Logar povsem ‘sesul’ Möderndorferjeve argumente o ustanovitvi nove preiskovalne komisije o pranju denarja v NLB

Foto: RTV

Poslanca Anže Logar in Bojan Dobovšek sta v oddaji Odmevi povsem sesula potrebnost nove preiskovalne komisije o ugotavljanju pranja denarja v največji banki NLB kot idejno zamisel stranke SMC, ki jo je zagovarjal njihov poslanec Jani Möderndorfer.

V državnem zboru je v torek potekala razprava o ustanovitvi nove komisije za ugotavljanje odgovornosti pri pranju milijarde dolarjev med decembrom 2008 in novembrom 2010, v aferi #IranNLBgate. Nova komisija je bila predlog politične skupine SMC, kateri je po mnenju opozicijske SDS v interesu le zamegliti celotno zgodbo,  da do podatkov, oseb in vzrokov za nepopisno sramoto Slovenije ne bi nikoli prišlo. Predvsem pa v SMC sporočajo bistveno: Da so s celotnim represivnim aparatom nesposobni pripeljati katerokoli zadevo do pravnega epiloga, zato se poslužujejo politikantskih sredstev ter demoagogije.

Čeprav so bili osumljenci pri zadevi že znani, so v državnem zboru ustanovitvi nove komisije dali zeleno luč in tako stvar dodatno zavlekli po nepotrebnem. Očitno je, da se v stranki SMC dogaja nekaj sumljivega, na to nakazujejo različne kontradikcije, nasprotja v izjavah, kot tudi dejstvo, da v SMC sprva sploh niso podprli ustanovitve preiskovalne komisije.

Foto: STA

Namesto zagona policije in tožilstva ustanavljajo politično komisijo
V oddaji Odmevi je poslanec stranke SMC Jani Möderndorfer posredno skušal kritizirati prejšnjo preiskovalno komisijo dr. Anžeta Logarja in dr. Bojana Dobovška ter s tem opravičiti ustanovitev že četrte preiskovalne komisije doslej, ki bo po vsej verjetnosti, namesto priti stvarem do konca, skušala prikriti že znana dejstva in s tem zaščititi svoje zaveznike. Möderndorfer je v začetku izjavil, da se prvotna preiskovalna komisija ne mora primerjati z zdajšnjo, saj bo imela slednja več pooblastil, ki bi jih sicer lahko imela tudi Logarjeva, vendar za razširitev niso prosili. Logar pa je povedal, da ima preiskovalna komisija, ki jo vodi, vsa pooblastila preiskovanja pranja denarja, kar dokazujejo dokumenti, ki so jih dobili prek zasega sodišča.

Nova preiskovalna komisija bo poleg iskanja odgovornih, po besedah Möderndorferja, delala tudi na novi zakonodaji o pranju denarja, kar je po mnenju Dobovška, odveč. Problem ni v zakonodaji, ta bi bila uporabna, če bi jo odgovorni uporabili, odgovoren v času pranja denarja je bil Andrej Plausteiner, direktor Urada za preprečevanje pranja denarja v NLB, ki pa ni ukrepal, ker, kot pravi, ni ugotovil nobene sporne aktivnosti. Dejstvo, da se je pranje denarja dogajalo dve leti, opraviči sume, da je Plausteiner vedel za dogajanja, a si je pred njim iz neznanih razlogov zakrival oči. Dobovšek meni, da bi bil zdaj pravilen ukrep z zaslišanji ugotoviti, kdo je pritiskal na odgovorne.

“V tem primeru gre za finančno kriminaliteto,” pravi Dobovšek, pri kateri gre za sprego politikov, bankirjev in strokovnjakov t. i. beloovratniške kriminalitete, ki znajo te finančne tokove spraviti v tujino. Gre za elemente pranja denarja, kot tudi za goljufijo, zlorabo položaja, ponarejanje listin, uničenja listin ipd. Dobovšek je tudi poudaril, da je SMC nasprotovala ustanovitvi prve preiskovalne komisije, ki je preiskovala bančno luknjo, na kar Möderndorfer ni imel komentarja.

In kakšen je načrt nove preiskovalne komisije?
Preiskovalna komisija Möderndorferja ne bo začela od začetka. Ta je dejal, da bodo uporabili vse obstoječe izsledke obeh preteklih komisij, razširili bodo le krog prič in zaslišali  tudi lastnega ministra Gorana Klemenčiča pod prisego, z razlogom, da ‘dokončno razčistijo vse pojme,’ torej že razlog zaslišanja se nagiba k razrešitvi odgovornosti Klemenčiča in ne k iskanju pravih odgovorov. Naj spomnimo, da je Klemenčič, minister stranke SMC, izjavil, da je bil seznanjen z zadevo pranja denarja in je podal kazensko ovadbo, ki pa je seveda ni nikjer. Na mestu je vprašanje, ali je pametno, da tako obsežen primer stoji na pričanju prič, ki pozabljajo oziroma se ne spominjajo dogajanj, ali pa bi bilo bolj logično, če bi dali prednost dokumentaciji, ki jo je Logarjeva preiskovalna komisija že zbrala.

Foto: STA

Največji problem vsega tega, po mnenju Dobovška pa je, da Stranka modernega centra ljudi, ki so vpleteni v afero, še vedno postavlja na vodilne položaje.

N. Š.

 • Novakec1

  Še eno je treba hitro ustanovit, tri so premal glede na kompleksnost primera.

 • rubec

  Drugič draga slovenska televizija v studio raje kot idiota Mödörndörförja povabite mojo staro mamo ki bo v fertahu in brez modrca napovedala vreme. Se bomo manj smejali.

 • Janez

  Komisijo nad komisijo.Treba je zamegliti predvsem to,kar je preiskala Logarjeva komisija.Takšnih lopovov ,kot so v Slovenijo ni nikjer na svetu.

 • Janez

  Mudodorfar bo vse rešil.Posebno,če ima “kahlico”s seboj.

 • mapu

  Ta Moderndorfer, če ga dobro pogledaš takoj ugotoviš, kako zgleda pobalin…

 • VERZIFIKATOR

  Winzenz Dorfler

  MODERNIST VINCENCIJ

  Tisti, ki bi fanta ne poznali,
  Vincenca, od nekdaj folklorista,
  znanega predobro utopista,
  bi nemara kdaj še prav mu dali.

  Razširokousti se Vincencij,
  ko odmerijo mu govoranco,
  vanjo vključi skrajno aroganco,
  na premišljeni, se ve, frekvenci.

  Ve, katere strune naj ubira,
  na kateri bo frekvenci slišan,
  in pa, kje lahko bi bil utišan,
  prav zato besede fant izbira.

  Jih izbira, pravi, da kulturno,
  ker tematika je ravno takšna,
  vmes prikrade se beseda kakšna,
  ki v resnici sliši se obskurno.

  Se razglaša kar za modernista,
  že z imenom, zdaj pa še s pojavo,
  ko nevarno ni, povzdvigne glavo,
  kritizira fant kapitalista.

  Mar je hotel reči socialista,
  pa je uporabil evfemizem,
  ker tako učil ga je marksizem,
  da ne smeš grdo nad komunista?

  Ko tako je ves imaginaren,
  ubožec misli, da bo prav razumljen,
  da je modernizem z njim izumljen,
  pa v resnici je samo bizaren.

  • Demonkrat

   BORBENA
   ….banka gori,
   levičar beži…….

   • VERZIFIKATOR

    … se pa za denar mu škoda zdi.

    Da bo rima polna in žep tudi

    • Demonkrat

     …za ubogo rajo pa mu mar ni…
     Nekaj se bova spesnila.

     • Ana Job

      In levičarja po glavi kresnila.

      Ker pa v duši je podgana,
      ni mu mar, da narod strada!

      Narod nor je, da ga voli,
      ker prinese ga okoli. ;-)

 • antimur

  Grozljiv je občutek, da moramo takšnega bedaka in zdraharja kot je Möderndorfer plačevati iz naših žepov. Da se mu za državljane =be, je dokazal ob vložitvi novega družinskega zakonika in to takoj po referemdumu, kjer smo državljani bili odločno proti. Tega dokazljivo omejenega norca, moramo na vsak način spraviti iz parlamenta, na kakršenkoli način, četudi nedemokratičen.

 • dr Janez Sveti

  Parlament, je ogledalo slovenske družbe!
  DR Janez Sveti genij

  • karpelec

   Bolj postavljamo ogledalo pred njega, bolj obračajo glave vstran.

 • Borut Stari

  Kahlar kot pridni kužek. Na levo,priden piškotek.SMC je že 4, stranka v kateri meša vsebino kahle. Pri SMC ima največjo vsebino kahle.

 • Vladimir

  če hočeš svinjo spraviti stran od korita,veste kaj treba narediti

  • Demonkrat

   Spustiš jo v gozd?

   • Anton

    ne spremeniti v koline

    sarkazem press

 • PLavi-mil

  Ta komisija je ustanovljena samo zato, da selekcionizira, katere se bo preganjalo, naše ne , zato so pa nastavili tega medicinskega brata, ker je bolj kratke pameti in ga bodo lahko vrteli po mili volji.

  • Nata

   Hja, odplačati mora sprejem med najbolj moralno in etično ” elito ” !!

 • tzt

  In zdaj bo medicinski brat preiskoval finančni kriminal. Kakšne kretene imamo na oblasti! Swašta.

  • princeska

   Moderna kahla primakne svojo rit vedno tja, kjer zavoha denar ali kakšne privilegije zase. Tudi zaslug se ne brani, skratka lovi ves drek s sranjem in scanjem, ga prestreže in ob prvi priliki zamenja za denar. Zato se tip na vse spozna, vse zna in se vsega loti, veš sranja je povsod dovolj!

  • samsara

   Tako kot je bil v Pufarjevi vladi Dragan Isajlović desna roka finančnega ministranta Križaniča, Pufarju dragega ministanta.

 • karpelec

  Bližajo se volitve, pa si Jani mora z nečim narediti malo reklame, da pošnjofa v katero stranko se bo v bodoče prišunjal. Bolj mu kažemo ogledalo, manj nas uboga.

 • Lisjak

  Iz parlamentarne razprave poslancev SDS je bilo slišat,da so prale denar tudi druge naše banke.Katere?Zakaj se skrivajo imena drugih bank?Ali pa je že kaznivo dejanje to,da poveš kdo krade???

  • rrrrr

   Katere banke? Vse državne. Bolje bi bilo vedeti, katera banka v Si nima pralnega stroja.

 • totex39

  Sedaj pa smo že res daleč prišli, da o takih perečih vprašanjih lahko pri nas odloča en bolničar. Res nam ni več pomoči.

 • MEFISTO

  O Janiju nič, razen dobro.

  Pri meni je vzbudil spoštovanje, kot sem že dejal, ker je tako podoben našemu najbolj aktivnemu komentatorju in političnemu analitiku z množico življenj.

  Le ena majhna razlika je med njima, Jani rad govori, naš komentator in politični analitik pa rad piše – neumnosti.

 • Franc Bizjak

  V politiko lahko sicer zaide marsikdo vendar pa imajo običajno v normalnih državah popolni idioti, psihopati in gangsterji po vstopu v politiko zelo kratek rok trajanja saj jih volilci hitro prepoznajo in izločijo. Žal v Sloveniji ni tako saj ima rdeča kriminalna mafija že 70 let v rokah vsa sredstva, da s svojimi lažmi, zavajanjem in potvarjanjem resnice ustvarja nekakšen “narobe svet” v katerem popolni idioti, psihopati in gangsterji ob podpori opranoglave poldebilne sodrge ne samo zlahka ohranjajo svoj položaj v politiki, pač pa se jim marsikdaj prepušča pomembna vloga tudi pri najpomembnejših odločitvah.

 • RealRevolution

  Dol z vlado ,Miderndorferja pa vrzit cez okno!

 • indijanka

  Bi se Butale zbudile, če bi nad državno banko spustili neko tujo revizorsko hišo? Stroko tega področja? Ameriško na primer … da nam razloži, kaj in kako smo organizirano kršili. Da celo zgodbo postavi iz konteksta ZA in PROTI JJ. Ampak, jasno predstavi Butalam kako poteka organiziran kriminal v naši majhni deželi na sončni strani Alp.

  • tzt

   Če je bil ščetinar, kateri je odkrito nasprotoval osamosvojitvi, obrambni minister, ni vrag, da kahlarja ne ustoličijo v eni od levih vlad za finančnega ministra.

   • rubec

    Je taku.

   • Ana Job

    Potem bomo pa res na rit. :-(

  • Mojca pokraculja

   Butale se ne smejo zbuditi. Sanjajo vecni sen. Tako kot drugi sanja(mo) tujo revizijo ali kaksno drugo pomoc. Ni nam pomoci.

 • Morala

  Lahko še 10 komisij ustanovijo in se ne bo zgodilo nič. Vse je znano, tožilstvo ne ukrepa! Zakaj ne?

 • pupa

  Jani je preveč butast, da bi razumel kaj sta povedala gospoda Logar in Dobovšek.

  • if

   Je nerazsodno žleht v izvajanju lojalnosti nedemkokratičnim silam.

 • Stajerka

  pa ne bo slučajno kje predsednik stranke Jani MODERN-dorfer in MODERNE stranke???……pa ka si ti nor, kam smo padli…….primerjajmo komisiji Logar-Godec-Hanžek…….
  o odločnosti, pripravljenosti in tudi strokovnosti Logarja, ni dvoma in ni potrebna posebna mantra okrog te komisije, to delo opravlja z odliko, kar navsezadnje dokazuje tudi odkritje teh sumljivih transakcij, ki za nikogar niso bile sumljive
  predsednik mora bit na zaslišanja pripravljena, imet širše znanje in razgledanost, predvsem pa odločnost…..zaslišanje Zemljariča, je pokazalo kako se takšni stvari streže…..odločno, argumentirano in predvsem neustrašno!!! – zanimivo NIHČE v komisiji NI imel za Zemljariča nobenega vprašanja……le zakaj????
  če gledamo Hanžkovo jecljanje, je pa to bolj jalovo delo, neodločno, mencajoče, na trenutke ima človek celo občutek, da iz njega veje nekakšen strah pred zasliševancem…..
  in če bo vodja komisije modern Jani, potem bodo iz te komisije naredili prvovrstni cirkus….cirkus poln besed brez vsebine, gibalno dirigentskih sposobnosti, s teatralnimi vložki ki temeljijo na norost……..in Jani, velik prijatelj šerifa, Jani s sumljivim ali nesposobnim slovesom pri upravljanju športnih klubov v Lublani – kjer tudi ni vse čisto kot bi moralo bit…….

 • tarantela

  Kako je NLB prala denar za atomsko bombo, ko se je pa izkazalo, da Iranci sploh niso delali take bombe, ampak je to izjavo “izumil” nek butast agent CIE. Na podlagi nekega “rekla-kazala” so bile potem izvedene sankcije proti Iranu, kar je bilo krivično in bi po mojem mnenju lahko Iran terjal odškodnino za škodo, k je ob tem nastala za to državo.

  • Stajerka

   pranje denarja je že samo po sebi kriminalno dejanje…….ne glede na namen – če pa je to bomba ali celo terorizem, je pa to kriminal največjih razsežnosti……

   • tarantela

    To je še v povoju “naj bi”. Počakajmo, saj bojo tri komisije morda le odkrile, kaj je bilo res. Če so bile sankcije, se je lahko pretakal denar tudi v druge povsem nedolžne namene glede na to, da je bila nad Iranom izvedena blokada z vseh strai. Počakajmo, vsaj jaz bom, preden bom koga obdolžila.

    • Stajerka

     pranje denarja je kriminalno dejanje…..pa če pereš samo nezakonito pridobljen denar za lastno potrošnjo……ne perejo vsi za slabe namene – nekateri ga s slabimi dejanji pridobijo in ga operejo tudi samo za lastno potrošnjo…….
     pranje denarja je kaznivo dejanje!!!

    • Demonkrat

     Kje je le kaj bila naša novinarska elita da tega ni zaznala?

     • karpelec

      Ta je uglašena samo na določeno valovno dolžino; njihove postaje vlečejo selektivno to kar je limitirano iz baze.

    • if

     V aferi Patria ni bilo komisij. Takoj so pognali nedemokratičen linč in ga gnali do načrtovanega zastaranja.

  • Demonkrat

   Ma unicit vse skupaj.Mislis da ko so Lenina financirali so tudi prali denar?

   • tarantela

    Ja, NLB.

    • Demonkrat

     In to na wallstreetu.

 • althar

  Dobro, pranja denarja v tej komisiji sicer ne bodo raziskali, bodo pa zato kahle v parlamentu bolj čiste.

  • Demonkrat

   Mislim da se čas kahl ali ni prišel ali pa je mimo .Mar ne vidiš kako se vse zavija ,povija …….

 • Stajerka

  in point te komisije bo nova fronta na politični sceni……nagajanje vlade opoziciji, da onemogoči delo organa, ki ga vodi opozicija……mater Cerar in njegovi pravniki so se res izkazali na področju morala&etike in predvsem prava/pravne države……od tega mandata naprej se državljani sploh ne rabimo čudit, kje so sodišča, če pa bodoče sodnike izobražujejo strokovnjaki ala Cerar…….boh pomagaj, kakšna nesposobnost in še večja pokvarjenost veje iz tega mehkužnega caglavca…….

 • princeska

  Imamo vrhunske strokovnjake, ki v tujini ne bi niti za wc zaslužili, temveč bi se usrali kar v hlače.

 • princeska

  Če se kahlarju zdi, da mu vse v življenju gre z lahkoto, naj se malo ozre nazaj, morda bo opazil, da že drvi navzdol.

 • princeska

  Po dolgem času se srečata dva stara znanca soimenjaka, oba Möderndorferja:
  “Kako si? Kako kaj otroci?”
  “Dobro. Zdaj so že odrasli. En je zdravnik, drugi učitelj, hčerka je odvetnica, le najmlajši je navaden lopov.”
  “Lepo je slišati, da imaš uspešne otroke. Kako pa kaj najmlajši “lopov” shaja?”
  “On nas preživlja. Vsi ostali so brezposelni.”

  • Morala

   Haha…

  • Hun

   srbski vic

   • princeska

    Glej glej, Hun kompromitira s Srbi!

    Samo to ti povem, da je za srbsko bando v Slovenijadorfu ta vic še predober in preblag.

    • Hun

     to je kr slovenska banda..kje pa vids ksn srbski priimek na vidnih polozajih…en ali dva to je vse od srbende…slovenci niso imuni na lopovscine

     • gušto

      Ti Slovenci-lopovi, so v večini baštardi.

   • Viktorh

    Tik – tak, še 51 dni, pa…

 • Slovenec 33

  Nova komisija je dokaz, da imajo okupatorji in izdajalci slovenskega naroda še vedno vso oblast in bodo lahko prikrili podle veleizdajalske aktivnosti v bančništvu in poskrili sodelujoče, ki so dobili provizije iz pranja denarja.
  Neverjetno, kako podla je ta slovenska levica, ki bo tudi slovenski naroda oropala in uničila zaradi lastnih koristi.

 • Demonkrat

  Mogoče bomo izvedeli kdo je bil skrivnostni ameriški kreditodajalec ?

 • rubec

  Če bi temu visokoraslemu nosatemu liku dal nemško kahlo čez bučo bi bil takoj sprejet v SS formacijo. Ampak potem to ne bi bila več zločinska organizacija ampak Monty Python.

  • macon

   Ja, ampak potem bi tekal po frontni liniji in bral ubijalski vic od katerega bi pomrli vsi Rusi.

  • samsara

   Zdaj si pa nadvse krivičen do Montijev, če ne še kaj mnogo hujšega.

 • Vlado77

  Eni pravijo . Zmagovalci pišejo zgodovino ! O kredibilnosti take zgodovine ni treba dosti sivih celic koliko je v njej kredibilnosti . Zdaj naj bi ista opcija,ki je sodelovala pri največji kraji v Sloveniji raziskovala to nesnago in poslala pred sodišče krivce! No way . Delo bi v najboljšem primeru nadaljevali njihovi tožilci , in če smo malo naivni njihovi sodniki . Rezultat je že danes znan – ena velika nula. No če sem iskren manj kot nula. Taka komisija seveda stane

 • centurion

  Ko je Modeldolfe avantgarda neke stranke na oblasti,
  je propad države zagotovljen….

  • Ana Job

   On še za kahlo nest ni dober.

 • Ana Job

  Kretenčić in Modernbumbar sta sigurno dva najbolj odvratna osebka na političnem parketu. Izjemno sluzasta ogabneža brez možgan sta. Njima podobni vlečejo državo na dno. STRANKA MOTENIH CEPCEV je pa sploh adijo pamet, sami sebe iščejo!

  • centurion

   HMMM, konkurenca na levi je velika….

   • RATATA

    DREN je, ja.
    Naša porodnica kot kaže rojeva take, ki se izrodijo v uglaupohabljene ogabneže, ki se radi drenjajo.

  • Kosobrin

   To pravite vi, nekateri imamo druge “osebke” za take!

  • RealRevolution

   Saj sta se kaj vec kot kreten in bumbar.
   Ampak si zelo dobro napisala,sploh pa >>Modernbumbar<<

   • Ana Job

    Hvala. Saj se kar smejim, ko preberem. Hahaha ;-)))

  • karpelec

   Ja Jani je že tak, on išče in išče in ko pride okrog vogala, vedno sebe najde.

   • Ana Job

    Pa tudi, ko se v špegu pogleda, vedno koga novega vidi,zato se pa rad seli.

  • samsara

   “STRANKA MOTENIH CEPCEV”

   Job well done ;-)

 • sprehajalec

  Levičarji in SMC Janiju lahko vse dajo, le pameti mu ne morejo dati…..

  • samsara

   Takšni so bili v jugovojski abonirani na titulo, “primeran vojnik”.

   • sprehajalec

    Pomalo glup ali vredan….

    • samsara

     Takšni so pravzaprav ideal skoraj vsakršnih oblastnikov.
     V JS udbokurčofevda jih kar mrgoli.

 • Kosobrin

  Ker je to precej zapleten primer, sem za to, da zadevo raziskuje komisija, v sodelovanju s Policijo in kriminalisti.

  • Vera

   Tujci naj raziskujejo , ker SMC je prav zato ustanovila novo komisijo, da se nečedni posli in osebe prikrijejo .

  • Mojca pokraculja

   Ja seveda ampak ne našo, to si mislil a ne? Italijansko, ki je zverzirana za mafijske posle.

 • hribovc

  ko opranoglava komignida dobi vajeti v svoje roke, se lahko nadejamo samo še večjih pi.darij !!!

 • centurion

  Če bi Modeldolfe bil sposoben kahle nosit,
  bi to lahko delal v UKC.
  Pa ni….
  Pol je tudi poslanska funkcija v redu.
  Izhod v sili…

 • Anja Kovacic

  TI LEVI SO VEDNO BOLJ TOPLI!!!!!

 • Anja Kovacic

  JANEZ JANSA,TI SI NAS SLOVENSKI IN SVETOVNI HEROJ!!!!!! DOL S LEVICARJI!!!

 • Anja Kovacic

  JANEZ JANSA,TI SI NAS SLOVENSKI IN SVETOVNI GNOJ!!!!! DOL S LEVICARJI!!!

 • Anja Kovacic

  NE POSTI NAS OVCE NA CEDILU, O PASTIR NAŠ!!!

 • hribovc

  Te konzervativne gnide se še na ovčerejo ne spoznajo, kaj šele na banke. Samo lajat znajo iz opozicije.

  • Daj NEHAJ, če stvari NE RAZUMEŠ – TESLO HRIBOVSKO !!!

   • montyamp

    Hahaha , s kom se pa prepirate ???
    This ultraidiot is blocked , hahaha……………..

  • Vera

   Opozicija ne laja , temveč Logarjeva komisija odkriva napake, ki se v demokratični državi ne bi smele dogajati !

  • Janez

   Kar počakaj vse najlepše šele prihaja.Potem pa bo jok in stok in škripanje z zobmi.

  • Viktorh

   .Tik – tak, še 51 dni, pa…

 • Ana Job

  Logar in ostali črnuhi iz stranke STARIH DOMOBRANCEV SLOVENIJE nimajo niti 2 procenta slovenske krvi. Črni kot oglje navzven in po duši!

  • Lisjak

   In zdaj ti misliš,da si frajer?Tele zarukano!!!

  • sumljivislon

   CIA – GRDI RAČEK = JOB ;)

  • Ti jih bo že naložila po riti mama Ana, ko pride domov.
   Ti smrkovc ti, nemarni. Takoj se pober učit za popravne izpite !
   V šoli ni nič iz tebe. Same cveke ji nosiš domov, zdaj pa jo še tule smešiš in ponižuješ…………

   Takoj se poberi UČIT ZA POPRAVNE IZPITE POPRAVIT !!!

  • Anja Kovacic

   ZIVELI DOMOBRANCI! ZIVEL SDS! ZIVEL JANEZ JANSA! ZA DOM!!!!!!

   • Vera

    Pravi borci in tisti , ki so branili svoje domove , so že zdavnaj pokojni , tisti, ki so pa skrivali, pa danes lepo živijo na naš račun , saj imajo najboljšo oskrbo v domovih , ki so prav zgrajeni za njih , ter zdravstveno oskrbo imajo zagotovljeno v tujini . DEMOS in Janša so za Slovenijo veliko naredili , samo ” lustracija ” jim je bila onemogočena .

   • FRANC3

    Braniti dom je nekaj svetega. Napadat domove, praznit štale in kašče pa je pokvarjenost brez primere.

   • Stanko Kavscek

    Živeli fašisti&domobraci a to slaviš

  • alojz

   Ana je bolana. Totalno.

   • Rožle

    Ta Ana ni ORIGINAL ..Ana

  • Vera

   Kaj ti pa je Ana ?

   • Ta Ana je TROL !

   • Bozz

    Ukraden profil.

   • šmentanamuha

    To je fejk Ana Job. Rdeče zvezdaši so znoreli in množično zlorabljajo nicke na tem portalu. Js mislim, da to ni prava Ana.

  • Mario11

   ana je bolana

  • Janez

   Uboga Ana ,ti si pa res bolana.

   • šmentanamuha

    Mislim, da nekdo lažno uporablja njen nick. Ana Job običajno ne piše takih bolanih komentarjev. Tudi mojega je nekdo zlorabil in daje komentarje. Zato se ne zaleti prehitro, ker lahko gre za fejk Ano Job, ki ni niti opazila, da njen nick uporablja še nekdo drug.

  • Viktorh

   Tik – tak, še 51 dni, pa…

 • rrrrr

  Ni kulturno, da se je Anže spravil na Janija in ga razsul. Z debili moraš ravnati humano, saj so božji otroci.

  • tomven

   Hehehehe

 • Demonkrat

  Mislim da bi za to komisijo kot predsednik in bil najbolj primeren Janković .

 • princeska

  Janko Möderndorfer allias Chuck Kahla Norris je obesil svojo sliko na zvočni zid poleg slike komunistolizca Gorana Klemenčiča.

 • montyamp

  Še mal pritiskajte pa bo prišel žvepleni na SLO 1 — HANZI KURBENHAUS .

  • if

   Hanzi kurbenhause! :)

 • centurion

  Modeldolfe je magistriral na šoli s prilagojenim programom v
  sedmem poizkusu.
  Vmes je pomrla od starosti komplet izpitna komisija.
  Nekateri tudi od smeha….

 • piko8

  Logarjeva komisija je dregnila v sršenje gnezdo zato je cmerar poslav vojaka mudadorfeja v prvo bojno linijo, da bi še rešv kar se rešiti da. A so zamudili, vlak je odpeljav!!!! Murglčan milan kuçan je gov in brez preja!!!!

  • karpelec

   Ampak tudi če je gol, on se ne da – gre do zadjega diha, svojo kožo brani z vsemi petimi.

   • Nata

    + + + + + + + + dedec ima dosti sobranilcev !!

 • montyamp

  Modernidolfek je rekel da je negova končna destinacija SDS .

  • centurion

   Ja, pr vratih bo postavljen.
   Namest pepelnika in pljuvalnika….

  • RATATA

   To je povedal z znakovnim jezikom

 • ostrovrhar

  Dr. Logar in dr. Dobovšek sta se skupaj spravila na ddr. Moderndorferja, doktorja kahlonošnje in politične prostitucije. Nefer? Ne! Pošteno. Razmerje v doktoratih 2 : 2. :)))))

 • zokispoki

  Kahlonosa ima IQ kokosi Perutnine Ptuj. Je popolnoma jasno, da revez argumentativno ne more parirati dr. Logarju.

 • von Rhein

  Mutidorfer ni nič kriv.On reče …poglejte,malo zavije z očmi,dvakrat khm,khm in ponovi nekaj kar so mu naročili,da mora neprestano ponavljati.Je pač primerek nekega bebčka za trenutno uporabo.KRIVI so ljudje,ki so to kreaturo postavili v Državni zbor. Lahko bi ga pustili v ljubljanski politiki,tam bi bil obvljadljiv in ponižen.Sedaj verjame,da je pomemben člen pri oblikovanju političnih odločitev in si dovoli izpade,ki so za vsakega normalnega človeka lahko tudi smrtno nevarni.Če posluša in gleda. Čimprej z njim v reciklažo.

 • tomven

  Fascinantna je mudadolfkova lahkotnost blefiranja. Način, blefiranje s katerim se vsaj na videz ravnopravno podaja vbesedni boj z strokovnjaki, ki o stvari vedo nekaj milijonkrat več kot on, je neverjeten, Ne glede na to, da je neizobražen, komaj spacal srednjo šolo, še to ko se je začel ukvarjati s politiko, se podaja v diskusije z njimi, kot da je najmanj strokovnjak večletnimi izkušnjami… neverjetno, kako arogantno, samopašno, samozavestno nastopa. Seveda pa ga stroka v trenutku pohodi kot pasji drek na cesti. Logarju se je prav videlo, kako mu gre na smeh, ko se mora dajati s takim “strokovnjakom” za vse. Tudi pir Dobovšku sem imel enak občutek.

 • radames

  V zadnjih dneh sem začel pisati tole (zdaj tretjič): dr. Logar ima karizmo, samozavest, potrebno znanje in odločen nastop. Bil bi dober ministrski predsednik!

  • gušto

   Ka pa vem. Morda si dobro uganil ?

  • Vinogradnik67

   To vam pa dam za prav bravo !!

 • radames

  Tale vlada je najslabša do zdaj! Potrebno bi ji bilo soditi. Najbolj odgovorne pred sodišče.
  No, zdaj sem se zbudil. (Prvi stavek je resničen!) Najbolj odgovorni, pa tudi manj odgovorni bodo dobili odlično plačane “svetovalne” službe doma, najbolj zakrknjeni kriminalci pa v Bruslju. Modernidorfer se že vidi v Bruslju. Junkersu bo jajca čohal. Ane, ti ubogi Jani? Smiliš se mi, ker si tak norček.

  • tomven

   Če hočeš v Bruselj, moraš znati vsaj en tuj jezik, pa čeprav samo angleški… ubogi kahlar je komaj šolo naredil, kaj šele, da bi znal kak jezik. Če bi že šel ven, je lahko samo fikus.

   • FRANC3

    Se strinjam. Ampak ”prijatelji” mu bodo dal še prevajalca iz njegovih vrst.

  • FRANC3

   +++++++++++++++++++++

  • Alois Kuhelj

   Katero sodisce?
   Slovensaka so vsa pod kontrolo udbomafije,pa si pomagaj,ce mores?

 • karlina

  Takšnega butlja, kot je Moderndorfer, pa svet res še ni videl, pa ze več , kot 10 let vleče mastno poslansko plačo. Sicer pa-vrana vrani ne izkljuje oči in isti ptiči skupaj letajo, zato pa so ustanovili novo komisijo, kajti v SMC so sami potomci komunistov in sem trdno prepričana, da se bi na seznamu tistih, ki so prejemali mastne provizije, našli tudi njihovi sorodniki in zato se gre pri vsem skupaj. Če mene vprašate, se ne bo nikomur nič zgodilo, nihče ne bo nič odgovarjal, vse bodo pometli pod preprogo-psi lajajo, kot vedno v tej skorumpirani, mafijski drzavi, karavana pa gre mirno mimo, kot, da se ni nič zgodilo.

 • Olga

  Vse poslance, ki predlagajo nezakonito ravnanje in s tem prikrivanje kriminala, je treba ovaditi!

  • Primoz Papez

   Ja kaj vam kuzla v rt skace …se bojite da bi razkril vasega preroka pa njegove konpanjone???

   • Milan Poljanšek

    Omejenec,komunorazplodek tvoje komunistično sodstvo tudi ,če bi karkoli ugotovilo je nesposobno zadevo sprocesirati. !

  • Primoz Papez

   Vse ki povilečujejo domobranstvo pred evropsko sodišče vključno z vašim prerokom…

   • FRANC3

    Ja kam si pa ti zavil? Tu je govora o pranju denarja, če ne veš!

 • tomven

  La madre degli imbecilli e´sempre incinta.

  (Mati bedakov je vedno noseča.)

 • Vrhovni sodnik

  Churcill je izjavil, če česa nisem hotel odkrit, sem ustanovil komisijo.

 • Zaveznik SDS

  Kakšne dodatne komisije, polcaje in tožilce nagont, da opravijo svoje delo.

  • FRANC3

   Imamo organe pregona: Policijo, KPK, sodišča, … Naj opravijo svoje delo ali pa jih poslat med brezposelne.

 • Rožle

  Šeytan a bo ?…tole so za začetek sam ta najmanjše iglice ..
  http://goodyfeed.com/wp-content/uploads/2015/08/voodoo-doll-poke-poke.jpg

 • učko

  Moderendorfer nej gre rajš delat tist, za kar ima izobrazbo. To pa je menat posrane plenice u bolnice !!! Medicinski brat bi se tle rad nekaj pametnega delal, ja !!!!!!!!!!!!!

  • AIRWAYS

   Na mestu bi bilo, da se za službo poslanca dvigne zahtevana izobrazba. Ljudje s srednješolsko izobrazbo nimajo v parlamentu kaj iskat kot uslužbenci oziroma poslanci. Na mestu bi bilo tudi obvezno nenapovedano preverjanje poštenosti poslancev. Če se izkaže že pri 1. poizkusu da je oseba nepoštena se mu takoj prepove vsakršno opravljanje javnih funkcij!

   • samotoje

    Poznam mnogo ljudi s srednješolsko izobrazbo, ki so izredno inteligentni, razgledani, krasni sogovorniki. Möderndorfer bi bil nadut, egocentričen, omejen bedak, čeprav bi imel tri doktorate.

    • von Rhein

     Drži. Lep primerek je Brglez.

     • samotoje

      Brglez in še mnogo brglezov.

 • FRANC3

  Če vladajoča stranka želi, da se nič ne odkrije, ustanovi preiskovalno komisijo, na njeno čelo pa postavi svojega človeka. Uspeh zamegljevanja je dosežen.

 • AIRWAYS

  Möderndorfer večni pos(*)anec, politični koristolovec komunistični oproda. #mafija #čistilec

  • FRANC3

   * = r

  • lili pili

   Tako kot jansa, ki ima se daljsi staz v dz…bzzzz

 • Hribouc

  Bolničar “uspeva” proti dvema doktorjema znanosti!?
  Seveda.
  V Rdečem Aparthajd Gulagu Kombinat Slovenistan.

  Dobro ve kako deluje udbokučanistanski valjar!

  • indijanka

   Dober komentar.

 • Aresnica

  Logar povsem ‘sesul’ Möderndorferjeve argumente o ustanovitvi nove preiskovalne komisije o pranju denarja v NLB

  Odlično
  gospod Logar in (Dobovšek)-_- Ne razumem – da Nova 24 TV ne priskrbi
  linka – bodite bolj aktivni – http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174481619

  —–
  Lep pozdrav

 • TistoPravo

  Poleg tega, da imamo v Sloveniji v bistvu samo eno banko, v bistvu samo eno zavarovalnico, in v bistvu samo eno sodišče..imamo tudi samo eno politiko, ki se samo v vaših očeh prikazuje kot zdrava konkurenca v obliki opozicije in koalicije, dejansko pa z roko v roki..vse je povezano, da si ne morete mislit. Če vam to kaj pove, da ko dobite informativno ponudbo z ceno od ene zavarovalnice…pri nobeni drugi ne boste dobili boljše oz.bistveno boljše…potem vam to vse pove. Če va to kaj pove, da trenutna koalicija samo predlaga spremembe v načinu pobiranja prispevka za stavbno zemljišče po kvadratih vseh neto površin in ne več samo po kvadratih temeljne plošča stavbe, opozicijski županje pa to ne glede samo na priporočila in neobvezujoč predlog brez pomislekov da so gurs baze povsem zlagane…vrez vse slabe vesti potrdijo!!! Pred sabo imamo sisteme, v katerih se plačuje kruh za ceno 10 eur! Ker imate v bistvu pred sabo povezane zidove v monopolih…in ki so v bistvu države v državi, in so še hujše od same države saj se nam prikazujejo kot da delujejo v konkurenčnem okolju. Z roko v roki, tako kot lop… znajo! Vi pa nikakor ne spredvidete, wake up people

  • samotoje

   Kdo je vi? Še “dramatičen” nagovor s prižnice. “Mi” izvolimo nagovor od “vi” vzeti na znanje.

 • Janez

  PA?
  Kaj se ta SMC Jani M. – ZOPRNO VSILJUJE? SAJ NIMA UNIVERZITENE IZOBRAZBE. L.J. KOMENDA

  • Milan Poljanšek

   Za mešanje dreka ne rabiš faksa,le obilo pritlehnega brezhrbteničarstva !

 • samotoje

  Rosvita Pesek je s temi Odmevi slovenskemu volilnemu truplu naredila gromozansko uslugo. Pokazala je, kako zelo ubogi na duhu so v SMC. Hvala.

  • sunday

   res je, vendar dvomim, da bo to truplo prišlo k zavesti!!!

   • samotoje

    Da bi le malce pomigalo.

 • sunday

  mutndorfer bi že zdavnaj bil na političnem smetišču, če bi živeli v pravi državi!!!

 • sunday

  če klemenčiča pogledaš v faco je enako kot da pogledaš neki hudobni, duševno pokvarjeni stvor v rt – podobnost je neverjetna – pokvarjenost pa tudi!!!

  • lili pili

   Ja res je, ampak taka je baje tudi tvoja mamaaaa, kaksen si sele ti zmazekkkk

   • Anthon

    Lejga pametnjakoviča! Kdo ti je pa pokazal, kako se vpišeš na Disqus? Pa jecljaš, kar je značilnost prenekatere postpartijske dece. Poleg enureze.

 • Majda

  Dva doktorja proti kahlonoscu…

 • Osti jarej

  ..en kup sranja in praznega gobcanja…mešanje megle zato,da se NIKOLI nič ne spremeni …

 • Osti jarej

  ..naj grejo vsi skupaj v en velik kurac….

 • Osti jarej

  ..za državo,ki je že tam

 • Osti jarej

  Da smo Slovenci zgolj lutke na papirju dokazuje tudi in odločno Magna. Ustavno sodišče se ne želi vtikati v posle svojih nadrejenih, zato so logično poiskali pravno nišo, da so zavrgli pobudo o ustavnosti gradnje. Lahko vam nasilno vzamejo lastnino, imajo pravico vzeti vam najboljšo kmetijsko zemljo in gozd, imajo pravico uničiti vaše okolje, ker je denar za gospodarje pomembnejši od na papirju zapisanega – država je last ljudstva. Zadnji smo na lestvici pravice, če bi prišlo do tega naključja, da bi morali presoditi nam v korist, pa bi po hitrem postopku spremenili zakon. Kot vedno! Ampak mi dopuščamo, da smo nepomembna raja v lastni domovini, da z nami peščica zlobnežev dela kot so gospodarji v Srednjem veku. Tudi takrat je imel gospodar vse, lastnino in pravico odločanja, ljudje so garali zanj, da so dobili košček kruha za preživetje. Smo očitno že sprejeli nov zakon – Magna diktatura prava! Odločno proti narodu! To pa v prevelikem številu naseda lažem o novih delovnih mestih in 160 milijonih pitne vode za čiščenje kemikalij – iz njihovih pip!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/306468/tudi-magna-del-diktature-prava

 • goldhorn

  Sedaj mi je postalo jasno, zakaj medicinski brat na čelu te komisije.

  “V neformalnem pogovoru je ena od prič, konkretno gre za uslužbenca Nove Ljubljanske banke v takratnem obdobju izjavil, da ima informacijo, da je v Novo Ljubljansko banko gospoda Farrokhzadeha pripeljal ljubljanski župan, gospod Zoran Janković. V tistem obdobju sta si bila z gospodom Möderndorferjem zelo blizu in že samo ta indic bi moral biti razlog, da se gospod Möderndorfer sam izloči iz te zgodbe o novi preiskovalni skupini.”

  Janković ima očitno nekaj pri oprani Iranski milijardi.

  • Osti jarej

   ..no,ja…dokazi štejejo….brez teh je vse le golo nakladanje…..pa mi je modeldolfe tako zoprn,da ga gledat ne morem….o nje,de,kulk,tulk,pa sploh ne bom…

 • samotoje

  Odličen izraz. Gre v mojo zbirko besednih izumov.

 • Janez

  LJUDJE
  S
  TAKO MALO IZOBRAZBE
  KOT JO IMA SMC Jani M. L
  – NIKAKOR NE MORE VODITI TAKO ZAHTEVNE KOMISIJE !
  Tako
  zahtevno Preiskovalno komisijo – za bančne malverzacije – USPEŠNO VODI !
  IZKLJUČNO LE
  ETIČEN, AKADEMSKO SODOBNO ŠOLAN
  IN ANGAŽIRAN-ZAVZET
  TER NARAVNO BISTER
  IN ODLOČEN – ČLOVEK – KOT JE TO ENKRATNI DR. A. LOGAR !
  Tisti
  TRIVIALNI SMC “ŽAL” POSLANEC JANI M. – NAJ ČIMPREJ ODIDE IZ POLITIKE ! L.r. J.KOMENDA

  • MEFISTO

   Akademika Janija bodo prihodnje volitve postavile tja, kamor spada.

 • tomven

  Grims:
  “V neformalnem pogovoru je ena od prič, konkretno gre za uslužbenca Nove Ljubljanske banke v takratnem obdobju izjavil, da ima informacijo, da je v Novo Ljubljansko banko gospoda Farrokhzadeha pripeljal ljubljanski župan, gospod Zoran Janković. V tistem obdobju sta si bila z gospodom Möderndorferjem zelo blizu in že samo ta indic bi moral biti razlog, da se gospod Möderndorfer sam izloči iz te zgodbe.”

  Stvar je popolnoma jasna. Gre za vezano trgovino. Če drži to z opankarjem, pomeni, da bo mudadolfe poskrbel, da se solatarju sigurno ne bo zgodilo nič. Ne smemo pozabiti, da je mudadolfkova žena šefica službe za javna naročila pri solatarju, t.j. na Molu… prirejeni razpisi, provizije itd.. prelepo, da bi to spustil iz rok. Dolfek je sigurno do vratu v dreku glede biznisiranja “pod mizo”.

  p.s. Branku pa zamerim to, da mudadolfka naziva z gospodom.

 • Zgornji

  JA, ONI BI VEDNO SVOJE IN SVOJE IN SVOJE LJUDI GOR NASTAVLJALI , ZATO DA BI LAŽJE LJUDEM LAGALI IN DRUG DRUGEGA ŠČITILI !!! ! !!! POKVAAARJENCI POKVAAARJENI ZLOBNI PARAZITSKIIIIIII !!! ! !!!

 • MEFISTO

  Akademik Jani Moederndorfer je najprej absolviral triletno šolo za bolničarje – bolniške strežnike, potem pa ob delu maturiral še na šoli za medicinske sestre.

  To je bilo dovolj, da je danes najbolj pameten poslanec v SMC.

  Kako bi šele bil pameten, če bi bil bolj šolan in če bi doktoriral kot Anže Logar

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!