[Ekskluzivno] Okrožno državno tožilstvo zavrglo ovadbo, s katero je podpredsednik vrhovnega sodišča, Đorđević – Miki, želel utišati spletni portal Nova24TV!

Podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević. (Foto: STA)

Podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je lansko leto proti spletnemu portalu Nova24TV in reviji Škandal24 podal kazensko prijavo policiji, a je zdaj ovadbo ljubljanske policijske uprave okrožno državno tožilstvo zavrglo. Težava je bila glede poročanja o Đorđevićevem sinu, ki je ustrahoval in z nožem grozil sošolcem, Nova24TV pa si je ovadbo pri tem prislužila zgolj zato, ker je poročala o tem, da je Đorđević podal prijavo proti reviji Škandal24. Tudi mati omenjenega dečka je precej vplivna, gre namreč za vodjo službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču in nekdanjo sekretarko ministrstva za pravosodje Tino Brecelj. Tokrat pritiski za utišanje kritičnih medijev niso uspeli, le vprašanje časa je, kdaj in kako bo globoka država poskušala ponovno!

Podpredsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević je lani podal kazensko prijavo na policiji proti spletnemu portalu Nova24TV in mediju Škandal24, ker smo opozorili, da vrhovni sodnik in oče porednega dečka iz Osnovne šole Poljane preganja medije, ter to podprli z dokazom, da je policiji prijavil revijo Škandal24. Očitno si je dal Đorđević pod vlado Marjana Šarca še več duška in je zahteval popolno prepoved svobode medijev, saj naj očitno ne bi smeli poročati niti o tem, da je Škandal24 ovadil policistom. No, kazensko ovadbo Policijske uprave Ljubljana proti družbi Nova hiša, d.o.o., ki izdaja spletni portal Nova24TV, in proti direktorju podjetja Borisu Tomašiču je zdaj Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani zavrglo.

Na svobodo medijev pritiskal tako, da je v zapor skušal spraviti celotno vodstvo medijev Nova24TV in Škandal24
Đorđević je sicer v zapor skušal spraviti celotno takratno vodstvo medijev Nova24TV in Škandal24, saj je poleg podjetja Nova Hiša in njenega direktorja prijavo podal tudi proti nekdanji odgovorni urednici Škandal24 Marjanci Scheicher in direktorju Novih obzorij, ki ima pod svojim okriljem Škandal24, Jožetu Biščaku. Razlog za vse skupaj je bil članek, ki smo ga objavili januarja 2018, v katerem smo razkrili, da je Đorđević po naših zanesljivih virih na Policijski postaji Ljubljana Center podal kazensko prijavo zoper revijo Škandal24 zaradi objave članka “Sin vplivnih staršev z nožem v šolo”, ki opisuje zgodbo o učencu šestega razreda Osnovne šole Poljane, ta pa je sin vplivnih staršev. Gre za preverjeno zadevo, ki jo je prvi sicer objavil portal Požareport, hkrati pa so vedenjske težave učenca potrdili tudi na šoli.

Obvestilo o zavrženju kazenske ovadbe

Đorđevićev sin ustrahoval sošolce in jim povzročal travme
“Deček z nožem ni zgolj utišal vodstva šole, ampak tudi večino medijev, ki o strahu in travmah, ki jih povzroča vrstnikom in njihovim staršem, niso poročali,” je pred tem pisal Škandal24. Mladostnik je po poročanju staršev, ki so o tem napisali pismo, v šolo takrat hodil oborožen z nožem in grozil, da bo vse pobil. Groženj so se toliko bolj bali, ker je z določenimi predmeti že pred tem poškodoval učence, ki so morali poiskati nujno medicinsko pomoč, kar se je zgodilo, čeprav ima učenec organizirano spremstvo.

Tina Brecelj (foto: STA)

Tudi dečkova mati Tina Brecelj je precej vplivna
Oba dečkova starša sta iz vplivnih sodniških krogov. Poleg očeta, drugega človeka vrhovnega sodišča, je imela v času Cerarjeve vlade pomembno mesto v državni upravi tudi njegova mati Tina Brecelj, ki je opravljala funkcijo državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje, pred tem pa je bila strokovna sodelavka na vrhovnem sodišču. Brecljeva je zdaj vodja službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču.

Rok Krajnc

 • Antonius

  Okrožno državno tožilstvo je dalo podpredsedniku Vrhovnega državnega sodišča vedeti, da namesto njega ne misli pospravljati tistega, kar je s svojim nevzgojenim sinom v javnosti neodgovorno in arogantno sam zasral.
  Sodnik Miki, prosim odpiki, so mu dali vedeti vse bolj prebujeni sodniki.
  Mariborske, ljubljanske in celjske zlorabe na sodišču, sodnike vendarle počasi spravljajo k odgovornemu zavedanju.
  Tudi obsodba nedolžnega Noviča bo za seboj potegnila sodnikom-cam neljubo posledico.

  • tretjerazredni

   Naše krivosodje je zelo tradicionalistično, ker pravniške oligarhije izvirajo še iz fevdalizma. Nimajo razvite osebne integritete, v imenu ljudstva si predstavljajo kot, da oni do ljudstvo, pomeni kaznujemo jih lahko edino, če storimo kolektivni ssmomor, po njihovo.
   Poglej si posnetke sojenja nacističnim sodnikom, tudi oni so trdili, če je bilo s pravičnim bojem kaj narobe, je bilo to zato, ker je bil nemški narod tako gnil, oni so samo uresničevali njihovo voljo in je bilo prav, če narod trpi za njihove odločitve. Po njihovo, vsi so bili obsojeni na smrtno kazen, čeprav so naposled dejansko usmrtili le sodniški vrh, in pobili namesto preostalih sodnikov več milijonov nemcev, ki so verjeli v red in disciplino.

   • Marija

    Ajej ker se ne naredi čistka se krivci za nekaj časa potuhnejo in potem delajo po xtarem.Ni pomoci.

  • Ehnaton

   Kot kaže, je le tako mogoče doseči postopen, a realen premik od zdajšnjega stanja, ko nam brezobzirno vlada tranzicijska oligarhija, kateri asistirajo praktično vsi družbeni podsistemi, vključno z obsežno in dobro organizirano civilno sfero. To je, z uporom posameznikov v posameznih vejah oblasti, ki so za delovanje države najpomembnejše in se jih preprosto ne da spregledati. Politika je namreč zašla na slepi tir ter je poleg tega še iztirila, kot včeraj potniški vlak v Rimskih Toplicah, vzrok nesreče pa še raziskujejo.

 • Janko Gedlicka

  Bomo videli, ali se bo še bolj oblatil s tem, da bo sam prevzel kazenski pregon kot subsidiarni tožilec. Duševno neuravnovešeni človek ni primeren za sodnika, še zlasti ne za vrhovnega sodnika, kaj šele za podpredsednika vrh. sodišča in večkratnega kandidata za njegovega predsednika.

  • tretjerazredni

   Kakšni so šele vsi ostali.

   • rrrrr

    Avtohtoni Neandertalec, včasih se ti kaj celo posreči…

   • Janko Gedlicka

    Nekaj je odličnih in poštenih. Dr. Novič npr. bi bil še sedaj v zaporu, če takšnih ne bi bilo. Jih pa potiskajo v kot in niso v večini ter niso pdločilni.

 • tretjerazredni

  Mediji so ravnali prav, objavili so škandalozno novico. Ne strinjam se edino s podajanjem podatkov, zapakiranim v neumno zgodbo, ampak to je stvar okusa.
  Dejstvo je, da je sin visokega sodnika oborožen s pipčem, sorči, ampak, če ga je kazal, ga ima. Za kakšen nož gre in v kakšni situaciji ga je vzel v roke, to je pa druga stvar, ne vem, me ne zanima.
  Pomembno se mi zdi, ta otrok čuti potrebo, da s seboj nosi nož in se sprašujem zakaj mu je tega treba. Saj ni ribič ali klošar, ni ravno tako, da je žepni nož edino orodje, ki ga rabi za v šolo in nazaj. Kaj lahko sploh narediš s pipčem v šoli, morda si je odpiral konzervo mesnega doručka, za malico, revček pohranjeni.
  Dejstvo je, da ta otrok lahko koga doma vpraša kako se rešujejo problemi na civiliziran način, če oni ne vedo, potem bi morali vsi nositi s seboj neko orožje. Pa ga ne, celo največjie reveže, ki jim je krivosodje storilo najhujše krivice, pri nas ni strah hoditi naokoli gol in bos. Ker so tukaj doma in se ne bojijo nikogar, razen lastnega krivosodja in njihovih nevzgojenih, posranih barab.

 • zamaškar

  Se popolnoma strinjam,da duševno neuravnovešen človek ni primeren za sodnika!Kaj pa tisti,ki so ga predlagali in ga potrdili za namestnika vrhovnega,če je neuravnovešenest nek limit duševnega stanja?In kaj reči za samega vrhovnega sodnika,da trpi ob sebi takega namestnika?

 • est

  Miki, Miki in ostali tebi podobni, pazi ! Lahko se vam “zgodi Roška” na Tavčarjevi. Ne podcenjujte Janezov in Mick, ko jih pograbi sveta jeza. S fotelji vred vas po mečemo iz te stavbe “pravice”. Počasi vendar vztrajno piha veter sprememb. Svobode , tudi medijske,si pa nismo pustili nikoli vzeti.

  • AlojzZ

   Sveta jeza? Nič več, so odgnali Boga iz svojega življenja. Tako jim je preostala le jaza, kar pa je premalo.

 • KAPIBARA

  A na policiste PP Center še pritiska s testom na poligrafu, al so ga že opravili ..???
  Tolko se “zanima ” za druge, a domaćega problema noće videti.. :-( sumim pa, da ima mulc že zagarantirano službo( NE delo), blizu staršev..

 • VERZIFIKATOR

  Mio Dragič

  NASILNEŽ MIKI

  Saj poznate Mikija, saj veste,
  to je tisti ulični nasilnež,
  hkrati prav potuhnjen tip, servilnež,
  bolje da s poti mu čimprej greste.

  Razsodnik vrhovni da je Miki,
  ulica predobro se zaveda,
  zoprnega vidi v njem soseda
  in umika se njegovi kliki.

  Po zobeh te Miki bo udaril,
  če mu kaj ne bo preveč povšeči,
  rekel bo, bilo je ponesreči,
  in okoliščine zanemaril.

  Miki v svoji branži ni edini,
  saj že sinček z nožem ustrahuje,
  toda Miki priče podkupuje
  in nedolžnost brez primere hlini.

  Miki se je zdaj na novo spravil
  na vse tiste, ki so ga razkrili,
  tem so Mikijevi zagrozili,
  z njimi da vrhovni bo opravil.

  Pa ni gladko se tako izteklo,
  kot si Miki zlahka je predstavljal,
  češ nihče ne bo se zoperstavljal,
  ko bom treščil, bo hudo zapeklo.

  Ponesreči se je obrnilo,
  ga klofuta lastna je zadela,
  sapo mu za dolgo časa vzela,
  v glavi mu močno je zazvonilo.

  Razsodnik on vendar je vrhovni,
  le kako bilo je to mogoče?!
  Za nasilneže, kot on je, vroče,
  pač prijemi nujni so strokovni.

 • Sfrj

  Še se bomo borili, da utišamo vse, kar ni pogodu eni in edini komunistični revoluciji! ŽIVELA KOMUNISTIČNA REVOLUCIJA!

  • Slovenec

   Predlagam pregled in ustrezno terapijo.

   • Nata

    S palico po riti !!

  • Artur

   Vtakni si ti to vašo komunistično revolucijo v svoj komunajzlski šupak kmalu bo prišel čas, ko ne boš utegnil niti uzbuna zakričati, ko bo narodu dvignilo pokrovko.

   • Sfrj

    Vstanite v suženjstvo zakleti,
    ki jarem vas teži gorja.
    Zdaj pravda stara v borbi sveti
    vas kliče za prostost sveta.
    Ta svet krivičnosti razbijmo,
    do tal naj boj ga naš podre;
    nato svoj novi svet zgradimo,
    bili smo nič, bodimo vse!

    • rrrrr

     Dobro, Ok. Kolk je pa 5 x 6?

 • Anton

  kakršen fortr takšen sin!

  sarkazem press

  • pupa

   Pa tudi mati ni nič boljša, ker ne zna vsaj malo korigirati očetovih napak. Otrok nima zakaj nositi najmanjšega noža v šolo sploh pa s tem nožem komerkoli grozit. Ali pri njih doma rešujejo probleme z nožem ali s pogovorom.

 • Slovenec

  Poleg komunistov hočejo našo tudi Slovenijo obvladovati tudi jugovici.

 • to_mi_delaj

  Ko ga j

 • IZBIRA

  Socialistično samoupravljanje je vpeljalo nekatera nova moralna načela in elemente tudi za sodnike. 65,9% sodnikov v SRS je bilo članov Zveze komunistov. Na vrhovnem sodišču so (bili) vsi 100%, sodniki člani ZK, na višjih sodiščih 74, 2%. Kaj je dones čudnega. Đorđević ni neuravnovešen temveč deluje po nakaterih novih uveljavljenih moralnih načelih iz obdobja, ki je temelj delovanje sodnikov in sodišč.

  • montyamp

   Neobvladljivo izkrivljen neuravnovešenec , saj ni povprečen neuravnovešenec , to je posebna sorta udbovske patologije .

 • Olga101

  Čestitke Nova 24! Tako naprej!

 • Olga101

  Glejte nanizanko Vojna pred vojno na HTV1tudi danes ob 20.05! Govori o srbskem nacionalizmu in agresiji pred balkansko morijo!
  Dejanski nacionalisti očitajo narodno zavednim Slovencem, ki so jim odprli vrata v Slovenijo, nacionalizem, sami pa celo zahtevajo status narodne manjšine, ki jim ne pripada!? Zakaj le? Ker želijo v naslednjih korakih združiti “srbske” zemlje! Ne dovolimo jim!

 • montyamp

  Vzgojeni od ušivih in garjavih zločincev – gozdnih skrivačev-gošarjev , so vzgojili otroke , ki z noži grozijo po šolah .
  Banditstvo bo treba spraviti v okvire ki bodo sprejemljivi širšim družbenim normativom . Ljudje božji , to so udbovski mladiči ki poleg tega da nimajo posluha za pravično sojenje , tudi svoje družine uničujejo , ker so bili deležni udbovske ljubezni .
  KDAJ IN KJE SO MORILCI VZGOJILI NORMALNE NASLEDNIKE IN POLEG TEGA STORILI NORMALNO DRŽAVO ????????????????????????????????????

 • antimur

  Ko bo ta čefur uspel pošlihtati svojega mulca, pa naj gobca in toži. Pa še podpredsednik vrhovnega sodišča, to je neverjetno, kaj ta golazen počne s Slovenci. Katička, sezula si vojsko, jim odvzela patrone, zdaj pa delaš sranje še na pravosodnem ministrstvu. Samo največji gnoj bi predlagal takšno osebo za podpredsednika, sram te naj bo v tisto Kontičevo 3,14zdo in smrdljivo rit.

 • montyamp

  Ka je zaj to , država v državi , balkanistan v Sloveniji ?????????
  Kontaminacija z nasiljem murglosrbske gverile , je posledica titobanditizma in dokler bo žveplena banda kraljevala pod Alpami , se bodo autohtoni Slovenci selili v normalne države .

 • Basileus

  Miki ne ga srat z utišanjem Nora24tv! Kje se bom pa dnevno nasmejal usekanim sektašem.

  • montyamp

   Smešne so ti grožnje otrok z noži ???
   Ziher ti je po makarovićki jebo pas mater .

  • KAPIBARA

   Na 24kur…

  • Schemva Miro

   V ogledalo se poglej,pa ti ne bo več do smeha,ali pa.

 • montyamp

  Ko so imeli na naši šoli nasilneža ki je premlatil policajevo hčer , se je pred šolo zvrstilo kar nekaj automobilov s plavimi lučkami , tresla se gora , rodio se miš .
  Seveda se je lotil tudi mojih otrok , ampak smo stvari reševali javno , na šolskem dvorišču . Po prvi petardi mu je šlo še na smeh , ko ga je zadela bomba . ga je vrglo v travo , od tam je pa poslušal prošnjo , da naj jutri stori enako , ker bom imel dober razlog , ga bom seveda zaklal kot psa .
  Po tistem so imeli moji otroci dobrega telesnega stražarja , prav tega nasilneža.
  Slovenska butasta policija naj gre psihologijo študirat kam drugam , FDV je pač murglosrbsko gnezdo ki brez zdrave konkurence producira marionete za komunistično uničevanje nekoč normalne Slovenije .

 • Drago

  Krivosodje!!!! Ups, naši so zmagali. Pozdravljamo pravično sodbo, ki vrača zaupanje v slovensko sodstvo!!

 • Artur

  Turkom pred stoletji ni uspelo poturčiti naš narod danes ga je čefurjem uspelo počefuriti .
  Takrat smo imeli junake danes imamo bedake.

 • tomven

  Imam občutek, da se tega georgijevića otepajo še njegovi sopriskledniki.. Kega bolečina, če tuliš kako boš vse zjebal, pol te pa tvoji požogajo in ti zjebejo mater..

 • sodnikisozločinci

  Tini bi se bolj prilegel priimek Brajdič kot pa Brecelj, da ne rečem kaj za njenega čergara.

 • sodnikisozločinci

  Me zanima kakšne čestitke napiše sinko svoji mamici in očku za novo leto, božič in rojstne dneve…

  • rrrrr

   Petarda v ledeni torti, sesuta šipa v dnevni sobi in na kljuko vhodnih vrat praznično obešen domači mucek …

 • Vlado77

  Sram naj bo mater in očeta. Vendar jim očitno ne škodi ,ker so na pravi strani politične opcije- ne merajo desnih. Morali bi biti neodvisni pa ne kažejo. Če bi ta mama dala kaj na čast in ime bi tega mulca kaznovala in ne ščitila. Vendar v taki državi se zgodi razvno nasprotno. Starša bi zapirala tiste,ki povedo kakšen je njihov sin. Še več oni bi kar uničili en medij zaradi nereda v lasnti družini. Oblast po njihovem okusu pa jih ne kaznuje- niti prek naklonjenih medijev niti glede kadrovanja. Gospod napreduje- v resnici bi ga moralo biti sram, da je sploh sodnik. Enako velja za ženo. Seveda ni potrebno omeniti kako bi bilo v primeru, da bi oba bila desno naravnana. Bila bi na zavodu za zaposlovanje!

 • Schemva Miro

  Samo sliko od te babe sem pogledal,pa imam cel dan pokvarjen.Antipatičen oduren stvor.

 • xtc

  Kakor koli že………….
  Tale Adams Family pozablja ,da gre pri njih za javne osebnosti.
  In kar je še najhuje,sodnik,ki ima otroka bodočega prestopnika in delikventa,vam bo v sodbi obrazlagal,kako se morate vesti in kakšen morate biti.
  Po takem škandalu bi bilo higienično ,če bi oba starša odstopila iz položajev ne pa da sta še grozila otrokovim sošolcem in medijem.
  Sicer pa……………… otroci so največkrat zrcalo staršev in niso postali problem kar tako,ali po domače “Jabolko ne mora pasti daleč od drevesa”.
  Bi pa bilo pametneje,če bi se starša namesto ,da grozita okoli raje posvetila otokom in tudi svojim težavam,ki se zrcalijo če z otroka.