Ekskluzivna korespondenca, kjer Šarec prizna svojo kolerično naravo in iz katere je moč razbrati, da so v LMŠ že pred predsedniško kampanjo zlorabljali občinska sredstva za financiranje kampanje!

Brane Kralj in Marjan Šarec (Foto: Facebook)

Že dobro znan je lanski izstop občinske svetnice Irtove iz LMŠ, a zdaj smo pridobili tudi njeno elektronsko sporočilo kolegom svetnikom in Šarcu iz leta 2017, na podlagi katerega razkrivamo bizarne odnose, ki so vladali v LMŠ, ter Šarčevo kolerično naravo. Dogajanje je v kontekst postavil tudi zanesljiv vir, kot kaže, pa so v LMŠ že za financiranje kampanje za predsedniške volitve spretno koristili občinska sredstva, namenjena svetniški skupini!

Že aprila lansko leto je malo pred državnozborskimi volitvami izbruhnila novica, da je stranko LMŠ zapustila občinska svetnica in vodja svetniške skupine Nina Irt. Vodja stranke Marjan Šarec je to takrat pojasnjeval s tem, da naj bi ta imela prevelika pričakovanja, a Irtova je že avgusta 2017, torej še pred predsedniškimi volitvami, opozarjala na neprimeren odnos Šarca do svoje ekipe. Zdaj smo se dokopali do elektronskega sporočila, ki ga je Irtova takrat poslala Šarcu in svetniški ekipi, v njem ga je med drugim obtoževala, da jo obrekuje in da uporablja stil vodenja, v katerem po uporabi sodelavce enostavno zavrže. Preberite podrobnosti Šarčevega koleričnega značaja, kakršnemu smo priča tudi danes, ko je na funkciji predsednika vlade.

Odnos Šarca in sekretarja LMŠ – nekdanjega hišnika – Kralja do sodelavcev naravnost bizaren!
30. avgusta, ko je bilo poslano elektronsko sporočilo Irtove, je ta še ocenjevala, da nastale razlike v komunikaciji in razmišljanju med svetniki in županom še niso nepremostljive, navedla pa je tudi bojazen, da bi se svetnikom v primeru izvolitve Šarca na mesto predsednika države mandat skrajšal in bi sledile nove volitve za župana. V nadaljevanju mu očita nekomunikacijo in neobveščanje občinskih svetnikov, on pa naj bi ob tem vsakič cinično odvrnil, da pač niso v otroškem vrtcu in se nima časa ukvarjati z njimi. Tudi generalni sekretar stranke Brane Kralj, ki je bil takrat zaposlen v kabinetu župana na občini, še prej pa kar kot hišnik v Vrtcu Antona Medveda Kamnik, je bil glede na navedbe Irtove aroganten: “Ko sem Braneta Kralja, generalnega sekretarja LMŠ in vodilnega v kampanji za predsednika, večkrat prosila, da naj imamo otvoritev prostorov v Stolu (ker ne nazadnje tudi svetniška skupina plačuje del najemnine) in predstavitev poteka predsedniške kampanje in naše vloge v njej, mi je zabrusil, če se nam gre ‘samo za tist pir’. Nekako sem se naveličala tistih sarkastičnih pripomb glede vas in sem zato navrgla, da je dovolj, da postavi pred nas cedevito ali vodo, ker je namen čisto drugje – da vas skupaj z županom seznanita o poteku kampanje. No – po skoraj 2 mesecih mojega prigovarjanja je vendarle sklical svetnike – v času dopustov, zato je ta sestanek odpadel …” Prav tako naj bi Šarec kot župan in vodja stranke izkoriščal bolj aktivne svetnike, hkrati pa izražal nezadovoljstvo nad manj aktivnimi, pri svojem ravnanju pa naj bi dosledno uporabljal stil vodenja “po uporabi zavrzi”.

Še pred predsedniškimi volitvami se je Nina Irt hvalila, da je Šarčeva teta iz ozadja. (Foto: Facebook)

So že občinska sredstva za svetniško skupino koristili z namenom financiranja kampanje stranke?!
A zadeve imajo še temnejše ozadje, iz zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da so imele stranke za vsakega občinskega svetnika na razpolago 300 evrov mesečno, dodatno pa še 90 evrov za izobraževanja in podobne namene. Kot izhaja iz elektronskega sporočila, je bila za razporejanje tega denarja zadolžena višja svetovalka za projektno delo in finančni nadzor na kamniški občini Mira Resnik, a stvari glede svetniške skupine naj bi ji naročal kar Kralj osebno, vse to pa sta nato podpisala Irtova in Igor Žavbi. Kot vodja štaba naj prav tako ne bi vedel, da Irtove svetniška skupina LMŠ ne bi smela plačevati za delo pri stranki LMŠ, saj so vsi svetniki podpisali protikorupcijsko izjavo, glede na katero občina Kamnik ne bi smela izplačevati nikakršnih honorarjev. A tudi tukaj je bil Kraljev odziv skrajno aroganten: “Ker mi je hkrati pred Miro Resnik zabrusil, da se je on odločil, da mi plačajo 200 evrov na mesec in če imam kaj proti, sem zaradi njegovega neodnosa seveda imela proti. Rekel mi je, da so snažilke pri njih srečne, če dobijo 300 evrov na mesec (za 4-urni delovnik, a so na razpolago 6 ur – nezaslišano!). Pa sem mu svetovala, da naj potem PR za stranko LMŠ, urejanje spletne strani in socialnih omrežij, najame njihovo snažilko, ki bo vesela dodatnih 200 evrov.”

Vir: Nova24TV

Šarec: Sem kolerik …
Elektronskemu sporočilu Irtove pa je sledil tudi Šarčev odgovor, v katerem je nemalo jamranja, a nato je kar med pisanjem odgovora doživel pravi koleričen izpad, pisal je z velikimi črkami, kar v pisni elektronski komunikaciji predstavlja kričanje, in še več, kar eksplicitno je priznal, da je kolerik in prav to naj bi bil razlog, da se nekaj premakne. Del odgovora, ki se bere prav grozeče, se glasi: “Vsaka svetnica in svetnik ima NEPOSREDEN dostop do VSEH oddelkov in lahko pridobi VSE INFORMACIJE o dogajanju na občini. Tisočkrat sem povedal, da ČE KOGA KAJ MOTI, NAJ ME POKLIČE IN MI TO POVE. Res je, da mi kdaj kaj ni všeč, kar slišim, a po premisleku sprejmem argument. Sem kolerik, to ni nobena skrivnost, a zato, da se kaj naredi, premakne.” V nadaljevanju je še opravičeval nekatere svoje kadrovske poteze, ničesar pa ni zapisal o koriščenju proračunskih sredstev z namenom financiranja predsedniške kampanje. Le vprašanje časa je, kdaj se bo tudi Šarec tako kot Cerar znašel v nemilosti globoke države in bodo tudi na tej strani pričeli padati okostnjaki iz omar.

Odgovor Marjana Šarca (Foto: Nova24TV)

J. Ž.

 • AlojzZ

  Pa take zadeve se obelodani pred volitvami. Sedaj je prepozno. JJ&SDS se nikoli ne naučita vreči aduta pravi čas.

  • SIMON ROZIC

   Tudi če bi JJ kaj poizkušal pred volitvami, bi ljubezen
   neumnih volivcev še narasla, saj se spomnite gesla:
   “samo z JJ ne! ” Kaj delajo Murglje ste se tudi tokrat
   lahko prepričali !
   Za pokvarjenega Šarca je škoda vsake naslednje minute !

   • Steiermark

    Ja, in tega se samo slepci in zagovedneži ne zavedajo ter vedno, celo grehe teh kljusetov, obešajo, vedno in povsod, JJ, “ki je kriv za vse”!

  • mona lisa

   Kaj pomaga saj na volitvah ni zmagal. Postavili so ga levaki in Murgle to je tisti ki se bojijo JJ da ne bodo več mogli krast. In se se odločili da ustoličijo lopovskega klovna in zminirajo zmagovalca volitev. Vseeno je kako volimo murgelski palček in kompanija doseže svoje tako ali drugače. In to vse zato ker to dopuščamo in rečemo že enkrat da je to dovolj.

  • Common Sense

   AlojzZ, do neke mere imaš celo prav. Politično bi bilo dejansko bolj smotrno, če bi te stvari izvohali in spravili na plano PRED volitvami. Vseeno kako. Saj Požar je obstajal tudi pred volitvami, enako Nova. Morda bi vsaj določen delež %, ki so volili za Šarca to doseglo. Tako pa je tole sedaj dokaj brez haska. Dokler bo mlečnozobi Lukec tako hotel, bo ta koalicija obstajala. To je realnost.

 • Antonius

  Diagnoza
  Kolerični kleptoman!

 • VERRZIFIKATOR

  Njegov zadnji trik

  Simon Kunec

  ČARODEJ DARJAN IN ZAJEC

  Svojčas se po ljudskih odrih kazal,
  z vici mastnimi tam ženske žalil,
  sebe sam in lastne trike hvalil,
  le naivnim kdaj oči premazal.

  Darjan gre potem med čarodeje,
  enkrat kot predsednik se predstavlja,
  drugič se kot maneken nastavlja,
  tretjič klovn, vsakokrat brez meje.

  Štiri da na mah jih bo pospravil,
  ni se hvalil, se je kar zgodilo,
  kot Krojačku Hlačku je minilo,
  štiri si ministre je zapravil.

  Petega ima, se ve, v rokavu,
  saj je Darjan rokohitrec vaški
  in ne kakšen čarodej čudaški,
  strokovnjak je v vsem, posebej v pravu.

  Petega potegne iz klobuka,
  zajec je, nekoliko preplašen,
  spričo štirih prejšnjih pač prestrašen,
  Darjan je kot ribič, on kot ščuka.

  Tekel zajec bo po drugem tiru,
  dobro naj vživel bi se v okolje,
  s trikom tem nekoliko bo bolje,
  upa Darjan, ko je zajec v diru.

  Darjan z zajcem silno zdaj opleta,
  češ, poglejte, še so na zalogi,
  vedno novi najdejo se v vlogi,
  ki mu je kulisa in maketa.

  • SIMON ROZIC

   Le bojim se, da velika sreča
   samo takrat je, ko še zajec teče,
   že naslednji hip je lahko pečenka,
   ki se v vladni levi srenji peče !

 • Darth Vader

  mali klošar iz kamnika…….prokleta golazen smrdljiva javnosektorska……folk se na trgih jebe za plačo in preživetje tele opice si pa talajo davkoplačevalski denar, kot da bi ga oni zaslužili in bi bil njihova zasebna lastnina…..sramota da večje ni……šarec je za pred zid……eksekutirat tega klovna, preden nam sfuka eksistenco slovenije pa familiji zaračunat metek pa bager, ki bi skopal luknjo nekje ob predvideni trasi drugega tira….

  • rubec

   Tudi cirkularke bodo dobre. Eno imamo kot slišim že kar dobro ulaufano.

   • pajot

    ne kliči hudiča. Bo še zavarovalnino pokasiral.

 • RATATA

  Prekleti revčki pokvarjeni, sami nezmožni poskrbeti zase, bi igrali pomembneže na funkcijah s častitljivimi imeni! FUJ PRIMITIVCI!

 • Dragan Krstič

  V glasilu Kamničan št. 5 od marca tega leta ki ga najdete v PDF tudi na brskalniku je poročilo o stroških gradbenih in arhitekturnih birojev za prenovo osnovne šole Toma Brejca.

 • Dragan Krstič

  By the way, a je Miro Cerar še zunanji minister in Počivalšek minister za /ne/gospodarstvo? Danes na Pozareportu o nadetiku in nadmoralistu iz Murgel.

 • Andrej

  Da ne bo Šarko trdil, da je tudi za to kriv Janša. Ga je v sanjah preganjal in ko se je zbudil, je dobil kolerični napad. To se mu še vedno dogaja. Griv je Janša, za Šarčeve kolerične izpade.

  Kako je že rekel diktaptič pri Kremenčkovih? Samo cepec ne prebere, kaj podpisuje.

 • totex39

  Potreben bo javni linč teh pokvarjencev, ki nam kradejo in nas prenašajo naokrog.

 • Anton

  včasih so take kot je Šarec in ostala garnitura v sestavi koalicije postavljali pred pranger.

  sarkazem press

 • sloustava

  Tisti hip, ko ti svetuje hisnik iz vrtca ves, da si politicno truplo. Tisti hip, ko zvemo mi, volivci, da je tvoje kamarile v Parlamentu 40% direktno iz Zavoda za brezposelne, volivec ostrmi , odpre usta in se cudi . Potem usta zapre, kajti presstitucija dela ZA te in PROTI Sloveniji. Kolerik gor ali dol, nikoli ne bi smel biti Serpentinsek premier. Nikoli. Tip, ki s popravci “izdela “ Srednjo lesarsko solo ima o financah, znanostir, gospodarstvu, hudicevo nic pojma. Slovenec, volivec KRIV SI!

 • rubec

  Kaj bi sploh rada zdaj tale teta iz ozadja. Ko si se delala norca iz desnice je bilo pa fajn, kajne teta?

  • Nšo-či

   :) teta je na koncu le nekaj dobila in deluje zadovoljno kljub temu, da ni poslanka ali predsednikova piarovka.

   • rubec

    Kaj jim regrat nabira? Povej lokacijo, da ji pridem kot stric iz ozadja.

 • Verbena

  Če je Šarec res tako “pošten”, potem pričakujem, da bo kmalu na vročem stolu še Cerar, upam, da sam že išče nadomestilo za sebe !!!

  • Verbena

   …za članek o mahinacijah Cerarjeve vlade !!!!

 • mona lisa

  Vsi vemo kaj je Šarec. PA ŽAL ŠE VEDNO SEDI IN SE PETELINI NA STOLČKU IN TROŠI TEŽKO PRISLUŽEN DAVKOLAČEVALSKI DENAR. A smo ovce.

 • Prle

  Vseeno je bolje,da nam vlada Šarec,kot pa Ivanova klika. Ivan bi nam pobral 10 krat več denarja niz denarnic.

  • učko

   Ko sem gledal reportažo iz Beograda, kjer je neki demonstrant skupaj z ženo in otrokom rekel, da je pulmolog in ima 500 evrov plače in je komaj dovolj za hrano, v Sloveniji pa imajo taki zdravniki plače od 1400 evrov pa navzgor. Nato pa je on uprašal: “Pa u čemu je problem?”, s čimer je mislil na to, zakaj je taka razlika. E, “Jovane” baš u tome je problem, jer ti i svi ostali glupsoni tamo dole ništa ne shvačate !!!! Ima i kod nas u Zloveniji puno takvih, Prdo je jedan odnjih !!!!

   • Prle

    Ko kaže,da ti fučko bilo što shvačaš. E, baš ništa.

  • holzer

   Ja po tvoji logiki,naj sosedova krava crkne,zato da bom jaz imel eno več.
   Sicer pa tebi v tolažbo,nisi osamljen primer,takih je še mnogo.
   Zato se ni čuditi,da je v Sloveniji ta trenutek in že dolgo tako kot je.

   Marsikomu in tudi tebi se bo še kolcalo da ni Janša predsednik vlade,sam problem je ker si taki kot ti in tebi podobni tega ne boste priznali.

 • Ryuk

  Da ne bo kolerik serpentinšek s kolero preko svojega sranja okužil še koga drugega!

 • učko

  Temu kralju se že na deleč na ksihtu vidi sociopatska narava. No, za Marjana tega nikakor ne bi mogel reči. Je pač dober glumac, kapa dol !

 • xtc

  He,he,he,bivši hišniki,falirani tišlerji itd furajo državo-sej se nam režijo še Pakistanci.
  No sicer pa je verjetno iz istih razlogov izginjal denar iz projekta šole,kar bo sleje kot preje prilezlo na dan.
  Šarec počasi a zanesljivo tone v lastnem močvirju,da je temu tako je opaziti,ker mediji že bildajo “Afero na dveh nogah”,ki je že imela ambicije po PM stolčku.

 • Rožle

  In zakaj ni iskreno napisala …? :
  ” Moj Stric od zadaj .. ” !

 • 10mile30

  bučke

 • samotoje

  O Šarcu dovolj vemo, o Nini Irt pa tole: če je Šarec ne bi dal na čevelj, bi se še danes slinila okrog njega. Sicer pa se pase po zavodu za turizem ali kaj že in ji ni hudega, tetki iz orto komunističnega gnezda. Da ne govorim o umazani vlogi, ki jo je odigrala pri imenovanju knjižnice po Francetu Balantiču. Pokvarjeno do konca. Skratka- iz tega LMŠ smetnjaka zaudarja v vsakem primeru.

  • šmentanamuha

   Kaj pa je narobe s poimenovanjem po Francetu Balantiču?

   • samotoje

    To so štorije. Na kratko- občinski svet je najprej sprejel imenovanje, potem pa so ugotovili, da je bil Balantič domobranec in so hoteli spremeniti svoj sklep. Na koncu so prvotno poimenovanje izglasovali Komendčani (za kar jim hvala).

    • Janez Kepic-Kern

     TOČNO TAKO !
     HVALA ZA POHVALO – KOMENDI IN KOMENDČANOM.
     KOMENDA IN
     OKOLIŠ
     DOBRO VE ZA KAJ JE ŠLO PRED IN MED DRUGO VOJNO..
     KDO
     JE BIL DOBER IN KDO JE BIL – SLAB.
     FRANCE
     BALANTIČ JE BIL VSEKAKOR ZELO OK FANT.
     PREPROSTO
     V OBIČAJNEM ČLOVEŠKEM SMISLU.
     Bil je sošolec od moža moje tete.,
     Kamničana – ki mi ga je natančno opisal. Kulturniški
     je bil in odločno proti uvajanju Stalina v Slovenijo. L.r.Janez K.Kern KOMENDA

 • garfi

  ni večjih Psihopatov kot so komunisti in preimenovani nas uničujejo in ropajo naprej
  KDOR HOČE PREPREČITI PONOVITEV NJIHOVIH ZLOČINOV SE BO VČLANIL V STRANKO SDS,
  da osvobodimo Slovenijo
  Sooblikuj, sodeluj in pomagaj SDS
  Članstvo v Slovenski demokratski stranki
  https://www.sds.si/sodelovanje/postani-clan

  • Olga101

   Trenutno lahko le SDS reši Slovenijo.

   Ta poslanska ekipa 5+1 je poden od podna – dr. Duhovnik je na Faktor povedal, da jih je 40% prišlo iz Zavoda za zaposlovanje!

   Da ne govorim o vladi – sami lumpenproletarci!

   • garfi

    SDS in naša aktivnost nas lahko reši
    potihem zamenjujejo prebivalstvo-volivce in pomaga jim €U
    folk je pa v nakupovalnih centrih namesto na protestih

 • Franjo Trojner

  A bo zdaj predsednik vlade Šarec zaradi razkrite afere pozval Serpentinška naj ODSTOPI????
  A bodo Šarca in Serpentinška hkrati zaradi razkrite afere pozvali v LMŠ???
  A bodo Šarca ali Serpentinška zaradi razkrite afere na odstop pozvali v stranki SMC?
  A bodo Šarca ali Serpentinška zaradi razkrite afere na odstop pozvali v stranki SD?
  A bodo Šarca ali Serpentinška zaradi razkrite afere na odstop pozvali v stranki Desus???
  A bodo Šarca ali Serpentinška zaradi razkrite afere na odstop pozvali v stranki ZAB???
  A bodo Šarca ali Serpentinška zaradi razkrite afere na odstop pozvali v stranki ZL???
  A bodo Šarca ali Serpentinška zaradi razkrite afere na odstop pozvali dominatni mediji???
  Sedaj se nazorno vidi kakšni ” vatli” veljajo v stranki LMŠ , Šarčevo/Serpentinškovi vladi/koaliciji in med dominatnimi mediji??

 • Joško

  Mislim, da počasi prihaja čas za INTERPELACIJO komedijanta!

  • Peter

   Vemo, da večina interpelacije ne bo podprla.
   Ker večina ve, da jim je to edina šansa, da lepo služijo, kajti po novih volitvah jih večina na Šubičevo ne bo več hodila v službo.
   Zato bodo glasovali proti.

 • šmentanamuha

  Rokovnjači, rokovnjači …

 • šmentanamuha

  Mislim, da bo Šarec imel kar nekaj materiala za nadaljevanje svoje stand up kariere, v kateri je bil, resnici na ljubo, kar uspešen. Škoda dobrega komedijanta za slabega predsednika.

 • Rožle

  1 Šarec na dan .. vam odvleče teto stran ..

 • Janez Kepic-Kern

  NAJ SE KDO POZANIMA,
  KJE VSE JE TA
  LMŠ Marjan Šarec – nabiral – te svoje podpornike in člane LISTE LMŠ.
  Prav hecni so nekateri.
  Aha!
  Bil je stand up komik.
  Pa svetovalec za odnose v dvoje. A se je s t.i. “VROČIMI SEX LINIJAMI” TUDI UBADAL?
  In zakaj zaboga bo zdaj ex svetovalec za sex
  KAR NAENKRAT – MINISTER ZA INFRASTRUKTURO.
  A
  BI BIL KAK BREZPOSELN NATAKAR
  OK VIDEZA TUDI LAHKO
  MINISTER ZA INFRASTRUKTURO? Stvar spominja na burlesko.. L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • Olga101

  Tovariš Šarec, kje poldrugi milijon od gradnje šole v Kamniku? Na računu LMŠ ali v davčni oazi?

 • if

  Brane Kralj, hišnik v vrtcu, potem zaposlen v kabinetu župana Šarca, sedaj član izvršnega odobra LMŠ …

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!