Predsednica komisije o otroški srčni kirurgiji Jelka Godec ter njen svetovalec dr. Blaž Mrevlje prepričana, da je šlo pri zadnjih medijskih in sodnih napadih na njiju za dolgo načrtovan manever globoke države!

Luka Svetina, Blaž Mrevlje in Jelka Godec (Foto: Nova24TV)

Obračunom globoke države s tistimi, ki odkrito opozarjajo na velike težave in napake v slovenskem zdravstvu, ni videti konca. Omenjeno dokazujeta medijski stampedo nad predsednico komisije o otroški srčni kirurgiji in nekdanjo predsednico komisije o nakupu in dobavah žilnih opornic Jelko Godec in dejstvo, da Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana zaradi razžalitve za 100 tisoč evrov toži vrhunskega kirurga dr. Blaža Mrevljeta, prav tako strokovnega sodelavca že omenjene komisije. “To tožbo razumem kot poskus diskreditacije zaradi preiskovalne komisije ali pa preprosto kot mehanizem poskusa utišanja,” je Mrevlje zadevo že komentiral za Nova24TV. Godčeva je ob tem poudarila, da pri praktično istočasnem napadu nanju  ni šlo za naključje. “Gre za zelo dobro usklajen projekt, kako zavirati delovanje preiskovalne komisije,” je povedala.

V najnovejši oddaji Tema dneva na Nova24TV je Luka Svetina gostil poslanko SDS, sicer predsednico preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom Jelko Godec, ter vrhunskega kirurga dr. Blaža Mrevljeta, znanega po tem, da je obelodanil številne nečednosti v slovenskem zdravstvenem sistemu. S svojimi razkritji, povezanimi z napakami v slovenskem zdravstvu, gresta namreč oba očitno še kako v nos globoki državi, ki se ju je v zadnjem času lotila z vsemi sredstvi. Pri Godčevi so tako mediji na plan ponovno privedli staro in že večkrat obelodanjeno zadevo, da je pred 7 leti kot direktorica Ljudske univerze Šentjur podpisala pogodbo s svojim možem, Mrevljeta pa Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana zaradi razžalitve toži za kar 100 tisoč evrov.

Godčeva je v oddaji v povezavi z afero, ki so ji jo v zadnjih dneh naprtili mediji, izpostavila pomen lokalnega okolja, predvsem vlogo direktorja Razvojne agencije Kozjansko, ki je očitno prav sedaj začel brskati po pogodbah za 7 let nazaj. Ob tem je izrazila začudenje, da zadeva sovpada s tožbo dr. Mrevljeta in verigo zaslišanj, ki jih izvajajo v okviru komisije. “Mislim, da smo zelo dobro dregnili v osje gnezdo, zaradi česar je potrebna diskreditacija obeh. Tu vidim razloge,” je povedala in poudarila, da je v povezavi s podpisom pogodbe z možem že v fazi prijave projekta klicala tako ministrstvo, kot tudi Komisijo za preprečevanje korupcije Republike Slovenije (KPK), kjer so ji zagotovili, da pri tem ni ničesar spornega.

Jelka Godec (Foto: Nova24TV)

Pri napadih na Godčevo in dr. Mrevljeta ni šlo za naključje
Ob tem je Godčeva izrazila svoje prepričanje, da pri praktično istočasnem napadu nanjo in dr. Mrevljeta ni šlo za naključje. “Ko sem postala poslanka, sem še verjela v naključja, sedaj ne več,” je povedala. V nadaljevanju pa je dodala: “Gre za zelo dobro usklajen projekt, kako zavirati delovanje preiskovalne komisije. Posegamo namreč na področja, ki niso tako močna finančno, so pa verjetno kje drugje. Po moje je bila zadeva usklajena tako s strani novinarjev kot s strani tistih, ki jih kličemo pred preiskovalno komisijo.” Ne glede na vse je še enkrat znova potrdila, da bo komisija pod njenim vodstvom še naprej odkrivala napake v slovenskem zdravstvenem sistemu: “Delala bom naprej, kot sem do sedaj, ne mislim popustiti.” Ob tem je poudarila, da je doživljala že različne napade, tožbe in diskreditacije, pri čemer se grožnjam ni izognila niti njena družina, pa se vseeno ni uklonila. “Še naprej bomo odkrivali te zadeve,” je še povedala in poudarila, da je iz dosedanjih zaslišanj pred komisijo razvidno, da je v preteklosti na področju zdravstva prihajalo do močnih političnih pritiskov.

UKC Ljubljana (Foto: STA)

Pod tožbo zoper Mrevljeta podpisan sedanji minister za zdravje Šabeder
Mrevlje, sicer tudi sam strokovni sodelavec preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom, je v povezavi s tožbo povedal: “Tožbo sem dobil s strani UKC Ljubljana po pooblastilu sedanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra. Tožba je bila vložena sredi marca, do mene je prišla 6. septembra. Rdeča nit tožbe je, da sem bil žaljiv do ustanove in nekaterih zdravnikov. Jaz to tožbo razumem kot poskus diskreditacije zaradi preiskovalne komisije ali pa preprosto kot mehanizem poskusa utišanja. Tožba je bizarna, ker sva pred nekaj leti dr. Markom Nočem znižala cene žilnih opornic na nivo evropskih in pri tem privarčevala ustanovi 2,5 milijona evrov, pri čemer UKC Ljubljana ne njemu, ne meni, ni rekel hvala. Po drugi strani je bizarna, kar imamo poročilo prejšnje preiskovalne komisije o točno teh žilnih opornicah in v njem navedene sume korupcije za določene fizične osebe in podjetja, pa še nisem zasledil, da bi UKC Ljubljana koga od zaposlenih tožil oziroma zanj zahteval pregon. Tožijo pa mene za 100 tisoč evrov, ker sem na to opozarjal.” Ob tem je Mrevlje opozoril na poročilo računskega sodišča, da je šlo v letih 2014 in 2015 mimo javnih naročil za kar 70 milijonov nabav, pa tudi v tem primeru ustanova ni tožila še nikogar.

Aleš Šabeder (Foto: STA)

Tožba dokaz, da komisija svoje delo dobro opravlja
Tudi Mrevlje se je strinjal, da je bil napad nanj in na Godčevo usklajen, čeprav so njegovo tožbo vložili že marca. “Verjetno so z Jelkino zgodbo počakali,” je povedal in ob tem izrazil začudenje, da je do tožbe prišlo tik po nastanku nove komisije. “Gre za jugoslovanski način discipliniranja. Zaradi tega ne bom ničesar drugače počel, saj nisem nikomur ničesar ukradel.  Naj se pač tisti, ki kradejo, zamislijo sami nad samo in ne ukvarjajo s tistimi, ki na to opozarjajo. Taka tožba je zame dokaz, da smo na pravi poti in je potrebno dati še v višjo prestavo,” je povedal.

Dr. Blaž Mrevlje (Foto: Nova24TV)

Zdravstvo je največji plenilski poligon
Ob tem je Mrevlje poudaril, da bo na tožbo odgovoril s pomočjo odvetnikov v zakonskem roku. Hkrati je ministra javno pozval, naj v dobro davkoplačevalskega denarja zapiše interventni zakon, ki bi zahteval znižanje cen vseh zdravil, pripomočkov, naprav in storitev na nivo normalne evropske države, kot je Nemčija. “S tem bi po moji oceni privarčevali 100 milijonov evrov, s tem pa bi lahko zdravstvo modernizirali,” je povedal ter poudaril še, da je ravno zdravstvo največji plenilski poligon. “Zdravstvo vedno bo, ljudje bodo vedno bolni. Če na tem področju vzdržuješ kompleten ´status quo´, imaš neusahljiv vir nekaj 100 milijonov evrov na leto,” je zaključil.

Rajko Golob

 • montyamp

  Zemljarić je bil v svinčenih časih 1968-1973 direktor Kliničnih bolnišnic v Ljubljani .
  Zanima me , česa niso udbovski koristolovci uničili ??????????
  Zdravstvo zagotovo so , ker je moj brat v Austriji v enem dnevu naredil več preiskav kot moja mati v dveh letih pri nas .
  Zgleda , da bo prišlo do sprememb na bolje , po sekanju glav , pa ne zeljevih .

  • Povratnik

   Kaj se je pa naredilo v 28 letih samostojnosti…
   Popolnoma nič. Še veliko slabše je kot je bilo pred tem.

   • xtc

    Slabšše kot v Yugi ni moglo bit-no ker pa SLO fura Titov vajenec z njegovim sindromom šef CK ZKS je pa isto kot vSFRJ saj neznajo drugače-čaka popravni izpit iz 91.

    • Povratnik

     Da ni slabše, se motiš. Je veliko slabše. Ko se je stegnil Tito. Od takrat naprej se samo krade, delajo sovraštvo med ljudmi.
     To kar se vidi napredka nas je svet porinil naprej. Misliš da smo mi poskrbeli za to. Ma nehaj.
     Vsak mesec dobiš položnice nič ni zastonj. Skoraj vsako leto je kaka nova. To pa znajo prdci poskrbet. Napredek slovenije je samo pobožna želja.

   • Nata

    Hja, če pa tako misliš pa lahko kar ukinemo državo.
    No, saj velika večina že dela na tem.
    Glede Juge se pa motiš. . … .

    • Povratnik

     Tako misli veliko Slovencev.
     Sanjali smo o svoji državi. Danes je država popolnoma izropana.
     Le kje taki kot si ti vidite napredek…

     • Nata

      Napredek ? Pa kako naj govorimo o ne vem kakšnem napredku, če so si tako , kot leta 45 vse prisvojili rdečkarji.
      Vsaj zadihali smo. Pa menda ja ne bomo zopet dopustili , da nas utišajo ??
      Komaj smo si upali povedati, napisati, no !!

      Pa ne misliš, da bi bilo dobro, ko bi vsi ti , ki tako mislijo, vseeno odšli na volitve.

     • Povratnik

      Jaz bi šel na volitve. Sam ne vem kateri bi bil vreden mojega glasa.
      Kar se države tiče je podobno kot zakon. Ko te partner razočara greš stran.
      Vsi politiki od leta 1990 so mas razočarali zato ne grejo ljudje volit…
      Delam z ljudmi vseh starostnih kategorij. In so takega mišljenja kot opisujem. Povej mi iskreno. Bi volil Marjana Podobnika.
      Pa z stranko zastopa prav ljudi.

     • Nata

      No, Marjana Podobnika ne. Vendar on ni stranka SLS . . . . . Mi to preveč gledamo samo na osebo, ki stranko vodi. V desnih strankah ( pa tudi v levih ) se marsikaj dobrega najde. Mislim, da imamo pri nas veliko sposobnih ljudi, a jih je rdečkarstvo povozilo. Zaradi sredstev – denar , mediji – ki jih imajo.

 • Beli Sneg

  Radi bi strli teh nekaj pokončnih ljudi, ki so pripravljeni postaviti se za poštenje. Večina bi še kar ribarila v kalnem. Ljudje so oportunisti. Bojijo se za drobtinice, ki padajo z vladarjeve mize.

 • Amerikanc

  Mrevlje želi udbopartiji “ukrasti” 100 Miljončkov letno. Ja kaj mu pa je ?! Ali ne ve, da je udbopartija najtrša oblika mafije – socialistične mafije, kjer skoraj dva miljona socialistov, dela za par sto udbopartijcev. Najbolj sram je lahko Šabija, da se je prodal za par fičnikov ali za položaj (kar je približno isto). Le kaj si o njem mislijo srčni in ostali bolniki, ki jim draži zdravstvo in ga dela nedostopnega, namesto, da bi stopil na stran nekaj poštenih zdravnikov specialistov – vrhunskih dohtarjev, ki so se upali izpostaviti in opozoriti na mafijska posla.

  • anzek

   Mravlje je v Faktorju omenjal bistveno večjo cifro, 400 M everčkov. Težka bo. Mafija ima na razpolago še veliko tovornjakov, balkonov, lestev….

   Ta komisija odkriva samo delček mafijskega posla, pa že tu se vrtijo ogromne številke, le kje so represivni organi: NPU, tožilstvo…..v normalni državi bi vsi ti omenjeni od: Zeljariča, Vrhunca,…..že zdavnaj v zaporu.

 • Povratnik

  Ko jih poslušaš. So vsi tako nedolžni. Nič krivi. Plačo pa vsak mesec vzamejo.
  Rezultati so važni. Ne pa to kaj je bilo in zakaj je bilo tako kot je bilo.
  Vsi teli prdeci naj povejo eno dobero delo, ki so ga naredili v 10 letih.
  Banda.

  • xtc

   In kaj je naredil tvoj “veliki” šed CK ZKS v 28 letih za SLo ne njegovo intimnio opcijo?
   Uničil jo je kot je pomagal z komu mesarjem Titekom SFRJ.

   • Povratnik

    Moj šef. Nehi no. Nikoli nisem bil v partiji ali na kateri koli politični strani.
    Dobra dela štejejo.
    Ne slaba. Se nemorejo pogovarjat o dobrih stvareh ker jih ni.

 • xtc

  Rešitve so precej enostavne samo zadeve je treba privatizirati,pa bo hitro konc kraje,ker bodo lastniki počistili z rdečo mafijo-ker potem oni plačujejo izgubo.

  • Povratnik

   Ha… ha…
   Po vojni so odselili vse kar je bilo privat. Ni važno kam. Šli so iz Domovine.
   Misliš da jih sedaj ne bojo. Ha…ha…
   Ne misli da si tako varen če si privat…
   Oblast in denar nima meja.

  • Janez Kepic-Kern

   Tudi jaz sem pomislil – na temeljito korektno organizacijo PRIVATIZIRANEGA
   pozitivnega, res strokovnega privatnega
   – tudi zahtevejšega, klinično – kirurškega, pravega bolnišničnega zdravstva.
   Način, podedovani pokomunistični način UPRAVLJANJA IN ODLOČANJA –
   – kot ga lahko gledamo na primeru – UKC LJ – povsem očitno – NE DELUJE POZITIVNO.
   Razpad t.i. “otroške srčne kirurgije” v Ljubljani, ki je le – center naše R. Slovenije
   na primeru UKC LJ kot smo imeli priliko videti
   in je ODDELEK OTROŠKE SRČNE KIRURGIJE – dejansko – razpadel.
   Razpadel – kljub temu, da so negativno dogajanje – realno – lahko videli vsi,
   ki bi lahko – uradno, strokovno in upravno-vladno takoj učinkovito
   posredovali – pri učinkovitemu poboljšanju razmer
   in pri – ohranitvi – tega pomembnega oddelka
   za otroke z okvarami a srcu.
   A pristojni in pooblaščeni – niso ustrezno pozitivno reagirali.
   To smo lahko videli vsi.
   Čas je torej za korenite pozitivne spremembe. Se zdi. L.R.Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Kladu

  godčeva,prav tako ga biksaš kot te,ki jih zaslišuješ…star kitajski pregovor pravi…tisti ki z kazalcem kaže na drugega tri prste kaže na sebe….in res je tako.Sedaj pa je kar naenkrat,ozoroma spet kriva globoka država pa kučan pa komunizem pa…bla bla bla ti ga sir…š prav tako kot ostali…

  • Aton

   Torej sta ti in tvoj prst še večja lopova….

   • Kladu

    kako inteligenten fant si…..hha ha ha ha ha ha ha za popi…t

 • rrrrr

  Ob razkritih dejstvih te preiskovalne komisije, da iz cca 10,5 milijarde težke zdravstvene blagajne ponikne letno vsaj cca 3,5 milijarde tovarišijskih provizij, zardeva celo nesporni kralj utaje, kraje in terminator finančne zakonodaje dr. Janković.
  Njegovih naših 45 milijonov ni dovolj niti za tri otroške srčne kirurgije…

 • Janez Kepic-Kern

  Kako to komentirati?
  Pošteni, nekaznovani, nealko itd. državljani,
  zlasti pa UPOKOJENCI,,
  ki smo korektno prizadevno delali v korist skupnosti
  in soljudi – polnih 40 let in še več …
  smo prav resno – ZASKRBLJENI.
  Ker ne gre za kake zasebne zadeve imenovanih akterjev
  – pač pa za JAVNE zadeve, naj gredo skozi JAVNO obravnavo v PARLAMENTU
  naše R. Slovenije – saj zato ga pa imamo.
  In vse kar dobro plačane POSLANCE i
  in ostale uslužbence v njem. Mar ne ? L.. r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!