Prodaja Mladine investicijskemu skladu tik pred zaključkom! Se tako v Slovenijo vrača tajkunski denar iz bančne luknje?!

Foto: Facebook

Kot vse kaže, je prodaja levo usmerjenega tednika Mladina s strani KB1909, tik pred zaključkom. Kupec je po vsej verjetnosti luksemburški sklad York, kupnina pa naj bi se gibala nekje okrog 500 tisoč evrov. York je sicer znan po odkupu terjatev od družb kot so Sava, Istrabenz in DZS, vprašanje pa je, v imenu koga ta sklad dejansko investira v Sloveniji. Po vsej verjetnosti bi se lahko na ta način v Slovenijo vračal tajkunski denar, med drugim iz bančne luknje, ki smo jo sanirali davkoplačevalci.

Kot kaže, je postopek prodaje levo usmerjenega tednika Mladina s strani KB1909 tik pred zaključkom, kot poroča RAI naj bi bil kupec tuj investicijski sklad, katerega ime naj ne bi bilo znano, a po vsej verjetnosti gre za sklad York s sedežem v Luksemburugu, ki je do zdaj v Sloveniji že kupil precejšnje število terjatev od Družbe za upravljanje terjatev bank, med drugim do Save, kjer ima velik vpliv Matej Narat, Istrabenza, kjer ima Sava prav tako interes in do DZS v lasti Bojana Petana iz vrst Foruma 21 Milana Kučana. Zadnji korak, tj. prenos delnic na novega lastnika bo izveden v kratkem. Kot smo na spletnem portalu Nova24TV poročali že marca, naj bi se kupnina za Mladino gibala nekje okrog 500 tisoč evrov.

Sledi lastništva Mladine so že prej vodile v Luksemburg, KB1909 pa je bogatel tudi na račun žilnih opornic
Sledi lastništva Mladine pa so že prej vodile v Luksemburg, vanjo je že prej namreč lastniško vstopil zloglasni zamejski slad KB1909, in sicer potem, ko je iz Mladine izstopil Vega Finanz (prej znan pod imenom Proteus Finanz). Slednje podjetje je leta 1989 s prenosom kredita iz Ljubljanske banke ustanovilo Safti v Luksemburgu. Ta podjetja so nato vdrla v Slovenijo z udbovskim kapitalom. Del KB1909 je med drugim tudi Mark Medical, ki je bogatel na račun žilnih opornic, kot se je razkrivalo v preiskovalni komisiji poslanke Jelke Godec. Z Udbo pa naj bi bila močno povezana tudi družba Interfinanz Zürich (hčerinska banka NLB d.d.), ki je vzbudila pozornost v preiskovalni komisiji dr. Anžeta Logarja.

Foto: Twitter

V ozadju tudi mafijske povezave, udba pa se je Mladine polastila že v 90. letih
V oddaji Faktor pri voditelju Bojanu Požarju je Rado Pezdir vlogo posameznih podjetij pri Mladini pojasnil takole: “Jasno je bilo, da se bo Vega Finanz moral umakniti od te konstelacije, nazadnje se bo tudi KB1909, prav zaradi tega, ker sta oba pooblaščenca tega podjetja, ki je bilo na vrhu lastniške strukture tednika Mladina, v Italiji pod preiskavo zaradi pranja denarja in sodelovanja z organiziranim kriminalom. To sta Filippo Dolfus in pa venezuelski državljan italijanskega rodu Gabrielle Bravi. Obema se očita, da sta v več desetletjih izvlekla in prečistila denar preko britanskih deviških otokov v več sto milijonih evrih.”

Rado Pezdir (Foto: posnetek zaslona)

Pezdir je takrat pojasnil tudi začetke operacije Mladina: “Seveda, operacija Mladina pa se začne nekje leta 1990, ko se prve lastniške strukture začnejo premikati proti podjetju Distriest, ki pa nastane iz podjetja Adit; starejši bodo vedeli, da je bil Adit kanal denarja, preko katerega je partija pošiljala denar v okrožje Safti.” Mladina je bila v osemdesetih po Pezdirjevih besedah močan medijski projekt, ki je dobesedno razgrajal in uničeval komunistični sistem, in to je pomenilo, da so po letu 1990 pričeli prevzemati to kolobocijo. Z razpadom KB1909, ker sta njegova glavna financerja odmrla, predvsem Adria Bank in NLB, pa je seveda prišlo do likvidacije tega podjetja in posledično je morala iti v prodajo tudi Mladina. Pri vsem tem je zanimivo to, da ima York sedež na isti ulici kot Vega Finanz.

Se prek sklada York nazaj v Slovenijo vrača denar slovenskih tajkunov?
Dogajanje je komentiral tudi ekonomist dr. Matej Lahovnik, ki je opozoril: “Sklad York je daleč največji zaslužkar pri odkupu terjatev do Save, DZS in ACH od državne slabe banke, zato je vprašanje ime koga ali česa je York?!”. Pezdir je v zvezi s tem takrat še ocenil, da York deluje v imenu končnega lastnika, saj steguje svoje lovke tako po bančništvu in turizmu kot po medijih. Indici, da se prek tujih vlagateljev slovenski tajkunski denar, katerega izvor je med drugim tudi bančna luknja, vrača nazaj v Slovenijo so bili vidni tudi v drugih primerih, med drugim nazadnje v primeru 4K Invest, ki so uničili Adrio Airways.

Rok Krajnc

 • FRANC3

  Kdor misli, da tu ne gre za opran denar, je naivec ali norec. Verjetno pa oboje hkrati.

 • samotoje

  Prepričan sem, da gre za udbovski denar (tudi tisti,ki ga je CKZKS “odtujil” iz takratne LB). Torej uradne preiskave ne bo.

  • pupa

   Želim zvedeti nekaj imen Slovencev, ki so po letu l970 živeli v Vaduzu in njihove zaposlitvi v Luksemburgu. Rada bi razvozlala zanimive povezave.

   • samotoje

    Poznal sem razmere v LB in tudi v podružnicah in tudi tiste, ki so operirali z udbovskim denarjem ob tihi podpori NBS (Narodne banke Slovenije), dogajanja v tujini pa nisem poznal, žal. Bi pa mene tudi zanimalo.

 • VERZIFIKATOR

  Banko Luknjar

  TA MLADINA ZLATA

  Ta mladina zlata ni več zlata,
  kdaj že spridila se je docela,
  koliko le poživil je vzela,
  pa ne reši njena se zagata.

  Ta mladina, tudi če dotira
  dedek jo, ki je visoko segal,
  saj mož vedno z udbo je onegal,
  pred očmi se lastnimi podira.

  Ta mladina, ki lahko jo kupi
  čisto vsak, saj zlahka je kupljiva,
  je na prstih karseda lepljiva,
  tam so koncentrirani vsi strupi.

  Ta mladina tem se zdaj prodaja,
  ki bili bi radi mladi večno,
  srečevati ki jih je prav tečno,
  saj vonj neprijeten jih obdaja.

  Ta mladina šla po njih bi poti,
  skrajno tečna, vedno zgolj naklada,
  v lica pa čedalje bolj upada,
  se rešuje komajda še sproti.

  Bralcev ni, se pravi ni potomstva,
  staranju ni moč ji ubežati,
  vedno teže se ji je prodati,
  vidno gre mladina v smer brezdomstva.

 • bubamara

  Denar se pere v nepremičninah. DUTB je glavna pralnica denarja po prodaji bank.

 • Beli Sneg

  0h, tega pranja je pa zdaj že toliko, da je to za slovenske bralce preveč. Pravzaprav je že kar moteče. Kaj pa naj državljani storijo, da bo temu enkrat konec? Oprane glave, ki še vedno sledijo meanstream medijem pa teh dilem sploh nimajo. Slovenija je res eno “zabačeno selo”, posledice bivšega in zdajšnjega rdečega socializma pa nepopravljive.

  • samotoje

   Kako ustaviti pranje? Barabam je treba vzeti pralni stroj in prašek.

 • Ivan Ivanovič

  Problem mafijskega denarja, ki se vrača v Slovenijo, je v tem, da je eno krasti državi oziroma davkoplačevalcem, drugo pa poslovati na trgu. Večina slovenskih tajkunov je bila uspešna pri krajah, pri poslovanju na trgu pa se jim je zataknilo in so neslavno propadli.

  • lena

   Zato, ker se posluzujejo socialisticne ekonomije, pozabljajo da je zaradi te, propadla tudi Yuga!

 • APMMB

  Ukradenih 70 milijard, ki tavajo po svetu, iščejo domovino in se vračajo.

 • sloustava

  Od Kucana navzdol se dokazuje tale aksiom: noben, ampak res noben komunist, forumas 21, presstitucija, lobist ali vo-kar ne more preziveti brez nasega, mojega denarja. Poglejte si samo to novico o Mladini, Repovzku, o kateri je govoril ze g. Pezdir. Samo totalni nesposobnezi s Kucanom na celu in “celu” so sposovni potopiti casopis!

 • montyamp

  Cigani tako dolgo kradejo , da dobi vsak svoje nazaj .
  Pri rdečih ciganih je pa nerodno to , da z atentati poskrbijo, da pokradeno ostane mentalno invalidnim kleptomanom .
  Videno že pri majskem partizanstvu 1945 , potomstvo seveda ne more biti drugačno.
  Res škoda da so slovenska sodišča pod vplivom bankrot atentat politike .
  Murglosrbija vodi v atentatih , vsaj 10 : 0 proti demokratom pa ne proti SD — CKSKYU , ampak proti pravim demokratom .
  ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT — ATENTAT
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • Capi

  Tudi sklad za Apolo, kjer se drago kreditira država, se ne ve nič……….nekam čudno se mi zdi, da ti “investicijski” skladi “investirajo” samo v Slovenijo………….močno, zelo močno smrdi……
  Sicer pa, če nisi totalni bedak, potem itak veš, da se tukaj vračajo pokradene milijarde in krog je zaključen, koristi pa ima samo Udba=globoka država=mafija(Kučan in njegovi vojščaki)

 • montyamp

  Repovž živi od pokradenega v zdravstvu , kar poglejte :::
  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/

 • Viktorh

  Ni kaj, politiki propadlega, zločinskega režima so vedno znali poskrbeti zase. Po izgubi uradne oblasti, so postali upravljavci ukradenega državnega denarja.
  Državljani pa mirno spremljamo in podpiramo nove in nove obraze, ki so krinke zato, da se z lahkoto krade naprej

 • Šiški padobranac

  Lahovnik se oglaša kot neobogleni kanarček. TEŠ6 zaveznik Matejči. Pezdirče pa nekaj na pol pametuje ne sfilozofira pa kvazi ekonomist nič konkretnega. Nastanek ultra zloglasnih tajkunov se je “pripetil” ravno v kontra političnem polu od levaškega .

 • centurion

  A tisti za krvavim napisom na prvi fotki
  ni peder?

  • RitoPikJanez

   Ne, pedri in pedofili ste desničarji !!!…Kapish?

   • rdečicvet

    nč ti ne pomag..si pač vedno bolj osamljen ..kapish:-)

 • Olga101

  Mladina bi se morala preimenovati v Udbomafija!

 • slosin

  …kaj, 500.000…od kdaj je pa skret papir tako drag?

 • Garbage man

  Sem slišal, da so si investicijski skladi v NY grozili s smrtjo, glede prevzema Mladine

 • lena

  Zna biti?

 • šmentanamuha

  A kdo še bere to glasilo homoseksualcev?

 • Common Sense

  Bilo kuda Udva svuda.

 • Andrej

  Kakšne pretirane pameti ne vidim v odkupu tega propadlega komunističnega cajtenga za pol milijona. Razen, da gre za pranje denarja. Poneveriš, odneseš v tujino, legalno opereš tako, da odkupiš nekaj “domačega” in dosežeš, da ti država sofinancira, pa si zmagal. Če pa nazadnje še pufe odpišejo si pa na konju.