fbpx

Logar in Schallenberg želita preprečiti ponovno zaprtje meje zaradi covida-19

Anže Logar in Alexander Schallenberg v Ljubljani (Foto: STA)

Zunanji minister Anže Logar in njegov avstrijski kolega Alexander Schallenberg sta danes v Ljubljani zagotovila, da bosta storila vse, kar je v njuni moči, da ne bo več treba zapirati meje med državama zaradi covida-19. Državi sta okrepili izmenjavo informacij in usklajevanje na tem področju, sta poudarila.

Zunanji minister Anže Logar in njegov avstrijski kolega Alexander Schallenberg sta danes v Ljubljani zagotovila, da bosta storila vse, kar je v njuni moči, da ne bo več treba zapirati meje med državama zaradi covida-19. Državi sta okrepili izmenjavo informacij in usklajevanje na tem področju, sta poudarila, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Ponekod na Zahodnem Balkanu se epidemiološka slika hitro slabša
Logar je ob tem zagotovil, da Slovenija, ki je imela do nedavnega odprte meje tudi za večino držav Zahodnega Balkana, pozorno spremlja razvoj pandemije po državah in tudi hitro ukrepa, če se ponekod epidemiološka slika slabša. Ministra sta se strinjala, da je čimprejšnja obnovitev trgovinskih tokov, na kar vplivajo tudi odprte meje, zelo pomembna za okrevanje v času po pandemiji, še navaja STA.

Anže Logar in Alexander Schallenberg v Ljubljani (Foto: STA)

Schallenberg je omenil, da so na Dunaju pozorno spremljali odločitev Ljubljane, da se večina držav Zahodnega Balkana umakne s t.i. zelenega seznama. “Zavedati se je treba, da če ena država schengenskega območja odpre svoje meje, prevzame s tem odgovornost za vse preostale,” je dodal.

Rok Krajnc