Ekskluzivna korespondenca, kjer Šarec prizna svojo kolerično naravo in iz katere je moč razbrati, da so v LMŠ že pred predsedniško kampanjo zlorabljali občinska sredstva za financiranje kampanje!

Brane Kralj in Marjan Šarec (Foto: Facebook)

Že dobro znan je lanski izstop občinske svetnice Irtove iz LMŠ, a zdaj smo pridobili tudi njeno elektronsko sporočilo kolegom svetnikom in Šarcu iz leta 2017, na podlagi katerega razkrivamo bizarne odnose, ki so vladali v LMŠ, ter Šarčevo kolerično naravo. Dogajanje je v kontekst postavil tudi zanesljiv vir, kot kaže, pa so v LMŠ že za financiranje kampanje za predsedniške volitve spretno koristili občinska sredstva, namenjena svetniški skupini!

Že aprila lansko leto je malo pred državnozborskimi volitvami izbruhnila novica, da je stranko LMŠ zapustila občinska svetnica in vodja svetniške skupine Nina Irt. Vodja stranke Marjan Šarec je to takrat pojasnjeval s tem, da naj bi ta imela prevelika pričakovanja, a Irtova je že avgusta 2017, torej še pred predsedniškimi volitvami, opozarjala na neprimeren odnos Šarca do svoje ekipe. Zdaj smo se dokopali do elektronskega sporočila, ki ga je Irtova takrat poslala Šarcu in svetniški ekipi, v njem ga je med drugim obtoževala, da jo obrekuje in da uporablja stil vodenja, v katerem po uporabi sodelavce enostavno zavrže. Preberite podrobnosti Šarčevega koleričnega značaja, kakršnemu smo priča tudi danes, ko je na funkciji predsednika vlade.

Odnos Šarca in sekretarja LMŠ – nekdanjega hišnika – Kralja do sodelavcev naravnost bizaren!
30. avgusta, ko je bilo poslano elektronsko sporočilo Irtove, je ta še ocenjevala, da nastale razlike v komunikaciji in razmišljanju med svetniki in županom še niso nepremostljive, navedla pa je tudi bojazen, da bi se svetnikom v primeru izvolitve Šarca na mesto predsednika države mandat skrajšal in bi sledile nove volitve za župana. V nadaljevanju mu očita nekomunikacijo in neobveščanje občinskih svetnikov, on pa naj bi ob tem vsakič cinično odvrnil, da pač niso v otroškem vrtcu in se nima časa ukvarjati z njimi. Tudi generalni sekretar stranke Brane Kralj, ki je bil takrat zaposlen v kabinetu župana na občini, še prej pa kar kot hišnik v Vrtcu Antona Medveda Kamnik, je bil glede na navedbe Irtove aroganten: “Ko sem Braneta Kralja, generalnega sekretarja LMŠ in vodilnega v kampanji za predsednika, večkrat prosila, da naj imamo otvoritev prostorov v Stolu (ker ne nazadnje tudi svetniška skupina plačuje del najemnine) in predstavitev poteka predsedniške kampanje in naše vloge v njej, mi je zabrusil, če se nam gre ‘samo za tist pir’. Nekako sem se naveličala tistih sarkastičnih pripomb glede vas in sem zato navrgla, da je dovolj, da postavi pred nas cedevito ali vodo, ker je namen čisto drugje – da vas skupaj z županom seznanita o poteku kampanje. No – po skoraj 2 mesecih mojega prigovarjanja je vendarle sklical svetnike – v času dopustov, zato je ta sestanek odpadel …” Prav tako naj bi Šarec kot župan in vodja stranke izkoriščal bolj aktivne svetnike, hkrati pa izražal nezadovoljstvo nad manj aktivnimi, pri svojem ravnanju pa naj bi dosledno uporabljal stil vodenja “po uporabi zavrzi”.

Še pred predsedniškimi volitvami se je Nina Irt hvalila, da je Šarčeva teta iz ozadja. (Foto: Facebook)

So že občinska sredstva za svetniško skupino koristili z namenom financiranja kampanje stranke?!
A zadeve imajo še temnejše ozadje, iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da so imele stranke za vsakega občinskega svetnika na razpolago 300 evrov mesečno, dodatno pa še 90 evrov za izobraževanja in podobne namene. Kot izhaja iz elektronskega sporočila, je bila za razporejanje tega denarja zadolžena višja svetovalka za projektno delo in finančni nadzor na kamniški občini Mira Resnik, a stvari glede svetniške skupine naj bi ji naročal kar Kralj osebno, vse to pa sta nato podpisala Irtova in Igor Žavbi. Kot vodja štaba naj prav tako ne bi vedel, da Irtove svetniška skupina LMŠ ne bi smela plačevati za delo pri stranki LMŠ, saj so vsi svetniki podpisali protikorupcijsko izjavo, glede na katero občina Kamnik ne bi smela izplačevati nikakršnih honorarjev. A tudi tukaj je bil Kraljev odziv skrajno aroganten: “Ker mi je hkrati pred Miro Resnik zabrusil, da se je on odločil, da mi plačajo 200 evrov na mesec in če imam kaj proti, sem zaradi njegovega neodnosa seveda imela proti. Rekel mi je, da so snažilke pri njih srečne, če dobijo 300 evrov na mesec (za 4-urni delovnik, a so na razpolago 6 ur – nezaslišano!). Pa sem mu svetovala, da naj potem PR za stranko LMŠ, urejanje spletne strani in socialnih omrežij, najame njihovo snažilko, ki bo vesela dodatnih 200 evrov.”

Vir: Nova24TV

Šarec: Sem kolerik …
Elektronskemu sporočilu Irtove pa je sledil tudi Šarčev odgovor, v katerem je nemalo jamranja, a nato je kar med pisanjem odgovora doživel pravi koleričen izpad, pisal je z velikimi črkami, kar v pisni elektronski komunikaciji predstavlja kričanje, in še več, kar eksplicitno je priznal, da je kolerik in prav to naj bi bil razlog, da se nekaj premakne. Del odgovora, ki se bere prav grozeče, se glasi: “Vsaka svetnica in svetnik ima NEPOSREDEN dostop do VSEH oddelkov in lahko pridobi VSE INFORMACIJE o dogajanju na občini. Tisočkrat sem povedal, da ČE KOGA KAJ MOTI, NAJ ME POKLIČE IN MI TO POVE. Res je, da mi kdaj kaj ni všeč, kar slišim, a po premisleku sprejmem argument. Sem kolerik, to ni nobena skrivnost, a zato, da se kaj naredi, premakne.” V nadaljevanju je še opravičeval nekatere svoje kadrovske poteze, ničesar pa ni zapisal o koriščenju proračunskih sredstev z namenom financiranja predsedniške kampanje. Le vprašanje časa je, kdaj se bo tudi Šarec tako kot Cerar znašel v nemilosti globoke države in bodo tudi na tej strani pričeli padati okostnjaki iz omar.

Odgovor Marjana Šarca (Foto: Nova24TV)

J. Ž.