šele sedaj opazil, to bo verjetno napaka:
   “… da LEVA vlada dokler tranzicija kapitala …”
   (ko sem bral in potem pisal ta komentar sem tu videl “… desna vlada …”)

   • Nšo-či

    Jah če bi ljudje razumeli, da je brezupno sestavljati levo vlado, bi mogoče prisluhnili desni politiki. Če bi jo slišali, bi se našli v njej.

    • Jan Kovalski

     Kakor pogledaš:
     Desna vlada ni možna ker jo levi na vsak način z vsemi možnimi metodami preprečujejo
     Leva vlada ni možna ker je nesposobna zato ker je sestavljena samo z namenom da se prepreči desna vlada.

     • Nšo-či

      Žalostno.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Osel gre samo 2x na led. Slovenija je šla Nx na led, in bo šla še po zakonu o popolni indukciji še(N+1)x na led. tko je to.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Butale TW- bari hanzi in kure, pripravljajo že novo nadaljevanko za butale.

 • Unikatna

  Kaos v vladi, kaos na vseh področjih, kaos v glavah volilcev…spet bodo mediji kovali v zvezde “novi obraz”!

 • DMB

  Sedaj pa je treba dobro gledati pod prste. Cerar ko je odstopil je podpisal Marakeški sporazum….. Da nebi SERPENTINSEK storil še kako večjo neumnost

 • Stajerka

  …prepozno za nov obraz……prosim naj nekdo Pokljukarju /ravno prenos na TV/ poravna zobe in pogled…..obnašanje adolescenta, rezultati dela pa katastrofa…..

  • Rožle

   Predvsem bi mu bilo pa treba na prvem mestu poravnati pamet ..

 • Rožle

  Pa dobro .. Serpentinšek je vztrajal leto in pol .. z glavo skozi zid …
  Fenomen od nesposobnega Cmerota je pa vztrajal skoraj 4 leta pri rušenju države …
  Ne bom pozabil njegovega citata ..
  Miro Cerar..:”Mi vsi vemo, da delamo dobro —“

 • piko8

  Toliko Butalcev, kot jih je na kupuv Sloveniji ni nikjer drugje na svetu!!
  Slovwncem, ko gre slabo izvolijo še slabše leve Gangstrje!
  Če bi bila kašna druga vlada kot leva naslednica morivcev bi imeli zaposleni za tretjino večje plače in upokojenci za trtjino večje penzije, kot jih imamo pod “socialistčnimi sedanjimi štirimi vladami!!

 • bubamara

  Slovenci in demokracija. Ne bo šlo. To je že Kardelj vedel.

 • neukročen

  Glede na volilne preference na podlagi 55 let socializma in 20 let levih vlad, ne dvomim da bodo slovenci na volitvah spet izvolili kakšnega faliranega lesarskega tehnika ki ne govori angleško, je pa naš.

  Je pa moja intimna želja da te volitve odnesejo po karlu še bratuškovo. Nevarnega politkanta. Že zato ker je uzakonila legalizirano krajo preko odpisa 90% dolgov v prisilni poravnavi.

  • Beli Sneg

   Ne samo Bratuškove. Tudi Cmerotovo stranko in seveda Jelinčiča, ki pravkar že dela kampanjo v vojaški uniformi na 3. programu, kjer je prenos seje DZ. In seveda Jelinčič spet kritizira politiko do migrantov, ki jo je skupaj s Serpentinškom z velikim proračunskim denarjem podprl. Hinavec, ki ga Butalnci ne spregledajo.

   • maček ivan

    Tega majmuna bi moral nekdo fajn preluftat.
    Upam da mu bo baba vse pobrala, lopovu.

  • Joc 52

   Bo pa zapisana pri rdecih, da je resila/pokrila faktor banko in probanko=bankomata udbo mafije (poleg lb/nlb)….ni bila sposobna za virmane in so jo preusmerili v politiko (s serifom)

 • Rožle

  Ne vem no .. s tem, ko odstopiš pomeni, da si nesposoben ..
  .. in čemu potem nova kandidatura ??? A tako dobiš nove volilce .. za nesposobnost ???

 • Jan Kovalski

  Kaj je Šarec v bistvu povedal včeraj ko je na dolgo in široko razlagal novinarjem, lahko bi povedal v enem stavku:
  “Delali smo slabo, samo za to nisem jaz kriv pač pa so krivi moji koalicijski partnerji s katerimi ni več šlo naprej, in zato danes odstopam”.

  • Beli Sneg

   To bi bila na pol resnica. Odstopil je zato, ker ga niti v lastni stranki niso več podpirali. Še tistih nekaj ljudi, ki jih lahko prešteješ na prste ene roke, so mu dali košarico (Šabeder, Urlep, Dragonja, Bertoncelj…)

   • Jan Kovalski

    No saj, na to sem tudi sam pomislil, saj je Bertoncelj iz njegove stranke, vendar bi potem težko naredil en dovolj kratek stavek. :)) V bistvu je Bertoncelj tudi njegov (koalicijski) partner, zato sem uporabil ta termin.

   • Joc 52

    Hisnik mu menda se vedno stoji ob strani (v senci)

 • lokec

  Za veliko strank tudi SDS bi bilo najboljše, da se sestavi nova vlada. Dvomim, da bi volitve prinesle uspeh desnima strankama. Trend SDS nekoliko pada. Imam občutek kot, da so nekateri zadovoljni, da so večno v opoziciji.

 • Borut Stari

  Kdo je dal izjavo,da volivci imajo vedno prav? Nimajo, v Sloveniji po letu 1990 niso, razen 2004, imeli in tudi ne bodo imeli, Zaradi pajdaške tovarišije.

 • bubamara

  V parlamentu je razprava o zakonu za prepoved Vard. Poslušam in ne morem verjet. Levičarji udejanjajo načelo komunizma: INTERNACIONALA. Prepoved varovanja svoje domovine. Bruh; kje živim.

  • Jan Kovalski

   in Sukićeva pravi: “… pa prihajajo horde, ki nas bodo zarazile …”
   V slovenskem parlamentu izginja slovenščina, je že močno zaražena.

  • Joc 52

   Sem komentiral na 24h pa so me v hipu zbrisali; ja, varda je edina, ki jo skrbi nasa meja….in seveda posamezne vaske straze

 • Mademoiselle

  Hitro, hitro, šolska mašinerija (profesorji, učitelji) naj začne izpirati glave vsem nad 18, seveda FDV, razni človekoljubci, nob državni protežiranci, kulturniki, RTV, ….in seveda socialarji…Začnite kampanijo.
  Se že bere komentarje, samo da ne bo Janša. Pa dobro, a je sploh kdo kje normalen v tej državi, ne more se financirati vse iz nič.
  Nič se bati, ker Janša res ne bo, četudi ‘bo’. Socializem 5.0 se nadaljuje….
  Nadaljnjih 200 let, žal.

  • maček ivan

   Ne skrbi. Ko bo zmanjkalo cekina se bomo spet gledali preko nišanov, zapomni si kaj sem napisal.

 • xtc

  Definitivno bo Kučan poizkusil z novim obrazom to bi lahko bil Čeferin,ki se ga preko fuzbala promovira na veliko,seveda pa je vprašanje ,če bo nov obraz uspel in ali ne bodo Slovenci igre Kučana končno spregledali.
  Zelo verjetno pa je ,da bo Kučan najprej skušal z “tehničnim mandatarjem”,kar je zanimivo zelo podobno Turku-verjetno ni naključje in vzdrževati status Q in z vsemi silami preprečiti JJ predsedovanje EU in zdržati do rednih volitev in lansirati nov obraz.
  O zakonih katerih napleta Turk,pa nebi bilo nič,verjetno bi z tehnično vlado Kučan uspel popolnoma zmonopolizirati zdravstvo in zdravstvene zavarovalnice v rokah države in zagotoviti svoji mafiji neomejen dotok denarja,s katerim bi nato plačevali volilne kampanije,ulične izgrede in rušenje vsake vlade,ki ,bi jim stopila na prste.
  Zelo je vprašanje kdaj se volitve lahko izvede,je pa še dodatno vprašanje četudi bi JJ volitve dobil,bi mu že takoj ob nastopu mandata zrihtali stavke in ulične nemire in to še posebej v času ko bi predsedoval EU in kazali preko njih plačanih medijev ,da ljudje nočejo “fašistične vlade” in da jih policija na ukaz fašistične vlade pretepa.
  Skratka na nek način bi bilo bolje,da levo vlado zadane kriza in nato nastopi JJ,kajti Kučan bo dal vse od sebe,da zruši njegovo vlado,četudi za ceno par mrtvih njegovih vernikovna ulici,ki so zgolj kolateralna škoda za dosego oblasti in Partija rabi “heroje in mučenike”.

  • Stajerka

   …pa od kod vam Čeferin??…..sem ga imela za bolj inteligentnega……verjetno pa ja ne bo sedanje funkcije zamenjal za marionetno vlogo……

   • maček ivan

    Za cekin in pet minut slave so nekateri pripravljeni marsikaj storiti.
    Poglej bumbarja cmerota, kaj šele serpentina, o štabni kobili raje nebi, polj je pa še tukaj srbski lopov. Še dobro da mu ni uspelo. Čeprav danes ko razmišljam bolj trezno, bi to bila mogoče najboljša rešitev. Stvari bi verjetno šle v čisto napačno smer in bi se mogoče Slovencem res “spipalo” in bi se stvar po osamosvojitvi zaključila še z osvoboditvijo, seveda krvavo, da se razume. Kajti golazen lahko samo “potolčeš” drugače to ne gre, ..žal.

  • Jan Kovalski

   xtc: “Definitivno bo Kučan poizkusil z novim obrazom to bi lahko bil Čeferin,”
   ==============
   Takoj po tem sem začel komentirat, šele potem bom prebral do konca, ko napišem tole:
   Da bi se Čeferin odpovedal funkciji predsednika UEFE je iluzorno pričakovati, bi morali pa zelo globoko poseči v žep, ker ima on tam fantastično plačo, pa še potem bi verjetno ne šlo, ker funkcija na kateri je daleč presega vpliv in slavo predsednika slovenske vlade. Pozabi Čeferina!

 • mona lisa

  Upam da več volilci niso tako zabiti da bi nasedali novemu obrazu (Kučanovem in levaškem kukavičjemu jajcu) in sladkim besedam. Upam da je tiste ki so padali na sladke besede kaj izučilo. Kučan in levaki bodo na vse podle načine poskušali ostati na svoji lopovski vladavini.

  • rabbit

   Jaz ti pa povem da so. Ne moreš verjeti kakšne jaz slišim vsak dan,komunizem jim je čisto pokvaril um.

  • maček ivan

   Volivci ki si ne želijo sprememb, in teh je precej, bodo znova in znova volili samo da ne bo Janša. To je dejstvo.
   To so večinoma neperspektivni, v povprečje potopljeni ljudje, ki bi jih vsakršna sprememba naplavila na rob družbe. Bili bi dobesedno lačni in bosi.
   En del je pa splošno proti Sloveniji, vendar jih zanima samo denar iz institucij države.

  • sunday

   so, so, so zabiti in to vedno bolj in nič jih ni in jih ne bo izučilo, ker so preveč zabiti !!!

 • mona lisa

  Banda “samo da ni Janša ” že stika glave si izmišlja podle načrte in nizkotne udarce.

 • Jan Kovalski

  Mogoče bodo pa strici tehnično vlado poskusili sestaviti z Greto iz Švedske.
  Bi pasala zraven Angelike iz Avstrije.
  Ne me obsojat da dajem nore predloge, a je lahko še kaj bolj norega kot smo že imeli?

 • Jan Kovalski

  Kako bi na kratko ocenil delo Šarčeve vlade:
  V prvem letu so delali slabo v drugem letu pa so popustili.

  • branči

   a je to tako, kot poje pokojni brendi o ciganih: “nimamo nič, pa še to bi nam vzeli…”

   • Rožle

    Ne, to je nekaj v tej smeri .. :
    G. Šarec kaj počnete ?
    Šarec:
    “NIČ in še to preveč .. !!!”

  • hribovc

   dejstva serpentinškove vladanja so taka kot v alanu fordu;
   “Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo…

 • JANEZ GUS

  Rdeča banda bi še naprej brez dela uničevala Slovenijo,rdeče greznice jih pa bildajo.Vse bo mafija naredila,da ne bo pred časnih volitev.Vsaj tri stranke vedo,da jim je potekel rok trajanja.Treba je na ulice in zmetat bando na cesto,za začetek,potem pa po njih.

  • Joc 52

   Sem zraven

 • WISKY 1000

  rdečko junkar levi na levi jim je tudi pesmico zapel?

 • Rožle

  SMC v pogovorih z SDS? ‘Predčasne volitve so mokre sanje premierja v odstopu’ …. ???

 • na naslednjih volitvah dobi moj glas politična stranka, ki bo imela v programu za prioriteto:
  -izstop iz marakeškega sporazuma (pravna podlaga globalistov za prisilno integracijo nekih ilegalcev iz ŽNJ držav)
  -izstop iz pariškega podnebnega akorda (pravna podlaga za kriminalno zaračunavanje okoljskih davkov na co2, hkrati je to korporativno fašistična ideologija centralnih bankirjev)
  -rezanje davkov povprek na minimum (davki na delo na minimum, davki na kapital na minimum, davki na potrošnjo na minimum, davki na investicije na minimum)
  -rezanje javne uprave za -90% zaposlenih (debirokratizacija na steroidih)

  Kdor bo imel to v programu, dobi moj glas….povej naprej….če teh točk ne bo v programih politike v SLO se ne čudite, če bo volilna udeležba spet 20%…ali nižje…..pa lep dan….

 • WISKY 1000

  Vse nagnat,razen SDS,da reši Slovenijo.

 • Liberalec

  Temu narodu ne zaupam več. Že 12 let nam kriminalci globoke države podtikajo “nove obraze”, (Jankovič, Bratušek, Cerar, Šarec), vendar kljub katastrofalnemu amaterizmu, neznanju in škodi, ki jo delajo moji domovini, jih kar naprej volite. Res idiotski narod (nimam drugega izraza).

  • sunday

   dal bi ti še več (nešteto) plusov, ker tako tudi je – bravo!!!

 • Aton

  “Naša” leva politična elita je en velik kup totalnih idiotov – to prepoznajo celo tisti s popravci in posebno univerzitetno izobrazbo.

 • Hribouc

  Vse nekako klapa, počasi leze skupaj…Turk pa seka mimo z neko tehnično vlado…
  ja tipično NSI zahojeno razpravljanje brez kakršnekoli IQ uporabne vrednosti–
  enim se pa res kvasi po možganih.

 • Aton

  Vlada, ki mora plačati Zmaga in Cerarja, ni pametna vlada. pa čeprav jo vodi sam sveti Tonin in teta iz Bruslja. Ampak tako radi imamo drobtinice in zmagoslavje, pa čeprav traja samo pet minut.