[Ekskluzivno] Tako na račun Uradnega lista bogati odvetniška pisarna Potočnik in Prebil!

Borut Jamnik, mag. Maja Koršič Potočnik, Maja Prebil in Irena Prijović (Foto: STA, posnetek zaslona, Nova24TV)

Znano je, da državno podjetje Uradni list obvladuje t. i. nečak iz ozadja Jamnik prek prve nadzornice Prijovićeve. Ta je afero, ki je odnesla generalnega sekretarja LMŠ Kralja, po vsej verjetnosti sprožila po Jamnikovem navodilu, pri svojem delu pa naj ne bi problematizirala številnih sumljivih primerov. Eden takšnih je sodelovanje Uradnega lista z Odvetniško družbo Potočnik in Prebil, ki naj bi se dogajalo kar brez javnih razpisov. Uradni list je tako tipičen primer državnega podjetja, ki služi kot pribežališče odsluženih političnih kadrov in je vir zaslužkov globoke države.

Že takoj je bilo jasno, da gre pri dogajanju v zvezi z Uradnim listom za še eno bitko v vojni med strici in nečaki iz ozadja. Med slednje spada tudi Borut Jamnik, ki prek predsednice nadzornega sveta Uradnega lista Irene Prijović popolnoma obvladuje to podjetje v 100-odstotni državni lasti. Jamnik je sicer tudi formalno šef Prijovićeve, saj je sam predsednik Združenja nadzornikov Slovenije, kjer je Prijovićeva zaposlena kot izvršna direktorica. Jamnik naj bi bil blizu Socialnim demokratom Dejana Židana in prav po njegovem navodilu naj bi Prijovićeva prijavila pritiske generalnega sekretarja LMŠ Braneta Kralja za imenovanje Igorja Šoltesa na mesto direktorja Uradnega lista, kjer si je ta obetal 5 do 6 tisoč evrov bruto plače. Kot rečeno, gre za bitke znotraj globoke države.

Sta odvetnici Potočnik in Prebil še en primer privilegirane elite, ki bogati na račun državnega podjetja?
Na nas se je zdaj obrnil tudi poznavalec razmer na uradnem listu, ki je izpostavil nenavadno velike zneske, ki jih Uradni list nakazuje Odvetniški družbi Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. Teh nakazil se je od leta 2015, ko so začeli sodelovati, nabralo že za 159.894,26 evra, Prijovićeva pa naj ne bi problematizirala takšnih primerov. Odvetnici Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil naj bi v okviru svojega dela za Uradni list delovali kot programski vodji, kar njima pa naj bi bil prepuščen tudi izbor piscev priročnikov in predavateljev na seminarjih. Kot nam je še zatrdil vir, naj bi bili odvetnici za izvajanje predavanj in pisanje priročnikov izbrani kar brez javnega razpisa.

Vir: Erar

V zvezi s sodelovanjem Uradnega lista in omenjene odvetniške pisarne smo Uradni list vprašali tudi, kakšen je razlog za omenjena nakazila oziroma kakšne storitve je omenjena odvetniška pisarna opravila za Uradni list.

Poslali so nam sledeč odgovor: “Javno podjetje Uradni list Republike Slovenije, d.o.o. ima z Odvetniško družbo Potočnik in Prebil o.p., d.o.o. sklenjene založniške pogodbe za pisanje knjig in priročnikov, avtorske pogodbe za predavanja na seminarjih, kongresih in delavnicah in pogodbe za sodelovanje pri zasnovi, organizaciji in izvedbi posameznih dogodkov.

Za opravljene storitve v okviru zgoraj navedenih pogodb, ki jih je opravila za Javno podjetje Uradni list Republike Slovenije, d.o.o. Odvetniška družba Potočnik in Prebil o.p., d.o.o., niso bili izvedeni postopki javnega naročanja, saj navedene storitve sodijo med socialne in druge posebne storitve, za katere se Zakon o javnem naročanju uporablja nad mejno vrednostjo 750.000,00 eurov brez DDV.”

Uradni list je še eno pribežališče za propadle politične kadre in vir zaslužkov globoke države
Ob izbruhu afere so se mnogi sicer spraševali, zakaj ima država sploh v lasti podjetje, kot je Uradni list, med drugim je pozornost vzbudil tudi podatek, da sta izmed 2,5 milijona evrov prometa, ki ga ustvari to podjetje, kar po milijon namenjena za plače in za storitve. Za komentar o tem smo prejšnji teden prosili političnega analitika Mitjo Iršiča, ki je pojasnil, da gre pri tem za širše vprašanje vzdrževanja državnih družb, ki obstajajo samo zato, da se v njih zaposli odvečni politični kader, ki ga ni bilo mogoče potisniti neposredno v kak resor.

Uradni list (Foto: STA)

Uradni list RS na prostem trgu ne bi obstajal v takšni podobi, kot je danes, za fantomske “storitve” namreč zapravi kar milijon evrov, preostanek gre za plače zaposlenim, praktično ves promet pa ustvari z naročili države, se pravi, da gre za enega od neštetih lijakov javnega denarja, ki se prefinjeno “sifonira” v žepe “naših”. Če bi naloge prevzelo kakšno ministrstvo, bi se na omejenih proračunskih plečih resorja kar hitro ugotovilo, da bi lahko vse naloge pretipkavanja in digitalizacije zakonov in uredb zmogli v svoj delovni okvir inkorporirati že obstoječi zaposleni na ministrstvu, če pa bi država zakon o Uradnem listu povsem nadomestila in storitev prepustila trgu, bi se brez dvoma našla številna podjetja, ki bi takšno dejavnost opravljala za desetino te cene!

Rok Krajnc

 • karpelec

  En bledi petelin, pa trop svežih brhkih kokoši, z razprtimi kljuni in zrjem v njih, je slaba tolažba, ki bi jo tudi Šoltes težko obvladal.

  • Mojca pokraculja

   No, pa so ostale brez rdečega petelina! Pardon purana.

   • karpelec

    Oh pa kaj bi s tem enim rdečim, bo prišel novi še bolj rdeč in bleščeč s karizmo vrtnega polža.

 • Amerikanc

  2,5 milijona prometa in milijon za plače, je dovolj zgovoren podatek o recikliranih levakarjih. Če bi bilo to podjetje na trgu, bi verjetno že v prvi polovici leta zaključili v stečaju. Šarko, Šarko, kako se igrajo s teboj. Sem vedel kaj bo, samo vprašanje časa je še, kdaj bo Milan pop..dil.

 • dež

  In podobnih “uradnih listov” na območju naše kneževine je na stotine.

 • est

  Ker vseh odsluženih kadrov ne morejo “parkirati” v Uradni list, je zagotovo še veliko raznih direktoratov za meglo, kjer se kotijo in debelijo te lenuhi. Seveda jim delo v gospodarstvu ne diši, ker tam so potrebni rezultati.

 • montyamp

  Če bi Austrija imela danes toliko parazitov po državni in javni upravi kot Slovenija , sigurno ne bi imela pokojninskega povprečja —— 1 800 € —— , na mesec ne na leto .
  Slovenija je pred 100 leti še parirala Austroogrski , po WW1 se prelepe deželice loti epidemija balkanistanskega garjavega rdečega hijenizma in po WW2 še smrtni udarec gošarske kuge . Uničeno gospodarstvo , zdravstvo polno korupcije , krivosodje organizirani kriminal , živijo samo še družbenopolitični borci – šolniki , zavarovalnice in banke . In to je rezultat zločincev , neobvladljivo izkrivljenih in neuravnovešenih sinov in hčera na oblasti , kamor so bili katapultirani direktno iz 800 morišč , kjer so njihovi vzorniki , očetje , dedki , babice , matere , pobijali antikomuniste .
  GORJE NARODU KO PRIDEJO HLAPCI NA OBLAST .

  • Marija

   Prav tako je.

 • me

  Izselite se dokler se lahko.

  • Zombi Gartner

   Jaz se ne bom. Čakam sodni dan. Kako bo luštno.

 • GverilaStyle

  jamnik pa že na prvi pogled zgleda neuravnovešeno.

  • SIMON ROZIC

   Daje ga “ta požrepna jetika”, bi rekla moja pokojna mati !

  • Nata

   Videz vara. . . .

 • SIMON ROZIC

  Oh, kako jim je lepo; za nič garanja, velik denarja! Sanjske službe!

  • Zombi Gartner

   Upam, da jim povišajo plačo.
   Vsaj 13 plačo naj dobijo.

 • Andrej

  Groza, kako globoko je globoka država vsidrana v prav vse pore našega življenja. Še posebej na tiste, ki se plačujejo iz našega denarja.
  Kot razumem to globoko državo digitalizacija pomeni pretipkavanje. Pa mi smo mentalno še v sužnjelastniškem veku, da vse to plačujemo in izvolimo za vladanje. Res smo sužnji.

 • Franjo Trojner

  Politično kadrovanje je v Sloveniji stvarnost že od davnega leta 1945 dalje!
  V odmevnem primeru veletelefonist Kralj so, kot že mnogokrat kadrovski interesi stranke SD in stranke LMŠ močno udarili skupaj. Do sedaj je Šarec uspešno ustavljal politično nastavljanje kadrov stranke SD, zaradi česar so bili Židanovi socialni demokrati, že pošteno razkurjeni, kar pred vladno koalicijo in javnostjo niso niti skrivali. Tokrat je pri kadrovskem trku kratko potegnila Šarčeva stranka LMŠ, kar maščevalni Šarec ne bo zlahka odpustil. Še zlasti ne, ker se je moral odpovedati svojemu tesnemu sodelavcu, prijatelju Kralju, afera pa je gotovo škodila tako LMŠ, kot Šarcu.
  Na pol prazen proračun, sprejetje predlaganega proračuna v DZ, nezmožnost izvedbe vseh nujno potrebnih reform, pričakovana recesija v Nemčiji, napetosti med Šarčevo koalicijo in nadkoalicijsko stranko ZL, ter nenehne napetosti v sami vladni Šarčevi koaliciji obetajo zelo vročo politično jesen. Obeti, da Šarčeva leva vlada še letos pade in gremo spomladi na predčasne volitve so znova dokaj realni. Vprašanje je, koliko podpore Šarec in njegova LMŠ med volilci sploh imata? In koliko podpore je Šarec z afero, ki jo je zakuhal skupaj z telefonistom Kraljem dejansko izgubil. Če bo Šarec ocenil, da bi na predčasnih volitvah lahko bil uspešen, volitve spomladi zagotovo bodo. V obzir moramo vzeti tudi Toninovo izjavo, da se stranka Nsi seli v politično sredino, ki ni samo neka slučajnost. Temveč dokaz, da sta se Šarec in Tonin že dogovorila, da bosta po novih predčasnih volitvah stavila novo vlado.
  Ja pri nas v Sloveniji se nič ne zgodi čisto slučajno, še posebej v politiki ne. Zanimivo je, da Šoltesa več ne povezujejo s stranko Desus ( je bila dobro plačana služba nagrada za umik), da stranko Dseus zdužujejo z stranko LMŠ, da se predsednik stranke Desus in aktualni obrambni ministet Rjavec nič več javno ne širokousti v medijih. So tudi Rjavcu, morda že zagotovllu mesto ambasadorja v kakšni bogati in sočni državi sveta . Torej sta stranki Desus in LMŠ defakto tik pred združitvijo! Na politični levici se očitno združujejo, ko bodo z zdužitvami zaključili, bodo sprožili vladno krizo in odšli bomo na predčasne volilce!

 • xtc

  Take firme kot je UR-preprosto ukinit,saj vse itaq pripravi ministerstvo-stiska pa privatna tiskarna po javnem naročilu.

 • Olga101

  Še ena kraja davkoplačevalskega denarja!

 • mona lisa

  Mafija.

 • Janez Kepic-Kern

  BOG DAJ – en lep dober dan nam in vam vsem skupjaj.
  Ja
  seveda – saj tole
  kako imajo ne več tako mladi bolj sposobni
  in šolani ex KP, ZK-JI – “POUHN KUFR” – ta starih ex KP;ZK
  “MAČKOV=OLD BOYSOV OZ. EX KP, ZK “STARCEV””
  to
  sem povedal že VČERAJ IN PREDVČERAJŠNJIM – v mojih – šalah o SHODIH.
  TUDI
  SEM NAPISAL, DA BI BILO NUJNO – NEKATERE OD TEH NEFORMALNIH – SHODOV
  TEH
  RAZNIH NEFORMALNIH ZDRUŽBIC, DRUŠTVEC, KLUBČKOV
  v katerih se občasno ali stalno zbirajo večinoma
  vsega dobrega presiti ex KP, ZK “PENZIONISTI” T.I. EX KP, ZK “SISTEMČKI”-ZDAJ V PENZIJI.
  Nekatere
  ,nekateri od teh SHODOV teh ex KP, ZK ZDRUŽBIC EX KP, ZPENZIONISTOV
  so res namenjeni
  le nenevarnemu klepetanju in uničevanju dobre hrane in pijače
  Z
  VSEMI “SHODI” EX KP, ZK PENZIONISTOV – PA NAJBRŽ – NI TAKO:
  nimam
  vpogleda – ampak zdi se, da imajo nekatere te neformalne “združbice” in “njih SHODI”
  tudi
  “JAVNO POMEMBEN – JAVNO -verjetno – MOČAN NEGATIVNI VPLIV”.
  Kako točno
  s tem je – to naj pač – uradno ugotovijo – organi MNZ
  IN
  PREISKOVALKE – NAŠEGA PARLAMENTA R. SLOVENIJE.
  Mar ne?
  Saj zalo pa oboje:MNZ in PARLAMENT – tudi imamo,
  pa še – tam aktivni ljudje so kar OK plačani. Mar ne? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   PONATISKUJEM
   MOJO
   “FANTAZIJSKO – ŠALO”
   OD VČERAJ.

   ŠALA

   Nadaljevanje
   SHODA
   domnevnega neformalnega ex KP, ZK “DRUŠTVA” “MAČEK V ŽAKLJU”
   blizu NAME v centru LJ, danes
   Tega domnevnega, zelo starega in v naši Sloveniji verjetno
   “žal” najbolj vplivnega ex KP, ZK
   NEFORMALNEGA “DRUŠTVA=NEFORMALNE ZDRUŽBE, NEFORMALNEGA KLUBA”
   razumljivo poimenovanega
   “MAČEK V ŽAKLJU”
   – je bilo – fantazijsko povzeto – TAKO.

   Na sedežu neformalnega društva-kluba “MAČEK V ŽAKLJU”
   – blizu NAME
   vodja tega zelo strogo, elitno organiziranega ex KP, ZK neformalnega kluba-društva

   “LEPOFRIZURNI” šef reče
   tudi pesniško lepofrizurnemu
   “ŠTRUCI”:
   “Še z vnuki se nisem utegnil poigrati – ja, si pa hitro nazaj – s tvojih poizvedovanj – o tem
   KDO ZA HUDIČA JE OPIRAL TISTO uslužbenko Uradnega lista,
   da je tako odločno ZAVRNILA IN CELO PRIJAVILA ponudbo nam ljubega
   kandidata – “KARDELJEVEGA VNUKA – našega I. ŠOLTESA”

   “ŠTRUCA” zasoplo reče:
   “ja šef – gospod oz. tovariš LEPOFRIZURNI – sem prikolesaril, ker je nujno.
   NOVICE SO NAMREČ – ZELO, ZELO – SLABE.
   Niso nam ponagajali “JANŠISTI”

   – resno REVIZIONISTIČNO
   FRAKCIJO – groza

   IMAMO – V NAŠIH EX KP, ZK SRENJI.
   Ta – “MLADI ”
   so se nam izgleda uprli – IN TO NE – katerikoli – TA MLADI.
   Baje so se nam – groza
   UPRLI
   NAJBOLJ SPOSOBNI
   MLAJŠI FINANČNIKI, EKONOMISTI naše ex KP, ZK provinience”
   Ko
   “LEPOFRIZURNI” sliši priimke “upornikov”
   se POKRKRIŽA
   IN REČE:

   “JEZUS-MARIJA – pa ja ne ti naši “miljenčki”

   Saj za tiste malo uporabne “mladiče” iz “LEVICE” mi nič ni.
   Ampak – tile MLAJŠI, RES SPOSOBNI IZ – SKLADOV, JAVNIH DRUŽB, ZAVODOV
   – to je pa resmo.
   Kaj je pa razlog?
   A nas – ta starih, nas, zaslužnih – NE MARAJO – VEČ. Nesramneži”

   “ŠTRUCA” reče: “nimam pojma, samo – ta prave priimke sem ti povedal.
   Grem še ostale naše
   vodilne “MAČKE” sem pripeljat.
   V dveh urah bomo – tukaj, v bazi..
   Mimogrede LEPOFRIZURNI – imaš ok FRIZURO
   – ampak – MOJA FRIZURA JE LEPŠA OD TVOJE”
   Se
   “LEPOFRIZURNI” šef – namrdne in zarentači:
   “ne čvekaj, čimprej vsi pridite.
   POLITIČNA SITUACIJA – JE SLABA – bi rekel naš
   vzornik E. Kardelj.”
   SE BO NADALJEVALO-

   KONEC ŠALE.
   FANTAZIJSKE ŠALE L.R. JANEZ KEPIC-KERN

 • Artur

  “Rdeče hijene, ki se nažirajo nad umirajočim truplom(naroda)in se med seboj koljejo za čim večji zalogaj”.
  https://www.ivantic.info/Dejvid%20Ajk%20i%20zavere/Lobaczewski-Politicka-Ponerologija-Naucni-Studij-o-Prirodi-Zla.pdf

 • Artur

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumente, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  https://siol.net/novice/volitve-2018/ne-veste-katero-stranko-bi-volili-preberite-opise-strank-467056

 • Janez Kepic-Kern

  O meni, ex OK knjižničarju iz LJUBLJANE – Janezu KEPIC-KERNU
  morate vedeti, da sem moja otroška leta preživel
  v lepem, delovnem in moralnno pozitivnem okolju – meni najljubše KOMENDE.
  Imam tudi končano
  SREDNJO KMETIJSKO ŠOLO – kasneje pa sem se razočaran nad
  KADELJEVSKM KOMBINATSKIM KMETIJSTVOM – preusmeril v – KNJIŽNIČARSTVO.
  Zato
  osebno poznam tudi kar nekaj OK – veterinarjev.

  ŠALA

  Včeraj me je nek star OK znanec, veterinar – po e-pošti obvestil,
  DA JE DOBIL ENO ČUDNO
  PROŠNJO
  za sprejem na
  DELO ALI BIVANJE V ZAVETIŠČU ZA ZAPUŠČENE ALI MUČENE ŽIVALI.
  EN CCA 60 LET STAR
  TIP
  JE V VETERINARJEVO ZAVETIŠČE ZA ŽIVALI
  POSLAL
  PROŠNJO
  ZA ZAPOSLITEV ALI TUDI KAR NASTANITEV – V ZAVETIŠČU – ZA MUČENE ITD. ŽIVALI.
  Baje je napisal – tako – vlogo

  “Spoštovan gospod – veterinar!

  PRIJAVLJAM SE NA DELO ALI TUDI NA BIVANJE V VAŠEM ZAVETIŠČU ZA MUČENE IN ZAPUŠČENE ŽIVALI.
  TUDI
  JAZ SE NAMREČ POČUTIM – KOT MUČENA OZ. ZAPUŠČENA ŽIVAL.
  STROŠKE MOJEGA BIVANJA V VAŠEM ZAVETIŠČU
  – LAHKO PORAVNAM S ČIŠČENJEM VAŠEGA ZAVETIŠČA.
  Vse živali imam zelo rad, zlasti imam rad – KOZE
  Grozno
  se pa bojim hinavskih in priliznjenih – MAČKOV.
  Zelo boste zadovoljni z menoj,
  ne pojem veliko,
  vaše zavetišče – bo vedno – zelo – čisto.
  Se priporočam za zame ugodno razrešitev – te moje prošnje.
  PODPIS:
  nečitljiv”

  Hm, kdo neki se je javil mojemu staremu kolegu – veterinarju? L.r. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • jan Gedli

  Odličen, razgaljujoč članek.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!