Logar neposredno o Pikalovem laganju Šarcu! Razkril je tudi, kateri poslanec prejema navodila o glasovanju po telefonu!

Foto: STA

“Spoštovani g. Pikalo, zakaj tako debelo lažete premierju Šarcu? Kako je že rekel vaš nekdanji član in nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic? Da gre za pobalinstvo, ali nekaj takega …” je poslanec Anže Logar na včerajšnji seji državnega zbora izpostavil v razpravi in razkril: “Da smo danes sploh razpravljali o tem predlogu v državnem zboru, je kriv poslanec DeSUS Jurij Lep. Ravno njegov glas je na parlamentarnem odboru omogočil, da je bil zakonski predlog s 6:5 potrjen in se je parlamentarna procedura nadaljevala. Zakaj ga izpostavljam? Pred glasovanjem na matičnem odboru 1. 7. je namreč dejal: ‘Jaz bi samo prosil za 5 minut pavze, da se sam pri sebi prvi odločim, pa da malo pokličem, da vidim.’ Poslanec DeSUS, g. Lep, koga ste poklicali? Kdo vam je naročil, da glasujte ‘ZA’? Karl Erjavec? Šarec?”

Ob včerajšnji potrditvi protiustavnih sprememb financiranja nedržavnih osnovnih šol, ki predvideva le financiranje obveznega dela javnega programa, ne pa tudi razširjenega, je poslanec Slovenske demokratske stranke dr. Anže Logar v svojem govoru v državnem zboru uvodoma priznal, da financiranje vzgoje in izobraževanja ni ravno njegovo področje, a poudaril, da gre na simbolni ravni za tako pomembno temo, da se je na razpravi o noveli zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI) v parlamentu vseeno moral oglasiti. Pri tem je prisotne vprašal: “Spoštujemo vladavino prava, ali ne?”

Svoje vprašanje je poslanec Logar nadaljeval sledeče: “Si predstavljate, da danes v precejšnjem delu vladajoče politike zmaguje samoprepričanje, da če posamezna odločitev ustavnega sodišča oblasti ni povšeči, je pač ne udejanjimo. No, to je samopašnost. Tako levica dela, ker ima večino. Ker lahko. ‘Ker vladamo’.” V primeru novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI), ki jo je pripravil minister Jernej Pikalo, gre po njegovih besedah za “mega festival” kršitev na vseh ravneh: izvršna veja oblasti, torej vlada, namreč dela v nasprotju s sodno. V parlamentarno proceduro torej pošlje zakonodajni predlog, ki je v nasprotju z ustavno odločbo. V razpravi v parlamentu smo slišali, da imajo podobne težnje tudi številni poslanci aktualne koalicije, torej del zakonodajne veje oblasti. Natančneje: 42 poslancev, ki so podprli novelo.

V tem primeru gre za kršenje temeljnega načela demokratične ureditve onkraj konkretne ustavne odločbe
Spomnil je na besede nekdanje predsednice ustavnega sodišča: “Kaj je v zvezi s tem pred časom dejala nekdanja predsednica ustavnega sodišča Jadranka Sovdat? ‘Če spoštujemo pravila vladavine prava, potem se odločbe ustavnega sodišča spoštujejo’. PIKA!” V nadaljevanju je poudaril, da gre pri aktualnem primeru gre tudi za kršenje temeljnega načela demokratične ureditve onkraj konkretne ustavne odločbe: “Predlog novele ZOFVI ministra Pikala posega v samo bit zaupanja v pravo. Če iščeš pravico na sodišču, ne smeš končati na slabšem, kot če je ne bi iskal. V tem primeru pa se vlada Marjana Šarca s svojim predlogom obnaša najslabše možno: tu zmagaš s svojimi argumenti pred ustavnim sodiščem, pa končaš slabše, kot če ne bi iskal pravice pred sodiščem. In potem naj bi sodišče delilo pravico?!?” Minister Pikalo prav tako zavestno krši tudi prisego iz 104. člena Ustave RS, ki jo je širni slovenski javnosti, torej tudi staršem otrok iz zasebnih osnovnih šol (in predvsem njihovim otrokom), izrekel neposredno pred nastopom funkcije: “Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, (da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije.”

Minister Pikalo laže tudi predsedniku vlade
Vladni predstavniki ignorirajo tudi celotno pravno stroko: vlada ne upošteva mnenja lastne službe vlade za zakonodajo, 42 koalicijskih poslancev pa ne svoje zakonodajno-pravne službe. Ja zakaj pa potem vlada in parlament sploh imata pravno službo? Minister Pikalo tudi laže predsedniku vlade Marjanu Šarcu. Slednji je namreč v odgovoru na ustno poslansko vprašanje dejal: “Minister pa zagotavlja, da ta predlog zakona sledi ustavni odločbi … Ponavljam, razprava bo in minister zagotavlja, da je to v skladu.” Logar je v zvezi s tem Pikala neposredno vprašal: “Spoštovani g. Pikalo, zakaj tako debelo lažete premierju Šarcu? Kako je že rekel vaš nekdanji član in nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic? Da gre za pobalinstvo, ali nekaj takega …” Kot meni Logar, je premier Šarec hkrati bodisi skrajno naiven, ne bere zakonskih predlogov, ki jih sam daje na vlado v odločanje, in ne posluša mnenj zakonodajno-pravne službe, bodisi se tudi on pretvarja in odgovornost prelaga na ministra Pikala. Saj veste, za neustavno sprejeti zakon bo na koncu nekdo moral sprejeti odgovornost …

Foto: sta

Merila padajo tudi v državnem zboru, poslanci pred glasovanjem kličejo za navodila!
Da smo danes sploh razpravljali o tem predlogu v državnem zboru, je kriv poslanec DeSUS Jurij Lep. Ravno njegov glas je na parlamentarnem odboru omogočil, da je bil zakonski predlog s 6:5 potrjen in se je parlamentarna procedura nadaljevala: “Zakaj ga izpostavljam? Pred glasovanjem na matičnem odboru 1. 7. je namreč dejal: ‘Jaz bi samo prosil za 5 minut pavze, da se sam pri sebi prvi odločim, pa da malo pokličem, da vidim.’ Poslanec DeSUS, g. Lep, koga ste poklicali? Kdo vam je naročil, da glasujte ‘ZA’? Karl Erjavec? Šarec?” Logar je kolega Lepa ob tem še spomnil na prvi odstavek 82. člena ustave, ki pravi: “Poslanci so predstavniki vsega ljudstva in niso vezani na kakršnakoli navodila.” Poslanec DeSUS Lep je nato brez kančka slabe vesti javno priznal, da se je odločil šele na podlagi navodil preko telefona. No, včeraj je Lep tudi obrazložil, zakaj se je tako odločil. Rekel je: “Zame je prvo, da vlada obstane … da se nečesa, kar se dogovorimo, držimo.” Logar mu je odvrnil: “Ne, g. Lep, vaša služba (in tudi moja, da smo si na jasnem) je čisto nepomembna, ko je na kocki zaupanje v delovanje pravne države in pravna država sama.”

Poslanec DeSUS Jurij Lep ne zna razmišljati s svojo glavo?! (Foto: Facebook)

Jadranke Sovdat: “Če spoštujemo pravila vladavine prava, potem se odločbe ustavnega sodišča spoštujejo.”
Tudi pravni strokovnjak Matej Avbelj je, kot je navedel Logar, v kolumni v Financah z naslovom Pogum za brezpravje zapisal: “Vse opisano vladno in siceršnje politično zanemarjanje ustave in vsesplošno odstopanje od zahtevane ravni ustavnega diskurza, ki ustvarja nepovratno zanko politično nekulturne dirke z neznosnimi pospeški navzdol, nas mora napajati s precejšnjim javnim pesimizmom.” A hkrati je dodal: “Elementi brezpravja, politična nonšalantnost in čestitke za odkrito pravno ignoranco bi lahko bili tudi labodji spev nekega posttotalitarnega časa, ki se nezadržno izteka.” Pesnik La Fontaine je nekoč zapisal: “Velikokrat srečamo usodo prav na poti, ki smo si jo izbrali, da bi se ji izognili.” To bo po besedah Logarja kar prava misel za napoved posledic današnjega odločanja v parlamentu.

Foto: STA

Levica je zaradi svoje ideološke obsedenosti z nacionalnim interesom povzročila najbolj neoliberalne posledice svoje politike
Nikoli ni bilo v Sloveniji tujim lastnikom prodanih toliko bank kot ravno pod levo-skrajno levo vlado Marjana Šarca, je še kot zanimivost povedal Logar: “Nikoli si ne bi mislil, da bomo srčiko pajdaškega kapitalizma Foruma 21 in glavni bankomat leve elite prodali ravno v vladi, v kateri nadkoalicijsko taktirko drži Levica z Luko Mescem. Kdo bi si mislil, da bodo pod levimi vladami iz državnega lastništva odšli Mercator, Gorenje, Cimos, Helios … Z drugimi besedami, levica je zaradi svoje ideološke obsedenosti z nacionalnim interesom na koncu povzročila najbolj neoliberalne posledice te svoje politike. Primorana je bila prodati to, kar si ne bi drznila prodati niti desna vlada!” Danes se je v tem, sicer za večino ljudi nepomembnem, z vidika pravne simbolike pa epohalnem primeru, zaradi ideološke zaslepljenosti (z)lomil pojem vladavine prava. Ali pravne države, kakor hočete. Potrditev novele ZOFVI je po besedah Logarja zgolj približala prelom, ki se tako kot v državni lastnini neizogibno bliža tudi ideološkemu betonu javno vs. zasebno.

Luka Mesec (Vir: 24ur zvečer)

Prav levičarsko stališče privaja do nedostopnosti zasebnih šol
V konkretnem primeru sploh ne gre za financiranje zasebnih šol, kot želijo predstaviti goreči zagovorniki “javnega šolstva”: “V resnici njihovo stališče pripelje ravno do tistega, pred čemer svarijo – da si bodo zasebne šole lahko privoščili samo bogati, medtem ko bodo vsi ostali lahko obiskovali le javne šole. Ker je torej obveljalo mnenje 42 poslancev, ki so glasovali v nasprotju z odločbo ustavnega sodišča, bodo zasebne šole pri javno priznanem vzgojno izobraževalnem programu od staršev zahtevale plačilo visoke šolnine tudi za javno priznani del izobraževanja. Manj premožni starši si jih torej ne bodo mogli več privoščiti, za elito pa bo tako ali tako vseeno. Saj imajo dovolj denarja. Če pa bi udejanjili odločbo ustavnega sodišča, bi bil vzgojnoizobraževalni program v javnih in zasebnih osnovnih šolah dostopen vsem. Revnim in bogatim.” In na koncu bo po Logarjevih besedah v vseh šolah z javno veljavnim programom – javnih in zasebnih, vseeno uveljavljeno 100-odstotno financiranje. Ker tako zahteva ustavno sodišče. To trditev je ponovno podkrepil z besedami nekdanje predsednice ustavnega sodišča Jadranke Sovdat: “Če se zakonodajna in izvršilna oblast tu ne bosta zresnili in te anomalije odpravili, potem bo moralo verjetno ustavno sodišče razmišljati o tem, kako bo v prihodnje odločalo.” To bo odločalo, in sicer mimo Pikala in Šarca!

Rok Krajnc

 • šmentanamuha

  Bitka za otroške možgane je ključna, zato je tako srdita. Lažnivi Kljukci Šarčeve vlade s Harlekinom Šarcem na čelu je odsev večinskega stanja duha naše družbe. Zato se naj vsak sam pri sebi vpraša, koliko pripomore k temu in kaj mu je storiti, da bi se stvari obrnile v pravo smer. Svetohlinsko krščanstvo ni nič boljše od ateistčnega brezboštva in zlokobnega islama. To so samo bratje v grehu.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Dobro napisano!

   • šmentanamuha

    Hvala.

  • Ava

   Resnica! Všeč mi je to o svetohlinstvu. Imaš prav.

  • Common Sense

   Absolutno res.

  • samotoje

   Ateistično brezboštvo? Ateizem JE brezboštvo.

   • šmentanamuha

    V bistvu ja, morda bi bilo bolje dekadentno brezboštvo, ampak v smislu totalnega negiranja Boga, ki je v bistvu že posmeh in zaničevanje Stvarnika, se mi zdi ta pleonazem primeren. S strogo jezikovnega vidika pa imaš prav. Lakho pa poiščeš kakšno drugo skovanko.

    • samotoje

     Gre za besedi s popolnoma enakim pomenom. Ateizem je grškega izvora: atheos; a= brez, theos= Bog. Na to sem želel opozoriti. Nekaj takega, kot bi rekel žepast varžet.

 • Andrej

  Gaber je nekaj dni nazaj lepo razložil: izobraževanje mora ostati v liberalno komunističnih rokah, niti za milimeter drugače ne sme biti, sicer ti duh uide iz steklenice. In tako je že od 1945 dalje. In tako je. In tako bo tudi v prihodnje. To zagotavlja komunistom, da je ljudstvo dovolj moralno, poltično, spominsko neizobraženo, da jih stalno voli.

  • antimur

   To si rdečezvezdaški kriminalci mislijo, da bo tako tudi v prihodnje, vidiš, tukaj so se pa zajebali, kučanistična golazen bo v kratkem še samo čofotala v greznici, iz katere se ne bo izkopala.

   • Andrej

    Ne, oni so poskrbeli za podmladek. Njihova taktika je, da vedno najdejo neko medijsko osebnost, ki ljudi pritegne. Ta ustanovi stranko, vanjo pridejo vedno eni in isti tipi iz prej propadlih strank. Ljudje tega ne opazijo in volijo nove obraze, misleč, da gre za res nekaj novega.

    • resnicaboli

     ljudje so butasti saj se večina ne spomni kaj je prejšnji dan jedla za kosilo. Za to pa jih mediji manipulirajo z novimi obrazi ne vidijo pa da za tem novim so vsi stari.

  • šmentanamuha

   Tako je, zato je čas, da prevzamemo odgovornost za svoja dela, izobraževanje (to ni mišljeno institucionalno šolanje), zdravje in duhovni napredek.

   • Andrej

    Za to potrebuješ združeno desnico, enotno. Kdo je to? SDS ostaja sama. Včasih se ji za hip pridruži SLS, dokler drugje ne dobijo boljše ponudbe. NSi? Še slabše kot SLS. V resnici je neenotnost desnih strank glavni razlog za vso zgago, ki jo imamo. Zakaj Šarec niti SLS niti NSi nikdar ne očita tistega, kar očita SDS? Ker se zaveda neeonotnosti desnice in kdo je glavni steber.

    • šmentanamuha

     Kaj predlagaš? Kaj pa DOM, Zedinjena Slovenija …? Zakaj se je SDS postavila proti njim?

     • Andrej

      Ne vem, ne poznam razlogov, me pa žalosti. Ampak, dejstvo je, da se leve stranke združijo, čeprav so zelo različne, desne pa ne.

     • Common Sense

      To, da so v SDS napadli DOM je bilo nespametno, Ušajevo bi se pa dalo ignorirati;) DOM že z svojim obstojom avtomatsko dela SDS bolj sredinsko, to pa je v Sloveniji “zmagovalna formula”. SDS bi storila prav, če bi se popolnoma omejila od tem, ki so toksične (domobranci, partizani,….), ter morda postavila na čelo nov, prijeten optimističen in predvsem mlajši (neutrujen) obraz in začela komunicirati teme, ki so dobre za ljudi in državo. Demografski sklad je že bil tak primer. Nadalje sprememba azilne zakonodaje tudi. Oboje seveda zavrnjeno, a tudi to ljudje vidijo. To so stvari, ki so konkretne in so pomembne tu in zdaj. Ne pa kaj je bilo pred 80 leti. Preteklost, kakor koli že je pomembna, ljudi ne zanima oz. ji gre na jetra. Konec koncev, to velja tudi za Novo24. Obstaja veliko tem, ki so tudi pomembne za bodočnost. Npr. da bodo polovico zdajšnje delovne sile v 20 letih nadomestili roboti in algoritmi. Kaj boste pa potem?

     • samotoje

      Če ne poznaš dobro preteklosti, ne moreš zgraditi dobre sedanjosti, še manj pa prihodnosti. Časovna premica. Če bi ljudje vedeli, kaj se je dogajalo v preteklosti in kako, Kučan ne bi bil nikoli predsednik Slovenije. In Ertl ne bi dobil odlikovanja. In še mnogo drugih stvari in ljudi se ne bi zgodilo.

     • Kapodistrias

      Tako je pač v resnični demokraciji. Kjer pa gre samo za oblast, se stranke s tem vodilnim motivom hitro poenotijo.

     • Franjo Trojner

      V Sloveniji imamo že itak preveč strank, kar paše politični levici, ki z vedno novimi volilnimi nategi vlada že ves čas naše samostojnosti in na prav vseh področjih zavira naš napredek. Živ dokaz sta levi stranki Desus ali SD ki sta bile v prav vseh dosedanjih vladah, ali že propadli stranki LDS in ZARES, katerima se bodo še kmalu priključile stranke SMC, DESUS in ZAB.
      V naši državi zaradi volilnega sistema in poplave strank, po volitvah micene stranke kolo vodijo, kar pomeni, da se zmagovitega volilnega programa ne da izpeljati, posledice za državo in državljane so pa, kot sami vidimo, naravnost katastrofalne.
      V Sloveniji potrebujemo eno močno levo in eno močno desno stranko, ki naj na volitvah tekmujeta z programi! Boljši volilni program naj zmaga in zmagovita stranka naj vlada in svoj program tudi dosledno izpelje.
      Na naslednjih volitvah pa volilci povemo ali smo z doseženim zadovoljni ali pač ne in bomo dali priližnost drugi politični grupaciji in njihovem programu.
      Zdaj pa v Sloveniji na oblasti non stop krožijo vedno znova isti nesposobni kadri, ki si odvisno od politične moči koalicijskih levičarskih strank podajajo kljuke ministrstev in drugih za državo pomebnih resorjev. Ma saj je popolnoma enako v državnem gospodarstvu in javnem sektorju, vedno isti nesposobni kadri rotirajo od direktorskega mesta do drugega direktorskega mesta, ne glede kaj vse so že zafurali.

     • Kapodistrias

      Drži, potrebujemo večinski volilni sistem. Ta je že dobil legitimiteto na referendumu, pa so tega levičarji na oblasti povozili.

     • kalavnik

      Z levicarji bos tekmoval s programi??? Ma kje zivis.

    • Franjo Trojner

     “Za to potrebuješ združeno desnico, enotno.”
     Na desnici, kot že sam ugotavljaš, je žal ostala samo domoljubna, demokratična stranka SDS. Nekoč mogočno stranko SLS so pokopali njeni pohlepni in politične moči željni kadri, z vstopom v levo vlado/koalicijo, s čim so si trajno zapravili zaupanje volilcev. Podobno, kot nekoč stranka SLS, že nekaj časa počne stranka Nsi, ki pa zaradi odmevnega doživetega fiaska stranke SLS še ne upa vstopiti v levičarsko vlado, v katero jo pozivajo celo najbolj ekstremni levi mediji in tudi zamrznjeni komunistični upokojeni kadri, kot tudi vsi ostali levičarski politiki, razen iz vrst ekstremne ZL.
     Zdaj sam vidiš in pravilno ugotavljaš, da je na desnem političnem polu svojim volilcem in načelom zvesta samo stranka SDS.

     • Kapodistrias

      Vse zapisano drži. Ampak drži tudi, da se tkim. desnica ne bo opomogla, če z zdrženimi močmi v parlament na naslednjih volitvah ne pomaga spraviti SLS, pa še katero manjšo stranko, tudi DOM.

    • Dragan Krstič

     Vodilni člani SKD Peterle, Šter, Bizjak, Tomaž Kunstelj, Pucko, Franci But so se vedno zavzemali za enotnost, vendar z levakarji seveda.

     • Andrej

      Žal.

  • soc

   Pravosodje, mediji in izobraževanje so stebri kontinuitete in uspešne preobrazbe rdečega vodstva (bolj enakih med enakimi) v rdečo aristokracijo (finančne lastnike države). Klasična igralca, policija in vojska, sta v EU razmerah povsem irelevantni za vzdrževanje oblasti. Z izjemo obveščevalnih služb, seveda.

   • zokispoki

    Kaksno ime pa je to Pikalo ??? Slovensko ?

    • Janez Kranjski

     Ta priimek je mešanica šiptarskega buzeranta, ki spolno občuje z živalmi moškega spola in mamo kamniškega kmetavzarja z 4.stopnjo aidsa.

     • zokispoki

      +++++++++++++, hehehehe ! Pickalo, pac !

     • SIMON ROZIC

      Dobro se spoznaš na “rodovniške” finese !

  • Ava

   Resnica

  • Common Sense

   Ne zavedajo se, da bo duh ušel iz steklenice v vsakem primeru. You can’t fool all the people all the time. Potrpežljivost je božja mast.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Samo večina Slovencev je še bolj potrpežljiva od božje masti.

   • Luiggi

    Ja,samo tisti je revez,kateri se z njo maze!

  • SIMON ROZIC

   Gaber je največja podrepna muha, ki se hrani le z drekom tovarišije iz in okoli
   Murgelj !

 • Borut Stari

  Zasebnost. Trn v peti pajdaške tovarišije.Tričetrt stoletja vladavine komunizma. .Dolga in huda bolezen.

  • Ava

   Dobro ste napisali: Zasebnost. Vse bi radi naredili javno, še ..v spalnice so se spravili :D …

   • Luiggi

    Ja mati groza Ava,ce si prikupna,se bi prav rad spravil v tvojo spalnico!…Brez javnega navodila!

  • Common Sense

   Pa saj mlečnozobi Che-Guevara javno pravi. Zasebno, oz. privat je slabo, državno je dobro. Pojma “javno” sicer ne obvlada (ga meša z “državnim”), ampak to je druga zgodba. Ideologija ohne Ende.

 • AlternativaZaSlovenijo

  No, vseeno se dajo slabe stvari obrniti v dobro. Zdravorazumskim staršem to nalaga še dodatno odgovornost,da izobraževanje in vzgojo ne prepustijo javnemu šolstvu. Kateri zdravorazumsko odgovorni starš pa prepusti (vsaj vzgojo) samo javnim šolam. Te itak že do zdaj nimajo nobene vzgojne funkcije. O državljanski vzgoji v državnih šolah, pa da ne govorimo. Pomembno je kaj otroci slišijo in vidijo doma! Za ostale ideološke ovce, pa…..zakaj bi se sekirali?

  • Andrej

   Ne gre za zdravorazumskost, ampak za denar. Starši vedo, kaj je za otroke bolje, a finančno ne zmorejo. Po tanovem nič več. In to je namen novega zakona.

   • Desnoklik

    Točno. Koalicija je ločila privat in javno.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Hja na papirju. Sem ravno zgoraj napisal da se javne šole (in to tudi srednje) dodatno financirajo s strani staršev za kao nadstandardne programe. V to smo starši prisiljeni, če hočemo našim otrokom zagotoviti nekaj bojlšega, čeprav po izkušnjah ne vidim nekega napredka. Učitelji so na nekaterih področjih strokovno zelo podhranjeni. Skratka za šolstvo se s strani države daje vedno manj in manj. Temu ustrezno je tudi znanje naših otrok.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Se strinjam. No, problem javnega šolstva je tudi to, da država vedno manj in manj financira v to javno šolstvo. Prvo je tu izobraževanje kadrov ki je ena sama katastrofa, po drugi strani pa moramo starši že sedaj v javnih šole dodatno financirati z kao nadstandardno opramo (video projektorji, računalniki, oprema za kulturo……), tako da so tudi javne šole napol privatne, ker bi kvaliteta drugače bila še večji poden od podna.
    Tako da javno šolstvo postaja katastrofa!

    • Ava

     Res je. Saj je vse javno v Sloveniji grozno drago, v zameno pa dobiš zelo slabe storitve.

   • šmentanamuha

    Pogovor nič ne stane. Zahteva samo čas in pozornost.

 • Vera

  Jurij Lep iz DESUSA ,ve,da svojih otrok več ne bo imel, za ostale mu pa ni mar ,oziroma je dobil navodilo kako naj glasuje na odboru od Šarca, Erjavca ali celo Kučana . Tako stranko ,ki sama ni sposobna trezne in pametne presoje je treba ukinit nemudoma z zakonom. Kako lahko v imenu mladih družin in njihovih otrok odločajo stari iz Desusa ?

  • šmentanamuha

   Zato ker lahko, ker jim to omogoča naša politična ureditev.

   • antimur

    Ni res, naša politična ureditev je takšna, da bi morala slediti Ustavi RS, zakonom in pravilnikom, toda ta razhajkana banda jih približno ne upošteva, ampak cefra kot svinja meh, vsa ta golazen, ki je sedaj v koaliciji in njihov smrdljivi, po crkovini smrdeča pošast Kučan in njegova rdečezvezdaška banda. Prihajajo časi, ko bo kreten in baraba Cerar, ki gobca, da je ustavni pravnik in podobna drhal kot je popolnoma zmešani Šarec, rusofil Erjavec, Židan, Bratušca,sqrbana baba, ki je osramotila in do grla zadolžila slehernega Slovenca, tumpasti levofašistični lenuh Mesec, predvsem pa prasec Kučan in njegova roparsko zločinska drhal, ki mu sledi, odfrčali v večnost ko največji gnoj.

  • Kapodistrias

   Če bi bil Lep izjema, bi še nekako šlo. Ampak takšnih Lepov je še veliko. Skoraj vsi novi obrazi. Saj niso sposobni izreči stavka na pamet. Vse prebirajo z listka, pa še to slabo. Ampak tako bo, dokler se Slovenci ne spametujejo. Glede tega pa sem bolj pesimist.

 • macon

  To so neverjetni bedaki, ki morajo razglašati, da bodo pred glasovanjem poklicali. Izgovoril bi se, da rabi pavzo za wc pa bi potem poklical.

  Res, kakšna tesla odločajo o družbi.

  • antimur

   So že na nivoju Jankovićevih volilcev, kmalu bodo hodili s počečkanimi dlanmi s seznamom, kako glasovati.

   • samotoje

    U trenirkama, bogami.

 • me

  Poserjem se na slovenistan.

  • šmentanamuha

   In kje misliš, da ti bo bolje?

 • Ryuk

  Če pozorno pogledate, vidite, da od Lepa vodijo navzgor vrvice. Zgoraj je pa ta, ki je bil na drugi strani telefonske linije.

 • Ava

  Pa ja ne, da gospoda Mesca skrbi za dobrobit otrok, revežev, delavcev na minimalcu, upokojencev …Človek se vpraša, pa to je nova Mati Tereza!
  Pa ja ne, da gospoda Mesca skrbi, da bi se v šolah učili še kaj drugega kot o srpu in kladivu? Da otroci v pravljice o grdem, zlobnem in nadvse pokvarjenem kapitalizmu ne bi več verjeli?…Ja, ja…Ker v sodobnih demokracijah denar davkoplačevalcev za ‘zvezdna koncentriranja’ in podobne iznajdbe odpade kot gumb iz hlač…

  • Common Sense

   Mulec je premlad, pa pojma nima o srpu in kladivu, niti ne ve kam je to pripeljalo bivšo državo. Hodimo pa po isti poti, tudi z njegovo pomočjo.

   • Ava

    Ma ja. Saj njemu mar samo za lasten žep. Ne rečem, da drugim ni :) samo to je pa ekstremizem.

   • Ava

    Ja, res je. Škoda. Mah saj takšnih je veliko. Zadnjič sem bila v neki družbi 25-30 letnikov…Si sploh nisem upala kaj dosti ust odpirati, so bili večina zgornje kategorije. Pogovor nanese sem in tja in slej kot prej izveš, kje tiči zajec. :) Tudi pri mladih ni neke perspektive, važno da se dela v ju za dober denar. To je škoda. Ljudi, ki bi dejansko tvegali in investirali v napredek, pa niti ne napredek ampak neki posel, je bolj malo. Pa še to imaš toliko birokracije, da te vse mine.

    Verjetno je šolski sistem kriv, se ne bi mogla bolj strinjati. No pa tudi privilegiji.

    Ah Lukec pa Ve samo tisto, kar mu je Svetlana povedala. ;)

 • Miro Jereb

  Zopet samo padli v komunistično diktaturo. Adijo Slovenija.

  • Ava

   Spet padli? A je že kdaj bilo stanje brez? :)

  • Common Sense

   Bolj kot ne je tako stanje že stalno. to pa zato, ker opranih glav ne moreš kar naenkrat spremeniti. To bo trajalo še desetletja. In to je največji zločin komunistov. Ne zaseženo premoženje, ne zradirana inteligenca, ne umorjeni in neacionalizirani tovarnarji, ne zasežene kmetije pačč pa desetletja trajajoči brainwashing.

 • Franjo Trojner

  Dne 10.07. 2019 je z potrditvijo novega zakona o financiranju OŠ v DZ in namernim ignoriranjem poslancev iz vrst leve koalicije odredbo USTAVNEGA SODIŠČA dokončno crknila pravna država.
  Če sam predsednik vlade Šarec ne upošteva ustave in odločitev, mnenj, priporočil ustavnih sodnikov.
  Če Šarčeva leva vlada ne upošteva ustave in odločitev, mnenj, priporočil ustavnih sodnikov.
  Če ministri in ministrstva leve Šarčeve vlade ne upoštevajo ustave in odločitev, mnenj, priporočil ustavnih sodnikov.
  Če poslanci vladajoče leve koalicije v DZ ne upoštevajo ustave in odločitev, mnenj, priporočil ustavnih sodnikov.
  Pomeni, da v naši državi vlada OBLASTNA anarhija, kaos, nezakonje in USTAVA, ter vsa zakonodaja ne velja več za nikogar, tudi za nas državljane ne! Dobrodošli v divjem zahodu, imenovanem SLOVENISTAN!
  Se bodo ob tako hudi oblastni kršitvi vladavine prava in demokracije v naši državi zdaj morda končno javno oglasili naši AKADEMIKI?? Bo reagirala pravna stroka?? Bo reagiral komisar ali komisija EU??

 • Skrajno Desni

  Rdeča levičarska klika bo napisala novo ustavo ne se bat, imamo v Sloveniji preveč idiotov da jim bi to preprečili.

 • šmentanamuha

  Če poenostavimo celo tole štorijo: Kučan ne dovoli financiranja zasebnih šol in to je to. Vse ostalo je samo eskiviranje in swinganje politikantov za javnost, da bi mi mislili, kako se vendar poskušajo dogovoriti in “najti rešitve”.

 • Franc Šink

  Kmetu lahko lažeš, ali kaj ko kmet ne verjame.

 • Šobar Davorin

  Ustava: cerkev je ločena od države. Zakoni: pedofilija je kazniva. Škofijska konferenca sporoča: umaknjen še en ud društva svetihočetov iz dosega nedolžnih otročičev…

  • Šobar Davorin

   …samo pripominjam

   • tohuvabohu

    Butl. Škofijska konferenca ne obstaja.

  • Common Sense

   Kaj ima to s člankom? Tudi jaz sem za ločitev cerkve od države in vse kar si napisal. A to nima zveze s člankom. Sploh pa Montesorri, Walfdorska in druge šole dopolnjujejo izobraževalni sistem in nimajo absolutno nobene zveze s cerkvijo. Mimogrede, izvajajo s strani države predpisan in potrjen program in so torej (ne glede na privatno lastništvo stavbe) javno financiran program. Dajmo že nehati s to ideologijo. Common. Smo leta 2019. Še je komunizem v glavah, še kar…

   • tohuvabohu

    V ustavi piše: “Država in verske skupnosti so ločene”. Velja v obe smeri.
    Itak je to povsem brez zveze v ustavi, ker nihče ne verjame, da je cerkev del države. Če bi bila cerkev del države, potem sploh cerkve ne bi omenjali, ker bi že izraz država povedal vse.

    • Aton

     Verska skupnost komunistov ni ločena…

   • Andrej

    Jaz sem Slovenec in katoličan, pripadnik RKC. Plačujem davke in poravnavam vse obveznosti. Prispevam k novoustvarjeni vrednosti, skupnemu dobremu. Zakaj sem ločen od države? Samo zato, ker sem kristjan? 7.člen ustave ne govori tako.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ma ravno osebki tvojega kova me prepričujejo, da Bog je. Pa veš zakaj? Najprej hudič zavede ljudi, potem pljuva po teh ljudeh kakšni grešniki so in na koncu se dela svetlohlinskega , čisto na koncu pa prepričuje ljudi da hudiča ni.
   Aja,by the way koliko porničev si na dan ogledaš…sam vprašam?

  • tohuvabohu

   Ne potvarjaj ustave, idiot.

  • Andrej

   Butec. Lažnik.

   7. člen
   Država in verske skupnosti so ločene. Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.
   Kako si kiksnil pa sam ugotavljaj.

   • samotoje

    Pretežko za v kalup stisnjene možgančke.

  • Andrej

   Ne škofijska, ampak škofovska konferenca. In kaj je narobe, če so enega odstranili? A ga ne bi smeli? Preberi:
   https://katoliska-cerkev.si/odziv-ssk-na-izjavo-dovoljje-glede-delovanja-ekspertne-skupine-za-resevanje-spolnih-zlorab

  • šmentanamuha

   Kaj je zdaj tole?

 • tasilo

  (X) Potrditev novele ZOFVI je po besedah Logarja zgolj približala prelom, ki se tako kot v državni lastnini neminovno bliža tudi ideološkemu betonu javno vs. zasebno.

  Lubijezus, kakšen stavek … Ne bom se vtikal v to, da je zgornji stavek stupiden, nejasen in težko razumljiv. Vtaknil pa se bom v tipičen čefurski pridevnik/prislov “neminoven/-o”. Slovenščina tega izraza nima, ga ne pozna. Če bi ga imela — pa ga nima! — bi neminovno pomenilo “nekaj, kar ne mine“, torej je večno.

  Južnjaški jeziki pa z “neminovno” povedo tisto, čemur slovenščina reče neizbežno, neogibno, neizogibno. Če tako pogledamo, vidimo da naš pisunčič Kranjc tako smiselno tudi mislil. Revež ne zna jezika, ima pa to srečo, da bralci klub njegovim čefurizmom razumemo, “kaj je pesnik hotel s tem povedati”.

  LP.
  Hanibal Lector

  • macon

   “Neminovno”.- to pa je dno izražanja. A ti ljudje sploh kdaj kaj preberejo?

   • samotoje

    Preberejo že, problem nastane, ko je treba nekaj napisati v jasnem, razumljivem in urejenem stavku. Zato so dobri lektorji sol napisanega. Pišem, odkar pomnim, a se mi zgodi, da naslednji dan ugotovim, da je včeraj napisano danes en navaden šmorn. Če za spoznanje te vrste ni časa ali volje, je lektor edino zdravilo. Samo to je.

   • tohuvabohu

    Mislim, da se to ne bo spremenilo v doglednem času.

  • tohuvabohu

   Neobhodno?

  • Luiggi

   Spremeni nick iz tesilo,kar v skarajsano teslo! Teslo je slovenska beseda tesilo pa ne najdem nikjer v bukvah!!

 • tasilo

  Mesec je edina opica, ki lahko istočasno … vdihne, pogoltne slino in pomežikne.

  Vedno se čudim, kako mu to rata.

 • Olga101

  Ovadba posameznih poslancev s predsednikom vlade vred, zaradi diskriminacije otrok in staršev v zasebnih šolah! Gre za kršenje človekovih pravic in kršenje ustave RS!

 • šrauf

  Včasu yuge se je pol javno govorilo ,da “koltura in prosveta to naša bo osveta”. Nikoli nisem mislil ,da bo to aktualno še danes.

  Za nekatere pesmiste pa tole. Mnogi ,ki se ukvarjajo z problemom odvisnosti , pa tudi mnogi bivši odvisniki pravijo, da je točka preloma tedaj ,ko nižje že skoraj ne gre in pride do ure resnice. Ostaneta samo dve možnosti : propad ali katarza. Po moje je v Ssloveniji še dovolj velika kritična masa racionalnosti ,da možnost samo katarza.
  Levica v svoji oblastni pijanosti in arogantnosti prihaja do točke , ko jo tudi tisti del leve inteligence ,ki kaj da nase , ne bo mogel pokriti. Tudi Madžarsko so levaki razprodali s kmetijskimi zemljišči vred, pa poglejmo koga imajo danes na oblasti.

 • samotoje

  Ponoči sem pogledal nastope nekaterih poslancev v parlamentu. Ko človek posluša Jelko Godec in Anžeta Logarja (tudi drugi poslanci iz opozicije so predstavili tehtne argumente proti Pikalovemu zakonu), postane jasno, da so tudi poslanci prvo in drugorazredni. Na eni strani opozicija z znanjem, dobro pripravljeni, na drugi pa kup pobalinov (sem spada tudi Levica, da ne bo pomote), ki pridejo v parlament s kanglicami in lopatkami. In premetavajo pesek.

 • lokec

  Sds NSi in ostala večna opozicija 70 let +. Odstopite že in ne javkajte v DZ. Ali vas ni nič sram ker se bivši komunisti že od 91 leta norčujejo iz vas. Tanko pa kar ponavlja “spoštovani predsenik vlade” kot kakšen ritoliznik. Kakor izgleda ne boste nikoli na vladi. Saj ste naredili zelo veliko škode nam, vašim podpornikom. Ste pač nesposobni, da bi dobili več kot polovico volivcev. Žal je tako.
  Prav zopern je Jožef Horvat, ki polovica časa porabi za poveličevanje svojih nasprotniki, ki ga sploh ne spoštujejo.

  • samotoje

   Skorajda ti zavidam, da imaš in premoreš tako linearne poglede na politiko. In na realnost.

   • lokec

    Malo sem poenostavil saj imam že vsega dovolj.

 • Jan Kovalski

  Minister Piccolo

 • Eddie

  Privat šole niso dolžne sprejeti vse učence in same izbirajo, koga bodo sprejeli. Torej že sedaj selekcionirajo, brez da bi kdo moral doplačevati šolnino.
  Z obveznim zavarovanjem dobiš pri zasebnem zobarju le črno zalivko, za doplačilo pa belo. Kaj tukaj ni jasno? Če hočeš več, moraš doplačati. Pa če tudi ti potem pri pouku širijo vero….bilo kaksno.

  • pajot

   V javnih šolah komunistično vero…NOB,pa te pravljice….

 • RATATA

  Vse tole, ampak res čisto vse, kar se dogaja na vladi SRS in v parlamentu – skupščini SRS je vse eno samo PRLJAVO KAZALIŠTE!

 • Dada

  Anže je bil moj prvi “mož iz SDS”, ko je šlo za bančno luknjo, zdaj pa izgleda se je izgubil v Janševih navodilih, po izgubljenih volitvah , pa se ne prepoznas več. Jankovič ga je “povozil”. Pravzaprav Janša sploh ne rabi telefonirati , je red vzpostavil že davno nazaj. Ve se kdo sme priti nenajavljen v njegovo pisarno, ve se, katera poslanka mora upoštevati njegove predloge tudi privat, ve se katera poslanka mu pride varovat otroke, vse vemo.

  • xtc

   Hudo je,če si levo mentalno prizadet.

  • šmentanamuha

   Uh, UDBA ne miruje. “Bilo kuda Udba in Dada svuda.”

 • sloustava

  Imas prav, dr. Logar. A zal volivec ne sledi demokraciji, pac pa daje mandat tipom, kar 42% jih je, ki so prilezli kot scurki iz Zavoda za zaposlovanje. Spet smo pri volivcih, pri mulariji, ki jih jutri ne zanima. Glavno je, da je Ljubljana bela, pa ceprav od heroina. Ni vzgoje, je pikaloizem.

 • xtc

  Pošast SLO komunizma z njega jezdecem CK ZKS šefom nezadržno crkuje vse hitreje zato je vse boljagresivna.
  Tudi bitko za šolstvo bo izgubila.
  Seveda bo pošast z njenimi verniki vred in jezdecem odromala na odpad zgodovine takoj ko se bo država finančno zlomila
  Seveda bodo podivjani levaki z CK ZKS šefom na čelu skušali z silo obdržati oblast in denar za svoje vernike in takrat bo prišlo tudi do poravnave računov iz 45 in 91.
  Skratka Slovenci nismo počistili in uredili svoje zgodovinena stare grehe smo naložili še več novih ideološko enakih in počasi prihaja dan računov in poročunov in tega se levaki vse bolj zavedajo zato so vse bolj agresivni,ravno to pa jih bo tudi dokončno poslalo v izbris na odpad zgodovine z kramo vred.
  Tu je jasno kaj je na zadevi ni pomembna pravna država,revščina naroda,propad države-važno je da smo na oblasti-ja podobno je bilo v SFRJ,kam je pripeljalo pa smo tudi videli in to je neizbežno.

 • Igor Pavlič

  Na listkih naj imajo napisano, tako kot vsi ostali to prakticirajo!

 • tramal

  SDS je samo eno podjetje prodal pa še tisto slovencu ,pa so vsi komunajzerji vpili da razprodaja Slovenijo.Tile komunistični kradljivci pa so jih že vsaj sto ,pa nobeden nič ne reče.Prodali so vse in pokradli so Slovence in s tem zapečatili usodo našim otrokom in vnukom.

 • milanček

  ja, predragi moji slovenčki, kar mirno glejmo naprej, bodimo tiho,
  potrpimo, ko nam kradejo, dobesedno maltretirajo, če ne že ubijajo in
  počasi, kaj počasi, saj že imajo jugo mafija in golazen komando v svojih
  rokah! kar poglejte iz primerov, npr tožilka žgajnarjeva dela po
  navodilih te mafije! pa je to en sam primerček!

 • Igor Kodelja

  Bravo logar.ampak a misliš da so razumeli kaj jim govoriš.

 • Mariza Petrovcic

  Javno šolstvo mora biti pod nadzorom, da lahko otroke vzgajas v lažni zgodovini in samo mi imamo prav, kar mi rečemo to mora biti, še zmeraj smo v prejšnjem režimu, škoda za naše otroke in vnuke, edino pozitivno, da se lahko odločijo, da v taki državi ni lepo

 • Mariskavan beers

  To sporočilo je namenjeno ljudem, ki potrebujejo posebno posojilo za obnovo svojega življenja. Vi ste zasebna Švica, Kanada, Belgija, Portugalska, Italijanska, Francoska, po celem svetu, ponujamo vam posojilo v višini od 2000 do 1.700.000 € z enostavnimi pogoji, imamo tudi naložbe in posojila med zasebniki vseh vrst in naše prenose zagotavlja banka za varnost transakcije za vsakogar, ki je sposoben odplačati z obrestmi od 2% do 5% s pomojo odvetnikov naih strank.
  [email protected]

 • Mariskavan beers

  Sem podjetnik, ki se je 9 let začel ukvarjati z osebno asistenco, ampak samo tiste, ki so v kritičnih finančnih potrebah in ki bodo lahko enkrat imeli sredstva za povračilo v miru in ko ga je prejela. Razpolagal bi z zneski od 1.000 € do 1.000.000 € in ne več. Obrestna mera je 3% in to v določenem obdobju. E-pošta: [email protected]

 • SIMON ROZIC

  Ko sem zagledal za govornim pultom tovariša Igorja Zorčiča iz SMC-ja,
  sem takoj vedel, da gre za veliko prevaro, saj ni niti z besedo omenil,
  da bo smc-jevci glasovali “proti” in da se bojo hinavsko “vzdržali” !
  Res strahopetno in tem lažnivcem res ni verjeti prav nič!

 • Vera

  Kaj se dogaja , da ni novih novic ?

 • črnaovca

  Saj ne gre za otroke da bi dobili dobro izobrazbo za ideologijo gre. Po navedbah Krivica je dosedanji sistem državnega finansiranja bil med tistimi v evropi ki je dajal največ, tega nikoli nihče ne pove in ker so nekateri lakomni so hoteli še več. Cilj je dobro zasebno šolstvo za elito in razsuto javno za rajo, kajti bebcem je lahko vladati in jih pitati z nacionalno ogroženostjo. Škoda da tega vprašanja ni uredila že prva Janševa vlada. Se kdo vpraša zakaj?

 • montyamp

  Za serpentinška je ustava kot za magarca orglice .
  Ustava ni popravni izpit , budalo marionetarsko .

 • Vera

  Do kdaj bom na naslovnici imela Šarca in Pikala od 11.7 2019?

 • Vera

  Prosila sem za odgovor, zakaj mi niso dosegljive novice od 11.7. 2019 naprej .Kaj se dogaja ? Sem blokirana in zakaj ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!