Po “tehničnih težavah” končno dočakali prvo politično soočenje “spitzenkandidatke” LMŠ Joveve: Jabolko ne pade daleč od Šarca!

Odkrito: EU Perspektiva za mlade (Foto: posnetek zaslona)

Veliko prahu je dvignila odpoved oddaje na TV Slovenija, kjer so nastopali predstavniki mladih iz političnih strank, med njimi tudi do nedavnega “nepristranska novinarka” POP TV, zdaj pa prvouvrščena kandidatka Liste Marjana Šarca Irena Joveva. TV Slovenija se financira iz prisilnega RTV prispevka, na razpolago pa ima najsodobnejšo opremo, prav tako pa je ena izmed sodelujočih namignila, da bi odpoved oddaje lahko bila rezultat premalo vsebine in konkretnosti. In imela je prav, oddaja je bila končno predvajana v petek v večernih urah in Joveva ni uspela povedati nič konkretnega, njen nastop je bil zbegan in neprepričljiv. Na trenutke celo podoben praznini odgovorov njenega šefa Marjana Šarca. Mnogi so zato dejali, da bi bila bolj primerna za kakšno lepotno tekmovanje.

V oddaji na tretjem programu TV Slovenija so v oddaji Odkrito: EU Perspektiva za mlade so tako sodelovali Irena Joveva iz LMŠ, Alja Domjan iz SDS, Jernej Štromajer iz SD in Katja Berk Bevc iz NSi. Že malo po začetku oddaje je Joveva povedala, da naj bi jo predsednik vlade na prvo mesto kandidatne liste za evropske volitve uvrstil šele nekaj tednov pred predstavitvijo. Prvotno je bila oddaja na sporedu v torek ob 20:30, a je voditelj Igor Pirkovič prek družbenega omrežja takrat sporočil: “Spoštovani, oddaja z mladimi predstavniki evropske politike se je snemala danes popoldne. Sporočili so mi, da so nastale pri snemanju tehnične težave, ki jih rešujejo. Ob 20.30 ne bo oddaje. Tiskovni predstavniki strank obveščeni. Škoda, bila je ena boljših oddaj. Morda rešijo težave.” Sodelujoča gostja v oddaji Domjanova pa je odgovorila: “Kdo je bil moteč in kdo premalo vsebinski in konkreten? Ali se bomo še naprej pretvarjali, da živimo v normalni demokratični državi s tehničnimi težavami?” In imela je prav, oddaja je bila nato na sporedu v petek, v večernih urah, ko se mladi raje zabavajo ali pa družijo na prostem, nastop Joveve v oddaji pa je bil popoln poraz. V nadaljevanju si lahko preberete nekatere poudarke. Prav tako se ne zgodi se ravno pogosto, da ima nacionalna RTV z vso najsodobnejšo tehnologijo tolikšne težave, da morajo odpovedati oddajo.

https://twitter.com/domjan_alja/status/1108102995122814976

Joveva glede migracij sploh nima stališča, o tem naj se najde skupna evropska politika
Glede vprašanja migracij je Joveva uvodoma povedala sledeče: “Absolutno je tudi varnostni vidik oz. varnostni izzivi so pomembni in morajo biti za vsakega od nas. Jaz sem za to, da se državljani morajo počutiti varnejše, varnost je ključna, a mora iti z roko v roki s solidarnostjo, ni pa zadeva tako črno-bela, da bi rekla eno ali drugo.” Ko ni šlo nikamor in je Prikovič izpostavil, da imajo evropske države različne izkušnje, tisti ki so odprli meje se namreč zdaj tolčejo po glavi zaradi tega, Poljska in Madžarska pa na to drugače gledata, je Joveva nadaljevala: “Saj ni nič narobe z različnimi pogledi, narobe je, ko se ne sodeluje takrat, ko bi se moralo in tukaj ni neke skupne evropske politike, ki se bo morala slej ko prej najti.” Pri tem je jasno, da Joveva očitno ne ve, da so bile kvote za prerazdelitev migrantov vsiljene s strani EU, a bi očitno takšno odločitev podprla. Po drugi strani je Domjanova jasno povedala, da je to zadeva, ki jo bo potrebno reševati takoj in ob tem pozvala Jovevo, da se bo kmalu potrebno izjasniti: “Tudi znotraj različnih evropskih političnih skupin imamo različna mnenja, tako socialisti imajo znotraj različna mnenja, tako tudi EPP, kot ste omenili, tako da vam svetujem, da čimprej oblikujete jasno stališče, kajti po 26. maju bo čas za akcijo in iskanje rešitev glede migrantske problematike.”

Slika je simbolična. Foto: epa

Najbolj konkretna je bila pri svoji podpori šefu Šarcu
Na vprašanje o evroskepticizmu je Joveva odgovorila sledeče: “Evropska unija je dobra zgodba, ampak mora postati še boljša. Ta evroskepticizem, saj smo videli, kaj se je zgodilo pri brexitu, je pa prav, da se opozarja na določene napake, ki pa jih Evropska unija ima.” Ob tem ni konkretno izpostavila nobene napake EU, v nadaljevanju pa je hvalila odločitev svojega šefa Šarca, da ne nastopi v Evropskem parlamentu: “No, to je njegova odločitev, ampak jaz je težko ne razumem, glede na to, da smo že v nekem predvolilnem obdobju. Vsi ti odzivi se mi zdijo predvsem predvolilni/…/ Tako ja, v novem sklicu evropskega parlamenta, kar se mi zdi boljša priložnost, če bo takrat priložnost, tudi zato. Če bi zdaj šel, bi nekateri rekli, da je to izkoristil za predvolilno kampanjo in bi bilo spet vse narobe.”

Irena Joveva (Foto: posnetek zaslona)

Joveva bi bila kot evroposlanka bolj glasna
Tudi pri tem, ali bi dala prednost nacionalnim vprašanjem, ali pa evropskim vprašanjem ni bila konkretna: “Prav je, da se poudarjajo tako nacionalna kot evropska vprašanja, ker je treba vedeti, da smo konec koncev tudi tukaj predstavniki Slovenije in tudi Evropske unije in se poudarjajo tudi nacionalna identiteta in nacionalne vrednote poleg evropskih.” Glede na to, da ima Slovenija le 8 evropskih poslancev, bi bila Joveva bolj glasna: “Ja, toliko bolj, ampak je prav, morajo to izkoristiti in biti bolj glasni, a konec koncev za vsako pobudo ni pomembno od koga pride, z vsako pobudo se lahko uspe, to se je pokazalo tudi prej, iz katerekoli članice.” A tudi tukaj ni predlagala nobene konkretne pobude.

Evropski parlament (foto: STA)

Joveva meni, da bi EU morala biti bolj odločna, a ne ve, glede česa
»Ammm, meni se zdi, da je to lahko tudi prednost, ker ne gre za izkušnje, ampak gre za ideje, tako kot ne gre za leta ampak ideje in to, kolikor je kdo pripravljen delati. Mislim, da bi v evropskem parlamentu moralo biti ravnotežje med “rutinerji” in novinci. In glede na to, da si želimo sprememb in so spremembe potrebne, potem jih težko dosežemo z enimi in istimi,” je glede svojih izkušenj povedala Joveva, a ob tem pozabila povedati, kaj konkretno bi spremenila. Na vprašanje voditelja Pirkoviča, “kaj bi spremenila, na primer, da se stvar bolj odpre, da se debirokratizira?” je Joveva odgovorila sledeče: “Ja tako, ključna je tudi transparentnost, ki je mora biti več, tudi ta neodločnost, ki se mora biti odločnost in konec koncev tudi ta oddaljenost, mora se Evropska unija oziroma inštitucije približati ljudem.”

Marjan Šarec (Foto: STA)

Tudi javnost opazila vsebinsko praznost nastopa Joveve
Ne glede na to, da je TV Slovenija oddajo premaknila v neugoden termin, je tudi javnost opazila, kako vsebinsko prazen je bil nastop Joveve. V nadaljevanju prilagamo nekaj odzivov z družbenega omrežja Twitter.

https://twitter.com/GorencIrena/status/1109195331366014976

https://twitter.com/TPehta/status/1109203692329320449

J. Ž.

 • Stric iz ozadja

  “In imela je prav, oddaja je bila nato na sporedu v petek, v večernih urah, ko se mladi raje zabavajo.” Ostale vecere pa gledajo TV Slo 3?

  • Anton

   Ja ker mladi ne gledajo rtv je šel Kordiš kar v šolo zganjat propagando.

   • Stric iz ozadja

    Gledajo, gledajo samo ne TV Slo3

 • samotoje

  Če povzamem Jovevo: če bo, bo, če pa ne bo, pa ne bo.

  • učko

   Če bo okroglo bo lopata, če bo pa špičasto pa vile !

 • učko

  Jah, sem gledal to oddajo kakšnih 2 dni nazaj in nisem videl nobenega škandala. Vsi štirje kandidati so bli dobri nekateri celo odlični, v primerjavi s “političnimi težkokategorniki”. Torej, panika je bila zaman !

 • VERRZIFIKATOR

  Jovana Marjanovska Šarevska

  ŠARPLANINA IN NOVATA JOVANKA

  Sredi je Balkana Šarplanina,
  tjakaj jo že podzavest umešča,
  zdaj pa javnost glasno se osvešča
  o planini, zlasti še mladina.

  Je v mladinski zadnji čas oddaji
  prava šarplaninka nastopila,
  par besed vse skupaj nalomila
  na vprašanja z mnogimi zakaji.

  Šarplaninci da so zgolj lakaji
  treba ni bilo ji sploh izreči,
  bevskala je, rekla, da zna teči
  in da na evropski je postaji.

  Za besede prazne in servilne,
  ko še kamere so vse zardele,
  so ob tem edino se zazdele
  tehnične težave odrešilne.

  A ko se težave te odpravi,
  ni več pomoči za šarplaninko,
  Jovanko, omenjeno mladinko
  na ogled se javnosti postavi.

  Šarplanina brdo makedonsko,
  severno, da tu ne bo pomote,
  je v oddaji rezultat rabote,
  ki jo širi zarod njen šablonsko.

  Sredi je Balkana, a evropsko
  naj bi reševalo se vprašanja,
  tudi če se ne zaveda stanja,
  ki kričeče je, prav makroskopsko.

  Šarplaninka Jovanka možata
  biti v tej oddaji je hotela,
  pa je pesem njena izzvenela
  kot beseda guslarska robata.

  V slogu hvaljenja je gospodarja
  Jovanka se zgolj prilizovala,
  nekaj kratkih misli še podala,
  kratkih res, kar vidno se poudarja.

  Šarplanina sredi je Balkana
  in brez dvoma tjakaj tudi spada,
  oh, gorje, če šarplaninka mlada
  bo v Evropo na ogled poslana.

  • Hun

   Novata Jovanka ke dojde na Noratv24 za raziskovalno novinarko.

 • sloustava

  Se enkrat in ponovno: JA, ljudje bozji, kaj za vraga ste pa pricakovali od Serpentinsek/Golobicevega kadra?

 • bubamara

  Idem na evropska uniata da berem novce na moja ubavina.

  • Hun

   Ke trgnam vo evropskata unia…

 • Anton

  Romuni in Bolgari pošiljajo v EU kurbe, Slovenci pa političarke.

  • Kučko pod pručko

   A smo bili z našo Šiviljo kaj drugačni???

   • Stric iz ozadja

    Poslali so nam jo nazaj.

   • Anton

    Glej tako pač Slovenci govorimo Angleško, no….

 • Ivan Friderik Novak

  Dajte link . . .

 • totex39

  Od nesposobneža ne moremo pričakovati, da bo izbral sposobnega človeka, ki bi lahko zastopal našo državo. Poleg tega pa je še priseljenka, ki sigurno ne bo zastopala slovenska stališča v EU. Adijo pamet vsem tistim, ki so dopustili, da imamo pri nas nagnetene take ljudi.

 • Kučko pod pručko

  Joveva, vsebinsko prazna

  Kako kdo ne bi bil vsebinsko prazen, če pa se druži z vsebinsko popolnoma praznim Šarcem.

  Zadnjič sem poslušal dr. Bernarda Nežmaha, ko je govoril o Spizenkandidatu dr. dr. Kučana, Marjanu Šarcu. Povedal je, da zna Serpentinšek povedati dva do največ tri stavke, potem pa se mu povsem ustavi. Popolna tema. In če je predsednik Kučanovega skropucala LMŠ tak umski revež, kar pa po vseh cvekih, ki jih je pridelal na lubadarski šoli, niti ni nič presenetljivega, se nanj kar lepijo tiči iste vrste. Joveva je samo en primerek, ki meče sramoto na Slovenijo.

  Ta in pa vse dosedanje sramote, ki blatijo ime naše domovine, pa murgelskemu kratkonožcu niso nič mar. Imam celo občutek, da pri tem uživa, saj mu Slovenija nikoli ni bila intimna opcija in si je prizadeval, da bi ostala na Balkanu. Če bi bilo drugače, v Bruselj ne bi prepustil Šivilje, ki nas je blamirala pred celotno Evropo, da nas bolj ne bi mogla. Da o polomijadi Sluzavca v borbi za mesto generalnega sekretarja ZN. Uvrstil se je v prvo deseterico, celo na osmo mesto. Takih in podobnih podvigov, ki prihajajo iz murgelskega generalštaba, z Jovevo sigurno še ne bo konec.

  Do zadnjega diha, kot si v mislih zatrjuje plavooki Plavi!!!

 • janez

  Tale Makedonka, še ena glumica pri Šarcu. Samo ne vem ali je žaba ali baba. Kakorkoli pa po Šarčevo ni čvouk.
  Ustnice pa zna vrteti in, če ne z drugim, s tem daleč prideš.

  • janez

   !!

 • pajot

  Bla,bla,bla…bla,bla,bla…bla,bla,bla…

 • von Rhein

  Moje mnenje.Ni šlo za tehnične težave temveč za dosledno cenzuro posameznih nastopov.

  • Stric iz ozadja

   Potem bi Alja skocila v zrak. Razen ce je srecna da so jo cenzuriral

 • RATATA

  Je rekla hrvatska poslanka v EU parlamentu…. mi političarji jedno mislimo, drugo govorimo a treće napravimo!!! To je resnica o politikih!!
  …. resnica o politikih, če pa ni politik, pa sploh ne misli.

 • Antonius

  Jovevi s pametjo ne bo šlo, tistih, ki bi jo, je pa preveč.
  Serpentinšek jo seveda ni, ker mora delati po navodilih.
  Vprašanje torej ostane, kdo jo je, za ceno slovenskega ugleda in plače v EU

  • Hun

   Tudi vi ne blestie nit s pametjo niti pokončnostjo. Biti vztrajniško hlapčevsko podlozen Janezu Janši, ni nobena osebna vrlina.

   • Kučko pod pručko

    Ne vem sicer, s kakšno pametjo razpolagaš ti, vem pa, da tvoja ugotovitev o Antoniusovem hlapčevstvu ne razkriva, da imaš kaj dosti v glavi. Še bolj od tega pa drži, da gospodu s cigaro in cilindrom ne sežeš niti do vrha podplata s pokončnostjo, še manj pa z domoljubnostjo. Zato se v bodoče raje vzdržuj podobnih umotvorov, kot si si ga privoščil danes!!!

    • Hun

     Jaz si upam, v tem se razlikuje od mnogih. Privoščim si kar me je volja.
     Gospod s cigaro je prodal komunistom slovenske domobrance . Tolk, da smo si na jasnem v vašem nesmislu.

     • Antonius

      Kučko vam je dal vedeti, da ste neumen, jaz pa k temu dodajam, da ste še zaplankani.
      Churchill, ki ga imam v avatarju z vračilom domobrancev in ostalih civilistov v Titovo Jugoslavijo nima popolnoma nič. Na internetu imate dovolj podatkov o takratnih odločitvah Britancev, vi pa lažete, da vas, kaj hrt, niti gepard ne ujame.
      Ena povezava bo za vašo pritlehnost dovolj, ker boste po prebranem itak še naprej odtali zaplankan.
      https://www.dnevnik.si/1042314993
      —————-
      Kar se pa Joveve tiče, je pa ženska stopila v politiko! Javna osebnost je!
      Pred sodiščem sem pa protestiral zato, ker je sodnik v povsem nesmiselni tožbi SPL, mojega svaka osem mesecev po smrti kaznoval z denarno kaznijo. Uprl se je samozvanemu upravitelju, ker ga 4 stranke v hiši niso dolžne imeti in ga ne potrebujejo.

     • Hun

      Nikdar nisem zasledil, da bi vztrajniki protestiral za nečlane SDS.
      Ja današno gibanje domobrancev ne jemlje za zaveznike Angljo, ker so Angleži in Američani bombandiral vojaške in civilne objekte domobranske vojske.
      Kučan ima dvojni doktorat ga imate vi mogoče? Nit Janša ni izstopal po pameti kot Kučan.

     • Hun

      Nič nisem nasprotoval s svojo repliko, da ne smete žaliti Jovove, se strinjam da je stopila v javno sfero. Vendar se ženska požvižga na kritike. Jih zrelejše prenaša kot vi in Janša, ki bi morala že doseči modrost v svojih letih, opirata se pa še vedno na pamet, ki pa jo niste podedovali niti kot izvirno oz. podedovali posebnost-dodano vrednost. No Janša ima izvirno sposobnost, vplivati na množico ljudi.

 • PLavi-mil

  Je pač iz ” Liste Malega Šiptarja.”

 • Frank Novak

  Seveda Jojeva ne sme imeti mozgan, sicer bi bila takoj prepametna za svojega placnika Serpentinska.
  Sicer pa, kaj si o “neodvisnih” novinarjih misli Vladimir Putin:
  https://www.youtube.com/watch?v=EFZ-UBFfKu4

 • komar marko

  No SERPENTINŠEK misli da je država VAŠKA veselica. Brez vsebine, brez kadrov, samo leporečenje in govorjenje NOROSTI!

 • Jan Oz

  …haha, ko se mladi zabavajo, da je bila oddaja. A mislite, da mladi gledajo TVSLO3 ali pa Nova24tv.
  ..hahaha. oddaja je imela primetime in nehite skoz jockat, kakor koli se obrne vam ni prav.

 • Nšo-či

  Ogledala sem si del oddaje. Drži, da je Joveva lepa. Drži tudi to, da je medla v odgovorih. Raziskovalna novinarka je…zato bo ta problem hitro rešila, Drži celo to, da bo kljub kilometrini v novinarstvu, morala izboljšati svoje komunikacijske sposobnosti. Izžareva pa neko toplino, skromnost in njene očke so živahne. Če bo lahko tekla na dolgi rok, ne bo samo lepotica ampak bo razvila svojo politično karizmo.

  • von Rhein

   Čeprav je lepa je izmed sodelujočih deklet na tretjem mestu.Da ne bo ugibanja…zame je Katja Berk Bevc.
   Če ocenim še moškega….govori z brzino kot laja vaški cucek na verigi,ko se mimo sprehajajo mački.

   • Nšo-či

    Dolgo se že nisva pogovarjala :). Kljub mladosti Katja deluje izjemno zanesljivo. Stranki je gotovo v ponos. Nežnost, srce in nagajive oči so pa tisti atributi, ki so blizu tudi meni. Neumno bi jih bilo podcenjevati :).

    • von Rhein

     Ja, res je že dolgo.Lahko tako dolge pavze tudi skrajšava:).Kar zadeva Katjo pa me veseli,razumela si kaj mi je všeč pri osebi.Zame ni samo slika kot ujet trenutek in še ta v večini pripravljen.
     lp.

 • antimur

  Takšen kader kot je Joveva še ostane na razpolago Kučanovemu vrinjencu Šarcu. Sicer mimo teme, toda zanima me, če bo antislovenska pizda Kučan obiskal letošnjo Planico. Ga bo ja fršlog ob zaigranih Avsenikovih melodijah.

  • Peter

   In stotinah slovenskih zastav, niti ene z zvezdo, no.

 • Janez Kepic-Kern

  Dober dan nam, vam Bog-daj – vsem skupaj !
  Pa – ti “mladi” !!?
  – doslej še z ničimer uveljavljeni – med nami Slovenci nepoznani, kot javne osebe – “nepotrjeni” ljudje !?
  Pokojna
  zelo solidna slovenska pisateljica MIMI MALENŠEK – je lepo rekla:
  “za uspešno, tvorno delovanje nekoga v javnost TE MORAJO LJUDJE POZNATI IN PRIZNATI”
  “MLADI”
  S TE ODDAJE – NISO
  1. NISO – POZNANI !
  2. Niso – “PRIZNANI” ! Dejstvo.
  Kaj naj torej mi – volilci – počnemo z njimi? Nič !
  Naj se NAJPREJ S ČIM IZKAŽEJO IN SE “DOKAŽEJO”
  TA
  JOVEVA -se je, se zdi – njeni Makedoniji – ČISTO ODTUJILA ?
  Lepše od nje bi bilo,
  KO BI ŠLA V MAKEDONIJO POMAGATI SVOJIM SONARODNJAKOM MAKEDONCEM,
  KI IMAJO V MAKEDONIJI – CELO GORO TEŽAV.
  MI
  SLOVENCI JE NIČ KAJ – NE RABIMO. Tudi dvomim, da bi storila – kaj pozitivnega za nas.
  Glede tistega Štromajerja – predlagam,
  da ste v slovenskih medijih – POZORNI nanj.
  Čisto možno je, da ima s strani ex KP; ZK krogov
  še kakšne “POSEBNE ZADOLŽITVE” ?
  Ali kdo kaj več ve – tem celo “dr.” Štromajerju iz SD?
  Je
  tudi mladi dr. J. Š.. “PONOSNI NASLEDNIK
  EX KP STALISTIČNIH KOMUNISTOV – ZLOČINCEV”?
  Previdni moramo bit. Bog ve, kaj se razen NJIH želje po “LAHKEM EU DENARJU”
  TEM
  “PONOSNIM NASLEDNIKOM KOMUNISTOV – NESODNIH POLIT ZLOČINCEV NAD NAMI SLOVENCI”
  SKRIVA V NJIH “NETRANSPARENTNIH GLAVAH”‘ L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  • Iztok Pušnik

   Čuj ti “leščerba modrosti, bakla učenosti”… Dr. Jernej Štromajer ne kandidira za EU parlament. SD kandidatke in kandidati so: Tanja Fajon, Matjaž Nemec, Dominika Švarc Pipan, Milan Brglez, Neva Grašič, Franc Hočevar, Ljubica Jelušič in Aleksander Jevšek.
   Tvoja “bojazen” je odveč.

   • MEFISTO MODRI

    Jagodni iuzbor.

    • Iztok Pušnik

     Kakorkoli. Meniš, da bi kot nosilec liste bil primernejši – Dr. Jernej Štromajer???

   • Janez Kepic-Kern

    HVALA ZA INFO.
    Si me potolažil. In doinformiral.
    Upam, da bodo ljudje, ki ih navajaš – neizvoljeni.
    Sa bi govorili in glasoovali – tam v EU
    le za kaj takega,
    KAR BI NAM SLOVENCEM NAŠ POLOŽAJ
    IN NAŠE PRIHODNJE MOŽNOSTI – LE POSLABŠALO.
    Naj kar ostanejo doma in ob skromnih dohodkih npr.
    študirajo skromne,
    zdrave jedilnike – koristne za njih zdravje. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Schemva Miro

    Same rasvetljene glave.

 • Iztok Pušnik

  Sreča je, da mladi ne sledijo komentarjem, ki jih s pomočjo portala NovaTV plasirajo javnosti v branje, tudi takoimenovani desni komentatorji…
  —————-
  Skrajno Desni –> 3 hours ago

  V začetku 80. bi ta muslimanska gnida eno leto, če bi lahko po slamci jedu, današnja mladina je pa na drogi pa misli kakšni heroji so, so pa navadni pedri.

  mojadezela –> 9 minutes ago

  Današnja mladina je skupek poženščenih, butastih in nerazgledanih geekov. Obvezen vojaški rok bi bil zdravilo.

 • Hun

  Kvalitetnejša po lepoti in pameti od Marjanca blontne novinarke na Nora24tv.

  • xtc

   A te rajca,a ne?
   Sam kaj ko se lahko le sliniš tud viagra ti ne pomaga.

   • Hun

    Ne sodi po sebi, nesposoben si se postaral.

    • xtc

     he,he,he no ne te bit sram ,tako pač je s tabo,Marjance pač ne moreš ji kot star bicikl brez gum.

     • Hun

      Ti si fanatičeb bolnik. Nisi zdrav, če nimaš zadnje besede. Pametnejši odneha.

  • Peter

   Kvalitetnejša po lepoti?
   Ti pa si očitno zelo kvalitetenjši po pameti, no

   • Hun

    Blokiraj me @Peter.

    • Peter

     Ni problem. 3, 4 pa si.

     • tohuvabohu

      Ne pomaga. Že jutri bo imel nov profil.

     • Hun

      Za dobrim konjem se očitno kvalitetno kadi, nasprotno se ne bi hijene zbirale pod mojimi komentarji. Lev pride vedno sam na tuj teren. Hijene pa v tropu.

   • Hun

    Zatri konkurenco. To ti gre najbolš od rok.

   • xtc

    Veš saj on bi………….. pa tud viagra ne prime več,slini se še,potem ko mu baba protezo skrije.

    • Peter

     Sam osebno imam problem pogovarjati se s komentatorji, ki pridejo na to stran z avtomatično presumpcijo, da so tukaj vsi slepi sledilci enega vodje. S takim se nimam kaj pogovarjati, ker enostavno lahko sam mislim, da je on slepi sledilec ideologa iz Murgel, zakaj pa ne, no?

     • Hun

      Ti si petrček celofanček, pičkica , ki rada provocira, ko naleti na osebo, ki mu ni umsko kos pa jokca z blokiranjem.

 • xtc

  Na,ja tale “Špajzen ” kandidatka je le za v kak špajz,da se ji IQ ne pokvaribolj ,ker je na hladnem.
  Omenjena nima pojma o ničemer in niti ne zna postaviti tez ne argumentov ne predologov
  Skratka odgovori v stilu;”Čebo ploščato bo lopata,če bo špičasto vile,če pa malce obojega bo pa kamp,drugače pa bomo videli kaj bo.
  Skratka ,človek brez vsebine in mnenja ter stališča.

  • von Rhein

   Mnenja in stališča so še idejni osnutek.

 • Hun

  Se pravi tudi državljani ZDA, slovenskih korenin kandidati za senatorska, guvernerska..mesta, nimajo pravice kandidirat oziroma so neumnejsi od pristnih ameriških republikanskih kandidatov?

 • Get Smart

  Lažna dilem, hunće bre. MURGL JUGOKOMI kužki vam bodo vedno postregli s šnelkursađijskimi štosevi nje.
  .
  Problem ni koreninah, ampk v delu. Slediš, hunće bre?
  Zmore pes tvojega kova slediti besedi?
  .
  Vaš problem niso samo korenine, kajti vaša genska zmes (kaviaržido perzijsko babilonsko bizantisko) je tudi dejansko dokazano kuga tega sveta,
  pač pa vaša DELA:
  laž, kraja, rop, umori, uničevanja, pedofilija, pedrofilija … slediš poflodrano hunće?
  .
  Ker SLOVENC v ZDA ne izvaja zločinov PROTI ČLOVEŠTVU, kot vaše MURGL JUGOKOMUNISTIČNE korenine,
  pač lahko kandidira za katerokoli človeško službo.
  .
  Btw,

  SLOVENCI smo svetu podarili umnost in smo umsko približno 10.000 let pred hunskimi nastavljaći dupeta MURGL JUGOKOMI gazdi nje.
  Tudi Ustavo ZDA smo podarili tamkajšnim prebivalcem.

 • Serpentinšek

  BABA JE K ŠPORGET. FAJN JE DA JE, DA B JO PA VN Z BAJTE SPUSTU PA NI

 • Get Smart

  MURGL JUGOKOMUNISTIČKA drugarininica WATCHDOGINICA Joveva je že milijontič potrdila, kaj zmore katerakoli MURGL JUGOKOMUNISTIČKA kreatura= lutka, ki jo PARTIJA rodi v garaži in nastopi najprej na mesto WATCHDOGINICE (to recimo na svojo na POP-KANALIZACIJ),
  nato ji še uradno dodelijo NAZIV=NAGRADO “””WATCHDOG”””
  in nato jo kot kao “nov obraz” MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE
  na LISTI M–ŠARCA (prej POZITIVNA SRBIJA nje)
  kandidirajo za EU alki karkoli.
  .
  Besedna zveza “neodvisna novinarka” je na mestu le kot NAVEDEK (ko navedete, kako si sama pravi ali pa ji pravi MURGL JUGOKOMI aparat),
  sicer pa ne, sa WATCHDOGINICA ni novinarka, ampak je
  WATCHDOG, kot si celo sama pravi in z deli dokazuje:
  je PES ČUVAJ tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČKE revolucije,
  laže, blati ljudi, laja na ljudi, svira kurcu, prodaja maglu itd.
  Razumete?
  Je uradno JUGOKOMUNISTIČKO:
  “družbenopolitična delavka MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE” =
  = WATCHDOG.
  = je nepimena šnelkursađija, ki bi komal zmogla poklicno šolo za čistilko oz. pomožno manipulantko, kot 1. poslanec SD, ki se je dejansko preizkusi v sredni šoli in “lepe oči” zmogel pomožni dveletni program.
  .
  MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA je oddelek KOINTERNE=
  zločinske združbe “smrtnih neprijatelja ljudi”,
  ki totalno OKUPIRA Slovenijo, ropa, uničuje in
  PARAZITIRA na vaših hrbtih.
  .
  Pamet v glavo. RESNICA OSVOBAJA.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
   2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
   ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
   JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
   * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
   SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
   3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
   Socialdemokratska prenova Slovenije.
   4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
   demokratične prenove.
   5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
   Slovenije-Stranka demokratične prenove.
   6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
   JUGOSLAVIJE
   https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
   7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

   Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
   ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
    Jugoslavije).
    SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
    (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
    t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
    LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
    Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
    vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
     IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
     TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
     le preimenovanje
     KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
     –––––––
     IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
     = LEVICA =
     =
     ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
     = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
     IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
     prvo nastopljeni predsednik = Luka Mesec

     • Get Smart

      Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
      MILAN KUćAN,
      predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
      in sicer leta 2013 v hotelu Union:

      “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
      tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
      uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
      komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
      formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
      in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
      predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
      INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

      —–
      * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

      TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
      babilonskih delavk Violete TOMIć,
      nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
      nato pa v “LEVICO”.

 • Darth Vader

  LMŠ – lista mutibarićev in šalabajzarjev

  • tohuvabohu

   Lobi Makedoncev in Šiptarjev.

   • Nata

    Tohuvabohu. . . . . . .eno vprašanje. Saj si šolnik, a ne ?
    Če ne, se oproščam. Pa vseeno bom napisala.
    V teh dneh sva z 14 letnim vnukom imela zanimivo debato. Pritoževal se je, da je v razredu med redkimi ( menda so samo štirje ), ki jim ni priznan poseben status, ki določa, da učenec vnaprej ve, kdaj bo vprašan in kdaj pišejo kakšno kontrolno nalogo. Imajo več časa , kot ostali . . . . itn. Menda to določi psiholog ( z denarno pomočjo ?)
    Se pa spominjam pisanja Saj sva se že nekajkrat pogovarjala , vendar nisem mislila , da je toliko tega.
    Mar se vsi skupaj ne zavedajo, da škodujejo samo dijaku samem.
    Že navsezgodaj se bodo navadili izkoristiti prav vse luknje, ki so možne.

    Sijajna vzgoja. . . . . se pa pominjam pisanja nekega učitelja, da s temi dijaki, ki jih je vedno več, izgubijo ogromno časa in je ovirano normalno šolsko delo in učni načrti . . . .

    Kaj veš o tem ?

    • tohuvabohu

     Nata, žal te moram razočarati. Nisem šolnik (no ja, bil sem po sili razmer eno leto še globoko v socializmu), ampak sem večino kariere delal kot informatik v kemičnem podjetju. O zadevi, ki jo omenjaš, ne vem nič in se tudi nisem o tej tematiki nikoli z nikomer pogovarjal. Si me morda zamenjala s kom drugim?
     Se pa iz lastnih šolarskih let spomnim, da so privilegiji v šoli vedno obstajali. Nekateri učenci so imeli “protekcijo”, ki je ostali prizadeti sicer nismo mogli dokazati, kljub temu, da je bila precej očitna. Ampak taki so bili v manjšini. Če je res, da imajo privilegije vsi razen peščice, je pa stvar mnogo hujša, ker gre za prikrito diskriminacijo. To si res težko predstavljam.

     • Nata

      Ne, ne, nisem te zamenjala. Si se pa velikokrat precej dobro odzval na šolske teme, pa sem seveda ” mislila “, da si od tega ” foha “.

      Saj veš, kako je s takimi pobiči. Malo naložijo, da jim je lažje.

      Pa vendar sem prepričana , da samo malo pretirava.

      To je v današnjih osnovnih šolah, kar pogost primer.
      Da so cele skupine otrok, s posebnimi potrebami.
      Ko kaj več izvem, pa napišem. . . .

      Hvala.

     • tohuvabohu

      A veš, da se ne spomnim, da bi kdaj debatiral o šoli. Morda bežno. Nekaj malega poznam iz lastnih izkušenj, nisem pa noben strokovnjak.

     • Nata

      Oh, saj je že kar nekaj časa nazaj. Ob predzadnji stavki šolnikov si repliciral neki učiteljici.
      Pa saj ni važno.

      Je pa čisto mogoče, da sem jaz kaj zameštrala. . . . mea culpa. Brez maxima. . . . . .

 • Janez Kepic-Kern

  “SOVRAŽNI GOVOR”
  KAKO JE FDV DR. J. ŠTROMAJER V ZDA
  “POGOREL”
  V DEBATI O T.I ” SVOBODNEM IN SOVRAŽNEM GOVORU”. L.R. JANEZ K.KERN KOMENDA
  P.S.
  LINK NA “DOMOVINO”
  https://www.domovina.je/kako-je-visoki-funkcionar-sd-jernej-stromajer-v-zda-raziskoval-kaj-je-sovrazni-govor-in-kaj-se-je-ob-tem-naucil-video/

 • Serpentinšek

  Je Joveva nardila izpit za avto pa prav:
  ”Greva na morje?”
  ,,A pa veš kam?,,
  ”Ja bom že…”
  ,,Pol je pa za enmu vozila k je meu čoln na streh, pa prideva na Jesenicah vn,
  k je šu švaba domov…”

  – Zakaj te GPS v avtu vedno narobe prpele? Zato k je baba gor posneta.

  Babja pamet je kot diamant pa ne tok dragocena ampak tok redka.

  Baba je k žoga – k je enkrat preluknana, jo je treba kr naprej pumpat!

  • Ivan Friderik Novak

   Ti, ti, plagiator. . .

   • Serpentinšek

    Kua’j dej babe zopfne

 • NezaKogovsekSalamon

  Tehničnih težav Joveve se ne da odpraviti – nahajajo se namreč v njeni glavi

 • Igor Kavalar

  Joveva: “Absolutno je tudi varnostni vidik oz. varnostni izzivi so pomembni in morajo biti za vsakega od nas. Jaz sem za to, da se državljani morajo počutiti varnejše, varnost je ključna, a mora iti z roko v roki s solidarnostjo, ni pa zadeva tako črno-bela, da bi rekla eno ali drugo.”

  Solidarnost najbolj zlorabljena beseda zadnjih 5 let.

  Primeri v praksi:

  Pomoč vlade Nepalu (Potres) – 50.000€
  Pomoč vlade Japonski (Tsunami) – 150.000€

  Pomoč vlade ilegalnim migrantom: 123.000.000 milijonov € (2016)
  Pomoč nevladnim organizacijam: 300.000.000 milijonov €

 • MEFISTO MODRI

  Joveva je butasta.

  Ostale na listi LMŠ pa poleg tega še čedne niso.

 • Common Sense

  V bistvu je Joveva kar pripravna. Navzven všečna, navznoter prazna. Enako kot LMŠ, enako kot njen “precednik”. Če je ljudstvu to všeč, to še največ pove o ljudstvu. Narod si konec koncev vedno sodbo piše sam. Ovce. Beee. Ko ima neka država vaškega komedijanta na mestu predsednika vlade ne rabiš biti raketni znanstvenik, da “skontaš”, da nekaj ne štima. LMŠ = SMC. Čez 3 leta jih ne bo več. In Joveva bo spet poročala s ceste pred vladno stavbo.

 • Marijan

  Tudi ona ima dva predalčka v denarnici, v enem ima potrdilo, da ni kokoš, dv drugem pa ima koruzo…

 • Olga101

  Joveva rabi trotl bobn… Iz glave težko govori.. Je ta prava Šarčevka…

 • Marakeški Šarec

  Minič do pičič, joške do Koroške, pa Hopa-Cupa v eu parlament

 • šmentanamuha

  A ta Joveva je tista baba-žaba, k jo bo Šarc zdej po veselicah vlaču namesto žene. Kurnk, pa kaj je s tem tipom narobe?

  • Stric iz ozadja

   Glede na to da jo hoce poslat v EU parlament jo ocitno hoce cimdlje od sebe.

 • Andrej

  Joveva je idealna za Šarkota. Vsaj šarcizme kar dobro obvlada. Oba mislita, da sta smešna, poveta pa nič.

 • Nata

  Joveva bo menda v EU Parlamentu bolj glasna . . . . .
  Ali res ? Morda v temah, katere bodo najbolj zanimale njene. Saj zato jo želijo poslati v Bruselj, na lepše.
  Ona ne bo imela ” jajc ” reči bobu bob, kot ti dve članici stranke DOM, o kateri tudi Nova modro molči, ali ne ??
  https://www.youtube.com/watch?v=K91HOh5FE1E
  https://www.youtube.com/watch?v=bym1HH71qSE&feature=youtu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!